פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טרנקסל
    ד49
    07/04/2011

לוקח טרנקסל 5מג פעמיים ביום ומרגיש טוב מאד. לא ראיתי כאן התייחסות לתרופה זו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרנקסל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרנקסל - תגובה

ד''ר אודי אורן
    09/04/2011

שלום,
    שמח לשמוע שאתה מרגיש טוב.
    פסיכיאטרים מכירים את התרופה וממליצים עליה למי שנראה שהתרופה תתאים לו.
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אחרי "עופרת יצוקה"
    מירי
    06/04/2011

שלום!

אני מאשדוד. "עופרת יצוקה" עברתי מאוד קשה. התקפי חרדה, בחילות, הרגשתי שאני לא יכולה לנשום, לא יכולתי להתנתק מטלויזיה.

אזעקות ונפילות גראדים לפני כמה שבועות החזיר הכל. אני מסתובבת עם הרגשה שאני כל הזמן חושבת על זה. מה אני יעשה ומה יעשו הילדים אם פתאום שוב אזעקה. אני צמודה לטלויזיה ומחשב. כל כתבה בחדשות מכניסה אותי ללחץ. כל הזמן בא לי לבכות. אני לא רוצה כדורים. אבל גם להמשיך כך לא יכולה.

מה עושים??? אני מרגישה כל הזמן איום

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אחרי "עופרת יצוקה"

הוספת תגובה

• חרדות אחרי "עופרת יצוקה" - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/04/2011

את מתארת תסמינים קלאסיים של חרדה פוסט טראומתית, שזו תגובה טבעית ושכיחה למצב של טראומה או איום קיומי. הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. טיפול תרופתי אינו מומלץ. בהצלחה ושיהיה חג רגוע ושקט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אחרי "עופרת יצוקה" - תגובה

ד''ר אודי אורן
    09/04/2011

למירי שלום,
    בנוסף לטיפול התנהגותי - קוגניטיבי, גם טיפול EMDR מהוה טיפול מצויין ל-PTSD.
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותשת
    אני
    01/04/2011

אוף אפילו אין לי כח לכתוב כמו שצריך מרוב שאני מתוסכלת
    בבקשה אל תיעצו לי טיפול אלא אם אפשר ספרים או עצות...

אני בחורה מאוד עצמאית ,חשוב לי לדעת שיש לי את עצמי ...
    אני לומדת ועובדת ,אני מתנדבת, אני אוהבת מאוד מאוד לקרוא
    וסוגים רבים מאוד של ספורט וכיצא מזה להיות בחוץ בפעילויות אלו
    ברמת העיקרון פחות היישום, אני רוצה לבשל,לנגן וללמוד איטלקית,וגם התפתחויות מקצועיות שמלהיבות אותי.
    אז על פניו נשמע לא רע..

גם בלימודים וגם בהתנדבות הכרתי כמה אנשים נפלאים שמשמשים "תמיכה פסיכולוגית נפשית" אני מדברת איתם ום אמרו לי לא פעם ,כמעט כל שבוע ,תתקשרי תדברי איתנו אם את צריכה -לא באמת מסוגלת לעשות זאת...

יש לי כמה מכרים כמות לא רעה, ביניהם כמה שגם "תמיכה פסיכולוגית נפשית" אך לא בנמצא לא בחיי היופ יום,אני מבינה שכולם נורא עסוקים עכשיו ,אבל מרגיש לי לבד ובודד ,למרות שאני מתע סקת בחיי מרגיש לי שבפועל אני לא רואה חברים כמו שהייתי רוצה ,ויותר מזה שהם לא רואים אותי כמו שאני הייתי רוצה וזה יותר בא ממני.
    אני יודעת שאני יכולה להתקשר אליםה לדבר, ושאם אני יוזמת בסוף יש תוצאות אבל מרגיש לי "באוויר" ופעם בכמה זמן...

הדברים האלו הפ בהשפעת פרידה מבן-זוגשל שנתיים וחצי אני בשנות ה20 המוקדמות ,שבזוגיות לעומת זוגות אחרים היה המון חופש שנינו חיינו את חינו ושילבנו את הזוגיות לא שהזוגיות השתלטה על החיים ..אבל כן הייתה הרגשה שיש מישהו שהכי חשוב לו מה קורה איתי וגם בפועל הוא היה נוכח בהשוואה לחבריי

בזמן שאנחנו לא ביחד, הכרתי מספר בחורים שמשום מה מתעקשים שאני אראה מה קורה איתם למרות שאמרתי להם שאני אחזרי פרידה ויוצאת ובודקת ,אבל סוג של רוצים שאני אתן להם צ'אנס ...
    ואני מאוד מבולבלת ... מה קורה איתי בכל החיים שלי?....מרגישה חוסר ביטחון ובדידות...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מותשת

הוספת תגובה

• מותשת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/04/2011

שלום רב,
    נשמע לי שאת אדם עם הרבה כוחות ומשאבים פנימיים וחיצוניים, המתמודדת עם משבר שקשור לסיום קשר משמעותי וארוך.
    כמובן שאת יכולה לפנות לטיפול, אך אני מסכים איתך שיש סיכוי מצויין שתוכלי להתמודד בכוחות עצמך.
    מכיוון שאת מתלוננת על בדידות, חשוב שתתכני מראש מפגשים ופעילויות חברתיות. גם אם בתחילה זה ירגיש מעט מוזר/לא ספונטני, אני מעריך שזה יביא להפחתה משמעותית של המצוקה.
    כמו כן הרעיון של היפתחות לאפשרות של קשר חדש עשויה לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע חשיפה ומניעת תגובה אפקטיבי בOC
    רוני
    31/03/2011

שלום רב,

יש שאלה שמסקרנת אותי:
    מדוע חשיפה ומניעת תגובה אפקטיבי בטיפול בOCD?
    האם זה משום שנוצרת התרגלות והכחדת הרגלים (habituation+extinction)? או שזה משום שהאדם במהלך טיפול זה רואה ששום אסון לא קרה ושהאסון ממנו חשש לא התרחש וכתוצאה מכך מתרחשת ירידה בחרדה לגירוי הספציפי(כלומר התרגלות)?

במידה שהירידה בחרדה מתרחשת משום שהוא רואה שהאסון שממנו חשש לא התרחש, מה יקרה אם האסון אכן יתרחש במהלך ביצוע חשיפה? (למשל אדם שהיה רגיל לבדוק את דלת הכניסה לפני השינה מס' פעמים ולוודא שהיא נעולה מתחיל טיפול שבוא הוא בודק רק פעם אחת וכתוצאה מכך נכנס פורץ במהלך הלילה). האם במצב זה לא תתרחש התרגלות וירידה בחרדה?
    כי הרי זה ברור שהפחדים של הOCD הם לעתים מוגזמים אבל הם לא נעדרי סיכון לחלוטין.

אשמח לתשובתך.

הוספת תגובה

• מדוע חשיפה ומניעת תגובה אפקטיבי בOC - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/03/2011

שלום גיא,
    התשובה היא "גם וגם" ולא "או או".
    מובן מאליו שיש תמיד סיכון, אבל האדם הסובל מ-OCD לוקח את החשש שלו למקום קיצוני ולא אדפטיבי.
    גם אני נועל את הדלת בלילה ולפעמים בודק אם היא נעולה, אבל אם הייתי עושה זאת שוב ושוב, ו/או ממשיך להיות מוטרד מהשאלה "האם נעלתי את הדלת", זה כבר היה סיפור אחר.
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

ירון
    01/04/2011

מה קורה אם בכל זאת האדם שסובל מOCD עושה חשיפה כחלק מטיפול ויוצא שדווקא כן מתממש האסון ממנו חשש (משום שלא בדק מספיק)? האם במצב זה לא תהיה התרגלות וירידה של החרדה בטווח הארוך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/04/2011

שלום ירון,
    לא נראה לי שהתממשות של אסון מורידה חרדה.
    אשמח להמשיך לענות לשאלותיך אם נעבור משאלות תאורטיות וכלליות לשאלות אישיות.
    בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה או בעיה רפואית ????
    מישהי
    31/03/2011

שלום אני בת 38 בחורה מאוד הגיונית ושכלתנית שהיתה מלאת שמחת חיים שלווה רגועה שנהנית מהדברים הקטנים ..., ' לא היו לי סיבות ללחצים .בריאה ובחיים לא לקחתי שום כדור אפילו לא אקמול.
    לפני כשלושה חודשים התהלכתי ברחוב ולפתע הרגשתי כאילו מן זרמים לופטים לי את הראש לא הבנתי מה קורה ופתאום שמתי לב שאני הולכת כמו שיכורה ימינה ושמאלה. מאוד נבהלתי כל העסק נמשך כארבע שעות בקושי הצלחתי להגיע לאוטובוס אנשים שמו לב ועזרו לי וישר הגעתי לרופא משפחה שעשה לי בדיקה ראשונית של סחרחורות ואמר שהאישונים בסדר וזה לא נראה לו כמו סחרחורות למרות שכל הזמן היתה הרגשה שאני עומדת ליפול וזה היה מאוד מבהיל .
    מאז.... שלושה חודשים רצופים יש לי תופעות מאוד מוזרות. קבועות רצופות כל יום משהו אחר למשל מן כאב לאורך החזה מהוושט עד הבטן שעושה לי מן תחושה של מתח נפשי ובהלה נוראית ביותר כאילו ומשהו משתולל שם ולא רגוע ונלחץ יותר ויותר ופתאום הופך לתחושה של דכאון ומועקה נוראית כאילו תקוע עצב נוראי שאני צריכה לצרוח כדי להוציא אותו משם .
    על הבוקר שאני כמה זה מתחיל לשגע אותי יום שלם ולא נרגע ומפחיד בטירוף
    הדבר השני כאילו סוגרים לי חלקים במוח בעיקר בחלק האחורי של המוח ע"י לחיצות חזקות שגורמות לי לסחרחורות לפחד ולדכאון לא מוסבר מבלי שעברה מחשבה דכאונית.
    הדבר השלישי לא מסוגלת להסתכל על אנשים וגם לא על עצמי במראה כי יש תחושה של לחץ אחורי בראש שגורם לפרצוף שלי ולגוף שלי לרעוד ולא להצליח להתמקד .
    האם שמעתם על מקרה כזה ???? האם זה חרדה ??? כי זה נמשך כל שעות היום במשך שלושה חודשים ורק שאני ישנה אני בריאה כמו שור.
    חייבת להדגיש שלא עוברים לי שום מחשבות דכאוניות או מפחידות הדבר היחידי שאני חושבת עליו זה התחושות שאני מרגישה. וזה קורה גם שאני רואה טלויזיה או נמצאת עם אנשים בסביבה שמחה , הויי זה קורה כל הזמן גם עכשיו ! אני מיואשת מאוד כבר פעמיים הזמנתי אמבלונס למיון והם עשו לי בדיקות דם של הראש ושיחררו אותי. אף אוזן גרון לא יודעת מה זה וגם הנורולוג עשה לי בדיקה ראשונית ואמר שזה לא בעיה נורולוגית אורגנית.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה או בעיה רפואית ????

הוספת תגובה

• חרדה או בעיה רפואית ???? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/03/2011

שלום רב,
    נראה לי שעברת בדיקות רפואיות רבות וכלן הצביעו שאין בעיה פיזית.
    סביר להניח שמדובר בסימפטומים המעידים על בעיית חרדה שממנה את סובלת.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    טיפול כזה יוכל לעזור להפחית את תופעות החרדה למינימום ולעזור לך להתמודד איתן אם וכאשר הן יקרו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    מילי
    31/03/2011

מזה שנים יש לי פחד משקט חושך ובדידות.. ובזמן האחרון אני נלחצת משקט גם אם הטלוויזיה פועלת נלחצת מהבדידות בחדר אפילו שההורים ישנים ומפחדת מהחושך אפילו שהאור דולק. אני לא יכולה לזוז מהמקום כי במקומות אחרים בבית חשוך ושקט עוד יותר וברגע שיש שקט אני מתחילה לדמיין צעדים וקולות וזה מלחיץ אותי. אני לא מסוגלת להירדם בלי שהמחשב יעבוד והמסך יעיר את החר. זה נורא מפריע לי ואני חייבת לטפל בזה כמה שיותר מהר..

מילי,

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• פחד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/03/2011

למילי שלום,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדות, טיפול שיוכל לעזור לך להתגבר על הפחדים מהם את סובלת.
    הטיפולים המומלצים הם EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקףחרדה בקשתעזרה
    לילך
    30/03/2011

שלום אני חיה עם בן זוג כ21 שנים,לאחרונה מזה כשלושה חודשים הוא התחיל להרגיש לחץ בחזה,לא מרגיש את הרגליים קשה לו ללכת,מבוהל,מפוחד,כאילו עומד להתעלף,ונשימה כבדה.
    בפעם הראשונה ניגש למר"מ שם ערכו לו בדיקות+אקג,ונאמר לו שזה התקףחרדה. אתמול זה קרה בפעם השלישית,יש לציין שהוא עובד עבודה פיזית קשה 16 שעות ביום ועם ציבור,אתמול אמרתי לו שיבוא הביתה אך הוא מהפחד שוב הלך למר"מ והכול היה תקין רק הלחץ דם היה מאוד גבוה.
    בהמלצות היה כתוב לפנות למרפאה לבריאות הנפש.
    שאלתי היא האם יש איזה טיפול והאם אפשר ואיך להמנע מכך?

לקביעת תור
    סגירה
    התקףחרדה בקשתעזרה

הוספת תגובה

• התקףחרדה בקשתעזרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    31/03/2011

הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס מהחרדות
    רועי
    29/03/2011

שלום
    שמי רועי אני בן 28 כבר מזה 5 שנים אני סובל מלחץ נפשי וחרדות בעבר השתמשתי בפקסט שעזר לי ואז הפסקתי ומאז אני חווה חרדות קשות מאוד כמו זה שאני נלחץ מכל דבר כמעט בנסיעות אני מרגיש חנוק ויש פחד ממרחב ומדברים גבוהים כל פעם זה משהו אחר בשבוע האחרון יש לי לחץ בראש בחלק העליון בקרקפת שלא מרפא וגם לחצים בחזה ונשימה כבדה אני מאוד מפחד שיקרה לי משהו כמו התקף לב או אירוע מוחי מה לעשות בתודה רועי

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס מהחרדות

הוספת תגובה

• נמאס מהחרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    30/03/2011

לרועי שלום,
    מנסיונך אתה יודע שאתה יכול להעזר ולהתמודד עם החרדות.
    אתה יכול לפנות שוב לטיפול תרופתי, אבל הפעם הייתי מציע לך לשלבו בטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי. אתה כמובן יכול לבחור לנסות רק טיפול פסיכולוגי ואז לשלב טיפול תרופתי במידת הצורך.
    מתוך מה שכתבת ברור כי הטיפול התרופתי היה יעיל אך הוא לא ריפא את שורשי הבעיה. טיפול פסיכולוגי בהחלט עשוי לעזור בשינוי בסיסי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שיר
    03/04/2011

יש לי שאלה מחרדות אפשר לקבל התקף לב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/04/2011

לשיר שלום,
    איני מכיר מצב שחרדות הביאו להתקף לב.
    מצד שני ברור שמצב חרדתי כרוני עלול לפגוע בבריאות הנפשית והפיזית של האדם.
    אם את סובלת מחרדות אני ממליץ לך לפנות לטיפול.
    איחולי בריאות,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופקסט
    קרין
    29/03/2011

שלום רב

כמעט שלושה חדשים עברו מאז שהתחלתי לקחת פקסט. יש לציין כי אני לוקחת חצי כדור (כדור שלם עושה לי בחילה נוראית). שאלתי היא האם זה הגיוני שאני עדיין סובלת מהתקפי חרדה? רוב הזמן אלו התקפים קלים הכוללים סחרחורות שניתן להעלים מהן עין וקושי כמעט יומיומי בנשימה. מה שיותר מלחיץ זה שקרה לי מספר מקרים בהם הרגשתי כי אני הולכת להתעלף, כבר התחלתי לראות שחור והרגשתי שהלב שלי עוד שנייה פוסק. האם זה הגיוני שעדיין יהיו לי כאלה התקפים לאחר שלושה חודשים של טיפול?

אודה לכם אם תענו לי במהרה
    תודה. קרין

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ופקסט

הוספת תגובה

• חרדות ופקסט - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/03/2011

לקרין שלום,
    התופעות שאת מתארת אינן סבירות אם את לוקחת תרופה שמתאימה לך ובמינון שמתאים לך. אני מציע לך לפנות לפסיכיאטר המטפל בך ולהסביר לו את המצב. שינוי המינון או שינוי התרופה עשוי לעזור.
    בנוסף, אני רוצה להמליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי. השילוב בין טיפול פסיכולוגי ממוקד (EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי) וטיפול תרופתי עשוי לשפר את מצבך עוד יותר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות קשות
    קרן
    26/03/2011

אני בחורה צעירה, בת 31, מלבד בעיית לחץ דם שמטופלת בכדורים אני בריאה באופן כללי. לפני כשלוש שנים היו לי התקפי חרדה כמעט כל יום עקב הפחד מהלחץ דם(שבץ מוחי בעיקר) וטופלתי בציפרלקס 10 מ"ג, החרדות עברו והכל היה תקין, לאחר שנה וחצי באישור רופא המשפחה, הפסקתי לקחת את הציפרלקס.
    לפני כחודש וחצי אבי נפטר, אבי היה חולה מאוד אך גם אלכוהוליסט ומכור למשככי כאבים כגון פרקוסט ואוסיקונטין, הוא שתה , החליק באמבטיה שהיתה מלאה וטבע. לאחר 4 ימים חבר של אחותי מצא אותו לאחר שאני חשדתי שקרה משהו,יש לציין שרבתי איתו באותו שבוע ולכן לא דיברתי איתו כמו תמיד שהיה שותה.
    במהלך השבעה הופיע לי התקף חרדה מאוד חריף ופניתי למיון שם נתנו לי קסאנגיס, התרופה עזרה אבל לא רציתי להמשיך מהפחד של ההתמכרות (מיותר לציין למה).
    לפני שבוע וחצי התחלתי שוב טיפול בציפרלקס בהמלצת רופאת המשפחה,חצי כדור למשך שבוע וכדור שלם אחרי שבוע. אני מרגישה גרוע יותר ! אני יודעת שאחת התופעות לוואי הן החמרה במצב, השאלה היא...האם זה הולך להשתפר ? האם אני צריכה מינון יותר גבוה עקב המקרה המצער ? עכשיו הפחדים שלי הם דום לב בעיקר, הפחד שאני לא אספיק להיפרד מכולם, מוות פתאומי. בנוסף, אני לוקחת ואבן פעמיים ביום, משתדלת שלא אבל החזה כואב לי כל הזמן , הורדתי 6 קילו בחודש וחצי, במיוחד בכמה ימים אחרונים אין לי תאבון ויש לי הרבה בחילות, אני לא זוכרת שהרגשתי ככה בפעם הקודמת.
    האם זה תקין ? מה אני יכולה לעשות בשביל לשפר את המצב ? אני ממש מיואשת , אשמח לתשובה מכוונת.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות קשות

הוספת תגובה

• חרדות קשות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/03/2011

צרי קשר עם רופאת המשפחה ובקשי ממנה הפנייה לפסיכיאטר (רופאי משפחה רשאים לפי חוק לרשום תרופות פסיכיאטריות אך אינם מומחים לבריאות הנפש); כשתפגשי עם הפסיכיאטר ספרי לו על ההחמרה שחווית לאחר לקיחת סיפרלקס והתייעצי איתו מה הדבר הנכון ביותר עבורך. כדאי מאד שתפני במקביל גם לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. את מתמודדת עם אובדן והיסטוריה לא פשוטה - הגיע הזמן שתטפלי בעצמך. (הכדורים מקלים על הסימפטומים אך אינם פותרים בעיות.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה נפשית ילדה בת ארבע וחצי
    ליאת
    24/03/2011

שלום רב,

יש לי ילדה בת ארבע וחצי. במשך חודשיים היא מתלוננת על כאבים בצוואר (הכאב הוא מאחור). לאחרונה המצב החמיר ורק לאחר שאני נותנת לה משכך כאבים היא קצת נרגעת אומנם עדיין מחזיקה את הראש בצורה מוזרה. ביצענו את כל הבדיקות הנדרשות :אורטופד, עיניים בדיקות דם והכל נמצא תקין.
    אציין שלפני חודשיים נולד לי אחיין ואני חוששת שכיוון שכל תשומת הלב היתה מופנית אליה וכעת זה מתחלק היא חווה טראומה נפשית. כשאני נותנת לה תרופה אחרי כמה דקות היא כבר נרגעת

האם זה ייתכן שבגילה תחווה כזה דבר? אם כן מה הטיפול?

תודה רבה

הוספת תגובה

• טראומה נפשית ילדה בת ארבע וחצי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/03/2011

בכפוף לעובדה שאין ממצאים רפואיים, יתכן מאד שבתך ממשיכה להתלונן על כאבים בשל "הרווחים המשניים" - בעיקר תשומת הלב היתרה - שהיא מקבלת. אתם יכולים לשנות את התנהגותכם כלפי הילדה באופן שיפחית בהדרגה את תלונותיה ע"י א. התעלמות (ככל שניתן) מהתלונות, וגם כשישנה התייחסות לכאביה אל "תעשו מזה עניין" מיוחד; ב. מתן תשומת לב רבה להתנהגויות (חיוביות) אחרות; ו-ג. מתן תגמול (חיזוקים כמו תשבוחות או פרסים) על תקופות בהן לא התלוננה, דיווחים ש"לא כואב" לה וכיו"ב. אם אתם מתקשים למלא אחרי הנחיות אלה ו/או אינכם רואים שיפור, אל תהססו לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג התנהגותי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ! אני צריך עזרה או יעוץ
    saam
    24/03/2011

אני בחור בן 29 שעזבתי את עבודתי לאחרונה, ואני מחפש עבודה חדשה אבל יש לי בעיה שאני לא מסוגל לשבת עם אנשים ולהתחיל לדבר איתם אני נלחץ מהר ומתחילות להיות לי דפיקות לב חזקות וגם אני מתחיל לגמגם והתופעה הזאת אצלי כבר הרבה שנים , לפני חצי שנה בערך נסעתי לחו"ל לבד ופתאום כשעליתי על המטוס התחיל אצלי התקף חרדות שהתלווה עם דפיקות חזקות של הלב ולא יכולתי לשלוט בעצמי הרגשתי שאני הולך להקיא, ההתקף נמשך כמה דקות אחרי ההמראה לאט לאט זה נעלם בזמן הטיסה אחרי כמה חודשים נסעתי עם חבר לחו"ל לא היו לי התופעות האלו בכלל זה מוזר לי, יש עוד דבר שאני עובר אותו גם לפעמים שאני בנסיעה ברכבת ומתחיל לנמנם ולהירדם אני פתאום נבהל ומתעורר אחרי שניה שנרדמתי, ואני סובל מחוסר ריכוז ומחוסר שינה לפעמים ואני כל הזמן עייף, לפני שבוע הזמינה אותי מישהיא אחראית בעבודה לשיחה איתה , איך שהתישבתי מולה התחילו אצלי דפיקות לב מאוד חזקות והיה לי קשה להוציא מילים מהפה אני לא יודע למה קורה לי את זה כל פעם הידיים שלי התחילו לרעוד והבעיה שאני לא מפחד מכלום אין לי מושג למה קורה לי דבר כזה , הדבר הזה כל הזמן מציק לי בחיים עכשו אני מחפש עבודה חדשה וממש קשה לי עם זה כי אני יודע שאני הולך לעבור את זה עוד פעם בראיון עבודה שאני הולך לדבר על עצמי או לדבר עם אחראי כלשהו , יהיה לי דפיקות חזקות בלב ומתחיל לגמגם ולא אהיה מרוכז, והבעיה שאני מסוגל להרבה ואני בן אדם בעל השכלה גבוה ואני מסוגל לעשות הרבה עם עצמי ואני לא עושה זאת כי אני נמנע מלהגיע למצבים כאלו! כשאני בקרבת חברים ממש קרובים אלי זה לא קורה אבל כשאני בקרבת אנשים שאני לא מכיר כולכך זה קורה אותו דבר!
    ופעם אחת גם ישבתי סתם מול המחשב התחילה אצלי הבעיה דפיקות חזקות בלב ורעד הרגשתי שאני הולך לאבד שליטה על עצמי ! הרגליים שלי רעדו והיה לי קר ברגליים ובידיים והייתי חייב לצאת מחוץ לבית בכדי שזה יעבור לי אחרי כמה דקות שאני מנסה לא לחשוב על זה ! אז זה עובר. מה אני יכול לעשות על מנת להתגבר על החרדות האלו!
    תודה

הוספת תגובה

• שלום ! אני צריך עזרה או יעוץ - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/03/2011

...לגשת לטיפול. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

saam
    25/03/2011

יש לי בעיה מהילדות עם תפקוד בלוטות התריס זה יכול להיות גם סיבה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/03/2011

כן, כגורם רקע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על נטילת תרופות
    שלמה
    23/03/2011

היי יש לי שאלה, לעיתים עולות בי מחשבות להפסיק את הטיפול התרופתי בשל הסטיגמות שאנשים מדביקים ועל הנזקים במרכאות שהכדורים גורמים כמו "זומבי" וכו'. אני כמה שנים נוטל תרופות כל פעם עם הפסקות מסוימות לאחר ארבע חודשים ועדיין אני לא מצליח להשתחרר מן הסטיגמות והמחשבות השליליות של :"מה הכדור עושה לי?" מחשבות שתוקפות אותי יום יום גם כשאני במינונים גבוהים, אף על פי שהכדור אמור לטפל בחרדה נוצרת לי פוביה מן המחשבות על הכדור ואני מפחד ליצור אינטרקציות עם אנשים כי אני חושב שהאופי שלי השתנה ואני לא אותו בן אדם.
    מה עושים? האם לכם זה גם קורה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על נטילת תרופות

הוספת תגובה

• שאלה על נטילת תרופות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/03/2011

לשלמה שלום,
    אני ממליץ לך לשלב את הטיפול התרופתי בטיפול פסיכולוגי. אני מאמין שטיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי עשוי להקל עליך באופן משמעותי, ולשפר את איכות חייך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלמה
    24/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס ופצעים
    ליאת
    21/03/2011

שלום,
    אני נוטלת ויפאקס 225מילגרם ביום כבר בערך חצי שנה.

בחודשים האחרונים יש לי הרבה פצעים על הפנים(חצקונים) מה שלא היה לי בכמויות כאלו בעבר. ברצוני לדעת האם יש קשר בין נטילת כדור זה לבין הפצעים.

אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס ופצעים

הוספת תגובה

• ויפאקס ופצעים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/03/2011

לליאת שלום,
    איני מכיר תופעת לואי כזו אבל האדם שאני מציע לך בחום להתייעץ איתו הוא הרופא שנתן לך את המרשם.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שלמה
    23/03/2011

אני נטלתי 150 מ"ג XR במשך 3 חודשים. לא ניתקלתי בתופעה, אך הייתי נוטל אומפרדקס עקב כאבי בטן, לא הרגשתי כלל הפרעה של אל אלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת ולא יכולה יותר
    רחל ורחל
    21/03/2011

אז ככה אני בת 20 ויש לי את כול הבעיות שבעולם מאז שנכנסתי לצבא אני רק אצל רופא בבסיס הרופאים לא התייחסו אלי כמו שצריך סירבו לטפל בי כי טענו שיש לי התקפי חרדה
    היו לי בעיות של התעלפויות ועד עכשיו אני לא יודעת אם זה חרדות או בעיה בלב שייש לי אני לא יוצאת מהבית כולי בפחדים הזיכרון שלי על הפנים לא מצליחה לזכור כלום ועו דמעט אני מתחילה ללמוד ואני ממש בדיכאון לא מצליחה לעשות כלום אני מרגישה בעולם אחר יש לי פחד ממוות אני לא ישנה בלילה כי יש לי סיוטים אני ממש מבולבלת ובאמת לא יודעת למי לפנות ובנוסף לזה יש לי בעיה לבבית אבל אני יודעת שזה חרדות מה שיש לי
    מה אפ\שר לעשות במצב כזה אין לי כסף לטיפולים אפילו חיים חרא אני משוחררת מהצבא ואני יודעת שאם אני לא יטפל במצב הנפשי המצב שלי יחמיר וחוץ מזה יש לנו במשפחה בעיות נפשיות תורשתיות

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת ולא יכולה יותר

הוספת תגובה

• מבולבלת ולא יכולה יותר - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/03/2011

לרחל שלום,
    פני בדחיפות לתחנת בריאות הנפש באזור מגורייך או לרופאת המשפחה בקופת חולים ובקשי הפניה לפסיכולוג או לפסיכיאטר כדי שימליץ על הטיפול הנדרש.
    אני שומע שאת מאד סובלת וחשוב שתפני לקבל את העזרה שאת זקוקה לה ויכולה להקל עלייך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה