מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הא6ם מה שעשיתי זה בסדר?שאלה25/05/2011
יש לי חרדת מבחנים
תחילה הרופא נתן לי לוריוון 1 מ"ג
אח"כ הפסיכיאטר שינה לי לקלונקס ס.5 מ"ג
תחילה זה עבד ולאחר כמה ימים אני לא מרגיש כלום ,לכן הגדלתי ל1 מ"ג ,זה בסדר?
בהתחשב בעובדה שתחילה ננו לי לוריוון,שהבנתי שהוא כדור חזק יותר בכמות של 1 מ"ג ואילו קיבלתי קלוקס בכמות של 0.5 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הא6ם מה שעשיתי זה בסדר? - תגובה
ד''ר אודי אורן25/05/2011שלום רב,
אנא פנה לרופאים המטפלים בך.
חשוב שתחליט מי הרופא המטפל שלך ותתייעץ איתו בנוגע לתרופה ולמינון.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת ילדהאתי25/05/2011
תודה לך על תשובתך המהירה והחשובה..אבל הילדה לא מוכנה לגשת לשום טיפול פסיכולוגי
ושום שיחה בנושא..במקרה היום יצאה לטיול שנתי שהיה ספק רב אם היא מוכנה לנסוע..
אני בעיקר ביקשתי ממנה להתעלם מהבחילות והחרדות ובינתיים נראה שזה עובד לא רע.
היא לבסוף נסעה לטיול וביקשה שלא נתקשר עלמנת שלא תתגעגע ותבכה..
אני מאוד חרדה מההמשך משום שהטיול נמשך יומיים..
מה עושים במקרה והיא לא מוכנה לקבל שום ייעוץ פסיכולוגי?זקוקה לעזרה דחופה על מנת לפתור את הבעיה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת ילדה - תגובה
ד''ר אודי אורן25/05/2011לאתי שלום,
ההמלצות של חיים הן גם המלצותי.
נראה שהילדה מתפקדת היטב רוב הזמן.
אם הילדה אינה מוכנה לגשת לטיפול, אני ממליץ שאת/ם תיגשו להתייעצות אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי בילדים. גם מטפל משפחתי בהחלט יוכל לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס הצהרת בריאותירון24/05/2011
לפני שנתיים עברתי משבר נפשי שהתאפיין בחרדות ומצב רוח מדוכדך.
כיום מצבי די יציב ונוטל 0.5 צירפלקס ובתקווה להגמל לחלוטין.
אבל יש בי חשש אחד בקשר לעבודה. אני צריך למלות טופס הצהרת בריאות אצל רופא המשפחה ומצוין בתיקי הרפואי שאני צורך צירפלקס 0.5 וסובל מהפרעת חרדה למרות שאני מרגיש ברוך השם כבר טוב. מצוין בטופס סעיף של האם יש לאדם הפרעה נפשית? ואני חושש שהוא ירצה לסמן קטגוריה זו דבר שיחסל את סיכויי למצוא עבודה בכל תחום בו מבקשים הצהרת בריאות.מה עלי לעשות? והאם ניתן למחוק סעיף זה מתיקי הרפואי?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טופס הצהרת בריאות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/05/2011אני לא מכיר דרך למחוק נתונים מתיק רפואי, אך אתה יכול לבקש מהרופא לציין שכעת אינך סובל מהפרעה נפשית (או בפועל פשוט לא לציין בטופס שיש הפרעה נפשית, למרות שאתה עדיין צורך את התרופה). גם כך, היסטוריה של הפרעת חרדה אינה "מחסלת את הסיכוי למצוא עבודה". מקומות עבודה פוטנציאליים וגם השב"כ (לגבי סיווג בטחוני) מתקשרים אלי באופן רוטיני לשאול אודות מטופלים שדיווחו על היותם בטיפול אצלי; ברוב המוחלט של המקרים נתתי את המלצתי החמה ...והם התקבלו לעבודה. אז שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהלירון24/05/2011
יש לי התקפי חרדה,והמליצו לי לקחת קלונקס, אני חוששת לקחת כי הבנתי שקלונקס יכול לפגוע בזיכרון ,האם יש כדורים נגד חרדה שידוע שלא פוגעים בזיכרון? בבקשה תענו לי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חייבת עזרה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/05/2011קלונקס וטיפול תרופתי בכלל אינם הטיפול המומלץ להתקפי חרדה (התרופות רק מקלות את התסמינים אך אינן פותרות את הבעיה שבבסיס החרדה, ולכולן תופעות לוואי, פוטנציאל להתמכרות פיזית ונפשית וכד'). הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. במקום לחפש תרופה אחרת, עצתי לך היא לגשת לטיפול. מניסיוני, במקרה כשלך די לעיתים במספר שיחות כדי להיפטר לגמרי מהבעייה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת ילדיםאתי24/05/2011
שלום
אני אמא לילדה בת 13.5 לפני כמה שנים 6-7 בערך.התחילה לבכות לפני השינה ובחילות והקאות..הסיפור נמשך בערך 4-5 שנים היינו בטיפול פסיכולוגי.אשר עזר מעט.עברנו דירה חדשה ומאז לפנות ערב הפסיקה לבכות ולהקיא..
הבחילות לא פסקו לפני יציאה עם חברים או טיול מבה"ס או חזרה לבה"ס מחופשה..יש לציין שהילדה מבחינה חברתית במצב מצויין. כשפניתי לעזרה בבה"ס ליועצת ומורים נאמר לי שהילדה בסדר גמור הם לא מבינים על מה אני מדברת..הבחילות וקצת בכי מתחיל לפני ארוע חגיגי או טיול..השגרה היומיומית בסדר גמור כל היום עם חברים וחברות..אוכלת,צוחקת יוצאת המון..צריכה דחוף עזרה מה גורם לה לבחילות ולחרדות פעם בחודש או פעמיים בחודש..
תודה רבה על היענותך בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת ילדים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/05/2011הילדה שלך מגיבה ללחץ (בעיקר לא שגרתי, כגון טיול בי"ס) בתגובה סומטית (גופנית) שכיחה ומוכרת של מצוקה, ודפוס זה הלך והשתרש עם השנים. (האברים הפנימיים בבטן רגישים מאד ללחץ נפשי... לא בכדי יש בעברית ביטויים כמו "פרפרים בבטן", "עשה במכנסיים" וכיו"ב; והמלה "היסטריה" מקורה במלה היוונית לרחם.) אני מציע לכם לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בטיפול הולם ניתן לסייע לבתך להיפטר מהדפוס (הרגל) הזה בתוך מספר פגישות לא רב. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריוון או קלונקס?שאלה23/05/2011
יש לי חרד לפני מבחנים ואני לא מצליח לישון בלילה.
הרופא משפחה נתן לי לוריוון 1 מ"ג כל לילה והפסיכיאטר נתן לי קלונקס חצי מ"ג ללילה בטענה שלוריוון משבש את הקוגניציה,משהו שלא הרגשתי כשנטלתי אותו.
הקלונקס לא השפיע עלי לכן לקחתי קלונקס 1 מ"ג
אני עדיין מתלבט מה עדיף. לוריוון או קלונקס?
תודה,יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוריוון או קלונקס? - תגובה
ד''ר אודי אורן24/05/2011שלום רב,
אין לי אפשרות להמליץ. אתה צריך להמשיך להתייעץ עם הרופאים וביחוד להרגיש מה "עובד" עבורך.
בהנחה שיהיו לך עוד מבחנים בחייך, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדת מבחנים כמו טיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי. חבל להסתמך על תרופות כשאתה יכול ללמוד להתמודד עם האתגרים האלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסימבלטהליה23/05/2011
שלום ,
לאחר שימוש של שנה בסימבלטה לפני שלושה שבועות התחלתי להוריד מהמינון - על פי המלצת הרופא - במטרה להפסיק את השימוש בתרופה.
לפני מספר ימים הפסקתי כלל את השימוש בתרופה.
מאז יש לי סחרחורת חזקה , אבל אני מעדיפה לסבול ולא לחזור להשתמש בתרופה אפילו במינונים קטנים ,בתקווה שארגיש טוב בקרוב.
האם ידוע פרק הזמן הנדרש לגוף לההיגמל סופית מהתרופה?!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה מסימבלטה - תגובה
ד''ר אודי אורן24/05/2011לליה שלום,
תקופת הגמילה שונה מאדם לאדם אך סביר להניח שלא תימשך יותר ממספר שבועות. אנא המשיכי להיות בקשר עם הרופא המטפל לצורך מעקב.
והיה אם הסימפטומים חוזרים, אני ממליץ לך לשקול לשלב טיפול פסיכולוגי ממוקד בטיפול התרופתי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ואלכוהולאני21/05/2011
שלום,
בן 30, אני לוקח ציפרלקס 10 מ"ג כ-7 שבועות, עקב בעיות שינה (חרדה שלא לישון מספיק כדי לתפקד בבוקר). בחיזוק לוריוואן כ"קו שני", אך בתקופה של של כ-3 חודשים לקחתי סה"כ כ-8 כדורי לוריוואן (לרוב בחצאים). התחלתי טיפול CBT בסוגייה.
היה שיפור, רציני.
עם זאת, תוך כדי הטיפול הייתי צורך אלכוהול ולא מעט, סגנון חיים של רווק, בילויים וכו'. וזה לא הפריע לי עד שלפני שבוע חוויתי התקף חרדה לפני השינה! ובמשך השבוע האחרון אני מרגיש מוטרד, לחוץ, שוב קשיי שינה, אולי רגרסיה?
והשאלות שלי הן:
1. האם צריכת האלכוהול פגעה ביעילות הציפרלקס? ז"א הפריעו לתרופה להשפיע עד כדי כך שחוויתי רגרסיה.
2. האם יש מקום להעלות מינון, ואין קשר לאכוהול.
3. האם זו פשוט "תקופה" שאמורה לעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרלקס ואלכוהול - תגובה
ד''ר אודי אורן21/05/2011שלום רב,
אני ממליץ לך לא לשלב אלכוהול ותרופות פסיכיאטריות.
חשוב שתבין כי גם התרופה וגם המשקה פועלים על המוח באופנים שונים.
מכיוון שאלכוהול מביא לא פעם לתחושה של "שחרור", ומכיוון שתחושת חוסר שליטה היא מקור להרבה חרדות, יש סיכוי סביר שהחומרים האלו פועלים באופן הפוך, והאלכוהול "מנצח" במאבק.
אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שלך בכל שאלה לגבי מינון התרופה.
אני ממליץ לך להוסיף טיפול פסיכולוגי ממוקד בנוסף לטיפול התרופתי. טיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי עשויים בהחלט לתרום, ולהביא לשיפור משמעותי במצבך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס ואלכוהול - המשך
אני21/05/2011הי, אני מטופל בCBT, לפחות התחלתי.
כשאני תחת השפעת אלכוהול הכל בסדר ואין בעיה, היום שאחרי, הוא הבעיה או ימים בלי, שם ישנה בעיה של הירדמות. לכן חשוב לי לדעת אם האלכוהול מנטרל את השפעת התרופה. קרי, שתיתי אלכוהול = לא לקחתי כדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ציפרלקס ואלכוהול - המשך - תגובה
ד''ר אודי אורן21/05/2011שלום,
איני יודע את התשובה. אנא שאל את הפסיכיאטר המטפל בך.
גם אם התשובה היא כן וגם אם התשובה היא לא (וסביר להניח שהתשובה היא בערך/לא ברור), המלצתי לא לשלב את השניים בעינה עומדת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני21/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות קשות שלא עוברות סכיזואפקטיב..חסוי20/05/2011
שלום אני בחור בן 25 וחצי סובל כבר 8 שנים מתקופת התחלת הצבא עברתי טארומה באזרחות איום על חיי טופלתי באינספור כדורים מכל המשפחות שום כדור לא מוריד תחרדות אושפזתי מספר פעמים אל ללא הטבה באישפוז האחרון קבעה הרופא שפרץ לי סכיזואפקטיב כיום אני מטופל בסרקוואל 800XR פרפנאן 12 מ"ג ולוקח לוריוונים ..אבל לא רוצה ליתלות בכדורי הרגעה כי עברתי גמילות קשות מקלונקסים וכאלה ....המצב הוא כך שלא נגמר החרדות ושום כדור לא עוזר הייתי אצל פסיכולוגים ולא עוזר לי וגם שום כדור לא עוזר 1..אשמח לדעת אם יצאו כדורים חדשים בשביל הבעייה הזאת ?
2.מה עושים במצב כזה שאף כדור לא עוזר
3.למה לא נגמר החרדות ? ומה זה החרדות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות קשות שלא עוברות סכיזואפקטיב.. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/05/2011ללא היכרות מעמיקה איתך ועם בעיותיך - כמו זו שיש, אני מניח, לפסיכיאטרים ולפסיכולוגים שטיפלו או מטפלים בך - לא ניתן לתת מענה רציני לשאלותיך. הפנה את השאלות למטפלים שלך, ואם אינך שבע רצון מתשובותיהם, גש לקבל דעה נוספת ממומחה חיצוני לאחר ראיון אינטייק מסודר ועיון בתיעוד ההיסטוריה הרפואית שלך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הבחור עם החרדות מהתאריך 20לחודש
חסוי23/05/2011השאלה שלי היא האם שמעתם על פסיכאטר מצפת בשם אלכסנדר מיזרוחין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני הבחור עם החרדות מהתאריך 20לחודש - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/05/2011לא, לא שמעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יכול להיות דבר כזה בחיים
חסוי23/05/2011איך יכול להיות דבר כזה בחיים הייתי מאושפז במחלקה הרופא מנהלת מחלקה עוד קבעה שיש לי סכיזואפקטיב, והלכתי לפרופסור גדול הוא אומר שבכלל אין לי סוג של מחלה ושום סכיזואפקטיב אלא יש לי הפרעת חרדה כפייתית קשה ובמשך 3 שנים מאז שהשתחררתי משנים לי כל מיני תרופות נגד "המחלה" שאין אותה בכלל. עכשיו אני מבין מה זה פסיכאטריה, אשכרה נותנים לנו שמות כמו כלבים שזה לא נכון בכלל. עזבו את היסורים והסבל ועוגמת הנפש.
1. שאלתי האם קיים דבר כזה שגורמים עוול לבן אדם ועוד מנהלת מחלקה זה פשוט עלילה אני שוקל לתבוע אותה על עוגמת נפש.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך יכול להיות דבר כזה בחיים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/05/2011לפי תאורך, כן, זה קיים. ושיהיה בהצלחה עם התביעה, הטיפול ובכלל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
ירון24/05/2011אהובי אל תדאג יהיה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בלתי מוסבריםעמית19/05/2011
שלום רב
אני בן 45, מזה חודשיים כאבים עזים בגב עליון המגיעים בהתקפים . מעירים בלילה מקשים על תפקוד. ברור עמוד שדרה - לא העלה סיבה לכאבים(כולל MRI ) .
1. האם יכול להיות ביטוי גופני של חרדה ? (לציין כי באופן כללי נמצא בסטרס ועובד בעבודה תובענית מס' רב של שעות כל יום )
2. האם יש דרך אוביקטיבית לודא שמדובר בחרדה ?
2.מה הטיפול אם כן מדובר בחרדה ?
תודה על תשובתכם
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי גב בלתי מוסברים - תגובה
ד''ר אודי אורן20/05/2011לעמית שלום,
כמובן שהדבר הראשון שאני מציע לך זה להמשיך את הבירור הגופני/רפואי.
כאבים כאלו יכולים להיות תוצר של חרדה. אין דרך אובייקטיבית לוודא את העניין. הדרך היחידה שאני מסוגל לחשוב עליה היא ב"הפוך על הפוך": אם הכאבים יחלפו בעקבות טיפול בחרדה, כנראה שהכאבים היו תוצר של חרדה.
הטיפול הפסיכולוגי שאני ממליץ לך (מעבר לטיפולים גופנייים בגב) הוא EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש פסיכיאטררבן19/05/2011
מחפש פסיכיאטר,באזור רחובות ,אשר מעבר להיותו איש מקצוע טוב, יש לו הידע והנסיון
מול הביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחפש פסיכיאטר - תגובה
ד''ר אודי אורן19/05/2011לבן שלום,
לצערי איננו רשאים לתת המלצות על אנשי מקצוע מסויימים.
אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה או איש בריאות נפש בקופת חולים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת מחלותעדי19/05/2011
שלום רב,בת 30,לפני חודשיים עברתי תקופה קשה מבחינה רפואית,היו לי כאבים בבית החזה,ולאחר בדיקות מגוונות בתשובה של MRI נכתב תהליך דלקתי כלשהו ,כנראה סינדרום סאפו,נבהלתי נורא ונכנסתי לאנטרנט שם כתוב שזו מחלה נדירה שלוקחים תרופות כל החיים ושאנשים ממש סובלים,הייתי אצל ראומטולוג שממש לא התרגש ואמר שאצלי הביוטי לסאפו הוא בדלקת מקומית ושזה יעבור לי ונתן זריקה ואמר לחזור לביקורת,בפורומים אנשים רק סובלים היתכן שאני כבר לא סובלת?,ומאז אני לא שקטה כל כאב קטן שיש לי אני בפחד איום שאולי יש לי מחלה קשה,אני מסתובבת כל היום בפחד ולא מתפקדת,אני בטיפול אצל פסיכולוגית שלא כל כך נראה שעוזר לי,מה לעשות איך לצאת מזה,אני ממש נהפכתי להיפוכנדרית.האם זו חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת מחלות - תגובה
ד''ר אודי אורן19/05/2011לעדי שלום,
את סובלת מחרדה בעקבות ארוע מפחיד/טראומתי.
כמובן שחשוב שתמשיכי להיות במעקב רפואי, אבל טיפול פסיכולוגי ממוקד יוכל לעזור לך להתמודד טוב יותר עם המצב.
אם את מרגישה שהטיפול הפסיכולוגי לא עוזר, דברי עם הפסיכולוגית שלך על כך. על תתביישי ! אני ממליץ לשאול אותה מה התכנית של הטיפול, מתי היא מצפה שתחושי הקלה, ומתי היא תגיד שהטיפול לא עוזר אם לא תחושי הקלה.
הטיפול המומלץ למצבים מהסוג שאת מתארת הוא טיפול ממוקד בטראומה כמו EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד להישאר לבד בביתבתיה18/05/2011
שלום , אני בת 38 נשואה + 3 ילדים הפחד הכי גדול שלי הוא לישון בלילה כאשר בעלי
עובד בלילות , שמתי סורגים בכל הבית על מנת שיהווה מחסום וזה אכן עזר
אבל בכל זאת הפחד לא עוזב אותי ? לא יודעת מה לעשות ?
אני מבינה שזה נובע מהילדות שלי שפרצו לנו לבית הרבה פעמים !!!
כשעלי לצידי אני מפגינה הרבה אומץ אם יש רעש הכי קטן אני קמה ולא שולחת אותו לבדוק , למעשה כשיש לידי מישהו לא חשוב מי אני יכולה להיות מאוד גיבורה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד להישאר לבד בבית - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/05/2011קודם לסיוע נפשי, את יכולה להקל על עצמך באמצעות התקנת טכנולוגיות שיגבירו את תחושת הביטחון שלך (כפי שעשו הסורגים) - מערכת אזעקה, מצלמות במעגל סגור, תאורה המגיבה לתנועה, לחצני מצוקה וכיו"ב. אם ברצונך בסיוע נפשי בהתמודדות עם הפחד, פני למספר פגישות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהshlosi18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/05/2011מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות שיטת הEMDR לטיפול בPTSDעמי מנוקיאן18/05/2011
שלום רב ד"ר אודי אורן.
היית רוצה לדעת את דעתך על אחוזי הצלחה של טיפול בשיטת EMDR בPTSD. האם אחוזי הצלחה הם גבוהים .לפי דבריו של ד"ר גרין הטיפול בEMDR אינו יעיל עם מה שאני לא מסכים.
השאלה השנייה - עד כמה השיטה אפקטיבית לטיפול בחרדה? מוכרת לי שיטה דומה לEMDR שנקראת EMI - Eye Movement Integration וגם היא יעילה מאוד במקרים של חרדה וטראומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעילות שיטת הEMDR לטיפול בPTSD - תגובה
ד''ר אודי אורן18/05/2011לעמי שלום,
אין לי מושג על מה מסתמך ד"ר גרין. אני מציע שתכנס לאתר עמותת EMDR ישראל וקרא את החלק הנקרא International Guidelines . זוהי רשימה חלקית של הגופים שהכניסו את ה-EMDR להנחיות הטיפוליות שלהם על סמך המחקרים הרבים המעידים על יעילות השיטה לטיפול ב-PTSD. EMDR נחשב לאחת משתי שיטות הטיפול היעילות ביותר (ברמת Evidence Based Therapies) הקיימות היום. באתר יש רשימת לינקים שתוביל אותך לאתרים נוספים המדברים על המחקרים שמוכיחים את יעילות השיטה.
שמעתי על שיטת ה-EMI. יש חיקויים/וריאציות שונות של ה-EMDR בשמות שונים.
השיטה יעילה בטיפול בחרדות למרות שהביסוס המחקרי (המבוסס על כמות המחקרים) אינו כה חזק.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)