מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 6 - חוסר בטחון ופחדיםגלית25/04/2010
אמא לבת 6 ( כיתה א') עם חוסר בטחון מוחלט, לא מוכנה ללכת לחברות , פוחדת מכלבים גדולים וקטנים - ממש קטנים , מחתולים . לידי (האמא) מתפנקת ומיללת כבכיינית , ואילו ליד אביה מתנהגת יפה כבוגרת (במידה ואני לא בבית והיא עם אביה מתנהגת נהדר כבוגרת -) אבל אם גם אני וגם אביה בבית מתנהגת כתינוקת , מה עושים ? האם יש טיפול לזה ? המורה אומרת שהיא לוקחת את בתי לשעות הקנייה (אחד על אחד) היא ממש רואה את חוסר הבטחון שלה ואפילו מתחילה לבכות (המורה אומרת שהיא רכשה את הקריאה והיא מתאימה לגילה )- ומבחינת לימודים היא בסדר גמור . אז למה היא מתנהגת כך?
אודה לתשובתך הכנה ! אשמח לקבל טלפון למישהו מקצועי בתחום - שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לגלית
ד''ר אודי אורן26/04/2010לגלית שלום,
התערבות של פסיכולוג המתמחה בטיפול בילדים יכולה בהחלט לעזור.
לפי חוקי הפורום איני יכול להמליץ על פסיכולוג ספציפי.
חפשי באתר של אי"טה או באתר של עמותת EMDR ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...יעל23/04/2010
שלום,
כבר כמה שנים שאני פיתחתי לעצמי פחד ממוות, לאו דווקא שלי אלא בעיקר של אנשים שסובבים אותי. זה מגיע לרמות שאני לא חושבת שהן כבר נורמליות, אני נכנסת להיסטריה כשבעלי לא עונה לי לטלפון, אני חולמת חלומות מזעזעים. רק לאחרונה החלטתי שאני רוצה לעשות משהו בנידון, ממי אפשר לקבל ייעוץ? לאן פונים? איך אני יודעת אם זה מתאים לי?
אשמח לקבל עזרה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ליעל
ד''ר אודי אורן24/04/2010ליעל שלום,
אני מברך אותך על ההחלטה לעשות משהו. אין סיבה להמשיך לסבול.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. תוכלי למצוא מטפלים מוסמכים באתר של עמותת EMDR ישראל או באתר של אי"טה.
תוכלי גם לנסות למצוא מטפלים המתמחים בטיפולים אלו בקופות החולים.
אני מאמין שהטיפול יוכל לעזור לך באופן משמעותי ובפרק זמן לא ארוך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותאיתי23/04/2010
האם emdr יכול להתאים למצב בו יש קושי לקיים זוגיות?
הקושי נובע כנראה מזכרון טרואמתי של חווית הזוגיות בבית ההורים . אולם אין זכרון ספציפי אלא חווית דכאון שלא מאפשרת להזיק מעמד בזוגיות לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לערן
ד''ר אודי אורן24/04/2010לערן שלום,
EMDR בהחלט יכול לעזור בהתמודדות עם קושי בזוגיות המבוסס על חוויות עבר.
למרות שזכרונות ספציפיים בהחלט מקלים על העבודה, גם זכרונות יותר כלליים בהחלט מספיקים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ל- ד''ר חיים היילפריןקארין 3021/04/2010
שלום,
יש לי חרדות להשאר בבית לבד בעבר זה היה קורה רק בלילה היום אני מפחדת גם ביום וכשמישהו נפטר זה משפיע עלי לרעה. אין לי מושג אם זה משהו שקשור בעבר שלי אבל כשאני בסביבה של אנשים הכל בסדר איתי וכשאני מוצאת את עצמי לבד יש לי תחושה של עילפון האם יש טיפול למצב שלי? איפה עלי לפנות באיזור חיפה?
לעזרתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לקרן
ד''ר אודי אורן21/04/2010לקרן שלום,
ד"ר היילפרין יוסיף אולי תשובה בהמשך.
יש בהחלט טיפול לבעיה ממנה את סובלת.
אני ממליץ כי תפני למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
תוכלי למצוא מטפלים באתר עמותת EMDR ישראל או באתר של אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לא הגיוני משיער ראשינועה21/04/2010
אני יוצאת כבר למעלה מחמישה חודשים עם בחור מקסים שמתנהג אליי נפלא. הכיר לי את משפחתו ואני הכרתי לו את משפחתי ולא הפסיק לדבר איתי על העתיד המשותף שלנו. לפני כמה חודשים הוא התחיל לפתח אובססיה על השיער שלי. הוא טוען שהשיער שלי דליל ושיש לי קרחות (השיער שלי בסדר גמור). הוא סיפר לי שכל היום הוא חושב על השיער הדליל שלי, שהוא מסתובב ברחובות ומסתכל על שיערות של נשים אחרות, שכל פעם שריס נופל הוא מבקש שיהיה לי שיער מלא יותר, הוא יכול שעות לדבר איתי על בעיית השיער שיש לי לכאורה. הוא אף סיפר לי שכל פעם שאני נפגשות עם חבריו הוא חושש שהם ישימו לב לבעיית השיער שלי. הגענו למצב שכמעט נפרדנו בגלל השיער שלי. ברור לי שהבעיה היא אצלו ולא אצלי, ברור לי שהבעיה מעידה על בעיה עמוקה הרבה יותר אבל אני חסרת אונים לחלוטין. מה עליי לעשות? כיצד עליי לנהוג? חשוב לי לציין שאני מאוד אוהבת אותו והוא אותי ומלבד בעיית השיער יש לנו זוגיות מעולה מה גם שהוא חושב שאני נראת מעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לנועה
ד''ר אודי אורן21/04/2010לנועה שלום,
מצטער לשמוע על הקושי של החבר שלך.
הבעיה היא חד משמעית אצלו ולכן כדאי שיפנה לטיפול פסיכולוגי.
בהחלט יכול להיות שהפתרון היותר טוב (ואולי גם היותר אפשרי) הוא פניה של שניכם לטיפול זוגי.
אני מציע לקחת את הבעיה כמייצגת את העובדה ששניכם אינכם מושלמים, והשאלה היא איך מתמודדים עם עובדה זו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלורד21/04/2010
הי שמי ורד ,
ואנימעוניינת בטיפול פסיכולוגי, הייתי מטופלת ע"י פסיכאטר מצויין שאיתו עשיתי שיחות ,
הוא המליץ לי על טיפול פעם בשבוע , קודם התדירות הייתה אחת לשלושה שבועות בגלל שהוא גובה 600 ש"ח לפגישה דבר שמקשה כלכלית. אני סומכת עליו מאוד אבל בעלי לא מוכן לכזה מחיר חודשי.
פניתי לקופה ונתנו לי מטפלת בשם אתי שחר... היום צלצלתי אליה אבל אני מפחדת ששום דבר לא ישווה לטיפול שכבר קיבלתי... אני יודעת שאין פיתרון קסמים לסיטואציה הזו.
אני לא מכירה אותה , ואני מפחדת להתחיל טיפול אצל מישהי חדשה ואולי אפילו להתאכזב ,
כבר הייתי אצל הטוב ביותר ....
אשמח לתגובך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לורד
ד''ר אודי אורן21/04/2010לורד שלום,
לא קל לעבור למטפל אחר לאחר שנוצר קשר אמון עם מטפל קודם.
זה ביחוד נכון כאשר יש תחושה שהיית אצל ה"טוב ביותר".
למרות זאת אני ממליץ לך להמשיך בדרך שבא התחלת.
אני ממליץ לך גם לשתף את המטפלת החדשה בחששות - הטבעיים - שלך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מצב חרדהדני19/04/2010
שלום,
בן שלי, בן 15.5 לזוג גרוש וגר עם אמו ואחותו בת 16.5.
לאחרונה החלו איתו בעיות, המתבטאות בכך, שאינו הולך לעיתים קרובות לבית ספר, אמא שלו מנסה להעיר אותו בבוקר והוא לא רוצה לקום ורב איתה כל הזמן, יש לו ירידה גדולה בהישגים בלימודים (לפני מספר שנים היה מצטיין בכיתה ואילו היום יש לו הרבה נכשל).
המצב שלו מאוד מורכב, עם אחותו הם לא מדברים, הגיע אף זמן שהילד רצה לעזוב את הבית ועבר לשבועיים לדודה, שם דווקה חל שיפור בתפקודו ובמצב רוחו.
יש לציין שהילד מכור למחשב , יושב מול המחשב כל רגע פנוי עד הלילה. ולא מצליח לקום בבוקר.
אני לא רואה הרבה את הילד, כשאני נפגש איתו, אני מנסה לשכנע אותו להתחיל ללמוד, אך לא מצליח. הוא גם סגור ולא מגלה אם משהו מפריע לו.
יש לי הרגשה שהילד יש לו חרדה : לפעמים הוא לא ניגש לבחינות, כי הוא פוחד להכשל. ייתכן והוא גם נכנס ללחץ בזמן בחינה, כי לפעמים הוא יודע את החומר ובסוף נכשל. יש לו עוד כמה סימנים מוזרים, כגון : הוא מתבייש להוריד חולצה בבריכה. יש לו כבר שנים לפעמים רעד בכפות ידיים - אני לא יודע מה זה אומר.
יש לו גם אנמיה וחוסר ברזל.
אני דואג ופוחד שהילד מתדרדר.
מה לעשות?
האם יש הסבר להתנהגות זו של הילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדני
ד''ר אודי אורן05/05/2010לדני שלום,
הילד זקוק לעבור בדיקה של רופא לגבי מצבו הבריאותי ובנוסף לשוחח עם יועץ/פסיכולוג.
אני מציע ראשית לדבר עם האמא, למרות שאתם גרושים, כדי להקים חזית משותפת מול הילד.
אני מעריך שאם שניכם תלכו באותו כיוון בדרישות ממנו, יהיה יותר סיכוי להצלחה.
שילוב של יועצת בית הספר, מחנכת הכיתה, הדודה, או כל גורם אחר עשוי לעזור.
אם היה שיפור במצב אצל הדודה צריכים לשקול גם את האפשרות הזו, אם שום דבר אחר לא עובד.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מבדיקת דם
דני10/05/2010שלום,
תודה על תשובתך הקודמת.
קרה עם הילד ( בן 16) מקרה נוסף :
הוא קיבל הפניה לבדיקת דם., יש לו אנמיה ורצינו לבדוק אם יש שיפור, כי גם כדורים הוא בקושי מוכן לקחת.
אז תוך כדי הבדיקה הוא לא היה מוכן בשום פנים ואופן לבצע אותה,2 אחיות ניסו להחזיק אותו ללא הצלחה, כי הוא מפחד.
לא עזר שום דבר לדבר איתו והוא לא עשה את הבדקה.
אולי זה קשור גם להתנהגות האחרת שלו?
בעבר כבר היו פעמים שהוא עשה את הבדיקה וגם היה קשה מאוד איתו, אך הפעם לא היה מוכן בכלל.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לדני
ד''ר אודי אורן11/05/2010לדני שלום,
אני ממליץ לך להתחיל את התהליך שהצעתי לך.
אין טעם להתמקד בבעיה אחת. הבעיה היא רחבה ביותר.
פניה לאנשי מקצוע היא תחילת הדרך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידי פעם יש לי חרדה וצמרמורתד``ר חיים היילפרין18/04/2010
שלום
בעקבות מצב בריאותי וגם לחץ בעבודה .נכנסתי לחרדה ודיכאון.אני מקבלת אסטרו 20כבר 4 וחצי ח'
המצב משתפר.אבל מידי פעם יש לי חרדה.וצמרמורת ברגלים שמציק .חוסר תאבון.וחוסר מצב רוח.אבל
זה עובר .וחוזר פתאום.הלחץ לחזור למצב משבית אותי נפשית.מה אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבתיה
ד''ר חיים היילפרין19/04/2010ראשית, אני מניח שאת מתכוונת לאסטו (= סיפרלקס) ולא לגסטרו או לאסטרו (= אין תרופה כזו)... לגופו של עניין, במקביל לטיפול התרופתי, כדאי לך לפנות גם לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהש18/04/2010
אני בת 35 לפני 3 שנים כתוצאה מהתקפי שיעול והרגשת קוצר נשימה הופנתי לרןפא ריאות שאמר שכנראה זה אסתמה עפ,י בדיקת תפקודי ריאות שהוא ערך.מאז החלו לי עוד יותר תסמינים וכל הזמן אני נגשת לבית חולים ואומרים לי נדשהכל בסדר....עשיתי שוב בדיקות תפקודי ריאות שהראו שהכל תקין ואין אסתמה אלא רק אלרגיה לאבק ונזלת אלרגית אבל מאז אני יותר חרדתית ואיך שאני מרגישה קושי לנשום מיד הולכת למקום שיש רופא וזה עובר לי לבד ללא תרופה אלא מהרגשת ביטחון שיש רופא.גם שאני הולכת לבית מלון או לבילוי אני הולכת ליד מקום שיש רופא או מרכז רפואי.אני מבינה שיש לי בעיה והיא מפריעה לי מאוד ואני רוצה להיות אישה רגילה ללא פחד.איזה טיפול עלי לגשת?,אני בקופ"ח לאומית
לש.
ד''ר חיים היילפרין19/04/2010בקשי מרופא המשפחה הפנייה לטיפול פסיכולוגי מטעם הקופה אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ש19/04/2010תודה על העזרה.ורציתי לשאול אם אתה מקבל דרך קופת חולים לאומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לש.
ד''ר חיים היילפרין19/04/2010לא. אני מקבל רק באופן פרטי. עם זאת, שקלי את האפשרות להגיע אלי לשעה אחת של יעוץ שבה תקבלי פרספקטיבה חיונית על בעייתך ופתרונה (גם כבסיס לטיפול ארוך יותר בסבסוד הקופה)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשךחסויה17/04/2010
שלום.
לפני כמה זמן כתבתי הודעה על מישהו שאני מכירה שסובל מפוסט טראומה בעקבות התעללות מינית שעבר.
נתתי לו את כל הכתובות והטלפונים של המרכזים לסיוע שמופיעים בגוגל, אבל הוא אמר שהוא בינתיים לא רוצה לפנות אליהם.
הוא מעוניין לפגוש בבחורות, אבל הוא לא מצליח להבין, שבמצבו הנוכחי, הרבה דברים גורמים לו להיזכרות בטראומה, ולכן שום דייט לא מגיע לדייט שני. גרוע מזה, הוא מאשים את הבנות, ולא מבין שיש לו לפחות חלק נכבד מהאחריות למצב.
כשניסיתי להגיד לו את זה (ואני מנסה להסביר לו את זה כבר כמה פעמים), הוא אומר שהמטפלת שלו, שהיא פסיכותרפיסטית ומטפלת בפסיכודרמה, המליצה לו כן להמשיך בניסיונות להכיר בחורות, ושהוא לא מסוגל אחרת.
מה עושים? ללכת נגד העצה של המטפלת שלו? אני מרגישה שאני לא מצליחה לחדור אליו ולהסביר לו.
מדובר בקשר וירטואלי ואני לא רוצה לנתק אותו, כי אני יודעת שהוא זקוק למישהו לדבר איתו ולפרוק, אבל לפעמים אני כבר ממש מתייאשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אודי אורן17/04/2010שלום רב,
לפעמים צריכים רק להקשיב, לתמוך ולהמתין.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה. בת 18אלמונית17/04/2010
שלום, יש לי בעיה והיא מתבטאת בכך שכשאני נמצאת לפני אירוע חשוב, בגרויות, טיסות וכו' אני מתחילה להכנס למצב של לחץ שמתבטא בשלשולים, כאבי רגליים, רעידות לפעמים וכאבי ראש.
מה ניתן לעשות? האם רסקיו / רגיעון יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאלמונית,
ד''ר אודי אורן17/04/2010שלום רב,
את מתארת תופעה מוכרת של תגובה למצבי לחץ.
את יכולה לנסות את התרופות שהזכרת. הם לא מזיקות ולפעמים עוזרות.
אם את מעוניינת בטיפול יותר יסודי נראה לי שכדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי עם מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. זאת ההמלצה שלי.
את יכולה גם לפנות לקבל תרופות נוגדות חרדה, מכיוון שמדובר בבעיה ממוקדת, לא הייתי ממליץ על לקיחת תרופות באופן קבוע.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת מבחניםעדי15/04/2010
אני לא יודע אם זה המקום הנכון לדבר על זה..אבל יש לי חרדת מבחנים!
אני מצליח לפתור בבית,לפניי הבחינה את כל התרגילים,את כל השאלות ומבחן לא יודע שום דבר..מה לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לעדי
ד''ר אודי אורן15/04/2010לעדי שלום,
אתה צודק לחלוטין. אתה סובל מחרדת בחינות מובהקת.
הסיכוי לפתור בעיה כזו בכוחות עצמך הוא לא גבוה, ביחוד אם הדבר נמשך כבר זמן מה.
פנה למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
טיפולים אלו התגלו כמביאים לשינויים מהירים יחסית בטיפול בחרדות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"לאלמונית14/04/2010
שלום
אני בת 21 סובלת שנה מהתקפי חרדה
טופלתי 4 חודשים בציפרלקס ובמקביל עברתי טיפול קוגנטיבי התנהגותי,
חל שיפור ממש רציני במצב שלי ואני סובלת מ2 התקפים בשבוע, שעוברים די מהר,
וזה אחרי כמה חודשים של חרדה קבועה שפשוט התישה אותי.
עוד כמה ימים אני טסה לחו"ל, ובנוסף לכל החרדות שיש לי גם ככה התפתחה אצלי גם חרדת טיסה, השאלה שלי האם יש כדור כלשהו שאותו אוכל לקחת רק לטיסה עצמה?
שכחתי לציין שאני מטופלת ברואקוטן 3 חודשים כבר, ככה שאני צריכה משהו שלא יתנגש עם הטיפול.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאלמונית
ד''ר חיים היילפרין15/04/2010כל נוגד חרדה קצר טווח ממשפחת הבנזודיאפינים (כמו אלפרוקס, לוריבן, קלונקס, וואבן, ווליום וכד') יעשה את העבודה. אין בעיה מיוחדת עם הרואקוטן. רק זכרי שמדובר בתרופת מרשם שיש לקבל רק דרך הפסיכיאטר/ית או רופא/ת המשפחה שלך. טיול רגוע ומהנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ממכם המלצה ...לילך13/04/2010
שלום רב,
אבקש המלצה על פסיכולוג מטפל בטיפול הטנהגותי קוגניטיבי באזור הצפון
ברשימה של איתייא מופיע הפסיכולוג גל אודי - האם מישהו שמה עליו?!
אני יודעת שלא נהוג להמליץ על פסיכולוגים , אבל אני מאוד לחוצה ...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ללילך
ד''ר אודי אורן13/04/2010ללילך שלום,
רשימת איטה כוללת מטפלים מוסמכים שעברו תהליך הכשרה ארוך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מפני ניתוךרותי13/04/2010
בעלי, בן 72, עומד לעבור ניתוח להסרת הערמונית. מאז שנודע לו על כך הוא בחרדה גדולה ובחששות שמשהו יקרה לו במהלך הניתוח.
איך אפשר לעזור ו?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לרותי
ד''ר אודי אורן13/04/2010לרותי שלום,
שיחה עם הרופאים המטפלים וקריאת חומר על הניתוח והשפעותיו הם הדברים הראשונים.
טיפול תרופתי נקודתי יכול לעזור. פני לרופא המשפחה.
טיפול פסיכולוגי אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי יכול לעזור. האתרים של עמותת EMDR ושל אי"טה יכולים לעזור במציאת מטפלים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)