פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות
    מאיר
    28/08/2010

שלום
    אני כחודשיים לאחר ניתוח המעי הגס וגילו לי סרטן,
    לאחר הנתוח החלו חרדות וקושי הרדמות, רופא המשפחה נתן לי לוריואן שעזר לי מאוד!-1 עד 2 כדורים ביום, כיום אני לוקח רק כדור אחד, עדיין מופיעה לי במשך היום אי שקט אבל לזמן קצר,
    אני מתחיל לקחת עכשיו כדורי כימותרפיה האם מותר להמשיך לקחת את הלוריואן?והאם אני עלול
    לפתח תלות בלוריואן? אם כן איך אני מפסיק לקחת את הכדור ללא גרימת נזק לעצמי
    תודה
    ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליוני

ד''ר חיים היילפרין
    28/08/2010

איני מכיר תגובות בין-תרופתיות בין כימותרפיה ולוריוון. שימוש יומיומי ממושך (מעבר למספר שבועות) אכן עלול לגרום להתפתחות תלות ואינו מומלץ. יקל עליך להפסיק את הכדור לאחר מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה והחלמה מלאה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לא מוגדר
    חן
    27/08/2010

שלום...אני ממש אשמח אם תעזרו לי, אני נמצאת בחודשיים האחרונים בסוג של מצבי רוח לא מוגדרים...אני יכולה פתאום לבכות וכאילו אני מחפשת סיבות לבכות .
    אני מבינה שזה נובע בגלל תקופה חדשה בחיים שלי...
    היום אני בת 19 הכרתי בחור מקסים שגדול ממני בכמה שנים והקשר שלנו הוא רציני שיכול להוביל לחתונה בנתיים אנחנו רק בקשר,
    ומה שהוא אהב בי שאני ילדה טובה ...ואולי אני באמת כזאת ככה הוא רואה אותי מהמשפחה בהתנהגות .
    ומאז שהתחלתי להבין שזה מה שהוא חושב עליי אני כאילו יושבת וחושבת ומנסה ךהזכר על כל הדברים הרעים שעשיתי , דברים רעים זה כמו סוג של סתם לדוגמא לנסות לעשן..אני לא עישנתי חלילה וגם לא אעשן אבל ניסתי כמה פעמיים או כל מיני כאלה דברים קטנים שאני כאילו יושבת ומחפשת מה רע בי , ושאני שקרנית ו שקרת עליו ושאולי ושאני לא באמת מה שהוא חושב שאני ממש תסביך וזה מדכא אותי.איך אני פותרת את הבעיה הזאת ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לא מוגדר

הוספת תגובה

• תשובה לחן

ד''ר אודי אורן
    28/08/2010

לחן שלום,
    ברכות על יצירת קשר משמעותי.
    אני מבין שזה הקשר הרציני הראשון שאת נמצאת בו, ואין ספק שזהו תהליך מרגש.
    לא פעם ההתרגשות כוללת בתוכה גם לא מעט לחץ שמתבטא באופנים שונים, כולל בפקפוק בדברים שידעת קודם.
    יש סיכוי רב שהתופעות שאת מתארת יחלפו עוד זמן מה.
    אם הן ימשכו עוד חודש - חודשיים, אני מציע שתפני לטיפול פסיכולוגי ממוקד בשיטת EMDR או בגישה התנהגותית - קוגניטיבית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות וכאבים
    חיים
    26/08/2010

ד”ר שלום

לאחרונה צצו בעיות רבות שאף אחד לא מצליח להצביע על כיוון כלשהוא. אחת לחודש מופיע לי בפתאומיות כאבים חזקים באיזור עצם הזנב מיד עם הופעת כאז זה אני מתחיל לקבל טשטוש וקשיי נשימה עד כמעט עילפון למשך מספר דקות ולאחר מכן זה עובר. אציין שלאחרונה הנני סובל מפיסורה והתקפי חרדה ומטופל בציפרלקס. אני אדם בריא, לא מעשן ועושה ספורט ופשוט אובד עצות - כל הצרות באו במכה אחת ואני לא יודע מאיפה להתחיל.
    בבקשה לעזרה\המלצה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות וכאבים

הוספת תגובה

• לחיים

ד''ר חיים היילפרין
    27/08/2010

התחל במספר פגישות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית... בדרך זו תקבל מושג ברור הרבה יותר על הבעייה איתה אתה מתמודד, וחשוב עוד יותר, כיצד לפתור אותה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ציפרלקס מותר בהריון
    דניאל
    26/08/2010

הי
    אני בת 36, אם לשניים ומנהלת עמותה.נוטלת צ'פרלקס כבר שנתיים, עברתי למינון של 5MG (חצי כדור) לפני כארבעה חודשים. שוקלת לכנס להריון, האם ישנה כל סיכון בהריון לי או לעובר אם אמשיך בתרופה? מהם הסיכונים? ומהם האפשרויות?
    תודה רבה. דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    האם ציפרלקס מותר בהריון

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר חיים היילפרין
    26/08/2010

אין מספיק מידע על נזק אפשרי לעובר אך העמדה הרווחת היא לא לקחת סיכון ולהפסיק את הציפרלקס לפני הכניסה להיריון. בכל מקרה, התייעצי עם הפסיכיאטר והגניקולוג שלך - וגשי למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה/דיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - טיפול קצר-מועד שכזה עשוי לשחרר אותך סופית מהצורך בתרופה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה
    אלין
    25/08/2010

אני בת 25 סובלת מבעיות נפשיות מגיל 20 זה התחיל מבולמיה שהתפתחה לבעיות חרדה קשות כגון נקודות שחורות במצבי לחץ לחץ שמתשלט על כל הגוף ובכלל באזור הפה פחדים ופארנויות ניסתי המון סוגי כדורים פראפנן בונסרין צריפלקס ועוד
    רציתי לדעת אם יש טיפול שיכול לעזור לי באופן משמעותי כי זה ממש מחמיר בשנים האחרונות
    אין לי חברים אני נמאצת לרוב בחברת בני השפחה ולא חייה בצורה תקינה או נורמלית אני יותר נוטה לפינות להתבודדות וכמובן לאחר כל זה חוסר בטחון עצמי מאוד קשה מה אוכל לעשות כדי לשפר את מצבי האם תוכל להמליץ על הרופא שיוכל לעזור אולי עם סוג אחר של תרופות אינני יודעת .
    גם התקפי פניחקה נלווים אי יכולת לשבת במצב נוח ליד אנשים ובמצבי הפניקה שלי קורים כשאנ י יוצאת נגיד מתמלאת לחץ שלא נותן לי לדבר או לתפקד אשמח אם תענו לשאלתי.
    תודה אלין

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה

הוספת תגובה

• תשובה לאלין

ד''ר אודי אורן
    25/08/2010

לאלין שלומות,
    בהחלט יש טיפול שיכול לעזור.
    אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי ולהתחיל בטיפול.
    אין שום סיבה שתמשיכי לסבול כפי שאת סובלת כרגע.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלין לגבי החדרות

שגיא
    10/09/2010

היי אלין. הסיפור מוכר. יש לי ממש המלצות בשבילך *** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי ***

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגרות
    דניאל
    24/08/2010

שלום רב, ברצוני לקבל תשובה למצבי כיום לאור בעיה שקיימת לי כשנתיים, אני בגיל 34, אקדמאי,אינטיליגנטי וכו'. לפני שנתיים סיימתי את לימודיי התואר ומאז חיי תקועים, קרי, יצאתי ממסגרת הלימודים, הקשר עם החברים נותק, הנושא התעסוקתי לא בא לידי ביטוי בכלל, קשר עם בנות גם לא בא בחשבון, כלומר כרגע מנותק מבודד ואיבדתי כל קשר חברתי בחוץ. התוצאה: במשך שנתיים אני כמעט לא יוצא מהבית, לא בילויים ותחביבים; אני כיום מתגורר בבית הוריי בשכונה עויינת לי,שכנים גם, פחות מרבה לצאת לעיר, בקיצור ניתוק תעסוקתי,חברתי וזוגי.
    השאלה הכי חשובה לי היא, למה כשאני נמצא בבית קשה לי מוחית או מחשבתית לייצור מהלך של איתור, עשיה ביום-יום, כלומר אני לא מצליח לחשוב לאן אני רוצה ללכת או ליזום עבודה במסגרת כלשהי - פשוט נאטמו לי המחשבות על מטרות מסויימות ולכן אני יושב בבית ונמנע באופן אוטומאטי מעשיה אפקטיבית. כמו כן אני גר בבית קרקע עם גדרות מסביב לכן יש מצבים שאני מרגיש כמו חיה בכלוב, מסתובב בשטח ומרגיש שאין לי לאן לברוח אלא בוהה לכוון הרחוב או השכנים ללא יכולת לצאת תחושתית מהאזור. אציין שעברה עליי ילדות של "הזנחה" מצד הוריי, אם זה בחסך בהקניית כישורים חברתיים, או בלהראות אהבה ועוד, כלומר אני נמצא במקום שבו כל הילדות שלי עלתה לי וכעת אני מרגיש בושה רבה למשפחה, למרות שאני אדם כשרוני ובעל הבנה מרובה. כמו כן, אדגיש שאני אדם שאין בו פחד, לא הייתה לי בעיה בפרזנטציות מול קהל, אני בעל יכולת ורטוריקה מעולה, ואין לי בעיה בלהכיר אנשים (רושם ראשוני) או חוסר בטחון, אלא המחסום שציינתי ממש לא מובן לי. במציאות חלה לי נסיגה הדרגתית בעשיה ובמחשבה ועיקר נשוא הבעיה זה הבושה. קראתי בכמה אתרים על דבר שנקרא "רגישות יתר או רגישות גבוהה" ורוב הסימפטומים מתארים אותי מבחינה התחושתית. יתכן שהשילוב שלי כיום, לאור השארותי בהסתגרות בבית וצורת הראיה שלי לחברה, יצר איזשהו מחסום ריגשי חמור.
    אודה לתשובה או חוות דעת קצרה לאור נסיבות אלו שהובאו לפניך, מהו לדעתך המניע או הגורם שהביא אותי למחסום ריגשי או מחשבתי זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגרות

הוספת תגובה

• לחיים

ד''ר חיים היילפרין
    25/08/2010

ההסתגרות ההדרגתית שלך מוזנת ע"י משוב מעגלי - אתה רגיש וביישן ולכן נמנע מעשייה, אי העשייה הופכת אותך לעוד יותר רגיש וביישן ולכן מסוגל עוד פחות לפרוץ החוצה מהמעגל, וחוזר חלילה בספירלה ההולכת ומדרדרת. הדרך המבטיחה ביותר עבורך לפרוץ החוצה היא לפנות, כמו גדול, לטיפול פסיכולוגי צמיחתי. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הלפרין תודה על התשובה הכנה...

דניאל
    25/08/2010

רציתי לדעת עוד משהו קטן, האם ואני מאמין שאני כזה, האם רגישות יתר או גבוהה יכולים להוות גורם עיקרי לאור הנסיבות שהעלייתי לפנייך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר חיים היילפרין
    26/08/2010

למרות שאתה ללא ספק מאופיין ברגישות גבוהה, "רגישות יתר" אינה הגורם העיקרי בבסיס התמונה הקלינית שתארת. אם אתה מתעקש על מציאת מונח מקצועי אחד לגורם שכזה, "בושה" קרובה לכך הרבה יותר. כפי שהצעתי לך בתשובתי לעיל, אם רצונך בפרספקטיבה עמוקה ורחבה בהרבה מזו על מצבך - שלא לדבר על "החלמה" מלאה - פנה לטיפול פסיכולוגי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל בתי בגיל 13.5
    גדי
    23/08/2010

שלום,
    בתי סובלת להערכתי מחרדה במבט לאחור לפחות כ 2-3.

זה מתבטא בכך שהיא יכולה להכנס לבועה משלה - ופתאום לפלוט צעקה של פחד,
    זה לא קןרה להערכתי מספר פעמים בודדות בחודש.
    בנוסף היא סובלת מהפרעות שינה.

אשמח לקבל עזרה והכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל בתי בגיל 13.5

הוספת תגובה

• תשובה לגדי

ד''ר אודי אורן
    23/08/2010

לגדי שלום,
    איני יודע אם אתה מדבר על חודשיים שלושה או שנתיים שלוש שנים.
    בכל מקרה אני מציע לך להפנות אותה לאבחון של פסיכולוג בית הספר או פסיכולוג בקופת חולים.
    אתה מתאר סימפטומים שעשויים להיות חלק מתסמונת חרדתית ו/או תוצר של חויה טראומטית שהיא חוותה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 13.5

גדי
    23/08/2010

דר' אודי שךום,
    אני אשמח אם נוכל לקבוע פגישת ייעוץ
    יחד עם הילדה,
    המייל שלי מצורף,
    תודה
    גדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגדי

ד''ר אודי אורן
    24/08/2010

אנא השאר הודעה בטלפון שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מחפש מטפל בשיטה קוגניטיבית
    ששש
    22/08/2010

שמקבל דרך הקופה מכבי
    באזור המרכז
    תודה מראש

הוספת תגובה

• לדוד

ד''ר חיים היילפרין
    23/08/2010

שאל במרכז ברה"ן של הקופה על מטפל קוגניטיבי-התנהגותי או חפש ישירות פסיכולוג המטפל באזור מגוריך דרך אלפון החברים של אתר איט"ה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאל
    21/08/2010

שלום רב,אני כיום בן 33 ורציתי לדעת מספר דברים אשר מעיקים עליי כבר מספר שנים.
    ידוע לי שרוב הבעיות שאנשים מפתחים לעצמם נובעים כביכול מטראומות בילדות, אני כאמור חוויתי ילדות של "ילד מוזנח" קרי הוריי ממש לא התמידו להקנות לי כישורים חברתיים עם חברים ובנות שזה התבטא עם אמא שגם שטלטנית ומקללת כל הזמן להבדיל מאבי שמאוד פאסימי ולא אכפת לא מאף אחד, המצב יצר גם שכל אחד ישן בחדר משלו ללא קשרים אינטימיים מלפני 20 שנה למרות, שלא מדובר כאן בסכסוכים של גירושין חלילה פשוט כל אחד והפינה שלו, יתכן שזה יצר אצלי דיסטונאס חמור כשראיתי את כל מהלך חייהם ככה, בהמשך ילדותי לוותה בכך כל הזמן הייתי בבתם של ילדים אחרים החל מגיל 10 יענו "ילד רחוב", חויתי המון דחיות,אכזבות מבנות למרות שכל הזמן רצו להיות איתי ואני דחיתי עוד טרם שידחו אותי, בקיצור בעיות עם קשר זוגי עד היום, ובעיות במיוחד עם בעליי סמכות ועבודה קבועה.
    לאחרונה סיימתי לימודיי משפטים ואיני יכול למצוא מקום התמחות ואפילו מקום עבודה אחר, הדבר מעיק עליי המון,המשפחה וחברים לא מבינים אותי, אציין שאני אדם מוכשר, אינטיליגנט,ונראה טוב, אבל פשוט תקוע...אם מחשבתית או מעשית. אדגיש שאני מתגורר אצל בית הוריי ללא יכולת לצאת החוצה מפאת הבושה לחוסר המסוגלות שלי שלא הוכחתי שהגעתי למעמד כלשהו , הסביבה שלי כולל שכנים שכונה ואפילו עיר מהווים לי מטרד נפשי בגלל הבושה.
    אציין ואומר שאני אדם שאין לו חוסר בטחון או אדם פחדן בזמן לימודיי פרחתי הייתי עם המון אנשים למרות שהתחברתי כמעט ממש עם קומץ חברים, ואפילו עשיתי פרזנטציות מול קהל ללא בעיה,

שאלתי החשובה ביותר אני מבין שכאשר יצאתי ממסגרת הלימודים אני לא מוצא את עצמי בשום מקום ללא השלמת המטרה ומסגרת חילופית בעבודה, אני רוצה לדעת מהו הגורם העיקרי לכך שאני לא מסוגל כעת לייצור מחשבות מתקנות ולבטל את עיוותיי החשיבה על הסביבה שבה אני מתגורר עכשייו בית הוריי?
    ולמה קשה לי לייצור קשר עם בחורה לטווח הארוך למרות שאני יודע שאני מסוגל לעשות הכול?
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרונן

ד''ר אודי אורן
    22/08/2010

לרונן שלום,
    התשובות לשאלות שלך נמצאות בגוף סיפור החיים שכתבת.
    אני מתאר לעצמי שברור לך שאם הולכים בדרך מסויימת במשך עשרות שנים, קשה מאד לשנות את הדרך.
    איני מפקפק ביכולת או ברצון שלך. ברור שהם קיימים.
    מצד שני מובן מאליו שנסיון החיים שלך, ותכונות האופי שהתפתחו בעקבות נסיון זה, בולמים אותך מלהגשים את מה שאתה רוצה ויכול.
    אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי. מטפל התנהגותי - קוגניטיבי או מטפל EMDR יוכלו לעזור לך לצעוד לכיוונים שבהם אתה מעוניין. זה לא יהיה תהליך קצר, אך הוא בהחלט אפשרי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת נפש
    שרונה
    19/08/2010

שלום רב,

אחותי הצעירה החלה לצאת עם בחור אשר מוגדר כנכה צה"ל . הבחור סיפר כי התמוטט עקב לחץ נפשי במהלך שירותו הצבאי, ומאז הוא מקבל תרופה בשם לפונקס אשר מסייעת לו לנהל חיים תקינים .הוא נוטל את התרופה מעל 10 שנים.

(לאחר ההתמטטות נפשית בצבא , הוא החל להיות מבולבל , טען שמישהו פגע , היה חסר מנוחה לא הבינו מה קרה לו ורק אח"כ הוא אובחן . הוא החליף מספר תרופות במהלך 10 השנים האלה עד שהחל להשתמש בתרופה האחרונה לפני מספר שנים . )
    שאלותיי הם: האם יתכן שחלה בסיכוזפרניה.? האם יתכן שהוא חולה במחלת נפש אחרת?
    מהם הסיכונים במחלה זו? האם ניתן ליצור מערכת זוגית תקינה עם אדם שחולה במחלת נפש עם תסמינים שכאלה ? יש לציין שאיננו אדם אלים כעת ולא בתקופה הקודמת של אי האבחנה.
    אודה לכם על תשובתכם בהקדם האפשרי , שרונה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת נפש

הוספת תגובה

• תשובה לשרונה

ד''ר אודי אורן
    19/08/2010

לשרונה שלום,
    אין לי שום אפשרות לדעת מה ההבחנה של חברה של אחותך.
    התרופה הנ"ל ניתנת כרגיל לאנשים הסובלים מסכיזופרניה, אך אין לי שום דרך לדעת אם זאת הסיבה ללקיחת התרופה.

השאלה הגדולה היא רמת תפקודו הנוכחית של החבר. הסיכון המרכזי הוא חזרת המחלה באופן פעיל, דבר שהתרופות אמורות למנוע.

שיחה פתוחה עם החבר עשויה בהחלט לתת תשובות לשאלות רבות.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פאניקה?!
    דנה
    18/08/2010

שלום,
    אני סטודנטית בת 24 בריאה ומאושרת.

במסגרת לימודיי אני טסה לא מעט (לפחות פעם אחת בשלושה חודשים)
    מאז ומתמיד אני סובלת מפחד מטיסות, אמנם מתמודדת איתו ללא כדורים.

חשוב לציין שכבר מספר ימים לפני הטיסה אני מתחילה "לעבוד" על עצמי מחשבתית ולהכין את עצמי למצב של טיסה.
    במהלך הטיסה, אני בוכה, מרגישה "תפוסה", קשה לי לדבר אבל לרוב אני עוברת אותו באופן תקין (לא מתעלפת ואין קוצר נשימה...)
    בעוד מספר ימים אני אמורה לטוס פעם נוספת.
    שלשום בלילה בעודי מנסה להירדם נתקפתי בפחד נוראי (אני לא יכולה להצביע בדיוק ממה פחדתי) אך התחושה הייתה של אבדן שליטה,דופק חזק, קושי בנשימה, זיעה קרה, וכאילו עוד שנייה ואני "משתינה במכנסיים" מרוב פחד.
    זה נמשך בערך כמה שניות, שבאותן שניות הייתי ממש משותקת.

אני חושבת שיש קשר לטיסה.
    פניתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי "אלפרליד" הבנתי שמדובר בתרופה שפוגעת בערנות וממכרת מאד, האם התרופה מומלצת? האם ישנן תרופות אחרות שניתן לקחת והן פחות חזקות ויותר טבעיות.

חשוב לציין שמאותו הרגע אני חוששת מהשנות של המקרה, היות והיה מדובר בפחד עצום שגרם לי ממש לכאב (אני לא יודעת להגיד היכן בדיוק, אבל הרגשתי שמשו כואב לי)
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התקף פאניקה?!

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר חיים היילפרין
    19/08/2010

אלפרליד (המוכר יותר כזאנקס) היא תרופה נוגדת חרדה. היא עלולה לפגוע בערנות במידה (כמו שתיית כוס יין, לערך - לא שזה משנה במיוחד כשאת בטיסה) ועלולה לגרום להתמכרות רק אצל מי שמשתמש בה יום יום לאורך מספר חודשים - לא בשימוש חד פעמי או ספורדי (לפני טיסות). ל"תרופות טבעיות" אין כל עדיפות על פניה - ההבחנה בין תרופה טבעית ללא טבעית (סינתטית) חסרת משמעות; מה שחשוב הוא מידת היעילות ומידת הרעילות של התרופה. (במקרים רבים ה"תרופות הטבעיות" אינן תרופות כלל שכן יעילותן לא הוכחה ועל כן אינן ראויות להיקרא תרופות על פי חוק - הן מוגדרות על פי רוב כ"תוספי מזון" - ולעיתים רעילותן עולה על זו של התרופות הסינתטיות.) מכל מקום, הפתרון המומלץ לחרדת טיסות (ובכלל) אינו תרופתי, אלא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) ייעודי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ברוב המקרים די במספר פגישות כדי להיפטר מהתופעה אחת ולתמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה טיפול יכול לעזור לי ולחרדה שלי
    סיון
    17/08/2010

היי
    בשנה האחרונה התחיל אצלי חרדה מוזרה שמתחילה להשפיע יותר ויותר על אורך החיים שלי.
    זה התחיל לפני קצת יותר משנה כאשר העיריה פינתה אותי ואת בן זוגי מדירתנו בעקבות סכנת קריסת הבנין, מאז, (אחרי שמצאנו דירה חדשה לגור בה) אני מרגישה או חושבת שאני מרגישה מספר פעמים ביום, רעידות. כמו ברעידת אדמה.זה ממשלמספר שניות, אבל מספיק זמן כדי שאני יעצור את מה שאני עושה כדי להחזיק בספה/מיטה/כיסא ולבדוק האם באמת יש רעידת אדמה. חשוב לי לומר שהפחד הוא לא מרעידת אדמה, אלה מרעידה שהבנין בו אני גרה גם חלש ולא יציב. הבנין באמת ישן מאד, ונראה או נשמע יותר נכון שהקירות עשויים מנייר, כל טריקת דלת בבנין שומעים, אני שומעת כמעט כל דבר שקורה אצל השכנים שלי , בעיקר מה שקורה בדירה מעלי ששם גרים ילדים קטנים שלא מפסיקים לקפוץ, לכדרר כדורים, לגרור כסאות, לפעמים אפילו נשמע שהם מפילים רהיטים, ובקיצור לעשות המון המון רעש. כל בום שנשמע מקפיץ אותי, גורם לי לאי שקט, לדופק מואץ יותר.
    זה הגיע למצב שטריקת דלתות לא חזקות במיוחד מערערות אותי, ולזה שאני חולמת על קריסת מדפים וחפצים נוספים בבית.
    איזה טיפול יכול להתאים ולעזור לי?

תודה מראש
    סיון

הוספת תגובה

• תשובה לסיון

ד''ר אודי אורן
    18/08/2010

לסיון שלום,
    סביר להניח שחווית הפינוי השאירה את רישומה עלייך.
    את מגיבה באופן הדומה לתגובה של אדם שחווה טראומה.
    טיפול ממוקד טראומה על ידי מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי מומלץ במצבים כאלו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מנהיגה
    גלית
    16/08/2010

בעקבות כל מיני טראומות שחוויתי התחלתי בזמן האחרון להעצים את חרדת הנסיעות בכביש מהיר שהיתה לי. בעבר הרחוק לפני 20 שנה חוויתי זאת וזה חלף איכשהו לבד.
    בזמן האחרון התחלתי לחוש זאת שוב. זה מלחיץ אותי מאוד ואני נמנעת מלסוע בכבישים מהירים.
    אציין שמזה חודש אני נוטלת מירו 30 מ"ג שניתן לי בעקבות מצב רוח ירוד + חרדות. ולפעמים אני נעזרת בחצי לוריוון. המירו עזר לי בכך שאני עם מצב רוח טוב יותר, פחות חרדתית, אבל לגבי עניין חרדת הנהיגה הזו - זה לא עזר בינתיים.
    איזה טיפ אתם יכולים לתת לי כדי לצאת מהמעגל הזה של החרדה.
    אציין שניסיתי לסוע ולהתמודד עם הנהיגה - בקושי עמדתי בזה. היה לי מיני התקף וזה היה מפחיד, ובמקום להירגע מזה זה עוד יותר הפחיד אותי.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מנהיגה

הוספת תגובה

• לגלית

ד''ר חיים היילפרין
    17/08/2010

הפתרון היחיד, כפי שאת כנראה כבר יודעת, הוא לאזור אומץ ולהתנסות שוב, בהדרגה המתבקשת, בהתנהגות המעוררת חרדה (במקרה שלך, נהיגה). אם קשה לך לתרגל זאת באופן עצמאי, אל תהססי לגשת למספר פגישות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    קרן
    16/08/2010

שלום רב ,

כבר כ8 חודשים אני מרגישה שריפות בנרתיק שמקריין לפעמים לכפות רגליים ועיקצוצים בפנים.
    היתי מאושפזת אובחן אצלי כאבים עצביים, אני גם מרגישה כבר שלוש שנים חנק כמו גוש בגרון שעומד כל הזמן , הבנתי שזה חרדה. רציתי לציין שעשיתי את כל הבדיקות אין לי שום דלקת ראו אותי אולי 20 רופאים, אני בריאה לגמרי. רציתי לשאול האם תחושה של שריפה בנרתיק יכולה להיות כביטוי לחרדה ? אני מאוד סובלת ניסיתי כדורי אלטרולט 10 מ"ג זה עשה לי ממש לא טוב וכדורי גאבפנטין שלא עזרו בכלל . אני בת 34 אם ל2 ילדים. בתודה מראש, קרן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• לקרן

ד''ר חיים היילפרין
    17/08/2010

כאבים פסיכוגניים (שמקורם נפשי) ונוירופתיים (מנזק עצבי) עשויים ללבוש צורות רבות, כולל, אני מניח, תחושת שריפה בנרתיק. אם מדובר במקור נפשי, כגון חרדה, כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    גל
    16/08/2010

אני חי יום יום את החרדות שלי זה בלתי נסבל אני לא מצליח לצאת מהבית בלי להיות חרד לאלוהים יודע מה אני חיי לפי החרדות אם הן מאפשרות לי לצאת ולחיות אני יוצא אם לא אני נשאר קבור במחשב או שאין בררה הולך לבסיס אני לא מצליח לשים משקפי שמש כי אני מרגיש שכולם חושבים שזה מכוער אני חושב שכולם מסתכלים עליי על ההליכה שלי אני לא מצליח לצאת לחפש עבודה ב90% מהזמן וגם ב10% הנותרים שאני כן יוצא אז אני רוב הפעמים מתחרת וחוזר מהר הביתה אני לא מצליח להגיע לשום כלום עם בחורות אני קופא פשוט ולא שאני לא נראה טוב להפך אני כן.. למרות שאני מסתכל על עצמי אני מרגיש הכי מכוער בעולם פשוט נגעל מעצמי.. אני יודע עמוק בפנים שזאת אשלייה.. אני לא מתפקד פשוט אני סגור עמוק בתוכי עמוק עמוק עמוק. כלום לא זורם שום דבר לא הולך חלק הכל מלווה בהמון מחשבות וסבל.. שאני אומר אין לי כוח כבר אנשים מתעצבנים מה אתה בן 19 כל החיים לפנייך הם לא מבינים שכבר עכשיו לא נשאר לי כוח נפשי עברתי ילדות קשה מהמון בחינות ואז בגיל 17קבלתי את כל מה שאפעם לא היה לי חברים,חברה,מכונית, כל מה שמישהו בגיל שלי רוצה היה לי קבלתי טלפונים 24 שעות בימים והכל נהרס בגלל שקבלתי הכל במכה כל מה שאפעם לא היה לי ולא ידעתי איך להתמודד עם זה.. והיום אני בן 19 וחצי ילד אוהב מצחיק סימפטי כריזמתי שקבור מתחת לחרדות שלו...............

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• לגל

ד''ר חיים היילפרין
    17/08/2010

צר לי לשמוע על הסבל הרב שאתה חווה... עשה עם עצמך חסד ופנה בהקדם לטיפול פסיכולוגי צמיחתי שיסייע לך, בין השאר, לעבד את עברך ולהיפטר מהחרדות שלך. נסה למצוא פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה