מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרקלסנעמה07/06/2010
אני בת 27 ואני סובלת מחרדות והתקפי חרדה מאז שאני קטנה, אומנם שהייתי קטנה זה היה במינון הרבה יותר נמוך אבל ככל שאני מתבגרת זה מחמיר ויותר משפיע על אורך החיים שלי.
זה מתבטא בכך שאני מקבלת בחילות ,בלי שום קשר למשהו שאכלתי או משהו כזה, פשוט תוקפת אותי בחילה שכתוצאה מכך אני נלחצת ונכנסת למעין התקף חרדה שמצבט בדפיקות לב סחרחורות חולשות ולעל מנת להרגיע את עצמי אני פשוט משתתקת ונכנסת בתוך עצמי עד שזה עובר (אם זה עובר) כתוצאה מכך אני נמנעת מלצאת לחופשות או למפגשים חברתיים ואם אני כן יוצאת איתם אני לא אוכלת ולא שותה כדי שחס וחלילה לא יגרום לי לבחילה, אני נמנעת מלהכנס למערכת יחסים, מכיוון שזה קורה בד"כ שאני מחוץ לבית או שאני בסביבת אנשים.
רק שאני בבית ואני לבד אני מרגישה בטוחה אני לא מקבלת את ההתקפות האלה.
אני מנסה לעבוד על עצמי פסיכולוגית ולהגיד לעצמי שזה כלום ושזה שום דבר אבל בכל זאת זה מגיע ומשפיע על חיי. אני מסתכלת על החברות והחברים שלי שחיים חיים "נורמלים" וממש מקנא בהם שהם לא מרגישים את התחושות האלה שאני מרגישה.
חברה שלי אמרה לי בתקופה שההורים שלה נפטרו היא הייתה סובלת מהתקפי חרדה שהיו גורמים לה לשיתוק, ואמרה שהרופאת משפחה שלה המליצה לה על תרופה שנקראת "ציפרקלס" ושזה מאוד עזר לה ועכשיו היא כבר 4 חודשים בלי הכדור הזה והכל בסדר.
האם אתה ממליץ גם להתחיל לקחת את הכדור הזה? אני די חוששת כי אני לא רוצה להיות תלויה בכדורים, וגם לא אני מפחדת שאם אני אתחיל לקחת את הכדור ואפסיק זה יכול להחמיר את המצב.
אשמח לשמוע חוות דעת על הכדור הזה והאם אתה חושב שזה יכול להתאים לבעיה שאני סובלת ממנה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
נעמה07/06/2010קראתי קצת מידע על התרופה והבנתי שהתופעות לוואי של התרופה זה בחילות, ומכיוון שהחרדה שלי היא מבחילות אולי התרופה לאו דווקא יכולה להתאים לי.
אם יש תרופות שתוכל להמליץ לי שאין להם סיכון של התמכרות ויכולים לעזור במקרה שלי אני אשמח לשמוע .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לנעמה
ד''ר אודי אורן07/06/2010לנעמה שלום,
את בת 27 והגיע הזמן להתחיל להתמודד עם הבעיה שבולמת את חייך.
אין לי שום אפשרות להמליץ לך על תרופה כזו או אחרת דרך הפורום.
את צריכה להגיע לפגישה עם איש מקצוע שידבר איתך ויקבע מה יוכל לעזור לך.
מהתאור שאת מתארת אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי עם מטפל התנהגותי קוגניטיבי או מטפל המתמחה ב-EMDR, ובמקביל לפנות לפסיכיאטר שיקבע האם יש צורך בטיפול תרופתי.
חבל להמתין. יש אפשרות לעזור לך, אבל את חייבת לפעול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיונות ו- SADסטודנט06/06/2010
שלום,
אני סטודנט בן 23.
אני מרגיש שאני סובל מ SAD חרדה חברתית הרבה שנים מבלי לשים לב. (לפי מה שקראתי באינטרנט).
רציתי לשאול משהו על התרופה ציפרליקס.
האם כדור אחד יכול לעזור?
אני לא מצליח להתקבל לעבודה בראיונות עבודה או מרכזי הערכה, ואני מניח שזה בגלל בעיה זו.
האם כדור אחד לפני הראיון יכול לעזור? באיזה מינון וכמה זמן לפני?
יש אולי תרופה אחרת שאתה ממליץ לי לקחת לפני הראיון (מרכז הערכה) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסטודנט
ד''ר חיים היילפרין07/06/2010ראשית, אבחנה קלינית של SAD או חרדה חברתית צריכה להיקבע ע"י פסיכולוג קליני, לא מקריאה באינטרנט... מכל מקום, כדור אחד של ציפרלקס לא ישפיע עליך כלל - מדובר בנוגד חרדה ארוך טווח שהשפעתו מורגשת רק כעבור כשלושה שבועות. לחרדה נקודתית נהוג לרשום נוגד חרדה קצר טווח ממשפחת הבנזודיאפינים, כמו קסנקס, וובן, לוריבן או קלונקס (שכמו כל תרופת מרשם, חייב במרשם רופא/ מפסיכיאטר כדי לקבלה). במקרים כמו שלך איני ממליץ על תרופות נוגדות חרדה כלל (בגלל נטייתן לגרום להתפתחות של תלות פסיכולוגית ופיזית) אלא על טיפול פסיכולוגי (שיחתי) של מספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
סטודנט07/06/2010אני גם חושב על טיפול עם פסיכולוג
אבל הראיון הזה הוא עוד יומיים, ואני חייב לקחת משהו חד פעמי
אז אם אני אקח וואבן או קסנקס. כמה זמן לפני הראיון צריך לקחת ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לסטודנט
ד''ר חיים היילפרין08/06/2010נוגדי חרדה קצרי טווח מתחילים להשפיע בתוך כחצי שעה (אדגיש שוב שתרופות אלה חייבות בבדיקה ובמרשם של רופא/ פסיכיאטר). וכהערת שוליים, דע שפגישה אחת איתי ביומיים שנותרו לך הייתה תורמת לך הרבה יותר מכל תרופה נוגדת חרדה... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדן06/06/2010
שלום רב,
אני כבן 25 וונמצא מזה שלוש שנים בערך במצב נפשי ירוד. חרדות, לחצים, מתחים ודיכאון מסוים.
1. האם דופק מואץ, הזעה וכו',לאורך שנים, בעת התקפי חרדה ומצבי לחץ או מתח, עשויים לגרום לנזק פיזיולוגי בריאותי כלשהו?
2. במקביל לכך, הנשימה שלי נעשתה רדודה באופן קבוע לאורךהשנים. כלומר אני נאלץ לשחרר אוויר כל מספר דקות מסויים גם ללא הופעת התקף חרדה או משהו דומה.
אני בטיפול פסיכולוגי מזה חצי שנה אך לא מרגיש שינוי בענייין הנשימות..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליותם
ד''ר חיים היילפרין07/06/20101. דופק מואץ והזעה בעת התקפי חרדה לא גורמים לנזק בריאותי. 2. לא ברור לי מדוע אינך שואל את הפסיכולוג המטפל בך לגבי הנשימות והשינוי. אם הטיפול אינו מסייע לך להיפטר מהחרדה, כדאי לך לשקול פניה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה...גל (שם בדוי)05/06/2010
שלום קוראים לי גל (שם בדוי) אמי מאז ומתמיד סבלה מחרדות והיא הורישה לי אותן כיום ניתנה לי הזדמנות לטוס לחול אם קבוצה נוער ואני ממש מפחדת האם כדי לי לטוס או לא?איך אוכל להתמודד עם הפחד? תמיד חלמתי לטוס אבל ידעתי שזה מבלתי אפשרי ופתאום מתגשם לי חלום רק שהפחד הורס לי את החלום.
תענו לי כמה שיותר מהר אני מתחננת גל.
נ.ב
בת דודתי נוסעת איתי גם היא בגילי אנחנו בנות 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לגל (שם בדוי)
ד''ר אודי אורן06/06/2010שלום רב,
כמובן שכדאי שתטוסי ותגשימי חלום, השאלה היא באיזה מחיר.
אם את אדם שנשלט על ידי פחדים, שפחדים מנהלים את חייו, שפחדים מונעים ממנו להגשים את עצמו וכו', כדאי שתשארי בארץ כי יש סיכוי שהטיסה והטיול יהיו סבל מתמשך.
לעומת זאת אם את אדם שסובל מחרדות אך מצליח - בגדול - לתפקד, לחיות, להתמודד עם אתגרים וכו', ממש כדאי שתטוסי עם הקבוצה.
אני ממליץ לך בחום לפנות לפסיכולוגית של בית ספרך, לקבל "טיפים" על איך להתמודד עם הפחדים.
בעתיד אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי התנהגותי - קוגניטיבי או EMDR כדי לפתור את הבעיה אחת ולתמיד.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרד לילדאימא מירי03/06/2010
שלום,
אני אבא לתינוק בן שנה וחצי, אני בן 36 וזה ילדי הבכור.
אני אדם לחוץ מאוד וחרדתי בכל הקשור לבני. (זה כנראה משפחתי אצלי, גם הוריי כאלה, בעיקר אבי)
אני לא יכול לשמוע את בני בוכה ולו לרגע.
כל תהליך של שינוי שיגרה, כל חיסון, כל דבר שדורש הפגנת חוסן אינני יכול להתמודד איתו.
אישתי עושה כל דבר כזה לבדה, הולכת לחיסונים, מטפלת, מניקה, מרגיעה,ובקיצור היא הצד בעל החוזק הנפשי.
למרות שבטח היה קל לה יותר לו זה היה הפוך.
אני מופנם ועקשן ואינני אדם אשר יכול להודות בבעיות שלי, למרות שאישתי ניסתה לדחוף אותי לזה כמה וכמה פעמים.
אני יודע שזה לאורך הזמן לא ישתפר אלא רק יגרום לעוד ועוד בעיות בחיי הזוגיות שלנו.
אני לחוץ כל הזמן, לא מוצא זמן לעודד ולתת כתף לאישתי כי אני כל הזמן עסוק בלחצים של עצמי.
ידוע לי שהחיים מלאים בשינויים כגון כניסה לגן, בתי ספר וכו' ואני יודע שבכל שלב כזה אני לא אתמוך באישתי כי אהיה עסוק בחרדות שלי על הסתגלות הילד לשינוי.-(גם בקשר לזה שייכנס לגן הייתי נגד,אבל היא רשמה אותו כי היא אומרת שילד בן שנתיים צריך להיות במסגרת של גן)
אני מאוד מגונן והיסטרי, גם כשאישתי הייתה בהריון הייתי לחוץ שלא יגעו לה בבטן, שלא תהיה במקומות הומים כמו קניון או שוק.
אני כל הזמן אומר לה לשמור על הילד, להשגיח עליו, להאכיל, לתת לשתות, לטפל בו טוב.
והיא מתעצבנת ואומרת שהיא כל היום איתו (היא איתו בבית עד שייכנס לגן בספטמבר) ואני לא צריך לתת לה הוראות שנובעות מהלחץ שלי.
בקיצור היא טוענת שאני רק מקשה עליה במקום להוות בשבילה כתף תומכת ואוזן קשבת.
היא אומרת שבכל תהליך של שינוי שגרה לילד, כמו גמילה מהנקה והקניית הרגלי שינה עצמאיים אני רק מקשה עליה, מנסה לטרפד את השינוי שאמור להיעשות בטענה שהילד עוד לא מוכן לזה ושהוא יסבול ויבכה ויהיה עצוב.
בסופו של דבר היא עושה את התהליך לבדה, אני אומר לה שבדיעבד צדקה כשרצתה לעשות את השינוי אבל היא טוענת שזה כבר מאוחר מדי ושכשהייתה זקוקה לתמיכה בהתנעת התהליך ובמהלכו לא הייתי שם בשבילה.
מה ניתן לעשות?
* יש לציין כי הכותב הוא בעצם כותבת- אישתו המאוכזבת, אני מאוד רוצה שיקרה השינוי אבל הוא נגד שיחות לשינוי דרך המחשבה שלו או טיפול כלשהו, אנא עיזרו לי.
אני אעביר אליו התכתבות זו כשתענו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לחרדה/חרד
ד''ר אודי אורן03/06/2010שלום רב,
בגיל 36 וביחוד בתור בעל ואבא לילד, הגיע הזמן להתבגר.
המשמעות של התבגרות היא להיות ממוקד מציאות ולקחת אחריות על מה שחשוב לך בחיים.
אין ספק שאשתך וילדך יקרים לך מאד, אך ההתנהגות שלך פוגעת באופן ברור בשניהם.
ככל שתאפשר לפחדים שלך (המבוססים על עברך), להמשיך ולשלוט בהתנהגותך בהווה ובעתיד, יילך הנזק הנגרם לך, להם, ולקשרים ביניכם להתעצם. חבל.
אין ספק שפניה לטיפול פסיכולוגי אינה קלה לאנשים מופנמים, היא אפילו קשה ביותר. מצד שני ברור שללא תמיכה חיצונית הסיכוי לשינוי הינו נמוך ביותר.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי. יש סיכוי טוב שהוא ישפר את איכות חייך באופן משמעותי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- התקפי חרדה-לגמרי נורמאליתטלי02/06/2010
שלום,
אני בת 32, נשואה ואמא ל-2. סה"כ יש לי חיים טובים, עבודה טובה וזוגיות מצויינת. עברתי ילדות לא קלה אבל בעזרת טיפול פסיכולוגי הצלחתי להתגבר.
הכל לכאורה נורמאלי, עד שלפני חודשיים באמצע החיים התחילו לי לי כאבים בחזה, קשיי נשימה כאילו אני עוברת התקף לב. בהתחלה לא הבנתי מה זה, כשההתקפים התחילו לחזור בתדירות של פעם בשבוע, כל התקף למשך 10 עד 15 דקות. לאחרונה ההתקפים מגיעים אפילו פעמיים ושלוש בשבוע, כל התקף חזק מאוד וזה מרגיש כאילו אני הולכת למות. יכול להיות שבגלל האינטנסיביות של העבודה ושל חיי היומיום גורמים לכך. הנקודה היא שלא התחשק לי לחזור לטיפול, וכן הייתי וצה להתחים טיפול תרופתי שיפתור לי די מהר את ההתקפים הללו. על איזו תרופה אתה ממליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטלי
ד''ר חיים היילפרין02/06/2010בקשתך מגלמת אי-הבנה נפוצה: תסמיני החרדה שאת חווה אינם ביטוי למחלה שחזרה פתאום ללא סיבה - מדובר למעשה בתסמינים של לחץ - וטיפול תרופתי אינו הטיפול המתבקש כאן (התרופות מקלות על התסמינים אך אינן פותרות את הבעיה ונושאות תו מחיר משל עצמן בדמות תופעות לוואי ופוטנציאל להתמכרות פסיכולוגית ופיזית). הטיפול המומלץ במקרה שלך הוא טיפול פסיכולוגי, אם כי לא חזרה לטיפול מהסוג שעברת בשעתו (קרוב לודאי) אלא מספר מצומצם של פגישות ייעודיות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגנטיבית-התנהגותית. מכל מקום, המלצה ספציפית על תרופה כדאי לך לקבל רק לאחר בדיקה קלינית ע"י פסיכיאטר, בחינת ההיסטוריה הרפואית שלך וכו', לא בפורום אינטרנטי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה למטפל
טלי04/06/2010תודה על התשובה המהירה, האם תוכל להמליץ לי על מטפל כזה באזור המרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטלי
ד''ר חיים היילפרין05/06/2010איני יכול להמליץ בפורום על מטפל ספציפי אך את מוזמנת לחפש מטפל באלפון איט"ה או הפ"י (חפשי בגוגל) או ליצור איתי קשר באחד הטלפונים למטה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד / חרדה מטיפות עינייםאורה29/05/2010
שלום.
ביקרתי עם בני בן ה-9 אצל רופא עיניים והסתבר שהוא סובל מאלרגיה בעיינים. לצורך כך נרשמו לו טיפות. בני מסרב בכל תוקף לשים טיפות הוא טוען שהוא פוחד, כבר שוחחנו על כך והוא בכה, ואז הבטיח שישים למחרת ושוב לא הצלחנו, ניסיתי להעזר באבא וסבתא וכל פעם הוא הבטיח שישים את הטיפות ולא היה מסוגל. האם זאת חרדה?האם יש משהו שאפשר לעשות? פחות חשוב לי הטיפול בעיניים, יותר חשובה לי תחושת המצוקה והכשלון של בני.יש לציין שבעבר פחד לשחות ואחרי שנתיים התגבר, והיו איי אלה פחדים נוספים אך לא כאלה קיצוניים.תודה אורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאורה
ד''ר אודי אורן29/05/2010לאורה שלום,
מציע לשים את הבעיה בה נתקל בנך בפרספקטיבה רחבה יותר.
האם הילד מתפקד ברמה סבירה בבית ספר? בבית? עם חברים? וכו'.
אם התשובות הן חיוביות, מדובר בבעיה נקודתית. יכול להיות שהילד מעט יותר רגיש, אבל לא נראה לי קיצוני.
מציע לעזור לילד ולא להראות לו שמדובר במשהו חמור.
נסי לתת לו משחה במקום טיפות, או לשים לעצמך וכו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום טיפולרונה27/05/2010
שלום.
אני לוקחת ויפאקס XR לטיפול בדיכאון וחרדות מהם אני סובלת, בחודשים האחרונים מצבי השתפר פלאים וחזרתי לתפקוד מלא, גם החרדות והפחדים נעלמו.
מה קורה כשרוצים לסיים את הטיפול, האם צריך להפסיק את נטילת התרופה בהדרגה? לאיזה מינון יורדים מ- 150 מ"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לרונה
ד''ר אודי אורן27/05/2010לרונה שלום,
אנא פני לפסיכיאטר העוקב אחרי הטיפול התרופתי שלך.
אני ממליץ שלא תשני את המינון על דעת עצמך.
את והפסיכיאטר שלך חברים בצוות הן כשהתחלתם את התהליך, וגם כשאתם מתקרבים לסיומו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיום טיפול
סימה30/05/2010ד"ר אורן צודק, אל תפסיקי טיפול מבלי לדבר עם הרופא המטפל קודם.
בכל מקרה הפסקת טיפול צריך לעשות בהדרגה, יש לויפאקס XR מגוון של מינונים ויורדים בהם בהדרגה עד שמפסיקים.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש נואש !יוסי23/05/2010
שלום רב,
כשנה וחצי שאני סובל מעיניים אדומות ודומעות כשאני נמצא במצבי לחץ וסטרס.
זה התחיל בחברה שבה עבדתי והיה הרבה לחץ בעבודה אבל גם אחרי שפוטרתי משם וכיום לא רק שזה מופיע סתם כך אפילו שאני לא מרגיש שום לחץ, נגיד שאני בחברת חברים,משפחה,קורס שאני לומד וכו,
אלא כשזה מופיע אני מגלה שהעיניים לא רק אדומות אבל גם דומעות (לא זולגות) ואין מילים לתאר כמה זה מביש ומביך ביום יום.
אני משתמש בטיפות עיניים אבל זה עוזר רק מעט ובכלל זה לא בריא להשתמש בהם יותר מידי.
רופא המליץ לי לפני כחצי שנה להשתמש באסטו אבל למרות שישנו שיפור מסויים זה לא ממש פותר את הבעיה הכל כך מביכה .
רציתי לציין שחוץ מזה אני בן 40 ובריא
תודה רבה.
תשובה ליוסי
ד''ר אודי אורן23/05/2010ליוסי שלום,
איני מכיר את התופעה שעליה אתה כותב, אבל תגובות פיזיות למצבי לחץ הן תופעה מוכרת ביותר. המגוון של התגובות האלו הוא עצום.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול ב-EMDR, בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או בביו-פידבק.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' אורן
יוסי26/05/2010תודה על תשובתך ועל ההמלצה.
אבל אין לי מושג מה זה EMDR או ביו פידבק?
ואיך זה יכול לעזור לי במצבי בנואש?
אודה לך אם תוכל להרחיב קצת יותר,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה ליוסי
ד''ר אודי אורן26/05/2010ליוסי שלום,
אנא כנס לגוגל וקרא על שתי שיטות הטיפול.
כל מה שאני יכול להגיד זה שמניסיוני הן יכולות לעזור במצבים שבהם יש תופעות סומטיות לא מוסברות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה כאבי גרוןסויל21/05/2010
שלום ...
אני בת 22 סטודנטית ומאורס. לפני שבועיים היה ריב וויכוח חד ביני לבין ארוסי בעקבועת הויכוח , הרגשתי חנוקה ולא יכולתי לנשום וסתימה בחזה ואחר כך כאבי בגרון ודקירות חדות , עד שהיה לי קשה לדבר , וגם זה נלווה לנודודי לילה, תופעות לוואי המשיכו איתי עד היום אני נורא סובלת ולא יכולה לשבת ולא מרגישה נוח ויציבה וגם זה בגע בשגרת החיים והתפקוד היום יומי שלי, למרות שאני אוהבת ארוסי והקשה ביני לבינו מאד חם ואינטימי.
אני ממש נואשת וחסרת אונים אין לי מושג מה הטיפול לבעיה. אשמח אם תוכל להדריך ולעזור לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לסויל
ד''ר אודי אורן21/05/2010לסויל שלום,
את סובלת מתופעות לוואי של התקף חרדה שממשיך להשפיע עלייך.
את יכולה לנסות להתמודד עם תופעות הלוואי דרך תרגילי הרפיה ופעילות פיזית.
אם זה לא עובר, אני ממליץ כי תפני למטפל המתמחה ב-EMDR.
טיפול קצר יוכל לעזור לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלום טוב חלום שלוםאדווה21/05/2010
שלום,אני בת 17 וחשוב לציין שאני לומדת במגמת פסיכולוגיה אז כך שאני יודעת הכל,ולכן פניתי לכאן,המקום היחידי שאני ?(ילדה ביישנית ומופנמת מאוד) יכולה להיפתח בו.
במשך 5 שנים הייתה לי דרך לבית הספר שמאוד פחדתי ממנה,אין לזה הסבר או סיבה,פשוט פחדתי ותמיד חשדתי בכל מי שעובר שם,המקום הזה זה סמטה צרה שלא עוברים בה הרבה אנשים וכשהייתי עוברת שם זה היה בשעות הבוקר המוקדמות כך שזה היה מקום לא כ"כ הומה אדם.
מעולם לא ידעתי את הסיבה לפחד,ואתמול בלילה חלמתי חלום שמישהו שם אונס אותי,ממש כאילו כל הפחד שלי יוצא החוצה,זה היה נראה כ"כ אמיתי עד שכבר חשבתי שזה באמת קרה.
זה היה יותר זיכון עמום מאשר חלום.
לפי הפסיכולוגיה (פרויד) ניתן להבין שחלומות הם פחדים מהתת מודע,והפחדים האלה הם מציאותיים. תמיד חשדתי (יש לי הפרעות של ביישנות,פחד ממגע,חוסר אמון בבני זוג) שקרה לי משהו בילדות או לפני הרבה זמן שמונע ממני ליצור מערכת יחסים. האם ניתן להבין מהחלום שאנסו אותי?
מקווה שתענו לי ברצינות ולא תשלחו אותי לפסיכולוג:)עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לעדי
ד''ר אודי אורן21/05/2010לעדי שלום,
את מדברת על שני נושאים שאולי יש ביניהם קשר, אבל אולי אין בינהם כל קשר.
החלום שלך הוא המשך של הפחדים שאת חווה (או חווית) באותה סימטה. אין שום אפשרות על בסיס חלום לדעת מה קרה במציאות. אין ספק שהחלום מעלה תהיות/שאלות, אבל אין דרך לענות עליהן ללא בדיקה יותר מעמיקה. אי אפשר להסיק מהחלום שאמנם נאנסת.
בנוסף את מתארת סידרה של קשיים שאיתן את מתמודדת מזה זמן: ביישנות,פחד ממגע, וחוסר אמון בבני זוג. לקשיים אלו יש סיבה הנעוצה בחוויות שעברת בעבר, אבל אין לי שום דרך לדעת האם הן קשורות לחלום או לפחדים הספציפיים שתארת.
איני מבין את האמירה שלך: "מקווה שתענו לי ברצינות ולא תשלחו אותי לפסיכולוג", אלא אם כן חייכת :) כשכתבת את זה.
ללא קשר לחלום, אם את רוצה להתמודד עם הקשיים, אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג שיוכל להבין טוב יותר את מקור הקשיים ולעזור לך להתגבר עליהם. פסיכולוג המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או EMDR יוכל - בסבירות גבוהה - לעזור לך לעשות עבודה ממוקדת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט אם להתחיל טיפול משולב ציפרלקסאורן18/05/2010
שלום.
הנני בן 23 וחצי, אדם בריא מאוד, ללא בעיות חברתיות כלשהן, שירתתי ביחידה קרבית מובחרת בצה"ל.
כל הסיפור החל לפניי כשנתיים, קצת לאחר השחרור מהצבא, כשבמהלך אימון בחדר כושר הרגשתי מן חולשה כללית בכל הגוף זרמים בכל מיני אזורים בגוף, מהלחץ שהיה במקום פוניתי באמבולנס לבית החולים והשתחררתי יום לאחר מכן, בטענה שהכל בסדר. לאחר התקרית המשכתי מדי יום לסבול מלחץ בחזה , כאבי בלב, כאבי ראש, חולשות,קשיי נשימה ועוד.. אז התחלתי לבצע עוד בדיקות
ביצעתי בדיקות סיטי-מח, אקו -לב, מבחני מאמץ .. לאחר שתוצאות כל הבדיקות חזרו חיוביות לפני כשנה ו 11 חודש, החלטתי לבקש לבצע את הבדיקות שוב, כי עדיין לא הרגשתי טוב, התייעצתי עם כמה רופאים, וכבר אז היו כמה שהחלו לחשוב באמת כבר לכיוון הפסיכולוגי/חרדתי. מהתקרית עצמה במשך חודשיים הרגשתי דיי רע, והתקפים כאלה של כאבי בלב, לחץ בחזה, וכאבי ראש חזרו באופן דיי מוגזם (תקופה בה הרגשתי כאילו הולך לקרות לי משהו, כאילו הנני מפחד מההתעלפות או התמוטטות ושלא יהיה מישהו באזור שיעזור לי חחח). אך עם הזמן זה דיי נרגע, וחוזר פעם ב.. במקרים דיי צפויים. עם הזמן גם למדתי להתמודד עם ההתקפים האלה, וכיום ההתקפים הם לא מפחידים מדי ודיי חלשים, אבל בכל זאת פעם ב.. הם שם, ומלחיצים הרבה פחות היום אני מוצא את עצמי מתמודד עם התקף כזה חלש בהרבה פעם בשבוע זה גם בהתאם לאורך חיים כי אני דיי צופה את המקרים האלה מראש. לפני כשנה וחודשיים טסתי עם חבר לטיול של 3 וחצי חודשיים , טיול לאחר הצבא בחו"ל, עבר דיי יפה- היו כמה תקריות אבל אני מתמודד איתן אפילו שהחבר שלי לטיסה לא ידע מזה - ידע שהרגשתי לא טוב מדי פעם אך לא יותר מדי. והיום אני לומד באוניברסיטה הנדסת חשמל, ולא מרגיש איזשהי הפרעת ריכוז כזו הפוגעת במהלך הלימודים שלי, אולי רק בימיים עמוסים ממש אני מרגיש
חולשה מוזרה, אך הציונים מעולים. ההתקפים היום באים בעיקר בעומס, אם זה עומס פיזי (אימונים בעיקר), או עומס בראש בתקופת מבחנים, יש גם השפעה קטנה במועדונים עמוסי עשן.
התייעצתי עם פסיכאטר - ואני שוקל אם להתחיל טיפול משולב עם ציפרלקס/וויפאקס , אני קצת חושש מתופעות הלוואי השונות שקראתי על התרופות בפורום כמו חוסר ריכוז, הפרעות שינה, בעיות מין, משך הטיפול הארוך, בעייה בהתחלת והפסקת הטיפול, השמנה. כלומר אני דיי מפחד להיכנס לצרות ללא צורך, התגובות פה בפורומים דיי מלחיצות. למרות שאני יודע שאני צריך טיפול- אמנם לא טיפול רציני מדיי (כלומר אני מנהל חיים כמעט רגילים כעט) אני פוחד להסתבך בצרות רציניות בהרבה.
מקווה שתעזרו לי להחליט. אני דיי תקוע וצריך להחליט באיזה אופן להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאורן
ד''ר חיים היילפרין18/05/2010במקרה כמו שלך (שהוא אופייני ושכיח) אין כלל צורך בטיפול תרופתי. (הטיפול התרופתי רק ממסך את הגורמים לחרדה ועלול לקבע אותה ולהוסיף כאמור בעייתיות משל עצמו... אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.) טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית יכול לפטור אותך מהבעייה בתוך מספר פגישות, ואשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ופחדים המלווה ברגרסיה - בת 3אמא17/05/2010
בתי בת כמעט 3 גמולה מחיתולים מגיל מאוד מוקדם (שנה ו- 11 חודשים), ישנה בד"כ לבד בלילה
עברה מספר שינויים לאחרונה:
א. אני בהריון- נראה שהיא מרוצה מהעניין, שכן יש לי המון חברות באותו המצב ולכן התרגלה לרעיון מהר מאוד (מנשקת את בטני ואת האחיין החדש שלה).
ב. אני מוציאה אותה בחודש האחרון מהגן בשעה 13:00 שעד לא מזמן היתה רגילה להיות עד השעה 17:00
רקע: מאז ומתמיד פחדה מרעשים של מקדחות ומכסחות דשא.
היום החלה לפחד מרעשים של גרירות רהיטים והליכות מהקומה העליונה (שכנים) ומדברת על פחד מדובים ושועלים, מפלצות.
ניסיתי להסביר שאלו השכנים או לגרש את "הדובים" עם בושם, היתה הטבה ושוב חזרה להיות בחרדה. היא דורשת שנשב לידה לפני השינה, במשך 45 דקות היא נאבקת בעיניה שלא לעצמן, בלילה מתעוררת לפחות פעמיים ומבקשת חיבוק ושנשב לידה (רצתה למיטה שלנו אך הבהרנו שלא).
מתחילה להרטיב את תחתוניה בפיפי בכל הזדמנות (נראה שלא רוצה ללכת לשרותים לבד) ומגלה מעט תוקפנות בעיקר לסבתא וסבא שלה, אותם החלה לראות פחות לאחרונה.
אני חשה רגרסיה עצומה בהתנהגותה. היא מפחדת במשך היום להיות לבד ולו לרגע לא בסלון ולא בחדר, אם אני הולכת לשרותים היא רצה אחריי, אסור לי להשאיר אותה חצי דקה לבד!
יש לציין שלפני כן היתה ילדה סופר עצמאית.
נראה שהיא חרדה וממש מפחדת!
מזה תקופה ארוכה....מה עושים??????
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאמא
ד''ר אודי אורן19/05/2010שלום רב,
ללא מעט ילדים יש גלים של התפתחות ונסיגה בנושא של ביטחון, ביחוד כאשר מדובר בילדה עצמאית אך בעלת רגישויות.
אני מבין שמדובר בתופעה שהחלה רק לאחרונה כך שהדבר הראשון שאני מציע זה לתת לזה זמן.
מצד שני אני בהחלט מציע לעזור לילדה. בשלב זה אני מציע לדבר איתה על הפחדים, לחפש בספריה ספרים לילדים על פחדים (ביחוד קשיי/פחדי שינה) ולהקריא לה, לספר לה על קשיים של ילדים אחרים ועל ההתגברות שלהם עליהם וכו. הרעיון הוא להפוך את הפחד למשהו חיצוני לילדה שהיא ואתם ביחד תתמודדו איתו.
לתת לה פרסים על התמודדות היא שיטה שכדאי להשתמש בה אבל בכמויות קטנות.
אם תוך מספר שבועות לא תהיה התקדמות, כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים המתמחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או EMDR. מספר מפגשים קטן ביותר יוכל לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה והשפעותיהע16/05/2010
שמי קרן
אני בת 36 נ+2
מטופלת בלוסטראל קרוב ל 10 שנים כמעט ברציפות.
בשנתיים – שלוש האחרונות לא חשה את יתרונות התרופה באופן ממשי.
אומנם מטפל מתסמיני החרדה אך לא במצבי הנפשי ולהיפך:
אני חשה (ובעצם מאז גיל 12 בערך) בבעיות זיכרון ומצב נפשי ירוד.
ההיסטוריה ארוכה וילדותי לא היתה נעימה במיוחד הן בבית והן בבי"ס,
אבל.. הענין הוא שקיום
חזרתי ללמוד באוני. הפתוחה.
קשה לי שוב לעכל את החומר ולזכור.
בעיות זיכרון קשות בזכירה לטווח קצר וגם בעבודה מעירים לי וקוראים לי "יובל המבולבל".
תחושת ערפול בראש "עננים" אני קוראת לזה.
כעת קראתי על הפרעת קשב וריכוז ונראה שגם בזה אני לוקה (מתוך ויקיפדיה ADHD)
אני חרדה מהתעמלות במאמץ – דופק מהיר ומפחדת שאקבל התקף לב.
אני עצבנית ואימפולסיבית וחסרת מנוחה ושקט באופן ניכר בשנה האחרונה
וחסרת חשק ביחסי מין לרוב.
אני לא מעזה להתרחק מהבית ונחנקת רק מהמחשבה על נופש מחוץ לבית ועוד...
חלומות רעים מאד וחולשה.
ועודי נוטלת סיטראלין(לוסראל) 1 כדור לערב.
ניסיתי לפני חצי שנה להעלות את המינון אך גם זה לא עזר.
אני רוצה עוד ילדים אך מפחדת נורא מהלידה וההריון והכל בעצם.
האם יש פיתרון באמת או שאני משלה את עצמי.
בנעורתי וילדותי אני חושבת שדובר על דיכאון
אח"כ הפך לחרדה בעלת תסמינים קשים, סחרחורות ואי שיווי משקל.
ואח"כ שוב מעין דיכאון שכזה.
גם טיפולים פסיכולוגיים ניסיתי ללא הועיל
אפילו סדנת חרדה בתל השומר.
אני בחורה בתוכי בעלת שמחת חיים רבה ואנשים אוהבים אותי מאד
אני גם לא ממש נחשבת טיפשה ואולי להיפך
אבל כלום מזה לא יוצא לפועל בהכל כמו תחת פקק בתוכי.
לא עוזר ממש לתחושת התסכול מעצמי וההלקאה העצמית.
לא יודעת איבדתי כיוון....
האם יש באמת מרפה למצבי או...
אודה לך על תשובתך
וסליחה על ההשתפכות.
לקרן
ד''ר חיים היילפרין17/05/2010אינני מופתע שהטיפול התרופתי איבד מיעילותו לאחר שנים אך לא ברור לי מדוע הטיפולים הפסיכולוגיים שעשית לא עזרו לך - תחושתי שהטיפול בך "פוספס" איפה שהוא שכן טיפול משולב נכון אמור היה להכחיד את התסמינים או לפחות להקל עליך משמעותית. פני לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית התנהגותית לבחינה יסודית של מצבך ולקבלת טיפול הולם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי על ד"ר אורן אבל
ע17/05/2010הבנתי שהטיפול שלו יעיל רק אם המטופל חווה איזושהיא טראומה או שהפחד מאובחן למשל פחד טיסות. אצלי אני לא יודעת מאיפה זה הגיע ואיך פתאום זה השתלט על חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארז15/05/2010
יש לי חבר שהטיפול איתו לא מצליח.
הוא כל הזמן עסוק במחשבות.
הבחור עונה ל"סיפור של הילד המחונן", רק שמדובר בגרסא קיצונית.
הוא לא יוצא החוצה לבנות מציאות, תרופות לא עזרו.
ניסיתי להקשיב לו אבל זה רק הופך את זה ליותר גרוע.
הבחור לא מסוגל להשלים עם מה שהוא עבר.
האם ישנם המלצות לאופן ההתנהגות איתו.
האם זה נכון שישנה גישה ש"להכנס" בו כשהוא נכנס לרחמים עצמיים?
האם גישה כזאת יכולה לעזור?
תודה,
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לארז
ד''ר אודי אורן16/05/2010לארז שלום,
חשוב להבדיל בין חבר לבין מטפל.
אני ממליץ להפנות את החבר למטפל מקצועי המתמחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או ב-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)