פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• לחץ בראש
    ליטל
    13/04/2010

בעקבות חרדות, פחדים ותופעות כגון גלי חום, לחץ בראש, ותחושת התעלפות הגעתי לפסיכיאטר שנתן לי ציפרלקס 10 מ"ג ביום.
    2 שאלות יש לי:
    1) האם על סמך תחושות בלבד של הפציינט נותנים מרשם לתרופה? האם ישנם בדיקות שניתן לעבור על מנת לראות מה בדיוק קורה במח מבחינת הלחץ בראש ורמת הסרטונין שמשפיע על התחושות? מדוע ללא בדיקות נותנים מרשם לתרופות?

2) יש לנו ארוע בת מצווה של הילדה בעוד חודש ואני כבר מפתחת פחדים של עמידה מול קהל ולהיות במרכז האטרוע למרות שאני נוטלת ציפרלקס , מה ניתן לעשות על מנת להוריד לי את רמת הפחדים ?

אשמח לתשובותך ,

ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בראש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לליטל

ד''ר אודי אורן
    13/04/2010

שלום ליטל,
    1) אין בדיקות שאני מכיר. במצבי חרדה ודכאון מסתמכים על הדיווח של המטופל.
    2) אני מקוה שבחודש הקרוב תרגישי יותר טוב, כך שהארוע ילחיץ פחות. פעילות ספורטיבית, תרגילי הרפיה ותרגול של דיבור בפני קהל יכולים לעזור. אם את מאד חוששת, פני לטיפול פסיכולוגי למטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    דנה
    12/04/2010

שלום,

עקב תופעות של נימולים ברגליים וידיים עקב חרדה , התחלתי שימוש בציפרלקס.

5 שבעות השתמשתי ב-5 מ"ג , ובשבוע האחרון עליתי ל-10 מ"ג .

בכל התקופה לא הרגשתי שיפור במצבי ולאחר שעליתי ל-10 מ"ג אני מרגישה המון תופעות לוואי כולל הגברת תחושת הנימול כולל בפנים וגם הגברת החרדה.

האם כדאי להמשיך עוד עם המינון של 10 מ"ג או להפסיק ולעבור לתרופה אחרת .

אני לוקחת בחשבון ככל שאני ממשיכה עם התרופה , יהיה לי יותר קשה להיגמל ממנה .

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• לרומי

ד''ר חיים היילפרין
    13/04/2010

הדבר הנכון ביותר עבורך הוא לשוחח על תחושותיך עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה ולהתייעץ איתו לגבי ההמשך. אם אינך משלבת את הטיפול התרופתי עם טיפול פסיכולוגי (שיחתי), כדאי לך בכל מקרה לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - יש סיכוי טוב שלאחר מספר פגישות לא תצטרכי כלל להעזר בטיפול תרופתי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת שינה
    דני
    11/04/2010

שלום רב,

אני בן 32 נשוי 3 שנים. יש תינוקת. סה"כ בריא

יש לי היסטוריה ארוכה של חרדת ביצוע ,

הבעיה הזו גרמה לי להיחסף למצבי לחץ , דפיקות לב , ולילות ללא שינה מדי פעם.

הבעיה הזו לא נפתרה אבל היא פחות או יותר תחת שליטה ולמדתי לחיות עם זה.

לא הייתה לי חרדה אחרת חוץ מזה. עכשיו כיוון שלא הצלחתי להירדם לילה אחד, התחלתי לחשוב מה יהיה אם לא אצליח להירדם בכלל, והנה הכנסתי את עצמי לחרדה חדשה, פחד מזה שלא אצליח להירדם. כבר לילה שני שאני לא מצליח להירדם , דפקות לב , מחשבות שאני אאבד את הכל בגלל זה , עבודה , משפחה. יש לציין שאף פעם לא היו לי בעיות שינה ואני לא בדיכאון. אני מתחיל להרגיש תשישות פיזית ונפשית וזה מפחיד.

מה לעשות? למי לפנות? די ברור לי שאני לא אצא מזה בכוחות עצמי..אני צריך שמישהו ירגיע אותי, ירשום תרופה שתגרום לי להירדם בוודאות למרות החרדה והמחשבות , יש דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת שינה

הוספת תגובה

• תשובה לדני

ד''ר אודי אורן
    11/04/2010

לדני שלום,
    כמובן שאתה יכול לקחת כדור שינה. זו האפשרות הקלה ביותר, ויש סיכוי שאם תרדם בהצלחה כמה לילות החשש יעבור.
    מצד שני נראה לי כי יש לך כאן הזדמנות לטפל בבעיה רחבה יותר, שהפתרון לה איננו תרופתי.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על חרדות ופחדים
    דנית
    09/04/2010

אני בת 33 סובלת מחרדות ופחדים הייתי אצל מס' רופאים פסיכיאטריים כל אחד נתן טיפול שונה פאקסט+קלונקס, רסיטל+קלונקס, ויפאקס +קלונקס לפי הצורך. אני כבר רוצה להתחיל טיפול כי אני בכל פעם מתחילה ואז אני רואה בפורמים מה התופעות השליליות של כל אחת מהתרופות ואז אני מפחדת ומפסיקה כביכול אני לא סגורה על עצמי מה ומצד שני העובדה שכל אחד נותן לי טיפול שונה אבל בזיהוי כולם מדברים על פוסט טראומה
    מה אני עושה????איזה טיפול הכי נכון לקחת אם צריך בכלל???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על חרדות ופחדים

הוספת תגובה

• תשובה לדנית

ד''ר אודי אורן
    09/04/2010

שלום,
    לכל התרופות עלולות להיות תופעות לואי. מצד שני רוב האנשים הלוקחים תרופות מדווחים על שיפור בהרגשתם למרות תופעות הלוואי. אין לי יכולת להגיד לך איזה משילובי התרופות יהיה בעל ההשפעה הטובה ביותר (=הפחתת חרדות/פחדים + מינימום תופעות לוואי).
    אם את חוששת מלקיחת תרופות, אני ממליץ לך לשקול פניה לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי. טיפולים אלו הוכיחו יעילות בהתמודדות עם חרדות/פחדים.
    הטיפול הפסיכולוגי יכול להשתלב בטיפול תרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והשמנה!!!
    ציפי
    08/04/2010

שלום רב,
    במשך 6 שנים לקחתי סרוקסט נגד חרדה חברתית. הכדור מאד עזר אבל עליתי כ-20 קילו במהלך התקופה.
    הגעתי לאולגה רז לצורך דיאטה, היא המליצה לי להפסיק מיד עם סרוקסט, כי הוא משמין, ולעבור לציפרלקס + שמירה על הדיאטה שהציעה, כאורח חיים .
    במהלך חצי שנה ירדתי 15 קילו ! .
    אולם לאחר כמה חודשים התחלתי להרגיש שאני שוב "מתנפחת". הפסיכיאטרית הציעה לי להחליף את ציפרלקס בכדורים אחרים אולם אף כדור אחר לא התאים או לא שינה את המצב.
    כיום, שנה וחצי אחרי הדיאטה, עליתי 6 קילו, למרות שאני ממשיכה בדיאטה הקפדנית.
    בדיקות הדם שלי תקינות כמו של תינוק!
    מה לעשות? איזה תחליף יש לציפרלקס שאינו משמין?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והשמנה!!!

הוספת תגובה

• לציפי

ד''ר חיים היילפרין
    09/04/2010

חבל שאת מקשרת בעקרון בין הכדורים להשמנה... את משמינה בגלל שילוב של רף שומן בסיסי גבוה יחסית, מאזן קלוריות חיובי ופעילות גופנית שאינה מספקת, לא בגלל תרופת SSRI זו או אחרת. שני את שני הפרמטרים האחרונים וגשי לטיפול פסיכולוגי בחרדה החברתית אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - טיפול הולם עשוי לסייע לך להיפטר מהצורך להשתמש בכלל בנוגדי חרדה - ותהני שוב מירידה במשקל... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    שירז
    07/04/2010

שלום רב,

אני בת 25 וסובלת מפחדים אשר צצים מידי פעם ומפריעים לי עד מאוד.
    אני מתפקדת היטב בחיי היום-יום (סטודנטית+עובדת+מנהלת מערכת זוגית ארוכת שנים) אך עם זאת - אני מופנמת וביישנית ולעיתים לא מרגישה נוח לדבר מול אנשים (בייחוד זרים או אנשים שאני מרגישה "נחותה" מהם). המופנמות הזאת מאוד מעיקה לי אבל אני לא מצליחה להתגבר עליה. לעיתים אני מרגישה כאילו הייתי רוצה להיות אדם אחר, "רגיל", שכן אני מרגישה שונה מרוב האנשים.
    לדוג', אינני מצליחה להיפתח כלפי משפחתו של בן-זוגי כי אני מרגישה פחות טובה ומוצלחת מהם. הם מקבלים אותי ושמחים כי בן זוגי עימי, אך עדיין אינני מצליחה להשתחרר מתחושה זו ולהתנהג עצמי בקרבתם. אני חושבת שאולי יש לי גם בעיית תקשורת כלשהי. אין לי גם הרבה חברות קרובות.
    בעבר חוויתי התקף חרדה כאשר התחלתי את לימודיי האקדמיים לפני כשנתיים-בעקבות כך פרשתי מהלימודים. שנה לאחר ההתקף התחלתי ללמוד שוב, הפעם מקצוע אחר ובמקום אחר וגם הפעם ההתקף חזר והיה אף קשה יותר. ההתקף נבע בעיקר מפחד להיכשל בלימודים. לאחר כשבועיים ובסיוע של "ציפרלקס" ההתקף עבר ואני שבתי ללימודיי ולתפקד.
    מאז חלפה כמעט שנה ומידי פעם צצים בי פחדים בעיקר לגבי עתידי כמו "מה אם אסיים את התואר ולא ארצה לעסוק בתחום?" או מ"האם אהיה מאושרת?" "האם אי פעם אצליח להיות "רגילה"? אני אדם מאוד לחוץ ולא "זורם" בקרבת אנשים וזה גורם לי לחוש שונה.
    אני חושבת שהפחדים הללו נובעים בעיקר מתחושת נחיתות ומחוסר בטחון עצמי. אני לא מעריכה את עצמי ולא בטוחה שאצליח בחיי אף על פי שעד כה הישגיי היו גבוהים למדי בתחומים שונים.
    יש לציין כי לאחר התקף החרדה הראשון עברתי טיפול קוגנטיבי-התנהגותי אך אינני חושבת כי הדבר עזר. מחשבות שליליות ופחדים אינם מרפים.
    אינני יודעת אם הדבר קשור, אך יש לציין כי איבדתי את אמי בגיל 21 ולאחר שנה וחצי, גם את אבי.

אשמח לכל ייעוץ והכוונה,
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• תשובה לשירז

ד''ר אודי אורן
    09/04/2010

לשירז שלום,
    ברור כי כדאי לך לנסות טיפול פסיכולוגי נוסף.
    אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR.
    את חוית מספר טראומות בימי חייך היכולים להסביר את התופעות שאת חווה, והטיפול יכול לנטרל במידה רבה את השפעותיהן.
    תוכלי למצוא מטפלים באתר עמותת EMDR ישראל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות אצל ילדה בת 8
    מאיה
    06/04/2010

שלום.....
    אני אמא ל- 3 ילדים ביתי הגדולה בת ה-8 סובלת מחרדות ופחדים אבל לפני כן יש לציין שלפני כ-5 חודשים התגרשתי ....
    הפחדים שלה מתבטאים בכך שהיא אינה עוזבת אותי במשך היום ולא הולכת עם אביה. בלילות היא אינה יישנה היא לא מוכנה לישון אלא אם כן היא תישן לידי ואם היא לא תישן לידי אין לה בעיה להיות ערנית כל הלילה .
    היא כל הזמן חוזרת ואומרת ליועצת בית ספר שהיא מפחדת שיקרה לי משהו .......

אני כבר אובדת עצות....אשמח לקבל תשובה בהקדם

בתודה מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחרדות אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• למאיה

ד''ר חיים היילפרין
    08/04/2010

תמיד רצוי לעבור משבר גירושין המערער ומאיים על חייהם של ילדים בליווי פסיכולוג. בתך מגיבה למשבר הגירושין באופן המצריך התערבות של איש מקצוע ואני ממליץ לך לפנות איתה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ניתן בעקרון למצוא מטפל שכזה דרך קופת החולים, במחיר מסובסד.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה- עם בן זוג
    רוני
    05/04/2010

שלום!

אני בחורה בת 25.

אני מנהלת מערכת יחסים זוגית "בלתי רשמית" עם בחור המבוגר ממני בשנה.
    הקשר סובל מקונפליקטים לא מעטים. הבולטים שבהם הם:
    1. העובדה שאני בחורה דתיה שלא התנסתה עדיין במגע מיני והוא חילוני "מנוסה"
    2. היותו של הבחור ביקורתי במיוחד במה שקשור למראי החיצוני

בעייתי:
    הרבה פעמים לפני שאנחנו נפגשים, ולעיתים אף במהלך הפגישות אני נתקפת "חרדה" המתבטאת בדפיקות לב מהירות, קוצר נשימה ובחילות. התופעה קורית בעיקר ברגעים בהם נוצר איזשהו מגע אינטימי בינינו. כשזה קורה, אני חייבת להפסיק מפעילותי, לצאת לנשום אוויר ולנסות להקיא (-למרות שאף פעם איני מצליחה). אחרי מספר דקות התחושה הלא נעימה חולפת.

כאן המקום לציין כי התופעה המתוארת לעיל, לא קרתה לי מעולם עם בחורים אחרים, ומצד שני, הקשרים שהיו לי עד כה לא הגיעו ל"רמה" של הקשר הזה הן מבחינת הקשר הפיזי, הן מבחינת עוצמת הרגשות והן מבחינת ריבוי הקונפליקטים בקשר.

שאלותיי:
    1. האם תרופות פשוטות כדוגמת "רגיעון" של הדס יכולות לסייע לי?
    2. האם יש צורך בטיפול "מעמיק" יותר בבעיה?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה- עם בן זוג

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

ד''ר אודי אורן
    06/04/2010

לרוני שלום,
    את בהחלט יכולה לנסות את התרופה הזו. יש אנשים שזה עוזר להם.
    אני מתרשם כי הבחור והקשר לוחצים לך על "כפתורים" שמפעילים חרדה. טיפול פרטני ואולי גם זוגי (בהנחה שהקשר הוא בעל פוטנציאל) בהחלט עשויים לעזור לך, לקשר (או לקשרים עתידיים).
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

רוני
    08/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר שעוסק בתרופות לטיפול בחרדה
    זיו סופר
    05/04/2010

שלום רב,

אני מחפש ספר או מדריך על תרופות פסיכיאטריות. אני עוסק בפסיכותרפיה ומטפל EMDR כאשר ההתמחות שלי היא טיפול בחרדה ופוסט טראומה, לכן אם יש מדריך ספציפי לתרופות נוגדות חרדה אשמח להמלצה.

תודה,

זיו סופר

הוספת תגובה

• בחור שעבר

בחור שעבר
    05/04/2010

אין כזה דבר לצערינו מידע מדויק רק פסיכאטר יכול לומר לך הוא למד על כדור וכדור
    ולהתאים אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לאדם הסובל מפוסט-טראומה
    חסויה
    05/04/2010

שלום וחג שמח.

אני בת 31.

במסגרת איזשהו פורום שאני פעילה בו, פנה אלי מישהו במייל בבקשת עזרה.

הוא עבר טראומה מינית על ידי גבר אחר בהיותו נער (לפני כ-15 שנה), ורק לאחרונה החל להתמודד עם הדבר הזה ולגלות לסביבתו.

הוא ממתין כרגע לקביעת תור לאבחון מצבו במרפאה בביה"ח, אבל בינתיים הוא סובל. וממילא הוא פוחד מאוד מהפנייה לעזרה, מהשאלות שישאלו אותו.

אני מעודדת אותו לדבר איתי על מה שקרה,לבטא את מה שעובר עליו במילים ובציור ובנגינה, לעשות הרפיה, לתת לעצמו זמן להתמודד וכדומה.

האם יש משהו נוסף שביכולתי לעשות? (הקשר הוא כולו וירטואלי, ואני אישה נשואה).

תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אודי אורן
    05/04/2010

שלום רב,
    אין ספק שהאיש זקוק לעזרה פסיכולוגית מקצועית המתמחה בטראומה ממנה הוא סובל.
    המרכז לטיפול בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית הוא מרכז כזה. יש לו קו סיוע ורשת של מטפלים המתמחים בעניין.
    חלק ממטפלי ה- EMDR מתמחים בתחום זה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אורן

חסויה
    05/04/2010

תודה על התשובה.

האם תוכל לתת כתובת של אתר האינטרנט של המרכז או טלפון?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אודי אורן
    12/04/2010

שלום,
    חפשי בגוגל את המרכזים לטיפול בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לילד בן 7 עם חרדות
    הלית
    03/04/2010

שלום,
    כיצד ניתן לעזור לילד בן 7, אשר סובל מפחדים שונים ומשתנים?
    מדובר בילד חריף וחכם לגילו, אולם מופנם ומעט מתקשה מבחינה חברתית
    נושא הפחדים משתנה מעת לעת - פחד מטיסה, פחד ממוות שלו או של בן משפחה, פחד ממטאורים, פחד מחושך וכו'

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לילד בן 7 עם חרדות

הוספת תגובה

• תשובה להלית

ד''ר אודי אורן
    03/04/2010

להלית שלום,
    ילדים מפותחים לגילם מפתחים לא פעם חרדות. הם מבינים דברים שמבוגרים מבינים, אך אין להם את הכוחות ונסיון החיים שמאפשרים למבוגרים להתמודד.
    ההמלצה הראשונה היא להדגיש שיש כל מיני דברים מפחידים אבל מה שחשוב זה שיש לו הורים/משפחה ושאתם איתו תמיד. הרעיון הוא לדבר איתו על זה שכל פעם יש פחד אחר שמתחלף, ולא צריכים להתרגש מזה, כי לכל יש תשובה: הנוכחות שלכם.
    נסו גם ספרים בנוגע לפחדים של ילדים (אלא אם הם ילדותיים מדי עבורו)
    אם שיחות לא עוזרות, אני מציע פניה למטפל המתמחה בילדים, עדיף מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אני בת 17 ויש לי בעיה.
    אלמונית
    02/04/2010

יש לי בעיה של לחץ בשלפוחית השתן ומתן שתן מוגבר כאשר אני בלחץ.
    הבעיה נוצרה עקב טראומה שבה נסעתי באוטובוס והייתי חייבת לשרותים והתאפקתי שעה שלמה עד העצירה. מאז, אני לא מסוגלת לנסוע באוטובוס ולא לחשוב על "יש לי פיפי".
    הפחד שלא יהיו לי שירותים בקרבת מקום להתרוקנות גורמים למחשבות טורדניות ולאי שקט ולבעיה שבה איני נוסעת באוטובוסים כמעט.
    חשוב לי להוסיף שאיני סובלת משתן מוגבר בחיי היום יום.
    רק במצב של לחץ, כשאני יודעת שלצאת לשירותים תהווה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, אני בת 17 ויש לי בעיה.

הוספת תגובה

• למאיה

ד''ר חיים היילפרין
    03/04/2010

את יכולה להפטר מהבעייה בקלות אם תתַרגלי שוב נסיעה באוטובוס, תחילה למרחק קצר מאד (תחנה אחת), וכשתרגישי בנוח ליסוע תחנה אחת - לאחר תרגול של נסיעה אחת או יותר, ככל שתצטרכי, כשאת יורדת בכל פעם לאחר תחנה אחת - נסי ליסוע מרחק גדול מעט יותר (נאמר, שתי תחנות). אל תתקדמי (אל תגדילי את מרחק הנסיעה) עד שלא תרגישי לגמרי בנוח עם המרחק ההתחלתי. באופן זה תוכלי להוסיף למרחק הנסיעה מבלי להרגיש אי נוחות, עד שתוכלי שוב ליסוע לכל מקום באוטובוס ללא חשש. אם את מתקשה ליישם את ההסבר או להחיל אותו גם על מצבים דומים אחרים, אל תהססי לפנות לסיוע מקצועי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ומופנמות
    כדשכ
    01/04/2010

שלום,
    אני בת 22 ומאז גיל ההתבגרות אני בן אדם מאוד מופנם, ביישן וחסר ביטחון עצמי.
    אין לי חברים בכלל מאז חטיבת הביניים, הקשר היחידי שלי הוא עם אמי ואחותי וזה רק בגלל שאני חייה איתן באותו הבית.
    אני יודעת שהבעיות האלה התחילו ונבעו בגלל העובדה שהייתי שמנה (עכשיו אני בידיוק אחרי תהליך הרזייה שבמהלכו השלתי יותר מ-50 ק"ג ועדיין ממשיכה, אף על פי שכבר לא צריך, אבל זו בעיה אחרת...), עליתי ארצה בגיל 10 ותקופת בית הספר היסודי שלי הייתה גהינום! רמסו אותי מבחינה נפשית...גם עולה חדשה וגם שמנה! וכך בעצם הפכתי למה שאני היום, זה המשיך והחמיר בחטיבת הביניים והתיכון...
    לא עשיתי צבא ולא שירות לאומי.
    אחרי סיום התיכון ישבתי שנה בבית וגם כשסוף סוף מצאתי עבודה, החזקתי מעמד רק 3 חודשים ופיטרו אותי.
    אחר כך באה עוד תקופה של ישיבה בבית, עד שיום אחד החלטתי לרזות...
    כיום אני רזה (עם בעיות פסיכולוגיות ואובססיות שקשורות לדימוי עצמי ולכל מה שקשור למשקל ומזון) ועובדת כבר 3 חודשים... אבל בגלל שאני לבד ואין לי שום קשרים חברתיים פיתחתי אובססיות לאוכל ולסדר וניקיון למשל, אני עושה דברים שאני יודעת שהם רק תירוץ להעסיק את עצמי במשהו, קשה לי להתרכז בדברים שאני נהנית מהם (כמו קריאה למשל) כי המחשבות שלי כל הזמן נודדות לאוכל ולעבודה, כי אין לי שום דבר אחר בחיים לחשוב עליו!
    אני חושבת שהפתרון לזה הוא פשוט למצוא לעצמי תעסוקה! אבל איך?
    אני יודעת שאני חייבת להתחיל ליהיות פעילה מבחינה חברתית! כמה אפשר ליהיות לבד, חסרת ולו חבר אחד?!
    אבל איך להתחיל?
    אני בן אדם מאוד חריג, בגלל ההתבודדות שלי אפילו הלקסיקון שלי מוזר, אני לא יודעת לבטא את עצמי נכון מבחינה מילולית...האם יש איזושהי מסגרת חברתית לאנשים כמוני?
    איזושהי קבוצת תמיכה? פורום? משהו?
    בבקשה תעזרו לי ותכוונו אותי...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית ומופנמות

הוספת תגובה

• תשובה לבת ה-22

ד''ר אודי אורן
    02/04/2010

שלום רב,
    את מתארת מצב לא קל, אבל מצד שני אני מתרשם מהכוחות ומהמוטיבציה שלך.
    אני מאמין שתוכלי להמשיך ללכת קדימה.
    אני חושב שקבוצת תמיכה היא אחד מהדברים שעשויים לעזור. איני מומחה בתחום אבל יש קבוצה בשם OA (חפשי בגוגל) שאני מעריך תוכל לחזק בך.
    בנוסף אני חושב שהתנדבות בכל תחום שאת מרגישה בו בנוח יכולה לעזור.
    קבוצה טיפולית ו/או טיפול פסיכולוגי יכולים לתמוך בהמשך התהליך שבו את נמצאת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

רוני
    02/04/2010

המצב שלי דומה לשלך. אם תרצי לדבר אני אשמח :)

זה המייל שלי: [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    לירון
    31/03/2010

בת 27+4 תקופה גדולה סובלת מחרדות לפני6 חודשים התחלתי טיפול בציפרלק 10 מג ההרגשות הגופניות הקשות וחוסר התאבון אשתפרו לפני כחודש המצב שוב החמיר הרופה המפל המליצ על 2 כדורים ביום אני חודש עם 2כדורים ושוב חוסר אויר והרגשת לחצ השאלה מה עושים אים גם זה לא עוזר אני מפחדת שיעלו לי שוב את המינון מחכה לתשובה מהירה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• תשובה ללירון

ד''ר אודי אורן
    02/04/2010

ללירון שלום,
    אנא פני לרופא המטפל. יש אפשרות לשנות מינון או לשנות תרופה.
    בנוסף אני ממליץ לך לשקול טיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומדבר לא עוזר...
    גימל
    30/03/2010

שלום
    בת 34 סובלת כבר 10 שנים מחרדות,לוקחת פקסט 1 כדור ביום
    לצערי אני לא מרגישה שהמצב משתפר ואפילו אולי הולך ומחמיר
    במשך כל השנים האלה אני מטפלת בעצמי בכל דרך אפשרית טיפולים אלטרנטיבים,פסיכולוגים וכל מה שאפשר להעלות על הדעת
    לצערי שומדבר לא עוזר
    בכל פעם יש תופעות חדשות ומוזרות שקורות לי ומפריעות למהלך התקין של חיי
    אני מתה מפחד מזוגיות,אני מתה מפחד לפני כל אירוע מלחיץ ובכלל לא מרגישה שליטה על החיים שלי,למרות שאני עובדת במשרה מלאה ומשתדלת לתפקד אבל מרגישה שכל יום אני נלחמת בציפורנים כדי לשרוד ואף אחד לא ממש מבין או יכול לעזור לי
    אין לי כבר כח לסבל היומיומי הזה
    מה יהיה???

לקביעת תור
    סגירה
    שומדבר לא עוזר...

הוספת תגובה

• לגימל

ד''ר חיים היילפרין
    31/03/2010

את מטופלת לכאורה אבל בעצם אינך מטופלת. לא ברור לי מדוע אינך מעמתת את אנשי המקצוע המטפלים בך לדבריך עם העובדה שאינך חשה הטבה במצבך - טיפול פסיכולוגי נכון משולב בטיפול תרופתי אמור היה לעזור לך. אם תרצי, אשמח להפגש איתך לפגישת ייעוץ בה אוכל ללמוד לעומק את תולדות ההפרעה ולצייד אותך בהמלצות מפורטות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוקטור

גימל
    31/03/2010

אני נפגשת מדי פעם עם פסיכיאטרים ליעוץ
    עכשיו המליצו לי להוסיף עוד כדור מעבר לפקסט אבל אני מפחדת מתופעות המעבר שבהם תמיד יש התקפים קשים של חרדה
    טיפולים פסיכולוגים לצערי לא עוזרים לי להרגיש טוב יותר כי הם לא מעבירים את ההרגשה הפיזית שהיא מה שמציקה לי יותר מכל...כל המגרנות הסחרחורות הבחילות החולשות הצמרמורות לא עוברות אחרי שיחות עם פסיכולוג ולכן איני מאמינה בזה כל כך
    תודה על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגימל

ד''ר אודי אורן
    09/04/2010

שלום,
    טיפול פסיכולוגי הממוקד בתופעות סומטיות, כמו EMDR, עשוי לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ג.

דפנה
    06/04/2010

המצב שלי ממש דומה לשלך! אני יותר מאשמח לדבר עם מישהו שחווה מה שאני חווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה