מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותדני11/05/2010
שלום,
אני סובל מחרדת ביצוע מתמשכת. לאחרונה התווספה חרדה חדשה - חרדת שינה שגרמה לי למס' לילות ללא שינה ולהתקפי חרדה. הלכתי לפסיכיאטר מומחה והוא רשם לי רמוטיב.אחרי שבועיים של שימוש אינני מרגיש בשיפור. בחלק מהפורום הרופאים טוענים שתרופה זו לא עוזרת נגד חרדה ואפילו לעיתים מזיקה. מה לעשות , אני די מבולבל. אינני רוצה להחמיר את מצבי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדני
ד''ר אודי אורן11/05/2010לדני שלום,
אם התרופה לא עוזרת, אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שרשם לך אותה.
ממליץ לך לשקול טיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או ב- EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שלעולם לא מרפותא10/05/2010
שלום
אני בן 22, ונראה שכמויות החרדות והדיכאון שלי הם לא מהעולם הזה, מגיל העשרה התחילו לנחות עלי פעם אחר פעם מכות נוראיות, בגיל 16 קיבלתי את עצמי שאני הומו אני הייתי בתיכון ירדתי בלימודים והתחילו להתפתח אצלי בעיות נפשיות קשות כתוצאה מדימוי עצמי שצנח שכללו בודי דיסמורפיק {הפנים שלי נראו לי מעוותות וזה גרם לי סבל רב שנים עד היום}, בגלל שהסבל היה ממושך כל כך שקעתי לתוך דיכאון שהגיע ברמות שונות בגלים הרגשתי שאין לי שליטה על מחשבות והמוח שלי הפך למשדר מחשבות שליליות כפייתי שסיוט לחיות עם דבר כזה, זה לא נעצר כאן, כתוצאה מהדיכאון שהייתי זמן רב בבית ופיתחתי חרדות קשות מאד מכאב ומחלות, ומאז שתשומת הלב עברה לנושא הכאב אני לא מסוגל להפסיק לחשוב על זה מה גם שבדקתי את סף הכאב שלי ויש לי חרדות עצומות שאני אפגע או אפצע ממשהו שיעבור את הסף הזה {פחדי אימה מחנק קיצוני, רעב, שבירת חלקים בגוף, חום גבוה, צמא} אני לא יודע איזה שם או מונח יש לחרדות האלה אבל אני מרגיש שהכל מתערבב עם הכל ויש גם פחדים קיומיים להיות במצב בו יכלאו אותי או במקום בו ארגיש בדידות מתמדת וחוסר אונים, אין כמעט יום שאני לא חושב על כאבים לפני מוות.
אין הרבה הבנה מהמשפחה שלי בנושא אנחנו ניסינו לטפל בזה פעם אבל עזבתי את זה בגלל שהרגשתי שהכסף מבוזבז ואין אפקטיביות בטיפול התרופתי או הפסיכולוגי אני ממש לא יודע אם קיים משהו שיכול להציל אותי מהתופת הזאת של גוף שמאיים 24 שעות ביממה עם טרור של כאבים כרוניים או חריפים הכל תלוי אם הוא יפגע או לא רק המחשבה שאני חי בגוף כזה גורמת לי לסבל רב
האם הבעיה שלי מוכרת לכם ומה אפשר לעשות שהוא לא טיפול תרופתי רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
ד''ר חיים היילפרין11/05/2010צר לי לקרוא על סבלך הרב. עם זאת, התופעות שאתה מתאר מוכרות ומגיבות לטיפול פסיכולוגי ותרופתי הולם. כצעד ראשון, פנה לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה אצל ילדהרויטל09/05/2010
שלום, כהקדמה עלי לציין שמעולם לא עזבתי את ילדי ובחופשת פסח טסתי עם אימי לחו"ל למשך שבועיים וביתי בת התשע וחצי ובני בן החמש נשארו עם בעליובני משפחתו. ביום שנסעתי ביתי בכתה וביקשה שלא אעזוב אותה,ניסיתי להרגיע אותה מעט ונסעתי . כשחזרתי הסתבר שבמשך התקופה היא בכתה רבות, והיה לה מאוד קשה בלעדיי למרות הטיפול המסור שקיבלה מאביה .בשיחות הטלפון איתי היא הסתירה זאת ממני .
יומיים לאחר ששבתי ארצה הילדה התעוררה באמצע הלילה וטענה שאינה יכולה להרדם והיא פוחדת והחלה לבכות ולבקש מימני שלא אעזוב אותה שוב לעולם . היא נרגעה רק לאחר שעברה לישון במיטתי . הארוע לווה בדפיקות לב מואצות ורעד.
במשך תקופה זו חששה מכל כאב קל במידה והיה לה .
אתמול בלילה שוב התעוררה וטענה שאינה יכולה להרדם עקב מחשבות רעות .
היום בבוקר הזעיקו אותי לבית הספר כיוון שיש לה "סחרחורות" .
כשהגעתי הילדה היתה עם דפיקות לב מואצות, סחרחורות, רעד, חוסר יציבות.
במשך היום בחברתי היו שעות שהרגישה טוב והיו שעות בהן בכתה ורצתה לדבר איתי על פחדים שיש לה , דיברנו על החשש שלה שלא יקרה לי או לה או לאחד מבני המשפחה משהו,
פוחדת שלו תתעורר בבוקר הביעה בקול את חששה מפני מוות יש לציין שמדובר בילדה מחוננת מאוד מעורה חברתית( כל בנות הכיתה וחלק מהבנים חיכו איתה היום במזכירות עד שאגיע ...), פעילה במועצת תלמידים, רוקדת בלט ומופיעה בבטחון רב על במות מגיל 4, מנגנת בפסנתר ואף מופיעה , בעלת בטחון עצמי רב, מאוד בוגרת ומאוד קשורה אלי. אני אובדת עצות, ואיני יודעת כיצד עלי לפעול על מנת לעזור לה ושלא ישארו משקעים בעתיד. תודה רבה מראש , רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לרויטל
ד''ר אודי אורן09/05/2010לרויטל שלום,
זכרי שלמרות הבגרות הגדולה של ביתך היא ילדה בת תשע וחצי.
אני מתרשם שהפרידה היתה קשה והשאירה את רישומה.
אם לא יכול שיפור בימים הקרובים אני ממליץ על פניה למטפל EMDR. זוהי שיטת טיפול ממוקדת בהשפעת ארועים קשים. היא משפיעה במהירות גדולה, ביחוד על ילדים.
תוכלי למצוא מטפל באתר עמותת EMDR ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינות של בתיהורה מודאג09/05/2010
שלום,
בתי בת ה-17 הינה תלמידה חכמה ומוכשרת. במהלך השנה האחרונה נוצר מצב שבו בשל כישלון בתחילת השנה במבחן במתמטיקה היא פיתחה לעצמה מעין "תסביך" בנושא ומאז כל מבחן במתמטיקה היא נלחצת,לא מצליחה לפתור המבחן וכו'- דבר שגורם לה לתסכול רב וכן לקבלת ציונים נמוכים במבחנים.
אציין כי התופעה קיימת רק במקצוע זה. משיחה שערכתי עם המורה שלה למתמטיקה המורה ציינה שהיא תלמידה נבונה ביותר ואינה נזקקת לשיעורים פרטיים בתחום וכי חוסר הצלחתה במבחנים אינו נובע מחוסר הבנת המקצוע. אשמח לקבל עצות כיצד לפתור הנושא. היות והבגרות במתמטיקה צפויה להתקיים בשבועות הקרובים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה להורה המודאג
ד''ר אודי אורן09/05/2010שלום רב,
אני מעריך שהבת שלך חווה קושי גדול בעקבות הכישלון במבחן.
אני ממליץ על פניה דחופה למטפל המתמחה בטיפול EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
תוכל למצוא שמות מטפלים באתר עמותת EMDR ישראל ובאתר איטה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לדר' אודיקארין 3009/05/2010
שלום דר' אודי
הייתי רוצה להתיעץ איתך ב- 2 נושאים:
1.פניתי אליך בעבר והבנתי שאני צריכה טיפול התנהגותי - קוגניטיבי בשל חרדות קשות
אמרת שאין באפשרותך להמליץ על מטפל /ת ספציפי אבל לצערי פניתי למישהי דרך האינטרנט שאין לה תעודות ולא מתמחה לא הייתי רוצה לפנות ולהעזר בסתם מישהי שלא מתמחה בנושא אני צריכה עזרה
אני מבקשת ממך לפחות להמליץ לי על איזו אגודה מרכזית באיזור חיפה או אתר שדרכו יש רשימה של פסיכולוגיות בחיפה ושבטוח שהם מתמחים בנושא ומקצועיים על מנת שלא אפול חלילה על מישהי מתחזה.
2.חברה סיפרה לי שמאז שפנתה לטיפול שיחתי+תרופתי התחילו משרד הרישוי לעשות לה בעיות עם כל מיני טפסים על שאלון בריאות הנפש ולזמן אותה כל הזמן ומקשים עליה ואף לשלול לה את הרישיון האם יש איזה סיכוי שאני יאבד את הרישיון עקב טיפול כזה במידה ויהיה תרופתי/או רק שיחות?
בבקשה תעזור לי.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לקרן
ד''ר אודי אורן09/05/2010לקרן שלום,
כנסי לאתר של עמותת EMDR - ישראל או לאתר של אי"טה.
אין סיכוי לאבד רישיון עקב טיפול פסיכולוגי. פניה למערך בריאות הנפש של משרד הבריאות מביא - לפעמים - להתערבות של משרד הרישוי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה* דר' אודי
קארין 3009/05/2010שלום,
אני מודה לך על עזרתך.
במה זה מתבטא מערך בריאות הנפש? תסביר לי מה עלי לעשות על מנת לקבל טיפול ללא סיכון ברישיון הנהיגה שלי לא ממש הבנתי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לקרן
ד''ר אודי אורן09/05/2010לקרן שלום,
מטפלים פרטיים לא מדווחים למשרד הרישוי דבר (אלא אם כן מדובר בסכנות נפשות, ולא נראה לי שזהו המצב). גם דרך קופות חולים את יכולה פשוט לשאול את המטפל או את האחראי על השירות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אודי
קארין 3010/05/2010מקווה ששיחות יעזרו לי אבל במידה ואצטרך טיפול תרופתי מן הסתם יפנו אותי לפסיכיאטר ולא פסיכולוג רגיל ונותנים לי מרשם וזה באחת מבתי המרקחת אין סיכוי שזה ידווח?רק בגלל זה אני פוחדת לפנות לעזרה ו
מניסיון שלך יש סיכוי ששיחות יעזרו לחרדות או צריך תרופות?
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לקרן
ד''ר אודי אורן11/05/2010שלום,
תצטרכי לברר. ככל הידוע לי בתי מרקחת לא מדווחים.
שיחות יכולות לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה באמת מה שצריך לעשות.. תודה!
מיקי28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בבליעהליטל07/05/2010
שלום רב,
אני סטודנטית בת 25 ולאחרונה בערך כחודשיים היו לי מעט קשיים בבליעה..מעין חרדה שמא רפלקס הבליעה פתאום לא יפעל ואני אחנק... אני לא ממש זוכרת איך זה בדיוק התחיל..
זה הולך ומחמיר בהדרגה..בהתחלה זה היה קורה רק לפעמים ועכשיו אני לא מסוגלת לאכול כמעט בכלל..אני לועסת כל דבר המון המון פעמים ובולעת ממש טיפה כל פעם וכל פעם לפני בליעה אני חשה ממש חרדה מכך שלא אצליח לבלוע ואחנק..ואני צריכה להכין את עצמי מראש לפני בליעה..
אני לא חושבת שיש לי בעיה פיזיולוגית כי אני מצליחה לשתות או לאכול מאכלים רכים ממש כמו מעדן
יכול להיות שזה בגלל שאני בן אדם די לחוץ באופן כללי ויש לי קצת חרדות מהלימודים והעתיד וכו'..וזה מתבטא בצורה הזו.
רציתי לשאול אם יש לכם איזשהי עצב בשבילי...עם החרדות אני מצליחה להתמודד לבד לדעתי, ולא מרגישה צורך ללכת לטיפול פסיכולוגי, אני רק חייבת לחזור לאכול נורמלי, זה ממש מטריד אותי ואני גם לא יכולה עכשיו לאכול ליד אנשים..אני לא מאמינה שהגעתי בכלל למצב כזה
בבקשה אם יש לכם עצות איך להדריך את עצמי להרגע ולאכול נורמלי אני ממש אשמח!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליאת
אלכס08/02/2013קראתי את מה שכתבת והרגשתי שאת מספרת את הסיפור שלי. אני בן 20 וסובל מבדיוק אותה בעיה וללא ידע ופתרון לבעיה. אני מקווה שתראי את ההודעה שלי מתישהו רק רציתי לדעת אם מצאת פתרון לבעיה ואם היא עברה לך.
אני ממש אשמח לעזרה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ליטל08/02/2013הבעיה עברה כמעט לחלוטין, אני מרגישה בקיומה כאשר אני נמצאת במצבים של סטרס,
אבל המצב הרבה הרבה פחות חמור ממה שהיה, ולא הלכתי לשום טיפול (למרות שאני מאמינה שזה ממש יכול לעזור)..
בהתנהלות הרגילה ביומיום אני אוכלת רגיל לגמרי, מדי פעם (שוב, כנראה כשאני בסטרס, אולי אפילו לא מודע) אני צריכה ללעוס יותר לפני שאני בולעת ..
אבל בגדול המצב טוב,
אני נממש מקווה שגם אצלך ישתפר במהרה!
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליטל
אלכס08/02/2013קודם כל ממש תודה שענית הופתעתי ממש!
אני ממש שמח שזה עבר לך כי הבעיה הזאת אצלי הורסת אותי, אני מרגיש שאני משתגע מזה כבר. מתבייש לאכול ליד אנשים וכל ארוחה לוקחת סביבות 40 דקות.
את זוכרת אולי לאחר כמה זמן זה עבר? ואם זה נובע רק ממצב של לחץ?
מצטער על הטרחה ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטל..סליחה על הטעות
אלכס08/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לליטל
ד''ר אודי אורן08/05/2010לליטל שלום,
מדובר בתופעת חרדה מוכרת.
את יכולה לתרגל בליעה אחרי פחות ופחות לעיסות.
תרגול יום יומי של תרגילי הרפיה/מדיטציה/נשימות עשוי לעזור.
הפתרון היעיל ביותר הוא פניה לפסיכולוג המתמחה בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, EMDR או ביופידבק.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני! תגובה לד"ר אורן ולבנות..
מיקי27/02/2011אני ממש מבינה! גם לי יש אותה בעיה-קושי פסיכולוגי לבלוע. :(
מרגישה חוסר אונים שכאילו המצאתי הפרעה שאף 1 לא מכיר ושאין לה מענה טיפולי ברור(בניגוד לחרדות אחרות)..
לכן לא ברורה לי התשובה של ד"ר אודי אורן..פניתי לטיפולים שציינת:המטפלים הקוגניטיביים שפניתי אליהם, לא הכירו את הבעיה הזאת ולא טיפול איתם ואו EMDR שגם ניסיתי הועילו.
הגעתי במקרה בחיפוש על הבעיה הזאת באינטרנט, למאמר של מישהו בשם ד"ר גליקסמן שהוא כותב על מישהי עם אותה בעית בליעה שנפתרה על ידו בעזרת טיפול בביופידבק..
הייתי שמחה לדעת על טיפולים יותר ספציפיים להפרעה הזאת, שנעשו והצליחו..
וגם לגבי הבנות שכתבו כאן-האם הצלחתם להיפטר מהעניין??
תודה ורק בריאות..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם אני! תגובה לד"ר אורן ולבנות.. - תגובה
ד''ר אודי אורן27/02/2011שלום רב,
מציע לספר בטלפון למטפל על הבעיה. אם הוא בחיים לא טיפל בבעיה זהה/דומה, לכו למטפל אחר. אני בהחלט עומד מאחורי ההמלצה שלי לטיפול EMDR ו/או CBT.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הצלחת להתגבר על הבעיה הזאת?
אלה25/12/2010הי ליטל!
האם הצלחת להתגבר על הבעיה הזאת?
יש לי בדיוק אותו הדבר.
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מבעלימיואשת07/05/2010
שלום,
בעלי חושב ובטוח שיש לו איידס למרות שעשה כבר 7 בדיקות איידס שיצאו שלילי כולל אני.
הוא חושב שגם אני והילדים חולים ושכולנו עמודים למות. הוא לא נח ועובר מרופא לרופא,מקופה לקופה, עושה בדיקות דם כל שני וחמישי כשכל הבדיקות ממשיכות לצאת תקינות. המצב הזה נמשך כבר שנתיים, אני כבר ממוטטת מהמצב ולא נשארים לי כוחות לטפל בילדיי ובעצמי. ניסיתי כל דרך אפשרית לעזור לו - אך לשווא!, הוא לא מוכן להבין שהבעיה היא נפשית, הוא טוען שאף אחד כולל הרופאים לא מבין כלום וכולם יתעוררו כשהוא ימות. זה כמובן תמצית הדברים שקרו בשנתיים האחרונות.
מה עליי לעשות? לאן לפנות? יש לציין שהוא היה אצל כמה פסיכיאטרים בכוח כמובן שטענו שהוא לא מסוכן לעצמו ולסביבה. מה אפשר לעשות? בנוסף איך אני יכולה לקבל עזרה לעצמי?
אשמח לתשובה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיואשת07/05/2010יש לציין שאין בינינו שום יחסי זוגיות ואנחנו כמו שני זרים בבית אחד הוא כל היום מסוגר בעצמו ולא מוכן להיפתח ולהקשיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אודי אורן07/05/2010שלום רב,
חייבים למצוא רופא שיסכים לעקוב אחרי בעלך באופן מתמשך.
הרופא חייב להבין שמדובר בבעיה פסיכיאטרית אבל שהוא חייב לטפל בא כבעיה רפואית.
בשלב מסויים, לאחר בניית האמון, הוא יוכל לתת תרופות אנטי חרדתיות ואולי גם אנטי פסיכוטיות.
אני מציע לפנות לקופת חולים כדי לטפל הן בבעלך והן בעצמך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה?
מיואשת07/05/2010האם אתה מתכוון לרופא המשפחה שלו? או לפסיכיאטר? האם אני צריכה לדבר עם הרופא ולהסביר לו? אחרי ככ הרבה בדיקות הרופא לא אמור לשים לב לזה לבד? האם לדעתך הוא זקוק לאישפוז בכפייה? הבנתי שהמצב הזה קיים אצל עוד אנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אודי אורן08/05/2010שלום רב,
איני מאמין שהוא ישתף פעולה עם פסיכיאטר ולכן אני ממליץ על רופא משפחה.
אין סיכוי - לפי דעתי - לאשפוז בכפיה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועית לטראומה ואבחוןהדס07/05/2010
שלום
עקב ארוע מאוד טראומטי שקרה לי לפני למעלה משנה אני מוגדרת כסובלת מדחק נפשי עם סימנים פיסיולוגים. אני לא מרגישה חצי צד ימין, אני הולכת עם צמקל, איני יוצאת מהבית אלא עם ליווי צמוד, סובלת מחרדות וסיוטי לילה, אין לי זכרון למה שקרה לפני הטראומה, הכל מה שקרה לפני הטראומה כולל עבר שלי, אנשים שהכרתי ועוד נמחק ועוד. איני יכולה לקרוא , כאן כותבים בשמי.אני אמורה לעהבור אבחון נוירופסיכיטרי להמשך טיפול
מה זה האבחון הזה? איך הוא קשור לטראומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה להדס
ד''ר אודי אורן07/05/2010להדס שלום,
האבחון הזה בא לראות מה מצב התפקוד הנוירולוגי והפסיכיאטרי שלך.
איני יודע אם עברת פגיעת ראש או לא, אבל האבחון בא לבדוק את מידת ההשפעה של הטראומה על התפקודים הנ"ל.
טראומה עשויה להשפיע הן על תפקודים פסיכולוגיים (לדוגמא PTSD) והן על תפקודים פיזיולוגיים ונוירולוגיים.
אני ממליץ לך - לאחר האבחון - לבקש הפניה למטפל המתמחה ב-EMDR, שיטת טיפול יעילה ביותר לטיפול בהשפעות טראומה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועיתמישהוא04/05/2010
שלום אני בחור בשנות סוף ה20 לחיי אני בחור מסודר נאה יש לי הכל לא חסר לי כלום בחיים וטוב לי בחיים הבעיה שיש לי מחשבות טרדניות של התאבדות וזה מפחיד אותי לגמריי למרות שאני לא רוצה את זה בכללל ולא יודע מאיפה זה נוביעע ליי אני לוקיח ריסטל כדור אחד ליום אבל אני לא מבין מאיפה זה נוביע בחיים לא הייתי אצל פסיכולוג או לא יודע אם זה יעזור לי השאלה מאיפה זה נוביעע ליי ...אבל מלפניי הרבה שנים קרה לי אדבר הזה הייתי ביחידה מבצעית ואז היינו באירוע והיה אדם שם שרוי בדיכאון ואז אמר לי תן לי את האקדח שלך אני רוצה לפוצץ את הראש שלי ומאז הדבר הזה לא עוזב אותיי לגמרייייי יכול להיות מזהה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למישהוא
ד''ר חיים היילפרין04/05/2010זה יכול להיות מזה, אבל זה לא העניין - אתה סובל מחרדה וממחשבות טורדניות ואתה צריך לטפל בזה. (הרסיטל מביא הקלה אך אינו פותר את הבעיות הגורמות לחרדה.) פנה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ותיפטר מזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לישון לבדעינת01/05/2010
מה עושים עם ילדה בת 10 שפתאום מפחדת ללכת לישון לבד בחדרה ?
תשובה לעינת
ד''ר אודי אורן04/05/2010לעינת שלום,
מבררים אם קרה משהו בבית ספר, בשכונה, בבית, עם חברים.
מבררים ממה הפחד, מה השתנה, מה היא חושבת/"יודעת" היום שהיא לא ידעה קודם.
מדברים איתה על פחדים שבאים והולכים ושהם דבר נורמלי.
מסבירים לה שככל שנמנעים יותר כך מפחדים יותר ולכן כדאי לאט לאט לנסות להתגבר על הפחד ולחשוב ביחד על צעדים בכיוון של ההתנהגות הקודמת.
אם שום דבר לא הולך, פני לפסיכולוג
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה .חוסר ודאותבתיה01/05/2010
שלום
אני בטיפול פסיכולוגי.וגם מקבלת כדור אסרו 20 .אני 4 וחצי חודשים בטיפול.ועדין מידי פעם יש לי את הרעידות במינון נמוך והלחץ וחרדה מהמצב .ומידי פעם מחשבות שאני עומדת להשתגע.האם התופעות הם נורמליות במצב זה. ותוך כמה זמן המצב אמור להשתפר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לבתיה
ד''ר אודי אורן01/05/2010לבתיה שלום,
איני יודע ממה את סובלת ואיזה סוג של טיפול פסיכולוגי את מקבלת ולכן קשה לי לענות.
אני ממליץ לך בחום לא לשמור את השאלות האלו בבטן אלה להעלות אותן בפני הפסיכיאטר והפסיכולוג שלך.
אני חושב שבתקופה שאת מתארת היית צריכה לחוש בשינוי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנועם01/05/2010
אני נער בן 17 למרות שחיצונית אני נראה טוב יש לי פחד או חרדה אני לא יודע איך להגדיר מלהיות בחברת אנשים זרים
עברתי בתי ספר פעמיים בחיי שהשפיעו עלי באופן קשה מבחינה נפשית כל פעם שאני מתחיל ליצור קשר חברתי הוא מתפוגג מאותה סיבה של פחד או חרדה וכיום נשארתי עם חבר אחד. עם בנות החרדה עוד יותר גדולה שמתבטאת בביישנות ובהרגשה של סחרחורת תחושת בלבול ובלאק אאוט לפני שאני מנסה "להתחיל" עם בת או לעמוד מול מספר רב של אנשים זרים או לא זרים הייתי אצל מספר פסיכולוגים אך זה לא עזר.
מרוב מחשבות על הבעיה התחלתי לפתח עוד חרדות של פחד מלהיות בודד ולא להקים משפחה בעתיד ולא להסתדר בצבא ולאחר מכן בעבודה בתור אדם מובגר
מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לנועם
ד''ר אודי אורן01/05/2010לנועם שלום,
פונים למטפל המתמחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה עכשיו?יעל30/04/2010
ב"ה
בוקר,
בעבר הייתי מטופלת אצל פסיכולוג במשך זמן ממושך אחד מהנושאים שטופלו הם חרדות וכבר הייתי הרבה אחרי ההתגברות. לפתע בימים האחרונים אני חשה גלים פתאומיים של חרדה ופחד באמצע היום ללא כל סיבה(לדוגמא אם אני נמצאת עם חברים בסבבה או עסוקה בעבודה -דברים אשר אמורים להסית אותי מחרדה בגלל היותי עסוקה בין השאר)מה ההסבר לכך ןמה לעשות בנידון שלא יחזרו רגשות אלו אפילו אחרי טיפול פסיכולוגי ממושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליעל
ד''ר חיים היילפרין01/05/2010את ממחזרת טעות נפוצה לפיה החרדה היא מעין מחלה עליה הצלחת להתגבר בעבר ולפתע חזרה שוב... האמת היא שחרדה היא רגש, לא מחלה, ובמקום "להתגבר" עליה יש לטפל בגורמים למצוקה שהיא משקפת. במקום לראות בגלי החרדה שאת חשה התפרצות מחודשת של מחלה שהיתה אמורה להיות כבר מאחוריך לתמיד לאחר טיפול ממושך, ראי בה ביטוי לגיטימי של לחץ שאנשים בריאים חווים בכפוף לעליות ולירידות של החיים. אם את מתקשה לעשות כן (ולראות את הקשר בין החרדה לקורה בחייך) הטיפול לדידי לא לגמרי עשה את עבודתו וכדאי לך לגשת שוב למטפל מתאים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשחר29/04/2010
שלום.
אני מחפשת עבודה ויש לי בעיה מציקה מאוד של חרדה מבני אדם, פשוט חרדה מעצם הקיום שלי.. אני לא מסתכלת לאנשים בעיניים כי אני מסמיקה תוך שניה.. אמרו לי שזו חרדה חברתית, מה שנראה לי נכון, אבל נראה לי שזו גם כפייתיות, כאילו המח שלי עושה לי דווקא, למשל להסמיק ברגע הכי לא נעים, לצחוק ברגע עצוב...
זה מתקשר לעבודה כי ראיתי חנות נחמדה בעיר של נעלי נשים (משום מה עם גברים יותר קשה לי) שחשבתי לנסות ללכת לשאול אם הם מחפשים עובדים, אבל אני כבר שבוע מתכננת לי בראש איך לעשות את זה ולגשת לשם..
החרדה היא מטורפת, המחשבות הן שהמנהלת שם תביט בי במבט כאילו נפלתי מהירח או שאני אתקבל ואז פתאום כל פעם שמישהו ידבר איתי אני אסמיק ויחשבו שאני קצת אהבלה לגמריי, ההסמקה הזאת יוצרת מצבים ממש מביכים.. זהו שאני כבר מובכת מראש!
מה אני יכולה להגיד לעצמי כדי להתעודד ללכת לשאול אם הם צריכים עובדים...?
תודה
תשובה
ד''ר אודי אורן05/05/2010שלום רב,
לצערי אין לי תשובה פשוטה לבעיה שאת מתארת.
כנראה באמת מדובר בחרדה חברתית, אבל רק איש מקצוע שיפגוש אותך יוכל לאבחן באמת.
אני מציע שתפני לטיפול במסגרת הקרובה לביתך. היום לכל קופת חולים יש שירות פסיכולוגי זול למדי. בקשי מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
לגבי החנות, האפשרות של ללכת לשם עם חברה עשוי לעזור, כמו גם תרגול בבית של השיחה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפעמים מרגיש זצ במחיוסי27/04/2010
שלום רב,
אני מרגיש שאני ממש בבעיה. אני סובל מחרדות קלות. בזמן האחרון, לפעמים אני מרגיש בבת אחת "זצ" כזה במח (או "קצר" כזה במח), ואז אני חש כאילו שמשהו "התנתק" במח, ואז בערך שבוע - שבועיים לאחר מכן אני מרגיש שהרגשות / יכולת לחשוב ועוד ירדו מאד.
בבקשה בבקשה, אפשר לדעת מה הדבר הזה שיש לי? איך קוראים לזה?
תודה רבה
תשובה ליוסי
ד''ר אודי אורן27/04/2010ליוסי שלום,
קשה לי לדעת בדיוק מה זה.
למרות שהסבירות לכך היא מאד מאד נמוכה, יש אפשרות שמדובר בבעיה נוירולוגית ושווה לבדוק את העניין.
בסבירות גבוהה מדובר בבעיית חרדה, כנראה קשורה להתקפי חרדה בעלי מאפיינים סומטיים.
אני ממליץ - לאחר בדיקה רפואית - לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי27/04/2010תודה רבה על התשובה!
אני יותר חושב שזה קשור לחרדה מאשר משהו נורולוגי, לפני מספר שנים הלכתי לנורולוג ועשיתי בדיקה עם כזאת "מדוזה" על הראש שלא מצאה שום דבר.
מצטער על הבורות, אך לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "סומטי", מה הכוונה בזה?
כמו כן, זה נראה לי יותר חמור מהחרדה, שכן חרדה סוף סוף זה תחושה גופנית, אבל את ה"זצ" הזה ממש אני מרגיש בראש!!! זה לא כאילו "תחושה גופנית" אלא יותר משהו מורגש פיזית. זה גם משהו שכואב מבחינה פיזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה ליוסי
ד''ר אודי אורן28/04/2010ליוסי שלום,
סומטי=גופני
יש קשר הדוק בין "תחושה גופנית/פיזית/סומטית" לבין "משהו מורגש פיזית".
קשה מאד להבחין בין שתי תופעות האלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
יוסי28/04/2010תודה על ההסבר...
מקוה שיהיה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)