מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה. אשמח לתשובה אמיתית.עוד אחת10/08/2012
עברתי לפני כשלוש שנים הטרדה מינית ממשוכת.
עברתי תקופות קשות נוראיות מאז שסיפרתי על כך.
אני מטופלת אצל פסיכולוגית, ואני יכולה לומר שב"ה אני במקום אחר לגמרי ממה שהייתי בעבר. אך אני לא מאושרת. אני לא מצליחה להרגיש הנאה אמיתית מדברים. אני בשגרה כי זה מה שמצפים שאעשה, כי זה מה שאני די מצפה מצמי.
לפני מספר ימים שמעתי שמישהי נפגעה קשה (מבחינה מינית),היה לי נורא קשה לשמוע על זה, אעפ"י שאני לא מכירה אותה. בהמשך ניסיתי לחשוב מה הקשה עלי כ"כ וכעת אני מבינה שבאותו רגע הבנתי שנהרסו לה החיים.
האם זה נכון? האם מי שעברה הטרדה מינית וקיבלה את זה נורא קשה, לא תצליח לעולם לשוב להיות מאשרת באמת?
אני צריכה לדעת את האמת כי לדעת אם לצפות או לא. כי כבר מתיש להתאכזב כל פעם מחדש. אם אדע שאין תקווה בנושא אז לא אצפה לשווא.
אני שואלת ואני כבר די בטוחה שהחיים שלי נהרסו. למרות שאני מתפקדת כרגיל.
תודה.
תבורכו על הפורום..
עוד אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. אשמח לתשובה אמיתית. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך10/08/2012שלום רב
מאד צר לי על ההטרדה המינית שעברת. נשים שעברו הטרדה מינית אשר טיפלתי במקרים שלהן טיפול משפטי, דיווחו שברגע שנטלו את היוזמה לידיהן והחלו לפעול נגד המטריד, הרגשתן השתפרה באופן משמעותי.
אין לראות בכך המלצה לגבי המקרה הספציפי שלך וככל שתחליטי לנקוט בצעדים משפטיים, בדקי לפני כן היטב עם מי שאת מטופלת אצלה (או עם כל גורם מקצועי אחר), מה ההשלכות לגבייך.
אם בסופו של יום תחליטי שאת רוצה לעשות עם זה משהו, דעי שההשתהות עד כה אינה אמורה לפגוע במהימנות שלך וכי החוק מקנה לך כלי פעולה רבים ע"מ להיפרע מהמטריד.
כל טוב לך ואיחולי שיפור מהיר.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית. - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/08/2012שלום לך עוד אחת.
איזה שם בחרת לעצמך, כבר ממנו עולות התחושות הקשות שלך.
צר לי על הפגיעה שעברת, אבל בנוסף למה שכתב לך עו"ד ויינריך, כנראה אין תשובה אחת לשאלתך.
אנו מכירים נפגעות שצלחו וחזרו לשמחת חיים, אנו מכירים נפגעות שנשארה טראומה קשה וביניהן שלל תגובות להמשך חייהן.
יש משתנים מסויימים אשר משפיעים על יכולת ההחלמה של כל אחת, ביניהם מבנה אישיות, חויות חיים קודמות, קבוצת תמיכה וכו'.
מנסיוני, קבוצת שווים מאוד עשויה לעזור, ומתקיימות קבוצות של נפגעות ברוב מרכזי הסיוע בארץ, זה מומלץ ללא קשר לטיפול הנפשי שאת מקבלת, אלא בנוסף.
האם תמיד ראית את העולם שחור או שלפני היית טיפוס אופטימי? גם זה חלק מהדברים המשפיעים על החלמה, מכל טראומה שהיא, אולם גם אם היית פסימיסטית גמורה קודם, ואת באמת וברצון רוצה לשנות את זה, התמדה בטיפול תביא אותך לשם.
לא ברור מדבריך כמה זמן את בטיפול, ויש לצערינו דברים שנדרש זמן רב כדי שיתרפאו, במושגים של שנים ולא של חודשים, כך שצריך הרבה סבלנות ואמונה ואם נחנת בהם תצלח דרכך בהמשך.
אל תתיאשי, הכניסי לחייך כמה שיותר דברים שגורמים לך להרגיש טוב ולמדי לחיות ולהיות עם הרגשה טובה גם אם היא תהיה רק לזמנים קצרים. זו התחלה.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית.
עוד אחת10/08/2012ראשית אני רוצה לומר תודה. ריגשתם אותי מאד.. ותודה שהתייחסתם ברצינות.
מבחינה משפטית ידיי מוגבלות, עשיתי כנראה מה שביכולתי. בעייתי לי לפנות למשפט כי אין לי מספיק הוכחות. זה ציער אותי זמן רב כי הרגשתי שבעוד שחיי נהרסו, המטריד ממשיך להתנהל כרגיל. אני לא יודעת מה לעשות בנושא. אולי נשאר לי להמשיך עם זה.
בקשר להרגשות הנפשיות- אני מטופלת במשך כשנה (קצת יותר). לפני כל הסיפור הייתי טיפוס אופטימי. אני לא טיפוס דיכאוני באופי שלי. היה חדש לי להכיר את עצמי במצב דיכאוני. נחשפתי למישהי חדשה שלא הכרתי וזה היה לי קשה.
אני מנסה לחשוב עם עצמי מה משמח אותי באמת כדי שאוכל להכניס את זה לסדר היום שלי, אך אני לא מוצאת דבר כזה. זה מה שגרם לי להבין שכנראה לא אחוש לעולם שמחה אמיתית.
שוב תודה מקרב הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית. - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/08/2012עוד אחת.שלום לך.
המון תודה גם לך על תגובתך. אני מבינה את הקושי שאת מרגישה, אין לי ספק שתחושת חוסר האונים שהיא גם חלק ממעשה ההטרדה אבל גם מתעצמת מהידיעה שהוא ממשיך בחייו כרגיל. היא תחושה שקשה מאוד לחיות איתה.
אין לי, והלואי והיה לי פתרון קסם, עבורך.
אני רק רוצה שוב לעודד אותך ולאמר לך שחייך בידיך, זה בסדר לפגוש גם את החלקים הדכאונים שלך, יש לכולנו,
תמשיכי לטפל בעצמך ואני מאחלת לך שתגיעי בחייך למקום שבו תחזור האופטימיות.
שבת שלום צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית.
עוד אחת10/08/2012תודה. אני קצת יותר מבינה.
זה שכתבת שאין לך פתרון קסם עבורי מבהיר לי שכנראה שזה בין השאר עניין של זמן. אולי עוד יגיע יום ואשוב להיות מאושרת. עד אז מחויבותי היא לעשות את כל הדברים שיכולים לסייע לכך. עם כל הקושי.
תודה רבה.
בהערכה רבה,
עוד אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך10/08/2012שלום
בתוספת לכל מה שנאמר ורק בהתייחס למה שכתבת לגבי ההוכחות: תמיד אפשר לנסות לשפר עמדות ולא בטוח שכל מה שיכול להיעשות נעשה.
מומלץ שתתייעצי עם עו"ד המצוי היטב בתחום והינו מנוסה בייצוג נפגעות הטרדה מינית.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתגובה אמיתית.
עוד אחת11/08/2012תודה. האם אפשר להתייעץ איתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתגובה אמיתית. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך12/08/2012שלום
בהחלט, את מוזמנת ליצור קשר טלפוני לפי הפרטים שמתחת.
אשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"עוד אחת". את לא סתם עוד אחת:
דנה (שם בדוי)03/09/2012מגיע לך ללא צל של ספק לחוש אושר אדיר, כיוון שאת בת-אדם ולכל בני האדם מגיעות כל הזכויות. את נשמעת כאדם טוב ובעייתך המרכזית כרגע היא, שעלייך לקרוע את מסך החושך שמאיים עלייך מאז ההטרדה המתועבת, שנעשתה על ידי אדם נתעב ובזוי, הלוואי שישלם בדמיו על הנזק שגרם לך.
את שווה. את ראויה. כל כולך אמור לשמוח! אל תתני לשדים בדמות אדם לדחוף אותך לתהום וגם אם נפלת אליה- האמיני בעצמך, צאי ממנה, את מסוגלת, את יכולה ואת תצליחי לגבור על השדים שתוקפים אותך!
את לא סתם עוד אחת- את מעולה ואישה חזקה! האמיני בכוח של הנשים.
אגב, יש לי עצה נהדרת בשבילך- אני לומדת קרב מגע של נשים כבר כחודש ומרגישה הרבה יותר בטוחה. אני חושבת שתרגישי הרבה הרבה יותר טוב אם תרשמי לחוג כזה.
זה מעצים את את הביטחון העצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"עוד אחת". את לא סתם עוד אחת: - תגובה
צביה כפיר M.S.W03/09/2012תודה לך "דנה".
כל תמיכה וכל הבעת דעה חיובית תמיד עוזרת, את בודאי יודעת את זה מעצמך וזה מאוד מרגש שאת מביאה את זה בקלות כזו ונותנת מעצמך ל"עוד אחת".
אני רואה חשיבות רבה של התיחסויות קוראים באתר, הן לא פחות חשובות ואולי אפילו יותר מההתיחסויות על עו"ד ויינרייך ושלי.
תחזקנה ידיך צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"דנה" וגם קצת לעו"ד ויינרייך..
עוד אחת03/09/2012קודם כל תודה רבה.
אני מרגישה שיש בי שני בני אדם שונים- הצד שמבין את כל מה שאת כותבת, והצד השני שבטוח שאין תקווה.שלעולם לא אשוב להיות שמחה.
לפעמים אני מצליחה להיות חזקה ולהאמין שאצליח להתגבר על הכל ואפילו להתחזק, אבל כשאני נופלת אני מרגישה שסתם חייתי בסרט שבאמת יכול להיות טוב..
כשאני נופלת אני מרגישה שאין טעם לחיים, שאין טעם לנסות בכלל, שאני לא רוצה לנסות כי אז אפול והנפילה תהיה קשה מדי. וללב שלי יש מכסת סבל. אני מרגישה שהוא כבר לא יכול להתמודד עם שום קושי.. והרי החיים רצופים במכשולים ובניסיונות, אז אולי מקומי לא בעולם?.. זה סוג קטן של מחשבות...
המחשבות שטורדות אותי הן- האם אני צריכה לדאוג לכך שהצדק יבוא על מקומו?
לעו"ד ויינרייך--
את העונש משמים אין לי ספק שהמטריד יקבל, אבל אני מרגישה שאני צריכה לסגור מעגל מסוים עם עצמי ושלא ניתן לסגור אותו באף טיפול. לכן אני עוד מתלבטת אם לגשת למשפט.
אני מרגישה צורך להתעמת עם המטריד, להבין מה לעזאזל חשב לעצמו?! אני יודעת שזה נשמע מוזר, ואני צריכה לבדוק אם זה בכלל אפשרי. וברור לי שאם אעשה זאת זה יהיה בניגוד לדעתם של כל הנוגעים בדבר. אני מניחה שאם יתקיים עימות כזה, זה יסגור אצלי את המעגל. אך אולי אני טועה...
דנה--- במקרה שלי זאת לא הייתה תקיפה ברחוב או בכל מקום אחר ע"י אדם זר, אז איני בטוחה שחוג קרב מגע יועיל לי אישית.. תודה בכל זאת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"דנה" וגם קצת לעו"ד ויינרייך.. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך03/09/2012הי
אכן במקרים רבים יש בצעד המשפטי משום סגירת מעגל.
הצעד המשפטי לא חייב לעבור דרך בית משפט וניתן במקרים רבים להעניש את המטריד באופן של קבלת פיצוי ממנו בדרך של הסכם (חוקי) מחוץ לכתלי בית המשפט.
בדרך זו, אין חשיפה ישירה בינך לבינו ומי שמטפל בכל הענין זו עוה"ד שלך.
הדבר נתון כמובן להחלטתך.
בכל מקרה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מילים לאוד אחת
מתלבטת03/09/2012שלום לך.אני קראתי את הודעתך והתרשמתי שיש לך המון כוח.כנראה שעדיין פצע נפשי טרי מדיי ואת לא מדעת לחוסן נפשי שלך.יבוא הזמן שאת תרגישי את זה.אני יודעת כי גם אני עברתי המון.ואושר... אני מאמינה שתהיי מאושרת כי את עושה בשביל התחזקותך הכול עכשיו.אני שולחת לך חיבוק אהבה ובהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"עוד אחת"
דנה (שם בדוי)04/09/2012חוג קרב מגע יועיל לכל בת, נערה, בחורה, אישה, ב-כ-ל גיל. מניסיון.
ברגע שאת יודעת שיש לך את הידע והכוח להדוף אדם המנסה לפגוע בך- את מרגישה כוח נפשי, כיוון שהכוח הפיזי שיהיה לך לאחר השתתפות בחוג כזה- יגרום לך להרגיש כמו "גיבורת על", שמסוגלת להגן על עצמה מפני פושעים!
מתגובתך הבנתי שנפגעת כנראה מאדם קרוב, אולי קרוב משפחה, אולי הורה, דוד, סב או חבר קרוב, בוס, עמית לעבודה או אולי בכלל נותן שירות מסוג שהוא.
בכל מקרה, אל תתייאשי, כי-
חיים פעם 1 בלבד !
מחרידה אותי המחשבה שאת מקבלת את התחושות הקשות האלו ומוותרת על האושר שאת ראויה לו. אני ממליצה לך לקבל טיפול פסיכולוגי, אשר בוודאות יועיל לך מאוד. אנשי מקצוע מומחים בדברים כאלו, הם מסוגלים לגרום לאדם אשר רואה את חייו בשחור- לראות את נקודות האור שעיניו פספסו...
מאחלת לך חיים נפלאים. הלוואי שכל הפושעים, אשר מסתובבים שם בחוץ- יקבלו את עונשם בעולם היחיד הזה. אל תסמכי על כוחות אלוהיים להענישו. עדיף שיסבול בעולם המוחשי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עוד אחת04/09/2012תודה רבה לכולם על התמיכה ועל העצות, זה עוזר מאד ופותח לי אפיקים נוספים שלא חשבתי עליהם.
הלוואי שאתם צודקים ואצליח להיות מאושרת, ופשוט ארצה יום אחד לחיות.. הלוואי שיהיו תוצאות ארוכות טווח לכל ההשקעה שלי בהווה ובעבר..
הלוואי שאצליח לראות את הכוחות שאולי יש בי ולא אכנע לייאוש המפתה כ"כ...
שנזכה כולנו לשמוח באמת...
שוב תודה,
מעריכה כל אחד מכם שהגיב לי. באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מיניתאתי08/08/2012
היי, אני בת 33 נשואה באושר + 2
שהייתי בת 15 בערך עברתי הטרדה מינית,היה סופר/מכולת מתחת לבית שלנו שעבד שם פועל ערבי,שהייתי רואה אותו הייתי אומרת רק שלום...
יום אחד הלכתי למכולת עם אחותי הקטנה (בת 4) בכניסה ראיתי אותו ואמרתי לו שלום ונכנסתי למכולת, הייתי בין המדפים במח' החלבי ופתאום הרגשתי מישהו מחבק אותי מאחור,
ישר הסתובבתי ראיתי אותו וברחתי, לאיזור אחר של המכולת. הוא בא אחריי תפס לי את היד ואיים עלי שאספר למישהו ועזב אותי. אחותי הקטנה לא הבינה מה קורה ובאה אחריי.
בזמנו סיפרתי רק לחברתי הקרובה ששמרה איתי בסוד.
מאז לא התקרבתי לסופר ואחרי כמה חודשים הבנתי שפיטרו אותו...
אני לא יודעת למה זה עדיין כ"כ משפיע עליי.?????..
זה בא בתקופות שכל פעם אני נזכרת בזה.
וכל פעם אני מבטיחה לעצמי שזה לא יקרה שוב, לא אתן לאף אחד לנצל אותי.....
אבל הרגש גובר על השכל....
אני לא משתפת אף אחד בכל מה שעובר עליי....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הטרדה בגן ילדיםאהרון06/08/2012
בני בן ה6 העולה לכיתה א, סיפר לי שלפני כחודש בגן נגע באיבר מינו ילד שאמור להיות איתו בכיתה א. כיצד לגרום שהילד לא יהיה איתו בכיתה? להגיש תלונה במשטרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה בגן ילדים - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך06/08/2012שלום
ככל שלא היה כאן משהו מקרי ותמים הרי שהפתרון כאן אינו פתרון משפטי אלא טיפולי ואני מניח שחברתי לניהול הפורום תנחה אותך בהתאם. כמו כן, ככל שלא היה כאן משהו מקרי ותמים, חשוב להפנות תשומת לב הגורמים המתאימים בגן וברשות המקומית הרלבנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה בגן ילדים - תגובה
צביה כפיר M.S.W06/08/2012אהרון שלום.
אתה מעלה כאן שאלה חשובה, אולם נדרשת רגישות בטיפול בה.
אנחנו מכירים משחקי נגיעות בין ילדים, כחלק מתהליך התפתחותם, אולם החשוב הוא להבין שאם זה היה משחק או שלא בהסכמה הדדית.
כמו שכתב עו"ד ויינריך, מאוד חשוב לידע את הגורמים המטפלים בילד וכן את הוריו, לא ברור מאיפא שאב את הרעיון לנגיעה. אם זה משחק תמים או שהילד הנוגע מבקש עזרה? לא יודעת.
אין לדעתי מקום לתלונה במשטרה, יש מקום לטיפול של גורמים חינוכיים בענין.
איננו מיחסים כוונות זדון לילד בן שש, על אותו משקל של אדם בוגר המנצל קטן או חלש ממנו.
לגבי הילד שלך, האם הוא אינו רוצה להיות עם ילד זה בכתה? מה הקשר ביניהם? תשמח שהוא שיתף אתכם בזה ותהיו אתם לו לעזר ללמוד להיות אסרטיבי ולשמור על גופו מפני נגיעות שלא מתאימות לו.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בשעור נהיגהציפי05/08/2012
בעת שעור נהיגה, המורה עזר לי "מידי" בהכוונת ההגה וסיים בליטוף בירכי. בהדרגה הליטופים הפכו לארוכים ורציפים והתקדמו לפנים... בתור אשה דתית השומרת נגיעה מגברים.(למעט בעלי) נבהלתי ומרב הלם בהתחלה שתקתי, כשהנגיעות התרבו בקשתי מהמורה להפסיק, אמרתי לו שזה לא נעים לי ושאני לא מסכימה שיגע בי. למרות זאת הוא המשיך ...הפסקתי מיד ללמוד אצלו, בעלי שוחח איתו וכעס על ההתנהגות הנבזית, הוא יתנצל שזו פעם ראשונה וכו. אני מאמינה שאני לא הראשונה ולא האחרונה שלו... ואני מאוד מתלבטת כיצד לנהוג.
אני חושבת על הקושי במסירת עדות, וחוששת אם יהיה לחץ מצד המורה או משפחתו.
אני חושבת על אשתו וילדיו של המורה שחייהם יהרסו כשאפתח לו תיק במשטרה.
מצד שלישי אני לא יכולה להפסיק לחשוב על נשים נוספות שימשיכו להפגע.
ההחלטה מאוד קשה עבורי!!!
מה עושים?
מבחינה רגשית- אני מוצפת מרגישה מושפלת, כועסת על עצמי שלא קמתי מיד וברחתי, בראש עוברים לי כל הזמן סרטים של המקרה, קבלתי שיחה מקצועית, אבל יש לי עליות וירידות ברגשות שמציפים אותי, כעס בכי רגשות אשם, מה עלי לעשות?
כמה זמן עלול לקחת התאושוות במקרה יחסית קל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית בשעור נהיגה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך05/08/2012שלום רב
מעשיו של המורה השפילו אותך וכן פגעו בך ובכבוד האדם שלך, כמו גם ברגשותייך הדתיים. כמו כן מעשים אלה מהווים הפרת חוק בוטה.
הלבטים והרגשות שאת מביעה אופיניים לנשים רבות הפונות בעקבות הטרדה מינית ומנסיוני (המשפטי ולא הטיפולי) חשוב לי להגיד לך את הדברים הבאים:
1. הקרבן הינו את ולא הוא
2. אל תכעסי על עצמך ותרגישי אשמה, לא עשית שום דבר שלא בסדר, לא כל אחת מגיבה באותו אופן ובתי המשפט כבר נתנו דעתם בנושא וקבעו שגם פאסיביות ושתיקה מוחלטת משמען - לא!!
3.אשתו וילדיו לא צריכים להיות מרכיב בהחלטות שלך, הוא היה צריך לחשוב עליהם לפני שעשה מה שעשה (אם כי יש פתרונות חוקיים שבהם אשתו וילדיו ישארו מחוץ לתמונה).
4. יש צעדים חוקיים שיכולים לחסוך ממך עמידה בחקירות נגדיות ומסירת עדויות.
5. בשנה שעברה דווח על כ 165,000 מקרים של הטרדה מינית והמספרים הבלתי פורמליים גבוהים יותר. חשוב לפעול נגד המטרידים, רק כך ניתן לצמצם את התופעה.
6. נשים רבות מדווחות שעם לקיחת היוזמה בידיים (נקיטת צעדים נגד המטריד) הרגשתן השתפרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי עריות בין אחיםא03/08/2012
שלום, אני בת 21. שהייתי בגיל 10-12 עברתי הטרדה מינית ע"י אחי הגדול ב-3 שנים. רציתי לשאול אולי מישהו מכיר את הנושא או מכיר אנשים אחרים שיודעים יותר על גילוי עריות בין אחים כדי שאוכל לשאול כמה שאלות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי עריות בין אחים - תגובה
צביה כפיר M.S.W03/08/2012שלום לך א.
צר לי על גילוי העריות שעברת על ידי אחיך ובגיל כל כך צעיר, כאחת ממנהלי הפורום יש לי ידע רב בנושא, מה בדיוק מענין אותך? תהיי יותר ספציפית.
האם את רוצה לשאות אותנו מנהלי הפורום, או את מחפשת דיבור עם אנשים שחוו גילוי עריות כמוך?
את מוזמנת להרחיב את התיחסותך. צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת עזרה
חנה08/01/2013שלום רב,
אני סטודנטית למדעי החברה.
במסגרת הסמינריון שלי אני אמורה לראיין נפגעת גילוי עריות.
צריכה עזרה באיתור נפגעת שתסכים, באופן אנונימי כמובן, להתראיין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אתם ממליצים לי לעשותשחר01/08/2012
במקרה בו מי שמטריד מינית, במילים בעיקר הוא הבן של הבוס הגדול??
למי אני פונה במקרה זה ומה האופציות שעומדות ברשותי מלבד להתפטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אתם ממליצים לי לעשות - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך01/08/2012שחר שלום
לא משנה מי המטריד- הטרדה מינית הינה הפרת חוק ופגיעה בכבוד האדם שלך ובזכויותייך החוקיות ועל כן- האופציה לוותר ולהתקפל איננה אופציה!!!
ולגופו של ענין:
לא נתת לי מספיק פרטים על מנת שאוכל לייעץ לך, אינני יודע אם הבן של הבוס הוא עובד החברה ואם ההטרדה המינית התקיימה במסגרת יחסי העבודה או לא. כמו כן אינני יודע פרטים חשובים נוספים.
אני מציע שתצרי קשר ישיר ולאחר שאשמע את הפרטים אוכל לעזור לך הרבה יותר.
בכל מקרה, אל תוותרי!!
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הוטרדתיענבל22/07/2012
עברתי ניתוח להוצאת גידול שפיר מהרחם וקיבלתי שבועיים חופשת מחלה.אחרי מס' ימים התקשר המנהל שלי לשאול מתי אני חוזרת לעבודה וכשענתי לו הוא שאל אותי:"מה את עוד עם דימומים".עברו כבר מס ימים מאז השיחה ואני לא מצליחה להירגע מהשאלה והכי גרוע,שאני לא מסוגלת לחזור לעבודה ולראות אותו.האם הוטרדתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הוטרדתי - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך22/07/2012שלום ענבל
הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה:
(1) סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
(2) מעשים מגונים (מעשים לצורך ביזוי גירוי או סיפוק מיניים);
(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
(4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
מה שאת מתארת אינו נראה כאחד מאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הוטרדתי - תגובה
צביה כפיר M.S.W22/07/2012ענבל שלום.
אני רוצה להתייחס לשאלתך ב-2 רמות..
את המשפטית, המדוייקת, האם זו הטרדה אשאיר לעו"ד ויינריך לענות.
אני רוצה להתייחס לעצם העובדה שאת מעלה שאלה זו כיון שאני מבינה מדבריך, כנראה, שאת חשה מוטרדת.
איני יודעת בת כמה את ומה יחסיך האישיים עם המנהל שלך, גם אינני מכירה אותך ואיני יודעת איך את מתייחסת לגופך ולמתרחש בו, אבל מה שכנראה עולה משאלתך היא כי שאלתו של המנהל היתה חדירה למקומות בהם את אינך מרגישה נוח ולגיטימי לדבר איתו עליהם, לכן מופיעה הרגשת אי הנוחות.
אינני יודעת מאיזה מקום הוא שאל את שאלתו, האם ניסה להיות חברמן? האם משהוא אחר? אין לנו פתרון לזה, את מהיכרותך איתו אולי יכולה יותר לחשוב על סיבות להתיחסות זו.
אני מוטרדת, מכך ששאלה שאולי אינה נוחה לך מביאה אותך לקושי אמיתי לחזור לעבודה, שאני משערת שאת זקוקה לה. האם שאלתו חשפה דברים נוספים בקשר ביניכם שאינם נוחים לך, או לא?
אז לסיכום, כאשר מישהוא פולש למרחב שאנחנו מרגישים שהוא אינו מיועד לקשר איתו(שאלתו במקרה זה) יש תחושות אי נוחות הן לגיטימיות לחלוטין, אך השאלה המרכזית היא מה אנחנו עושים איתן. אם תרצי תשובה לזה אוכל להתייחס.
יום טוב לך צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכן?עדי17/07/2012
יצאתי עם מישהו. ראיתי שעמד לו מתחת המכנסיים.
הוא לא העיר הערות גסות, ובטח לא שלח ידיים. שום רמז למשהו מיני. אבל ראיתי שעמד לו כל הזמן.
איך להבין את זה?.
זה לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתכן? - תגובה
צביה כפיר M.S.W17/07/2012שלום עדי.
אין בידינו אפשרות אמיתית לדעת מה זה היה.
את גם לא מפרטת יותר פרטים מה היה ביניכם בפגישה בדיבור, באורך המפגש וכו'.
לא הייתי מתייחסת לזה כאל לא בסדר, אם היה לך נחמד ונעים איתו צאי איתו שוב, תראי מה קורה, אולי תוכלו לדבר על זה ואז תביני.
את גם לא מציינת גילאים שלכם, אולי זה רלוונטי אולי לא.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לספר לכן משהוש.10/07/2012
אני גבר, ולא הייתי פמיניסט בכלל.
במקרה התחלתי ללמוד אצל אורית קמיר (מכירות אותה?).
אורית היא אישה מדהימה ומבריקה, והקסימה אותי.
במשך הזמן נפלו לי כמה אסימונים, וגליתי שהיא צודקת כמעט בכל דבריה.
אכן קיים סוג של דיכוי.
אכן נשים מעמדן לא טוב.
וכו'.
וזה לא מהיום ולא מאתמול.
שאלתי אליכן:
הרי אני חי באותו עולם של הנשים. ואני סקרן ודי משכיל.
איך לא הבחנתי שזה המצב לפני שהכרתי את אורית?. נשבע לכן שלא ראיתי דבר מכל זה.
כאילו, צריך להיות ממש עיוור ואטום כדי לא לראות זאת - ואני לא ראיתי.
סליחה שזה לא קשור ישירות לנושא הפורום, אך זה ודאי קשור לתמונה הרחבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לספר לכן משהו - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/07/2012שלום לך ע.
קודם כל ברכות על הגילוי, אף פעם לא מאוחר.
רובינו חיים בעולם ורואים אותו כמובן מאליו בלי לשאול שאלות הרבה פעמים ולכן מי שלא נחשף לקשיים או נחשף וחושב שזו דרכו של העולם, זקוק לאיזו טלטלה, קלה או כבדה כדי להרכיב משקפים חדשים ולראות דברים שלא נראו קודם.
אם תוכל לעזור לאנשים אחרים בסביבתך להתחיל לראות דברים דרך המשקפים החדשים שקבלת דרך אורית קמיר, תבורך, אבל גם אם ישארו רק שלך, בהצלחה מהיום והלאה.
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי08/07/2012
אם בחורה מתזמזמת עם מישהו, מגיעה למצב של תחתונים, אבל אומרת לו לא , כמה פעמים כי היא במחזור או לפחות ככה היא אמרה, וממשיכה להתמזמז איתו. ואז מגיעים למצב של חדירה.. זה נחשב לפגיעה מינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
צביה כפיר M.S.W08/07/2012שלום לך אנונימי,
אינני מבינה למה אתה מתכוון.
מה זה מצב של תחתונים, מצב של חדירה? האם היתה התנגדות לחדירה?
אם ברצונך בתשובה רצינית תפנה שאלה מלאה בפרטים.
בברכה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסום מיניאני25/06/2012
שלום,
אחותי (בת 17) התיעצה איתי על כך שהיא מפחדת שאין לה בזמן האחרון שום חשק מיני כלפי גברים, היא לא בדיוק בטוחה מה כן אמור להיות. מצד שני היא לא חושבת שיש לה תחושות כאלה כלפי נשים, על אף שהיא קצת הכניסה לעצמה סרטים בראש שזו כן הבעייה. אני לא מאוד מבינה בזה, אבל מדברים שהכרתי באמת לא היה נראה לי שיש משיכה כלפי נשים אלא בעיקר מחסום מיני. כשהיא היתה קטנה היא חוותה פגיעה מינית מקרוב משפחה. העניין היה מאוד גלוי ובתמיכה במשפחתנו המצומצמת, והיא עברה אז טיפול, ובאופן כללי עד עכשיו היה נראה שהיא התמודדה עם זה ושזה לא השפיעה באופן מהותי על חייה. למרות זאת בדיבור בנינו העלנו שאולי זה כן קשור לזה בכל זאת. עד היום למשל כשהיא עוברת על יד החדר (זה קרה בתוך הבית) בו זה קרה היא נזכרת, דבר שהיה נראה לי טבעי גם אם היא טיפלה בעצמה. ייעצתי לה שבכל אופן כדאי לה עכשיו לטפל בזה ולא להזניח את זה. היא רוצה ומסכימה, רק מאוד מפחדת לגלות דברים על עצמה שהיא לא רוצה לגלות. הסברתי לה שלדעתי מהתיאור שלה באמת לא נראה שהבעייה היא משיכה לנשים ושזה מחסום שהיא צריכה לפתוח, ובכל אופן בגיל ההתבגרות פעמים רבות הזהות המינית עוד לא מגובשת ושזה בסדר שיש שאלות.
האם נהגתי נכון? תוכלו בבקשה לייעץ לי כיצד עוד ניתן לעזור, והאם באמת הגיוני שיש לזה קשר לפגיעה שעברה בילדותה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסום מיני - תגובה
צביה כפיר M.S.W25/06/2012שלום לך.
כיף לה לאחותך שיש לה אותך ושיש פתיחות כזו ביניכן, אבל אני מציעה שהיא תפנה שוב לטיפול מקצועי כי זה לא נכון שאת תקחי אחריות על מה שקורה לה. את אחותה, חשוב שתהיי שם בשבילה לתמיכה אולם את השאלות האישיות שלה בינה לבין עצמה, מומלץ שתפתור בטיפול.
חשוב לדעת שיש דברים אשר אינם מופיעים בהתחלה, גם כי הם תלוי גיל, ויש שאלות שמופיעות אחרי, מספר שנים כי המציאות משתנה ומבינים דברים אחרת, העובדה שאת מציינת כי מעבר ליד החדר שבו קרו הדברים אינו משאיר אותה אדישה , מסמנת על כך שהדברים אינם סגורים מבחינתה וככל שתקדים לחזור לטיפול, כן ייטב לה.
אם השאלות שהיא מתחבטת בהן קשורות לפגיעה או לא, קשה לי לדעת בלי לשמוע אותה אבל בכל מקרה נראה לי שהעזרה הכי טובה שאת יכולה להגיש לה היא לתמוך בה שתחזור לטיפול.
ושוב כל הכבוד לך. צביה כפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני27/06/2012תודה על העזרה!
הצעתי לה ללכת לטיפול, היא חוששת אך היא מסכימה ורוצה.
היא גם דיברה עם אמי על זה ואנחנו מחפשות לה משהו מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
צביה כפיר M.S.W27/06/2012יופו, חשוב שתתמכו בה, אבל היא צריכה לעשות את דרכה לבדה וגם זה יעצים ויחזק אותה.צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להדס וצביה בלבד. תודה.ש.24/06/2012
לפני כמה שנים מישהו ניסה לאנוס אותי. צרחתי ובכיתי. ברגע של צלילות הושטתי את היד למטה, תפסתי לו בביצים, ולחצתי בכל כוחי. הוא התפתל מכאבים - ואני ברחתי...
ברור שמבחינה חוקית נהגתי בסדר גמור. אין לי ספק בזה.
אבל אני רוצה לומר לכם, בינינו כנשים:
לא נוח לי עם זה שתפסתי לו בביצים. לא יודעת למה, בעצם. זה מה שרציתי שתעזרו לי להבין. אולי בגלל שהוא התפתל מכאבים. אולי בגלל המוסכמה שאסור לאישה לפגוע לגבר בביצים. אולי מסיבות אחרות. לא יודעת. מה דעתכן?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכותרת: שאלה לשיר וצביה בלבד.
ש.24/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה להדס וצביה בלבד. תודה. - תגובה
צביה כפיר M.S.W24/06/2012שלום לך ע.
אני קודם כל שמחה בשבילך שהחויה שלך הסתיימה ללא אונס, הרווחת בגדול.
חבל לי שאת לא מועצמת מהחוויה אלא מרגישה אשמה.
אין לי תשובה ברורה למה את מרגישה ככה, ורק את בינך לבין עצמך יכולה לברר את זה, אבל האם המסר החברתי שאסור לאישה להגן על עצמה הוא כל כך חזק אצלך ובחברה שלנו? אולי וחבל על כך.
אני לא מכירה מסר שאסור לאישה לפגוע לגבר בביצים, מסר שאני מכירה הוא שאם גברים לא מגיעים לשפיכה כשהם מגורים ,זה עשוי לגרום להם נזק בביצים, אבל המסר הזה הוא שקרי, לא נכון ובעבר עזר לצערינו לגברים לקבל מנשים את מה שהן לא רצו לתת.
אני ממליצה לך להתגאות במעשיך, בתושיה שלך בזמן קשה ולטפוח לעצמך על השכם שהיית שם בשביל עצמך.
צביה כפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ביקור אצל הגיניקולוגנעמה13/06/2012
שלום,
האם בבדיקה שגרתית אצל הגיניקולוג זה לגיטימי שהוא יבקש לבדוק את השדיים? אני הולכת כל 3 חודשים כדי לקבל מרשם לגלולות וכל 3 חודשים הוא מבקש וכשאני לא רוצה הוא מתחיל לשכנע עד שאני מתרצה. האם ככה זה צריך להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ביקור אצל הגיניקולוג - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך13/06/2012שלום
אני מניח שזה בתחום שיקול הדעת הרפואי המקצועי שהוא מוסמך להפעיל. באפשרותך להפנות שאלתך לפורום הרפואי המתאים.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
דני14/06/2012לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שאותו רופא מנצל אותך לספק את צרכיו המיניים במסווה של בדיקה גופנית..אם את מרגישה שלא בנוח ואת לא רוצה אז למה את מתרצה? מבלי לראות אותך סביר להניח שאת צעירה ומושכת..תחליפי רופא מהר ותיראי שאין הכרח כל שלושה חודשים לתת לך להתפשט ו"לבדוק" לך את הציצים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על ביקור אצל הגיניקולוג - תגובה
צביה כפיר M.S.W14/06/2012שלום נעמה.
השאלה כמובן היא מה מטרת הבדיקה, האם זה עבור גלוי מוקדם של סרטן השד? משהוא אחר הקשור לגלולות?
לגבי בדיקת לסרטן, כל 3 חדשים זה צפוף, אגב לא הזכרת את גילך, אבל זה צפוף.
חשוב שתדעי למה הבדיקה וחשוב שתדעי שגם אם הוא רוצה את לא חייבת להסכים, האחריות לגופך היא שלך.
אולי בפורום בריאות של רופאים גיניקולוגיים יש מקום לשאלה שלך בנוסף אלינו.
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רפואיאלון03/06/2012
אני הולך לרופאה כבר הרבה זמן, ובמשך הזמן היא ביצע בי מספר בדיקות מביכות ואינטימיות מאד, תמיד הבדיקות היו באווירת פלירטוט .
אתמול הלכתי אליה לשם בדיקה גופנית לא מאד אינטימית והיא סירבה לבדוק אותי והפנתה אותי לרופא אחר.
אני ממש מבולבל פתאום.. כאילו זה צובע את כול הבדיקות בצבע אחר.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רפואי - תגובה
צביה כפיר M.S.W04/06/2012שלום אלון, גם אני מבולבלת ממה שכתבת ולא ברור לי מה זה הצבע האחר.
אם תסביר או תכתוב על הרגשתך בזמן "הפלריטוט" ועל מחשבותיך על הביקורים אצלה אולי ניתן יהיה להתייחס יותר.
יום טוב צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה"צבע " האחר
אלון04/06/2012דבר ראשון ברור לי שזה לא הטרדה מינית- ואני לא רוצה לתבוע אותה או משהו כזה.. מעניין אותי בשביל ההרגשה של עצמי.
הצבע האחר- האווירה בבדיקות תמיד היתה קלילה מאד , וגם כאשר היא שמה לב שאני מגורה מהבדיקה (זקפה..) היא המשיכה חצי לפלרטט.
יתכן מאד שהיא נלחצה ממני ,ואני לא הבנתי אותה נכון.
חשוב לי להבין מה היה שמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה"צבע " האחר - תגובה
צביה כפיר M.S.W04/06/2012שלום שוב.
כדי להבין מה היה יש להתבונן בשניים שהיו שם.
מה זה היה בשבילה ישאר כנראה בגדר תעלומה כי איננו יכולים לדעת, אלא אם תשאל אותה.
כדי להבין מה זה היה בשבילך, תחשוב על מה הרגשת כשהיית שם, מה היו מחשבותיך בזמן הבדיקות או אחרי כשנזכרת בהן , האם הן הזכירו לך מצבים אחרים בחייך? קשר עם מישהוא?
אני מבינה שאתה מוטרד מכך שאתה לא מבין, האם זו פעם יחידה שהדברים לא ברורים לך? האם יכול להיות בסדר מבחינתך להישאר רק עם החויה גם בלי להבין?
אני מאמינה שאם תתיחס לשאלות שרשמתי אולי תוכל דרך התשובות להבין מה זה היה בשבילך.
אני לא יכולה להתעלם מכך שלפי עו"ד ויינרייך כבר פנית אליו או לפורום אחר עם השאלה הזו, תחשוב עם עצמך אולי למה 2 הפניות וגם זה יכול לעזור לך להבין יותר טוב את עצמך.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלון04/06/2012פניתי לשני הפורומים(בו זמנית) כי פעמים רבות המענה מתעכב מאד .
ברור לי שהיה אלמנט של השפלה בבדיקה כי זה בדיקה מאד משפילה .. ברור לי שזה מאד משך אותי.
אני מתלבט האם פענחתי חביבות כמשיכה מצידה .
כאילו היא ראתה שהיתה לי זיקפה והמשיכה בבדיקה כרגיל והמשיכה וצחקה איתי .
אני הייתי לא בסדר? היא היתה לא בסדר?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
צביה כפיר M.S.W05/06/2012אלון שלום.
השפלה היא הרגשה ולא עובדה, אם הרגשת שהבדיקה משפילה, זה שלך. הפרשנות שלך לסיטואציה.
מטרת הבדיקה הרי אינה להשפיל אלא לבדוק, חשוב מאוד שתזכור את זה.
כמו שכבר כתבתי איננו יכולים להבין את התנהגותה, כל שננחש ישאר בגדר ניחוש ובודאי יש הרבה הסברים. האם היא נבוכה וחפתה על כך בצחוק? האם היא רגילה שזה קורה ולכן לא התרגשה? ואולי העובדה ששלחה אותך לרופא אחר כי הרגישה שהיא מעוררת בך משהוא שהיא לא אמורה לעורר? מי יודע, אף אחד מאיתנו מלבדה לא יודע ולכן עדיף לא לנחש.
אני רוצה להאמין שהיא היתה בסדר כי עשתה את הבדיקה הנדרשת,
ובודאי שגם אתה בסדר, זיקפה איננה דבר רצוני, כידוע לך, אין לך שליטה על כך שהיא נגרמה עקב הבדיקה וזה בודאי לא אומר שאתה לא בסדר.
מדוע אתה מנסה לחפש "אשמים בסיטואציה" שנראה שאין בה אשמים רק אתה יודע.
אגב, כשאנחנו מדברים על התנהגות לא תקינה, אין כוונה לעוררות שיכולה לקרות בגוף, ללא שליטה אלא למה אנחנו עושים עם העוררות הזו.
יום טוב צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רפואי - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך04/06/2012שלום
ראה תשובתי אליך בפורום הטרדה מינית של Lawguide באמצעותו פנית אלי עם פניה זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לפגיעהתמי31/05/2012
יש לי חשש שבתי בת ה 23 עברה פגיעה מינית. היא לא מוכנה לדבר
אני גם יודעת כנראה מי פגע בה, הוא בן משפחה, היא פשוט מתנהגת מאוד מוזר לידו
מה אני יכולה לעשות בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)