מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה מינית בעבודה..סיוון18/05/2012
יש לי כמה שאלות הגשתי בקשת תביעה לנפגעת עבודה בגלל שהוטרדתי מינית בעבודה ואחרי יומים ביטוח לאומי דחו את התביעה,בלי שאני יבדק על ידי פסיכיאטר זה הגיוני????או בגלל שאני מקבלת כרגע שמירת הריון אז הם דחו את התביעה???לפי החוק הם חייבים לבדוק אותי על ידי פסיכיאטר וגורמים נוספים לא?והאם יש מצב שהם שוללים בעניין כזה גם לאחר שהוכח העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה מינית בעבודה.. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך18/05/2012סיוון שלום
שאלתך הינה בענייני ביטוח לאומי ולא בעניין הטרדה מינית, כמו כן אני מניח שלא ניתן לענות עליה מבלי לדעת את הפרטים הספציפיים של המקרה, החומר שהוגש לביטוח לאומי ונימוקי הדחיה. בכל מקרה כדאי שתפני את השאלה לפורום העוסק בדיני ביטוח לאומי.
יחד עם זאת- אם הוטרדת מינית בעבודה, החוק מאפשר לך להגיש תלונה לממונה על הטרדה מינית שחייבת להיות במקום עבודתך וכן לפעול למיצוי זכויותייך במסגרת הליך אזרחי או במסגרת הליך פלילי או לשלב בין חלק או כל ההליכים הללו.
אני מציע לך לפנות בהקדם האפשרי לייעוץ אצל עו"ד המתמחה בענייני הטרדה מינית, לשמוע מה זכויותייך ולהחליט כיצד את בוחרת לפעול.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה פרקטיתרוני09/05/2012
שלום
התחלתי עבודה חדשה לפני חודש . ואני עומדת בסיטואציה לא נעימה מול אחד הבכירים בארגון . (אני עובדת עם הצוות שלו לא איתו באופן ישיר) .
האיש לא רומז לי דבר , מדבר איתי על ענייני עבודה בלבד ולא שולח רמזים או מבטים מיניים.
יחד עם זאת, ברגע שאנחנו נפגשים הוא הוא אומר לי תני לי חיבוק ונותן לי נשיקה בלחי .
אין זו התנהגות מקובלת בארגון ובטח לא אצלי.
כביכול אין אופי מיני בהתנהגות זו אבל זה גורם לי לתחושה מאוד לא נעימה. ויתרה מכך אני לא יודעת לאן זה מוביל .
אני משתפת פעולה מתוך מבוכה ותחושת אי נוחות גדולה - אני לא רוצה להיות בוטה מחד מצד שני אני לא רוצה שיחשוב שזה לגיטימי.היום הוא גם אמר לי "אל תתביישי-" כך שהמסר שלי ברור .
אני חייבת לשים לזה סוף!
אני מחפשת דרך אלגנטית לצאת מכל הסיטואציה הזו להעביר לו את המסר בצורה פחות פורמאלית . מדובר באדם בעל אגו מאוד גדול שעובד 30 שנה בחברה .
מה המלצתכם ?
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה פרקטית - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/05/2012רוני שלום.
לא מספיק ברור מדבריך מה כבר עשית כדי להפסיק את זה וגם עד כמה הוא מתנהג גם עם נשים אחרות בדרך הזו. אינני רוצה להצדיק את התנהגותו אולם אם היא ההתנהגות הנורמטיבית שלו, אולי הוא אינו ער למבוכה שהוא גורם. מענין איך אחרות מגיבות לו.
בכל מקרה בקשת עצה פרקטית, ואינני מכירה אחרת מאשר לאמר את הדברים ישירות.
קחי אחריות על עצמך ואמרי שמגע גופני הוא קשה לך, זר לך לא התנהגות יומיומית עבורך ולכן את מבקשת להפסיק את הבקשה שלו ממך. דברי על אי הנוחיות שלך, אל תאשימי או תשימי משהוא עליו , כך יותר נוח יהיה לו לקבל את הבקשה.
מספיק שלא נוח לך עם הבקשה שלו, גם אם אינך קולטת ממנה רמזים מיניים, זכותך המלאה לא להיענות.
בהצלחה צביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה פרקטית
רוני15/05/2012המון תודה אכן עצה נבונה...
ואין לי מושג מה קורה עם נשים אחרות
עובדה שהוא עשה את זהב רק שאני והוא לבד. כשאני פוגשת אותו בין רבים זה שלום שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה פרקטית - תגובה
צביה כפיר M.S.W16/05/2012שלום רוני. שמחתי שיכולתי לעזור. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
דנה13/09/2012נדמה לי שהוא מטריד אותך מינית.
הגעתי למסקנה זאת בגלל מספר דברים שכתבת:
א. הוא מבקש ממך לחבק ולנשק אותו.
ב. בניגוד לרצונך, את נאלצת לעשות זאת. תחושת אי נוחות היא חלק אינטגרלי מהחוק.
ג. הוא מבקש זאת ממך כאשר אתם לבד.
את חייבת לשים לזה קץ בדרך כלשהי. כדאי לך לשתף אדם הקרוב אלייך ואולי ליצור קשר עם האדם שאמור לפקח על נושאים מהסוג הזה, במקום העבודה שלך.
חשוב לי לגרום לך להבין שאת לא צריכה להרגיש רע עם זה שאת לא רוצה לגעת בו- זו זכותך, זה הגוף שלך וחייך שלך ולאף אחד ואני חוזרת על האף אחד- אין שום זכות להגיד לך מה לעשות עם עצמך! שמרי על גופך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני - תגובה
צביה כפיר M.S.W13/09/2012תודה לך שאת מגיבה, גם אם עבר זמן ארוך מאז הפניה שאליה התייחסת.
שתהיה שנה טובה לכולם צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על עידודמתלבטת04/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה על עידוד - תגובה
צביה כפיר M.S.W04/05/2012בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לרקפתמתלבטת03/05/2012
רקפת מתוקה שלום! סיפור שלך כל כך דומה לסיפור שלי אבל אני לא סיפרתי למשפחה כלום.אין לי אומץ לזה.עשיתי משהו אחר.התחלתי בשיחות עם עו"ס וסיפרתי לה הכל.זה מאוד הקל עלי שסיפרתי למישהו על דוד שליעל מה שהוא עשה לי כש היתי ילדה.אני בת 56 אני כל כך מבינה אותך.אני שולחת לך כוח מחבקת אותך חזק אל תפחדי.מי שאוהב אותך במשפחה ימשיך לאהוב אותך.תשמרי על עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרקפת - תגובה
צביה כפיר M.S.W04/05/2012תודה לך מתלבטת. אין ספק שקולך חשוב לרקפת. מתוך תגובתך עולה כוחך. המשיכי לעזור לעצמך, צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתחתי תיבת פנדורהרקפת03/05/2012
שלום!אני בת חמישים אמא ל 3 ילדים מתמודדת שנים עם חרדות ודיכאון עמיד
מאחר ובילדותי עברתי ניצול מיני ע"י דוד שלי אח של אימי אני בסערת רגשות עצומה
מאחר ואתמול חשפתי בפני חלק ממשפחת את שקרה ,כשהייתי קטנה דוד שלי שהיה גר כניסה ליידינו ו"אהב " אותי כלפי חוץ בחייק המשפחה \ באחד היימים זכור לי היטב שהוא היה במקלחת ואני שהייתה לי גישה חופשית לבית שהיה של סבתי ,לרוע מזלי
נתבקשתי ממנו להביא לו מגבת , לא ציפיתי שכשהוא יצא כשהמגבת סביב מותניו
היא "נפלה בטעות" לא אשכח את חוסר האונים למול המראה והנורא ביותר הם העניים
והצחקוק מלא זדון וזימה שנמרח לו על הפרצוף
עוד זכור לי שהשכיב אותי לצדו במיטה והתחכח בי תוך שהוא אומר לי שהוא אוהב אותי
לאחרונה מצבי הנפשי התדרדר הזכרונות עלו בלי הרף תחושת בדידות ודכאון ,
חשוב לי לציין שמשך כל השנים העמדתי פנים מולו שכאלו אני לא זוכרת ומול המשפחה שהוא אהוב על ידי וחשוב, תמיד דאגתי לשלוח לו אוכל וכל מיני דברים אוסיף כי הוא מעולם לא התחתן והרבה שנים הוא אוגר חפצים כפייתי בביתו (אי אפשר להכנס בדלת)
אין לי מושג מדוע אני נוהגת כך הרבה פעמים אני בוכה לבד בכי נורא וכועסת על עצמי
שאני כאילו אוהבת אותו אך לעולם לא אשכך את שקרה.
לפני שבועיים אבי נפטר ומפה התחילו להתגלגל כל מיני עניינים והוא לא הפסיק להסתובב בין כל העיזבון שבבית אבי ,(חי בזבל) הערתי לו על כך והוא מייד שלח יידיו
למכנסיו כמי "שמגרד לו" כאילו מליון כינים מוצצות את דמו ושוב הנורא מכל הוא המבט בעיינים שמצחקק למול המבוכה הנוראית שלא ציפיתי לה. מה אומר ,זה לא אמיתי מה שחוויתי לא ידעתי את נפשי כל סוף השבוע אני בוכה ללא הרף ובבית חושבים שבגגל
שאבי נפטר אני באבל ,אך לא זאת לא הסיבה , הכל חזר לי , הסרט הרע בא בגדול
אך לא יודעת מהיכן באו הכוחות והאומץ וחשפתי בפני אימי הכל הכל
אליו התקשרתי וצרחתי עליו ואמרתי לו שאני מאד כועסת והוא ואני יודעים על מה אני מדברת ויש לי בטן מלאה עליו , הוא היה בשוק בנוסף חשפתי בפני אחיי ובעלי
כעת ישנה דממה פתאום כולם שותקים, כאילו לא נשמע בום ,כולם בשוק איך יתכן
ש "החבר" הכי טוב שלי זה שתמיד מתקן לי ולכולם דברים בבית , הוא ההיפך הגמור ממה שהצגתי לא יודעים להכיל אותי ואת הסיפור הקשה הזה היום אני חשה הקלה
עצומה ,אך עם זאת חשש שהמשפחה לא תאמין ואמצא את עצמי מצטדקת ומנסה להוכיח את צדקתי, חוששת שאפול ממש פוחדת אובדת עצות אנאעזרו לי להבין
מדוע העמדתי פנים כל השנים ואיך עלי להתנהג מכאן אהייה אסירת תודה לכל תגובה תודה רבה רקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הטרדה מינית בעבודהעמית02/05/2012
שלום
רציתי לשאול בבקשה אם בעיקרון ניתן לתבוע בתביעה מינית עמית לעבודה שנמצא בתפקיד זהה לשלי ולא ביחסי מרות - הוא לא הבוס שלי אלא באותו מעמד שלי.
אבל מציק!
מה החוק אומר על דבר כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית בעבודה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך02/05/2012שלום רב
התשובה היא בהחלט כן.
עפ"י החוק הטרדה מינית היא אחד מאלה:
(1) סחיטה באיומים, כמשמעותה בסעיף 428 לחוק העונשין, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
(2) מעשים מגונים כמשמעותם בסעיפים 348 ו-349 לחוק העונשין;
(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
(4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות? במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
על מנת לקבוע אם היתה או לא היתה הטרדה מינית חשוב לשמוע את הפרטים הספציפיים של המקרה וזה כמובן לא באמצעות הפורום.
אשמח לעזור בפגישה אישית.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..אני22/04/2012
מישהו עבר לידי ברחוב, סימן לי אצבע משולשת ואז... כשעבר ממש קרוב אלי.. נגע לי עם האצבע באיבר המין.. [דרך החצאית]
זה נקרא שהוא הטריד אותי?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה.. - תגובה
צביה כפיר M.S.W22/04/2012שלום אני.
אם אני מבינה נכון את ההגדרות המשפטיות אז מה שקרה לך נקרא הטרדה מינית.
מה שלא ברור משאלתך הוא למה זה חשוב לך אם זו הטרדה או לא, וגם חשוב איך הרגשת כשזה קרה, מוטרדת או לא.
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך02/05/2012שלום רב
מדובר במעשה מגונה הנחשב הטרדה מינית וכן מהווה הפרות חוק נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזכרתי בעבר..אנונימי17/04/2012
שלום!
כשהייתי קטנה בערך כיתה ג או ד' היה מישהו שהיה נוגע בי במשך תקופה לא כ"כ ארוכה. אולי כמה פעמים .. לא זוכרת בדיוק. הייתי הולכת אליו הביתה לפעמים ופעם אחת הוא אפילו היה אצלנו בבית.. (הוא קורב משפחה, ואפילו חבר של אחי). אז הייתי קטנה ושיתפתי איתו פעולה אז זה לא כ"כ הפריע לי, ולא בדיוק הבנתי את המתרחש. הוא היה מנשק אותי ונוגע בי הוא אף פעם לא עשה יותר מזה..(זאת אומרת לא שכב איתי) באיזה שהוא שלב אחרי כמה פעמים הצלחתי להפסיק את זה כי הרגשתי שזה לא בסדר ,והבנתי קצת.. שכחתי להזכיר שהוא היה יותר גדול ממני בערך ב4 שנים.. כמובן שאני אז הייתי רואה אותו כל הזמן ונזכרת בזה ,הייתי נגעלת ממנו.. ואז הוא עבר דירה ומאז ראית אותו אולי פעמים שלושה וגם אז כשאני רואה אותו אני נזכרתי בזה.. היום בהיותי בת 24 נשואה עם ילד ברוך ה'.. ואני גם מסיים תואר ראשון בעבודה סוציאלית פתאום ניזכרתי בזה, אבל בגלל שזה לא הפריע לי אף פעם בתיפקוד שלי אז לא עשיתי עם זה כלום במיוחד שהוא קרוב משפחה.. מה שכן יצא לחשוב על זהכמה פעמים וגם היום ולכן אני כותבת(מישהי ששמעתי ממנה סיפור שהיא חוותה נגיעות גם בתור ילדה מהשכן שלה זה הזכיר לי.)
אני גם שמה לב שאז באותה תקופה קראו לי דברים כאלה מכל מיני, קרובות משפחה קרוב משפחה .זה יכול להיות כמשחק - כי היו יותר גדולים ממני והיו גם קטנים ממני (כל אחד זה היה בנפרד ) לא היה קשר בן כולם .. .
היום ברוך ה' וגם אז זה לא השפיע עליי אני מתפקדת כרגיל! אני פשוט עכשיו במחשבה שפגעו בי!, נכון זה לא הפריע לי בשום דבר אז. אבל פתאום אני שמה לב שמישהו הזיק לי וגם אני פגעתי באחרים.. ומה אני עושה עם זה ? לפתוח את זה אם אותם אנשים הרי כל אחד במקום אחר, וגם לי יש את ההרגשה של מה עשיתי גם אני פגעתי בארח(כמובן שאז לא ראיתי את זה ככה, היום אני עם הרבה ידע מה שמאפשר לי לפתוח את העניים ולחשוב על הדברים.. אני חייבת לציין שברגע שהתפכחתי הבנתי שעשיתי משהו לא בסדר, מה שהיה מהצד שלי.. יש לך משהו לומר לי? אולי שאני צריכה לעשות משהו? או אולי שהיוםפ אין מה לעשות ורק חשוב שאני מדברת על זה ומודעת לכך??
תודה רבה. !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזכרתי בעבר.. - תגובה
צביה כפיר M.S.W17/04/2012שלום אנונימי.
לא ברור לגמרי אם זה את או אתה, אז אני אכתוב את תשובתי בלשון את, בתקוה שאני לא טועה.
את מעלה נקודה חשובה, במובן שקיימים בילדות של רובינו משחקים הדדיים הכוללים אולי גם נגיעה במקומות מוצנעים או במקומות שלא בהכרח נעימים לצד שבו נוגעים.
איך אנחנו היום כבוגרים חושבים על זה ואיך מבדילים את זה ממקרי ההתעללות/הטרדה?
נראה לי שאם דברים קרו תוך כדי משחק הדדי והיו נגיעות הדדיות, הייתי משאירה את זה בתחום המשחק והתתנסות הילדית ולא הייתי מפתחת רגשי אשמה וכו', גם אם עבור מישהוא זה נחווה כהטרדה אז או היום.
כאשר הדברים מתרחשים לא כמשחק הדדי, כאשר יש ניצול של גיל, כוח, עמדה זו כבר הטרדה.
לפי הדברים שכתבת את חווית הטרדה ואני שמחה איתך שיכולת להפסיק אותה ושאת מרגישה שהיא לא פגעה בך.
לגבי הפעמים שאת נגעת, מקוה שההפרדה שאני עשיתי תוכל להקל עליך בהתייחסות לדברים. בכל מקרה אם לא היו בך כוונות זדון אלא סקרנות של ילדות, מומלץ שתסלחי לעצמך.
אם יש מי מהדמויות שאת עדין בקשר איתם ומרגישה נוח לפתוח לדבר להתנצל בפניהם, גם זה אף פעם לא מזיק.
מקוה שעניתי להתלבטויותיך. צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
אנונימי17/04/2012אגב לא טעית, אני בת.
כן תשובתך עזרה לי, תודה רבה! אני לא יודעת אם לקרוא לזה ממש משחק זה יכול להיות יותר סקרנות שלי.
לגבי ההצעה שלך לשוחח איתם- ומה עם אני רוצה אבל לא בטוחה שזה רלוונטי כ"כ?. זאת אומרת לא בטוח שזוכרים, ומצד שני אם זוכרים מפחדת קצת מהתגובה. או לאן שזה יכול להוביל..
לגבי מה שנעשה לי אני לא עסקתי אז בכך שאני מאשימה אותו או כועסת עליו אלה שעברתי את זה וזהו. גם אם אראה אותו אומר לו שלום. אבל בגלל שהוא היה יותר גדול אני מרגישה שכן הוא הטריד אותי. אבל אני משלימה עם זה כי אין מה לפתוח מחדש. ברוך ה' התקדמתי בחיים כך שזה מאחורי.
ואני אעבוד על כך שרק הייתי ילדה ושלא הייתה לי שום כוונה לפגוע חלילה. גם אם אני הייתי קטנה, ושחקתי והסתקרנית עם אחרים.. ואני גם מקווה שזה לא הייתה הכוונה של הבחור שהטריד אותי. (לפגוע בי).
תודה רבה לך שוב!
ואני רציתי גם להגיד ממש ישר כוח ותודה על הפורום הזה זה חשוב ועוזר שיש אתר כזה שמאפשר להתייעץ ולפרוק.. התשובה שלך שחררה מעליי תחושת אשמה שאולי יכולתי למנוע מעצמי במשך כל השנים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/04/2012תודה לך.
את היום כבר מספיק מבוגרת כדי להחליט אם לדבר עם אחרים שאולי פגעת בהם ואולי לא לדבר איתם. תסמכי על עצמך מה שלא תחליטי.
כיון שאת לדבריך כבר אימא בעצמך חשוב ללמד את ילדיך לשמור על עצמם ולכבד את גופם, זהו התיקון שמתאפשר לך.
רק ימים טובים צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
אנונימי18/04/2012אני מאמינה שכך אעשה. או לפחות אשתדל לעשות זאת על הצד הטוב ביותר.
תודה על ההקשבה, והנכונות להיות איתי.
השיחות הקצרות והחשובות הללו היו מאוד משמעותיות בשבילי. כך שאני יכולה להניח את הפרשות הללו מאחורי ולהמשיך בחיי, בהשלמה עם עצמי!
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/04/2012בשמחה רבה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהודי15/04/2012
זהו. נגמרתי. נגמרו הכוחות. הייאוש אוכל אותי. אני אצל פסיכולוגית ולוקחת כדורים נגד דיכאון, הכל עוזר, יש ימים טובים אבל יש גם לא. הנפילות האלה הורגות אותי. אני יודעת שזה תהליך ושצריך סבלנות אבל אני לא יכולה הלב כבר לא עומד זה, כבר לא יכול לשאת את הקושי ואת הייאוש. באמת. כשאני קצת חוזרת לחיים מתחוור לי כל פעם כמה רוע יש וכמה אנשים מתנהגים מגעיל אחד לשני וזה ממוטט אותי. אני פוחדת להפגע שוב, אני פוחדת שאנשים אחרים יפגעו. אני לא רוצה לחיות בעולם כזה. הרגשתי כמה כוח יש לרוע ואני מרגישה שלא משנה כמה טוב נוסיף, תמיד הרע יהיה יותר חזק.
אני מפחדת. אני מיואשת. אני לא רוצה לחיות. אני פשוט לא יכולה להכיל עוד כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו
די15/04/2012תודה על המילים החמות.
אני באמת מנסה לעשות את כל מה שאמרת, וזה בדר"כ עוזר אבל אני מפחדת נורא שזה מעגל בלי פתח יציאה. שלא משנה כמה אתקדם, תמיד יהיו את הרגעים האלה שיהפכו את הכל לסתם, את המאמץ לכלום ויגרמו לי להתמקד ברע.
אני מרגישה שהרגעים האלה (רגע= מספר ימים) לא בשליטתי, הם נופלים עליי בלי שום קשר למה שיש מסביבי (לא משהו שאני מודעת אליו בכל אופן..).
זה מפחיד אותי.
אני משתפת בזה את הפסיכולוגית שלי אבל לפעמים כבר נמאס לי להיות חלשה. כבר נמאס לי לבכות אצלה בכל פגישה.. אני רוצה להיות במקום אחר. אבל זה בא והולך וזה פשוט מייאש. (לפעמים אני מרגישה כאילו החיים מתגרים בי, מראים לי מה זה טוב ומוכיחים שזה שלא מגיע לי.. או לא יודעת מה...
קשה לי לשמור על התקווה.
לפני חודש בערך, החלטתי (כנראה בתור מנגנון הגנה) שהעולם הוא פשוט רע, וכל פעם שטוב לי זה במקרה ואני צריכה לנצל כל רגע מהטוב הזה ולהבין שכשיגיע הרע זה הנורמלי.
המטרה של זה היתה למנוע אכזבות.
ב"ה היה לי חודש ממש טוב ולאט לאט התחלתי להאמין בטוב הזה. עד שהימים האחרונים ניפצו לי הכל (פשוט הרגשה איומה של עצב שמחלחל בכל הגוף ומחליש אותי פיזית ומחשבתית) וכל האמונה שלי נעלמה כליל.. והאכזבה קשה מנשוא.... לכן זהו. כבר אין לי כח להתאכזב שוב (מאנשים, מהעולם ובמיוחד מעצמי...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו - תגובה
צביה כפיר M.S.W16/04/2012שלום לך שוב. אינך יודעת כמה אני מבינה אותך גם אם סיפור חיי או של אחרים שאני מכירה אינו בהכרח קשה כמו שלך.
לצערינו החיים הם מעגל, גל בים או כל דימוי אחר שמתאים לך, אבל המסר הוא שהם אינם קו שטוח אחד, כל פעם אחרי שמחה יש עצב וההיפך ימים טובים ואחריהם ימים קשים.
אני למדתי שאם המרווח בין ימי העצב הולך וגדל במשך הזמן - זה ההצלחה.
לא ניתן למנוע או להעלים קשיים וכאבים שטמונים בתוכינו, מה שניתן זה רק להגדיל את המרווח בין הזמנים שבהם הם צצים וגם להקטין את משך הזמן שבהם הם נמצאים או את העוצמה שבה הם מכים בנו.
אם מקבלים את זה ומבינים, החיים יכולים להיראות אחרת.
חשוב להתחיל לספור כמה זמן עבר מאז הימים הקשים האחרונים ולשמוח שעבר זמן ולא להתמקד בזה שהם חוזרים, לראות אם כשהם חוזרים משהוא בעוצמתם נרגע, הזמן שהם נשארים התקצר במשהוא, גם אם בטווח ממש קצר, הלואי והיתה תרופת פלא מעלימה, אבל אין.
חזקי ואמצי, תזכרי שיש לך את עצמך ואת חשובה. צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו
די16/04/2012פשוט תודה. כתבת לי בדיוק את הדברים שאני צריכה לשמוע.
מצד אחד זה מביא קצת כאב, אך מצד שני זה נוסך בי תחושה חזקה של רגיעה...
ככה הרבה יותר פשוט לראות ולקבל את הטוב..
אז אני יכולה קצת להגיד שאני מצליחה כי באמת ב"ה הפערים בין הנפילות יותר קטנים, והנפילות לפעמים יותר קטנות (ולפעמים לא לצערי..)
עזרת לי מאד מאד מאד. הייתי צריכה לשמוע את זה ממישהו מקצועי.
זה להישאר עם ה"זהו" שבכותרת ממקום אמיתי, נכון, ופחות מיואש.
אז שוב תודה.
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו - תגובה
צביה כפיר M.S.W17/04/2012המון תודה גם לך, לא מובן מאליו שכולם גם מגיבים באתר. שמחה אם עזרתי.
שוב חזקי ואמצי ותזכרי שאת ראויה לחיים טובים בשבילך. צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת מאד. תודה.
די17/04/2012אם אאמץ את המשפט "תזכרי שאת ראויה לחיים טובים בשבילך" שכתבת, הכל יהיה שונה... אבל זה כ"כ לא פשוט לי.
תודה מעומק הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסית לא נעימהטוני08/04/2012
הבוסית שלי מופיעה לעבודה בצורה פרובוקטיבית..
אני לא רוצה להישמע שמרן. אבל באמת כל הציצי שלה בחוץ.. לפעמים היא מרימה את הידיים והבטן שלה נחשפת. היא גם באה עם מיני ומתכופפת. לא יודע אם בכוונה, מולי.
זה נורא לא נעים לי. אבל אני לא יודע אם יש לי זכות להגיד משהו בנושא.
אני חושב שאם זה היה הפוך, ואני הייתי מופיע לעבודה עם מכנסיים קצרים והדברים שלי היו יוצאים, היו כולם מזדעדזעים מזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוסית לא נעימה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך08/04/2012שלום
בהחלט יש צורך והצדקה להעיר שזה מפריע לך ולבקש (בנימוס) לבוא בלבוש מתאים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?יותם29/03/2012
לבת שלי יש חברה שבאה להיות אצלה ל-4 ימים.
יש לי ידידה טובה ,מהעבודה,שעברה תקיפה מינית ממושכת כילדה,ויש לה בעיה עם שערות,אם היא רואה שערה נגיד על הרצפה,(לנו יש כלב בבית),וראיתי שזה קרה לה,ולכן יש לי מודעות)-אז היא נכנסת למין מצב נפשי כזה מיוחד,שישר מי שמכיר אותה יודע איך להרגיע אותה.
כשהבת שלי וחברה שלה עשו ציפורניים נשפך עליה בטעות מעט מהדבק,הזה,הן ישבו בסלון,ואני בדיוק אכלתי במטבח,כי חזרתי מהעבודה,בכל אופן.
מאוד הופתעתי מצורת התגובה של הילדה לזה,אני לא מבין למה אבל,ההיסטריה שלה,הלחץ,וההתנהלות שלה,רחיצתהידיים,כמעט בכי,והאמירות החוזרות ונישנות,גרמו לי,להרגשה,שכבר ראיתי התנהגות דומה,
דיברתי עם ידידה שלי על זה,אבל היא אמרה,שאם הילדה מטופלת במסגרת הבית ספרית,אז יעלו על זה אם יש משהו... הילדה כל הזמן חזרה ואמרה,שחייבות להיות לה ידיים חלקות,ואפילו שכאשר אישתי חזרה מהקניות,היא עזרה לה בעזרת אציטון,אז עדיין לקח לה המון זמן להירגע,אישתי חושבת שלא כדאי להתערב,-אבל אני לא בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע29/03/2012שיר כוח על הערנות והאכפתיות!!האם יש לך יסוד סביר להניח שהילדה חווה משהוא מיני? הספרות מכוונת על הקשר בין הפרעות אובססיביות(כמו שתיארת) ופגיעות פיזיות ומיניות, אך לא רק . אבל יתכן שכדאי לדווח למורה/ליועצת תמיד עניים נוספות הוא דבר משמעותי
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מיניתבתיה28/03/2012
התפטרתי מעבודה בה הוטרדתי מינית מילולית לפני ארבע שנים. יש לי עדיין זכות לתבוע את מקום העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך28/03/2012שלום בתיה
לא מזמן הוארכה תקופת ההתיישנות מ 3 ל 7 שנים ועל כן התשובה חיובית.
ההחלטה אם לתבוע את מקום העבודה או את המטריד או את שניהם תלויה מאד בפרטים הספציפיים ואוכל להמליץ רק לאחר שאשמע אותם.
באפשרותך לתאם פגישת ייעוץ ללא תשלום ואנסה לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מהצד של "המטריד".ע.21/03/2012
אני גבר. יש לי ידידה טובה. פעם היא נידנדה לי על איזה שטות, אז אמרתי לה - "תזדייני בסבלנות, ורצוי שאיתי". משחק מילים כזה. אחרי רגע תפסתי שזאת הטרדה מילולית. וכאן השאלה שלי אליכן: לא באמת רציתי לשכב איתה, ואני עדיין לא רוצה. מה פתאום נפלט לי דבר כזה מהפה?. מה זה אומר בעצם?. זה נורא מעניין אותי.
(אגב, היא עדיין ידידה טובה שלי, ולקחה את זה לגמרי בקלות. אולי בגלל שהיא אומרת לי, בהומור, דברים הרבה יותר קשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מהצד של "המטריד". - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך21/03/2012שלום
אכן אמירה מיותרת שבנסיבות מסויימות יכולה היתה להיחשב כהטרדה מינית ובנסיבות אחרות חריגה מגבול הטעם הטוב. סביר להניח שבנסיבות כפי שתיארת היה נפסק שאין מדובר בהטרדה מינית. התנצלות עתה והתאפקות בהמשך אמורות להסדיר את הענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהא.18/03/2012
רציתי להגיד תודה רבה על העזרה והתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/03/2012תבורכי, העזרה ניתנת כדי לעזור אבל תמיד נעים שלמוע תודה. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/03/2012תבורכי, העזרה ניתנת כדי לעזור אבל תמיד נעים לשמוע תודה. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע מעשים מגונים בקטינהאנונימי10/03/2012
האם כיום יחסי מין של נער בן 18 עם קטינה בת 15 וארבע חודשים נחשבים לאונס בעל תוקף משפטי אם הם בהסכמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע מעשים מגונים בקטינה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך11/03/2012שלום
כאשר הפרש הגילאים בין הקטינה לבן זוגה אינו עולה על 3 שנים ומדובר ביחסים בהסכמה, אין בכך הפרת חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)