מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת...אבא מודאג18/01/2012
את סיפורי כבר כתבתי כאן ואני מבקש התייעצות נוספת. בני, כפוגע נמצא כבר בטיפול כשנה. בישיבה שהתקיימה היום המטפל מבקש לעשות איבחון פסיכיאטרי. בני היום בן 18.5 והוא פגע בהיותו בן 16-17 . ההתנהגות ברגשית והנפשית שלו היא כשל ילד ולא מותאמת לגילו האמיתי. אני מחפש פסיכיאטר מומחה לטיפול בפוגעים ו/או מומחה לפגיעות מיניות. האם יכול להיות שאפשר לעשות איבחון כזה לאחר פגישה של שעה בלבד? אם מדובר בפסיכיאטר מומחה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת... - תגובה
צביה כפיר M.S.W19/01/2012שוב שלום לך אבא מודאג. אבחון פסיכיאטרי הוא אבחון פסיכיאטרי, לצורך הגדרה של מצב נפשי רגשי ולאו דוקא בגלל הפגיעה המינית אלא שהיא חלק ממנו. הפסיכיאטרים יודעים כמה זמן נדרש להם כדי לעשות אבחון וזה בד"כ בין שעה לשעה וחצי. אני מכירה פסיכיאטרית טובה ששמה ד"ר גלית אמיתי, עבדה בעבר גם בבי"ח פסיכיאטרי (אולי גם היום). אני מניחה שתמצא את שמה דרך ספר הטלפוני או אולי גם באינטרנט. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת... - תגובה - תגובה
צביה כפיר M.S.W19/01/2012,תיקון, שמה של הרופאה הוא ד"ר גלית בן אמיתי שגם מבינה בפגיעות מיניות וגם עבדה עם בני נוער. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואיך מתמודדיםהילה18/01/2012
היי,
כתבתי כאן לא מזמן והתשובה שקבלתי עזרה לי להבין דברים וגם לדבר עליהם בטיפול. אני בת 26, נמצאת בטיפול כבר 9 שנים. לקח לי המון זמן לפתוח שם את נושא הפגיעה והכל קרה לאט לאט. עדיין קשה לי לדבר על זה בקול, אני בעיקר מספרת לה במייל והיא מביאה את זה לחדר במילים.
אחרי שכתבתי כאן ספרתי לה והיא שמחה מאד. כי זו היתה הפעם הראושנה שהצלחתי להגיד את זה לעוד מישהו, אפילו שזה אנונימי לגמרי. קשה לי לכתוב כאן ובפורומים דומים לזה, כי קשה לי עם המילים. לא רוצה להיות חלק מהקבוצה הזו ולא רוצה לתת לדברים האלה שם.
בעוד שבוע וחצי היא יוצאת לחצי שנת שבתון בחו"ל ואני אשאר לבד. כבר התמודדי בעבר עם שבתון שלה ועוד הפסקות ארוכות, אבל אז הסוד היה עדיין בפנים. רק שלי.
עכשיו זה המקום היחיד שיש לי לדבר עליו או להתמודד איתו. אני מרגישה שאני צריכה לקחת נשימה עמוקה, כמו שעושים לפני שצוללים למים. נשימה ארוכה לפני תקופה של הדממה. לא יודעת אם מסוגלת שוב להשתיק את זה ככה, כמו פעם. אבל גם לא מסוגלת לדבר על זה עם אף אחד אחר.
בעבודה ובלימודים אני מתפקדת נהדר ושמחה במה שאני עושה, אבל יש לי סיוטים בלילה ופלשבקים. הפגיעה עוד לא נגמרה לגמרי (בדרך לשם..). לא היה לי אף פעם קשר זוגי וגם התחום החברתי מדשדש לגמרי. אין לי בעיה ליצור קשרים, אבל אינטימיות מפחידה אותי למוות.
מה עושים עכשיו?
הכל כואב מיידי והייאוש חזק יותר מהכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואיך מתמודדים - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע18/01/2012טל יקרה
אני מרגישה את הכאב, אבל אל תתייאשי, תמיד אני מתארת את המסע כללכת בצינור מים של המוביל הארצי לדעת שיש צינור אבל הכל חשוך בפנים ובקצה יש אור, ושמהבהב , כרגע את צועדת בלי לדעת , אבל את סומכת על מי שמובילה אותך ונראה לי שהיא עושה זאת בדרך המותאמת לך. בשלב מסוים , כן רואים את האור, מרגישים את חמימותה של השמש ואת העולם באופן אחר מקודם. התקופה הקרובה אינה פשוטה, אל תתייאשי, נשמע שאת עובדת קשה ובדרך הנכונה
המון בהצלחה ותודה על העדכון
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים
הילה18/01/2012היי שיר,
לפעמים אני מצליחה לראות את הדרך ואפילו להתעודד מהישגים קטנים שקורים בה, אבל לפעמים זה נראה לי כמו מבוך שאי אפשר לצאת ממנו. אני שואלת את עצמי מידי פעם איך במקום הכל כל נורמטיבי שחייתי בו התרחשה פגיעה כל כך קשה ואיך כל הדבר הזה יצר פלונטר מסובך בחיים שלי. חיים נורמטיביים לגמרי לצד פתולוגיה של ממש. את באמת חושבת שאפשר להגיע למקום שבו בשמש מלטפת והפצעים מפסיקים לכאוב? לפעמים נראה לי שלא אוכל להגיע לשם אף פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע18/01/2012טל יקרה
אני מאמינה וראיתי במהלך השנים נשים שחוו תחושות דומות ותהליך דומה למה שאת חווה , כל נפגעת לקחה את התהליך למקום אחר ובאמת אני מאמינה בצמיחה פוסט טראומטית. המשיכי בדרכך, אל תתיאשי ותזכרי, הפגיעה היתה בעבר עכשיו ההווה הוא החיים
בהצלחה ואשמח לשמוע אותך בהמשך
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכןע.12/01/2012
באמת יש דבר כזה - כאב ביצים?.
או שזה תירוץ של גברים שרוצים סקס?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכן - תגובה
צביה כפיר M.S.W13/01/2012טלי שלום. אין דבר כזה כאב ביצים, יש סיפורים כאלה. אין לזה הוכחה פיזית מדעית.
אולי כיון שיש הרבה שנים של סיפורים כאלה זה לפעמים אולי מדומה. גם כדי לא לקיים יחסי מין לא צריך שיהיה כאב ראש אבל זה הפך למשהוא נורמטיבי להגיד במקום להגיד ישירות, לא מתאים לי סקס עכשיו. יום טוב צביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור על מין בין עובדיםקרן11/01/2012
שלום
האם דיבור על מין בקרב5 עובדים הוא הטרדה מינית?
כאשר שני הגברים תמיד יוזמים את השיחות ו"מדרדרים" את השאר?
השאר בנות כמובן.
זה רק כאשר כולנו ביחד במשרד לא אחד על אחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור על מין בין עובדים - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך11/01/2012הי איילת
התשובה היא בהחלט כן.
הטרדה מינית היא אחד מאלה:
(1) סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני
(2) מעשים מגונים ("מעשה לצורך גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים").
(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני;
(4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו
(5) התייחסות מבזה או משפילה ביחס למינו/מיניותו/נטייתו המינית של אדם
מה שאת מתארת יכול לענות על ההגדרה של סעיף 4 לעיל.
הפסיקה כבר קבעה שדיבורים בעלי אופי מיני לא חייבים להיות מופנים למישהו ספציפי ובמקרה כנ"ל נוצרת הטרדה מינית סביבתית.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו הטרדה...?קרן04/01/2012
המקרה קרה לפני שבוע וקצת, מאז אין לי מנוח. אני לא נרדמת בלילות ואני אכולת מחשבות וסרטים. אני מניחה שמדובר במצב רגיל בין בחור ובחורה שיושבים יחד באוטו (לפחות כך הוא טען אחרי שהתעמתתי איתו על זה למחרת), אבל אולי בגלל שמדובר בידיד זה קשה לי יותר. עד אז באמת האמנתי שיש כזה דבר, ידידים.
נפגשנו בערב, בפעם המי יודע כמה, והחלטנו ללכת לשבת בגינה. הוא שתה. לא הרבה. התחיל להרגיש לא כל כך טוב, אז אמרתי שעדיף שיילך לנוח באוטו, ושלא יישכב ככה בגינה על הדשא. בשיא התמימות, ביקר לי. בכל זאת, זה ידיד המון זמן, וכבר היינו ברכב עוד לפני כן אחרי הפרידה ולא קרה דבר (בערך לפני שנה וחצי יצאנו חודשיים. לא היה בנינו דבר פיזי בזמנו מלבד נשיקה). ישבנו בספסל האחורי, ולאט לאט הוא התחיל להיצמד. מצאתי את עצמי מעוכה על הדלת, כשהוא יושב צמוד כל כך. אז הפניתי את הגוף ממנו, לכיוון השני, ולא הבטתי בו. הוא שאל למה אני יושבת ככה, אם לא נעים לי. אמרתי שלא כל כך, שזה מוזר לי. הוא שם יד מסביב לכתפיים שלי. זה עוד איכשהו היה סביל. פשוט התעלמתי, המשכתי להביט הצידה כשכל הגוף מופנה ממנו. הוא אמר שאני יפה. ביקש שאסתכל עליו. אמרתי לו שלא, ולא הסתכלתי. הוא אמר שהוא רוצה לנשק אותי. אמרתי לא. אבל הוא רק המשיך לומר את זה, וניסה להפנות את הפנים שלי אליו. לא נתתי לו ואף אמרתי לו שלא יילך, שאני לא מתכוונת לנשק אותו. הוא לקח את היד שלי, וליטף אותה. היד השניה ליטפה את הכתף. זזתי, לאן שיכולתי. הוא שאל שוב למה אני זזה ואם לא נעים לי. אמרתי שלא. ואז הוא פשוט הפנה לי את הפנים אליו וניסה לנשק. הזזתי את הראש ושאלתי מה הוא עושה, שאמרתי שלא. ואז הוא התחיל להציק. אבל למה, את תהני גם, אני טוב אני יודע שאני טוב... כולה נשיקה, כבר התנשקנו, ואת לא עם מישהו. אמרתי לו שפשוט לא, שאנחנו ידידים. כל כך רציתי לצאת מהרכב, אבל פחדתי שינהג שיכור ויעשה תאונה. זה המשיך ככה. נסיונות להפנות לי את הפנים ולשכנע אותי מילולית. מתישהו הוא וויתר, והתחיל ללטף יותר. נשיקות בכתף. ליטופים בבטן. הזזתי את היד כמה פעמים עד שכבר הבנתי שזה לא יעזור. ישבתי כך וחשבתי מה אני עושה. האם כדאי בכלל לתת סטירה לאדם שיכור? באותו זמן שכחתי שהוא ידיד שאני מכירה, הוא היה אדם זר. ואז... ואז הוא אמר ש... (סליחה על הבוטות, ציטוט שלו) "עומד לי". קפצתי והסתכלתי עליו בגועל ואמרתי לו למה הוא אומר לי את זה. הוא ביקש שאגע בו, אמרתי לו שאין מצב ושזה מגעיל אותי. ושוב, למה לא? את תהני גם. תגעי בו, בבקשה. ועוד כל מיני משפטים שכאלו. כבר לא יכולתי יותר. אמרתי לו שאני הולכת לגינה ליד לעשות פיפי, במחשבה שאני לא חוזרת. באתי לקחת את התיק והוא שאל למה אני לוקחת את התיק, אם אני מתכוונת לברוח. אמרתי שברור שלא, אבל הדברים שלי שם. הוא אמר שאקח רק אותם, ולקח לי את התיק. לא רציתי לחזור מהגינה, אבל הייתי חייבת. כשחזרתי, אני חושבת שהפרעתי לו באמצע. שמעתי אותו נאנח והוא היה מכווץ והיד שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2
קרן04/01/2012הייתה שם. התעלמתי והתיישבתי עם הגוף שוב מופנה לכיוון השני. הוא ישר התקרב. לקח את היד שלי שוב וליטף אותה, הניח אותה על הרגל שלו. והתחיל לקרב אותה. הרחקתי. והוא מקרב. הרחקתי והוא מקרב. יכולתי להרגיש אותו, ולא ידעתי מה לעשות. אמרתי לו שזה לא יקרה ושיפסיק לקרב אותה. אמר שאני מעצבנת והורסת שמחות. המשיך להחזיק בה קרוב. הסתכל עלי. ואז, הוא פשוט הרים לי את החולצה. שאלתי אותו מה הוא עושה, צעקתי. הוא אמר שהוא סתם רצה לראות. הייתי בהלם. הוא אמר שאני כבדה והניח ראש על הכתף שלי. הוא אמר שאני שווה, שיש לי פרונט יפה, שרואים טוב מהזווית שלו. הצצתי למטה וראיתי שבגלל איך שאני יושבת המחשוף קצת ירד. באתי להרים אותו, והוא תפס לי את הידיים, אמר לי לא אל תרימי, זה יפה ככה. ניסיתי להשתחרר ואמרתי לו שיעזוב לי את הידיים. הוא החזיק אותן עוד כמה שניות, הסתכל, והרפה. הרמתי את המחשוף מהר והשארתי את היד שם. הוא ליטף לי את הברך, והכניס את היד יותר ויותר פנימה. סגרתי את הרגליים חזק, ופשוט בכיתי בפנים. הוא המשיך ללטף וניסה לפתוח לי את הרגליים, ושאל אם נעים לי. אמרתי שלא. אני לא יודעת כמה הוא באמת היה שיכור, כי הוא נשמע מאוד רציונלי בתגובות שלו כשאמרתי לו שאנחנו ידידים. כבר ראיתי אותו באמת שיכור. זה היה נראה כמו תירוץ. אזרתי אומץ והעפתי לו את היד. הוא שאל למה עשיתי את זה, הוא אמר שהוא יודע שהיה לי נעים. שאלתי על מה הוא מדבר. הוא אמר שהוא הרגיש שאני רטובה. אמרתי לו שהוא מטומטם ומדמיין, שהוא אומנם היה קרוב לשם, אבל לא באמת, והוא לא יכול לדעת, ושכבר אמרתי שלא נעים לי. הוא אמר טוב טוב, הרגשתי שלח. רציתי למות. ואז... אז הוא אמר שבא לו לאנוס אותי. פתחתי עיניים. הוא אמר שלא אדאג, שהוא לא יעשה דבר בכוח. אמרתי לו מה כל השעות האלו, לא עשית דברים למרות שאמרתי שלא. הוא ביקש שאסתכל עליו, לא הסכמתי. הפנה לי את הפנים והחזיק בהן, ואמר שאנשק אותו. סירבתי. כבר לא יכולתי יותר, לא היה איכפת לי שינהג כך או אפילו שירביץ לי. אמרתי לו שיחזיר אותי הביתה עכשיו או שאני הולכת. ואז הוא פוף התפכח. אמר שלא כיף איתי. החזיר אותי הביתה. יצאתי מהר מהאוטו והוא יצא גם ואמר "מה בלי חיבוק?". וחיבק אותי. הידיים שלי היו בצידיי הגוף ושלו כרוכות חזק מסביב, ונישק לי את הצוואר. הדפתי אותו ואמרתי לו שחלאס, לילה טוב. והלכתי.
למחרתי החלטתי לומר לו שהוא עבר כל גבול. אבל הוא האשים אותי. אמר שבחור ובחורה לבד באוטו, מה ציפיתי שיקרה? אמרתי לו שאנחנו ידידים, שלא היה אמור לקרות דבר. הוא רק המשיך לנבוח נזיפות. מאז ניתקתי קשר. אבל זה יושב עלי כל כך חזק. כל כך חזק. מציק ולא נותן לישון. אני מרגישה מגעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן היקרה
דנה13/09/2012אל תתייאשי.
הבן הזה שהטריד אותך מינית הוא חלאת אנוש.
כדאי לך להתלונן, אף על פי שאת חוששת שזה ייקח זמן, מגיע לו להיענש על הדברים האיומים שהוא עשה לך.
אל תפחדי מהחברה- את כותבת שיש ביניכם הרבה מכרים משותפים, ובכן, אני מציעה לך לשים פס ענק על החברה ולעשות את המעשה הכי נכון ושהכי יעזור לך- להתלונן עליו במשטרה.
אני בטוחה שתוכלי לישון מצוין אחרי שהוא ירצה תקופה מסוימת בכלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו הטרדה...? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך04/01/2012הי קרן
טוב שפנית, עשית את הדבר הנכון.
מהתאור שלך עולה כי אכן עברת הטרדה מינית.
עפ"י החוק, הטרדה מינית הינה כל אחד מהמעשים האלה:
(1) סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
(2) מעשים מגונים (לצורך גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים).
(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני המופנות לאדם שהראה למטריד כי אינו מעוניין בהן;
(4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו שהראה למטריד כי אינו מעוניין בהן;
(5) התייחסות מבזה או משפילה ביחס למינו/מיניותו/נטייתו המינית של אדם
מה שתיארת יכול לבסס יסודותיו של יותר מאחד מהמעשים המפורטים לעיל.
לאחר שמיעת פרטים ספציפיים ניתן יהיה להמליץ בפנייך (באופן אישי) על האופציה המתאימה ביותר לפעולה מתוך כל האופציות האפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מתכוונת
קרן04/01/2012להגיש תלונה. יש כאן יותר מדי מכרים משותפים מעורבים, ו... כן, כואב לי הלב. מה גם ששתינו יודעות שעונשי ההטרדה מגוחכים. זה לעבור תלאות לכלום. אני פשוט... רק רוצה לדעת איך להעלים את זה. איך לחזור לישון בלי שזה יציק לי. וכמה פעמים למען השם צריך להתקלח כדי לא להרגיש מגעיל? אני יודעת, טררם. אבל יד של גבר שנוגעת בך זו יד של גבר, לא משנה מה. והמילים, הן תמיד במוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מתכוונת - תגובה
צביה כפיר M.S.W05/01/2012קרן שלום. הכי חשוב הוא לא להישאר לבד עם הסיפור כי אז זה יוצר בתוכך אי שקט ולא מתפרק. חפשי דמות קרובה או יותר מאחת בסביבתך וספרי להן.
נראה לי , אבל זה להחלטתך כמובן לנתק את קשר הידידות הזה.
את זקוקה אם אני מבינה נכון את בקשתך, לא להיות מוטרדת מהרגשת האשמה והגועל וטיפול גם אם קצר יכול להועיל. טלפון לקו של הטרדות מיניות 1202 יכול לתרום וזה חשוב.
חלק מהפרשנות שלנו לאירועים בחיינו קשורה לתפישתינו את עצמינו ואת העולם, אם תביני את עצמך טוב יותר תוכלי לסלוח לעצמך ולהמשיך הלאה.
עצתו של עו"ד וייריך, היתה לעזור לך להבין שאם תרצי לתבוע יש לך על מה.
חבל לי על החוייה שעברת, אבל אם תוכלי גם ללמוד ממנה על עצמך אולי יש פה גם נקודת אור כלשהיא. בהצלחה צביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה, חייבת עזרהעדי לוי29/12/2011
אני בת 15, וכל כמה ימים, בלילה, אני יושבת עם כמה חברים שלי, בשכונה.
הם מעשנים, שותים, מתמסטלים ומשתכרים. הבעיה היא, שאני מרגישה שם כמו מטומטמת, כי אני לא מעיזה לקחת את הדברים האלה. פעם חבר שלי אמר לי, מול כולם, שהוא חייב לראות אותי שותה לפחות שלוש לגימות מאיזה שתיה חריפה שהייתה שם, סירבתי, והוא חייב אותי, לבסוף הוא לקח את המשקה, ודחף לי אותו לפה, ונתן לי לטעום גם משקאות אחרים, פתאום נהייתי עייפה ולא הרגשתי טוב, כאבה לי הבטן נורא, הוא סימן גם לחברים שלו שהם יכולים ללכת, ונשאר שם לב. שאלתי אותו למה הוא לא חוזר הביתה, הוא שלח אליי מבט סוטה, ואמר "לראות בחורה יפה כמוך, זה עושה לי טוב", דפק לי הלב חזק, ורצתי לעבר פארק חשוך שהיה שם, הסתתרתי מאחורי איזה עץ, הוא התקרב, נדף ממנו ריח חזק של אלכוהול, הוא היה שיכור. הוא מילמל לעצמו "את יפה, את מהממת, למה את בורחת?" ניסיתי להרביץ לו, אבל הוא עצר לי את הידיים, נתן לי מבט בתוך העיניים, והוריד את היד שלו לעבר המכנסיים שלי, הוא הכניס את היד שלו לתוך החולצה, ולא הפסיק לגעת, הוא התחיל לנשק אותי על הצוואר ולמטה, קפאתי במקומי, הרגשתי כאילו אני משותקת, בחיים לא קרה לי מקרה כזה. פתאום הרגשתי שהוא מוריד את המכנסיים שלו, נכנסתי ללחץ מטורף ורצתי הכי מהר שיכולתי לעבר הבית שלי. בכיתי בטירוף, ולא עניתי לאמא שלי מרוב פחד, מאז אני לא באה לשכונה הזאת יותר, ואם אני רק מתקרבת, הוא שולח אליי מבט סוטה. הוא אמר שאם אני מספרת את זה למשטרה, הוא יחנוק אותי ויתעלל בי עד היום שאני ימות בו. אני מפחדת ממנו פחד מוות. כל פעם שאני רואה אותו אני בוכה. לבנתיים אף אחד לא יודע על זה, וקשה לי. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, חייבת עזרה - תגובה
צביה כפיר M.S.W30/12/2011שלום לך עדי. מעניין שגם אחרי הארוע הזה את עוד קוראת לאותו בחור חבר שלי. הוא לא חבר כמו שהתנהג. אני יכולה להמליץ לך קודם כל להפסיק להיות בחברת אנשים שלא עושים לך טוב ושאת לא מרגישה נוח להתנהג כמותם. תבחרי אנשים שנעים לך איתם ותנתקי קשר מהבחור הזה. דבר שני, אל תישארי לבד עם הסיפור, כמו שכתבת אותו באתר מצאי חברה, שכנה, בת משפחה, מורה יועצת בי"ס, לא חשוב וספרי. סודות גורמים לנו לחוש מוטרדים וממלאים אותנו באינרגיות לא חיוביות.
אם תספרי זה עשוי לתת לך הרגשה שאת מוגנת יותר, כמובן הכי טוב משפחה קרובה אבל אינני יודעת אם הם עונים על היכולת והרצון שלך לשתף אותם. אם את לא מוצאת למי לספר התקשרי לקו חרום 1202 של נפגעות תקיפה מינית, שם בודאי תימצא לך אוזן קשבת ותמיכה. בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, חייבת עזרה - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע30/12/2011עדי
בין לפנות למשטרה ובין לקבל עזרה יש פער עצום, כמו שצביה כתבה, אל תשארי עם הפחד, שתפי, הכי טוב לשתף את אמא או אבא, גם אם את מפחדת ממה שהם יחשבו, אם את מעדיפה ר לשתף את היועצת בבית הספר,או במרכז סיוע, אבל הכי הכי חשוב אל תשארי עם התחושות לבד , כי בסופו של דבר הבדידות הכי קשה והתחושות יציפו אותך ויתעצמו אם תשארי לבד איתם
שער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרההילה29/12/2011
אני נמצאת בטיפול טוב כבר הרבה שנים, ומרגישה שכרגע קורה משהו שקשה לי להבין אותו.
אני בת 26. עברתי ניצול מיני מתמשך ע"י אבא שלי מאז שאני זוכרת את עצמי.
הרבה זמן לא הצלחתי לדבר על זה בטיפול, ובשנים האחרונות זה מדובר באופנים כאלה ואחרים.
בהתחלה הצלחתי לרמוז קצת רק על מה שקרה בעבר ולאט לאט אפשרתי לה להבין שזה קצת עדיין קורה.
מאז עבדנו על להתרחק משם כדי לצמצם את הפגיעה האפשרית,
אבל אני מוצאת את עצמי חוזרת לבית ההורים ואליו מידי פעם, כאילו בכוח מבקשת להפגע שוב.
המטפלת שלי אומרת שהיא לא מצליחה להבין למה זה קורה לי והיא חושבת שזה יפסיק רק כשנבין.
אני מתאמצת מאד להפסיק את היחסים החולניים האלה, אני מבינה את הנזקים שזה עושה,
ובכל זאת, אחת לכמה שבועות אני מגיעה לשם וחשופה לפגיעה...
מצד אחד אני חייה חיים מאד נורמלים ומצד שני לא מצליחה להפסיק את הפגיעה וזה תוקע אותי בהרבה מובנים.
מה זה יכול להיות....?
אשמח לכיוון כי אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד...
תודה רבה...
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
צביה כפיר M.S.W30/12/2011אנחנו מכירות את התופעה שנפגעות פגיעה מינית חוזרות ומייצרות סיטואציות שבהן הן יכולות להיפגע שוב ושוב, ההסבר שאני מכירה לזה הוא שיש משאלה לא מודעת להיות חשופה לפגיעה אבל כדי לא להיפגע, שהצד הפוגע לא יפגע. יש בדיקה חוזרת ונשנית של המצב כי יש רצון שהפוגע יתעשת, יבין ואולי בכך גם יכפר על מעשיו וגם יוריד את תחושת האשמה מהנפגעת. אינני רוצה להיכנס לחדר הטיפולים שלך אולם אם מתאים לך לעשות הסכם עם המטפלת, כמו במקרים של נסיונות אובדניים, שכל עוד יש טיפול המטופל לא מנסה להתאבד, כלומר במקרה שלך את לא חוזרת לשם בינתיים, אולי גם זה יכול לעזור. בהצלחה. את זקוקה להמון כוח רצון והמון תמיכה. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםע.26/12/2011
ישבתי עם ידיד שלי. פתאום ראיתי שעומד לו הזין מתחת למכנסיים. הוא לא העיר שום הערה מינית, וכמובן לא נגע בי. זאת לא הטרדה מינית, נכון?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע26/12/2011שירה יקרה, איבר המין של הגברים מזדקף עכב זרימת דם לאיבר המין . לעיתים זיקפה אינה רצונית, ידידך לא הטריד אותך ולא השתמש בכוחו או בדיבור משפיל ולכן נראה לי שאין כאן כלל הטרדה מינית
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע26/12/2011שירה יקרה, איבר המין של הגברים מזדקף עכב זרימת דם לאיבר המין . לעיתים זיקפה אינה רצונית, ידידך לא הטריד אותך ולא השתמש בכוחו או בדיבור משפיל ולכן נראה לי שאין כאן כלל הטרדה מינית
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך28/12/2011שירה שלום
הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה:
(1) סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
(2) מעשים מגונים (מעשה שנעשה לצורך גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים);
(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
(4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
ממה שתיארת לא נראה שמדובר בהטרדה מינית.
לתשומת לב: האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי ואינו יוצר יחסי עו"ד לקוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסהילה22/12/2011
הבוס שלי כל הזמן מחמיא לי על איך שאני נראית, הוא לא נוגע בי או משהו.. אבל הרבה פעמים הוא מחייך אליי ואומר לי שאני נראית טוב היום.. זה קצת מטריד אותי..
לעשות עם זה משהו? אני לא יודעת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוס - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע22/12/2011הילה שלום
נשמע שלא נעים לך התנהגות הבוס שלך, עם זאת לא נשמע שהתנהגותו גובלת בהטרדה מינית מוכחת , אני מציעה לך לחפש את חוק הטרדה מינית ולבדוק באם יש תכנים ההולמים את מעשיו של הבוס
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה שאני מדברעידן15/12/2011
אני בן 26 בגיל 13 עברתי ניצול מיני על ידי גבר מבוגר יותר מפעם אחת. לאחרונה התחלתי לקרוא בנושא ולמדתי שיש לי מספר רב של סימפטומים. במשך הרבה שנים חשבתי שזה היה מרצוני ושלא נוצלתי, הרגשתי שהייתי מספיק בוגר כדי למנוע את זה חשבתי שאולי אני הומו כי גמרתי ונהנתי מזה דבר שגרם לי לחזור אליו מספר פעמים.. כיום אני מבין שהייתי ילד ושנוצלתי אין לי משיכה לגברים למרות שהייתי עם לא מעט גברים אולי אני דו מיני אני עוד לא סגור על זה.. יש לי מגוון של בעיות עם עצמי ככל הנראה בגלל המקרה...
השאלה שלי היא האם אפשר לטפל בבעיות שנובעות מניצול מיני?
האם כדי לספר על זה למשפחה שלי? שסוף סוף יבינו למה אני כמו שאני סגור ומבויש..
אני רק רוצה לציין שזה שניצל אותי עשה זאת להרבה ילדים וישב בכלא.. בטח לא מספיק זמן!!
אשמח לקצת עזרה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם ראשונה שאני מדבר - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/12/2011שלום לך עידן. מברכת אותך שהעזת לפתוח ולספר על מה שקרה לך ולצערינו לא רק לך. לשאלותיך, בודאי ובודאי שאפשר לעזור בטיפול להשתחרר מבעיות שנוצרו או התקבעו עקב הטרדה מינית. אגב, הרבה פעמים כיון שנגרמת גם הנאה, כמו שאתה מספר, בזמן ההטרדה זה הופך את זה ליותר מבלבל, אבל על הגוף אין לנו שליטה ולכן בודאי בגיל שבו היית גם גמרת והגעת לפורקן מיני.
קשה לי לדעת אם נכון לספר למשפחה שלך, תלוי במידת הקרבה שאתה חש אליהם וגם כמו שאתה מכיר אותם, האם יתמכו בך? מאוד חשוב לספר ולא להישאר לבד עם החוויה אבל נכון לבחור, להתחיל לספר לאדם שאני יודע שאקבל ממנו תגובה תומכת חמה כדי שאחרי זה אוכל להמשיך לספר גם לאחרים, אם אותו אדם הוא בן משפחה או חבר - תחליט אתה לפי היכרותך עם הנפשות הפועלות.
אני ממליצה לך ליצור קשר עם קו התמיכה לגברים 1201 בתל אביב, הם גם יוכלו להפנות אותך למטפל מתאים או לקבוצת תמיכה אם יש להם כרגע.
אל תישאר לבד עם הסיפור, זה הכי חשוב, גם אם אתה כבר רגיל להיות איתו לבדך. בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאבא מודאג11/12/2011
לצערי, נודע לי כי בני הגדול פגע מינית בשלושה מבנותיי הקטנות (7-12) (הוא סיפר בעצמו ע"י אדם שהיה קרוב אליו וזה העביר אלינו). מדובר לא בחדירה אלא בעקר בחיכוכים ושכיבות אחד על השני עם בגדים תחתונים). הדבר מטופל ע"י הרווחה וכמו"כ, הוא עצמו בטיפול כבר מס' חודשים. בתקופה האחרונה הוא הורחק מהבית כי לא שלט בעצמו. אשתי ואני דנים בשאלה האם לספר לשאר אנשי הבית (אחיו ואחיותיו האחרים) שאינם יודעים או לא.אני יודע שיש דעות לכאן ולכאן האם לספר ו/או מה לספר. שאלתי היא מהי החשיבות לספר לאלו שאינם יודעים. האם, ובתקווה, לאחר הטיפול, זה לא ישאיר לכולם צלקת שזה אחיהם? מי שבענין, ודאי שיודע ומטופל אבל מי שלא, בשביל מה לספר להם?
אשמח להתייחסותכם המקצועית והמהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
צביה כפיר M.S.W11/12/2011שלום לך אב מודאג. אתה שואל שאלה חשובה ואין כמובן תשובה אחת מוחלטת אליה,אולם מה שבוודאות ידוע לנו כי סודות בתוך משפחה הם דבר הרסני וכאשר מתגלים הסודות ולא חשוב גם אם זה במרחק של שנים מתעוררים הרבה כעסים וטינות ולא תמיד ניתן לכפר עליהם. אין לי ספק ששאר בני המשפחה או יודעים ולא מגלים לכם, או שמרגישים שיש דברים אשר אסור לדבר עליהם ןלכן לא שואלים.
כיון שלדבריך כל המעורבים בפרשה כבר יודעים הרי לא ברור אם אחד מהם לא יגיד את זה ללא שליטה באחד הימים מכניס אותם לחיים תחת מתח ואז לחיות גם תחת מתח שיש דברים שהם צריכים להסתיר מגביר את הבושה לגבי מה שקרה ומקשה בתהליך ההחלמה וגם יוצר הפרדה בין היודעים ללא יודעים במשפחה.
אתה שואל למה הם צריכים לדעת? יש מן ההגיון להגן גם על מי שפגע ולא לחשוף אותו אולם השאלה היא מה יהיה המחיר המשפחתי שלכם בסופו של דבר ואיפא בא לידי בטוי הכוח המשפחתי שלכם? רק אתה ואשתך יכולים להחליט. מקוה שהטיעונים שרשמתי יוכלו לעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה לכם. צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה מיניתנטלי09/12/2011
לפי 4 שנים בתי הוטרדה מינית (היתה בת 10 על ידי בייבי סיטר שלה אשה בת 40
התקיפה כללה בעיקר נגיעה בשדיים תוך כדי משחק!
האם ידועים לכם מקרים בהם ילדה מוטרדת מינית על ידי אשה?
היום הדברים יוצאים החוצה ביתר שאת למרות שידענו על כך בעבר וכמובן שהיא פוטרה וגם הכחישה הדברים!
האם יש לדווח עליה בדיעבד לאיזשהוא גורם?אשמח לתגובה כלשהי נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה מינית - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע09/12/2011שלום נטלי
אכן נשים פוגעות בקטינים התופעה מוכרת ומדווחת
אם את חושבת שיש ילד שהיום הוא בסיכון יש חוות דיווח לכל אזרח, בנוסף ניתן להתלונן במשטרה , המשטרה הקרובה למקום ביצוע העבירה היא המשטרה שתטפל בתלונה.
יש מרכזי טיפול לילדים נפגעים תקיפה מינית במספר מוקדים בארץ, אם תכתבי את איזור מגורייך אולי נוכל לאתר לך מרכז הקרוב למקום המגורים
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהע.05/12/2011
ישבתי עם אחי הגדול בבית קפה. ניגשה לשולחן שלנו מלצרית. הוא לא הכיר אותה מקודם. לפני שהיא הוציאה מילה, הוא הביט לה בעיניים ואמר לה: "את נורא חמודה, ואת מוצאת חן בעיניי. אולי אפשר לקבל את הטלפון שלך?". הוא קיבל את הטלפון, והם עדיין בזוגיות.
הייתן מגדירות את את הפנייה הישירה הזאת כסוג של הטרדה מינית?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
צביה כפיר M.S.W07/12/2011שלום דליה, אותי מענין למה את רואה את זה כאולי פגיעה מינית, למרות שזה לא נחווה כך כנראה על ידי הבחורה שאחיך פנה אליה. זו באמת פניה ישירה אבל אינני יודעת באיזה טון נאמרה? מה שדרו עיניו בזמן הזה? שאלה ישירה שבה יש זכות לאדם השני להגיד לא, קשה להגדיר כהטרדה מינית. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהי מכירה את דודו סייג המורה מי-םענת01/12/2011
מורה לנהיגה שלא הייתי שולחת אליו אף אחת מנסיון אישי שרודף אותי עד היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי מכירה את דודו סייג המורה מי-ם - תגובה
צביה כפיר M.S.W04/12/2011שלום לך ענת, תודה שאת מידעת ומזהירה. מקוה שהמסר יעבור. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות למנהלות הפורום היקרותע.29/11/2011
בעיטה באשכים באמת מכאיבה לתוקף?.
שמעתן על נשים שהותקפו, בעטו באשכים, וניצלו?.
אם תותקפו, תנסו לבעוט באשכים?.
מחכה לתשובותיכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות למנהלות הפורום היקרות - תגובה
צביה כפיר M.S.W29/11/2011דליה שלום. פגיעה באשכים אכן מכאיבה, אני לא מכירה נשים שעל ידי בעיטה כזו הצליחו לברוח מתוקף. לצערינו בזמן התקפה, נשים וגברים, קופאים ברוב המקרים. מקוה שעניתי לך צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת, כדאי לנסות לבעוט לאשכים?
ע.29/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת, כדאי לנסות לבעוט לאשכים? - תגובה
צביה כפיר M.S.W30/11/2011כן בודאי. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)