פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    א
    08/03/2012

שלום
    אני בחורה בת 25 ובגיל 18 עברתי הטרדה בצבא?
    4 בחורים תפסו אותי והכניסו אותי לחדר סגרו את האור ונעלו את הדלת
    פחדתי ולא הצלחתי לצעוק רק להתנגד עם הגוף
    2 מהבחורים החזיקו אותי כל אחד ביד אחרת אחד שמר על הדלת שאני לא יברח והרביעי הוריד את המכנסים
    שתי הבחורים שהחזיקו אותי תפסו לי את הראש חזק ובכוח ניסו והם אמרו לי לפתוח את הפה ולא פתחתי הזזתי את הראש כל הזמן והם ניסו לתאר לי את זה כמו אוכל הם אמרו תנסי זה כמו סוכריה או בננה וכו.. אני זוכרת שממש התנגדתי עם הגוף ושאני כאילו קשורה ומנסה להשתחרר ולא מצליחה אבל לא הצלחתי לדבר או לצעוק
    ואז הם ראו שאני לא רוצה אז הם לקחו את היד שלי ושמו את היד שלי על זה והם אמרו לי להמשיך ושהם ישחררו אותי אחרי זה ופחדתי שהם לא יעשו לי משהו אחר רק רציתי לברוח אז המשכתי ואז הם דחפו אותי החוצה וברחתי לשתוף ידיים יותר משעה אחר כך אחד מהם ראה אותי שוב ואמר שהם היו שיכורים ושאני לא יגיד לאף אחד והוא אמר שאני לא יודעת כלום ושהוא ילמד אותי לא עניתי לו כי פחדתי שזה יקרה שוב .לא ישנתי כל הלילה ישבתי במיטה ורעדתי עד הבוקר .
    לא סיפרתי לאף אחד גם לא להורים שלי 7 שנים אני שומרת את זה איתי ובוכה בלילות שאף אחד לא יראה שאני בוכה.
    אחר כך לא היה לי תאבון והגעתי למשקל של 40 קילו והיו לי בעיות במחזור אבל את זה ראו ועזרו לי אמא שלי והמפקד והרופאה של הצבא רצתה לתת לי פסיכולוג כי היא חשבה שיש לי הפרעת אכילה ולא הסכמתי לפסיכולוג כי פחדתי שהוא יגלה וכולם יידעו מזה.
    לפני שבוע סיפרתי את זה ל2 בנות מהעבודה כי אני כבר לא יכולה יותר והם הציעו לי לספר למנהלת והם אמרו שהיא תוכל לעזור לי או ללכת לעזרה אני מפחדת מההשלכות ואני לא רוצה שהיא תדווח על זה כי אני לא רוצה לדווח ואני לא רוצה שההורים שלי יידעו או המשפחה שלי תדע מזה
    אני מצטערת שסיפרתי להן והפלתי את זה עליהם לכל אחד יש משהו משלו ואני לא צריכה להפיל את זה על אף אחד הלוואי ולא הייתי מספרת להם
    מה לעשות בבקשה תעזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• חשוב מאוד - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    14/03/2012

,תודה רבה לך מ. כל תמיכה ועידוד חשובים מאוד. צביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה

שיר
    21/03/2012

שלום לך. תדעי שעוד המון בנות עברו דבר דומה למה שאת עברת. לא עשית שום דבר רע. זו זכותך לדבר על בקצב שנוח לך ובמזמן הנכון בשבילך.
    לפעמים אנחנו חושבים שההורים שלנו יקבלו את זה ממש קשה. אבל יש אפשרות לקבל מהם הבנה מאוד גדולה ועם זאת הקלה ענקית.
    יש אפשרות לדבר על זה בטיפול. טיפול בתת מודע יאפשר לך להבין מה בדיוק כואב לך היום מהאירוע ולשחרר את זה מפנים.
    אני מאחלת לך המון הצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המרכז לפיתוי עדיין עושה שטיות?
    רעות
    05/03/2012

כל פעם שאני עוברת במזרקה בדיזינגוף מטרידים אותי חברה מהמרכז ומתחילים איתי..
    זה ממש מעצבן כבר!
    אפשר להתלונן עליהם?

הוספת תגובה

• המרכז לפיתוי עדיין עושה שטיות? - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    06/03/2012

שלום
    הפרטים שציינת אינם מספיקים כדי לתת לך תשובה מדוייקת.
    אם יהיו לך ראיות למעשים שביהמ"ש (ו/או המשטרה) ישתכנעו שהם מבססים לפחות אחת מ 5 ההתנהגויות האסורות לפי החוק למניעת הטרדה מינית, תוכלי לפעול.
    הטרדה מינית היא כל אחת מההתנהגויות האלה:
    (1) סחיטה באיומים, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
    (2) מעשים מגונים (מעשה לצורך גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים);
    (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
    (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
    (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי
    עמיר
    22/02/2012

שלום אנ בן 20 "אבא" שלי היה מרביץ לי שהייתי קטן וגם כשהייתי לא כ"כ קטן ורציתי לדעת האם יכול ליהות שעברתי התעללות מינית שהייתי קטן ואני לא זוכר (לא דווקא מצידו) ואם כן אז מה עושים? והאם יש אפשרות לבדוק אץ זה בדרך כול שהיא מלבד רגרציה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שכחתי

הוספת תגובה

• שכחתי - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    23/02/2012

שלום עמיר.
    למה אתה חושב שעברת התעללות מינית? ואם אתה לא זוכר למה להתאמץ לזכור?
    גם התעללות אלימה של מכות פוגעת פגיעות רגשיות ומשפיעה מאוד על מי אנחנו נהיים ואיך אנחנו רואים את העולם.
    אם אתה מרגיש שאתה זקוק לעזרה בגלל המכות שקבלת מומלץ לפנות לטיפול.
    לא הייתי ממליצה לחפש זכרונות שאינם קיימים. בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטים נשכחים
    יעלה
    14/02/2012

הי,
    בעברי כילדה עברתי מספר הטרדות מיניות.
    כיום אני נשואה עם ילדה בת ארבע.
    אני בחרדות ופחדים שחס ושלום בעלי יגע בבתי- רק מעצם המחשבה שכך אני חושבת על בן זוגי המדהים מסריטה אותי.
    הוא מבקש מבתי לדרוך לו על גבו ולפעמים קם עם איבר קשוי, או שפעם אחת תוך כדי משחק והשתוללות הוא נשכב עליה.
    למיותר לציין שאני חטפתי כאבי בטן קשים שראיתי את הדברים הללו.
    דיברתי איתו והוא הביע צער מעצם המחשבה אך גם הבנה לנוכח עברי.
    על פניו על פי הדברים שתיארתי האם משהו אינו כשורה?
    האם יש צורך לטופל בעצמי וכיצד?
    איך עליי להתמודד זה מעיב על הזוגיות שלי.
    ושאלה נוספת חשובה, איך שומרים על ילדה יפה בת 4 שלא תעבור כמוני הטרדה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטים נשכחים

הוספת תגובה

• סרטים נשכחים - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    14/02/2012

שלום לך יעלה. את מעלה שאלות חשובות.
    מי שעברה הטרדה מטבע הדברים רגישה יותר ופוחדת אבל מצד שני אולי רואה בעיות גם במקומות שאין.
    על פניו, במה שתיארת אין בעיתיות אבל עשויה להיוצר אם לא תאפשרי קשר טבעי בין בעלך ובתך. אני ממליצה לך בחום על טיפול. שם תוכלי לטפל בחששות שלך ולנתב אותם למקומות מועילים ולמנוע מתח ורוגז מיותרים אצליכם בבית.
    הדרך הטובה ביותר לשמור על ילדה בת 4 זה ללמד אותה שהגוף שלה הוא שלה ושאם מישהוא נוגע או מתקרב אלעיה ולא נעים לה שתספר לך. צריך ליצור מרח ב מוגן בבית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ע.
    13/02/2012

בעיטה בביצים יכולה להבריח אנס?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    14/02/2012

שלום קוקי, אין לי תשובה לשאלתך. יש אולי מצבים שכן ויש אולי מצבים שלא. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חדשה
    מתלבטת
    11/02/2012

שלום!לפני כמה ימים פניתי לפורום עם שאלות על המשך טיפול.אני רוצה להוסיף משהו.אני היתי בטיפול של 5 שנים בקשר לבני מכור לסמים ואלכוהול.זה מאוד עזר לי לשפר יחסים עם בני.ולא דיברתי על עצמי.בטיפול משפחתי עם בני התחלתי לחשוב על ילדותי ונזכתי בדברים.אני עברתי התעללות מינית על ידי דוד שלי ויש לי רק זכרון אחד של נגיעה בשדיים.זה היה כש היתי בת 14 או 15.אני לא זוכרת עוד משהו פשוט מרגישה שהיו עוד דברים.רק מרגישה ולא זוכרת.אחר כך היו עוד כמה מקרי אונס לא במשפחה.עם סיפור שלי פניתי לטיפול. לפני זה סיימתי טיפול ממושך כאמא של מכור.חיפסתי מקום שלי לדבר רק על עצמי על מה שעברתי .זה לא צלח. עכשיו אני שוב לבד.מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חדשה

הוספת תגובה

• יש לזה סוף??
    אני
    10/02/2012

שלום..
    עברתי הטרדה מינית פןלשנית במיוחד במשך כשנה.
    לפני יותר מחצי שנה סיפרתי ומאז נכנסתי לתהליך קשה ומתיש.
    אני מטופלת אצל פסיכולוגית ולוקחת כדורים נגד דיכאון.
    בזמן הזה התחלתי לימודים גבוהים ואני כל הזמן במלחמה לחזור לחיים ולהתנהג כמו כל נערה רגילה. (הייתה תקופה של כחודשיים שהייתי כל היום במיטה בלי לאכול ובלי ליצור קשר עם חברות..)
    אבל לצערי כל הזמן יש לי נפילות. לא נפילות קטנות אלא נפילות שהייאוש בהן אוכל אותי, שאין שום טיפה של תקווה, שהפחד נמצא בשיאו ושהדמעות לא מפסיקות לזלוג.
    גם כשאין לי נפילות אני מרגישה שאם היו מציעים לי למות הייתי קופצת על ההזדמנות במהרה. (ניסיתי להתאבד כמה פעמים. לא מזמן חתכתי את עצמי מאד עמוק וברגע האחרון קיבלתי פיק ברכיים ובסוף עשו לי תפרים..).
    בזמן האחרון אני מבינה שאני פשוט לא רוצה לצאת מהמצב הזה.
    אני מפחדת. אני מאד מאד מפחדת. מפחדת מהחיים, מפחדת מכך שאני לא יודעת מה עומד לקרות כל רגע. אני קמה כל בוקר בתחושה שבטוח הולך לקרות משהו רע.
    כ"כ נפגעתי, ואני כ"כ חלשה עכשיו שאני מרגישה שאין לי יכולת להתמודד עם קשיים במהלך החיים. אפילו קשיים קטנים.. אני מרגישה שאין לי הגנה מפני העולם הזה.
    הפסיכולוגית שלי מדהימה. היא עוזרת לי מאד. אבל למרות זאת אני לא מצליחה לרצות לצאת מכל התקופה הקשה הזאת. אני מרגישה שזה המקום היחיד הבטוח, שכל רגע אני יכולה להיכנס מתחת לשמיכה, לעצום עיניים ולדמיין שאין אני, שאין כלום.
    כל רגע ביום אני יכולה להתחיל לבכות. כי באמת קשה לי.
    אני כותבת כאן משתי סיבות:
    1. אני רוצה להבין אם אני דפוקה שלוקח לי הרבה זמן לצאת מהמקום החלש הזה למרות שאני בטיפול.
    אני רוצה להבין אם אני דפוקה שאני לכאורה מתקדמת בחיים עד שאני מבינה שזאת הצגה ואני מחליטה להתאבד.
    2. יש לזה סוף?? יהיה איזשהו שלב שאני באמת באמת ארצה לחיות? שאני אוהב את החיים? שאני ארצה לקום כל בוקר ולא אפחד כ"כ??
    תודה.
    אני.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לזה סוף??

הוספת תגובה

• יש לזה סוף?? - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    10/02/2012

שלום לך. את מספרת על הטרדה קשה שעברת ועל זמן טיפול יחסית קצר, במושגים של טיפול בפגיעות קשות.
    אעיז להגיד בעדינות שכנראה חלק מהחומר הטיפולי שייך גם לדברים נוספים בחייך שאולי מעצימים את החויה כרגע.
    קשה לי להבין מה בדיוק את מבקשת אבל מאוד ברור לי את לא דפוקה.
    נדרשות הרבה אינרגיות כדי להיות במקומות כואבים וקשים ובו בזמן לנהל אורח חיים שגרתי. אני הייתי שמחה בשבילך אילו היית יותר סבלנית וסובלנית לעצמך ולתהליך כי אני יודעת מנסיון חיים של מטופלות שהדברים מתארגנים, פחות מציפים ומאפשרים לחיות בשגרה, אבל זה לוקח לפעמים הרבה זמן וחצי שנה זה כלום כרגע.
    אז סבלנות וסובלנות עצמית, האמיני בעצמך ושתפי את המטפלת בכל השאלות האלו שלך.
    חזקי ואמצי צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אני
    11/02/2012

תודה. אבל איך אפשר?? אני לא יודעת אם לשמוח או להיות עצובה מזה שזה נחשב זמן קצר יחסית, אני רק יודעת שאני כבר משתגעת מלהיות במקום הזה..
    כל יום אצלי הוא נצח, אז חצי שנה זאת בכלל תקופה לא נגמרת...
    אני מרגישה לפעמים חלשה ברמה שאין לי יכולת להתמודד ולעמוד יותר מול החיים האלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    12/02/2012

ליבי ליבי אליך. אין ספק שכשקשה כל דבר קצר נראה כמו נצח ובטח כשאת רוצה להיות הרחק מהמקום הזה,
    אבל בהפוך על הפוך, ככל שתקבלי את זה שאת כרגע במקום קשה ושזה לא הולך להיות זמן קצר תרגישי טוב יותר. אם תרפי מהציפיה שמחר בבקר כבר לא תרגישי ככה יהיה קל יותר לשאת את נטל הסבל.
    דבר אחר שאולי עכול לעזור זה יותר מפגשים טיפוליים לתקופה מסויימת, להקיף את עצמך בכמה אנשים שיודעים את מצבך וישמחו להיות שם בשבילך ולנשום, כל הזמן לנשום.
    הרי ההתעללות שחוית לא מתרחשת כרגע שוב, מה שיש כרגע זה הזכרונות משם, אז אם שרדת שם אין שום סיבה שלא תשרדי עכשיו.
    מאחלת לך הרבה כוח צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

אני
    12/02/2012

הלוואי שזה ייגמר מתישהו, כי אני כבר לא שורדת. תמו כוחותיי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסוציאציה ושאר מרעין
    טרה
    08/02/2012

שלום.

לפני תקופה ארוכה הייתי מטופלת, בין היתר עקב מערכת יחסים אלימה שהחלה בתקופת התיכון, נמשכה on off מספר שנים ודפקה אותי בצורה די חזקה:
    אובחנתי ע"י so-called יודעי דבר כדו- קוטבית, אבל בעזרת המטפלת שלי זזנו לכיוון BPD (לא שזה בית נעים יותר, אבל מרגיש יותר נכון). היא גם לימדה אותי לדבר על דיסוציאציה ולזהות את הקולות השונים, שכמה מהם- בקלות ובאהבה- נפתחו בפניה.
    זה היה תהליך מטלטל, קשה, כואב, עם מעט ניצנים של תקווה פוטנציאלית, אבל הוא נקטע באיבו. לא חשוב.
    בכל אופן, במהלך המפגשים איתה עלה שוב ושוב נושא הפגיעה שחוויתי. כמעט ולא דיברנו על הפגיעה שהתרחשה בעבר, אלא יותר על דברים שקרו בהווה; מפגשים חדשים עם אותו פוגע.

כמו שכבר אמרתי, הטיפול נעצר ועבר מאז כבר די הרבה זמן.
    גם קרו הרבה דברים.
    הרבה אסימונים נפלו. חלקם למקום, חלקם לטמיון.

ועכשיו לעיקר:
    נחשפתי לתוכנית העוסקת באישה עם דיסוציאציה (united states of tara).
    יש שם פוגע שמהווה "אויב מבפנים".
    אז אין לי ספק שהאויב שלי הוא שטן בשר ודם. אני גם יודעת בדיוק מתי הייתה הפוגה ממנו, ומתי הופיע שוב. ואני תוהה בחרדה עצומה: האם יכול להיות שההופעה המחודשת של הסיוט הזה, זה שרודף אותי כבר שנים, זה שמאיים עלי, חונק אותי, אונס אותי ושובר אותי- האם יתכן שהוא רק פרי מוחי הקודח??
    יכול להיות שאני עד כדי כך דפוקה, שבראתי בתוכי את היצור הזה, ובאמת באמת באמת- כל מה שקרה- לא קרה??????

לקביעת תור
    סגירה
    דיסוציאציה ושאר מרעין

הוספת תגובה

• דיסוציאציה ושאר מרעין - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    09/02/2012

שלום לך טרה. ככל שידוע לי אין לאף אחד סיבה ליצור אישיות שונות סתם ככה וללא רקע של פגיעה, ולא חשוב אם מינית או רגשית קשה. יצירת הדמויות השונות באה כדי להגן. להגן מזכרונות קשים, חויות מציקות וכו'.
    חבל לי בשבילך כי ברור לי שיש לך סיפור חיים קשה ושכעת את מ וסיפה עליו רגשות אשם מיותרים. נראה לי מאוד חשוב שתחזרי לטיפול ותוכלי להקל על עצמך בכך. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המציאות הופכת נזילה

טרה
    11/02/2012

תודה על תגובתך.

אני אנסה לחדד את ההרגשה שלי ולהסביר עצמי יותר טוב:
    לצערי, אני יודעת בוודאות שנפגעתי. אני יודעת מי, מתי, והיכן (רק חסר לי ה"למה"...).
    הבעיה מתחילה בנסיון שלי להבין דברים שקרו שנים מאוחר יותר. ואנחנו מדברים על טווח של יותר מ-10 שנים!
    אני תוהה, כי נראה לי לא הגיוני שהחיים שלי ישתנו מקצה אל קצה- כפי שקרה לי בעשור האחרון, אבל הכתם הזה לא הפסיק להופיע.
    אני תוהה, כי בניגוד לילדה השקטה אך הסוררת שהייתי אז, גדלתי להיות קונפורמית יותר- ולא יכול להיות שהכתם ממשיך להופיע. לא יכול להיות שכאדם בוגר ושקול, כאשת איש, כאמא- אני ממשיכה לרעוד מפחד כל פעם ששמו מגיע לאזני, ושאני ממשיכה לשתף פעולה עם המאוויים הסאדיסטיים שלו, ועוד כל מני דברים בושה מלהזכיר.
    אני תוהה אם אני לא בורחת למקום הבטוח שלי, מקום מוכר של פגיעה והתעללות, ויוזמת לעצמי, עם עצמי, את האפיזודות שאחר כך אני חוזרת מהן מרוסקת.
    אני כבר לא יודעת מה שלי ומה לא, ואין לי אל מי לפנות. אין לי מי שיוכל להגיד לי איפה אני נגמרת, והמציאות החיצונית מתחילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המציאות הופכת נזילה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    12/02/2012

טרה שלום. ההודעה הנוספת שלך רק מחזקת את העובדה שאת חייבת לחזור לטיפול ולהיות מוחזקת על ידי מקום נוסף בחייך.
    זה כל פעם מדהים מחדש לגלות את הקשרים בין תופעות שקשורות לעברינו שיכולות להופיע גם שנים אחרי שקרו הדברים, כי אנחנו נושאים בתוכינו את כל מה שקרה ואין לנו שליטה מתי תופעות יופיעו ויפריעו לנו.
    הדרך היחידה לנקות כמה שיותר את החויה ואת השפעותיה (התופעות השונות) היא בלהיום שם, לדבר על זה לשחרר לנקות אולי לסלוח, ואני לא מכירה דרך טובה יותר מטיפול עבור כל אלה.
    מצאי בתוכך את הכוח וחזרי לטיפול. בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיים טובים יותר

שיר
    21/03/2012

אין מישהו שיכול להגיד בשבילך איפה ההמציאות נגמרת. אבל יש טיפול שיכול לעזור לך להבין בתוך עצמך למה את חובה את הרגש הזה שוב ושוב למרות שעבר 10 שנים.
    טיפול בתת מודע יכול לעזור לך לנקות האת הרגש הזה מהגוף ולחיות בחיים חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות

דני
    17/04/2012

טרה שלום רב,
    קראתי את מה שכתבת ואני בהלם איך וכמה שהמחקרים והמקרים במציאות תואמים אחד לאחד,גם המקרים עצמם של התעללות מינית בילדות והתחושות שמלוות אתכן במהלך השנים דומים אחד לאחד.בעבר הלא רחוק הייתי נשוי לאישה מדהימה שעברה בדיוק כמוך התעללות מינית קשה בילדות הכוללת סדיזם מעורר פלצות.המפליא שהמקרים הכי קשים קורים במשפחה,אבא,דוד,גיס,והשתיקה והפחד שמלווה אתכן במשך השנים מהאובייקט כמה שהוא לפעמים לא מובן וסותר כל היגיון בריא ,הרי מי שאמור לפחד פחד מוות שהסיפור ייחשף זה אותו מתעלל בן בליעל,בפועל מה שקורה שאתן מאבדות את היכולת להתמודד מול אותו מתעלל "השולט" בכן מסיבה אחת פשוטה,אתן נעצרתם מולו בדיוק בגיל שההתעללות התחילה וזה בדרך כלל בילדות המוקדמת 8-9-10 ,וזו בדיוק הסיבה לחוסר יכולת שלכן להתמודד וההמשך לפחד מאותו אדם שהרי אתן עדיין בנות 9 מולו ואין לכן את היכולת להתגונן מולו כפי שלא יכולתם בעבר,הוא מנצל את החולשה הזאת והפחד שמשתק אתכן להמשיך לאורך שנים רבות במעלליו.מניסיון אני כותב לך,רק ברגע שרעייתי שיתפה אותי כאדם היחד עלי האדמות במה שעבר עליה וידעתי מי אותו מתעלל,מבט אחד ישיר ממני אליו ובו רמיזה ברורה "תיזהר אני יודע מה עשית" גרם להתרחקות מיידית שלו מרעייתי.דבר זה הוביל במידת מה להקלה בהרגשתה בדיוק כפי שמתואר על ידך.אני מציע לך בכל ליבי,אל תירתעי,תעמדי על הרגליים האחוריות ,תשתפי בסוד הנורא את בעלך או אדם קרוב,גם אם המעשים נעשו בגיל מאוחר שאף אחד לא מבין שזה לא מרצון אלא מהפחד שממשיך ללוות אותך אין זו אשמתך,זו לא את האישה והאימא הבוגרת,זו הילדה הקטנה שלא יכולה להתנגד ולהתמודד.ליבי ליבי איתך,אני יודע בדיוק איך את מרגישה ואיזה סבל נוראי עובר עלייך.ברגע שתחשפי את הדבר הנורא מכל תאמיני לי שתרגישי אדם אחר.מקומו של המתעלל מאחורי סורג ובריח,אבל אם את לא רוצה להתלונן תני לו לפחד! תני לו להרגיש מאוים על מעשיו והמחיר שהוא עלול לשלם בגינם.
    אם אוכל לעזור בעוד משהו ,אשמח.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    17/04/2012

תבורך דני, אין כמו דעה תומכת של אדם המקורב לנושא. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ישירה
    ע.
    30/01/2012

יש לי שאלה ישירה אליכן, כפסיכותרפיסטיות ונשים:

רוב הגברים נשלטים על ידי הזין שלהם?.
    כלומר, כשעומד להם הם מרוכזים בסקס?.

אנא, ענו ברצינות...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ישירה

הוספת תגובה

• שאלה ישירה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    31/01/2012

שלום קוקי. אני לא חוברת לתפיסה הבסיסית שלך שהגברים נשלטים על ידי הזין שלהם. לחשוב ככה זה להוריד מהם את כל האחריות למעשיהם, לבטל אותם כאנשים חושבים וכבני תרבות, כל חברה והנורמות שלה.
    אולי לפעמים הזין שלהם מקשה עליהם לחשוב או להתנהג אבל הוא לא שולט בהם אלא הם בו. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעשים מגונים על ידי הסבתא
    alex
    29/01/2012

היום אני בן 25, אחרי שירות צבאי מלא ביחידה קרבית.
    אחרי שתיקה של 15 שנים בערך, רוצע להגיש תביעה נגד סבתא שלי על מעשים מגונים ושידול לסרטים פורוגרפיים ילד בן 10.
    מה הצעדים שאני צריך לעשות ואם יש סיכויים לתיק שלי למרות כל כך הרבה שנים של שתיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    מעשים מגונים על ידי הסבתא

הוספת תגובה

• מעשים מגונים על ידי הסבתא - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    30/01/2012

אלכס שלום
    עפ"י חוק ההתיישנות, ככל שמדובר בתביעה אזרחית- תקופת ההתיישנות בגין תקיפה מינית או התעללות שבוצעה בקטין בידי פוגע שהוא בן משפחתו, מתחילה רק בגיל 28.
    לצורך הערכת הסיכויים בתיק, יש חשיבות רבה לפרטי המקרה.
    קבע בדחיפות פגישה עם עו"ד המצוי היטב בתחום, השנים שחלפו לא אמורות לפעול נגדך.
    בכבוד רב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית

alex
    31/01/2012

תודה רבה עורך דין , אני אפעל לפי הנחיותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    לא חשוב
    29/01/2012

אני בת 19, תקפו אותי 4 פעמים מאז שהייתי בת 16, סתם כך מתוך שומקום, באוטובוס, ברחוב.. כל אחד מהמקרים היה זוועתי אך האחרון הוא ששבר את גב הגמל.. גבר חזק תקף אותי מתחת לבניין, נגע בי למעלה ולמטה וניסה להפשיט אותי באלימות בעוד הוא פותח את רוכסן מכנסיו, לא האמנתי שזה קורה לי שוב והצלתי להתחמק ממנו רק לאחר שהספיק לגעת בי כרצונו.. אני בחורה דתייה ועוד לא נגע בי גבר בצורה נעימה, אני חוששת מכל גבר העובר ברחוב ואני לא מסוגלת אפילו לחשוב על להתקרב לאחד מהם(אף שהרבה מחברותיי כבר נשואות ויש להן חברים..)ואין יום שעובר בלי מחשבות וזיכרונות ותמונות ובכי.. אני מרגישה כאילו גברים רואים בי מטרה לפגיעה, רציתי לדעת אם יכול להיות שאני עושה משהו שזה איזה קוד אצל גברים ל"בואו לפגוע ולהרוס אותי"? אני כבר לא יודעת מה לחשוב.. אני שונאת את הפחד הזה!! אני צריכה עזרה בדחיפות אבל לא מעיזה לספר להוריי..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לא חשוב

דני
    07/02/2012

שלום לך,עצוב לקרוא את מה שכתבת ,אני אמנם לא בעל מקצוע אבל ניסיון עם בת זוג שעברה התעללות מינית יש לי. בת זוגתי תמיד אמרה לי שהיא יכולה לזהות מקילומטר סוטה מין, כפי שהבנץי ממנה יש איזה שהוא קוד התנהגות הדדי (ששווה מחקר אימפירי לדעתי) בין הנפגעות לפוגעים.ייתכן שאותם אלו שפוגעים בך מזהים משהו לא מודע בהתנהגותך,לא שחלילה האשמה בך ולכן הם נטפלים אלייך,לא נראה סביר בעליל שסתם אדם בריא בנפשו יבוא אל בחורה ברחוב ויבצע בה מעשים כפי שתיארת.אל לך להרגיש אשמה בכך שישנם סוטים שנטפלים אלייך.תיקוותי שתימצאי זוגיות במהרה,ואת חייבת להראות בטחון עצמי כלפי חוץזה דבר שירחיק ממך מטרידים למיניהם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חשוב - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    07/02/2012

שלום לך דני. ניתן מדבריך לחשוב שקיים קוד התנהגותי המזמין תקיפה. כנראה שאם היה כזה היה ניתן ללמדו ובכך להגן על נפגעים בפוטנציאל. לצערינו לא התגלה קוד כזה עד היום.
    אני מבינה שבת זוגתך מתוך החויה האישית שלה פיתחה חושים אשר מאפשרים לה להרגיש רגועה כי היא מצליחה לזהות תוקפים פוטנציאלים, אולי היא באמת מרגישה נכון אבל אני חוששת שגם היא משתמשת בהכללות שאולי בחלק מהמקרים לא נכונות .
    כל עוד המחשבה הזו עוזרת לה, זה חשוב.
    תודה לך על האמפטיה שניסית להעביר. יום טוב צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוד לתקיפה מינית

דני
    12/02/2012

צביה שלום,
    שחמח לב שגם אותה בחורה מציינת "שאולי היא גורמת לגברים לבוא ולתקוף אותה".. אני שומע את זה ולא לראשונה. גם זוגתי הותקפה מספר פעמים,הרי לא כל הילדות והבנות שהיו וגדלו איתה במשפחה הותקפו ולו פעם אחת,והיא שוב ושוב הותקפה על ידי כמה מבני משפחתה וגם מהסביבה.
    מקריאת דבריה של הנערה צפו לי הדברים ששמעתי מבת זוגתי ולכן חשבתי לעצמי שייתכן והדבר דורש מחקרים רציניים ויכול להיות ששם המפתח למנוע קורבנות נרכשת שוב ושוב.
    בכל מקרה ליבי ליבי עם הנערה ותיקוותי שתוכל להתגבר על הפחד ולשדר בטחון עצמי ועוצמה בכדי להרחיק ממנה את הסוטים שמנצלים את חולשתה המופגנת ככל הנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוד לתקיפה מינית - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    12/02/2012

דני שלום. קודם כל תודה לך שאתה עוקב ומתייחס לדברים ואני מבינה שכוונתך טובה ורוצה לעזור.
    כאשר קורים לנו דברים רעים ובלתי מובנים אנחנו נוטים לקחת על עצמינו תחושת אשמה ואחריות כי אחרת למה זה קורה לנו? זה חלק ממנגנון אוטומטי שלנו. לכן גם
    חלק מתחושת האשמה של הנפגעות נתמכת במחשבה האוטומטית הזו שאולי הן אשמות והדברים קרו להן באשמתן.
    לצערינו רבים מהתוקפים, גם אם מתעמתים איתם אחרי הרבה שנים אבל גם בזמן שהדברים קורים באמת מעבירים לנפגעת מסר, אל תספרי כי זו גם אחריותך מה שקורה. רוב הפוגעים אינם מוכנים לקחת אחריות על מעשיהם.
    אני יכולה להסכים, כי לעיתים אם יש ילדה או נערה שאינה מוגנת מספיק על ידי סביבתה יותר קל להפוך אותה לקרבן ואולי לזה אתה מתכוון.
    בכל מקרה אסור אסור ואסור לשים את האחריות על הנתקפות כמו שלא בכוונה רעה אתה מנסה לעשות. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מוגדר כהטרדה מינית ?
    רמי
    23/01/2012

יש מישהו שמנסה להטעות אותי , אז חשוב לי לדעת ,
    לפי החוק של מדינת ישראל , באיזה מקרים מהמקרים האלה , מדובר בהטרדה מינית ולא בהטרדה רגילה ? ובמקרים שזאת הטרדה מינית אז למה ,

1,במכוון נגיעה בשדיים של האישה ללא רשותה,כאשר שדיים זה לא נראה אבר מין ,
    2,במכוון חיבוק האישה ללא רצונה,
    3,נשיקה במכוון בלחי האישה ללא רצונה,
    4,נגיעה במכוון ביידים ואו ברגליים של האשה.

אני אשמח לקבל על זה תשובות .

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה מוגדר כהטרדה מינית ?

הוספת תגובה

• מה מוגדר כהטרדה מינית ? - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    23/01/2012

שלום רמי
    כל המעשים שהגדרת מהווים מעשה מגונה בניגוד לחוק למניעת הטרדה מינית.
    שים לב שמדובר גם בעבירה פלילית וגם בעוולה אזרחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז לצורך ההבנה

רמי
    24/01/2012

האם במדינת ישראל , חוק ההטרדה המינית מדבר על כל חלק בגוף האדם?
    לא רק על איברי המין של האדם ?

כי לפי מה שנראה לי , חוק הטרדה מינית אוסר לבזות מינית , ואולי יש כאלו שחושבים שהחוק הזה מדבר רק על איברי המין של האדם .

אז מה התגובה שלך בבקשה לזה ?
    כי אני חושב שגם אנשים אחרים מתעניינים לדעת בזה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז לצורך ההבנה - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    24/01/2012

רמי שלום
    תשובתי הקודמת מדוייקת, מעשה מגונה אינו מחייב נגיעה באברי מין ולמעשה אינו מחייב נגיעה כלל.
    נדמה לי שמיצינו את הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז חשוב לי לדעת

רמי
    24/01/2012

אז אם גבר אומר לאישה את המשפט
    "אני חושב שיש לך יופי חיצוני יפה"
    ואו את המשפט "יש לך קול יפה"

אז אפילו שיופי חיצוני והקול שייכים בצורה כל שהיא לגוף האדם אבל הם לא איברי מין ,
    האם אמירת משפטים כאלו זה גם יכול להחשב להטרדה מינית ?

אם לא , אז למה מבחינת הטרדה מינית ,בקשר לגוף האדם גם אם זה לא באיברי המין שלו בנגיעה מכוונת זה כן יכולה להחשב להטרדה מיניעת , אבל בדיבור זה לא יכול להחשב להטרדה מינית ?

חשוב גם לי לדעת את עיקר החוק הזה בצורה נכונה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז חשוב לי לדעת - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    24/01/2012

רמי שלום
    למרות שמיצינו את הנושא כבר בתשובה הקודמת, הינה מעט מידע נוסף שביחד עם המידע הקודם, באמת ממצה את התשובות לשאלותיך.

עפ"י החוק הטרדה מינית היא אחד מהמעשים הללו:
    (1) סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
    (2) מעשים מגונים ("מעשה לצורך גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים");
    (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
    (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
    (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;

בתי המשפט הם הגורם היחיד הקובע מהי הטרדה מינית לאור הסעיפים הנ"ל וההלכה הנקבעת על ידי בתי המשפט מחייבת את כולם, כולל את אלה החושבים אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריך הבהרה

רמי
    25/01/2012

אני קראתי את זה ,
    אני יודע שיש הבדל בין החוק לבין ההחלטה של הבית משפט ,
    אבל אני לא הבנתי את מה שרשום בחוק.
    רשום בחוק את המושג משהו כמו "אופי מיני",
    אז השאלה שלי היא מה זה אופי מיני ?
    בעיקר הסבר לסעיף מספר 5 .
    האם זה אופן שקשור רק לאיבר המין של האדם ? או לכל הגוף של האדם ?
    כי אם התשובה היא רק לאיבר המין של האדם , אז למה אם האדם נוגע בלי רשות למישהי בידים שזה לא איבר מין אז לפי החוק של מדינת ישראל , זה גם יכול להחשב להטרדה מינית ?
    ואם אופי מיני שייך לכל הגוף של האדם , אז האם זה אומר שאם אני אומר לאדם דברים שהקשורים בעקיפין לגוף שלו ,
    למשל את המשפט
    "יש לך קול יפה" כאשר הקול בא מהפה שהוא גם שייך לגוף האדם ,
    או למשל לומר את המשפט "יש לך שיער יפה" כאשר השיער גם שייך לגוף האדם , אז האם במקרה כזה לפי החוק של מדינת ישראל , זה גם יכול להחשב להטרדה מינית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריך הבהרה - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    25/01/2012

רמי שלום
    ניסיתי כמיטב יכולתי ובמגבלות הפורום, לענות על כל שאלותיך. אתה מבקש להעמיק בתחום וזה בסדר אבל את זה, למרות כל רצוני הטוב, כבר לא נוכל לעשות באמצעות הפורום. אם תרצה תוכל לתאם עם משרדי פגישת ייעוץ. אתה כמובן גם חופשי לפנות לכל עו"ד אחר העוסק בתחום.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובת דיווח
    הילה
    23/01/2012

הי יש לי שאלה. עברתי התעללות מינית על ידי אבא שלי והיום אני כבר מזמן לא קטינה. הפסיכולוגית שלי יודעת על הפגיעה והיא מפחדת שהוא יפגע גם בנכדים שלו (בעיני אין שום סיכוי שזה יקרה). האם יש לה חובת דיווח או לא?
    תודה הילה

לקביעת תור
    סגירה
    חובת דיווח

הוספת תגובה

• חובת דיווח - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    23/01/2012

הילה שלום
    חובת דיווח לא קיימת על מה שבוצע כלפייך שכן כפי שאמרת, כבר מזמן אינך קטינה. פגיעה בנכדים כפי שדיווחת הינה רק בגדר חשש אינדיבידואלי לגבי משהו שטרם קרה ועל מה שלא קרה בודאי אין חובת דיווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - חובת דיווח

הילה
    24/01/2012

זה מה שיחשבתי ואז היא אמרה לי שפירוש החוק מתייחס גם לסכנה שנשקפת לקטינים. זה נכון? מותר לה להפקיע את הסודיות שהיא מחוייבת לה כפסיכולוגית ולדווח על חשש למשהו שלא קרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - חובת דיווח - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    24/01/2012

הי הילה
    המידע שלהלן מתוך אתר איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, יענה לשאלותייך:

סעיף מיוחד בחוק העונשין (תיקון מס' 26) התש"ן – 1989 מחייב דיווח על עבירות הקשורות לאלימות מינית כלפי קטינים:

"היה לאדם ייסוד סביר לחשוב, כי זה מקרוב נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע בידי האחראי עליו, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לפקיד סעד או למשטרה כל העובר על הוראה זו דינו מאסר שלושה חודשים".

מאז חקיקת החוק, עלה שיעור הדיווח בעשרות אחוזים. חובת דיווח הוא חריג משפטי, מכיוון שזהו המקרה היחיד שבו כל אזרח נדרש להיות אקטיבי, וההוראה היא לא רק מניעתית. החוק מטיל אחריות מיוחדת על אנשי מקצוע כגון, רופאות, נשות חינוך, עובדות סוציאליות, פסיכולוגיות ועוד. החוק קודם לחיסיון בין מטפל לפציינט. אשת מקצוע העוברת על הוראה זו דינה מאסר שישה חודשים.

בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר...

הילה
    24/01/2012

היי, אני מבינה שהחוק מדבר על יסוד סביר לפגיעה שנעשת בקטין, אבל אם אני מבינה נכון במקרה שלי אין יסוד סביר, אלא חשש סוביקטיבי... תוכל להסביר לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר... - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    24/01/2012

הי הילה
    מדובר על עבירה שזה מקרוב נעברה בקטין כלומר עבירה שכבר קרתה.
    במקרה של הנכדים מדובר בחשש למשהו שטרם קרה ולכן עפ"י החוק הזה, אין חובת דיווח (כי המקרה לא קרה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הילה
    24/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר של אבא מטריד
    לונה
    23/01/2012

שלום,
    אשמח אם תעזרו לי בבעיה
    אני בחורה בת 30+ נשואה עם ילדים
    יש לי זוג הורים חביב ומבוגר שאני נורא אוהבת אותם ומבקרת אצלם המון עם הילדים שלי
    לאבא שלי יש חבר קרוב מאוד. ממש כמו אח. שנמצא אצלם המון בבית.
    הבעיה שהחבר הזה מטריד אותי בכל מיני אמירות
    הוא אף פעם לא אמר שום דבר מפורש אבל לאמירות שלו יש טון מיני מאוד
    היום הוא התקשר אלי ואמר לי שהוא רוצה לומר לי משהו ואם אני מסוגלת לנחש במה מדובר
    אמרתי לו שלא
    והוספתי ואמרתי שיחשוב טוב טוב אם זה משהו שהוא רוצה לומר לי
    הוא אמר שזה זה לא משנה וניתק
    אני מבינה למה הוא מתכוון לצערי :0(
    אני מרגישה מוטרדת מאוד
    אני לא רוצה לספר לאבא שלי כי הוא פשוט יתמוטט מצער כשישמע שהחבר הכי טוב שלו עושה את זה מאחורי הגב שלו
    הוא יקבל התקף לב מצער :0(
    ובעלי ירצה להרוג אותו אם ישמע את זה
    ולהתלונן במשטרה זה לא רלוונטי כי הוא אף פעם לא אמר משהו מפורש
    אני מרגישה במילכוד נוראי
    יש לי מועקה בחזה כשאני רואה אותו או מדברת איתו
    תעזרו לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    חבר של אבא מטריד

הוספת תגובה

• חבר של אבא מטריד - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    24/01/2012

לונה שלום. אני קוראת את דבריך ומבינה מהם שלא נאמרו דברים ישירים וקשה לי להבין מהו טון מיני, אולם את מדווחת על אי נעימות ואני מבינה.
    כיון שאת אישה בוגרת, האם אינך יכולה לדבר עם אותו חבר להבין או לא למה הוא מתכוון ובכל מקרה להגיד לו שדרך ההתיחסויות שלו אליך לא נעימה לך ואת מבקשת מנו להפסיק, ואם אינך יכולה לעשות זאת הייתי ממליצה לך לחשוב על מה יעזור לך או מי יכול לעזור לך להגיד לו להפסיק. בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך לפתוח תיבת פנדורה?
    מתלבטת
    19/01/2012

אני בת 56.לא מזמן עברנו טיפול מישפחתי עם בני מכור לסמים ואלכוהול. ופתאום נזכרתי בילדות שלי.אני עברתי התעללות מינית במשפחה על ידי דוד שלי.זה היה לפני המון שנים והיה מודחק לגמרי.אני מתחילה טיפול שלי כנפגעת התעללות מינית.האם להמשיך?

הוספת תגובה

• האם צריך לפתוח תיבת פנדורה? - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    20/01/2012

שלום מתלבטת. אני חושבת שאוכל לתרום לך בעוד שאלות שאולי תשובותיך אליהן יעזרו לך בהחלטתך, כיון שהאם להמשיך בטיפול כן או לא רק את יכולה לדעת.
    ובכן, למה התחלת את הטיפול? מה את מרגישה שהוא נותן לך? איפא לדעתך הפגיעה בילדות פגעה בחייך וטיפול יכול לעזור לשקם פגיעות אלה? האם אחרי שכבר נזכרת את יכולה להתעלם מהזכרון או משמעויותיו? את באמצע חייך ויש לך עוד הרבה שנים, האם איכות חייך עשויה להשתנות בעקבות הטיפול?
    בדרך כלל עדיף לא להתעלם מהדברים שאנחנו מגלים פתאם אבל לא תמיד טיפול הוא הדבר הנכון לכל אחד.
    אני חושבת שתייחסי לכל השאלות הללו גם בעצמך וגם אולי עם המטפל/ת שלך כדי שתוכלי להגיע להחלטה הנכונה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מתלבטת
    21/01/2012

שלום! קראתי את תשובתך כמה פעמים.ניסיתי לענות על שאלות.אני מאוד מפחדת מזיכרונות.ואני ממש לא יכולה להתעלם מהם.שוב המון תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    23/01/2012

שלום לך. מאוד חשוב שתזכרי שזכרונות הם חויות מהעבר ולא מתרחשים כיום.
    היום כשאת נזכרת, את במקום אחר במציאות אחרת.
    חשוב לייצר מקום שבו את מרגישה בטוח כאשר את נזכרת ותמיד להגיד לעצמך זה רק זכרון, זה לא קורה לי עכשיו בהווה. אולי זה יקל עליך להתמודד עם הזכרונות שאכן חשוב לא להתעלם מהם. בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה