מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפש פסיכולוג לילד שעבר פגיעה מיניתאבא25/10/2012
שלום
בני עבר לצערי פגיעה מינית הוא זקוק מאוד לטיפול ,אני מחפש עבורו פסיכולוג ילדים מומלץ לטיפול בפגיעה
בתודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש פסיכולוג לילד שעבר פגיעה מינית - תגובה
צביה כפיר M.S.W25/10/2012שלום לך.
אין לי לצערי המלצה ספציפית, גם יותר מסובך לענות לך כי אינך כותב איזור מגורים או גילו של הילד, משתנים משמעותיים.
אתה יכול לפנות גם לאל"י, עם הפרטים המלאים והם יוכלו לעזור לך.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה על גבולות הליטוף ההוריבני21/10/2012
שלום וברכה
אנסה לקצר כדי לא להכביד.
אני בן 40. לאחרונה עולות בי תמונות מילדותי ואני נזכר באופן חווייתי ממש, באבי שנהג להכניס לי יד מתחת לבגדים והיה מלטף וממשש אותי בגב והן בישבן כשידו בתוך התחתונים. היו אלו ליטופים בתדירות קבועה ולמשך דקות ארוכות.
הייתי אז כבן 8-10 ובאותו הזמן הרגשתי אי נוחות ומוזרות מסויימת אך לא הבעתי התנגדות ופירשתי זאת כחיבה בגבולות המקובלים.
משום מה כל השנים לא ייחסתי לדבר חשיבות והוא היה כשכוח ממני במשך שלושים שנה.
באחרונה החלו התמונות עולות בי, (אולי עקב עיון בספר טראומה והחלמה), ואני מרגיש אי נוחות רבה כשאני נזכר בהן, לרבות עוררות מינית מסויימת המלווה בתחושת גועל.
שאלותיי בבקשה:
1. האם עלי ללכת לטיפול או שמא לנסות ולהניח לענין עד שארגיש שאין לי ברירה (אבי נפטר לפני מס' שנים). אני גם חושש שאולי אם אחטט בענין אפתח תיבת פנדורה ואפגע בעצמי יותר.
2. האם יתכן שאני מדמיין - כי הזכרונות חמקמקים אך עם זאת הם הולכים ומתחזקים ומתחדדים מיום ליום.
3. האם פגיעה מינית יכולה להיגרם גם כאשר ההורה אינו מתכוון להשגת הנאה מינית אלא מלטף לשם חיבה?
4. האם ניתן להגדיר ליטוף כזה ע"י אב (בגב ובישבן מתחת לבגדים ובמשך מס' דקות בכל פעם, ובתדירות קבועה) כליטוף של חיבה בלבד?
אודה מאד לתשובות. אני מאמין שאנשים נוספים ייעזרו בכך.
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה על גבולות הליטוף ההורי - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך21/10/2012שלום
אוכל להתייחס רק לענין המשפטי:
בזהירות ורק על סמך התאור שלך, מדובר בהטרדה מינית ובתקיפה מינית לכל דבר וענין.
מכיוון שמבחינה משפטית חלה על זה התיישנות, נותר לך לעשות את כל מה שצריך על מנת שתחושותיך ישתפרו.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה על גבולות הליטוף ההורי - תגובה
צביה כפיר M.S.W21/10/2012בני שלום.
כתבתי כאן כבר בעבר, כי כאשר זכרונות צפים גם אם היו מודחקים 30 שנה, אנחנו מקבלים אותם כזכרונות אמיתיים. הם צצו עכשיו כי אולי אתה בשל להתמודד איתם, אולי כבר קשה היה להדחיק, לא ברור, אבל התייחס אליהם כאל אמיתיים.
אתה נוגע בשאלה מאוד עדינה וחשובה, מה נחשב ליטוף אבהי ומה נחשב ליטוף אשר יש בו הטרדה וחציית גבולות.
אם הרגשת כבר אז לא נוח, זה אחד הסממנים לכך שהיתה בזה איזו חציית גבולות מבחינתך. אתה כותב שידו של אבא היתה בתוך התחתונים שלו (אם אני מבינה נכון) אבל גם אם היתה בתוך התחתונים שלך, האם זה יכול להיחשב לליטוף אבהי סתמי ואוהב בלבד? הקביעות של המעשים והחזרה עליהם מעידה גם היא על משהוא שהוא מעבר לליטוף מקרי משתנה בהתאם לסיטואציה בה נמצאים.
אני מבינה שלמרות שאתה כותב את המילים מאוד ברור, קשה לך לקבל שזה מה שקרה ומה המשמעות של זה. מובן ואנושי הוא אבא שלך.
איני יכולה להגיד לך בוודאות לך לטיפול, אולם ממליצה לך לחשוב על זה בחיוב, כי זו אפשרות לשחרר את הזכרונות ולא לפחד ממה שאולי יעלה עוד, רק תרוויח מזה.
תזכור, זה קרה בעבר, זה לא מתקיים היום.
מקוה שנתתי לך תשובות, אתה מוזמן להמשיך לשאול.
יום טוב צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לכם
בני21/10/2012תודה על תשובותיכם המפורטות
עו"ד ויינרייך - תודה רבה על ההגדרה. היא עוזרת לי למרות שהיא מכאיבה לי מאד. ועדיין אני כל הזמן לא מפסיק לשאול את עצמי האם יתכן שנפגעתי "בטעות" ומעשיו לא היו מלווים בהשגת איזשהו גירוי מיני אלא הגבולות אצלו היו שונים. יש שמלטפים גב, יש שמלטפים בטן ויש שמלטפים טוסיק וממששים אותו 10 דקות נניח. כך זה התפרש אצלי אז בתור ילד וככל הזכור לי לא הרגשתי שאני עובר פגיעה ושהוא עושה דבר אסור וכו' למרות שאכן היה לי לא נעים עד מעיק. אהבתי אותו מאד - מאד - עד לפני מס' ימים שהזכרונות התפרצו. (האם ישנה הגדרה מקובלת שעונה על שאלתי? ותודה על זמנך).
ולך עו"ס MSW צביה כפיר - תודה רבה.
עד כמה שאני מצליח לזכור, בכל הפעמים הרבות (אולי עשרות ואולי מאות) שזה קרה, לא ראיתי אותו ולא את פניו ולא את מעשיו. הוא היה מאחוריי. הוא היה מכניס את ידו מתחת לחולצה שלי וכן מתחת לתחתונים ומלטף וממשש באופן שאז נראה לי טבעי מצידו למרות שמצדי זה לא היה נוח והעיק עלי.
אולי קרה עוד דברים אבל אני לא מצליח לזכור.
אני המום שפתאום זה עלה או יותר נכון התפרץ אחרי 30 שנה.
יתכן שאפנה אלייך בטלפון. אם ארגיש מסוגל. אבל כתבת שאת מתמחה בטיפול בנשים (האם יש לך נסיון עם גברים שנפגעו ובטווח כ"כ רחוק?). אשמח אם תמליצי לי על מישהו מנוסה שיכול לעזור.
אני מפחד שהחפירה תעלה "הפתעות נוספות", מצד שני מפחד שזה יילך ויורע אין לי נסיון בזה. את בטוחה שזה רק יכול להקל?
תודה רבה שוב על זמנך ועל היחס.
מאחל לכם רק טוב
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לכם - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך21/10/2012בני שלום
המטרה הסובייקטיבית שלשמה הוא עשה את מעשיו אינה רלבנטית.
מדובר במעשים מגונים בהתאם להגדרתם האובייקטיבית עפ"י החוק.
מעשה מגונה עפ"י החוק הינו מעשה שמבחינה אובייקטיבית (ולא סובייקטיבית) הינו מעשה לשם גירוי סיפוק או ביזוי מיניים וכאלה הם המעשים בהם מדובר.
כל טוב לך ושיפור מהיר ככל שניתן בהרגשתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לכם - תגובה
צביה כפיר M.S.W21/10/2012בני שלום.
תודה לך על תגובתך זה לא מובן מאליו.
אני בהחלט מבינה ללבך, כמה זה מבלבל שדברים צצים פתאום אחרי 30 שנה וגם מפחיד, מה עוד היה שאולי אינני זוכר.
כמו שכבר כתבתי לך, זה כבר היה.
להיזכר, כמה שזו חויה קשה, היא היזכרות ואתה היום במקום מוגן.
לצערי אין הבדל בתחושות וחוויות של נפגעי הטרדה מינית גברים או נשים, כמובן שיש הבדלים בגלל שכל אחד מאיתנו הוא בעל אישיות שונה.
כשאנחנו חושפים את עצמינו לזכרונות קשים, מומלץ שתהיה קבוצת תמיכה כלשהיא, ואינני יודעת כלום עליך.
יש קו לגברים, שעברו הטרדה מינית, 1201, אולי שם מכירים מטפלים שעובדים יותר עם גברים, תחשוב גם אם תחליט על טיפול, האם גבר או אישה מתאימים לך.
מה שחשוב הוא ללכת למטפלים שמבינים בתחום. אני מטפלת אז אני מאמינה בעזרה שטיפול מביא, אבל אתה כבר ילד גדול, תחשוב על זה ותחליט מה נכון לך אפשר גם לנסות ולהפסיק אם זה לא מתאים לך..
אתה מוזמן לצלצל אלי, אם תרצה.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה - הענקתם לי כח.
בני21/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני יקר
אני21/10/2012סליחה שאני מתפרצת ,שותפה לכאבך
מנסיון מציעה לך ללכת לטיפול כן יעלו דברים וכאבים והמסע כבד אבל אם הדברים צצים הם רק ימשיכו לצאת והרבה יותר קל לעבור את המסע הכבד הזה בשניים ובתמיכה .
ושוב סליחה אתה לא חייב לקבל את דעתי פשוט טיפול טוב יכול להציל חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה - דיסוציאציה האמנםאני21/10/2012
אני עברתי גילוי עריות כרגע בטיפול , סובלת מדיסוציאציות בזמן האחרון התחלתי לעבוד עם המטפלת שלי על הפרעת האכילה שלי כרגע הבנתי מקריאה של מאמרים שונים שאכילה כפייתית זה סוג של דיסוציאציה האמנם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה - דיסוציאציה האמנם - תגובה
צביה כפיר M.S.W21/10/2012שלום אני.
אינני מכירה התיחסות המכירה באכילה כפייתית כסוג של דיסוציאציה, אולם יש משהוא בבולמוס של אכילה כפייתית שאולי יכול להיחשב כזה.
בכל מקרה כל הפרעות האכילה לסוגיהן נחשבות ומוכרות בתחום הסימפטומים של גילוי עריות.
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המהירה
אני21/10/2012אכן דיברתי על אכילה כפייתית וכן על בולמוסי האכילה .
בנתיים הבנתי היום שהאמונה הבסיסית שלי -דפוס - "שבלי האכילה אני לא יכולה לעבור את הכאב לשרוד את החיים " רק שכרגע בעצם אין לי בזה צורך .
תודה על תשובתך זה מסביר הרבה דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
אני21/10/2012הרעיון שלי נילקח בעצם ממספר מאמרים ברשת הנה קטע לדוגמא
דיסוציאציה:
דיסוציאציה לפיAPA כוללת מצבים של: דה-ראליזציה, דה-פרונליזציה, התעלמות מכאב, הלוצינציות שמיעה, אובדן זיכרון ואובדן זמן, הפרעות שינה, שימוש בסמים ובאלכוהול. נמצא כי מטופלות עם ה.א רבות מדווחות על היסטוריה של יכולות דיסוציאטיביות במיוחד אלו שמצויות בקשת של מה שאנו מכנים ארגון גבולי של פסיכופתולוגיה ושעברו התעללות פיזית או מינית. נראה כי התנהגות האכילה והיחס לגוף, הנם למעשה מנגנון דיסוציאטיבי המאפשר אמנזיה או הימנעות מזיכרונות, חלומות, תחושות, מחשבות והתנהגויות הקשורות לאירועים הטראומטיים שעברו. התקפי האכילה מתוארים כמצב של טרנס, הלוצינציות מסמים או דליריום
(Pettinatti et al ,1985 ,Vanderlinden & Vandereycken, 1997).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר - תגובה
צביה כפיר M.S.W22/10/2012תודה לך, למדתי דבר חדש. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה מהילדות ודיסוסיאציהS18/10/2012
שלום, אני בת 28, לפני כ-9 שנים נזכרתי בחלק ממה שקרה לי בזמן שהייתי מאושפזת על רקע אובדני.
היום כבר שקמתי את עצמי לחלוטין. אני מנהלת חיים תקינים-עבודה, לימודים, חבר.
אני מטופלת בטיפול פסיכולוגי כבר הרבה שנים (עם הפסקות), כרגע אני בטיפול.
אני סובלת מאיזושהי הפרעה דיסוציאטיבית ורק השנה אני מכירה בעובדה הזאת...או רק השנה שמתי לה את השם הזה. זה לא שאני לא מודעת כשזה קורה. אני לא הופכת לזהות אחרת, זה פשוט רמת הנוכחות שלי בהווה שמשתנה. התחושות והרגשות כאילו שייכים לתקופה אחרת-של פעם.
עכשיו אני מחפשת מקום שבו אכיר אולי עוד נשים כמוני, שעברו בילדות והדחיקו. שסובלות מדיסוסיאציה. אתם יכולים להפנות אותי אולי לפורומים כאלה או קבוצות כאלה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה מהילדות ודיסוסיאציה - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/10/2012שלום לך.
לצערי אינני מכירה גוף המקיים קבוצות כאלו או אתר אינטרנט.
נסי לחפש לפי מילים מתאימות אולי. בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופללתי בעבירה מיניתהופללתי13/10/2012
אני בן 15 ואני ו"יזיזה" (לא במערכת יחסים איתי) נפגשנו מספר רב של פעמים וקיימנו יחסי מין לא מלאים, כלומר מין אוראלי וכו
כשהורייה גילו על כך היא נלחצה , ואמרה להם שאני הכרחתי אותה לעשות זאת.
כמובן שאני לא !!
הם רוצים לתבוע אותי
וסיפרו לי על הרבה פעמים שאם בנות אומרות שהכריחו אותן אז גם אם אין הוכחות הבן יוענש ושזה אפלייה לטובתן.
אם אין להם שום הוכחות שהכרחתי אותה לעשות משהו , אני אמור לדאוג?
והאם באמת יש אפלייה בין בנים לבנות והחוק מגן על בנות יותר ? ( לא טכנית, טכנית אני מניח שמתייחסים לכולם שווה, אני שואל אם באמת בבתי המשפט מתייחסים שווה לבנים ולבנות)
אני לא רוצה תיק ומעצר ובתי משפט רק בגלל שהיא שיקרה! מה לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופללתי בעבירה מינית - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך14/10/2012שלום
החוק מתייחס באופן שווה לכל אחד.
מי שמאשים צריך גם להוכיח והנטל הוא על המאשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואג לבת הזוג שלי..אני10/10/2012
שלום רב,
ממש לאחרונה סיפרה לי חברתי כי היא נוצלה מינית בעבר. כששאלתי את הפרטים היא סיפרה לי מה שקרה אך נראה שהיה לה קשה וכואב לחלוק.
לפני מספר שנים, כשהייתה בת 20 היא הייתה באילת עם משפחה ובאחד הלילות היא ישבה במלון עם חבר'ה צעירים אחרים והם שתו ביחד.
את אותם חבר'ה צעירים היא פגשה באילת והם היו באותו מלון.
היא הפריזה בשתייה והרגישה צורך להקיא. אחד הבחורים התנדב להוביל אותה לשירותים והיא הלכה איתו.
הוא הוביל אותה לחדר שלו והיא הקיאה בשירותים שבחדר אך לאחר מכן הוא השכיב אותה על המיטה, נעל את הדלת ואנס אותה.
היא סיפרה לי כי היא לא רצתה זאת, אך לא יכלה להתנגד בגלל השפעת האלכוהול. היא סיפרה לי שלמחרת הוא סיפר לה כי הקונדום גם נקרע ולכן היא גם לקחה פוסטינור ועשתה בדיקות למחלות מין - לפי הזמן הנדרש.
ראיתי שהיה לה מאוד קשה לספר לי ולכן היה לי קשה לנסות להבין את כל הפרטים, כי לא רציתי להכאיב לה.
היא סיפרה עם זאת, כי היא לא חושבת שהדבר השפיע עליה וכי מאחר ועברו כ-7-8 שנים מאז, זה באמת דבר ששיך לעבר.. כששאלתי למי היא עוד סיפרה, היא אמרה שלאף אחד חוץ ממני, אחרי שהיא חשבה במשך כמה שניות.
אני מאוד אוהב אותה והיא מאוד חשובה לי ולכן אני מתלבט לגבי זה..
מצד אחד, לשמור כזה דבר לעצמך במשך כלכך הרבה זמן זה דבר מאוד קשה שיכול להיות לו השלכות קשות, אני גם ראיתי שהיה לה מאוד קשה לחלוק את הסיפור איתי, אבל היא כן מרגישה איתי פתוחה..
הרצון שלי כמובן, זה למצוא את אותו בן %&$ ולדאוג שהוא ישלם על מה שהוא עשה.. אבל זה כמובן משהו שאולי קשור יותר אלי ולא להרגשה שלה ולכן מה שבאמת יותר חשוב לי זה לעשות את הדבר הכי טוב בשבילה..
אני מתלבט, מה זה אותו דבר.. האם לעזוב את זה ככה, כי אני לא רוצה להכאיב לה עם הזיכרונות האלה, האם כן להציע לה לדבר עם מישהו מקצועי לגבי אותו אירוע?
אני חושב שהיא עברה תהליך מסוים של הדחקה ואני לא בטוח מה הדרך הנכונה שאני יכול לעזור לה..
אודה לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואג לבת הזוג שלי.. - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/10/2012שלום לך חבר דואג.
יפה דאגתך הכנה לחברתך ואני שמחה שהיא יכלה לשתף אותך בסיפור הקשה שלה.
לשאלתך, הדבר הנכון הוא לשאול אותה האם היא רוצה את עזרתך או תמיכתך כדי לעשות משהוא עם זה.
חשוב לכבד את רצונה וללכת בקצב הנכון לה. אולי העובדה שפתחה אתך את זה עכשיו מעידה על רצונה לא לשמור את זה יותר בסוד, אבל האם מעבר לכך היא רוצה כרגע משהוא נוסף, רק היא יודעת.
סמוך עליה, כבד אותה, אל תלחץ ותהיה שם בשבילה אם תזדקק.
יום טוב צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה צביה. יום טוב
אני10/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נראה לי שעברתי הטרדה-מה עושים עכשיומישהו08/10/2012
חזרתי עכשיו ממסיבה (גייז) ובדרך ראיתי חומוסיה שאני ממש אוהב פתוחה, אז אמרתי למה לא, נקנה חומוס למשפחה לחג.
נכנסתי והמוכר התחיל לשאול אותי כל מיני שאלות, איפה הייתי ומאיפה אני חוזר בשעה כזאת. הנחתי שהוא לבד וסתם משעמם לו והוא מנסה לפתח שיחה ומן הסתם לא רציתי לספר לו איפה באמת הייתי, אז אמרתי לו שישבתי בפאב עם חברים.
הוא שאל אם יש לי חברה אז אמרתי שלא והוא שאל למה אז אמרתי שסתם עוד לא הכרתי מישהי ואני עוד צעיר, רק 22.
הוא אמר שאני נראה מכופף ושאני אזדקף קצת, ואחרי שהזדקפתי הוא אמר שהשרירים שלי נראים תפוסים (הם באמת היו תפוסים) ואם אני מוכן שהוא ישחרר לי אותם.
בדיעבד זה נראה דבילי שלא עצרתי אותו, אבל הבן אדם בן איזה 40, עובד בחומוסייה משפחתית ובאמת חשבתי שזה מתוך שעמום.
מהר מאוד המסג' הגיע לתוך התחתונים שלו, אמרתי לו שזה קצת מוזר ולא נעים לי אז הוא אמר "מה, עומד לך?" אז אמרתי שלא ושפשוט זה מוזר ולא נעים לי. באתי ללכת והוא המשיך לנסות "לעסות" אותי והרגשתי בליטה מאוד גדולה מהמכנסיים שלו מתחככת בי.
הלכתי והוא אמר הציע לי לבוא מחר ושהוא יביא מה שאני רק ארצה בחינם.
מה עושים מכאן?
יש איזה מישהו מקצועי שאפשר לדבר איתו על הנושא? (לא פסיכולוג ב300 שקל לשעה..)
אני לא רוצה עכשיו שהסיפור הזה יגרום לי טראומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שעברתי הטרדה-מה עושים עכשיו - תגובה
צביה כפיר M.S.W08/10/2012שלום מישהוא.
אני רוצה להגיד שהסיפור שלך, שבודאי יש בו הטרדה שלך, יהפוך לטראומה אם חווית אותו ככזה, זה לא לגמרי עולה מהסיפור, אולי כי אתה מאופק.
יש קו לגברים 1201 בתל אביב שבו ניתן לשוחח על פגיעות מיניות ללא תשלום ואני מניחה שאם יש צורך בטיפול הם מכירים גם מטפלים שלא גובים 300 ש"ח לשעה.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפלת רגשית לילדה בת 5דניאל04/10/2012
שלום,
אשמח לקבל המלצות על מטפלות לילדים, באיזור מודיעין (וסביבתה) המומחות בנושא של פגיעה מינית לטובת טיפול בילדה בת 5 אשר נפגעה מתקיפה של ילד בגן.
העיניין דחוף ואשמח לעזרתכם המהירה.
בברכה,
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ואשמח לקבל שמות של מטפלות
דניאל05/10/2012צביה שלום רב,
תודה רבה על המענה המהיר.
אתקשר עם הד"ר.
בנוסף,
אשמח לקבל ממך את שמותיהן (ואם יש אז גם מספרי טלפון) של מטפלות מתאימות מאיזור המרכז.
בברכה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואשמח לקבל שמות של מטפלות - תגובה
צביה כפיר M.S.W05/10/2012דניאל שלום.
אני אבדוק עבורך, אינני מכירה אישית אולם יש לי עם מי לבדוק, עקב השבת והחג אולי זה יתעכב מספר ימים.
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה וייעוץ... מתוסכלת...יעל02/10/2012
שלום רב,
אני רוצה לספר על מקרה שקרה לי... אני יודעת שהוא יישמע אולי מוזר...
המקרה מטריד אותי מאוד כבר כמה שנים... אני מנסה להבין מה בדיוק קרה לי ואשמח לעזרתכם.
לפני כחמש שנים התחלתי קשר עם בחור. לילה אחד ישנתי אצלו (די מחוסר נעימות..) וממש ממש לא רציתי לשכב איתו. הלילה היה בסדר ולא קרה שום דבר מיני.
בבוקר קמנו ופתאום הוא התנפל עלי. אני זוכרת שלאחר מכן הזמנתי מהר מונית ונסעתי לעבודה. במונית לא הפסקתי לבכות. בכיתי ממש והתקשרתי לחברה טובה. היא שאלה מה קרה ועניתי לה שלא קרה כלום. לאחר מכן, התפתחה אצלי פריחה אדומה בפנים. מאחר ועבדתי במרפאה ניגש אלי רופא ושאל אותי האם קרה משהו שהסעיר אותי וטען שהפריחה היא תוצאה מלחץ נפשי. עניתי שכלום ובאמת לא הבנתי מה קורה לי ולמה אני בוכה.
היום עבר, המשכתי להיות בקשר נעם הבחור לעוד חצי שנה. שכבתי איתו פעמים רבות עד שהקשר הסתיים.
לאחר מכן היו לי קשרים נוספים, אני מקיימת קשרים ללא שום בעיה ושכחתי לגמרי מהבחור.
לאחר שנתיים בערך הייתי בבייתי וניקיתי את הבית. אין לי מושג למה אבל פתאום קפצו לי תמונות לראש. נזכרתי בבחור הזה מתנפל עלי, מחזיק אותי וראיתי את עצמי צועקת ומנסה להדוף אותו מעלי. אני בטוחה במה שאני זוכרת רק לא מבינה מה קרה לי... למה לא הבנתי עם עצמי שנאנסתי????? מדוע לא סיפרתי????
מאז המקרה הזה מטריד אותי. עכשיו אני גם מבינה מה קרה לי באותו יום בעבודה ולמה לא הפסקתי לבכות.
יש לי כמה שאלה שאשמח אם תענו לי עליה.
האם ייתכן שנאנסתי כפי שזכרוני מראה לי אך המשכתי לשכב עם אותו בחור ולהיפגש עמו למשך חצי שנה????
מדוע נזכרתי בזה פתאום באמצע ניקיון כבעבור שנתיים? האם מקרה כזה יכול לקרות?
אני מבולבלת ולא מבינה מה קרה לי!
תודה רבה...
אשמח לעזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה וייעוץ... מתוסכלת... - תגובה
צביה כפיר M.S.W04/10/2012שלום יעל.
נפלאות דרכי המוח והלב האנושיים, כך שיכולים לקרות לנו הרבה דברים.
מדוע רק עכשיו את נזכרת ומבינה כי עברת אונס, אנחנו מכירים בעובדה שלעיתים טראומה כל כך קשה לנו להכלה כך שאנחנו מדחיקים, מכחישים את קיומה.
העובדה שהיה לך עוד זמן רב אחרי קשר רגשי ומיני עם הבחור, מעידה על כך שכנראה רצית בו מסיבותיך השונות, והיה עדיף לא לזכור את המקרה הקשה עבורך. מאוד אנושי.
האם במהלך הקשר ביניכם לא היו עוד אירועים דומים? יכול להיות שלא ולכן הזכרון שקע.
למה עכשיו נזכרת, לא יודעת. תנסי להיזכר האם ניקית באזור בו התרחשה התקיפה המינית? האם פתאם הרחת משהוא שהיה דומה לריח בזמן התקיפה? האם עמדת בזוית בה נמצאת בזמן התקיפה?
הרבה פעמים דברים מתוייקים אצלינו ואסוציאציות של ריח, או מראה מציפים פתאום את הזכרון. לא יודעת את התשובה הנכונה עבורך,, אולם זה בהחלט יכול לקרות כך. זה נורמלי, אם זה מה שרצית לדעת.
רק ימים טובים צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה נורא!!!ילדה גדולה02/10/2012
בת 23, דתייה. אני יודעת שאני עושה את המעשה הנכון עכשיו - לכתוב, לשתף.
אז הבנתי שאחת מארבע נשים נפגעת, אבל לא חשבת מעולם שזה יגיע אלי.. עליתי היום על אוטובוס והתיישבתי בלית ברירה (לא אוהבת לשבת ליד גברים, ועכשיו אני גם בהחלט מבינה למה!!!) ליד אדם מבוגר, דתי, הייתי חלשה, אני ממילא בתקופה לא משהו שהכל קורס..
הוא הניח את היד שלו ממש בסמוך לרגלי, ממש הרגשתי אותה, לאורך כל הרגל. לא היה לי נח עם זה בכלל אבל רק זזתי ושתקתי. כמו פחדנית.
ואני זזה והיד גם כן זזה, ואני, תמימה שכמותי מרחמת עליו שהוא אדם מבוגר, וקצת מלא, אולי אין לו איפה לשים את היד.. זזה קצת, עוצמת עיניים. הוא נועץ מבטים בלי הפסקה, אני ממש מרגישה את זה.. ואז בלי בושה בכלל (הוא חושב שאני רדומה!) אני מרגישה את היד שלו ממש על הרגל שלי, זה לא שהוא נרדם בטעות, (עדיין מסנגרת באיזשהו מקום..) היא זזה, מלטפת, נוגעת, הבן אדם ממש בפעולה.
אני קופאת, לא מתאים לי, חשבתי שאני לגמרי עם ביטחון מול הדברים האלו.. אבל אני משותקת מהלם. אחרי עשר דקות בערך אני עושה את עצמי מתעוררת ומזיזה את הרגל כדי שיבין שקלטתי אותו.. והוא נבהל ומזיז את היד. שוב, למקום ההתחלתי.. (עדיין נוגע, ושוב אני מצטמקת במושב..)
מחכה עשר דקות, אולי הזיתי, אולי לא יודעת מה. ואז עושה את עצמי שוב נרדמת.
ואחרי חצי דקה שוב היד שלו על הירך שלי, מטיילת מלטפת נוגעת, בלי הפסקה.. ואני .. קפואה.. ובשלב מסויים אני מרגישה את היד שלו ממש מטיילת לעבר מקומות קצת יותר אינטימיים (התיק שלי על הברכיים והיד שלו מתחת לתיק, ככה שיש לו ממש אופציות לעשות שם מה שהוא רוצה..)
וזהו אני מרגישה נורא, וקמה בהחלטיות, הוא נבהל, הוא לא מבין מה אני רוצה ואני אומרת לו לזוז ולתת לי לעבור.
יושבת על הרצפה מאחורה, מנסה לעכל.
ואז תופסת קצת ביטחון וכשהוא יורד מהאוטובוס אני מצלמת אותו, בוידאו, עד שהוא קולט והופ הופ הזקן מתחיל ללכת מהר.. מישהו מפחד??
מה אני עושה עכשיו? אני לבד, בחילות, פשוט מרגישה נורא..
יש מה לעשות?
אין לי שקל לטיפול, ואני פשוט לא מסוגלת לדבר על זה. רק מעריצה את עצמי שהצלחתי לשתף פה.
יודעת שיש דברים חמורים מזה, בטח יודעת
אבל עכשיו רע לי נורא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - היתייעצות בנוגע לחברה מוטרדתחבר מודעג30/09/2012
הי, אני צריך עזרה.
חברה טוב שלי שנמצאת איתי באותו ארגון/מסגרת מוטרדת באופן כרוני. זאת אומרת, גברים נטפלים אליה, לא אחד, אלא כל פעם מישהו אחר. והם נטפלים אליה למשך תקופה ארוכה, לפעמים במשך חודשים או יותר. במשך שהותה בארגון/מסגרת היא הוטרדה לפחות על ידי חמישה גברים שונים. מדובר על הטרדות פנים אל פנים, נסיון בלתי פוסק "להתחיל איתה", נגיעות בגופה ללא הסכמת, סמס-ים, הטרדה בפייסבוק.
כרגע ידוע לי על שני גברים מהם היא מפחדת בארגון/מסגרת. הגברים הללו מתנהגים אליה באופן גס וגלוי. ידוע לי שהם גם הטרידו נשים אחרות בארגון/מסגרת.
החברה שלי לא מוכנה להתלונן עלהם מתוך פחד לתגובתם. לא למשטרה ולא לנציבת התלונות בארגון.
היא גם לא מעיזה להגיד להם שיעזבו אותה באופן חד משמעי. כשהם נמצאים לידה היא רק מנסה להיות חברותית אלהם, או שהיא קופאת.
מה אני יכול לעשות?
אני יודע שלא סיפקתי מספיק מידע. בבקשה תשאלו שאלות ואנסה לענות מבלי לזהות את חברתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתייעצות בנוגע לחברה מוטרדת - תגובה
צביה כפיר M.S.W30/09/2012שלום לך חבר מודאג.
מאוד קשה לי לענות לך כי תשובתי איננה קלה.
אין שום דרך שבה ייפסקו ההטרדות אם חברתך לא תנקוט באיזה שהם הליכים בנדון.
אולי מקומך כחבר הוא לחזק אותה כדי שתהיה מספיק חזקה או להתלונן או להיות אסרטיבית מול המטרידים ולהגיד להם להפסיק זאת.
אין ספק שחשוב שהיא תעשה דרך עם עצמה כדי לעזור לעצמה להפסיק אותם ואת הסבל שנגרם לה.
מישהיא שמוטרדת בעקביות על ידי רבים כל כך זקוקה לעזרה ותמיכה כדי לעזור לעצמה להתחזק. חברים טובים, טיפול נפשי, קבוצת תמיכה במרכז סיוע, כל דבר שיעזור לה.
בהצלחה לשניכם צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
חבר מודעג01/10/2012ניסיתי במשך תקופה לשכנע אותה להתלונן או להיות אסרטיבית, אבל זה לא עובד. היא כל כך מפחדת מהם שהיא אפילו לא מעיזה לחסום אותם בפייסבוק, למרות שהיא יודעת שמי שחוסמים אותו בפייסבוק לא יכול לדעת מזה.
היא אפילו לא מעזה שלא לענות להם כשהם מתקשרים אליה אלא אם כן יש לה תרוץ.
הלכתי לדבר עם נציבת התלונות בארגון, אבל חוץ מלהגיד לי שאביא אותה להתלונן היא לא נתנה לי שום עצה ואפילו לא הסבירה לי איך הולך התהליך של התלונה ומה שבא אחריה ומה סיכויי ההצלחה מנסיונה.
פעם אחת אני דיברתי עם המטריד (בנימוס, למרות שמגיע לו מכות) ואמרתי לו שההתנהגות שלו אליה פוגעת בה. כשאמרתי לה שדיברתי איתו היא נראתה לי בפאניקה.
לא עבר שבוע ושוב אני רואה אותו מתפרץ לסיחה שלה עם ידידיה ומתחיל לדבר בצורה גסה.
דבר שהיא הסכימה לו זה שהיא ואני נלך יחד אל נציבת התלונות, אבל לא בשביל להגיש תלונה, אלא רק בשביל שהיא תכיר את הנציבה ותוכלה לשאול אותה שאלות.
בנוסף אלי יש לה עוד חבר טוב שהיא סומכת עליו ושיטפה אותו בעניין, וגם הוא רוצה לעזור. הבעיה שאין לנו מושג איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך - תגובה
צביה כפיר M.S.W01/10/2012שלום שוב.
הדברים הנוספים שרשמת, מוסיפים משקל לדברי ,שאולי הדרך היחידה שלכם להיות שם בשבילה כיום, היא לעזור לה להתחזק ואולי אחרי תהליך כזה היא תוכל לשנות את פני הדברים.
אשאל בעדינות, היא בקשה את עזרתך או שאתה קשה לך לראות מה שקורה לה?
אנחנו יודעים בוודאות שעד שמי שסובלת לא מוכנה, או יכולה לעזור לעצמה, דברים לא משתנים. לפעמים למי שרואה את הדברים מהצד מאוד קשה לו, אבל צריך לזכור שאלו הם חייה ולא חייך.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חבר מודעג01/10/2012איך נוכל "להיות שם בשבילה" או "עזור לה להתחזק"? האם יש דברים מסויימים שאני יכול לומר או לעשות?
בתשובה לשאלתך: לא, היא לא ביקשה ממני במפורש שאעזור לה. היא סיפרה לי על הבעיות, בתחילה בצורה מרומזת, ולאחרונה באופן ברור וחד משמעי.
קשה לי לראות את זה קורה, ואני יודע שזה גורם לה סבל, מה עוד שהטרדות כאלה הולכות ומתדרדרות ונהיות יותר גרועות.
אני בהחלט מרגיש לפעמים שאני כופה עליה את עזרתי ואני מקפיד תמיד לומר לה שהיא יכולה להגיד לי להפסיק לעזור לה.
החלטנו לאחרונה שנעשה כאילו שאנחנו זוג, שפשוט נגיד שהיא "החברה" שלי ואני "החבר" שלה. זאת על מנת שהיא תוכל לומר למטרידים שיש לה חבר ואני יוכל להגיד להם שיתרחקו מחברה שלי. מה דעתך על זה?
דבר נוסף, היא החליטה שהיא תלך לטיפול שנקרא פסיכודרמה, שזה אמור להעלות את הביטחון העצמי ע"י סוג של משחק תפקידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
צביה כפיר M.S.W01/10/2012שלום חבר.
הכי טוב לשמוע זה שהיא תלך לפסיכודרמה כדי לעזור לעצמה להתחזק. זה מה שהיא צריכה, משהוא טיפולי ופסיכודרמה זה סוג של טיפול.
להיות שם בשבילה זה להקשיב למה שהיא מבקשת ולא לכפות עליה דברים שהיא לא מסוגלת לעשות אותם.
אני מבינה מהתאור שלך שהיא מבקשת עזרה, אבל נשמע שכרגע היא מבקשת עזרה בלהקשיב לה, לעודד אותה לא בהכרח לתת לה עצות מה לעשות.
אם תוכל לתת לה את זה היא כבר בעצמה (אני מקוה) תמצא את הדרך הנכונה לה לפעולה.
חבר טוב לא עושה במקום החברים שלו את מה שאינם יכולים לעשות, חבר טוב תומך, מעודד או רק מקשיב ומכיל את מצוקת חבריו. אני יודעת שזה קשה, הרבה יותר קל לנקוט עמדה או לעשות דברים בשביל האחר, אבל זה לא הדבר הנכון.
שוב, הרבה בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך01/10/2012שלום
מבחינה משפטית, מתוארת כאן מערכת מתמשכת של הטרדות מיניות.
האחראית למניעת הטרדה מינית מטעם הארגון ח י י ב ת לנהל בירור מעמיק של התלונות גם אם התלונה לא מגיעה מהנפגעת והארגון ח י י ב לנקוט צעדים בכל מקרה בו תוצאות הבירור מראות כי היתה הטרדה מינית.
כל הכלים להפסיק את ההטרדה המינית המתוארת נמצאים בידיכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חבר מודעג01/10/2012איך אני יכול לומר לנציבת התלונות שהיא אכן חייבת לברר את הנושא לעומק? להגיד לה שעו"ד דורון ויינרייך אמר לי? להראות לה כלשהו מסמך חוקי?
בכל מקרה, המוטרדת לא מסכימה שאני אתלונן בשמה, ולכן כשדיברתי עם נציבת התלונות לא הזכרתי לא את שמה ולא את שמות המטרידים. יכול להיות שבגלל שלא סיפקתי שום מידע קונקרטי היא לא יכלה לעשות שום ברור. היא גם לא לחצה עלי בכלל למסור את שמות המטרידים ולא ניסתה לתשאל אותי בכלל.
אם אני אספר לה את שמות המטרידים, מה היא אמורה לעשות? היא לא ענתה לי על השאלה הזאת כששאלתי אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך01/10/2012שלום
האחראית אמורה להכיר את תקנות החוק למניעת הטרדה מינית.
החובה לקיים ברור נגזרת מהתקנות הללו.
הינה התקנה הרלבנטית:
(ט) נודע למעביד על מקרה של הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה, ולא הוגשה תלונה או שהמתלונן חזר בו מתלונתו, יעביר את המקרה לבירור של אחראי; הועבר מקרה כאמור לבירור של אחראי או נודע לאחראי על מקרה כאמור, יקיים האחראי, ככל שניתן, בירור על אודות המקרה לפי תקנה זו, בשינויים המחויבים, ואם המתלונן חזר בו מתלונתו, יברר גם את סיבת החזרה מהתלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםניקול30/09/2012
קוראים לי ניקול,אני בת 19,סביבות גיל 5 עברתי הטרדה מינית מצד הבן של חברה של ההורים שלי,שהיה בן 11,נשארנו בחדר לבד,והוא הסביר לי על יחסי מין,הוא אמר שזה בסדר,שזה יחסים בין אישה לגבר,והיה ממש נלהב,הוא הוציא את האיבר מין שלו ועשה את מה שעשה,הרגשתי ממש רע,אבל לא אמרתי לו כלום,כי סמכתי עליו,כי הוא בטח יודע יותר ממני,ולא סיפרתי את זה לאפחד ,במשך שנים שכחתי,זה היה פשוט כמו חלום שלא רציתי לזכור,הדבר שהפריע לי ומפריע לי עד היום,שאני לא מצליחה להיות במערכת יחסים,אני לא אוהבת שמישו נוגע בי,כשהייתי בקטע מיני כל שהו עם גבר הרגשתי ממש מגעילה אחרי,לא ממזמן קיימתי פעם ראשונה יחסי מין עם חבר שלי,הרגשתי נורא דוחה אחרי זה,חוסר אונים,רציתי להתאבד,הוא אמר לי שזה בסדר שפעם ראשונה זה תמיד ככה,ניסינו עוד כמה פעמים,וזה היה פשוט נוראי,סיוט.מאז ממש התרחקנו,קשה לי להסתכל עליו,ונפרדנו,אני לא יודעת אם זה קשור,ואם כן איך אפשר לטפל בזה,מקווה שתעזרו.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה עושים בסיטואציה כזו..?אף אחת28/09/2012
הבוס שלי כל הזמן זורק לי הערות כמו "את כוסית" "את באה אליי היום בערב נעשה איתך קצת כיף" נוגע לי בישבן, אמרתי לו כמה וכמה פעמים שיפסיק, שלא נעים לי שהוא קורא לי בכינוי הזה, ושאני לא באה אליו בערב שאני נשואה, יש לי ילדים ואני לא מעוניינת בו, וישפסיק לגעת בי
והוא כאילו מסרב לקלוט שאני לא מתכוונת להגיע אליו, והוא מסרב להפסיק להתמש בביטוי הזה.
ואני לא יכולה כרגע להפסיק לעבוד, בעלי חולה בסרטן, יש לי שלושה ילדים, אני צריכה לדאוג להם אני צריכה לדאוג לבעלי ואין לי את האופציה לעזוב שם ולהשאר מובטלת עד שאני אמצא משהו, כרגע אני מחפשת משהו אחר.
אבל זה בלתי נסבל כבר, זה כבר חודש ההתנהלות הזו, וזה מוציא אותי מדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים בסיטואציה כזו..? - תגובה
צביה כפיר M.S.W28/09/2012שלום לך אף אחת.
את מתארת אכן סיטואציה קשה ולא לגמרי ברור איזה ]פתרונות יכולים להיות לה.
כמובן שעזיבת מקום העבודה יכולה להעלים את הבוס הזה מחייך, אך את אומרת שזה לא אפשרי כרגע.
האם יש בוס מעליו, או מישהוא אחר שאליו את יכולה לפנות ושיוכל להחליף מילה עם הבוס המטריד שלך?
לא ברור כמה זמן את כבר עובדת שם, מה קרה שעכשיו הוא התחיל להטריד אותך?
אגב, ברור לך אני מקוה שזו הטרדה.
לפי החוק צריך להיות במקום העבודה מישהו שאמור לטפל בפניות בנושא הטרדה מינית בעבודה, האם יש לכם פונקציה כזו?
האם שיחה נוספת יותר אסרטיבית מצדך תוכל להפסיק את התנהגותו?
קשה לי לראות אפשרויות נוספות כרגע.
שיהיה לך בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים בסיטואציה כזו..? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך28/09/2012שלום לך
את מתארת מערכת בוטה של הטרדה מינית, שיש כלים חוקיים רבים לטפל בה, כולל כלים דיסקרטיים (חוקיים כמובן).
טיפול נכון, חכם, מקצועי וזהיר אמור לטפל בבעיה מבלי שתאבדי את מקום עבודתך או שתיפגעי בכל דרך אחרת (פגיעה שבכל מקרה מהווה התנכלות אסורה עפ"י דין).
ייעוץ ספציפי יותר אפשרי בפגישה אישית לאחר שמיעת כל הפרטים (וכמובן המשך טיפול כנ"ל בהתאם להחלטתך). כמובן שתוכלי לפנות גם לכל עו"ד אחר אולם לטובת האינטרסים שלך מומלץ שתוודאי היטב שהינו בעל ניסיון מוכח ומצוי היטב בתחום הטיפול המשפטי בנפגעות הטרדה/תקיפה מינית.
בכל מקרה, מומלץ שתטפלי בבעיה ללא דיחוי ושבטרם קבלת ייעוץ כנ"ל, לא תבצעי כל צעד נוסף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגעתי?marina23/09/2012
אני לא זוכרת בדיוק..
רק לפעמים עולות לי בראש תמונות כאלה, אבל אני לא יודעת אם זה נכון, או שזה רק הראש החולני שלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפגעתי? - תגובה
צביה כפיר M.S.W24/09/2012שלום לך מרינה.
הרבה עסקו בשאלה הזו האם ישנן זכרונות מומצאים או שכל מה שעולה אכן קרה,
אני מאמינה וכך גם הגישה הטיפולית היום, שאם זיכרון עולה הוא זכרון של מה שקרה, ואם דברים עולים יש להם משמעות עבור מי שהם עולים אצלו.
מה לעשות עם זה , קשור כבר לכמה זה מטריד אותך, כמה את מאמינה בטיפול וכמה את מאמינה בתוך תוכך שמגיעים לך חיים בלי תמונות כאלו בראש.
גמר חתימה טובה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מבלבלבעילום שם19/09/2012
אני גבר. אני הולך לפסיכולוגית. סיפרתי לה שאני מאוהב בה, ושלפעמים יש לי מחשבות ארוטיות עליה. היא ידעה מה לעשות עם זה, ודיברנו על זה. אפשר לומר שזה אפילו עזר לטיפול.
אני מוצא את עצמי מבולבל. אם הייתי אומר לאישה אחרת, שאינה הפסיכולוגית, שיש לי מחשבות ארוטיות עליה - זה היה נחשב להטרדה. בצדק. אז למה בעצם מותר לומר זאת לפסיכולוגית?. הרי גם היא אישה, ואני גבר, ולכאורה זה מצב של הטרדה?.
אציין שהפסיכולוגית אמרה שמשיכה של מטופל למטפלת, כמו שקרה לי, היא דבר נפוץ ומוכר בפסיכולוגיה. אולי אפילו צפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מבלבל - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך19/09/2012שלום לך
אמירה מצידך לפיה יש לך מחשבות אירוטיות ביחס למישהי שאינה כפופה למרותך, אינה הטרדה מינית והינה לגיטימית כל עוד מי שהאמירה מופנית אליה, אינה מראה לך שאיננה מעוניינת באמירה הזו. ברגע שמדובר באמירות חוזרות ונשנות למישהו שהביעה את אי הסכמתה לאמירות האלו, האמירה עשויה להפוך להטרדה מינית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב מבלבל - תגובה
צביה כפיר M.S.W19/09/2012שלום אני.
אני מאוד שמחה בשבילך שהרגשת מספיק בטוח בקשר שלך עם הפסיכולוגית לפתוח את אהבתך אליה, זה מעיד על קשר טוב ונכון.
הטיפול בעיקרו נועד לתקן חויות רגשיות, מחשבות שאינן מקדמות אותנו, לנקות רעשים של חברה ותרבות שבהם גדלנו ואינם מתאימים לנו בחיים ולעזור למטופל/ת למצוא את קולו הפנימי האמיתי ולפעול בחייו על פיו.
מסגרת הטיפול היא מקום בטוח, בו מתקיים קשר בין 2 אנשים, המטופל/ת אמורים להביא את כל מה שמתעורר בהם ולבדוק את זה, ביחס לחייו בעבר ובהווה. אי אפשר להתעלם מהקשר שנוצר בין מטל/ת למטופל/ת, לפעמים עיקר הצלחת הטיפול היא היכולת להיות בקשר בטוח, מכיל מקבל בשונה ממה מהמטופל/ת חווה קודם בחייו ולכן רגשות שמתעוררים מול המטפל/ת ולא חשוב איזה הם חשוב שיובאו לחדר
וישמשו לקידום הטיפול.
אשרי שניכם שזכיתם לכך.
שנה טובה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)