מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טלפון של מוקדי עזרה נפשיתקרן22/11/2011
שלום, אפשר לבקש בבקשה טלפון של מוקד עזרה נפשית כללי שפעיל 24 שעות חינם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפון של מוקדי עזרה נפשית - תגובה
צביה כפיר M.S.W22/11/2011מוקד ער"ן 1201 מכל טלפון בארץ הוא מוקד עזרה נפשית כללית 24 שעות ביממה. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי עריותש11/11/2011
שלום אני בטיפול כבר מעל 3 שנים לאחרונה התחילו לי חלומות של תקיפה מינית תמיד בחלום אני ילדה קטנה ואילו התוקף מבוגר. יש לי סדרות של חלומות כאלה, דכאון חרדה תחושה שיצאתי מהגוף ואנירואה את עצמי בחוץ קרה לי בדייט אחרון עם בחור. עליי לציין שכל השנים הרגשתי שמשהו לא תקין אצלי אך חשבתי שהמשפחה שלי מושלמת ופתאום אני מתחילה לגלות דברים חדשים לא נעימים ויש לי סימפטומים שחוזרים על עצמם האם ייתכן שאני מתחילה לזכור רק עכשיו, ומעבר לקשיים הנפשיים יש לי גם קשיים כלכליים שנובעים מחרדות הקשות לפעמים יש ימים שאני לא מסוגלת לזוז כאילו אני קופאת במיטה. רציתי לשאול אם יש איזה גוף שעוזר כלכלית למבוגרים אני בת 33.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי עריות - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע11/11/2011אם את בטיפול, דברי עם המטפל/ת שלך במהירות על תחושות הדיסוציאציה (ניתוק) שאת חוווה, מחשבות חודרניות(חלומות) שאת חולמת, יתכן זה חלק מהתליך הטיפולי
אין לי מושג היכן את גרה, בכל אופן אם קשה לך תתקשרי ל- 1202 ומתנדבת תנסה לעזור לך גם באמצע הלילה, בנוסף, יש הרבה מקומות תומכים, השאלה אם כדאי לערב עוד מטפלים במיוחד שאת בטיפול ארוך ויש לך מטפל/ת עיקרי
ממה שאני מבינה ממך, את חייבת לשתף את המטפל/ת שלך במה שאת חווה ולבקש לעזור לך לעבור את התקופה הקשה הזו
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוי אריות
שיר21/03/2012יקירה, יתכן מאוד שזה קרה. זה שאת חולמת את זה עכשיו ופתאום זה עולה לך למודע בחלומות, במחשבות, זה רק אומר שאת יותר ויותר מוכנה להתמודד עם זה ולנקות את זה ממך לכל החיים.
גם שאני חוויתי טראומה בחיים הרגשתי כאילו והנשמה שלי לא נמצאת. קופאה לגמרי.
יש דרך להתמודד עם זה מתוך תת המודע. לקבל ביטחון לדבר על זה ולשחרר לתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מהטרדה מינית קשהלירז מזרחי06/11/2011
אני לומדת בתיכון, תמיד אמרו שאני יפה עם גוף יפה וכ'ו, אבל לא תיארתי לעצמי שאני אגיע למצב שבו אני נמצאת עכשיו. יש ילד מסויים שעוקב אחריי לכל מקום שאני הולכת, אני זוכרת שמתי שהלימודים נגמרו וכולם הלכו הביתה, נשארתי בכיתה וסיימתי שיעורים, אותו הילד נכנס, לקח אותי בייד, ואמר לי "אם את לא באה לשירותים אני עושה לך פה ת'מוות" התנגדתי, אבל הוא הכריח אותי, נכנסתי לשירותים, הוא נתן לי בוקס בבטן והוריד לי את המכנס, נתתי לו בעיטה והוא השכיב אותי על הרצפה, הוא אנס אותי, שמענו את המנהל בדרך לשם, והילד השביע אותי שאני לא אספר כלום, אבל אותו הילד כל הזמן עוקב אחריי ולא מפסיק לשלוח אליי מילים סוטות, אני שוקלת לעבור בית ספר, אני סובלת, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובלת מהטרדה מינית קשה - תגובה
צביה כפיר M.S.W07/11/2011שלום לירז. לבי אליך ולסבל שלך. אין שום סיבה בעולם שתהיי מקור להתעללויות של מישהוא. מעבר בי"ס זה רעיון טוב, אבל לפניו, חשוב מאוד למצוא מישהי או מישהם שאת יכולה לשתף בסבל שלך ולא להישאר כל כך לבדך מולו. אם תהיה לך תמיכה תרגישי חזקה יותר ופחות מאויימת. את לא מציינת שיש מישהוא שיודע על כך, אם ידעו אז אולי אפילו ניתן יהיה להרחיק אותו ולא אותך. אל תישארי לבד עם הסיפור הזה. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה מינית קשה- תגובה נוספת
עו"ד ויינרייך26/12/2011לירז שלום
נתקלתי במקרה במה שכתבת בפורום לגבי התקיפה המינית שעברת.
חשוב שתדעי שיש צעדים משפטיים שניתן וחשוב לנקוט כנגד מי שתקף אותך.
בהצלחה
דורון ויינרייך, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 חודשים לאחר התקיפה ועדיין סובלתאלונה לוי30/10/2011
כבר כתבתי בפורום זה, לפני 7 חודשים. רופא הנשים שלי תקף אותי בזמן בדיקה. לא יכולתי לתאר אפילו בפורום הזה את הביזוי שעברתי ורק לאחר כחודש הייתי מסוגלת לכתוב לעצמי מה בדיוק הוא עשה לי. התביישתי להעלות את זה על כתב. אני בן אדם מאד פעיל ודינמי. עובדת, לומדת לתואר גבוה, מנהלת בית ומשפחה, משקיעה במראה החיצוני ובכל זאת, הזיכרון של מה שקרה מקנן בי בכל יום ויום. לפעמים הוא מתעמעם ולפעמים חוזר כמו אגרוף בבטן. עד לפני מספר ימים לא זכרתי את מראה פניו, הן נמחקו לי (ויש לי זיכרון פנומנלי לפרצופים), אבל במהלך שיטוטי באינטרנט נתקלתי בתמונה שלו והזיכרון היכה בי חזק. אני חושבת שאכן היה עדיף שלא אזכור את פניו, שנראות לי ממש שטניות, למרות שהוא מחייך בתמונה. הוא גם גר לא כ"כ רחוק ממני ותמיד יש סיכוי שאתקל בו יום אחד. אני לא מפחדת ממנו, אני אפילו לא שונאת אותו. אני כבר לא יודעת מה אני מרגישה לאחר כ"כ הרבה ימים שהמחשבות עליו מקננות במוחי. 10 ימים לאחר המקרה התעמתתי איתו והרגשתי די גיבורה, בעלי אמר לי אז שיש בי כוחות שאני לא יודעת עליהם ואני לא מעזה אפילו לספר לו שאני חושבת על המקרה כמעט ברמה יומיומית. אני מתביישת בכך שאני עדיין חושבת על המקרה. הגבר הזה הוא כמו עלוקה שחדרה למוחי ולמחשבותי, כמו עורב מכוער שיושב לי על הכתף ומנקר במוחי. אני לא תמיד מתעבת אותו, לפעמים אני מתמלאת כלפיו ברחמים, שגבר כמוהו נפל לתהומות כאלה. לא מאמינה שזה יכול לקרות ל"מר מושלם" שהוא היה בעיני (הוא היה רופא שלי קרוב ל-10 שנים). ניסיתי ללכת לטיפול מקצועי, הייתי אצל שתי מטפלות. אצל אחת פגישה אחת הספיקה לי ואצל השנייה שלא היה רעה בכלל שרדתי 3 פגישות. אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי. אני מבוהלת מהרגשות שלי, מההתנחלות שלו במחשבות שלי. האם אני אמורה לשאת את הרעל המרוכז הזה במוחי כל חיי? אני נבהלת מפני שנראה לי שהתרגלתי ואולי אפילו טוב לי לחשוב על המקרה, כאילו אני בורחת מהחיים במחשבות האלה. ולפעמים המחשבה על הבריחה מהחיים היא חזקה מידי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 חודשים לאחר התקיפה ועדיין סובלת - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע30/10/2011שלום אורית
אם החוויה רודפת אותך אל תהססי עד שתגיעי למטפל/ת שתריגישי שאת יכולה לצלוח איתה את המסע, אני מציעה לך לבדוק גם את שיטת EMDR
מציעה לך לבדוק באינטרנט על השיטה ולבדוק באם כדאי ללכת לטיפול בשיטה לטפל באירוע (השיטה כוללת פחות דיבורים מפסיכותרפיה רגילה)
את יכולה לבדוק את אתר האי אם די אר הישראלי
בהצלחה ונשמח להתעדכן
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שיר.
אלונה לוי30/10/2011אני אבחן את הכיוון הזה. אני כועסת על עצמי ומאוכזבת מעצמי ומחוסר כוחותי/יכולתי להתמודד עם המקרה הזה. דווקא ההכוונה שלך למשהו שקשור לכותרת של חוויה פוסט טראומטית (הצצתי באתר שהצעת) עוזר לי קצת. לתייג את הבעייה שלי למשהו מוכר נותן לי סוג של מזור נפשי ברגע זה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שיר. - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע31/10/2011בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 חודשים לאחר התקיפה- התייחסות נוספ
עו"ד ויינרייך26/12/2011אלונה שלום
נתקלתי במקרה במה שכתבת בפורום.
בנוסף למידע שקיבלת ומבלי לגרוע ממנו כהוא זה, חשוב שתדעי שיש בפנייך גם אפשרויות למהלכים משפטיים שונים.
בהצלחה
עו"ד דורון ויינרייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נגד דיכאוןגל20/10/2011
שלום,
אני מטופלת בכדורים נגד דיכאון וטראומה. אני בעלייה מתמדת במשקל. האם זה אופייני? האם זה יעצור עם הזמן? למה עליי לצפות, האם יש אפשרות למנוע זאת.
אשמח לכל פיסת מידע.
תודה,
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים נגד דיכאון - תגובה
צביה כפיר M.S.W21/10/2011אני לא יודעת לענות לך על כך. כיון שכל אחד מגיב אחרת. מאוד חשוב שתפני לפסיכיאטר/ת שנתנו לך את הכדורים ותתלבטי איתם לגבי תופעות הלוואי. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות מיניתאביה19/10/2011
עברתי התעללות מינית במשך מספר שנים בילדותי וכעת אני כבר למעלה מ 10 שנים לאחר מכן ומרגישה שבמקום שיהיה טוב יותר הכל רק הולך ומחמיר. יש יותר פחדים, לחצים, חרדות אני יותר סגורה וכמעט כבר לא מתקשרת עם העולם. ניסיתי לטפל בזה מספר פעמים ובכל פעם נתקלתי במטפל/ת שהבטיחו טוב וטוב וטוב ובסופו של דבר שום דבר לא התקדם, שום דבר לא קרה.
אני לא רואה את עצמי מתקדמת הלאה בחיים ככה ולא רואה את עצמי יוצאת מזה אי פעם. אשמח מאוד לשמוע מה אוכל לעשות במצב כזה, אני לגמרי מיואשת כלום לא עובד ובמקום לקחת צעדים קדימה אני לוקחת בריצה אחורה. (בת גיל ה20)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות מינית - תגובה
צביה כפיר M.S.W21/10/2011שלום לך אנונימית. כשעוברים התעללות מינית בילדות, אחד הדברים שנפגעים קשה זה היכולת לתת אמון באחר וגם בעצמך. אינני יודעת כמה זמן היה הקשר הטיפולי שלך ואם הגעת למטפלים המתמחים בפגיעות מיניות, דבר שהוא מאוד חשוב לתהליך הטיפול. יש גם גילאים שבהם יותר קשה להתמסר לטיפול או להפיק ממנו, את מאוד צעירה ולצערי הדבר שאני יכולה להמליץ עלין הוא בעיקר לחזור למטפלת שמבינה בנושא או לחילופין ליצור קשר עם מרכז סיוע באזורך טלפון 1202, יש שם קבוצות תמיכה וגם זו דרך טובה להיעזר. לא המטפל אמור להבטיח לך שיהיה טוב, הוא לא יכול לדעת את זה, את אמורה להאמין שאת יכולה לעזור לעצמך ושיהיה לך יותר טוב. בהצלחה, אל תתיאשי צביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה מינית
דני23/10/2011מניסיון של חיים עם אישה שחוותה במשך שנים התעללות אני חייב לומר לך שהדרך היחידה להשתחרר מההרגשה מהפחדים ומהטראומה היא לספר,לשתף ולנסות להוציא הכל כמובן בקצב שלך ועם אדם קרוב לליבך שאת נותנת בו אמון אבסולוטי.חשוב לא לעצור באמצע אלא לתת להכל לצאת ועל הכל לדבר.אם תתחילי ותעצרי זה רק יסבך את המצב.בנוסף ביום בו תימצאי זוגיות טובה את תיראי שניתן יחד להתגבר על הקשיים.אמנם זה קשה ומסובך אבל עם כח רצון את תצליחי לשקם את חייך.בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעללות מינית - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע23/10/2011שלום אביה
כמו שצביה כתבה, התעללות מינית פוגעת ברבדים הכי עמוקים של ילד/ה של אמון שילד/ה אמור לתת , הבלבול והסודות מקשים על ההתפתחות. אני מפצירה בך לא לוותר ולהמשיך למצוא את הדרך שמתאימה לך , בין אם בטיפול פרטני או בין בטיפול קבוצתי אבל את בגיל שמסע ההחלמה קורא לפיתחך, ויש החלמה מהתעללות מינית
בהצלחה ותודה על השיתוף
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעללות מינית- תגובה נוספת
עו"ד ויינרייך26/12/2011אביה שלום
חשוב שתדעי שבאפשרותך גם לנקוט בצעדים משפטיים נגד מי שהתעלל בך, וזאת מבלי שעלייך להתמודד איתו באופן ישיר כלשהו.]
בהצלחה
עו"ד דורון ויינרייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-----16/10/2011
אני בת 15 וחצי ועברתי הטרדה מינית כ- 3 שנים בבית ספר ואונס. הילד היה איתי בכיתה ועכשיו הוא איתי בשכבה (כי עברתי לעליונה) ההורים שלי לא הרשו לי לעבור בית ספר (הם לא יודעים על האונס) כי הם אמרו שזו לא סיבה , הם לא תומכים ולא מרשים לי ללכת לטיפול .וממש קשה לי להתמודד עם כל המחשבות האלה לבד,אני לא מרוכזת בשיעורים , כל פעם שאני מנסה לשכוח אני שוב מתעוררת בלילה , אני רואה אותו ואני מתחילה לרעוד והעיניים דומעות , אני לא רוצה לקום בבוקר בכלל ןהמחשבה הזו שהוא ניצל אותי ורק השתמש בי בתור הבובה שלו הורגת אותי, אני רוצה ללכת לדבר עם מישו על זה כי זה מלווה אותי כבר הרבה זמן אבל לא מרשים לי . הנושא היה בטיפול במשטרה אך בשל חוסר עדויות נסגר התיק. היועצת מודעת לכך ולכן קישרה אותי לעו"ס שנה שעברה אך הפסקתי את הפגישות איתה בגלל ההורים . אני רוצה לחזור לדבר איתה אבל אני לא יודעת מה לעשות , למי יש לה חובת דווח ? והאם אני יכולה להיפגש איתה ללא ידיעת ההורים ? בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/10/2011לבי לבי אליך, כמה דברים קשים עברת וכמה את מתמודדת לבדך. האם יש מישהוא בוגר שאת חושבת שיכול לדבר עם הוריך? שיכול להסביר להם כמה חשוב שתהיי בקשר טיפולי?ליועצת בית ספר את בודאי יכולה לפנות שוב ללא ידיעת הוריך ואולי לחשוב איתה ביחד. ישנו גם גוף בשם אל"י שזו המועצה לשלום הילד ואני חושבת שאת יכולה גם להתקשר אליהם והם יעזרו לך לחשוב. אליהם את יכולה לפנות ללא ידיעת הוריך, אבל כמה שקשה לי לאמר את זה כי אני מאוד רוצה לעזור לך, חשוב שתזכרי מה עשויה להיות תגובת הוריך כשידעו על המהלכים שלך. אני חושבת שאת הכי חשובה ושהכי חשוב לעזור לך במצב הזה אבל את לא חיה בחלל ריק ובודאי הוריך יגיבו לכך. אגב, למה הם הפסיקו את הפגישות עם העו"ס? האם שווה לך לשתף אותם בהרגשות שלך ובאונס כדי שיוכלו להיות שם יותר בשבילך? המון המון בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימי18/10/2011ההורים שלי אמרו לי להפסיק את הפגישה על העו"ס כי הם לא ממש מאמינים לי ,
כשניסיתי לדבר איתם ולספר להם מה קורה בבית ספר הם ישר אמרו "לא ייתכן" , "זה לא אפשרי ושזה לא הגיוני " " לא קרה לך כלום ואת סתם מגזימה - את רוצה תשומת לב" אני לא יודעת למה הם הגיבו ככה , אני אף פעם לא שיקרתי להם ועוד איזה סיבה תיהיה לי לשקר להם בנושא הזה ? כל מה שמעניין אותם זה שאני יוציא מהמדיח וה-100 במתמטיקה. אבל כשאני מנסה לדבר איתם על זה הם מתעצבנים , אומרים שהם לא רוצים לשמוע את השטויות האלה , מעבירים נושא ושולחים אותי לחדר. לפני שהפסתי את הפגישות עם העו"ס הייתי נפגשת איתה ללא ידיעתם אבל זה היה לי קשה מידי כי זה היה כמו לשקר להם ועשיתי את זה מאחורי הגב שלהם והיה לי עם זה ממש קשה . כששאלתי אותם למה הם כל כך מתנגדים שאני יפגש איתה הם ( אמא שלי אמרה ) אמרו שיש לה דיווח לעירייה והם לא רוצים את זה . הייתי רוצה לדעת למי באמת יש לה חובת דיווח והאם יש דרך אחרת לפתור את זה . תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
צביה כפיר M.S.W21/10/2011שלום לך שוב. כשאומרים חובת דיווח מתכוונים לכך שכל מבוגר העומד בקשר עם קטין, מורה, גננת, יועצת וכו' אשר יודע על מצב של התעללות בקטין חייב לדווח על כך לפקידת סעד,שהיא עו"ס גם כן. כיון שאת כבר היית בקשר גם עם היועצת וגם עם עו"ס אז אם הן התרשמו שאת נתונה בהתעללות כלשהיא, הן כבר היו חייבות לדווח. את אינך מציינת את גילך, אולם כל קטין לצערינו לא יכול לעשות דברים בניגוד לדעת הוריו, אלא אם הוא פונה להתלונן עליהם, כך שנראה לי שאת קצת בין הפטיש לסדן כרגע. האם התיעצות עם העו"ס, שכבר יש ביניכם קשר או היועצת, פגישה שבה תוכלי לדבר על ההתלבטות שלך לקבל עזרה מצד אחד אבל לא לאמר אמת להורים מצד שני, אולי הן יוכלו לעזור לך בהתלבטות הזו. מצד שני יש תמיד את האופציה כן לחזור ולדבר עם ההורים ולנסות להסביר את רצונך בעזרה כלשהיא ואולי ההורים יממנו טיפול פרטי או יותר יבינו. אני מקוה שהאינפורמציה הזו עוזרת ולא מכבידה. תמשיכי לשאול צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאביבית14/10/2011
הבת שלי בת 14 וחצי ,
ונודע לי לפני כשנה שילד מוכה מהכיתה שלה שהיא חנכה ואהבה אותו יותר מכל דבר אחר בעולם הטריד אותה מינית והשפיל אותו מכל מיני בחינות והיה מנצל אותה.
ההטרדה נמשכה כמעט שנה .
ביתי מאוד חסרת ביטחון ולכן לא הבינה שמה שקורה ביניהם לא בסדר וכשניסתה להתנגד הייתה קפואה ומפוחדת וגם כשאמרה לא וניסתה להתנגד הוא לא הקשיב לה ועם כל זאת נשארה איתו .
לדבריה הנורה האדומה נדלקה בכיתה ח'
לאחר כ - חצי שנה של הטרדה ..
הם לא הפסיקו לריב ושמה לב לאיומים כמו א לא עונה לי עוד פעם אחת אני אהרוג אותך וכד'
והבינה שמשהו ביחסים האלה לא בסדר.
חשוב מאוד לציין שאני לא ידעתי על קשר כלשהו מלבד לימודים בין השניים .
כבר עברה שנה ואני לא יודעת היא מאוד מוזרה ואני לא מבינה למה היא לא יוצאת מהסיפור הזה כבר אפילו הילד הזה המשיך בחיים שלו .
אני לא יודעת אם הילד הזה באמת מוכה אבל יש לה כל מיני התנתקויות מוזרות . שהיא בוהה ואחרי זה היא לא מבינה מה קורה, וכל מיני דברים.
היא הולכת לטיפול אבל הבעיה היא שבאותה תקופה לאחר שנודע לנו אבא שלה אמר לה שהיא אשמה כי היא הביאה אותו הביתה ואז גם הציונים שלה ירדו ומדובר בילדה עם ציונים מעל 95 תמיד ובכיתת מצויינות .
באותה תקופה גם המצב הכלכלי היה גרוע מאוד ואבא שלה התמכר לפוקר באינטרנט וצעק עליה כשהיה מסיד וקילל אותה ותמיד כל פעם שראה אותה התעצבן .
חשוב לציין שבעלי גם היה ילד מוכה כשהיה קטן.
אמנם עכשיו כבר היא יותר טובמאז אבל היא עדיין עצובה וחסרת ביטחון וקשה לי לראות אותה כל כך מפוחדת כשהיא נזכרת או רואה אותו. .
וכשהיא רואה כמו הילד הזה המשיך בחיים שלו ויוצא ומבלה ..
היא מנזה לעשות את אותו הדבר אבל המצב השתנה כי היא התרחקה מחברות שלה ולא הגיעה חביצ ספר ועכשיו היא מנסה לשקם את היחסים בינה לבין החברות שלה אבל זה לא מצליח הכי שבעולם.
אין לי מושג איך אני משקמת עוד את הילדה הזאת .
למרות שהיא מתקדמת גם עם טיפול וגם בכוחות עצמה והיא יותר מדברת על מה שהיה אבל אני רואה כמה היא עדיין אוהבת אותו וזה כואב לי מאוד .
איך אני גורמת לה לשכוח כבר.
ולמה היא נתקעת על הסיפור הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע14/10/2011שלום רב
נשמע שאת עוטפת את ביתך בהרבה אהבה וגם עזרה מקצועית. לתהליכים אישיים ופנימיים שנוגעים לתקיפה יש תקופת זמן, לעיתים אפילו יש נסיגות ואז התקדמות(קצת כמו בחיים), נשמע שביתך עולה על המסלול הנכון בעזרתך, היא הולכת לטיפול, מנסה לחזור לקשרים עם חברות, דבר חשוב ביותר בגיל זה, נשמע שאת מתבוננת מהצד ודואגת, כמו אמא אוהבת.
לשאלתך, אינני חושבת שהמטרה שביתך תשכח אותו, אלא שתלמד לחיות עם מה שהיה ותלמד כיצד לא ליפול לבורות האלה בפעמים הבאות, אני מציעה כי תתמכי בה גם כשהיא מרגישה קושי בטיפול, נשמע שביתך זקוקה לטיפול, ואולי הטיפול יאפשר לה להתמודד עם החוויה של אבא שלעיתים השדים יוצאים ממנו בתקופות קשות.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין
אביבית24/10/2011שלום לשיר,
חשוב לי לציין כי יש התלקחויות בין השניים והתפרצויות זעם של קורל על אביה .
אני בשנים החרונות הייתי עובדת מאוד קשה והייתי מגיעה מהעבודה בשש או אפילו אם הייתי מגיעה יותר מוקדם הייתי ישר עצבנית ותוקפנית כלפי קורל והולכת לישון .
בכיתות ד' ה' קרה לנו (אני ובעלי) מעין "תאקל" עם קורל .
היה לה ריב מאוד גדול עם חברה הכי טובה שלה ושלוש אמהות של חברות הכי טובות שלה הלכו והתלוננו על קורל על דברים שרק בדיעבד נודע כי לקורל לא הייתה יד בדבר .
חברה הכי טובה של קורל העלילה על קורל עלילות ואנחנו האמנו לילדה השנייה ולא דיברנו עם קורל במשך ככמה חודשים טובים .
אני מפחדת כי פגענו בה . ושהיא כועסת על אביה יותר מדי .
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע24/10/2011שלום אביבית
אני חושבת שאולי כדאי שתלכו לייעוץ משפחתי את ובעלך כדי לסייע לילדכם, נשמע שהיא זקוקה לעזרה באופן דחוף
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובייקט מיניA13/10/2011
כשכבר אומר לי את המשפט "אצלי הכל קופץ" ומפשיט אותך בעיניים,זו מחמאה או עלבון? כי אני לא מרגישה טוב עם זה..
וכשגבר עושה לך סימנים של ליקוקים עם הלשון ואומר כשאני לא שומעת "אני עוד אתקע אותה" מה זה אמור להיות?
וכשגבר שלא ממש מכיר אותך אומר לך "בא לי לרקוד איתך ריקוד סוער" ומצביע לך על התחתונים וכשאת נבהלת מזה הוא עונה לך "אפשר לחשוב פעם ראשונה את מתפשטת לפני מישהו"
יש לציין שזה שלושה גברים שונים..אבל האמירות האלה לא נעימות לי..אני מבינה שגברים חרמנים ואני מושכת אותם אבל יש גבול!
היצר שלהם חזק בהרבה משל נשים כנראה..וזה כבר ניהיה מפחיד להסתובב לבד ברחובות..מה אני אמורה לעשות? לכער את היופי שלי כדי שלא יטרידו אותי?
אשמח לעצה,
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובייקט מיני - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע13/10/2011שלום לך
אין שום סיבה בעולם שבגלל חוסר גבולות של אנשים אחרים תכערי את יופייך. מה שנאמר נשמע כמו הטרדה, רק שלהטרדה מינית יש גם משמעות של סמכות
ללא קשר לחוסר הגבולות של הגברים הללו שפרצו מילולי, יתכן ואת זקוקה לסיוע של איש מקצוע שיעזור לך ללמוד להציב גבולות עבור האחרים
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
A13/10/2011יש כאן משמעות של סמכות..זה היה במקום עבודה שעזבתי ורק עכשיו אני כותבת על זה פה בפורום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע13/10/2011אם זה עניין של סמכות לדעתי כדאי להתקשר ל 1202 מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית ולהתייעץ עם כל הפרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
A13/10/2011יש לי מידי פעם דיכאונות בגלל כל זה...הרגשתי שהם מדברים אלי בזלזול..וזה לא אחד או שניים,כל פעם מישהו אחר...ממש סבלתי מזה פעם אחת היה אחד שתפס לי כזה את היד והסתכל לי על החזה ואז עזב אותי...סיפרתי את זה אחר כך לאמא שלי,היא גם חושבת שזו הטרדה מינית ושאני יכולה להתלונן עליהם.. (אין קשר בינהם,הם לא חברים או משהו,פשוט עבדתי במקום עבודה שמחובתי לעבוד עם ציבור..זה שיווק של משהו..וכל פעם "זכיתי" להערות ממישהו אחר,בהתחלה זה החמיא-אחר כך כבר לא. אני לא התלבשתי חשוף או משהו,אני פשוט בחורה יפה שנראת טוב וכנראה זו סיבה מספיק טובה בשבילהם כדי להטריד אותי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
צביה כפיר M.S.W14/10/2011שלום לך A. כשאני קוראת את כל ההתכתבות שלך עם שיר, נראה לי שאת מנסה לשאול או לאמר דברים נוספים עליך, שאולי קשורים ואולי לא להטרדה על ידי גברים. אני ממליצה לך לשקול הליכה לטיפול, אולי תוכלי שם לקבל תשובה ומענה לדברים שמציקים לך ולרכוש דרכי התמודדות שישרתו אותך. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צביה כפיר
A15/10/2011אני מאוד מסכימה איתך,רק שכחת ששיחות עם פסיכולוג\ית עולות המון כסף!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צביה כפיר - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/10/2011נכון, אבל בגוף ששיר אוני עובדות בו ניתן לקבל טיפול במחירים נמוכים ממחירי השוק, מחיר מינימום הוא 180 שקל, אז אולי שווה לך לפנות לשם, מרכז יעוץ לאישה, יש סניף ברמת גן וסניף בירושלים, אינני יודעת מאיזה אזור את בארץ. גם דרך קופות החולים ניתן לקבל טיפול במחיר נמוך לתקופה מסויימת. שווה בדיקה. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה..דנה04/10/2011
כשהייתי בבית ספר יסודי נהג אוטובוס של ההסעה הכריח אותי לתת לו נשיקה בלחי. זה נשמע טיפשי אבל אני זוכרת שמאוד כעסתי, כי הוא אמר שלא יפתח את דלתות האוטובוס עד שלא אתן לו נשיקה,ואני לא זוכרת בדיוק איך זה הסתיים- רק שפיטרו אותו. במשך שנים זכרתי בעיקר את הפסיכולוגית שאמא שלי לקחה אותי אליה אחרי זה, למרות שלא ביקשתי לראות פסיכולוג ולא כלום.
בקיצור, רציתי לשאול אם מבחינה חוקית זה נחשב הטרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה.. - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע04/10/2011שלום דנה
פגיעה מינית נחשבת שאדם כופה על ילד או חסר ישע את עצמו ומשתמש בכוחו כמבוגר . בעצם בכך שהנהג איים לכלוא אותך באותו ולכן גרם לך לנשק את לחיו הוא כפה את עצמו עלייך והשתמש בכוחו כבוגר. את מאוד אמיצה בכך שהעזת לספר לאימך , כי הרבה ילדים פוחדים לספר להוריהם, ואמך שהאמינה לך וניסתה לעזור לך בדרכים שונות
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה.. - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע04/10/2011תחשבי, את היית ילדה קטנה בת עשר? אחת עשרה? הוא נהג שהשליטה בידו מכריח אותך לתת לו נשיקה אחרת הוא לא ישחרר אותך, בעצם הוא כפה עלייך בגלל חוסר הישע שלך כילדה להתנגד לו ולכן זה נחשב פגיעה. כניראה היה לך המון אומץ שהעזת לספר לאמא שלך לעיתים ילדים פוחדים לספר להוריהם. וישר כוח לאמא שלך שלא רק האמינה אלא ניסתה לסייע לך בדרכים שונו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני יודעת אם היא עברה הטרדה???מוריה25/09/2011
היי!
אני בת 14. יש לי חברה טובה שבימים האחרונים נורא מתכנסת בעצמה, לא כל כך מדברת, נראית עצובה. היא ממש לא ככה בדרך כלל אז נראה לי שעובר עליה משו... אני חושדת שבן מבוגר (בן 17) שהסתובבנו אתו בזמן האחרון הטריד אותה או משהו כזה. היינו ידידות שלו אבל התרחקנו ממנו לאחרונה כי הוא התחיל לחבק אותנו כאילו בצחוק אבל זה היה לא נעים... לא ראינו אותו לאחרונה, אבל שלשום כשחברה שלי לא היתה בחדר היא קיבלה סמס ובטעות הסתכלתי בטלפון וראיתי שזה ממנו. לא ראיתי מה היה בסמס רק ראיתי שהוא כתב אותו. אני רוצה לשאול אותה אם זה מה שקרה ולא ממש יודעת איך להגיד את זה...תעזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני יודעת אם היא עברה הטרדה??? - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע25/09/2011שלום מוריה
כל הכבוד על העירנות והרגישות לחברה שלך
תשאלי, פשוט ונקי כמו שתי חברות טובות (כמו שזה נראה שאתן) את יכולה להקדים ולומר שאת מרגישה שהיא לא נראית כמו תמיד , או שהיא טרודה או עצובה ואת דואגת לה ותשמחי לשמוע ממנה . אם היא תגיד ששום דבר, פשוט תאמרי לה שתמיד תעזרי לה ובכל מצב ושאת שם עבורה גם אם תרצה בהמשך לספר לך ולא עכשיו.
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבטים מטרידיםמיה17/09/2011
אתמול ישבתי לפגישה עם מנהל בית הספר (אני מורה חדשה). תוך כדי שיחה אני שמה לב שהוא שולח מבטים מאוד ישירים לחזה שלי ומטה ושוב למעלה. מה עלי לשעות? אני מרגישה נורא עם האירוע הזה - אין תיאבון, אין שמחה, רק מחשבות על מה שהיה. איך אמשיך חעבוד בבית הספר הזה?
מחכה לתגובתכם.
תודה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבטים מטרידים - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/09/2011מיה שלום. אני אשאל מאוד בזהירות, האם את מרגישה שאת יכולה לאמר לו, שיש משהוא במבטיו שלא נעים לך ובכך לסיים את הפרשה? זו הדרך הכי ישירה, נקיה ושגם אני מניחה תשאיר אותך עם הרגשה טובה. חשוב להזכיר, זה שאת הרגשת לא נוח לא אומר שהוא התכוון לתת לך להרגיש לא נוח ולכן לפעמים הערה קטנה פשוט פותרת את הענין. במידה וזה לא כל כך פשוט לך, האם יש מורה נוספת שאת מרגישה נוח או קרוב אליה לשתף אותה ולשמוע ממנה על המנהל כיון שאת חדשה, ואם זו רק חויה שלך או שאחרות כבר למדו איך להתמודד עם זה, תשמעי ממנה. אם זה רק שלך, הרי שחשוב שתנסי להבין למה את מרגישה ככה ואיך או מה יעזור לך להרגיש נוח מולו, אבל מתוך הנחה שזו לא רק חויה שלך חשוב גם כן שתסגלי לעצמך דרך להרגיש נוח. (אני מניחה שעזיבת בית ספר כרגע היא לא אופציה) אני נזהרת באמירתי אבל מתגובתך ניתן להבין שזו לא הטרדה ראשונה שלך? בכל מקרה חשוב לשתף דמויות קרובות משמעותיות בחייך ולא להישאר לבד עם התחושות הלול ואולי לשקול גם פניה לעזרה מקצועית. שנה טובה צביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבה... אבקש את תגובתכן...אני12/09/2011
אני גבר.
יש לי חברה טובה שמחבקת את כולם בכל הזדמנות, כולל אותי כמובן.
עלתה בי המחשבה הזו:
אם אני הייתי מחבק כמוה נשים שאני פוגש, ללא כל כוונה מינית, האם יכולתי להיות מואשם בהטרדה מינית?.
(מובן מאליו שאני מתנגד להטרדות מיניות, ואיני עושה זאת בעצמי).
אנא, ענו על השאלה ברצינות.
התשובה מעניינת אותי.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבה... אבקש את תגובתכן... - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע12/09/2011שאלה מצויינת, כיום ככל שהמודעות עולה יש יותר ויותר מודעות גם לנשים שלא לחבק ללא הפסקה אלא לשמור גבולות הגוף
עדיין בשל החוסר השיוויון בין גברים ונשים בשוק העבודה יש רגישות גבוהה לגברים שנוגעים ומחבקים ללא קבלת הסכמה
מי יתן ולדורות הבאים יהיה ברור השיוויון בין גברים ונשים
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאנסתי 5ללא12/09/2011
מקווה שדברי ברורים למרות שהתהפך הסדר
מה אני מבקשת זה עזרה
עצה מה ואיך עשים למי פונים
לא רק עקב הטראומה שאינה מרפה
גם כי חייבים לעצור את האנס ואת חברו שלבטח חוגגים על נשים תמימות
שחוששות להיחשף.
יתכן והוא נגוע באיזו מחלה ומדביק נשים
מקווה שהכול יהיה אלי תקין
אבל החשש והפחד הורגים אותי.
האם יש אפשרות לעצור אחד כזה ולבצע לו בדיקות בכפיה?
אודה לכם על כל עזרה אפשרית.
והאם נישה איזה מחקר כמה זמן לוקח עד שהמיקה מפסיק להדהד ללא הרף בראש
וללחוץ על כל מערכות הגוף? מצב הגורם לי ללא הרף לפרצי בכי
וקשה לי להסביר לאנשים למה פתאום אני בוכה
זה קורה מעצמו ללא שליטה .
אשמח להעביר אם יש צורך למישהוא מהימן את פרטי האנס וחברו
על מנת שיחסמו אותם מגלישה. מסתבר שהוא גולש מהפלפון וכמותו יש רבים
ונישאלת שאלה האם כל פרטי השיחה מתועדים ושמורים בוואלה בצ'ט
כך ניתן יהיה להוכיח הכול..
ומסתבר שאונסים לא רק בנות 15 אלא גם בנות 60!
מודה מראש ואשמח לבהרות כאן
צרפתי את המייל שלי אז ניכתב כאן שהוא לא חוקי זה לא ברור לי
איך מערכת מחליטה שמייל פעיל לא חוקי???אז לא צירפתי ואשמח לתשובתכם ועזרתכם כאן.
בתודה מראש ובברכה
נאנסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאנסתי 5 - תגובה
צביה כפיר M.S.W12/09/2011שלום לך נאנסת 5. אני קוראת את דבריך וגם בין השורות ומבינה את ההלם, הבלבול והקושי שבו את נתונה. כיון שאת יודעת בדיוק מי האדם הרי שניתן להגיש תלונה במשטרה, אולם אני ממליצה לך לפנות לקו החרום 1202, שם הן מנוסות ,לצערינו, בלווי נשים שעברו חוויות דומות לשלך והן תוכלנה לשמש לך גם אוזן קשבת וגם לתת עזרה ויעוץ. לגבי המחלות שאת חוששת מהן, לכי כמובן את להיבדק בעצמך כדי שלפחות תוכלי להירגע. התגובות שלך הן בהלימה לחוויה שעברת ולכן כדאי מאוד להתקשר לקו החרום, שם יוכלו לסייע לך הכי טוב. בהצלחה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנאנסת
ללא12/09/2011תודה מעומק הלב לך צביה!
אפנה לקו ואנסה להעזר בהם
ולגבי המחלות רצתי כבר להיבדק בהכול
הרופא לא הבין מה נפל עלי
אבל חייבים א עדיי אין חוק
לחוקק המחייב במיידי אחד כזה שיודעים מיהוא
מצאתי את פרטיו לפי איזה שם שנתן
ומאחר וצילם עצמו לעסק זה היה בינגו.
במקום לסייע אחרי מה שעולל ממשיך בעצם להתעלל
הרי אי אפשר להחזיר גלגל לאחור אבל למנוע סבל פחד מחלות אפשר
אבל הוא מזלזל בטוח שלא יגעו בו כנראה
מקווה אני שיטפלו בו כמו שמגיע לו ורק צריך להזהיר נשים
ממש לכאלו לא להאמין(לא שאם ניגשים לעסק ומזמינים
הם אחרת לעיתים מתנהגים מסתבר שאישה כשמזמינה בעל מלאכה
חייבת ליווי לעצמה בביתה שלה!I
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנאנסת - תגובה
צביה כפיר M.S.W14/09/2011שלום לך. שמחה שעזרתי במשהוא. תפני לקו בהקדם ותזכי לעזרה שאת שקוקה לה. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונס
דני14/09/2011שלום רב לך,אני מצטער אם אהיה קצת בוטה אבל זה ממש לא לעניין שאת לא פונה למשטרה מיד,יש לך את כל הפרטים של האנס ואת נותנת לו להמשיך להסתובב ולעולל לנשים נוספות את מה שעולל לך,לא מבין אותך,את נראת אישה בוגרת בנפשה ולא איזו ילדה קטנה שחוששת לספר מפני מה יגידו כולם.תצילי נשים אחרות מהר לפני שיהיה מאוחר.האנס יקבל לפחות 10 שנים בפנים מה גם שייתכן ובעקבות תלונתך ייחשפו מקרים נוספים והוא יימצא את עצמו גם 20 שנה בפנים.כאחד שהיה נשוי לאישה שעברה התעללות מינית מגיל 9 אני יודע בדיוק מה עובר עלייך וזה מכעיס שאת לא אוזרת אומץ ומתלוננת.רוב רובם של הנאנסות הם כתוצאה ממעשים של קרובי משפחה והבעייתיות והבושה שבעניין מונעת הגשת תלונה במשטרה.אצלך באופן יחסי זה יותר קל עד כמה שזה נשמע הזוי.בבקשה ממך אזרי אומץ,לא היית רוצה שאיזו ילדה חס וחלילה תעבור את מה שעברת.להוציא מהרחובות אחד כזה כמה שיותר מהר זו לא רק מיצווה אלא גם חובה!!! את תיראי שפועל יוצא מזה שתתלונני את גם תרגישי עם עצמך הרבה יותר טוב.שיהיה לך את כל הטוב שבעולם,עצוב מאוד לקרוא איך נשים נופלות טרף קל לחולי נפש כאלו.תעשי מעשה אמיץ ונועז את חייבת את זה גם לעצמך וגם לילדות הפוטנציאליות לעבור מה שעברת..בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונס - תגובה
צביה כפיר M.S.W14/09/2011דני שלום. אני שומעת את נהמת לבך ואת הכעס, אולם יש דברים שצריך לקחת בחשבון לפני הכעס. הקורבן איננה אשמה ולא תמיד אחרי טראומה כזו יש כוח להתלונן ולהגיב. הגשת תלונה אינה פשוטה וגם ההליך אחריו לא קל רגשית כיון שהוא מחזיר לחוית האונס ותמיד לתוקפים יש עורכי דין שאינם מקלים את המצב. מאוד חשוב שאישה שמגישה תלונה קודם כל תתחזק ותהיה מוכנה רגשית לכך ושתהיה מלווה בתמיכה בתוך התהליך. מי שאיננה חולקת את הסוד הנורא עקב בושה, היא גם מאוד בודדה ומתמודדת עם הרבה דברים לבדה כך שאיננה יכולה להתמודד עם הגשת תלונה במקביל. לא בכל אחת טמון הכוח בשעת מצוקה לחשוב גם על אחרות והיא בעיקר נזקקת לשיקום כוחה היא. הגם שאני יכולה להבין את כעסך, הוא גם נובע כנראה מידיעה קרובה שלך על קשייה של אשתך, זה לא במקום להוציא את התסכול שלך עליה. הייתי שמחה לו יכולת לתמוך בה בדבריך שתפנה לסיוע ועזרה ובעקבותם תוכל אולי גם להגיש תלונה נגדו ולעצור אותו מלתקוף אחרות. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאנסתי 5 - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע15/09/2011שלום לך יקרה
מעבר לחלק החוקי, משטרה, ועוד, אני דואגת לך, כרגע את צריכה לדאוג להחזיר את שלמות הגוף והנפש לעצמך ולכן אל תהססי לבקש עזרה ממרכז סיוע או מרכזים לטיפול בנפגעות אונס ופגיעה מינית , חבל שתסבלי עם קושי ומחשבות מהדהדות. יתכן ותתגברי בעצמך אבל למה להשאר עם הכאב לבד , בעוד אנחנו יודעים שהתערבות מקצועית בקרב אנשי מקצוע או מרכזי סיוע מפחיתים את קושי ההתמודדות ועוזרים למנגנוני החוסן
אנא דאגי לעצמך וקבלי סיוע או טיפול 1202 מקום טוב להתחיל איתו
שיר
בבקשה עדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע בראש ובראשונה לעצמך
ד''ר שיר דפנה-תקוע15/09/2011שלום לך יקרה
מעבר לחלק החוקי, משטרה, ועוד, אני דואגת לך, כרגע את צריכה לדאוג להחזיר את שלמות הגוף והנפש לעצמך ולכן אל תהססי לבקש עזרה ממרכז סיוע או מרכזים לטיפול בנפגעות אונס ופגיעה מינית , חבל שתסבלי עם קושי ומחשבות מהדהדות. יתכן ותתגברי בעצמך אבל למה להשאר עם הכאב לבד , בעוד אנחנו יודעים שהתערבות מקצועית בקרב אנשי מקצוע או מרכזי סיוע מפחיתים את קושי ההתמודדות ועוזרים למנגנוני החוסן
אנא דאגי לעצמך וקבלי סיוע או טיפול 1202 מקום טוב להתחיל איתו
שיר
בבקשה עדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנאנסת
נאנסת גם07/10/2011יקירתי
אל תהססי לפנות למרכז סיוע לתקיפה אני הייתי בת 14 שעברתי תקיפה אלימה מאוד
שתקתי במשך יותר מ0- 30 שנה יותר מדי זמן אנא פני למרכז סיוע באזורך
וזכרי אינך לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנאנסת - תגובה
צביה כפיר M.S.W08/10/2011תודה לך שאת מגיבה ומיעצת מחויתך האישית. מנסיוני התגובות של בעלי התנסות דומה אחת לשניה הן התמיכה הכי חשובה שיש. גמר חתימה טובה לכולנו צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לצביה
נאנסת גם08/10/2011תודה לך על מילותייך לכן לכל אחת ואחת אומרת אסור לשתוק חייבים לומר ולהתלונן נגד אלו שרמסו לנו את כבודנו ואת הנפש שלנו הרגו
גמר חתימה טובה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לצביה - תגובה
צביה כפיר M.S.W09/10/2011שלום לך שוב. אני מסכימה שלרבות מהנפגעות תלונה ומאבק עוזרים בתהליך ההחלמה, אבל כיון שאנחנו נשים שונות, יש כאלה שזה דוקא מרע את מצבן ויכולות להחלים גם ללא תלונה. חשובה התמיכה והעידוד של נפגעות אחרות, אך לגבי פתרון והדרך להחלמה יש להשאיר לכל אחת את החלטותיה ולכבד אותה עליהן. אני מתרשמת מתגובתך שאת עדין מאוד פגועה? אולי שווה טיפול כדי לעזור לך להחלים וסליחה אם אני טועה בפרשנות שלי. יום טוב צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר אור תגובה לצביה
נאנסת גם09/10/2011אני למודת ניסיון בגלל שתיקתי משלמת עדיין את המחיר וכן עדיין פגועה בעבר הייתי בטיפול וכן לצערי כמו בכל דבר יש מחיר אני מאוכזבת מהמרכז לתקיפה באזורי ולצערי מתמודדת גם עם המחשבה שמי שעומד מאחורי המעשה לא רק שהוא עו"ד אלא גם ממש סמוך אליי ולי אין כוח לעבור דירות בגללו לכן אני בכל הזדמנות מציעה לא לשתוק נכון זה קשה מאוד אבל אסור לאפשר להם לצאת עם "פרס" על מעשיהם הנבזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר אור תגובה לצביה - תגובה
צביה כפיר M.S.W11/10/2011מאוד מבינה ללבך ואת תגובתך. שום פרס לא מגיע לאדם פוגע. מקוה שהזמן יטיב אתך, אולי טיפול ממרחק של זמן גם שעשוי להקל במשהוא. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה באוטובוס בינעירונישחר12/09/2011
שלום,
נסעתי לפני כחודש באוטובוס עמוס. ישבתי ליד בחור שכביכול ישן כל הנסיעה. בהתחלה הרגשתי שהוא נוגע בי, אך יחסתי זאת לתזזיתיות במהלך הנסיעה ולכך שהוא ישן ולכן לא כולכך שם לב, אבל בהמשך הנסיעה הוא התחיל ממש בצורה בוטה לדחוף את ידיו לישבני... אני לצערי לא פציתי את פי.. שתקתי.. רק זזתי במקומי כדי לרמוז לו שיפסיק, וכשהוא לא הפסיק, אז ממש לקחתי את ידו והרחקתי אותה ממני. הוא כנראה נהנה מהמאבק והמשיך בכך ממש עד שירדתי מהאוטובוס.
אני מאד מאוכזבת מעצמי, אני לא ילדה, נושקת לשלושים, ועדיין קשה לי להגיב באסרטיביות כלפי הטרדות מיניות. אני נגעלת מעצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה באוטובוס בינעירוני - תגובה
צביה כפיר M.S.W12/09/2011שלום שחר. האם ניתן מדבריך להבין שזו לא הטרדה ראשונה שעברת? בכל מקרה להיגעל מעצמך לא עוזר ולא עושה לך טוב. אפשר אולי לחשוב על איך תוכלי בפעם הבאה להתנהל אחרת, האם הפתרון של לקום ולא להמשיך לשבת ליד הוא אופציה? אמירה שאת לא רוצה שום קשר עם מי שמנסה וכו'. אם תחשבי מראש אולי יהיה לך קל יותר אם שוב תוטרדי, בתקוה שלא תוטרדי יותר. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)