פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוטרדת? הותקפת? נפגעת?
    רועי
    19/09/2012

בואו להתייעץ ולייעץ באנונימיות באתר הייעוץ האנונימי החדש - AskPeople!

אתר מעולה, מבטיח לכם שלא תתאכזבו!
    שנה טובה חברים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוטרדת? הותקפת? נפגעת?

הוספת תגובה

• הוטרדת? הותקפת? נפגעת? - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    19/09/2012

תודה על האינפורמציה. צביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי המותקף?
    מתן
    12/09/2012

עזרה בבקשה....
    אני בן 23. ההורים טסו לחול ואני שמרתי על אחי בן ה14.
    פעם אחת כשחזרתי הביתה מצאתי אותו ואת חברים שלו צופים בפורנו ומאוננים יחד.
    הם ממש לחצו עליי להצטרף אליהם ואני מודה...טעיתי בשיקול דעת ועשיתי את זה.
    בכל מקרה הגיע חלק של גייז בסרט ואני הייתי בשוק..אבל לא עזבתי.
    הדברים התגלגלו ואני לא יודע איך זה הגיע למצב הזה אבל במשך כל השבוע הן חדרו אליי והלבישו אותי בגדי נשים.
    מצד אחד אני נגעל מעצמי נורא ומצד שני נהנתי מזה.
    חשוב לציין שלא הייתי הומו לפני וזה אף פעם לא עלה לי בראש אבל מאותו יום אני מרגיש שאני אישה הכלואה בגוף של גבר.....
    בקיצור אני מתוסבך בבקשה עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    מי המותקף?

הוספת תגובה

• מי המותקף? - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    12/09/2012

שלום מתן.
    אני לא רואה בשאלה שלך מי המותקף חלק מסיפורך, אלא אם אתה מרגיש ששדברים נכפו עליך בכוח.
    אני חושבת שנחשפת לדברים בעצמך שלא היית מודע אליהם קודם, הם אולי היו קיימים בנסתר, ממליצה לך בכל לב לפנות לטיפול ולעזור לעצמך לגלות את מי אתה באמת.
    אתה מדבר על חווית אוננות משותפת, בהחלט יכולה לאפיין מתבגרים או גם גדולים מהם.
    אתה מספר על צפיה בקטעים של גייז, ואתה מדבר על ללבוש בגדי נשים ולהרגיש אישה בגוף של גבר, מושג או חויה הנקראת טרנסג'נדר המוכרת וקיימת.
    לכל השאלות האלה יכול טיפול להועיל, כדי שתמצא את הקול הפנימי הנכון שלך לגבי זהותך המינית.
    ניתן גם למצוא מידע באתרים באינטרנט או בפורומים שונים העוסקים במיניות שאתה יכול לקרוא או להיות חלק מהם לפני הליכה לטיפול.
    בהצלחה, תעזור לעצמך לזהות את זהותך המינית הנכונה ואל תתן לעצמך שהחיים יחלפו עליך בשקר.
    שנה טובה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת אם זו הטרדה
    יעל
    10/09/2012

שלום,
    אני בת 16 וכבר במשך קרוב לשנתיים אני מרגישה לא בנוח עם דוד שלי. אמנם הוא לא עושה לי שום דבר אבל הוא כל הזמן מבקש להיפגש איתי לבד, וכמובן שאני לא עושה את זה, אבל כל פעם שאנחנו נפגשים עם המשפחה הוא לא עוזב אותי.זה מתחיל במבט שלו שנודד למקומות שהוא לא אמור להיות בהם, ממשיך בליטופים לא נעימים ונגיעות חטופות שקרובות באופן מחשיד לאיברים אינטימיים, נשיקות ארוכות (מאודדדדדדדדד), חיבוקים צמודים מדי שלא לרוחי, ואמירות\לחישות באוזן שונות ומגוונות כמו: " את יודעת שאני אוהב אותך מאוד...". זה נשמע מטומטם עכשיו שאני כותבת אבל זה בעיקר משהו באיך הוא מדבר, ובאיך הוא נוגע ואיך הוא מסתכל. אף פעם לא מצאתי את האומץ לומר לו שזה לא מתאים לי אבל אני בהחלט מנסה להתרחק, וככל שאני עושה את זה ההתנהגות שלו מחמירה והוא מנסה להתקרב יותר.
    יש לציין שכבר סיפרתי על זה להורים ואני משתדלת לא לראות אותו יותר וזהו, ובכל זאת בראש שלי עדיין אני לא בדיוק רגועה.
    כבר במשך הרבה זמן אני לא מסוגלת להתקרב לגברים אחרים במשפחה שלי בכלל (סבא, אבא..), ויש לי הרבה סיוטים.
    גם אני אף פעם לא באמת בטוחה אם מה שהוא עושה נחשב הטרדה, ואם אני לא מגזימה?
    כי אני מבולבלת ומרגישה שהכל בראש שלי, ואולי זה לא נחשב כי לא אמרתי לו שאני לא רוצה? (ואני ממש לא רוצה!).

מה דעתכם?
    אני באמת מגזימה? ואולי אני אשמה בכלל כי לא הייתי אסרטיבית מספיק...

יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת אם זו הטרדה

הוספת תגובה

• לא יודעת אם זו הטרדה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    10/09/2012

שלום לך יעל.
    אני רוצה בדברי לעשות בין הטרדה לפי החוק לבין הרגשה של הטרדה.
    לגבי הנושא החוקי יענה עו"ד ויינרייך וזה משמעותי לגבי הגשת תלונה, אולם אני חושבת שבעיקר חשובה ההרגשה במקרה שלך.
    אם הרגשת מוטרדת, הרי שהוטרדת. לא יודעת מה היו כוונותיו אולם לפי מה שאת מתארת הרי שהרגשות שלך הולמים לסיטואציה ואת לא מגזימה.
    לא יודעת מה גורם לך להיות מבולבלת ולחשוב שהכל בראש שלך.
    . את מתארת התנהגות פולשנית לא נעימה ובהחלט התנהגות כזו מביאה לחוש מוטרדת.
    בגילך הצעיר חשוב מאוד שהוריך יהיו מודעים לסיטואציה, תפקידם להגן עליך ואם את אינך מצליחה להגיד לו ישירות דברים, הם אמורים להגיד לו במקומך ובודאי לגיטימי לצמצם כל קשר שלך עימו.
    בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל היקרה

דנה
    13/09/2012

לפי התיאורים שלך, נשמע שדוד שלך אכן מטריד אותך מינית!
    במקומך, הייתי יוצרת קשר עם המשטרה בדחיפות. ההתנהגות שלו היא ל-א בסדר, והדגש העצום הוא עושה משהו לא מוסרי, שוביניסטי, פדופילי ונתעב.

עלייך לדאוג לכך שגורמי החוק והצדק יהיו שותפים במקרה הזה, פן יתרחש אסון.
    גם אם את לא תפגעי, משהי אחרת תפגע. יש למנוע מסוטי מין לפגוע, כשיודעים מה הם זוממים.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפה מינית
    אורחת
    05/09/2012

לצביה שלום רב!
    רציתי לשתף בנושא כאוב ולא נעים בכלל, שקרה לי בשבוע שעבר.
    חזרתי מקניות בערב, בסביבות השעה 22:15 וכשהייתי כבר בערך 2 מטרים מהבית שלי, עבר מאחורי בחור צעיר, הוא לא משך תשומת לב מיוחדת, פשוט היה לעובר אורח מאחורי, המדרכה הייתה צרה ואני אחזתי בשתי ידיי שני שקיות. הלכתי בצורה איטית, כי רגליי כאבו לי באותו היום, התאורה הייתה המומה מסביב וכשהתקרב הבחור זזתי לצד שמאל של המדרכה ואפשרתי לו ללכת בכיוון ימינו של המדרכה (מה שקרוב לשפת הכביש) כדי שיוכל ללכת מהר וחופשי יותר ומיד שזזתי הסתובבתי עם הראש מעט, אבחנתי מזווית עין ימין שלי, שאותו הבחור נעלם, שמתי לב שהוא פשוט מתכופף תוך כדי הליכה באופן חשאי מאחורי, כאילו ונפל לו משהו ולכן לא חששתי יותר מדי ובמיוחד לאור העובדה שעוד שני צעדים אני מתקרבת לבניין שבו אני מתגוררת ובאותו היום משפחתי נכחה במרפסת הבית ואז תוך כדי הליכה חשתי מין מגע קטן באזור הקרוב לנרתיק וחשבתי שאני עייפה מדי להיכנס לפרנויות ואולי זה רק נדמה לי ומאוחר יותר, בשלב הדרגתי מהיר, הרגשתי חדירה לתוך הנרתיק והחלתי להבין מה קורה לי.. באופן אינסטינקטיבי קימצתי מעט את הברכיים בפיסוק קטן כשהוא נמצא מאחורי ומבעד מכנסי הטייץ שלבשתי באותו היום. והתחלתי למלמל את המילה "אימאל'ה" "ומה אתה עושה?" ואז צעקתי קצת יותר חזק "אימאל'ה" והוא יצא מתוכי מכופף לוקח צעד ימין בחזרה, כשהוא משלב כפות ידיו ששני אצבעותיו ואמותיו זקופות (מין תנועת אקדח) חזרתי על השאלה למה עשיתי לי את זה? כשאני מבוהלת, חשבתי שאני "מתה" ואני גם בתולה. רדפתי אחריו, כי ידעתי שאני אצטרך לזהות אותו למשטרה, תוך כדי המשך קריאות "אימאל'ה" שכולי חרדה ומרגישה כאילו "ונפל עלי רעם ביום בהיר" חייגתי מיד למשטרה (והעניין בטיפול כרגע) ידעתי גם שאני עדיין בתולה, כי לא כאב לי ולא דיממתי והחדירה לא הייתה מלאה וההרגשה של החדירה הייתה כמו שמחדירים טמפון ולא עד הסוף. בבי"ח הבדיקה יצאה תקינה, הבתולים שלמים ואין ממצא חריג. אני יודעת שהכל נגמר בסופו של דבר טוב ולא גרוע מזה. אבל עדיין לחשוב שמישהו שאני לא מכירה בכלל, סתם אדם חודר לי למקום הכי אינטימי ופרטי שלי בגוף ובצורה פתאומית בחשאיות ועוד ממש קרוב לביתי. הביטחון שלי מעורר כעת. אני יודעת שאתגבר, אבל הקשר עם המשטרה (שעושה עבודתה נאמנה) וההגדרות שקיבלתי מהם בעת החקירה כגון "בעילה" ותקיפה מינית חמורה מאוד קשות לי, שאלתי את השוטר לגבי המילה הזאת "בעילה" וטענתי שעדיין לא נאנסתי, אך הוא נתן לי לקרוא בספר החוקים שלהם ועניתי על ההגדרה שהיא החדרת איבר או חפץ של אדם לגופו של אדם אחר שבכפייה וזה מכניס אותי "לסרטים" (המשך בתגובה הבאה..)

לקביעת תור
    סגירה
    תקיפה מינית

הוספת תגובה

• המשך..

אורחת
    05/09/2012

היום בדקתי באינטרנט על בעילה ראשונית והיה כתוב שם בציטוט "המובן העיקרי של בתולה במקרא הוא אשה שאיש לא ידעה ובתוליה קיימים[1], ואף אם נבעלה שלא כדרכה ובתוליה קיימים, אין היא מוגדרת עוד כבתולה[2]. יש הבדל בין בתולת בתולים, שקרום הבתולים קיים, לבין בתולת דמים, שהיא אשה שלא ראתה דם מימיה באופן טבעי, אף על פי שראתה מחמת נישואין או מחמת לידה[3]." מה זה אומר לגבי ואיך אני מתויגת? והייתי מאוד רוצה להירגע ולהבין את הציטוט המפחיד הזה שקראתי באינטרנט. האם העובדה שחדרה יד הבחור למרות בתוליי השלמים, גורמת לי לא להיות כזאת..? והאם יש דבר כזה בעילה דרך האצבעות ועוד דרך מכנסיים? או ניסיון לבעילה? ואם הוא סוטה מין גדול ולפני המעשה הוא אונן באיזה מקום וחשב להחדיר את אצבעותיו כפי שעשה לי ומן הסתם מקום הנרתיק לח ויש הפרשות, אז האם יש מצב, שהיה מגע של הזרע בתוכי? נניח שהיה לו איזשהו נוזל באצבעות ואז זה התערבב עם ההפרשות שיש לי, כי הוא חדר קצת דרך המכנסיים אני יודעת שזה נשמע כמו פרנויה אבל בגלל המקרה המפחיד,מלחיץ אני חושבת על כל הדברים האלה.. אני מאוד מצטערת ומובכת על השאלה הזאת. אבל אני חוששת ומפוחדת ולא יודעת כבר מה לחשוב, עזרי לי בבקשה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    09/09/2012

שלום לך אורחת.
    קודם כל צר לי על החויי ה לא נעימה שעברת, שמחה שהיה לך כוח ללכת למשטרה ולהתלונן, זה מעיד על כוחותיך.
    אינני רוצה להיכנס לכל ההגדרות שצטטת, הן מורכבות, אבל חשוב לי לאמר לך שמכנסים הם קו הגנה חשוב.
    מבחינה טכנית בודאי שאת עדין בתולה, אולם לפי דבריך אני יותר חוששת להרגשה שלך
    ולאיך שאת חשה לגבי מצבך.
    אינני יודעת בת כמה את, אבל אני מבינה שמשפחתך בענין, אני ממליצה על ביקור שלך עם אימא אצל גיניקולוגית, ותוכלי לשאות אותה את כל השאלות לגבי נושא קרום הבתולים.
    הייתי שמחה עבורך לו מצאת משיהוא לדבר איתו או איתה על כל החויה ומצבך הרגשי, האם יש מישהוא כזה בסביבתך הקרובה? אם לא ניתן להתקשר לקו 1201 מכל אזור חיוג למרכז סיוע ואני משערת שמספר שיחות עם מתנדבת יקלו עליך.
    אם את לא נרגעת אז מומלץ לפנות לטיפול נפשי.
    את מוזמנת להמשיך לשתף אותי דרך האתר אם זה מתאים לך.
    בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביה תודה רבה על התשובה והתשומת לב!

אורחת
    09/09/2012

ביקרתי אצל רופאת הנשים והכל בסדר תודה לאל! ועכשיו נותר לי, לפגוש מישהי מקצועית מהמרכז לנפגעות מינית בראשל"צ. אני שמחה שיש כאן פורום שמושיט עזרה של תמיכה וייעוץ, כי לא הכל מובן מאליו בחיים וצריך להעריך, אז תודה רבה וישר כח! אתם עושים עבודה עילאית! ולגבי המקרה הלא נעים שלי, מבינה מקרוב את ההלם והבושה שבחוויה. אבל המסר שתמיד צריך להעביר, הוא שאף אחת מיאתנו לא אשמה! אף אחת לא בחרה ליפול קורבן לחלאות שבאדם! ולא צריך לוותר גם אם זה לא קל! אני שיתפתי כל פרט ופרט את המשטרה במתן עדות, חקירה וכל שת"פ אחר ואהיה איתם בקשר ומעקב עד לתפיסתו (בטוחה שמתגורר לידי, ויש לי את התיאור בזיכרון) וגם בזמן האחרון, יש נטייה לכל מיני אנשים מפוקפקים לשבת בסביבת הבית שלי, "החבר'ה" הצעירים נוטים לשתות אלכוהול לעשן ולהתפרע ובכדי למגר את ההתפרעות סביב, הזמנתי פגישה עם ראש העיר, כדי להציע שיהיו יותר סיורים באיזור ואולי גם התקנת מצלמה באיזור נקודתי.. כל עוד ש אוכל למנוע שמעשה זה לא יחזור, אצל מישהי אחרת! צריך להפוך את הבושה להשבת מלחמה וצדק! ולהוביל לדין משמעותי! אני יודעת שקצת הרחבתי מדי :) אבל חושבת שבאמת חשוב מאוד להיות עירניות, גם אם אתן קרובות או נמצאות ממש מתחת לבית, תעדיפו ללכת בדרכים ארוכות אך מוארות ואם יש לכם למשל שקיות בידיים, תעדיפו שרק יד אחת תהיה תפוסה ואילו השנייה פנויה ושיחות ארוכות טווח בפל' שימרו לאח"כ ולא באמצע הרחוב אל תעסיקו את עצמכן מדי (גם לא במחשבות עמוקות) זמן שבו התוקף מגלה "הזדמנויות" שיהיה לכולם שנה טובה יותר, בריאות, שלווה ושלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביה תודה רבה על התשובה והתשומת לב! - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    09/09/2012

תודה רבה לך על תגובתך, חזקי ואימצי ,שתהיה שנה טובה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורחת היקרה

דנה
    13/09/2012

ניכר משאלתך שאת אדם חכם ואמיץ.
    אל תניחי לחלאות אנוש להפיל אותך אל התהום, אשר קיימת רק בנפשות המיואשות...

הלוואי ונפגע בפשע, הלוואי שנקרע את הרוע מהאדם, הלוואי שצדק ישרור!

חזקי ואמצי אישה חזקה! לפי דעתי, כדאי לך ללמוד אומנות לחימה מכל סוג (אני לומדת קרב מגע), כיוון שזה מעלה את הביטחון הפנימי וכמובן שגם את הכוח הפיזי.

כדאי לך להתמיד בטיפול הנפשי, כדי שתוכלי לשכוח מסיפור האימה הזה כמה שיותר מהר.

הלוואי, מכל לבי, שהמתיימר להיות אדם הנתעב והארור שהעז לחלל אותך בצורה כזו- ייענש בדרך האכזרית ביותר!

החיים שווים מספיק כדי שנתאמץ להתגבר על חוויות קשות ולשוב לראות את העולם באופטימיות, כך החיים אמורים להיות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד! הצלת נפש ממש!
    מורן
    04/09/2012

נגשה אליי בחורה בת 24 שסיפרה לי סיפור קשה מאוד על אבא שלה שהיה שוכב איתה במשך כל הילדות שלה וגם כשהיא התבגרה..היא לא יודעת את נפשה.ויוצאת מדעתה..אף פעם לא טיפלו בה..למי לפנות? אין לה תקציב לממן פסיכולוג.יש עזרה לבחורה בת 24 מהמדינה?? הבחורה במצב קשה! למי פונים??

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף מאוד! הצלת נפש ממש!

הוספת תגובה

• תודה רבה לך צביה יקרה!

מורן
    04/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי בבקשה.
    דנה (שם בדוי)
    03/09/2012

לפני מספר חודשים, בהיותי בת שירות בבית ספר יסודי- נהגתי ללכת כל יום ולחזור כל יום, במשך שנה, דרך כניסה אחת לבית הספר (זו הייתה הכניסה היחידה).
    באותה כניסה לבית הספר שמר שומר בסוף שנות ה-50 שלו (אני חושבת).
    במשך כמה פעמים הוא החמיא לי שאני יפה ושהכובע שחבשתי מתאים לי, אך חבל שהוא מכסה את הפרצוף היפה שלי ועוד הערות על המראה שלי וגם על ההתנהגות הטובה שלי. (לא מוגזמות מידי, אך זה עדיין גרם לי לאי נחת מסוים).

המקרה אתו שכן הפריע לי מאוד- התרחש לפני קצת פחות מחצי שנה-
    באותו יום הגעתי לבית הספר, השומר לא עמד על יד השער. כאשר פגשתי את אחת מבנות השירות האחרות- שאלתי אותה להיכן נעלם השומר והיא ענתה לי שהוא כנראה עוזב את עבודתו (היא לא ידעה על מה היא מדברת וכנראה ניסתה לשטות בי).
    לאחר ששמעתי זאת- נכנסתי כהרגלי לחדר המורים, חשוב לי לציין שבאותה עת חדר המורים היה מאוכלס במספר די רב של מורות ואף במספר קטן של מורים.
    ראיתי את השומר עומד ליד פינת האוכל, בבגדים אזרחיים ושאלתי אותו: "מה, אתה עוזב?",
    הוא חייך אלי, ניגש ובלי שיכולתי למנוע ממנו, כיוון שלא ציפיתי לכך כלל- הוא חיבק אותי חיבוק שטחי למשך כשתי שניות. בוודאי יהיו אנשים שיזלזלו בהרגשה הבאה שאתאר- אך הדבר התחיל להפריע לי מאוד לאחר שסיפרתי זאת לקרובי משפחה ולחברותיי הטובות ותחושת חילול מציפה אותי אפילו עכשיו. לא רציתי שיגע בי. אני נערה דתייה וצעירה, שאיננה רוצה שום קשר עם זקן כזה הגורם לי לסלידה.

לאחר התייעצות עם מורות אחרות, איתן הייתי בקשרי חברות- מסתבר שגם אותן השומר חיבק ואף מספר פעמים!

יש לי מספר שאלות בנוגע למקרה הנורא שקרה לי:

1.האם הטרידו אותי מינית
    2.האם עלי להגיש תביעה נגד השומר?
    3. האם עלי לשתף את שאר המורות שכנראה נפגעו ממנו?
    4. בהתחשב בגילי הצעיר, אני לא רוצה להתעסק בתביעות בשנותיי הטובות ביותר, אך כן חפצה שהשומר יפנים שאסור לו לחדור למרחב הפרטי של נשים ובחורות. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו לי בבקשה.

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי בבקשה. - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    03/09/2012

שלום דנה.
    אשאיר לעו"ד ויינרייך לענות לחלקים המשפטיים בפנייתך, אולם ברצוני להתייחס להיבטים הרגשיים שאת מעלה.
    את פונה חצי שנה לאחר שהדברים קרו, את יודעת למה עכשיו ולא קודם? את מספרת על תחושות מאוד קשות, של חילול, אולי שווה לבדוק מדוע זה חזק כל כך עבורך.
    שיתוף אחרות, המורות במקרה זה, יכול להועיל ולהקל אולם עליך גם להיות מוכנה לכך שעל חלקן זה אולי לא השפיע כמו שהשפיע עליך. לא ברור מדבריך האם כולם דתיים בבי"ס? אולי לפעמים חוויות נחוות אחרת רק בגלל השיוך הדתי, למורה חילונית אולי זה פחות יפריע, אולי.
    אני חושבת שאולי יש דרך נוספת להעביר לשומר את המסר דרך שיחה, לא שלך איתו לבד, אלא עם אחרות על הפגיעה שגרם לך ואולי גם לאחרות.
    כיון שאת צעירה, והגשת תלונה אם מוצדק משפטית, יכולה להיות מעורבת בהרבה רגשות למשך זמן ואולי פתרון של שיחה יכול להקל עליך ולא לגרור אותך לדרך ארוכה ולא פשוטה.
    מצאי אנשים אשר איתם את יכולה לדבר על החויה הלא נעימה שעברת, ככל שתדברי יותר אמורה להיות לך הקלה ברגשות ובתחושות. חשוב שתביני שאינך אשמה , לא צפית את החיבוק המתקרב וגם אם צפית אותו לפעמים התדהמה מדבר שאיננו רגילים אליו משתקת את תגובתינו, זה לא קרה רק לך, זו תגובה של כולנו, נורמטיבית.
    בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי בבקשה. - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    03/09/2012

הי דנה
    חיבוקים עשויים להתפרש באופן שונה כאשר למחבק (שכוונותיו עשויות להיות תמימות ונקיות לחלוטין) אין שליטה על הדרך בה המחובקת תפרש את החיבוק. מסיבה זו עדיף להימנע מהחיבוקים ולחסוך מצבים הניתנים לפירושים שונים.
    גם את אומרת שהחיבוק היה שטחי ומהתאור שלך נראה שלא היתה כאן שום כוונה אלא אות בלתי פורמאלי של פרידה. הגם שמעשים נבחנים מבחינה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית, קשה לי להאמין שמה שאת מתארת יפורש כהטרדה מינית.
    בהתייחס למטרה שהבעת בסוף דברייך, באפשרותך אם את רוצה, לפנות לאחראית על הטרדה מינית בבית הספר (חייבת להיות אחת כזאת לפי החוק) ולבקש ממנה שתברר את הענין, כמו כן אם את רוצה לשמור על פרופיל יותר נמוך, יכול אחד המורים לדבר איתו ולהפנות את תשומת ליבו. אני מאמין שהוא יחדל מהתנהגותו הנראית לכאורה תמימה.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בנוגע למקרה

דנה (שם בדוי)
    04/09/2012

שכחתי לציין שהשומר ל-א עזב. בת השירות עבדה עלי שהוא עוזב, אך ל-א הייתה לו שום כוונה לעזוב, הוא רק לקח יום חופש ולפיכך לא הייתה שום סיבה שיחבק אותי, גם לא בתור ביטוי פורמלי של פרידה.

נוסף לכך, רציתי להבהיר גם שבית הספר הנו דתי לאומי, השומר דתי (או לפחות מתיימר להיות כזה), המורות, התלמידים וכל השאר.

האם הפרטים החשובים שהבהרתי כעת משנים את פני הדברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בנוגע למקרה - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    04/09/2012

הי דנה
    קל וחומר שמדובר בהתנהגות מיותרת.
    ההמלצה עדיין:
    לפנות לאחראית על הטרדה מינית בבית הספר (חייבת להיות אחת כזאת לפי החוק) ולבקש ממנה שתברר את הענין, כמו כן אם את רוצה לשמור על פרופיל יותר נמוך, יכול אחד המורים לדבר איתו ולהפנות את תשומת ליבו. אני מאמין שהוא יחדל מהתנהגותו (ואם לא- תוכלי אז להחליט אם לנקוט בצעד חריף יותר).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו שוב אני
    דורית
    29/08/2012

רציתי לדעת איזה התנהגויות והערות רחוב כן עונות להגדרה של עבירה פלילית שעל פיהן אוכל להזמין משטרה כשהן מתרחשות בזמן אמת על מנת למגר את התופעה...

לקביעת תור
    סגירה
    זו שוב אני

הוספת תגובה

• זו שוב אני - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    29/08/2012

הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
    התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו הטרדה לפי חוק?
    דורית
    28/08/2012

היי שמי דורית ואני בת 19, אני גרה בב"ש היום הייתי בקניון הנגב ו2 בחורים עברו ליידי ועשו קולות עם הפה, כשהמשכתי ללכת 2 בחורים אחרים שרקו לעברי, המשכתי לטייל בקניון ושניים נוספים צעקו לעברי כוסית!! המעשים האלה מגיעים ממגזר מסויים (אני לא גזענית!!) והם ממש מציקים, יש לי חברות רבות שנמנעות מלהגיע אל הקניון מאחר וזו תופעה ממש מוכרת שם... האם אלו עבירות פליליות ומה אני יכולה לעשות בנידון?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זו הטרדה לפי חוק?

הוספת תגובה

• זו הטרדה לפי חוק? - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    29/08/2012

שלום דורית
    ההתנהגות שאת מתארת הינה וולגרית, גסה ובהחלט מיותרת ולא ראויה אולם אין היא עולה כדי הטרדה מינית.
    הטרדה מינית עפ"י החוק הינה אחת מאלה:
    (1) סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
    (2) מעשים מגונים (מעשים לצורך גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים);
    (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
    (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
    (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
    עד היום הפסיקה לא הכירה במונח "כוסית" כהטרדה מינית וקבעה שהינו דרך של הבעת מחמאה בפי אומריו.
    תוכלי להסב תשומת לב הנהלת הקניון לתופעה ולבקשה להעיר לאותם בריונים או לחלופין להתעלם מהם.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    יונית
    26/08/2012

רופא חתך בבית חולים את אביר המין של הבת שלי ,והיום היא בת שלוש ואף רופא לא רוצה לטפל בזה ,אחד מחפה על השני
    מה עושים
    ואיך אפשר לפתור את הבעיה
    מצרפת תמונה לפני שנה היום זה הרבה יותר סגור
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    27/08/2012

שלום יונית
    התמונה קשה והלב צועק.
    באופן כללי, מעבר לצורך בהסדרת הנזק הרפואי, אוכל להגיד לך שמבחינה משפטית, ככל שניתן להוכיח מעשה שגרם נזק ואת הקשר הסיבתי בין המעשה לנזק ולאחראים לו, אפשר לבסס תביעה נזיקית נגד האחראים לאותו מעשה (הרופא, בית החולים וכיו"ב). תביעה כזו הינה לקבלת פיצויים בסכום שהוא כימות מקסימאלי של הנזקים, כולל נזקים עתידיים.
    באופן פרטני, קשה לי לייעץ לך כאשר חסר לי המון מידע ממך, והפורום לבטח אינו מתאים למידע כל כך ספציפי החודר על כך עמוק לפרטיותך.
    אנא צרי קשר ישיר ואשמח לעזור.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צביה שלום
    בעילום שם
    26/08/2012

כאבו לי האשכים.
    הלכתי לרופאת המשפחה שלי, וביקשתי שהיא תבדוק לי אותם.
    היא בדקה, ואמרה לי מה לעשות.
    זה בסדר שביקשתי?.
    נכון שהיא רופאה, אבל היא גם אישה, וזה מצב מבלבל...

לקביעת תור
    סגירה
    צביה שלום

הוספת תגובה

• צביה שלום - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    26/08/2012

שלום ע.
    אני מבינה שזה מצב מבלבל, אבל אנשי מקצוע רופאים, פסיכולוגים וכו' אמורים לטפל בנו ולא לראות בנו אובייקטים מיניים.
    לפעמים מאוד תלוי בני כמה אנחנו, ואתה לא מציין גיל.
    מקוה שההרגשה שלך, כי לא פרטת, היתה נוחה בזמן הבדיקה, למרות הבלבול.
    אני שמחה שהיא עזרה לך, זו היתה מטרת הפניה, נכון?
    יום טוב צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיות בחברתן ולהרגיש אימא שלהן?
    גלית
    24/08/2012

אני בחורה טרנסית בארון לפני ניתוחים לשינוי מין מגבר לאישה.
    עובדת, והאנשים בסביבת העבודה לא מוצאים חן בעיני לקשרים. אני סובלת מבדידות, ואני כבר בת בשנות השלושים שלי.
    לעולם לא התאהבתי בבנים, אבל תמיד קיימתי איתם יחסי מין והיתה משיכה. עם בנות, שיחקתי אותה גבר, אבל זה רק בשביל להיות בחברתן והמגע היה רק חיבוקים וליטופים או שירדתי להן רק בשביל לרצות אותן כדי שירגישו שהן עם גבר אבל רציתי בסך הכל שהן ימשיכו להיות בקשר איתי. אהבתי לשוחח איתן שעות על גבי שעות כשאנחנו מחובקות.
    כך היה בגיל ההתבגרות.
    אין לי חברה כזאת, כולן בורחות ממני אחרי שהן מחכות לחדירה שאני מנסה כל הזמן למשוך את הזמן, ואז הן מבינות שאני לא הגבר המצופה ומנתקות קשר רגשי וזה הורג אותי.
    כבר 13 שנה שאין לי קשר עם אנשים. כל הקשרים שלי הם מיניים בלבד, והם כמובן עם בנים ובקשרים האלה אני מספקת את הבנים מינית (נותנת להם מין אוראלי) כי זה נותן לי להרגיש את מי שאני-אישה.

לעולם לא התאהבתי בבנים. תמיד התאהבתי רק בבנות.
    כבר כשהייתי בת 5 התאהבתי בילדה בגן. כשהייתי בכיתה א', התאהבתי בילדה בכיתה ואז היו לי הפרעות קשב וריכוז, וכך גם בכיתה ב' התאהבתי כל הזמן בבנות, הייתי רגישה אליהן ופגיעה מהן ורציתי להיראות כמוהן והזדהתי איתן והערצתי אותן ורציתי להיות בחברתן כל הזמן.
    בכיתה ד' הן התחילו לדחות אותי ולא קיבלו אותי להיות בחברתן והרגשתי דחויה, כשכולם אומרים לי להיות עם הבנים שאותם לא אהבתי. כיום ילדה בגילן שמזכירה לי ילדה שאהבתי כשהייתי בכיתה א', אני מתאהבת בה, ואז זה נראה לאנשים אבסורד, במיוחד כשאני מבקשת מההורים שלה ללכת איתה לקניון ולקנות לה דברים ולהיות איתה בקשר. כי הם חושבים שאני גבר וזה נורא גורם לי לשנוא את ההורים שלה, לריב איתם, להעמיד אותם במקום שהם חושבים עלי מחשבות רעות (כגבר כי כך הם מכירים אותי), ואז הם באמת חושבים עלי מחשבות רעות ואחר כך לא מבינים מדוע אני כל כך כועסת עליהם, והם לא מבינים שאני נפגעת נפשית כשאני לא רואה כבר את הילדה שלהם. זה קרה לי פעם אחת.
    יצא מהארון לאימא שלי לפני שבוע וזה עורר בה תגובת כעס כאילו היא היתה אימא שלא היתה כי היא מתפלאת מדוע אני זקוקה כל כך לדמות אם (אני רואה בחברת נערות דמות בילדה ההיא כדמות אם שחסרה לי). אני רוצה להמשיך לעשות להן לייקים לתמונות שלהן, להמשיך להתפעל ולהרגיש שאני רוצה גם להוליד תינוקת כמותן, להרגיש לרצות להיות אימא שלהן, לשמור עליהן, ולבנות ה 16 להמשיך לכתוב להן להיזהר מאהבה נכזבת, להמשיך לתת להן הרגשה טובה של לייקים, להמשיך להעלות להן את הבטחון העצמי במחמאות, זה כיף לי. ולבנות ה 16 שביניהם להזמין אותן לחגים עם כל המשפחה שלי וההורים שלי והאחים והאחיות שלי והגיסים שלי ממש לצרף אותן כחלק ממשפחה שלי.

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי

גלית
    24/08/2012

אני מקבלת טיפול נפשי ותרופות לשינוי מין (אנדרוקור), ואין לי חברים וחברות. אני רואה נערות ואני מאוד רוצה להיות בחברתן, וכשאני מדברת איתן, אני רואה שהן זקוקות למחמאות ולייקים, ואני מגלה שהן מייחסות חשיבות גדולה יותר כשזה בא מצד גבר, אז אני משחקת את המשחק של גבר רק כדי שהן יאמינו יותר למחמאה שאני נותנת.
    הייתי רוצה להיות בחברת נערות, אבל אני נראית גבר כי אני לפני ניתוחים. הן חושבות שאני גבר כי אני בארון, והן לא יודעות שאני אישה טרנסית עם חיי מין גברים, ואילו עם נשים אני רק רוצה להיות בחברתן של הצעירות ומתאהבת בהן מאוד ורואה את התמונות שלהן ואומרת לעצמי "הלוואי והייתי היא וחיה מהפרצוף היפה שלה" (והיא רק בת 14). הבעיה שאף אחד לא יכול להבין אותי כי אני כותבת בלשון זכר. הייתי רוצה להזמין לליל סדר בחורה בכיתה י שחושבת שהפנים שלה לא יפות, למרות שהן מדהימה בעיני ואני כותבת לה שהיא מקסימה וממש מעלה לה את הבטחון העצמי בהתכתבות שלי איתה. אמנם כגבר, כי זה מחמיא לה יותר, אבל אני מתביישת שהיא תדע שאני למעשה אישה בגוף של גבר כי היא תחשוב שיש כאן שיגעון ותיבהל או שתדחה את הרעיון שאישה החמיאה לה. הייתי רוצה להזמין אותה לחגים ביחד עם ההורים שלי וכל המשפחה שלי כידידה למשפחה. הבעיה שהמצב קצת בעייתי כי היא בעצמה יכולה לפרש אותי כאילו אני גבר שמנסה להתחיל איתה ומישהו שיראה את ההתכתבות שלי איתה ויראה שאני כותבת בלשון גבר מבוגר לילדה בת 15 יחשוב שאני פדופיל שמנסה להפיל אותה. והייתי רוצה להזמין ולצרף למשפחה שלי עוד נערות שיבואו בחגים, ויהיו בנות בית אצלנו וכך אהיה בחברתן (אני גרה עם ההורים שלי). אבל, אני מסכנת את עצמי בזה שאנשים יפרשו אותי כאילו אני גבר פדופיל. ואנשים מסוכנים עלולים להתלונן במשטרה בכל פעם שאני רוצה קשר אפלטוני עם נערה.
    איך אוכל להשיג להיות בחברתן של הצעירות מבלי להכשיל ולסבך את עצמי בחשדות שווא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    24/08/2012

גלית שלום.
    אני מבינה איזה סבל את עוברת וכמה קשה להיות במצבך. החברה שלנו עדין כמעט ולא מוכנה להכיר בטרנסג'נדרים, ובודאי כאשר הם בארון.
    סיפורך מסובך וטוב שאת בטיפול, זה המקום הנכון לעזור לך לבנות את עצמך .
    אין ספק שאת זקוקוה לתמיכה אבל זה קשה אם לא יודעים עליך,
    ברגע שתעברי את הניתוח תהיי חייבת להסביר לאנשים אז אולי כדאי להתחיל לאט לאט כבר עכשיו.
    לגבי שאלתך, אין לי תשובה קלה. רק כנות תמנע ממך אי הבנות ופרשנות לא נכונה, אני לא מכירה דרך אחרת.
    הייתי מאחלת לך למצוא חברות קרובות אליך בגיל ושם זה יהיה אולי קל יותר.
    צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יכולת חזרה לארץ והטרדה מינית
    סתם מישהי
    19/08/2012

האם קונסולה תעזור בצורה כלשהי? אני נמצאת במצוקה ועוד בחו"ל. מושפלת ע"י גבר מבוגר שנסעתי איתו בצורה מילולית ומינית. כן אני אשמה בכך שנסעתי, אך לא תיארתי לעצמי מציאות זו לפני. הוא תמך אך ורק בהוצאה על הדירה בה הוא (ואני עד אתמול) מתגוררים זמנית וזהו. אין לי כסף לחזור, אין פה אפשרות לעבוד חוקי ואפילו לא חוקי, ובארץ חובות לבנק מתנפחים בזמן הזה. אין לי כאן חברים או קרובי משפחה יש רק אמא בארץ שהיא לא יכולה לעזור כספית.
    מה יש לי לעשות? ביטוח בריאות חו"ל שלי לא מכסה הפלות והוצאות דומות. .

בבקשה עזרו בעצה ואל תשפטו אותי.

הוספת תגובה

• אי יכולת חזרה לארץ והטרדה מינית - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    19/08/2012

שלום לך
    צר לי מאד לקרוא על המצוקה שבה את נמצאת.
    כל עוד לא תחזרי לארץ, מבחינה משפטית תוכלי להסתייע רק ברשויות או בגורמים המתאימים במדינה בה את נמצאת. כדאי גם שתנסי לקבל סיוע בשגרירות הישראלית, אינני יודע מה האפשרויות שלהם לעזור אך זה בודאי לא יכול להזיק.
    בנוסף תוכלי לנסות ליצור קשר טלפוני עם אחד המרכזים לסיוע לנפגעות תקיפה מינית (חיפוש מהיר בגוגל יעלה את פרטי יצירת הקשר עימם).

החזיקי מעמד ואני מקווה שתטפלי במצב בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יכולת חזרה לארץ והטרדה מינית - תגובה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    19/08/2012

שלום לך.
    גם לי צר על מצבך, בנוסף לדבריו של עו"ד וייריך רציתי לציין שגם בארצות אחרות ישנם מרכזי סיוע שונים לנשים. לא כתבת היכן את, אבל בעזרת האינטרנט בודאי תוכלי לראות אם בארץ שבה את נמצאת ישנם מררכזים כאלה.
    בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום צביה
    בעילום שם
    13/08/2012

יש לי חבר קרוב. ידיד נפש. אנחנו מדברים על הכל, כמובן גם על סקס. הכל מרצוני החופשי ובהסכמתי. לא זאת השאלה.

השאלה היא לגבי היחסים שלו עם הפסיכולוגית שלו.
    הוא סיפר, שהיא המליצה לו לאונן כל יום, כולל באמצעות אביזר מין מיוחד. כמו כן, הוא סיפר שהיא מייעצת לו איך להביא נשים לאורגזמה, למשל על ידי ליקוק הדגדגן שלהן.
    בזמנו, הוא ביקש ממנה רשות להקליט את השיחות שלהם - והיא הסכימה.
    שמעתי את הקלטות, ברשותו, ונחרדתי.
    זה בסדר שפסיכולוגית משוחחת איתו על דברים כאלו? בשפה כל כך מפורשת?.
    הוא טוען שהיא עוזרת לו נורא בכל הקשור לסקס. ושדווקא העיסוק המפורש בזה מסייע לו מאוד.

מה דעתך?.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום צביה

הוספת תגובה

• שלום צביה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    13/08/2012

שלום דוריה.
    מדוע את מוטרדת ? את וחברך נוהגים לשוחח על סקס אז למה לא לשוחח על כך עם הפסיכולוגית שלו? טיפול, הוא מקום פרטי של צנעת הפרט, אם חברך אינו מוטרד אלא אומר שדבריה של הפסיכולוגית עוזרים לו אז מה בעיניך הבעיה? כל טיפול מתנהל אחרת, ואם אין בעיה למטופל עם תכני השיחה אלא הוא זקוק למה שנאמר לו שם, תבדקי עם עצמך למה זו בעיה בעיניך וגם מה הבעיה בזה בעיניך.
    יום טוב צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר בהטרדה מינית?
    אלי
    12/08/2012

שלום,

אשמח לייעוץ בנושא.

אני שוהה בארצות הברית במשך מספר חודשים, ולצערי הדבר היה כרוך בפרידה מאשתי שנותרה בארץ. ביום שישי שעבר שלחתי לה פרחים דרך חברת הפרחים הכי גדולה בארץ. השליח הגיע לביתי, הוזמן פנימה, ואז בעודו עומד בביתי, עם פרחים הנושאים את שמי, הוא הציע לאשתי הצעות מגונות בסגנון: להחליף אותי בעודי שוהה בחו"ל, ושהוא מוכן להגיע לביתי כל יום ולמלא את "צורכיה". היא כמובן העיפה אותו מן הבית.
    מיותר לציין עד כמה אני נסער כעת. כתבתי מכתב מאוד חריף לחברה המפרט את הנושא וללא צל של ספק, לא אשקוט עד שהנושא עם העובד מוג הלב הזה יטופל עד תום. עם זאת, תהיתי אם יש לי עילה לתבוע באותו במשפט אזרחי על הטרדה מינית.

וייעוץ נוסף שאולי לא קשור ישירות. האם לדעתכם עליי להעביר את המקרה לטיפול כל עוד אני לא בארץ? אני מניח שהעובד יפוטר, אך יש לו את הכתובת שלנו, והוא יודע שלא אהיה בארץ בשבועות הקרובים, ואני לא רוצה להעמיס עליה יותר ממה שצריך.. אשמח לדעתכם.

בברכה,
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    האם מדובר בהטרדה מינית?

הוספת תגובה

• האם מדובר בהטרדה מינית? - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    12/08/2012

אלי שלום
    מהתאור שלך נראה כי מדובר בהטרדה מינית מובהקת.
    אחת האפשרויות שבפני אשתך הינה להגיש תביעה אזרחית אולם יש אפשרויות נוספות עליהן תוכל לקרוא באתר שלי אותו תוכל למצוא דרך הגוגל.
    באשר להמתנה עד חזרתך, זה כבר שיקול שלכם ואף גורם חיצוני אינו יכול לקחת על כך אחריות.
    נקודה למחשבה: ייתכן ותצטרכו להשיג ראיות ע"מ לבסס את טענותיכם וככל שעובר יותר זמן, יהיה יותר קשה להשיג ראיות אלו.

כאמור- לשיקול דעתכם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בסופרמרקט
    דנה
    11/08/2012

שלום,

חברתי הגיעה לסופר השכונתי ברחוב מגוריה בת"א. זה סופר שהיא מגיעה אליו בקביעות. מוכר הסופר תמיד מחמיא לה. היא מחייכת אך לא משתפת פעולה עם שאלותיו. הערב כשהגיעה לסופר לקנות מספר דברים, היא נעמדה בקופה. היא היתה לבד בסופר וחיכתה למוכר שיחזור לקופה. פתע חשה משהו מתחכך בשוק שלה- היא הסתבבה ומצאה את המוכר מכופף מאחוריה עם הפלאפון בידיו, ניכר שניסה לצלם את תחתוניה- שכן היא לבשה שמלה. הוא הכחיש ואמר שהיא הוזה. היא ברחה מהמקום. לאחר מספר דקות שבה לסופר להתעמת עם המוכר הנאלח. היא בקשה את שמו ואת מספר הטלפון שלו. יש לה הפרטים המלאים של האיש- האם ניתן לעשות עם המידע והסיפור הזה דבר מה. אין עדים לתקרית כי מלבדה לא היו לקוחות במקום. אשמח לתשובתכם המהירה, היא נסערת למדי.

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בסופרמרקט

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בסופרמרקט - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    12/08/2012

שלום
    ככל שניתן להוכיח את הטענות, מדובר בהטרדה מינית.
    באפשרות חברתך להגיש תלונה במשטרה או לתבוע תביעה אזרחית (כאמור עליה להוכיח את טענותיה).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה