מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משבר אמצע החייםcarli08/03/2008
אני נשוי כבר כמעט 20 שנים. כמו במקרים אחרים, החיים התגלגלו באופן שונה ממה שחשבתי אז ואיתם דעך הקשר ביני לבין אשתי. היום אני מתלבט איך להמשיך - לנסות לפתוח דף חדש? (אני מרגיש שפרק א' גמר לי את כל האנרגיות וחושש להפסיד את המעט שיש) או להמשיך? (נורא מפחיד אותי להמשיך כך - נראה לי בזבוז של החיים). נדמה לי שלא ניתן לשקם את היחסים ביננו - את זה כבר ניסיתי ללא הצלחה וללא פידבק מהצד השני (כנראה שטוב לה כך והיא אינה מעוניינת בשינוי או בבנייה מחדש) . גם אין לי ספק שאני חווה משבר (40) מאוד חריף שיתכן ומקצין את התחושות שלי. איך יוצאים מהמצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר אמצע החיים
אילה אריאלי09/03/2008תשובה לשאלה שאתה שואל היא מאד מורכבת. לא ברור לי בדיוק כיצד ניסית לשקם את הקשר?האם ניסית דרך טיפול? אני חושבת שלברר שאלות כאלו כדאי בטיפול זוגי או אישי, אשר יראה לך גם את החלקים שלך בכשלון של הקשר הזוגי. באם לא תברר חלקים אלו לעצמך, יש סיכוי שתעבור בעיות אלו לקשר הבא שלך. כך בעצם יש סכנה שאת תשחזר את חוסר הסיפוק שלך בקשרים הבאים.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להפסיקrenet07/03/2008
אני אשה נשואה עם3 ילדים החיים שלי מלאה בכל מיני בעיות בנישואים וגם בבריאות שלי
בקיצור לפני שנה התחברנו עם זוג נשוי עם ילדים ונהיינו חברים טובים במשך הזמן ולפני זה הייתי חברה עם האישה ועם הזמן הבעל התחיל לרדוף אחריי רוצה להתחיל איתי אני בהתחלה התנגדתי ונהיינו רק ידידים ששופכים בעיותינו אחד לשני ועם הזמו התאהבנו אחד בשני והתחלנו לצאת ביחד במפורש שנינו בוגדים בבני זוג שלנו למרות שאשתו מרגישה שיש משהו בינינו ועשתה כמה סצנות והתעמתה איתו והוא הכחיש כל הזמן ,ואנחנו עדיין בקשר מנסים להפסיק את הקשר אבל כל פעם חוזרים אחד לשני ביום למחרת אני לא יודעת איך להפסיק את הקשר הזה אני מרגישה שאני אוהבת בו מאוד וקשה לי לחיות בלעדיו אפילו יום אחד אני משתגעת אם עובר יום בלי לדבר איתו בטלפון הוא נותן לי תקווה וכוח להמשיך בחיים
אני יודעת שמה שאני עושה זה לא בסדר ואני בוגדת בבעלי ובילדים שלי וגם בחברה שלי אני רוצה להפסיק את הקשר הזה אבל קשה לי מאוד ואני נכנסת לדיכאון מהר וזה משפיע על התפקוד שלי בבית ועם הילדים ואני הופכת לעצבנית מאוד ועצובה,
איך אני יכולה לנתק הקשר הזה בלי לסבול הרבה כי אני באמת מאוהבת בו וגם הוא אבל קשה לנו לחיות ביחד ולעזוב הכל למרות שהוא מוכן אבל אני לא יכולה כי אז אפסיד הילדים שלי
דרך אגב לפני זמן קצר גיליתי שבעלי בוגד בי גם וזה לא מפריע לי הרבה אבל הוא אבא טוב ואוהב הוא לפעמים טוב אליי אבל כשהוא מתעצבן ממני הוא נהפך לאכזרי מאוד
סליחה על ההודעה הארוכה אבל אני באמת צריכה לעזרה נואשות כי אני מרגישה שאני על טובעת ואין לי מי יעזור אהיה מודה מאוד אם תעזרו לי בדחיפות ו תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להפסיק קשר בגידה
אילה אריאלי09/03/2008נראה שהחלטת להפסיק את הקשר הזה מאחר והמחיר של מימוש הקשר כבד מדי. ברור שכל פרידה כואבת ואי אפשר להפרד מבלי לחוש כאב.
אני חושבת שהבעיה הנה בזוגיות שלכם, אתם מוצאים פתחי מילוט מהקשר שאינו טוב. את צריכה לעבוד על הזוגיות שלך, להציע לבעלך ללכת לטיפול זוגי ולנסות לשפר ולעבוד על הזוגיות שלכם.
הבגידה הנה פתח מילוט מההתמודדות בחיי הנישואין.
תחשבי שהילדים ישלמו מחיר כבד מאד, כי את טועת שיש משהו טוב בהורות.נוסף לכך יש מרחק מההצהרות של המאהב שלך לפרק את המשפחה שלו למציאות, מדובר בפירוק של שתי משפחות והמחיר מאד כבד.
אריאלי אילה
מטפלת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיכנס להריון מגבר פרוד בהליכיםאביבית06/03/2008
הכרתי בחור שפרוד חצי שנה מאשתו. אשתו הגישה תביעת גירושין לפני חצי שנה, לאחר שהם נפרדו כבר מספר פעמים וחזרו. הם בתהליכי גירושין עכשיו. הכרתי אותו ומאוד טוב לי איתו. הוא אומר שלדעתו יקח עוד מספר חודשים עד שתהליך הגירושין יסתיים. הם היו בגישור עד לא מזמן אבל האישה באה בדרישות חדשות לפי מה שהוא אומר, ועכשיו שני עורכי הדין מדברים ביניהם ומנסים להגיע להסכם, בניסיון לסגור את העניין לפני שיגיע לבית משפט. בינתיים אני והוא ביחד. שאלתי היא איזה זכויות יש לי בתור בחורה שיוצאת איתו? אם אכנס להריון, האם יש לי אותן זכויות והוא יהיה חייב להכיר בילד ולשלם מזונות? האם הילד יהיה ילד רגיל מבחינה משפטית ומבחינת ההלכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכנס להריון מגבר פרוד
אילה אריאלי09/03/2008בתאור שלך את מעלה שני נושאים. את מתייחסת רק לנושא המעמד החוקי שלך, אך לא לצד הרגשי.
במצב שתארת יש מקום לחכות עד שיסתיימו ההליכים המשפטיים בין בני הזוג. האם את רוצה להכנס לקשר רק למען הבאת ילד ולקחת סיכון של גידול הילד לבד?
הבאת ילדים לעולם היא נושא כבד משקל וחשוב שיהיה בשיתוף של שני בני הזוג.
מבחינה חוקית ילד שנולד גם מחוץ למסגרת הנישואין זכאי למזונות מצד האב. מבחינת ההלכה הילד רגיל, אך האם את רוצה שילדך יגדל ללא אב?
אריאלי אילה
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לא בא סדיר לאבא הגרושעודד06/03/2008
התגרשתי לפני 4 שנים. גיל ילדיי כיום: 10.5 ו- 7.
לילדים מאד כייף אצלי והם אוהבים אותי מאד.
בשבועות האחרונים, הבן הגדול לא בא אליי (לפי הסדרי הראייה) באופן קבוע ומסרב לדבר על כך (הוא "שתקן" מטבעו).
הדבר קרה גם לפני כחצי שנה למשך מספר שבועות, אך זה לכאורה חלף ועכשיו שוב התופעה חוזרת על עצמה.
בנוסף, הילד מתלונן תכופות על כאבי בטן.הוא מאד דרוך וכמעט כל מה שאחיו הקטן אומר, מקומם אותו, והוא טוען שאחיו מעצבן אותו (לטעמי מעל לנורמה).
באופיו, הילד מאד רגיש, מאוד חברותי ומקובל על חבריו, תלמיד טוב.
אשמח לקבל עצות, על מה ואיך לדבר עמו, והכי חשוב, איך לגרום לו שוב לבוא אליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מסרב להגיע לאבא
אילה אריאלי09/03/2008במקרה שהנך מתאר לא נראה שיש לוותר לילד להגיע אליך. אם אתה תוותר לו הוא יכול לחוש סוג של נטישה ממך. נראה לי שהילד זקוק לקשר בלעדי איתך, ואין לו הזדמנות לקשר הזה מאחר ותמיד אחיו נמצאים איתו. תציע לפגוש אותו לבד ולעשות איתו פעילות שלך בלעדית איתו. כמובן שגם לא לוותר על השהות שלו איתך עם האחים שלו. אתה חייב להעביר לו מסר שהוא חשוב לך ואתה לא מוכן לוותר על הקשר איתו.
בהצלחה
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לי להיפרד ממנוקרן03/03/2008
בבקשה כל מי שיש לו איזה רעיון תגידו לי אני לא אוהבת אותו אבל אני רגילה אליו ואני לא יודעת איך להגיד לו את זה אמאלהה קשה לי אם זה אני לא רוצה ליפגוע בו אולי יש איזה דרך אחרת להיפרד בלי להגיד לו שאני לא אוהבתתת אותו אשמח לקצת עזרה תודה מראשש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להפרד מבן זוג
אילה אריאלי04/03/2008הדרך הנכונה ביותר היא הדרך הישירה והכנה. כל פרידה היא פוגעת ואי אפשר להמנע מכך. את יכולה לומר לו שבחנת את רגשותיך לאחרונה והם אינם אותם רגשות שהיית רוצה להמשיך את הקשר. זו דרך מעודנת יותר לומר "אני לא אוהבת אותך יותר". אבל זה בעצם אותו המסר, ונכון הוא להיות ישירה.אמנם זה פוגע , אבל אם הגעת למסקנה לסיים את הקשר, תעמדי בזה.
אריאלי אילה
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?מישהי01/03/2008
החבר עזב אותי, אחרי כמעט שנה בהחלטה פתאומית ללא הסברים. אציין שנפרדנו בעבר וחזרנו אבל הפעם הוא החזיר לי את כל הדברים וחתך. אני לא יודעת איך להתמודד עם כל הפרידה אנחנו עובדים יחד ומתראים כל יום מאוד קשה לי ואני מתגעגעת ורוצה שיחזור... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
מעיין01/03/2008קודם כל זה מצב נורמלי לחלוטין הכאב הנמצא בך, חשוב שברגעים אלו לא תהיי לבד, כי שלבד חושבים יותר מידי וזה לא טוב.
תחשבי שיש מיקרים גרועים יותר, ושהכל יגמר והמצב יהיה יותר רגוע תשבו ותדברו...
ואם הוא לא ירצה- אז כניראה הוא לא שווה את זה...
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה מחבר
אילה אריאלי02/03/2008את מתארת רגשות של קושי מהפרידה. אכן זה מצב מאד רגיל וטבעי להרגיש כך. את הקושי מגבירה העובדה שאתם עובדים במקום עבודה אחד.
את טוענת שבעבר נפרדתם. האם זה סוג היחסים שהיית מאחלת לעצמך? אי וודאות, פרידות, אולי זו לטובה. תנסי לעבוד על עצמך שיחסים אלו לא היו מתאימים לך,
את חייבת להציג נוכחות חזקה ולא לנסות להחזיר אותו. אכן ההתחלה קשה, אבל מתגברים על כך.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמירית26/02/2008
אני בת 27 ,לא מעוניינת לטפל בתינוק לבדי אך לא יודעת אם זה אפשרי לעשות הפלה במצב כזה,
בעלי לא מוכן ללכת לייעוץ זוגי אני אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירית
אילה אריאלי27/02/2008הפסקת הריון בשלב זה הינו סוגיה רפואית, ולצורך זה עליך להתיעץ עם רופא נשים.
ההחלטה על הפסקת הריון ביא בסופו של דבר שלך. ניתן להבין שאינך רוצה להביא ילד לעולם במערכת יחסים שאינך בטוחה שתמשיך להתקיים.
אילה אריאלי
מטפלת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי מושג מה לעשות?מירית25/02/2008
אני בהריון ראשון בחודש השלישי, אני ובעלי נשואים כמעט שנתיים ולא מסתדרים בכלל בתקופה האחרונה במיוחד, כל הזמן מתווכחים ורבים, בעלי לא סבלני כלפי ולא מתייחס לדברים שחשובים לי שאני רוצה שיתייחס והאוירה ביננו על הפנים ,אני מתחילה לחשוב על גירושין אך לא יודעת מה עושים במצב כזה עם ההריון? אשמח אם תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
עידית הוניגמן25/02/2008מירית שלום
השאלה היא אם את לא מזדרזת לפרק , נראה לי שנכון לבדוק האם יש סיכוי לקשר ולנסות לטפל בקשיים במסגרת טיפול זוגי,
אם ברור לך שזה קשר שאת לא רוצה ולא רוצה לנסות לשקמו את צריכה לבדוק אם עצמך אם את רוצה לגדל את הילד לבד ולחלוק איתו בהורות,
לא ברור בת כמה את וכמה את מרגישה שהזמן לרעתך,
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי24/02/2008
מעניין אותי לשמוע את דעתכם בנושא.
אז ככה המאהב היחיד שהיה לי וחייבת לציין שהוא היה הדבר המדהים שקרה לי בחיים לאחר פרידה של שנה החל לחזר שוב טלפונים ללא הפסקה ורצון עז להפגש...ועד שלקח לי זמן לשכוח אותו הינה הוא רוצה להכנס לחיי שוב...
מה אני עושה ללכת על זה או לחתוך...
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
עידית הוניגמן25/02/2008אבי שלום
בואי תבדקי עם עצמך למה בחרת להפסיק את הקשר בעבר ומה זה עשה לזוגיות האם משהו בזוגיות השתנה שלא היית צריכה את הקשר אחרי שהתאוששת ממנו,
מניסיון העבר את יודעת מה את מרויחה ואיזה מחירים את משלמת בקשר הזה, כמה את יכולה להתנהל בשני קשרים במקביל וכמה את יכולה להתמודד עם החלקים הריגשיים שכרוכים בסיטואציה הזו, וכמובן מה ההשלכות של זה עלהזוגיות
אני מקווה שהתשובות שתעני לעצמך יעזרו לך לקבל החלטות הכי טובות לך
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי זאת....רונית21/02/2008
עזבתי את המאהב שלי, היינו בקשר שלוש שנים ומזה כחצי שנה אנחנו שוכבים.
אני מודעת לכך שאני אוהבת את בעלי והקשר עם המאהב נוצר בעקבות חסך מיני עצום עם הבעל שנתן לי תחושה שאני לא מספיק מושכת.
בעלי מאוד אוהב אותי אך אני מרגישה שהוא אוהב אותי כאחות ולא כמאהבת. אנחנו נשואים שנים רבות+ילדים. הצעתי לו מספר פעמים ללכת ליעוץ זוגי, אך הוא מסרב בטענה שאין שום בעיה.
הסקס עם המאהב מדהים, הכי טוב שהיה לי אי פעם (שכבתי רק עם בעלי).
השבוע החלטתי לסיים את הקשר. ראשית כל הרגשתי שאני מתחילה לקנא לו ולאישתו, ולא מתאים לי קשר ריגשי-זה "כבד" לי מאוד. הקשר נוצר לאחר חברות (אנו גרים באותו איזור) הוא טען שהוא מאוהב בי, ובאמת האמנתי לו. בנוסף הוא טען שהיו לו קשרים עם נשים אך אני היחידה שאיתה הוא שכב. הוא גם טען שהוא אוהב את אישתו למרות שאני רואה אותם יחדיו הם לא ממש מתקשרים אחד עם השני.
נמאס לי להתעסק עם זה. בא לי להשקיע בבית. ביקשתי ממנו שנפסיק את הקשר לגמרי, הוא ביקש שנישאר רק חברים אך סירבתי.הבעיה היא שאני רואה אותו המון ואני מתגעגעת לריח שלו, לשיחות ובעיקר לסקס. אני מפחדת להתפתות לחזור. הוא כל הזמן אומר לי שכולם בוגדים ושבעתיד בטוח אני אנהל רומן עם מישהו אחר כי קשה לחיות בזוגיות אחת כ"כ הרבה שנים.
מה עושים הכל כ"כ מסובך לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי זאת
עידית הוניגמן21/02/2008שלום רונית
אני שומעת ממך את העיפות והקושי עם המעורבות הריגשית ביחסים מחוץ לנישואים זה אכן דורש הרבה אנרגיות לרקוד בין שני קשרים במיוחד שיש מעורבות ריגשית.
אני מבינה שבן זוגך לבגידה רוצה אותך חוזרת אליו מסיבותיו שלו שלא בהכרך תואמים לצרכיך
מתגובתך לפרידה ממנו אני מבינה שמצד אחד יש לך חסר גדול בנישואים ומצד שני מחיר הבגידה הוא גם בעיתי,
אם את רוצה להשקיע בבית המשמעות של זה היא לא להרפות מבעלך ולשכנע אותו בצורך שלך בטיפול, לא ברור לי אם היה בניכם דיאלוג אמיתי לגבי החסכים והקשיים שלך בקשר והבנה שלו שהוא עלול להפסיד אותך ,יתכן שכדי להביא אות לטיפול הוא צריך להבין את עומק המצוקה.
אני תוהה כמה היחסים בינכם מתנהלים על מי מנוחות ובחברות נעימה, כך שיתכן שמצידו אין הוא יכול לראות בעיה.תפקידך הוא לצלצל חזק בפעמון.
בהצלחה
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך...
רונית26/02/2008ראשית תודה על היעוץ. שקלתי רבות את מילותייך ואני מזדהה עימן.
הבעיה היא שאני חשה קושי רב, אני רואה את המאהב כמעט באופן יום יומי. ואני "מתה" לשכב איתו שוב כי זה כ"כ כיף ומהנה.
המאהב מבחינתו כמעט ולא מתייחס אליי, הוא האמנם מדבר איתי מעט, אך לא מנסה ליצור שוב קשר. זה גם דיי פוגע, למרות שביקשתי ממנו בפרידה לא ליצור עימי כל קשר.
עם בעלי עדיין לא שכבתי כי לא בא לי להתמודד שוב עם כל הקשיים שנוצרו בסקס. לעומת זאת ביחסים בינינו השתפרו והוא מרבה לחבק אותי ולהראות לי אהבה.
איך מתגברים על התשוקה חסרת המעצורים למאהב? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
רונית26/02/2008האם הגיוני שהמאהב באמת פיתח אליי רגש, כפי שטען או שהייתי רק סקס מבחינתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
עידית הוניגמן26/02/2008שלום לך,
זה באמת מסובך להתגבר על התשוקה כשאת נפגשת עם המאהב יום יום,
לדעתי מה שמקשה עליך עוד יותר זה שאת לא מתמודדת עם הקשיים שלך בתוך הזוגיות,כל עוד הקשיים האלא לא יפתרו התשוקה והאין יציקו ויטרידו אותך .את צריכה להרגיש שאת מתמלא בזוגיות כדי שתוכלי לותר על מה שהיה לך בבגידה.
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו לי
רונית14/03/2008אני מרגישה שאני לא מסוגלת להמשיך כך. אני רואה את המאהב לשעבר המון ואני נמשכת אליו בטירוף. הוא מסתכל עליי ובוחן אותי אך לא מנסה לחזור. הוא טען בפניי שעצם זה שהוא לא יוצר קשר זה מכיוון שהוא מכבד את ההחלטות שלי. אני קרועה מצד אחד אני מאוד אוהבת את בעלי ומצד שני יש לי רגש למאהב לשעבר ואני מתגעגת בטירוף לסקס שהיה בינינו. להתלהבות , לריגוש,
לתחושה שאני מושכת מאוד. בעלי לא נותן לי את התחושה הזאת. הוא טוען שאחרי כ"כ הרבה שנים אי אפשר להתלהב כמו בהתחלה. וההתלהבות כ"כ חסרה לי.
תעזרו לי אני מתפוצצת והולכת לקבוע עם המאהב שוב. אני רוצה להיות חזקה ואני מרגישה שאני לא ממש מצליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה לרונית
אילה אריאלי16/03/2008את חיה בפיצול. חלקים של התשוקה והמיניות את מפקידה בידי המאהב, את החלקים האחרים : האהבה, הקביעות והמשפחתיות את מפקידה בידי בעלך. האם את יכולה לאחד את שני החלקים האלו אצל אדם אחד? ברור שהחלק של הריגוש נמצא אצל המאהב מאחר וזה קשר לא קבוע, בסתר וללא מחויבויות שיש בזוגיות של נישואין. אם אכן עשית החלטה להפסיק את הקשר אם המאהב, פעל כאן הצד ההגיוני שלך. תנסי להמשיך בכך ובמשך הזמן גם המשיכה הזאת תשכח.
אל תוותרי על ליבוי התשוקה בזוגיות שלך, זה כן ניתן לעשות, אם דרך יעוץ, גם את יכולה להשפיע על כך.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבד במערכהלילי20/02/2008
שלום לך
אני בת 34+. בהיריון ראשון. מזה כשנה בן זוגי הינו בחור לא ישראלי (ולא יהודי) ואינו מתגורר בארץ. בתחילה היינו בקשר, מאוהבים. אני נסעתי אליו (מערב אירופה), הוא בא לכאן. עם הזמן ידעתי שאני רוצה ילד וגם אמרתי לו זאת. הוא היה בעניין. היינו מתאמים את המפגשים שלנו (פעם בחודש) לימי הביוץ. וזה קרה. אני בהיריון. דא עקא שמאז ההיריון אני פשוט לא סובלת אותו. מתנהג כמו ילד ולא כמו גבר שתומך בי, כמו כן התחלתי להבין ממנו שזה פתאום לא מתאים לו, ההיריון הזה, עד שלאחרונה הוא אמר לי שהפיתרון הטוב ביותר זה הפלה. אגב, בשבועות הראשונים כשסבלתי מהקאות ובחילות הוא לא היה רגיש מספיק כדי להבין זאת וכל הזמן התבכיין לי שאני לא מספיק נותנת לו תשומת לב (לא שולחת מספיק אס,אם,אסים) (ובקושי יכולתי לנשום מרוב הקאות....). החוסר רגישות הזו מצידו הורידה לי אותו מהעיניים וכמו שאמרתי - אני לא סובלת אותו אבל אני יודעת שאני רוצה את ההיריון. אני בת 34 וחצי ואין לי כוונה להעביר את הזמן עוד.
אנחנו לא מדברים כמו פעם והוא די מתנתק ממני.
אט אט אני מבינה שאני לבד במערכה הזו של ההיריון וכנראה גם הזוגיות וזה עושה לי עצוב ולעיתים אני לא יכולה לנשום מרוב עצבות.
אני לא יודעת עדיין מה ההשלכות של המעשה שלי. מה גורלו של הילד מבחינה חוקית, מבחינת הרשויות הדתיות (האבא הרי לא יהודי) וכל זה גורם לי ללחץ. אני רואה נשים בהיריון שלהן בני זוג שעוזרים להן ואני יודעת שאני אהיה לבד...
אחותי כל הזמן שואלת אותי: מה? את רוצה להיות אם חד הורית? כאילו שזה משהו מאוד מוקצה (האמנם?)
זה היריון ראשון וכל שכן להיות לבד - מפחיד אותי. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבד במערכה
עידית הוניגמן20/02/2008שלום לילי,
את מתארת קשר שמראש לא היה עם מחויבות, ואולי במקום שנוצרה מחויבות - ההריון, יכולתם שניכם להסתכל ולראות שבעצם אין קשר ואין מחויבות. אכן, את צריכה להתחיל להכין את עצמך להיותך מגדלת את הילד לבד, עם כל המשמעות של זה. אני מבינה שהייתה לך פנטזיה למשהו שלא היה, ולא יכול היה להיות גם בגלל המורכבות של היותכם חיים בארצות שונות. את עוברת תהליך של אבל ואובדן של החלומות שהיו לך לגבי הורות וזוגיות משותפת. אכן, את צריכה להתחיל להתארגן להיות לבד הן ברמה הפסיכולוגית, הן ברמה הפרקטית והן ברמה המשפטית. ביהדות, הדת נקבעת לפי האם, כך שעם זה לפחות אין לך בעיה.
בהצלחה,
עידית הוניגמן
מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
יחד ולחוד
רמה"ש - מכבים.
0522642199* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגמרה האהבהחן18/02/2008
שלום, אני נשואה 10 שנים, יש לי 3 ילדים, הגדולה בת 9 איני אוהבת את בעלי ונראה כי מעולם לא אהבתי, אני חושבת שגם הוא לא אוהב אותי, אני לא יודעת להסביר כיצד חיינו יחד 10 שנים עם ילדים והכל וכרגע אני מרגישה שלהמשיך לחות איתו זו טעות כי אני סובלת, אין בינינו תקשורת, אין בינינו הסכמה ולא תמיכה, כל אחד חי את חייו לבד. הוא מרבה לבלות עם חבריו בלילות, מרבה לנסוע לחו"ל ואיני מרגישה שיש לו ערך כלשהו אף לא כאב. אך העניין הוא לאבד את הדברים המשותפים שכן קיימים בינינו, אני מאד מתלבטת, ההגיון אומר משהו והרגש אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגמרה האהבה :עידית הוניגמן
עידית הוניגמן18/02/2008הי חן
את שואלת את עצמך שאלות נכונות,מדוע את נמצאת בקשר למרות שלא היתה אהבה ולמה את עדיין נשארת,מה הם הדברים בקשר שאולי עונים על צרכים אחרים ונוספים שלך ושקשה לך לותר ולהפרד מהם.הבירור הזה הינו משמעותי כדי לבחור להיות במקום הכי נכון לך ומהסיבות הנכונות .
אני ממליצה לך לפנות ליעוץ על מנת לברר לעצמך את הדברים האלה.
בהצלחה
עידית הוניגמן
מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
יחד ולחוד , רמת השרון ,מכבים 0522642199* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הסכמה על הדרךצביה15/02/2008
שלום
אני ובעלי נמצאים בטיפול זוגי עקב אי הסכמות בנושאים שונים.
במהלך היעוץ הבנתי מבעלי שאינו מסכים לדרך וליעוץ שאנחנו מקבלים ולמרות זאת הוא ממשיך ללכת ליעוץ ופועל למרות רצונו והבנתו כדי שיהיה שלום בית ושקט תעשיתי .
אני מאוד נבוכה כי הוא טוען שהוא עושה זאת עבורי .
האם עלי / עלינו להמשיך ללכת ליעוץ או לחפש יעוץ אחר ששנינו נסכים על הדרך.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הסכמה
תמי אורן16/02/2008היי גילה,
הנושא חשוב מספיק כדי להעלותו בטיפול. אני ממליצה להעלות את האי נוחות שלך ע"מ לקחת החלטה משותפת .כל החלטה שלא תיהיה משמעותית אם נעשתה יחד. זו תיהיה בעבורכם התנסות מעניינת . את לוקחת אחריות שהיא לא רק שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית14/02/2008
לי ידידה נשואה ואני בקשר איתה מאוד חזק מאוד...עכשיו היא סיפרה לי שהיה לה רומן עם מישהו שהיא אהבה מאוד מאוד והיה לה את זה כמה שנים טובות וזה נגמר מסיבות שונות ומשונות ..ואחרי שנתיים הבן אדם שנפרדה ממנו הוא עדיין מתקשר מאיים ומתעלל בה ורוצה לספר הכל לבעלה ועשה כמה צעדים ממש מגעילים ..יש לה הקלטות שלו שהוא מאיים לרצוח אותה וכו' אבל היא לא רוצה לספר למשטרה כי לא רוצה שבעלה ידע מזה והיא מרגישה כבולה ואני גם בעצם מנסה לחשוב על משהו אבל לא מצליח..יש לכם פתרונות או משהו שאפשר לעשות נגדו מבלי שבעלה ידע.?!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איום
תמי אורן16/02/2008שרית שלום,
אני חושבת שהחברה שלך בבעיה גדולה מאוד לכן הדרך הנכונה לטפל בזה היא לאזור אומץ ולספר לבעל , אם קשה לה שתעזר באיש מקצוע , ומכאן הדרך לפתור את האיומים של המאהב פשוטה יותר.עליה לפנות למשטרה בהקדם . לדעתי לחיות תחת איום כזה זה בלתי נסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיום
חילי05/03/2008גברים ואו נשים במיוחד הבוגדות בבן זוגם/ן צריכות /ים לכלכל צעדיהן/ם מראש ולחשוב היטב עם מי הם הולכות/ים להזדיין. כמעט כל בגידה עשויה להתגלות.
עצתי תספרי לבעלך על בגידתך מהר ככל האפשר אם אתם זוג חזק אולי תתגברו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת12/02/2008
חשבתי ורציתי אבל אף פעם לא עשיתי את זה. לא נגעתי באישה מגע מהסוג הזה..המיני. הוא חושב שהגיע הזמן לאזור אומץ ולהגשים את הפנטזיה. או לפחות לנסות.
האם כדאי לחצות את הקו הזה? מה הכללים, אם ישנם, שהייתם ממליצים לי לנהוג לפיהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנטזיה
תמי אורן12/02/2008ליאת שלום,
אני מבינה מבין השורות שהחבר שלך חושב שהגיע הזמן לאזור אומץ ולקיים יחסי מין עם אשה . מה את רוצה ? איך את מרגישה עם האפשרות הזו? האם זו פנטזיה שלך?האם הכוונה לשלב אשה נוספת למערכת היחסים שלך ושל החבר? האם בדקתם ביניכם מה משרתת הפנטזיה הזו במערכת היחסים שלכם? אחרי כל השאלות והיה ואתם מבינים את המשמעות הסיכונים , הריגושים וכו' כבני זוג אפשר לממש פנטזיות אם מקובלות על שניכם. כדאי לקבוע כללים מה מותר ומה אסור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)