מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרדילוקמאי07/10/2015
ד"ר שלום רב, אני בת 47, הנני נוטלת קרדילוק 2.5 מ"ג מזה 14 שנים עקב יתר ל"ד ודפיקות לב לא סדירות, מבקשת לדעת עם יש הגבלה ליטול קרדילוק סמוך לארוחה חלבית ואם יש צורך לעשות בדיקות מסויימות. הנני נוטלת יוטירוקס 900 בשבוע עקב כריתה מלאה של בלוטת התריס בגלל גידול סרטני - מבקשת לדעת אם יש השפעה בין שני התרופות האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/10/2015אין כל השפעה של החלב על ספיגת בקרדילוק לכן אין בעית בלקיחת התרופות בבוקר עם ארוחה חלבית.
כן אין כל השפעה שלילית בין 2 התרופות שאת נוטלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםסניר04/10/2015
שלום ,
ברצוני לברר לגבי יתר לחץ דם .
חולה עם נטייה מוגברת ללחצי דם גבוהים מאד רוב הזמן סביב ( 200/100) . החולה מבצעת המודיאליזה 3 פעמים בשבוע .
מטופלת ב4 סוגים של תרופות ליתר לחץ דם אך עדיין הלחץ גבוהה .
1- קדקס 8 מג פעמים ביום
2- נורמפרסאן 150 מיקרוגרם 3 פעמים ביום
3- הידרלאזין 10 מג 3 פעמים ביום
4- וואזודיפ 10 מג 3 פעמים ביום
* לציין החולה עברה אירוע CVA לפני 3 שנים .
שאלתי : האם יש תרופות שלפי דעתך עשויות לעזור במצב זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/10/2015עדיין יש תרופות מקבוצות אחרות כמו חוסמי ביטא, מעכבי ה- ACE או ARB.
על כל פנים אצל חולת דיאליזה עם לחץ דם גבוה נשאלת השאלה אם נמצאת במשקל היבש או צריך עוד להוריד יותר מים בדיאליזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אמיר05/10/2015תודה על התשובה ,
מכיוון שהחולה חולת דיאליזה לא מומלץ להתחיל טיפול ב ACEI או ARBS , מכיוון שהם מעלים קליום בדם .
לפי דעתך יש מקום להתחיל ניטראטים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמוןדינה02/10/2015
חג שמח
האם קינמון טוב ללחץ דם?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינמון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/10/2015אין כל עדות שלקינמון השפעה כלשהי בלחץ הדם אצל בני אדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתדינה02/10/2015
שלום רב
איזה פעילות ובאיזה תדירות ומאמץ זה לא מעלה לחץ דם?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/10/2015פעילות אירובית סדורה: הליכה, ריצה, שחייה, רכיבה על אופניים באופן סדיר 3-5 פעמים בשבוע מורידה לחץ הדם.
פעילות אנאירובית כמו הרמת משקלות מעלה לחץ הדם בעת הפעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
דינה03/10/2015תודה על התשובה ויש לי שאלה בהקשר לכך
האם הלחץ דם שעולה בפעילות אינארובית יורד לאחר הפעילות.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/10/2015לחץ הדם יורד, אבל אצל אנשים עם לחץ דם גבוה יכול להגיע לערכים מסוכנים בעת המאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וים המלחזהבה01/10/2015
שלום , יש לי לחץ דם גבוה [15--160- 90,
האם יכול להזיק לי [ואם כן, מה הסיבה]:
א. השהייה באזור החוף [לא במים] בים המלח?
ב. רחיצה במי ים המלח
ג. טיפולים אחרים שניתנים שם
בתודה,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וים המלח - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/10/2015א. לא
ב. לא
ג. לא
אבל לחץ הדם שלך גבוה ויש מקום להתייחס ללא קשר עם הירידה לים המלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנות לבדיקת קלונסופיהחיים ביטרמן30/09/2015
אני מטופל בתרופות לדילול דם מסוג xarelto 15 mg
יש לי תור לבדיקת קולונסופיה ונתבקשתי עלן ידי בית החולים שבו תיערך הבדיקה להפסיק לקחת את התרופה הנ"ל לפני הבדיקה.
שאלתי היא : כמה זמן לפני הבדיקה אני צריך להפסיק את השימוש בתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנות לבדיקת קלונסופיה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/10/2015הפורום מתעסק בנושא של לחץ דם גבוה.
עליך להתיעץ עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםחנה24/09/2015
שלום,
אני בת 76 לאחרונה כמה חודשים , יש לי לחץ דם גבוה ( מגיעה ל-200/100 ) .
ויש מקרים שבהם אני מגיעה ל - 170/65 .
אני במעקב ומקבלת תרופות ואזידיפ, ויקטור, קאדקס, וקשה לאזן לי את לחץ הדם.
וכתוצאה מכך יש לי נפיחות ובצקות ברגליים ולחץ בראש עד כדי סחרחורת וטישטוש בעינים.
מה ניתן לעשות כדי להקל עלי ולאזן את המצב?
תודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/10/2015יתכן ותוספת של משתן תתרום לאיזון לחץ הדם
כדאי להתיעץ ולהבדק ע"י מומחה בלחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ולחץ דםלימור22/09/2015
ד"ר שלום
בת 41 ברקע לחץ דם לפעמים 120 לפעמים 140 מטופלת ב 2.5 קרדילוק .
אתמול חזרתי מטיסה ברגע שהמטוס הוריד גובה הרגשתי לחץ וכאב חזק באוזניים ובראש שהלחיץ אותי מאוד כל פעם שהוריד גובה שוב הרגשתי כשנחתנו זה הוקל ונעלם . הייתי גם מאוד מצוננת ואף סתום.
כשחזרתי הביתה מדדתי בערב לחץ דם הראשון גבוה אצלי כמו תמיד 147/92 השני 140/85
ואז השלישי והרביעי 120/80.
האם זה קשור ללחץ דם הכאב או לאף הסתום. ואם זה נורמאלי?
האם צריך להיבדק בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ולחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי23/09/2015ההרגשה שלך בעת ההנמכה טבעית ואינה קשורה ללחץ הדם.
בעת מצבי לחץ לחצי הדם יכולים לעלות באופן זמני.
לתופעה אין חשיבות של ממש ואין כל צורך בבדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופהשלמה20/09/2015
בן 50. לפני כ-3 שנים מקבל רמיטנס 2.5 בעקבות יל"ד.
לעיתים מודד ל"ד נמוך מספר ימים ברצף (מתחת ל- 120/80).
האם ניתן להפסיק בימים אלו נטילת הכדור? (נאמר לי שעלול לפגוע אח"כ בהשפעת הכדור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/09/2015יש להניח שיש לך לחץ דם תקין בעקבות לקיחת הכדור, אלה אם היו אירועים בריאותיים או לא בריאותיים כמו ירידה במשקל או אימון גופני.
על כל פנים לפני הפסקת הכדור עליך להתיעץ עם הרופא המטפל בך ומכיר אותך זה שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה20/09/2015
שלום רב. אמי בת 67, כחצי שנה נוטלת תרופות ללחץ דם. בתחילה אמלודיפין 5 מ"ג בלבד, אח"כ משלא ירד כמצופה, הוסיפה הרופאה לוסרדקס 50 מ"ג, אחרי חודשיים לחץ דם 150/70 ושיעול יבש ומאוד מטריד ללא הפסקה. הרופאה הורידה את הלוסרדקס ובמקום זה אמרה לאמי ליטול אמלודיפין בלבד - 5 מ"ג בבוקר ו-5 מ"ג בערב. האם נהוג לטפל באמלודיפין בלבד? והאם הלוסרדקס אחראי לשיעול?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/09/2015הלוסרטן יכול לגרום לשיעול.
אם לחץ הדם תקין ואין תופעות לוואי אכן מקובל לטפל בתרופה אחת בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקלימור14/09/2015
דר שלום
לקחתי קרדילוק במשך 4 שנים 2.5 מג בהדרגתיות הורדתי לגמרי ולאחר שבוע של הפסקה חזרתי ל 1.25 וביומים האחרונים ל 2.5 .מכיון שזה מוריד יותר מידיי את הדופק ולא את לחץ הדם אני יכולה להוריד שוב ל 1.25 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/09/2015עיקרונית את יכולה לעשות טיטרציה של התרופה אבל כדאי לשתף את הרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בהריוןהריונית09/09/2015
אני בהריון משבוע 32 גילו לי לחץ דם גבוה
שעומד על ערכים של 140על 90
לאחר שלילת רעלת אני מטופלת בנורבסק 10 מג
האם הכדור בטוח או שעדיף להחליף אותו
יש לציין שלאחר שבועיים עדייו לחצי הדם שלי ממשיכים
באותם ערכים ואין שינוי ממשי אני ממש מודאגת
אודה על תשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם בהריון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/09/2015;התרופה בטוחה בהריון.
אם לחצי הדם לא יורדים עליך להתיעץ עם רופא הנשים המטפל בך לצורך העלאת המינון או תוספת של תרופה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוק ותרופות ללחץ דםחן05/09/2015
שלום,
אני נוטל מזה שנים את התרופות הבאות:
נוורבקס
טריטייס
נורמיטן
האם יש איסור בשתייה 2 כוסות של תה ירוק ביום למי שנוטל את התרופות הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק ותרופות ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/09/2015אין כל בעיה בתיית תה ירוק לאנשים מטופלים בגלל יתר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקלימור05/09/2015
4 שנים אחרונות לקחתי קרדילוק 3.75 ובחצי השנה אחרונה גם לוסרדקס 50 .
הפסקתי את שניהם ולקחתי משהו טסעי כמובן בהדרגתיות ובידיעת הרופא. אחרי שלושה שבועות ללא כדורים אני רוצה לחזור לקחת קרדילוק בגלל לחצי דם לפעמים 145 על 95 . באופן כללי האם ניתן לחזור לקרדילוק ללא בעיה??? זאת אומרת להתחיל עם 1.25 ולעלות ל 2.5 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/09/2015את יכולה לחזור למינון הקודם ללא בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם במהלך ריבליטל28/08/2015
שלום
אני בת 42, במשפחה היסטוריה של יתר לחץ דם. לאחרונה בכל פעם שאני רבה עם בעלי אני נעשית חלשה. בדקתי לחץ דם במהלך ריב , מדידה ראשונה 78 על 135
חצי שעה אחכ 100/145.
במדידות יום יומיות בשעות שונות בזמן רוגע 78-80 על 120.
האם זה דורש טיפול? קלונקס כדור הרגעה מעלים את החולשה לאחר 30 דקות. ככל הנראה גם את יתר לחץ הדם (טרם בדקתי)
תודה מראש
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם במהלך ריב - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי31/08/2015לחץ הדם משתנה לאורך היממה. מצבי לחץ בהחלט מוסוגלים לגרום לעליית לחצי הדם. אם רוב המדידות נמצאות בגדר הנורמה כנראה שיש מקום רק למעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)