מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות ליל"דאלון07/07/2015
שלום ד"ר,
אני בן 26, לפני 4 שנים פיאוכרומוציטומה שטופלה בכריתה של אדרנל אחד, לאחריה החלמה מלאה. כעת, קליניקה דומה, קטכולאמינים מוגברים, מיפוי MIBG חיובי לאדרנל השני, MRI תקין (לא מתואר נגע). סיפור מורכב שכנראה הולך בכיוון של היפרפלזיה מדולרית של האדרנל השני. שוקל עם רופאיי האנדוקרינולוגים טוב טוב את ההחלטה הטיפולית במצבי זה הנוכחי (לא רצים לכריתה).
על מנת לאזן ל"ד ודפקים נוטל 3 מ"ג קדקס ביום, 5 מ"ג קרדילוק. יחסית איזון טוב.
רציתי לשאול האם שימוש בחוסמי אלפא לטווח רחוק הינו בעייתי? יש סיכוי שלא אלך על הליך כירורגי בשלב זה, אך חייב את התרופות כדי להרגיש סביר יותר.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ליל"ד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/07/2015לא רואה כל בעיה בשימוש של חוסמי אלפא בשימוש ממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך בהריוןאסתי בש06/07/2015
שלום הריון שני לחץ דם נמוך 80/40 .. שבוע 12 כבר יומיים לאחר ארוחה ולו הקלה ביותר בצהריים כחצי שעה אחרייי נפילץ לחץ דם תחושת עילפון מרימה רגליים חולשה קיצונית ( לא מדדתי בזמן הזה) לאחר שתיית קפה ומים עם סןכר המצב נרגע לאחר שעה לפחות נשארת עם חולשה רצינית ותחושת נימול בכל הגוף.. יש לציין שבדיקות הדם של תקינות לאיזה רופא יכולה ללכת? מה ניתו לעשות אני חסרת אונים לחלוטין , גיל 31! משקל תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך בהריון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2015לחי הדם יורדים באופן תקין במשך ההריון
אין הרבה טיפול (ולא צריך) מעבר לשתייה רבה ואכילת מלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה-נמוךימית02/07/2015
שלום,
אבא שלי 74, רזה. לפני כשש שנים עבר ניתוח מעקפים. לפני כחודש וחצי, בעקבות הרגשה לא טובה הגיעה לביה"ח ועבר צינתור - ושמו לו סטנד.
לוקח כדורים להורדת לחץ דם ולדילול הדם ולאחר הצינתור הוסיפו לו כדור נוסף למניעת דחיית הסטנד.
הוא עוקב מדי יום אחרי לחץ הדם שלו. ומדי פעם יש לו ירידה משמעותית בלחץ הדם והוא מרגיש אז מסוחרר וצורך לשבת. היה לו לחץ דם 88/33.
כמו-כן, בחודשים האחרונים מרגיש חולשה ומחכה לתור להמטולוג.
אשמח לשמוע את דעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה-נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2015כנראה שיש לו ירידת יתר של לחץ הדם בעקבות הטיפול על הרופא שלו להתאים את הטיפול למבו הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךמיכל29/06/2015
שלום,
אני בת 25 לפני 7 חודשים עברתי ניתוח קיצור קיבה (סבלתי מיתר לחץ דם וחודש לפני הניתוח ירד לי לבד) כיום סובלת מחולשה וסחרחורות.
עשיתי בדיקות והכל יצא תקין מלבד חוסר בפוליק אסיד ומלבד זה יש לי לחץ דם ודופק נמוכים (91/50 ודופק 50). מבחינת הרופא/ת משפחה לא ניתן לעשות כלום מלבד צריכה מוגברת של מלח ושתיית קפה.
השאלה שלי היא האם ניתו לעשות עוד משהו ואם צריך בכל זאת לבקש פגישה עם רופא מומחה. (בגלל זה גם הורדתי הילוך מחד"כ מפחד שאתעלף)
תודה רבה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2015יש להניח שזו לחץ הדם שלך לאחר הירידה במשקל.
אין טיפול להעלאת לחצי הדם אך בנוסף אין ורך בכך.
יש לך לחץ הדם תקין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהרעות24/06/2015
היי, אני בת 25, וביום שישי קרה לי משהו שמעולם לא קרה לי שמאוד מטריד אותי. ראיתי כתמים שחורים.. בהתחלה חשבתי שאולי הסתכלתי על מנורה וכמה דקות וזה ייעלם. אחרי 10 דקות שזה לא נעלם היה לי מוזר אבל המשכתי לאכול בארוחת שישי, פיזית הרגשתי טוב חוץ מכאב ראש חזק שהיה לי קודם לכן, ואני סובלת הרבה מכאבי ראש. אחרי 10 דקות נוספות שמתי לב שהכתמים התגברו ואמרתי לאמי, היא מדדה לי לחץ דם והוא עמד על 150 ומשהו על 110.. בדקה לי פעמיים וזו התוצאה, ניסיתי עוד קצת לחכות עם זה אבל אז בעין שמאל הכתמים כבר היו ממש גדולים ובקושי ראיתי בעין הזו!!!! שכבתי עם רגליים למעלה כמה דקות והכל חזר לקדמותו..... יש לי סיבה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי27/06/2015אני מניח שבעבר לחץ הדם היה תקין. נבדקת?
למרות שאת מתארת לחצי הדם גבוהים, יש לחזור על הבדיקה מספר פעמים לפני שמאבחנים יתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות27/06/2015היי דוקטור,
לפני כשנתיים וחצי איבחנו אצלי לחץ דם גבוה וזאת לאחר שאבי נפטר, קיבלתי כדורים עד שהבחנתי כי לחץ הדם שלי חזר למצבו הסדיר (כחצי שנה) והפסקתי על דעת עצמי.
עשיתי עוד כמה פעמים בדיקות כי יש לי מכשיר בבית והכל תקין.
אבל מה שקרה לי עכשיו הפחיד אותי נורא.. כתמים שחורים... מאילו סיבות זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2015אם בעסר אובחנת עם לחץ הדם גבוה, אז יש לעקוב מקרוב ולבדוק אם יש אלימה בין התסמינים לבין ערכי לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםמירי22/06/2015
בת 64, בשנתיים האחרונות מטופלת במינון כדורים נמוך מאוד בגלל לחץ דם.
בשבוע האחרון בעקבות דימום מהאף גיליתי שלחץ דם היה כמעט 200 ואף למעלה מזה. בקופת חולים ובמיון, במספר ביקורים הרופאים נתנו לי מינון שונה של כדורים. אך לחץ הדם הגיע כל יום שחלף לכ- 200. הרופאים אמרו שלא להילחץ מאחר וללחץ דם לוקח זמן להתאזן.
האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2015אכן תוספת של תרופות לוקחת זמן עד איזון מלא
אם עדיין לחי הדם גבוהים בהחלט יש מקום להתיעץ עם מומחה בלחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם תקין ללא הכדורשרון21/06/2015
שלום,בת 42 סובלת מלחץ דם גבוה כ6 שנים ומטופלת ברמיפרל פלוס פעם ביום.
ביומיים האחרונים בודקת לאורך היום את לחץ הדם והוא על 120/80 ללא כדוקר כל היום.
יש מצב שבעיקבות כך שירדתי לאחרונה במשקל נעלם לחץ הדם הגבוה?והאם ניתן להפסיק את הכדור כאשר לאורך היום הכל תקין והממדים טובים?תודה מראש שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם תקין ללא הכדור - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/06/2015אכן ירידה במשקל גורמת ללחץ הדם לרדת. אבל את עדיין תחת השפעת הכדורים.
עליך להתיעץ עם הרופא המטפל בך כדי לקבל את ההחלטה ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לנער בן19דינה21/06/2015
שלום רב!
בהודעה הקודמת פניתי לגבי הבעיות שלי ועכשיו לגבי בני בן 19.
בני סובל מלחץ דם ראשוני מגיל 12.בהתחלה טופל באמלו ללא יעיל.אחר כך נתנו לו לוסרטן 25 מ''ג וזה עזר לו מאוד,אך התחילו לו כאבי בטן ואז הפסיקו לו לוסרטן.בני טןפל עד לגיל 16 ואז הייתה הפסקה בטיפול בערך כשנתיים בהן לחץ דם היה תקין יחסית.לפני כשנה חזר אליו לחץ דם גבוה ונעשה בירור מקיף מעבדתי והדמיה כולל MRI.בדומה לגיל 12 לא נמצא לבני כלום והומלץ על טיפול של רמיפריל 1.25 מ''ג שעם הזמן העלו עד ל2.5 מ''ג.
המצב היה יציב,אך בהולטר האחרון נראת החמרה למרות העליה במינון של רמיפריל.ישנם ערכי לחצי דם 170/110.
חשוב לציין שבני ספורטאי,גובה 180 ס''מ,משקל 74 ק''ג.אף פעם לא היה לו עודף משקל ותמיד עסק בספורט.בשנה האחרונה אחרי המאמץ המינימלי יש לו כאב ראש והעליה ברמיפריל לא פותרת את הבעיה.נעשה לבני גם MRI ראש והוא תקין.
בני כרגע משרת בצבא ושאלותיי:
א. האם במקרה המתואר יש צורך בהגדלת המינון או בהחלפת התרופה?
ב.האם מחסור בשינה עלול לגרום להחמרה במצבו של בני(מכיוון שבני משרת,יש לו אפשרות לישון מקסימום 6 שעות ברצף ולפעמים אפילו פחות).
בתודה מראש ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לנער בן19 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/06/2015רצוי שגם הוא יבדק ע"י מומחה בלחץ הדם שרך הצבא.
לחוסר השינה אין קשר עם ערכי לחץ הדם שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה דחופהדינה21/06/2015
שלום!
אני בת 52.יש לי כולסטרול גבוה.במשפחה-יתר לחץ דם גבוה ראשוני אצל אבי ז''ל שנפטר בגיל 84 ואצל בני בן 19(סובל מלחץ דם ראשוני מגיל 12).תמיד לי היה לחץ דם תקין ,אפילו הייתה נטיה לנמוך,אך השנה הערכים מאוד גבוהים,במיוחד לחץ הדם הדיאסטולי.בדרך כלל הערכים של לחץ הדם במהלך היום הם:170/115,140/112 וכד'.
עשו לי בירור מקיף שכולל הדמיות ובדיקות מעבדה והגיעו למסקנה שגם אצלי מדובר בלחץ דם ראשוני.
בהתחלה נתנו לי אנלפריל 5 מ''ג,אחר כך וזודיפ קומבו 10 מ''ג-לחץ הדם לא ירד.
נתנו לי נורבסק-גם לא עזר.
קרדילוק-הוריד לי לחץ דם,אך היו לי כאבי ראש איומים.
בנוסף לכך אני סובלת מהתקפי בצקות בעפעפיים ולרופאים יש חשד לאנגיודמה ולכן המליצו לי לא להשתמש בתרופות מהקבוצות שציינתי קודם.
לפני כ-3 חודשים התחילתי לקבל את קנדור 8 מ''ג וגם הוא לא עוזר.אני נאלצת לעבוד עם לחץ דם 160/110,140/110.עד לשבוע האחרון תפקדתי למופת ולא הרגשתי שיש לי בעיה,אך בשבוע האחרון אני ממש סובלת,אני מרגישה כאב בעורף וסחרחורת.
האם יש תרופות שכן יכולות להוריד את לחץ הדם כל כך יציב?או שניתן להוסיף עוד תרופה לקנדור שאני מקבלת?אני מבינה שלא ניתן לעזור לי דרך האינטרנט,אך לפחות אשמח לקבל כיוון לטיפול שיכול להתאים לי.
בתודה ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה דחופה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/06/2015יש תרופות מקבוצות אחרות שעוד לא קיבלת.
רצוי להבדק אצל מומחה בלחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך וסחרחורתאחמד דראושה20/06/2015
בן 38 בריא
לפעמים בלילות בזמן השתנה בעמידה או ישיבה: לחץ דם יורד ומרגיש סחרחורת
מה הקשר?
למה זה מסמן?
מה הן הבדיקות שעלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך וסחרחורת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/06/2015צריך למדוד לחץ הדם. לא תמיד יש קשר בין התלונות/ תסמינים לערכי לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לאחר תרומת דםויטלי17/06/2015
שלום,
אתמול תרמתי דם, וכמה שעות לאחר התרומה הלחץ דם שלי היה גבוה במקצת 90/130.
בדרך כלל אני נוטה להתרגש לפני בדיקת לחץ דם והוא מראה ערכים גבוהים אבל לאחר מספר מדידות מתאזן על 80/125 אבל אתמול זה לא ירד מה90/130.
האם זה יכול להיות קשור לתרומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לאחר תרומת דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/06/2015לא אמורה להיות השפעה של תרומת הדם על לחץ הדם באופן ממושך.
עם זאת לחצי הדם שאתה מתאר הינם עדיין בגדר הנורמה.
יש רק לעקבו אחרי המדידות כל כמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדתלחץ דם בהתעמלותיורם15/06/2015
גבר בן 52 בריא.
עודף משקל של 5 ק"ג (לפי מחשבון BMI)
בבדיקות שגרתיות התגלה לחץ דם (שתי מדידות בהפרש של שלשה ימים)
146/92
נניח שאני מוריד צריכת מלח, והולך כל יום שעה.
מה סדר גודל זמן שניתן יהיה לראות תזוזה של הערכים כלפי מטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדתלחץ דם בהתעמלות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/06/2015הורדת המלח תשפיע תוך כמה ימים. כנ"ל פעילות גופנית אירובית.
ירידה במשקל תשפיע תוך מספר שבועות/ חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יורם22/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהשי12/06/2015
שלום רב,
לאבי בן ה- 81 היה לחץ דם בימים האחרונים בסביבות 160/90.
היום הוא חש לחץ בראש והחליט לעשות בדיקת לחץ דם ביתית שתוצאתה 194/92.
מה עליו לעשות במצב כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/06/2015הוא צריך להבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבוןניר08/06/2015
אני בן 28 בריא ספורטאי מדי פעם יש לי בשתן חלבון 10 או 20 בשתן כללי האם זה תקין?תפקודי כיליה בדם ויתר בדיקות דם תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/06/2015אם יש + של חלבון יש מקום לעשות בדיקות יותר מדויקות על מנת לאשר או לשלול את הממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים לא אופטימליים בבדיקת הולטראברהם04/06/2015
בן 45 סובל מיל"ד ויתר שומנים מגיל 30 , עודף משקל bmi 30 , מטופל בטריטייס 2.5 מ"ג וקרדילוק 2.5 מ"ג וסימבסטטין ובזפיברט לכולסטרול ולשומנים (מאוזנים בבדיקות דם תקופתיות)
בעקבות בדיקות לא תקינות של לחץ דם במרפאה נשלחתי לניטור לחץ דם של 24 שעות.
בסיכום ההולטר רשום ערכים סיסטוליים: 20% מעל 140 עד 22:00 מגיע עד 168. ממוצע יומי 134, בלילה ערכים תקינים, ממוצע לילי 120.
ערכים דיאסטולים: 0% מעל 90, עד שעה 22:00, ממוצע יומי 77, בלילה ערכים תקינים , ממוצע לילי 66.
לסיכום ערכי לחץ דם : לא אופטימליים.
במקביל עשיתי אולטרה סאונד כליות שהיה תקין ובו התגלה ממצא משני של כבד שומני (תפקודי כבד הינם תקינים)
לאור העובדה כי אני עושה דיאטה במשך החודשים האחרונים והצלחתי להפחית במשקל כ 6-7% bmi נוכחי 27 , רופאת משפחה אמרה שהבדיקה גבולית המליצה להמשיך בדיאטה מתונה ולא לעשות שינויים כעת במינון התרופתי ולבצע בדיקות ביתיות במשך חודש ואז לבחון האם לבצע שינוי במינון ובסוג התרופה.
אודה לחוות דעתך - בתודה,
אברהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים לא אופטימליים בבדיקת הולטר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/06/2015אם הממוצעים תקינים ויש פחות מ- 40% מעל הנורמה הבדיקה נחשבת עם לחץ הדם מאוזן. צפויה ירידה נוספת של לחצי הדם עם הירידה במשקל. הרופאה שלך צודקת, אין צורך לשנות את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)