מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחויבויות ורצונותליאורה24/06/2012
איך בתוך כל ההתחייבויות של העולם הזה מצליחים לעשות מה שבאמת רוצים? יש לי רצון מסוים, אבל אני לא בטוחה שהחיים הנוכחיים יאפשרו לי להוציא אותו לפועל.
מצד אחד עומדת האפשרות "להצליח" בקריירה ומצד שני הרצון שלי פשוט להיות במקום שאני רוצה להיות בו אפילו רק כדי להבין איך לחיות נכון
ובתוך כל זה יש לי את הפחד שאחרי שאעשה צעד לכיוון אותו מקום שאני רוצה להיות בו אני פשוט אתחרט ואפול, ואז אצטרך לשקם את הקריירה שלי מחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחויבויות ורצונות - תגובה
איציק יצקן24/06/2012ליאורה יקרה,
מעניין: את מכניסה את "להצליח" בקריירה לתוך מירכאות ומניחה אותו בצד אחד של המאזניים ובצד השני של המאזניים את מניחה את "לעשות את מה שאת רוצה". מתוך כך אני מבין שעבורך הצלחה בקריירה היא מחויבות - האם אני צודק? עכשיו אני רוצה לדעת מה את ר-ו-צ-ה? מהו המקום בו את רוצה להיות?
לפני שאת "קופצת למים" כדאי לבחון את הקונפליקט הפנימי ולשם כך צריך לענות על השאלה: מ-ה הרצון שלך? אני מציע לך להתחבר לרגע לעצמך, לעשות שתי רשימות: האחת - של דברים שאת משתוקקת אליהם באמת והשנייה - של דברים שאת עושה בפועל. זאת רק הבדיקה הראשונה בדרך לגלות איך לחיות נכון. אחר-כך יהיה עליך אולי לקחת סיכון, מחושב, לאט.
זכרי - תהליך של שינוי אינו עובר בהכרח דרך פחד.
אני אשמח להתעדכן ולהמשיך ללוות.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי סיכון ותנועה
אפרת אליהו24/06/2012הי
הפחד שאת מתארת הוא טבעי
כאשר חושבים לעשות שינוי,
בייחוד כזה שמערער את הנוחות והביטחון שלנו.
מצד שני אם לא מנסים לא יודעים מה מרוויחים
וגם הקול הזה שלך רוצה להישמע.
חשוב לדעת לנהל את הפחדים שלנו
דרך אחת היא לבדוק עוד אפשרויות שתוכלי לעמוד בהם
למשל לא להתפטר ישר אלא לעשות שינוי טבעי יותר וחופף
לגבי הפחד מכישלון במידה ותעשי הסבה מלאה למימוש הרצון
חשוב לעשות שיקולים מתאימים
ולתת אמון גם בתהליך
הקפיצה למים היא תמיד לטובה
ושום דבר לא הרסני באמת
וחשוב ללמוד זאת ולהיות נוכח באמת הזו.
תתני לעצמך צ'אנס
ותבדקי את הדרך
מקווה שזה עוזר לך,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים מתבגריםאמא12/06/2012
אני אמא לילדים מתבגרים בגילאי 11-16 . ההתמודדות היום יומית קשה מאוד היא מתנהלת בהרבה כעסים,מרמור,חוסר כבוד,חוסר סבלנות,תסכול חוסר אימון ועוד... הילדים מסתגרים ועושים דברים לא מקובלים כמו להבריז,לעשן ולשקר המון. אני מרגישה רוב הזמן שוטר אך ללא הועיל , דבר שגורם לתסכול גדול וחוסר אונים . הייתי רוצה כלים להתמודדות עם המצב וכלים להעצמה אישית כדי שידעו להעריך את עצמם נכון ובטחונם העצמי יעלה , נ.ב אני יודעת שאימון אישי זה הדבר הנכון למצב, אך אני לא יכולה להרשות לעצמי קאוצר מבחינת עלויות וחבל לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים מתבגרים - תגובה
גרשון מורג12/06/2012שלום לך,
ראשית, נכון, את צודקת: אימון אישי יכול לעזור. אימון אישי ש-ל-ך להתמודדות עם היחסים הלא מזהירים עם ילדייך, כפי שאת מתארת.
אם מצבך הכספי אכן אינו מאפשר פניה למאמן מומחה, מציע לך לפנות לבתי הספר לאימון (הקישי בגוגל "בית ספר לאימון") ולנסות להגיע למאמן מתחיל-מתמחה שאולי יוכל לתרום לך בעלות קטנה או אפילו ללא עלות.
זה לא הפתרון האידאלי, אך זה בכל זאת משהו עם סיכוי לקבלת עזרה ואפילו הפתעה.
אני מקווה שתצליחי למצוא במהרה עזרה כנ"ל כי חבל על כל רגע.
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרים
אמא12/06/2012תודה על התשובה המהירה. ובאמת כל יום שעובר נעשה קשה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתובה לילדים מתבגרים
נעמי14/07/2012גרשון נתן לך עיצה טובה. ובכל אופן חשבי על עלות הייעוץ מול הסיכוי לשינוי ולתמורה שעשויה לחסוך הרבה כסף בעתיד, מפח נפש ושינוי בקשר עם המתבגרים. אגב אימון לא צריך להיות ממושך ולכן עלותו הכללית אינה גבוהה ביחס לתמורות שמביא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתובה לילדים מתבגרים
נעמי14/07/2012גרשון נתן לך עיצה טובה. ובכל אופן חשבי על עלות הייעוץ מול הסיכוי לשינוי ולתמורה שעשויה לחסוך הרבה כסף בעתיד, מפח נפש ושינוי בקשר עם המתבגרים. אגב אימון לא צריך להיות ממושך ולכן עלותו הכללית אינה גבוהה ביחס לתמורות שמביא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרךשירה07/06/2012
האם יש דרך לפתח עצמאות ריגשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש דרך - תגובה
איציק יצקן08/06/2012שירה יקרה,
את "יורה באוויר": למה את מתכוונת כאשר את אומרת "עצמאות רגשית"? האם הכוונה שלך היא שאנשים מפעילים את הרגשות שלך?
ברור שיש דרך לפתח עצמאות רגשית. זה היסוד של אימון: שינוי הרגלים בשיחה הפנימית שלי ומשם יצירת נקודת מבט חדשה מול האחר ומן הסתם צמצום והפסקת התלות הרגשית והפיזית באחר.
ואם את באמת רוצה שינוי את צריכה להתחיל אימון מסודר.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירה
אפרת אליהו13/06/2012כן יש דרך לפתח עצמאות רגשית
בסופו של דבר כל אחד ימצא ויכיר את המקום הזה בעצמו
שמבין שאפשר לאהוב בלי תלות
להבין שאני יכולה לקחת אחריות על הרגשות שלי
ושלא כל אירוע או אדם יכולים להפעיל זאת בקלות אצלי
בשביל זה כפי שאיציק אמר צריך
לעשות עבודה - האמת זו עבודה לכל החיים
אבל זו העבודה הכי משתלמת:)
כיום גם יש כלים כל כך מופלאים כמו אימון NLP שיטות הילינג ועוד
שמאפשים שינוי אמיתי שלא אורך שנים.
מאחלת לך בהצלחה,
אין לי ספק שתמצאי את הדרך:)
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אפרת
שירה14/06/2012האם זה בסדר לבקש את מס' הטלפון שלך? הייתי רוצה ליצור איתך קשר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחוןשירי06/06/2012
שלום בת 47 נשואה +3 אף בעם לא עבדתי רק בעלי מפרנס יחיד.יש לי פחד ללכת
לחפש עבודה וליהיות עצמאית ושאני לא יבקש מיבעלי כסף .אבל יש לי בעיה חברתית ליהיות בחברת אנשים לחפש עבודה תמיד אני מיתרחקת ויש עבודות .אני לא יודעת למה לא הולך לי בחיים מה הבעיה אני תמיד מתחילה דבר ומפסיקה .עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים וחסמים
אפרת אליהו07/06/2012הי שירי
הרבה פעמים האדם למרות שיש לו רצון
לשנות
יש משהו יותר עמוק שמונע ממנו - פחד או חסם
כתוצאה מהתנסות שלא תמיד אנחנו זוכרים את מקורותיה.
שאלה שאת יכולה לשאול את עצמך זה
מה את חוששת אם תסיימי משהו
ותהיי במקום עבודה הרבה זמן
תדמייני לרגע מה יקרה, למה את מתנגדת?
אולי זה יתן לך נקודה להתחיל עמה
ואז ממליצה שתמצאי דרכים לחזק, לרפא
ולהביא אומץ למקום - זה קיים בתוכך!
גם אם לא תמצאי תשובה זה בסדר - לפעמים זה עמוק
ואנחנו "שוכחים" מה הסיבה. ואז אולי כדאי להיעזר.
אל תתייאשי
אין סיבה שלא ילך לך בחיים
ואת יודעת לחיות אותם מצויין
צריך להבין רק את הסיבות שמונעות את זה
מקווה שזה עוזר,
בהצלחה ושולחת אהבה.
אפרת אליהו
אימון להעצמה בשילוב תטא הילינג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ביטחון - תגובה
איציק יצקן08/06/2012שירי יקרה,
כדי להמשיך לענות ולעזור לך אני רוצה לדעת כמה דברים:
בני כמה ילדייך ומה מעשיהם כיום.
מה הקשר שלך עם בעלך: האם אתם ביחסים טובים?
מה הקשר שלך עם משפחתך המורחבת? אחים? הורים?
מה היחסים שלך עם השכנים?
מה את אוהבת לעשות בחייך?
כל אלה יכולים לשפוך אור על מעגל החיים הכולל שלך ומשם קצרה הדרך לנוע קדימה.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
שירי11/06/2012שלום.תודה על התשובה. שהיתה מדויקת.שאלתה לגבי ילדיי. הבת הגדול בת 38 נשואה +2ילדים. הבן בגיל 33 רווק והייתי רוצה מאוד שיתחתן הוא חי אים גרושה +2
היתי רוצה שימצה בחורה רווקה ושהיתחתן.הבת הקתנה בגיל 29 גם לא נשואה ואין לה חבר וגם היא צריכה להתחתן. ואני תמיד דואגת לגבי הבעל הקשר ממש גרועה כול אחד ישן בחדר היחסים גרועים מלעשות אחרי 35 שנה בייחד הזמן עושה את שלו.לגבי מישפחה.ההורים לא בחיים .יש לי שני אחים ואחות שאין לי קשר איתם אולי לפעמים
בטלפון .שכנים אני לא בקשר אים אף שכן ואין לי חברים .לא עובדת משועממת .אני אקרת בית שדואגת לילדים קשהם באים רציתי לציין שהבן לא גר איתנו רק הבת בת 29 איתנו בבית היי עובדת את כול הכסף שלה מבזבזת על בגדים בעלי לא מבקש מימנה כסף להוצאות הבית כי הוא פנסיונר ויש לא משקורט תובה. זהו תודה אני מקווה שתמצה
לי איזה פיתרון לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
איציק יצקן12/06/2012שירי יקרה,
את נמצאת בצומת של דאגות.
דרך הדאגנות לא תוכל להעניק לך אנרגיה להתחלת עשייה.
המקרה מורכב אבל אפשרי להתרה. מצריך התייחסות אינטימית. זה לא יהיה אחראי מצידי להשיב לך בפורום הזה.
אני מציע לך ליצור קשר א-י-ש-י עם מאמן.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה - תגובה
גרשון מורג12/06/2012שלום לך שירי,
הרשי נא לי להצטרף להמלצה של איציק, הקולגה שלי.
אכן, המקרה כפי שאת מתארת אותו זכאי להתייחסות הרבה יותר רצינית מאשר התייחסות שטחית בפורום זה או בפורום אחר.
אם את ב-א-מ-ת רוצה לצאת ממעגל הדאגות והחיים כפי שאת מתארת אותו נדרשת כאן התייחסות אישית ומקצועית. פניה והתמסרות לתהליך של אימון אישי אכן יכול להיות לעזר רב.
השינוי אפשרי והוא נמצא בידיך. נדרשת כאן החלטה אמיצה מצידך: לפנות לעזרה מקצועית. התמורה להחלטה אמיצה כזו עשויה להיות טרנספורמציה בחייך. לטובה.
עלי והצליחי,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבוד והערכה למנהלי הפורום!liliane06/06/2012
נכנסתי לקריאת ההודעות בפורום הזה לגמרי במיקרה וללא כוונה מראש. השאלות מגוונות ומעניינות, והתשובות חכמות וענייניות . אד-הוק, אין לי דילמות חיים או התחבטויות אישיות, תודה לאל, אבל טוב ומנחם לדעת שיש כתובת למיקרים שיתעורר הצורך ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבוד והערכה למנהלי הפורום! - תגובה
גרשון מורג06/06/2012תודה רבה!
What friends are for...???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד
שירה06/06/2012כל הכבוד לך ליליאן על הפרגון. נראה שמנהלי הפורום היקרים אכן ראויים לו, אולם את יודעת איך זה... כשאנשים תקועים בצרות שלהם, קשה להם קצת להתבונן במה שכן טוב... ולזכור שיש מקום כזה נפלא שבו אתה חלק ממשהו- חלק ממעברים פנימיים במסע אל תוך עצמך דרך מסעם של אחרים, דרך חוכמתם ונסיונם, זה באמת מעודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לבד במערכהבודדה03/06/2012
קצת עם כל הקושי שגדלתי בקושי בילדות שלי לקחתי סמים השתוללתי בלי הכרה היזדיינתי בלי אהבה ...ואז התפכחתי עשיתי בגרות סיימתי את הלימודים התגייסתי לצבא וכל זאת אחריי שאבי עזב לחו"ל ואמא שלי עדיין הייתה שקועה בסמים מגיל 15 גרתי לבד עד גיל 18 אספתי את עצמי והתפכחתי בגיל 23 התחתנתי עם בחור לכאורה אדם טוב יפה שהתאהבתי בו לחלוטין וממנו אני לא מקבלת הכרה על כלום יש לי מערכת יחסים לא פשוטה בכלל ויש לי גם 3 ילדים קטנים אחרי ריבים גדולים מאוד עם בעלי ומשפחתו החלטתי לעזוב את הבית ולשקם שוב את חיי חזרתי לגור בעיר הולדתי השכרתי דירה והתחלתי לחיות ואז קרה במשך השנתיים האחרונות שהאחים שלי למחצה הם שהפנו לי את הגב וכל זאת בגלל הקינאה לאבא שלי מעריף עליי אהבה יותר מהם והם חושבים שאני מדברת עליהם עם אבי שהוא יתרחק מהם מה שממש לא נכון כי אני תמיד דיברתי איתו שאלה הם ילדיו והוא צריך להיות איתם בקשר תמיד הזכרתי לו את ימי ההולדת שלהם למרות שאף פעם הוא לא יתקשר אליהם לומר אפילו מזל טוב ...האישה הזאת אימא של אחיי נתקפה קינאה וכעסים כלפיי כל זאת בגלל שאחותי בת ה- 22 הייתה עובדת בלילות וכשהייתה חוזרת לבית אמא ,היא לא הייתה פותחת לה את הדלת ומכיוון שאני גרה בקומה מתחתיה הייתי נותנת לה לישון אצלי עד שיום אחד האימא שלה הצהירה בפניי שמיום שהגעתי לכאן נהרסו חייה לא האמנתי למשמע אוזניי תמיד היינו ביחסים טובים ואני מוכירה לה תודה גדולה שלקחה חלק בהתפתחות האישית שלי כבת אדם משם היחסים המשיכו להדרדר היא הייתה אומרת לאבא שלי שהוא אוהב תמיד ילדים שהם לא שלו כביכול הילדים שלי רק מה שלא הבנתי שהיא מתכוונת אליי אני צריכה לציין שאבא שלי לא האמין שהילדים שלה הם שלו עד שעשו בדיקת רקמות ויצא חיובי..לאחר תקופה של התעללות מצדה בא היום והיא הטיחה בפניי שאני לא הבת של אבא שלי וציינה שם של מישהו שאני שלו בהתחלה לקחתי את זה כפגיעה שהיא מכוונת אליי אבל אז התחלתי לשאול שאלות ומתברר לי שייש מצב שהיא צודקת מאותו רגע אני בתסכול מתמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לבד במערכה - תגובה
גרשון מורג03/06/2012ל"בודדה" שלום,
אכן סיפור חייך נשמע כסיפור קשה ולא פשוט.
אני מבין שהיה בך צורך לספר לנו את הסיפור כאן בפורום ואולי על ידי כך להקל על התסכול הנשמע ממנו וכפי שהחבר'ה אומרים "להוציא קיטור". זה בהחלט חיובי ואפילו רצוי.
אך הפורום הזה הינו פורום לאימון אישי ואנו נשמח להשיב על שאלותיך, במידה יש כאלה.
אז בקיצור: יש לך שאלה שנוכל לנסות להשיב עליה?
בברכה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותליאורה22/05/2012
אני יוצאת עם מישהו ונחמד לי איתו בפגישות. אבל חשוב לי שנדבר כל יום והוא לא מתקשר הרבה. איך אני יכולה להגיד לו את זה מבלי להישמע מציקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות - תגובה
איציק יצקן23/05/2012ליאורה יקרה,
הכל מתחיל בפנים. כאשר את שמחה על היש את כבר בנקודת זינוק טובה להרחיב ולהוסיף.
כאשר את בטוחה שטוב לשניכם בקשר שיש - אז מה יכול להציק בכך שאת רוצה יותר? בכל מקרה תמצאו את עצמכם משוחחים על הטוב ועל המעניין בקשר שלכם וגם כמה זמן מתאים או לא מתאים לכל אחד להקדיש לקשר.
בכל מקרה ברור שנכון לפתח תקשורת טובה ופשוטה ולא לחיות בתוך קשר שיש בו חששות.
בקיצור השאלה יכולה להיות ישירה והדיאלוג הוא הזדמנות לפתח את הקשר ולכך שהוא אולי גם יתקשר יותר ויותר מכך - שאת תרגישי נוח להתקשר.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קואצ'ינג ברוסיתקרין ש.17/05/2012
בוקר טוב, אני וחברה שלי מחפשים קואצ'ינג בשפה הרוסית לאמהות שלנו. הקואצ'ינג צריך להתרכז בחצי הכוס המלאה, להעניק להן כלים לעבור את גיל המעבר בשלום ולשנות את מה שהן לא מרוצות ממנו. אשמח להמלצה במידה וקיימת סדנה כזו באיזור המרכז. בתודה מראש, קרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קואצ'ינג ברוסית - תגובה
גרשון מורג17/05/2012אני יכול להמליץ על קולגה, מאמנת מצוינת ממוצא רוסי באזור המרכז, אך לא מהמקום הפומבי הזה.
תתקשרי אלי לטלפון המופיע בתחתית ואתן לך את פרטיה.
בהצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בטחון עצמיבחורה2501/05/2012
שלום,
אני בת 25, מסיימת אוטוטו תואר ראשון. יש לי הרבה חברים ואנשים שאוהבים אותי ומחמיאים לי. כמו כן אני בחורה יחסית מחוזרת ע"י בני המין השני.
ולמרות זאת, אני מרגישה שאני כל הזמן ממעיטה בערך עצמי. חסרת בטחון. מרגישה שאני לא מספיק טובה. זה יכול להתבטא החל מלצאת עם בחור שנחשב "שווה", תחושה שאני לא מספיק טובה ועד לנסות להתקבל לעבודה טובה, נוצרת תחושה שלא אצליח ולא אהיה מספיק טובה.
בנוסף אני סובלת מפחד קהל, אני לא אוהבת לדבר מול אנשים שלא נוח לי איתם.
איך אני יכולה לעבוד על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון עצמי - תגובה
איציק יצקן02/05/2012שלום "בחורה",
לפי דברייך - אין קשר בין המציאות (חיזורים, מחמאות וכו') לבין מה שיש לך בראש. לכן המסקנה המתבקשת היא שהכול מתחיל ביחסים בינך לבין עצמך: כרגע משהו בטבע שלך שולח קדימה התנהגויות שמונעות ממך להיכנס למעגל. פחד הקהל הוא קצה של ה-ר-ג-ל של פחד מ"מה יחשבו עלי".
הפתרון מתחיל בדיאלוג הפנימי. נסי לקחת על עצמך מנוחה ל-10 דקות ולהקשיב איך נשמעת השיחה הפנימית שלך עם עצמך. שחקי שני תפקידים: האני הבטוח והאני החושש להיפגע: תני להם לדבר. אפשר לכתוב את זה ולשלוח אלי.
בהמשך נבין כמה דברים אודות עצמך.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בחורה2503/05/2012תודה על התגובה, קודם כל.
אתה יכול לפרט קצת יותר לגבי ה"דיאלוג" בין שני סוגי ה"אני" שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
איציק יצקן03/05/2012שלום,
תחשבי על עצמך כמו מדינה בה יש את ראש הממשלה שהוא המושל ויש את הרמטכ"ל שאמור להוציא לפועל את מה שהמושל אמר לו לעשות. ראש הממשלה הוא המחליט והרמטכ"ל מוציא לפועל את ההחלטות (לפעולה או לביטחון שוטף).
כך גם האישיות שלנו: אני אחד הוא אני מושל המחליט מה לעשות והשני הוא המתפעל אותנו לעשייה. זה המושל הוא בעיקרון המודע. וזה המתפעל הוא ההרגלים שלנו, הטבע שלנו: בדרך כלל אנחנו מתופעלים מתוך ההרגלים הלא מודעים שלנו. לכן צריך קודם כל להשתמש ב"אני המחליט - המושל" ולהחליט - ואז המושל נותן הנחייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה קורה אם...
שירה05/06/2012מה קורה ברגע שהמושל מחליט ושולח את הפקודה לבצע, ובכל זאת האני המתפעל, דהיינו הטבע המעצבן הזה, מחליט שהוא מסרב פקודה- הוא גרוע מכך, כמו במצב שלי, הוא פשוט לא יודע איך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
איציק יצקן03/05/2012שלום,
תחשבי על עצמך כמו מדינה בה יש את ראש הממשלה שהוא המושל ויש את הרמטכ"ל שאמור להוציא לפועל את מה שהמושל אמר לו לעשות. ראש הממשלה הוא המחליט והרמטכ"ל מוציא לפועל את ההחלטות (לפעולה או לביטחון שוטף).
כך גם האישיות שלנו: אני אחד הוא אני מושל המחליט מה לעשות והשני הוא המתפעל אותנו לעשייה. זה המושל הוא בעיקרון המודע. וזה המתפעל הוא ההרגלים שלנו, הטבע שלנו: בדרך כלל אנחנו מתופעלים מתוך ההרגלים הלא מודעים שלנו. לכן צריך קודם כל להשתמש ב"אני המחליט - המושל" ולהחליט - ואז המושל נותן הנחייה והמתפעל - מבצע.
מה שהצעתי לך זה להתיישב במנוחה וליצור/להקשיב לדיאלוג שבין שתי הישויות האלה. הדיאלוג הזה משקף בין השאר את "מערכת היחסים הפנימית" שלך הרגשות שלך הן הביטוי של זה. רוב העבודה הפנימית היא ליצור דיאלוג נעים בין שני ה"אני" האלה. כך אפשר "לנצח במלחמה" (בדיוק כשם שאחד הסודות לניצחון במלחמה הוא מערכת יחסים מכבדת בין (ראש) הממשלה לבין הרמטכ"ל.
אם את גרה באזור ירושלים - אני עורך מפגשים שבועיים בנושא הזה ושמם "ביני לבין עצמי". בעתיד אולי יהיו כאלה גם בתל-אביב.
תוכלי ליצור עמי קשר לפי הפרטים שמתחת להתכתבות הזאת.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת סתם בחור נחמד מה לעשות ??????מגנוליה28/04/2012
שמתי לב שכל הבחורים שאני יוצאת איתם לדייט נעלמים לי אחרי דייט אחד, התחלתי לחשוב למה זה קורה ונזכרתי שהיה אחד שאמר לי שאני לא בחורה שמתאים לצאת איתה סתם אלא אחת שצריך לקחת אותה ישר לחופה. הקטע שבעבר באמת חיפשתי קשר רציני שיוביל לנישואין אבל כיום אני מחפשת פשוט בחור נחמד שיהיה כיף להעביר איתו את הזמן אבל כפי הנראה הרושם שהבחורים מקבלים הוא אותו רושם כמו שההוא ציין איך אפשר לשנות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת סתם בחור נחמד מה לעשות ?????? - תגובה
איציק יצקן28/04/2012מגנוליה יקרה,
כדי למצוא בן זוג אכן את צריכה קודם כל להבין מ-ה את רוצה מעצמך (כמו שתארת: אופי הזוגיות - חופה? להעביר את הזמן? או כדומה) ורק אז - א-י-ז-ו זוגיות את רוצה.
לפי תחושתי (ואני מדבר על תחושה בלבד) את לא ממש יודעת מה את רוצה.
כדי לשנות - עלייך להפסיק לדבר על הרושם ולהתחיל לדבר על המהות ולבסס אותה.
זה תהליך שמתחיל בלראות את מעגל החיים לך כולו כאשר הזוגיות היא רק חלק ממנו. כך תוכלי להיות בטוחה במה שאת רוצה ולגשת להשיג אותו.
בקיצור - דבר ראשון שעלייך לעשות כדי שלנות הוא להתבונן במעגל החיים שלך ולצייר אותו.
את יכולה לSMS לי את כתובת המייל שלך לפי הפרטים הרשומים בתחתית התשובה שלי ואני אעביר לך שאלון מעגל החיים ומשם תוכלי להמשיך הלאה.
בהצלחות!
איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע זה קורה לי?שושנה24/04/2012
אני מאוד מקובלת בחברה, אך כשמסתיימת ההרצאה הפעילות, המסיבה וכו.. זה לא ממשיך, אני הולכת לבד הביתה ללא חברים/ות גם אין טלפונים אלי. למה אתם חושבים שזה קורה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע זה קורה לי? - תגובה
איציק יצקן24/04/2012שושנה יקרה,
השאלה שלך מאוד ישירה, קומפקטית ופשוטה ומגיעה לך תשובה בהתאם.
לעיתים להיות מ-א-ו-ד מקובלת בחברה משיג את ההפך בתוך קשר זוגי ומהווה הסחת דעת מהעיקר.
הכל מתחיל בשיחה שלך עם עצמך. התעמקי לשם: שאלי את עצמך:
האם את רוצה בכלל קשר?
איזה סוג של קשר את רוצה?
עד כמה את סקרנית לבן-זוג?
אילו תכונות את מבקשת בבן-זוגך?
אילו דברים יקרי-ערך יש בך בפנים? האם את יכולה ורוצה לחלוק אותם? מה את חושבת על זוגיות?
והכי חשוב: מה טיב היחסים שלך עם עצמך?
המון שאלות? אולי. עני עליהן בישורות בקומפקטיות ובפשטות. חזרי אלינו עם תשובות ונמשיך הלאה?
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרי אימון קאוצינגהילה21/04/2012
אשמח לקבל המלצות על ספרים בתחום לפני שבכלל אחליט לפנות למאמן אישי.
התחום העיקרי הוא יציאה מצומת דרכים אישית ומקצועית, מערכות יחסים וזוגיות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרי אימון קאוצינג - תגובה
גרשון מורג22/04/2012הילה יקרה,
הרשי נא לי להתייחס לבקשתך עם רצון ליצור בהירות במה שנראה בעיני כמצב הדורש אותה.
את מבקשת המלצות על ספרים בתחום האימון האישי, כפי שאני מבין, שיעזרו להחליט האם לפנות או לא לפנות למאמן אישי.
אם כל הכבוד, אני רוצה להציע לך שזאת לא השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך או ההתלבטות שעליך לפתור. השאלה המהותית שאת צריכה לתת עליה תשובה היא האם את מוכנה ברצינות להיכנס לתהליך שיגרום לך לשנות ולשדרג את חייך, להוציא אותך מהמקום שאת נמצאת בו ולהביא אותך למקום הרבה יותר טוב. כי את אומרת שאת רוצה לטפל ב" יציאה מצומת דרכים אישית ומקצועית, מערכות יחסים וזוגיות." מה עוד נותר?
ונניח שאת תקראי ספר על אימון ובסוף הספר תשארי עם ההתלבטות או תחליטי לא ללכת לתהליך אימוני, אבל מה יהיה על חייך???
אם את באמת רוצה לטפל במה שאת כותבת בהודעתך, הניחי את החיפוש בספרים והניחי להתלבטות וקבלי החלטה אמיצה להשקיעה בחייך. חפשי מאמן או מאמנת שתהיה ביניכם "כימיה" ושאת סומכת עליו/ה ותצאי למסע שיכול להיות נקודת המפנה עבורך.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להתחיל אימון אישי
הילה27/04/2012תודה רבה ואכן אתה צודק. אני לגמרי בתוך הסיפור. אם כי, הבעיה הלא פחות רצינית היא שכיום אימון זה עסק יקר. שמעתי שישנם מתלמדים הנותנים שירות בעלות נמוכה יותר. אם כך, האם תוכל להכווין אותי היכן ניתן למצוא אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להתחיל אימון אישי - תגובה
גרשון מורג27/04/2012שלום הילה,
אני לא נוהג לפרסם כאן כתובות או המלצות.
כעקרון יש באמת מתלמדים שנותנים שרות בעלות מופחתת, אבל לא כל המתלמדים ובתי הספר עומדים בציפיות שלי.
אוכל להמליץ על כיוונים שנראים לי רציניים בטלפון. אם את רוצה, תתקשרי אלי ביום ראשון בבוקר בין 10.00 ל 13.30 למספר בתחתית.
בהצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמנים מתלמדיםהילה21/04/2012
שלום, מעוניינת מאוד להתחיל באימון אישי, אולם העלות הכספית היא כבדה עבורי. אשמח לדעת אם אוכל לקבל הכוונה כיצד והיכן ניתן למצוא את המתלמדים ומשם להמשיך. בהנחה שהם אכן עולים פחות בשלב זה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמנים מתלמדים - תגובה
גרשון מורג15/05/2012שלום הילה,
חפשי בגוגל "בתי ספר לאימון" ותפני אליהם בבקשה ליצור קשר עם בוגרים שמאמנים בסטאז'.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מעישוןפאני08/04/2012
שלום, האם יש לכם המלצות איך אני יכולה לסייע לבעלי להיגמל מעישון ללא פניה למכונים שונים. איך אני יכולה לעודד אותו לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מעישון - תגובה
איציק יצקן08/04/2012פאני יקרה,
הדאגה שלך לבעלך נוגעת ללב.
ראשית, חשוב להבין כי עישון הוא הרגל, מסוג ההרגלים שהופכים לדחפים ומטבעם של דחפים - לרמות את המעשן. כדי לבצע שיוני צריך אומץ וכאשר אני מתכוון לאומץ אני לא בהכרח קושר את האומץ להתמודדות עם פחד או למאמץ אלא בפשטות למצוא את הדרכ/ים אל ליבו (או אל ריאותיו) של המעשן. לשם כך מי שמבקש להפסיק לעשן (או מי שמבקש לעזור למי שיקר לו להפסיק לעשן) צריך לשאול שאלות מקוריות אשר לא שאל את עצמו מעולם ולענות עליהן באומץ (לא לשלוף מהמותן). למשל:
למה (בכלל) להפסיק לעשן?
מה מעצבן אותי כמעשן?
מה הדימוי שלי בפני עצמי (או בפני קרוביי) כמעשן?
מה עושה לי כיף כאשר אני מעשן?
מה יעשה לי טוב בלהיות לאל עישון?
ולמי שמנסה לגמול את בעלה: למה אני רוצה לגמול את בעלי? והכי חשוב: מה מערכת היחסים שלי עימו? האם אני מתעצבנת מההרגל הזה שלו? ועוד.
ובעצם במקומך הייתי קודם כל שואל את השאלה - למה אני רוצה לגמול אותו...?
עם התשובות לכך - חזרי אלינו ונמשיך הלאה לשלב הפעולות..
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספר קואצ'ינג עצמיחן28/03/2012
שלום
האם תוכלו להמליץ בבקשה על ספר קואצ'ינג ללימוד עצמי?
על מנת להעביר את עצמי תהליך אימון?
אם יש לכם המלצה על משהו שהוא רב מכר וסוג של "תנ"ך" של הקואצ'רינג אני אשמח מאוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספר קואצ'ינג עצמי - תגובה
גרשון מורג28/03/2012שלום חן,
המונח "אימון עצמי" הוא ניגוד גמור למהות האימון. אין חיה כזאת.
אני לא מכיר ספר כזה שקיים ואפילו אם היה קיים לא הייתי ממליץ עליו.
אם אתה רוצה באמת להתאמן ולשדרג את מה ברצונך לשדרג אצלך, אנא חפש ומצא מאמן שאיתו תהיה לך "כימיה" וצא למסע מבורך של תהליך אימון אישי.
בהצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)