פורום אימון אישי, קואצ'ינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יום ללילה
    זוהר
    15/11/2012

הבת שלי (בת 15) ערה כל הלילה מול הטלוויזיה והמחשב ולא קמה בבוקר לבית ספר. אני אשה עובדת, לא יכולה 'לפקח' עליה אם היא הולכת או לא. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יום ללילה

הוספת תגובה

• יום ללילה - תגובה

גרשון מורג
    18/11/2012

שלום זוהר,
    אינני יודע למה פנית דווקא לפורום שלנו (אימון אישי) עם שאלתך...
    אבל אם כבר פנית, אנסה להשיב לא מהצד האימוני, אלא מהצד הפרקטי של החיים כמי שגידל ילדים וגם נכדים.
    גיל 15 הוא גיל הבלבול, המרד ההורמונים המשתוללים, אי הבטחון וכו' וכו' וכו'. כולנו מכירים אותו ועברנו אותו כמתבגרים (מי זוכר...?) וכהורים.
    ילדינו המתבגרים זקוקים לתמיכה, להבנה, לעזרה, לחום, לאהבה, לפרטיות אך גם ובעיקר לבסיס יציב ובלתי מעורר בצורת הורה סמכותי. אני מנחש שבתך בצורה בלתי מודעת זועקת לקבל הורה סמכותי שיעשה סדר בבלגן החיים שלה שהיא אינה מסוגלת לעשות בעצמה.
    ואני מציע לך להפעיל את מלוא כובד הסמכות ההורית שלך (ולא להשבר ולוותר!) ולקבוע סדר עדיפויות ברור בחיים של בתך, ראשית בנסיון להגיע איתה להסכמה בצורת ההתנהלות שלה ובמידה וזה לא עובד, בהפעלת אמצעים שאת רשאית להפעיל בהיותך אימה ו"המבוגר האחראי" בסביבה.
    1) נסי להגיע איתה להסכמה (שהיא חייבת (!) לשמור) שאין העדרות מביה"ס, ללא הסכמתך ורק במקרה חרום. כל חריגה מביצוע הנ"ל, תגרור אחריה עונש מוסכם מראש על שני הצדדים.
    2) במסגרת ההסכמות, יש לקבוע לו"ז קשוח לצפייה בטלוויזיה ושימוש במחשב בימי חול ובימים אחרים.
    3) אם כל הנ"ל לא עובד ואת עדיין משוכנעת שבית ספר זה דבר שלא מוותרים עליו, עליך להפעיל סמכות יותר קשוחה ולנתק לתקופת מה את הטלוויזיה, המחשב והסמרטפון עד שאפשר יהיה להגיע להסכמות חדשות ביניכן שיכובדו ללא עוררין.

בקיצור, להתחיל בדרכי נועם ובהתאם להתפתחויות להפעיל את ארטילריית הסמכות עד שהצד השני מבין מי כאן בעל הבית ומי משלם את החשבונות...

לאחר שאמרתי את כל הנ"ל מנסיוני האישי, אומר שאימון אישי בתחום יחסי הורים-ילדים מתבגרים יכול בהחלט לעזור לך לנווט את יחסיך עם בתך.

בהצלחה רבה!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח כוח נפשי
    טלי
    04/11/2012

איך לפתח כוח נפשי חזק להתמודד עם משברי חיים?

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח כוח נפשי

הוספת תגובה

• פיתוח כוח נפשי - תגובה

איציק יצקן
    05/11/2012

שלום טלי,
    בשאלה שלך עולם ומלואו.
    אמנם גישת האימון בעיקרה אינה מתיימרת לטפל בבעיות נפשיות אבל יש לה מענה לחיזוק הכושר הנפשי, וכלים לפירוק מחסומים רגשיים בדרך למטרה. מתאמן שבוחר להתמסר לאימון יכול להגיע להישגים נכבדים גם בניהול הרגש.
    העיקר הוא בהקניית כלים לשינוי הרגלים באמצעות מודעות לתפיסות עולם, בדיוק המטרות החשובות בחיים, בהבדלה בין עיקר לטפל ובהכרת הערכים האישיים (מודעות ל"למה?"). באימון מעורר המאמן במתאמן את מנגנוני הסקרנות ובעיקר מלמד את הדרך להוציא דברים לפועל, מתוך הבנה שמעשיות מובילה להישג וממילא היא תופסת את מקומן של מחשבות טורדניות ושל ספקות.
    כמובן שכל אלה הם כלים אותם מעניק המאמן למתאמן באופן מושכל ובאמצעותם הוא מלווה את המתאמן בתהליך האימון.
    בהצלחות,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח כוח נפשי - תגובה

גרשון מורג
    05/11/2012

שלום טלי,
    שאלתך מאד-מאד כללית וחובקת בעצם את כל תחומי החיים.
    הקולגה שלי, איציק, הגיש לך תשובה נהדרת ואני רוצה להוסיף עליה כמה נקודות.
    מה שאת מגדירה כ"כוח נפשי" היא בעצם יכולת שנבנית אצלנו לאורך חיינו. אם את מרגישה שאין לך מספיק מהיכולת הזו להתמודד עם מצבים בחייך, ראשית -למיטב הבנתי- יש לבדוק מה מנע מהיכולת הזאת להתפתח אצלך עד היום.
    לאחר שמצאנו את הגורמ/ים לחסימה, ניתן להסיר אותו/ם מהתודעה ולהחליפו בגורם מחזק.
    השלב הבא הוא הבניה של היכולת הזו בדיוק כפי שאנו בונים שרירים חזקים בגופנו, על ידי אימון ותרגול. ה"כוח הנפשי" יילך ויתחזק עם כל אימון ותרגול.
    תהליך של אימון אישי יכול בהחלט להיות לעזר רב בתהליך הנ"ל. הוא גם יעזור לנו לבדוק את הפרופורציות בחיים ויתכן גם לראות אחרת את אותם "משברים" שכל כך אנו מתקשים היום להתמודד איתם...

בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוף גוזל
    ליה
    29/10/2012

יש לי בן בגיל 32. הוא עדיין גר בבית, מביא לפה חברים. רגיל שאני מבשלת.. מכבסת ולא תורם כלום לכלכלת הבית. איך אני 'משכנעת' אותו לעזוב בלי לגרום לריב במשפחה. אני חושבת שזה מוטב גם בשבילו שיהיה עצמאי.

לקביעת תור
    סגירה
    עוף גוזל

הוספת תגובה

• עוף גוזל - תגובה

איציק יצקן
    31/10/2012

ליה יקרה,
    חשוב להבין לפני הכל עוד כמה דברים מהרקע שלו: מה היחסים שלך עימו, עד כמה השפה עימו היא שלווה, עמוקה, וכדומה. מה מקום אביו בבית? האם יש אחים או אחיות? גדולים /קטנים? האם הוא עובד? האם הוא (היה) בזוגיות? ויש עוד דברים לברר לפני שמחליטים איך לעשות את הדבר הנכון.
    ובינתיים: יפה אמרת, שזה טוב גם עבור בנך לעזוב את הבית. נסי ללכת עם הדבר ה-ז-ה, שהוא בעל ערך רב כל-כך עבורך ולשאוב ממנו את הכוח ואת האומץ.
    ילדת וגידלת ילד ואת מוכנה לעשות עבורו הכל. ראי את השיחה מולו כדבר יעיל ל-ו.
    דבר נוסף: חדדי את המונח: את לא צריכה לשכנע אותו (לשון הכנעה) אלא להשפיע עליו (לשון שפע. הראיה הזאת אמורה להועיל לו.
    אני מחכה לשמוע עוד פרטים כדי להמשיך הלאה,
    בהצלחות,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת או לא ללכת
    שלומי שטרית
    22/10/2012

אני גבר בן 35 ומחר אני אמור להיות מוזמן לראיון עבודה בחנות חדשה. אך יש שם בוסית אישה נוקשה ובפעמיים שדברה איתי הרימה את קולה בלי סיבה הגיונית כדי להבהיר שהיא הבוס ושאסור לי להביע את דעתי ,אפילו לא הסכימה לתאם איתי אם הזמן שבו הראיון העבודה מתבצע מתאים לי לפגישה או לא . אני מתלבט מאוד אם לגשת לראיון העבודה כי אני מכיר את עצמי כאדם עם הרבה רעיונות שזקוק לביטוי עצמי ולא נראה לי שהבוסית שם גמישה מספיק להקשיב לאדם אחר.
    מה עושים במצב כזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ללכת או לא ללכת

הוספת תגובה

• ללכת או לא ללכת - תגובה

גרשון מורג
    23/10/2012

שלום שלומי,

אני רק יכול להגיד מה אני הייתי עושה במקומך. לא בטוח אם זה יתאים לך, אתה תשפוט.

אני הייתי הולך לפגישה ללא שיפוט מוקדם, שומע, מתרשם, שואל שאלות ואם בסופו של דבר העניין נראה לי חיובי (רק אם נראה לי חיובי), אז הייתי מסביר איך אני רואה את השתלבותי בעבודה ובודק האם זה מתאים למעביד.
    מה יש להפסיד?
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת או לא ללכת - תגובה - תגובה

איציק יצקן
    23/10/2012

שלום שלומי,
    אני מחזק את תשובתו של גרשון הקולגה שלי ומוסיף עליה:
    מתוך דבריך אני מבין שאתה אמנם רוצה לעבוד אבל יש לך גבולות ומתוך כך אני מניח שאתה לא לחוץ מדי על למצוא עבודה.
    כמובן ש(כמו שגרשון אמר) אם תיגש לריאיון נינוח אין לך מה להפסיד, ואני מציע כאן משהו שיאפשר לך ל-ה-ר-ו-ו-י-ח: גש לריאיון מתוך הבנה שבכל מקרה העבודה שאמורה להתאים לך היא כזאת שמאפשרת לך להביא לידי ביטוי את היוזמה והיצירתיות שלך - תגיע כמי שזה תנאי עבורו ותהיה בראיון א-ת-ה (מקרין רוח ביטחון יוזמה ויצירתיות) ואז, אם המראיינת לא תקבל אותך (כי היא חוששת מאנשים כמוך) אז ממילא העבודה לא מתאימה לך ואתה לא מתאים לבוסית, אבל מה שתרוויח זאת ה-ת-נ-ס-ו-ת של איש שהביא את עצמו האמיתי לראיון וחווה מה זה להיות הוא עצמו ואיך זה מפעיל אנשים מולך. כך תחול הבחירה הטבעית. הרווח הנוסף הוא בכך שאתה כבר מוכן יותר לריאיון הבא, מול אנשים שאולי ירגישו שהם מבורכים מאיש יוזמתי ויצירתי - הם יהיו ה-ב-ח-י-ר-ה ה-ט-ב-ע-י-ת.
    אני סקרן לשמוע מה תוצאות הריאיון, ואשמח אם תשתף אותנו בתוצאה ובחוויה.
    בהצלחות,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיונות עבודה
    אלונה
    16/10/2012

מובטלת 8 חדשים.
    אני עובדת חרוצה ואמינה. מאמינה שיכולה לתרום הרבה.
    כל פעם שאני בראיון אני לחצת, מתקשה להשיר מבט למראיין, איך תופסים ביטחון?
    אני מתוסכלת ואובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    ראיונות עבודה

הוספת תגובה

• ראיונות עבודה - תגובה

איציק יצקן
    17/10/2012

שלום אלונה,
    יכול להיות שזה לא קשור בצורה גורפת ובהכרח (רק) לשאלה של ביטחון.
    האם בכל שיחה את מתקשה להישיר מבט ולהתנהג בביטחון? מול מי כן ומתי לא?
    תעני לי על השאלה הזאת ונוכל להמשיך בפתרון הבעייה.
    בהצלחות,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מתאמנים לצורך סטאג'
    שני
    05/10/2012

שלום לכולם!

אני סטאג'רית לאימון מחפשת מתאמנים מאזור הצפון או המרכז את לימודי למדתי בבית הספר קואצ'רס סקול בית ספר למאמנים אישיים אשמח אם תפנו אלי דרך הפורום או דרך המייל מחיר האימון הוא מחיר סימלי 40 שקלים בברכה שני

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת מתאמנים לצורך סטאג'

הוספת תגובה

• אני אשמח לעבוד איתך, מה המייל שלך?

אליה
    09/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך משלבים לימודים עם עבודה?
    שלי
    05/10/2012

שלום,
    אני זמרת, בת 33, והרבה שנים חלמתי להוציא אלבום מהחומרים המקוריים שלי. למדתי קצת מוזיקה, הרמתי הרכבים, "התערבבתי" בתעשייה ובמשך תקופה ארוכה מאד עבדתי והתפרנסתי יפה מהקול שלי. אבל אף פעם לא "הדבר האמיתי". לא הצלחתי להגשים חלום ולהוציא אלבום. לא עמדתי על במה מול המון אנשים שבא לשמוע אותי ואת מה שיש לי לשיר. הגיל והנסיון שבא איתו, עשה את שלו. אין לי את אותן האנרגיות שהיו לי בשנות ה20, לכתת רגליי בין חדרי חזרות ולחיות על חלומות. המציאות הקשה תופחת על פניי. צריך למצוא כיוון אמיתי בחיים. משהו יציב אך מלא ריגוש, יצירתיות ועניין. אז החלטתי להמשיך הלאה.
    כיום, כבר יותר משנה שאני לא שרה בשום מקום, ולא מתפרנסת מכך ולצערי גם לא משום דבר רציני אחר. אין לי הכשרה בשום דבר אחר..והחיים ממשיכים לעלות כסף..
    בכול אופן, שינוי כיוון. המון דברים מעניינים אותי אבל בכל פעם אני נתקעת בשלב העלויות.. שאלתי היא כזאת. איך משלבים לימודים רציניים, במסגרת מצוינת ומוכרת ומחזיקים עבודה במשרה מלאה? אני נשואה וגרה בשכירות ובעלי מביא משכורות לא יציבות..
    רציתי לשאול דבר אחד ויצאו מיליון שאלות..
    אשמח לתגובה :)

הוספת תגובה

• איך משלבים לימודים עם עבודה? - תגובה

איציק יצקן
    05/10/2012

שלי יקרה,
    ברכה על ההצלחות שלך עד כה. ואיחולים לשנה של הגשמת משאלות.
    רצית לשאול שאלה אחת ויצאו לך מיליון. חלקן סותרות זו את זו וחלקן עונות זו על זו. עוד נחזור בעתיד לשאלות.
    יקירתי, השאלה היא בין הרעיון לבין הממש: מה את רוצה ר-ו-צ-ה?
    עשי רשימה של כל הדברים אליהם את משתוקקת בתחום שבינך לבין החיים.
    זהו. שלחי בפורום הזה או, אם את לא מרגישה נוח - שלחי למייל הפרטי שלי.
    זה הצעד הראשון שלך בדרך לתשובה.
    חג שמח!
    בהצלחות, איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי רוצה-

שלי
    05/10/2012

מה אני רוצה בתחום שביני לבין החיים? זה לא מאד מקורי או פורץ דרך- אבל אלה הכמיהות הנוכחיות.
    *ללמוד. משוועת!!
    *להתייצב בעבודה עצמאית, מעניינת ומגוונת בה אני שולטת בזמן שלי.
    *לשמור על חיי נישואים טובים ומפרים.
    *2-3 ילדים
    *בית משלנו
    *והכי חשוב- לישון בשקט כשהיום נגמר
    זה הכול! בחורה פשוטה שכמותי ודלת רצונות.. :)
    האמת לדעתי, כשאדם נמצא בתנועה- ההיפך ממצבי הסטטי כעת, נפתחות בפניו הזדמנויות להכיר ולגלות על עצמו עוד ועוד.. אז נכון לעכשיו זה מסתכם בזה.
    שבת שלמה, ותודה מקרב לב על ההתייחסות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי רוצה- - תגובה

גרשון מורג
    05/10/2012

יקירתי,
    תרשי לי להוסיף ולהעמיק על תשובתו המצוינת של איציק, הקולגה שלי.
    את אומרת שאת משוועת ללמוד ואני מסיק מזה שהיית גם רוצה להתפרנס ממה שתלמדי.
    אז השאלה הבסיסית, העקרונית והאמיתית הינה: מה "מדליק" אותך? מה התחום שגורם לך לפתוח את העיניים לרווחה, שממלא אותך בסקרנות לדעת עוד ועוד? הסקרנות שבאה מהבטן והחזה ולא רק מהמוח.
    אם את יודעת מה זה, לכי על זה כי זה מה שימלא אותך באנרגיה ללכת קדימה, להצליח ולהרגיש את הסיפוק מהעשייה.
    רק את יכולה לדעת מה הוא הדבר הזה. דברי עם עצמך, תעבדי עם עצמך עד שזה יהיה ברור לך לחלוטין. בסופו של יום, זה יופיע.
    בהצלחה רבה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי רוצה- - תגובה - תגובה

איציק יצקן
    05/10/2012

שלי יקרה,
    עכשיו ספרי מה את הכי אוהבת לעשות: דברים שלא קשורים ל"איפה תרצי להיות" ( ילדים, עבודה מסוג מסוים ועוד) אלא רשימה מהסוג הזה של "אני אוהבת ל...: למשל "אני אוהבת לדבר עם אנשים", "אני אוהבת לעשות פעילות פיזית", "אני אוהבת ליצור בחימר", "אני אוהבת להיות בטבע", "אני אוהבת לנהוג", "אני אוהבת לשיר..." - רשימה מסודרת של לפחות 25-30 סעיפים. לאט. אבל בהתלהבות, במנוחה ובערנות.
    בהצלחות.
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אוהבת לעשות-

שלי
    06/10/2012

איציק יקר,
    בראש ובראשונה אני רוצה להודות לך שוב על תשומת הלב. זה לא מובן מאליו..
    1. אני אוהבת לשיר
    2. לרכוב על סוסים
    3. לנסות אוכל חדש- לבשל ולאכול אבל גם להתפנק במסעדה איכותית
    4. לצחוק
    5. לדבר עם אנשים
    6. להקשיב לאנשים
    7. לרקוד
    8. תשבצי הגיון
    9. משחקי מחשבה
    10.לבלות ולהרבות באלכוהול!
    11. לשמוע מוסיקה
    12. לטפל ולטפח גינה
    13. לראות הופעות
    14. להתכרבל עם בעלי מול סרט טוב (הוא המבאר הרישמי בבית ובלעדיו חצי סרט אני לא מבינה)
    15. סקס
    16. פוקר
    17. לדבר על תחומים בהם אני מבינה בפני אנשים
    18. ילדים
    19. שופינג!
    20. לקרוא
    21. ליצור עם הידיים
    22. לרדת על חבילת שוקולד
    25. לשבת עם חברה טובה בבית קפה ולדבר על החיים. בד"כ על שלה.. :)
    26. לארח ולהתארח
    27. לצאת לקמפינג (לא קרה שנים אבל אחד האהובים עליי)
    28. לפגוש אנשים חדשים- לא מחייב לקשר ארוך טווח פשוט יש משהו בהתלהבות הראשונית לשמוע ולספר על עצמי עם אנשים שהרגע פגשתי.
    29. לתת עצה טובה לחבר בשעת משבר..
    30. לדבר עם עצמי כשקשה לי ולכתוב על זה שיר.
    זהו נראה לי. מצחיק שכשהייתי בסעיף 3 בערך לא ראיתי איך הרשימה תגיע ל 30 אבל אסוציאטיבית סעיף הוליד סעיף.
    יש חשיבות לסדר הדברים?
    שבת שלמה ורגועה!
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת בעצמי..

שלי
    06/10/2012

גרשון היקר,
    תודה על התייחסותך. יש המון תחומים שמעניינים אותי מהבטן ומהחזה אבל נתקלים אצלי תמיד בקיר העלויות.נכון, עוד לא מצאתי תחום אחד שארצה באותה דבקות וטירוף שהיה לי סביב המוזיקה אבל אני לא מתייאשת מחיפושים. אני בת 33 וקצת קשה בגיל זה לעצור את החיים ולהתמסר רק ללימודים. יש הוצאות כלכליות שוטפות שמחייבות הכנסה ברף מסוים. רוב מוסדות הלימוד דורשות סכומי עתק עבור קורסים חד שנתיים של יום יומיים בשבוע וכל זאת במעטפת של מבינים את הקושי להיות "סטודנט" בגיל כזה ולהתמסר ללימודים בלבד אז נאפשר לך ללמוד ולעבוד אבל זה יעלה לך ביוקר..
    תירוצים? אולי..
    שבת שלמה, ורק שמחות!
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לשינוי - עזרה
    רוצה שינוי
    01/10/2012

שלום
    מזה מספר חודשים שאינני עובדת, אני נשואה ואם לתינוקת,מפרנסת עיקרית בבית. מתוקף היותי כעת בבית עולות לי מחשבות רבות לגבי חיי. הגעתי למסקנות מאוד קשות ואני מעוניינת לעזור לעצמי לצאת מהן. מיותר לציין כי אין לי יכולת כלכלית לממן אימון אישי והלוואי שיכולתי. אבל אני מאוד רוצה שלא להתייאש ולפחות להתחיל לעזור לעצמי עד שאעבוד ואוכל לממן אימון אישי.
    אני אדם חסר ביטחון, ללא תחביבים, הנאות (אין שום דבר שאני נהנית לעשות בכל תחום), ללא שאיפות מיוחדות, מעבירה את הימים, נטולת כל חשק מיני מכל סוג שהוא (מיותר לציין את הפגיעה הישירה בזוגיות שלי), בבית מתנהלת כאדם אחד ובסביבות שונות מתנהלת אחרת לחלוטין, ללא יכולת לקבל החלטות, לא משקיעה בעצמי מבחינה חיצונית. והרשימה עוד ארוכה.
    בעלי כבר נשבר ממני לגמרי - ניסה לעזור לי במהלך השנים לשנות את ההתנהגות, לפתח תחומי עניין, לטפח את הזוגיות שלנו - ללא כל שינוי מצידי - ולא בגלל שאינני רוצה אני פשוט לא יודעת איך וממה להתחיל.
    אני רוצה להיות אדם אחר, עם בטחון, עם רצונות, עם שאיפות. לא ממש יודעת איך עושים את זה.
    אני ממש אשמח אם תוכלו לתת לי עצה איך להתחיל, מה עליי לעשות? האם רשימה של בעיות שאני מונה על עצמי ומפה אני חושבת שיכול לפתור אותן? האם לעסוק בכל בעיה בנפרד בכל פעם?
    אני מאוד אשמח אם אוכל לקבל מכם את "יריית הפתיחה" כדי שאוכל אחת ולתמיד לשנות את חיי
    אשמח מאוד לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לשינוי - עזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לשינוי - עזרה - תגובה

איציק יצקן
    03/10/2012

יקירתי הרוצה שינוי, הזקוקה לשינוי,
    אני מבקש את סליחתך אבל אני מאוד אופטימי לגבייך. כן, תשאלי אַת וישאלו הקוראים בפורום "איך מכתב כזה שיש בו כל-כך הרבה יאוש מעורר בך אופטימיות?"
    ובכן,
    אימון הוא אומנות ה"יש" ולכן, קודם כל, אספתי עבורך את הפריטים שמרכיבים את רשימת ה"י-ש":
    א. הכותרת של הפנייה שלך היא "רוצה שינוי, זקוקה לשינוי, עזרה!" לכאורה קריאת ייאוש אבל בתוך זאת בולטת בעיני ה"רוצה".
    ב. את כותבת שאת מפרנסת עיקרית - זאת אומרת שאת יודעת איך להביא כסף הביתה
    ג. את כותבת: "בבית אני מתנהלת כאחד האדם" - זאת אומרת שיש בך מיומנויות של ניהול הבית ושל שכל ישר ופעולה ועשייה שיכולים לשרת גם בחוץ
    ד. את אם לתינוקת - זאת אומרת שיש בך את האינסטינקטים להעניק ולתת ולגדל ילד. זאת מתנה מהבריאה
    ה. את כותבת "אני ר-ו-צ-ה להיות אדם אחר, עם בטחון, עם רצונות, עם שאיפות".

תראי איזה יופי. וזה רק ממה שאת עצמך כותבת, לפני שיחת היכרות עם מאמן, לפני שאני נכנס לעומק המרכיבים של האישיות ושל החיים (מה היה לפני הלידה, במה עסקת, אילו שינויים חלו בחייך ועוד).
    אז הנה יריית הפתיחה: כל האוצרות הללו הן שלך ואומנות האימון היא לחבר את כל אלה. ברור לי שאת בדרך להיות במקום שבו את רוצה וראויה להיות.
    איך להתאמן?
    א. אפשר להתכתב בפורום הזה
    ב. אפשר להיכנס באינטרנט לאתרים של בתי ספר לאימון ולחפש תלמידים שעושים סטאז' במחירים נמוכים
    ב. אפשר לפנות ללשכת המאמנים - לעיתים יש בלשכה פרויקטים של מתנדבים.

בבקשה עדכני אותי.

חיבוק להצלחות,

איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - שינוי - תגובה

רוצה שינוי
    08/10/2012

שלום איציק.
    תודה לך על התשובה - לצערי לא הצלחתי להגיע למחשב בימים האחרונים בכדי להגיב.
    אחת מהצעותיך הייתה להתכתב בפורום הזה אז אשמח אם נוכל.
    עשיתי לעצמי רשימה של הבעיות להן אני ערה אצלי באישיות.
    הבעיות רבות.
    ניסיתי למפותן מהבעיות ה"קלות" יותר - כמו אי יכולת להחזיק בקשרים אישיים עם אנשים, חוסר השקעה בחיצוניות, לא פועלת באופן מאורגן ומסודר בחיים. ל"קשות" יותר לטיפול - כמו ביטחון עצמי נמוך, דימוי עצמי נמוך ואי היכולת לקבל החלטות.
    חשבתי שאם לנהל כמו מחברת שבה אני אתעד את מעשיי בכל יום - כולל דילמות בהן נתקלתי, מצבים בהם אני חושבת שהגבתי נכון וכאלה שלא ואיך הייתי יכולה לפעול אחרת.
    וכך מידי יום לשים לב אם אני עושה אותם דברים ופועלת בותה צורה , להבין אולי באיזה סיטואציות זה חוזר ולנסות לפעול אחרת.
    מה דעתך?
    האם אתה מכיר דרך טובה יותר לעשות כן?
    מה גם שאינני יודעת אם בעיות קשות כמו דימוי עצמי נמוך ובטחון עצמי נמוך יכולים להשתפר אצלי בצורה הזו. האם לצורך טיפול בבעיות קשות אלה ישנה שיטה טובה יותר להתמודדות.
    בנוסף, אני רוצה לציין, במקביל מערכת היחסים שלי בבית עולה על שרטון ללא חזרה - בעלי לא מוכן לתת לי צ'אנס נוסף כדי לתקן את הבעיות, והחליט כי מתנהל איתי בבית אחד אך ללא מערכת יחסים. ניסיונותיי לדובב אותו ולדבר איתו לא עוזריןם והוא למעשה ויתר בשלב זה על הזוגיות. אני חייבת להודות שזה מאוד מקשה עליי באופן אישי על התהליך של השינו שאני רוצה לעבור. מה אתה ממליץ לי לעשות בהקשר זה? להתעלם ולהתרכז בשינוי שלי? לדבר איתו בכל מחיר?

אשמח מאוד איציק אם תוכל להיות לי לעזר.
    המון תודה מראש
    וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - שינוי - תגובה - תגובה

איציק יצקן
    09/10/2012

יקירתי,
    התשובה שלך מצביעה על רצון להתחיל בשינוי וזה מנוע ראשון והכרחי.
    כפי שהצעתי אנחנו יכולים לעשות התכתבות אימון בפורום הזה מה שיצעיד אותך לעבר שינוי ואף יאפשר לגולשים בפורום להבין איך אימון מתקיים. עם זאת עלי לומר כי אימון כזה מוגבל מאוד ויכול רק לאפשר תהליך ראשון של עמידה על הרגליים וכי אימון אפקטיבי הוא כזה המאפשר גם שיחות טלפון וכאלה ושיחות פנים אל פנים המאפשרים הכירות גם ברבדים של שפת גוף, אינטונציה וכדומה. כמו כן המאמן מציג מודלים ומדגים התנסויות והשיחה זורמת כדיאלוג כולל שאלונים.
    לעצם העניין - תשובתי אלייך: את כותבת על בעיות ומה שכתבת מספיק כדי להכיר את המטרות שלך. אבל אם שמת לב, המכתב הקודם שלי היה מלא ברח אופטימית ולא בכדי. אני מבקש שתקראי אותו שוב. אחר כך כתבי את כל הדברים החיוביים אודותייך. רק דברים חיוביים. מכתב חף מכל שבב ביקורת על עצמך.
    בבקשה.
    בהצלחות!
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמירה
    30/09/2012

אני מתכוונת להתחיל ללמוד קוצ'ינג. מעוניינת באימון לתזונה נכונה ואימון אישי. הבעיה שיש הרבה בתי ספר לאימון בארץ ואין לי ידע וכלים לבחור את בית הספר הטוב ביותר.
    אשמח להמלצות או אינפורמציה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

איציק יצקן
    30/09/2012

אמירה יקרה,
    המלצה ישירה מנוגדת לרוח הפורום הזה.
    הדרך הטובה ביותר להתחיל למצוא בית ספר נכון לאימון הוא לחפש דרך אתר לשכת המאמנים וכן בגלישה חופשית תחת הכותרות" קורס להכשרת מאמנים" בתוספת של המילה "אורח-חיים בריא" ו/או "תזונה". אחרי שתיצרי רשימה של כמה מקומות אפשריים את יכולה להתחיל להתקשר ולהתרשם ולרשום.

בהצלחות,

איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית ספר לאימון

דניאלה
    01/10/2012

שלום לך!
    שמי דניאלה אני לפני שנה וחצי סיימתי את לימודי האימון בבית הספר קואצ'רס סקול ממליצה לך בחום ללמוד שם יש שם מרצים פשוט מדהימים!!!!בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה

דניאלה
    01/10/2012

שכחתי לרשום משהו קטן שלמדתי את קורס מאמני תזונה של בית הספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לי ללמוד קואצ'ינג?
    שיר
    30/09/2012

שלום,
    אני חושבת ללמוד קואצ'ינג בין השאר על מנת לפתח את העסק שלי המציע סדנאות הכנה לראיונות עבודה ושדרוג קורות חיים.
    כדי להעריך האם יש לזה פוטנציאל לפתח את העסק שלי ובכמה, אני מנסה למצוא נתונים על כמות מאמנים, עלות ממוצעת של פגישה ללקוח, מה גודל השוק, וכן הלאה.
    באתר הלשכה אין מידע רלוונטי כמעט לחלוטין. יש לכם רעיון איפה ני יכולה לאתר את המידע שדרוש לי?

הוספת תגובה

• האם כדאי לי ללמוד קואצ'ינג? - תגובה

איציק יצקן
    30/09/2012

שיר יקרה,
    התשובה היא כ-ן. כמובן. רוצי ללמוד קואוצ'ינג. יש מיליון סיבות ואמנה רק כמה:
    א. אימון הוא השפה המעודכנת ביותר כיום שכל אדם צומח חייב ללמוד לדבר אותה כ"שפת אם"
    ב. אימון הוא כלי המחבר רוחניות ומעשיות ומאפשר צמיחה.
    ג. אימון הוא כלי מיוחד לעזור לאנשים להתפתח.
    זהו. והוסיפי את הדברים הקשורים לעבודה שלך ולתכניות והתכנונים שלך לעתיד כפי שמנית - והתשובה היא ברורה. לכי על זה.
    איך לבחור? לשכת המאמנים היא אפשרות טבעית. אני מציע לך להתעמק בנחת באמצעות גלישה באתרים המציעים אפשרויות לקורסים וגם להתכתב ואפילו להתקשר. את יכולה להתקשר גם אלי ואשמח לעזור.
    בהצלחה,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון בין עבודה לחיים הפרטים
    אנונימית
    29/09/2012

שלום,
    אני עובדת בגן ילדים,בשנה הקודמת עבדתי בתור מחליפה בגן בעיר חצי משרה ולא הרבה שעות,השנה התחלתי לעבוד בקיבוץ משרה מלאה. וכשאני מסיימת לעבוד וחוזרת הביתה אני מוצאת את עצמי לא עושה כלום מעבר למס' שעות במחשב ואני נרדמת בשעות המוקדמות של הערב ,אני חסרת אנרגיות,מיואשת ומאוד מבואסת שהיום שלי מסתיים בחמש אחר הצהריים. לא חסר לי חברות, ולא חסר לי מה לעשות בשעות שאני מסיימת לעבוד,אבל אני דוחה את הכל בכדי לישון ולנוח,אני בחורה צעירה וזה מאוד מתסכל אותי. איך אני יוצאת מהמצב הזה ומתרגלת לחיים החדשים. בנוסף רצוי לציין שאני סטודנטית לחינוך וחוזרת ללמוד בסוף החודש שזה עוד יותר מתסכל אותי שיצטרף משהו נוסף שגם עם המצב הנוכחי אני לא מצליחה להתמודד.

היית ממליץ על אימון אישי? מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• איזון בין עבודה לחיים הפרטים - תגובה

גרשון מורג
    29/09/2012

שלום לך אנונימית,
    בהתאם למה שאת כותבת, שאת בחורה צעירה ומרגישה חסרת אנרגיות וכנראה עייפות קשה שמשפיעה על איכות החיים שלך, לפני כל דבר אחר הייתי ממליץ להתייעץ על העניין עם רופא המשפחה שלך. הוא בודאי ימליץ על כמה בדיקות לראות האם הבעיה אינה נובעת מאיזה חוסר איזון בפיזיולוגיה שלך, כגון חוסר בויטמינים או ברזל או משהו דומה. זה דבר ראשון לעשותו, למיטב הבנתי.
    בנוסף, הייתי ממליץ לך לבצע הרפיה של הגוף במשך כ 20-30 דקות כאשר את חוזרת הביתה מהעבודה ולא להכנס ישר למחשב או לפעילות אחרת. זה יכול למלא אותך לאנרגיה חיובית לעוד כמה שעות של פעילות לאחר ההרפיה. אם את לא יודעת להכנס להרפיה, זה קל מאד ללמוד. חפשי באינטרנט.
    כל הנ"ל אני מציע לפני שתגשי לתהליך של אימון אישי, למרות שהפורום הזה הוא פורום לאימון אישי.
    אם לאחר הבדיקות הנ"ל והנסיון בהרפיה מתברר שאין שינוי והבעיה הינה בתחום הנפשי, אז יתכן שיש מקום לבדוק כניסה לתהליך אימוני.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך.

אנונימית
    29/09/2012

יש לי בהחלט חוסר ברזל אך ברמה מועטת אני לוקחת צמחי מרפא המשולבים בו ברזל ועוד צמח נוסף של אנרגיה..ואין שינוי.

מעבר לבדיקות דם שעשיתי לפני מס' חודשים היית מציע דבר נוסף?

אני אנסה את ההצעה לגבי הרפיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. - תגובה

גרשון מורג
    29/09/2012

אין לי מה להוסיף מעבר למה שהצעתי. אך אם הבדיקות היו לפני מספר חודשים, כפי שאת אומרת, הייתי חוזר ומתייעץ עם הרופא ומדגיש את מצבך העכשווי.
    בהצלחה וחג שמח!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך
    סימונה
    25/09/2012

תודה על תגובתך,והשאלה הקשה היא להתגבר על ההתנגדותו של בעלי [דור השואה] שכל תקופת המגורים בארץ היה לחוץ ועם הרגשה 'ש"צריך להתגונן" היה בשיחות עם הפסיכולוג שהרים ידיים. בקשר לאהבת הארץ שלו אני רוצה להשתחרר מהפחדים

לקביעת תור
    סגירה
    המשך

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

גרשון מורג
    25/09/2012

שוב שלום סימונה.

תודה על ההבהרה שלך אבל עדיין לא ברורים לי כמה דברים (יתכן שאחרי 30 שנה קצת קשה לך עם העברית? אולי באנגלית יותר קל לך?)

מה משמעות "בעלי דור השואה"? האם הוא בעצמו ניצול שואה או שהוא בן לניצולי שואה?

המשפט "היה בשיחות עם הפסיכולוג שהרים ידיים. בקשר לאהבת הארץ שלו" לא מובן ודורש הסבר.

וכאשר את אומרת "אני רוצה להשתחרר מהפחדים" למה את מתכוונת? מאיזה פחדים את רוצה להשתחרר?

בברכה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמהה לחזור לארץ
    סימומה
    25/09/2012

30 שנה גרה בהלנד .בעלי נגד מה שקורב בארץ פוליטית וחברתית אני לא משלימה עם הרעיון להמשיך לגור בתנאי מזג אוויר סוגרים שכל החורף מרגישה כלואה.עזרו לי= מאיפה להתחיל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמהה לחזור לארץ

הוספת תגובה

• כמהה לחזור לארץ - תגובה

גרשון מורג
    25/09/2012

שלום לך סימומה,

אני יכול להבין את רצונך לחזור לארץ אחרי כל כך הרבה שנים, אך אינני מבין בדיוק את שאלתך "מאיפה להתחיל?"
    להתחיל במה?.... בבירור הליכים ביורוקראטיים? בחיפוש עבודה? בשכנוע בעלך שיחזור איתך? ביחסים בזוגיות? בחיפוש מקום מגורים? ואני יכול להמשיך ולעלות עוד הרבה שאלות...

אנו פורום לאימון אישי (Coaching). מה השאלה הספציפית שמקשרת בין רצונך לחזור לארץ לבין האימון האישי? אם תצליחי להבהיר לנו את העניין אולי נצליח לעזור...

יום טוב!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי בתקופת סטז'
    שושי
    22/09/2012

שלום רב , אני מחפשת מתאמנים לתקופת הסטז' , אשמח להצעות ודרכים לשיווק ו/או תיווך באמצעותכם

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אישי בתקופת סטז'

הוספת תגובה

• אימון אישי בתקופת סטז' - תגובה

גרשון מורג
    25/09/2012

שלום לך,
    צר לי, אך הפורום שלנו אינו מקום לשווק את עצמך ו/או אינו מקום לתווך בין מאמנים ולקוחות.
    נא לא לפנות אלינו בבקשות מסוג זה. תודה רבה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח שיחה
    ורד
    18/09/2012

היי,

האם יש דבר כזה אימון ליכולת לפתח שיחה בין אנשים ?
    ברוב הפעמים אחרי מספר משפטים יש שתיקה או שהשיחות שטחיות וסתמיות .
    איך ממשיכים שיחה ? איך לעניין אנשים ? הרבה פעמים אני מרגישה שהחברות /ידידות ביני ובין מכריי מקובעת ולא מתרוממת לרמות גבוהות יותר של חברות אמת, שיחות יותר מעמיקות , פתיחות משני הצדדים . אני מרגישה מעיין תקיעות .

נא עצתכם.

תודה וחג שמח,
    ורד

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח שיחה

הוספת תגובה

• פיתוח שיחה - תגובה

גרשון מורג
    20/09/2012

שלום ורד,
    תודה שפנית אלינו.
    ה"יכולת לפתח שיחה בין אנשים" כהגדרתך, נקרא תקשורת. ויכולתנו לפתח תקשורת טובה, מעניינת, זורמת, עמוקה,כנה ומספקת עם אנשים אחרים תלויה בלא מעט גורמים החבויים בתוכנו.
    תהליך אימוני יכול בהחלט לעזור לחשוף את את אותם גורמים המפריעים לנו ליצור תקשורת מספקת עם אנשים אחרים ולהסיר מהדרך פרדיגמות וחסימות ליציאה מאותו מצב "מקובע" שאת מדברת עליו.
    הייתי ממליץ לך בחום למצוא מאמן/ת שתרגישי איתו/ה בנוח ולצאת למסע משחרר מהקיבוע.
    בהצלחה ושנה טובה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח שיחה - תגובה - תגובה

איציק יצקן
    21/09/2012

ורד יקרה,
    בהמשך לדבריו של עמיתי גרשון:
    שפת השיחה עם הזולת היא למעשה הד של רוח השיחה הפנימית שבין אדם לבין עצמו. כדי לשכלל את מיומנויות השיחה שלי עם האחר עלי להקשיב ולהכיר את איכות השיחה הפנימית שלי.
    אני מציע לך הִתנסות שמהותה תיעוד הדיאלוג הפנימי שלך על דף: רשמי שיחה פנימית שלך אודות נושא שעולה ל"דיון" בינך לבין עצמך (למשל התלבטות אודות הפסקת עישון או כד'). קראי את השיחה הזאת. בעבודה עם מאמן או באימון בקבוצה לומדים ניתוח הטקסט וכך גם מיומנויות שיחה חדשות עם הזולת.
    את מוזמנת לשלוח את התיעוד בפורום הזה או לסמס לי ולקבל ממני את כתובת המייל הפרטית שלי.
    כמובן שזה רק ראשיתו של תהליך אימוני רחב עם מאמן או בקבוצה.
    שנה טוב ובהצלחות,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה