מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב אפשרי של סטטינים וניאספןמני08/11/2013
בן 64 בריא , לא מצוי בקבוצת סיכון , עקב שומנים בדם (טריגליצרידים תקינים ) , נוטל סטטינים למעלה מ-10 שנים, לאחרונה נוטל ליפיטור (ליטורבה ) במינון של 20 מ"ג . מבקש לדעת עם ניתן להוריד מינון הליפיטור ע"י לקיחת ניאספן .
שאלה נוספת : אלו תופעות לוואי ידועות לניאספן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למני
ד``ר רפי ביצור10/11/2013שני מחקרים גדולים שבוצעו לאחרונה הראו שאין כל תועלת במתן ניאצין (כולל ניאספאן) למי שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלו מאוזנת בצורה טובה עם סטטינים.
תופעות לוואי אפשריות של ניאספאן כוללות גרד והסמקה עורית (Flushing), הפרעה בתפקודי כבד, עליית רמת חומצת שתן בדם וגאוט, הפרעה באיזון סוכרת, ועוד.
לסיכום: אם אתה מאוזן טוב עם ליפיטור וללא תופעות לוואי - איני רואה צורך בניאספאן או כל תרופה אחרת נוספת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"דעוז08/11/2013
שלום
מספר שאלות בעניין לח"ד.
1. פעילות גופנית אירובית (הליכה) מעלה לח"ד ? מדדתי לח"ד לאחר כשעה הליכה, וזה היה גבוה יותר מהרגיל.
2. איזה מהמדדים עולים בזמן פעילות אירובית ? הדיאסטולי ? הסיסטולי, או שניהם ?
3. חרדה/מתח ידוע כמעלה לח"ד ודופק, האם זה מעלה גם סיסטולי וגם דיאסטולי ?
4. אם באופן רגיל (ללא קשר לפעילות) הדיאסטולי גבולי (מגיע ל 89-90) והסיסטולי תקין, האם ישנה סיבה לכך ? האם יש משהו ספציפי לעשות בכדי להוריד דיאסטולי ?
5. ידוע שפעילות אירובית שמעלה דופק תורמת לבריאות הלב, מה בעצם ההבדל בין אדם שהדופק שלו עולה כתוצאה מפעילות גופנית, לבין אדם שהדופק עולה במצבי סטרס ? בשניהם הדופק עולה.
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעוז
ד``ר רפי ביצור10/11/20131. פעילות גופנית אירובית (הליכה) מעלה לח"ד ?
פעילות גופנית מעלה ל"ד בזמן הפעילות ומעט לאחריה. לאורך זמן, פעילות גופנית תורמת לאיזון רמות לחץ הדם במנוחה, ולכן היא חשובה מאד לאנשים עם יתר לחץ דם.
2. איזה מהמדדים עולים בזמן פעילות אירובית ? הדיאסטולי ? הסיסטולי, או שניהם ?
שניהם
3. חרדה/מתח ידוע כמעלה לח"ד ודופק, האם זה מעלה גם סיסטולי וגם דיאסטולי ?
כן
4. אם באופן רגיל (ללא קשר לפעילות) הדיאסטולי גבולי (מגיע ל 89-90) והסיסטולי תקין, האם ישנה סיבה לכך ? האם יש משהו ספציפי לעשות בכדי להוריד דיאסטולי ?
אין טיפול המוריד ספציפית ל"ד סיסטולי או דיאסטולי.
5. ידוע שפעילות אירובית שמעלה דופק תורמת לבריאות הלב, מה בעצם ההבדל בין אדם שהדופק שלו עולה כתוצאה מפעילות גופנית, לבין אדם שהדופק עולה במצבי סטרס ? בשניהם הדופק עולה
מצבי סטרס מלווים בתופעות פיזיולוגיות נוספות לעליית לחץ הדם והדופק (בין השאר עירור של המערכת האדרנרגית) שאינן תורמות לבריאות. תופעות אלה אינן קורות בפעילות גופנית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציטמיה ונזק ללבתילי02/11/2013
שאלה לרופאים המצוינים העונים בפורום זה!
אשה בת 35 עם אבחנה חדשה של פוליציטמיה (סימפטומטית) לאחר ערכים של 18 בהמוגלובין ו 52% המטוקריט, מקבלת אספירין ולאחר הקזה ראשונה (לפני כחודש).
מסתבר שרמות ההמוגלובין כבר במשך כמה שנים גבוהות ביותר, אך לא טופלו עד כה.
שאלתי היא האם יתכן שנגרם נזק כלשהו ללב ממצב זה? אני מעלה שאלה זאת בשל החולשה הגדולה שממנה אני לא מצליחה לצאת, קושי לעלות במדרגות, כאבים מתמשכים באזור יד ימין, בחילות שלא נפסקות. (בדיקות דם נמצאו תקינות מבחינת ערכי כולסטרול). לפני כ 4 שנים נמצא בבדיקת אקג סינוס ברדיקרדיה (יש לציין שאינני ספורטאית),
ושאלתי האם כדאי לעשות בדיקת לב פרטנית לבדוק האם התופעות מהם אני סובלת ולא נמצא להם עדיין פתרון קשורים בחולשה / אוטם בלב שהוחמרו בשל הפוליציטמיה? ואם כן, איזו בדיקה מומלצת? אשמח מאד לתגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתילי
ד``ר רפי ביצור03/11/2013פוליצטמיה יכולה לגרום לאוטם שריר הלב ולנזק לבבי, אבל זה קורה לרוב באנשים מבוגרים יותר שיש להם בנוסף גם טרשת עורקים.
עם זאת, לא ניתן לשלול או לאבחן דבר במסגרת פורום אינטרנטי, ותלונותיך נשמעות מטרידות מספיק על מנת שתפני לבדיקת רופא המשפחה וקרדיולוג להמשך בירור.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר ביצור
תילי03/11/2013ד"ר ביצור! תבורך! תודה רבה על התגובה המהירה, ואכן אני אעשה ברור קרדיולוגי בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרוללימור31/10/2013
שלם אני בת 39 עם יתר לחץ דם כרגע לא מאוזן לא מעשנת BMI 29
ערכי כולסטרול
כללי 194
שומנים בדם 145
HDL 46
NONHDL 148
LDL 119.3
האם זה תקין??? האם אלה הערכים שרצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר רפי ביצור31/10/2013הדבר החשוב ביותר הוא להפסיק לעשן, ויפה שעה אחת קודם.
במקביל, חשוב לאזן את לחץ הדם - הן ע"י שינוי באורח החיים (שמירה על משקל גוף תקין, הקטנה בצריכת מלח, פעילות גופנית סדירה) ובמידת הצורך - ע"י תרופות.
ערכי הכולסטרול אינם גבוהים, אך לאור ריבוי גורמי הסיכון - כדאי לפנות ליעוץ פורמלי במרפאת ליפידים, במיוחד אם יש סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיניםנירה24/10/2013
השוואה בין ליפיטור וזוקור: צה עדיף?
חברה מארה"ב סיפרה לי שהחליפו לה מליפיטור ל-zoccor . לאחי (בישראל) נותנים ליפיטור. מה ההבדל (אם יש) ומה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירה
ד``ר רפי ביצור24/10/2013שתי התרופות שייכות למשפחת הסטטינים. שתיהן היום גנרייות (הן בארה"ב והן בארץ). זוקור נקראת בארץ סימוביל, סימבקור, סימבקסון או סימבסטטין. ליפיטור נקראת בארץ גם אטורבסטטין, טוריד וליטורבה.
ליפיטור הנה "חזקה" יותר אך פרט לכך אין הבדל משמעותי בין התרופות. כל אחת מהן המביאה את המטופל לערך הרצוי של כולסטרול ללא תופעות לוואי - טובה. אם אחיך נוטל ליפיטור בהשפעה הרצויה וללא תופעות לוואי - איני רואה צורך בשינוי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיניםסמי18/10/2013
שלום ד"ר
אני בן 58 בריא בדרך כלל, משקל 75 ק"ג. מקבל טריטייס 5מ"ג לטיפול בלחץ דם וגם מקבל אספרין 75מ"ג.
רופא המשפחה המליץ לי על סטטינים להורדת ערך 124 LDL
HDL 51 כולסטרול 196 טריגליצרידים 95
יש לציין שאבא נפטר בגיל 54 בגלל התקף לב.
1-האם רופא המשפחה צודק???
2-האם ערכים כפי שהזכרתי לעיל מצדיקים נטילת סטטינים למניעה??
3-מתי ממומלץ לקחת את סימבקור?
הרוקחת טוענת בין השעות18:00- 21:00 כי אחד האנזימים פעיל בשעות אלה. האמנם??
4- האם חייבים לקחת סימבקור אחרי ארוחת הערב? או שזה לא קשור לאוכל?? ,יש לציין שאינני אוכל בלילה.
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמי
ד``ר רפי ביצור19/10/2013ההחלטה לגבי הצורך בטיפול תלויה בהערכת הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם. במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי: עבור גבר בן 58 עם יתר לחץ-דם וסיפור משפחתי של מחלת לב - ערכי הכולסטרול שלך הם גבוליים מבחינת הצורך בטיפול בסטטינים, כך שיש שהיו מטפלים ויש שלא. ההחלטה לטפל היא בהחלט סבירה. ניתן גם לנסות ולשפר את הערכת הסיכון ע"י בדיקות נוספות - להערכת הצורך בכך ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
את הסטטינים מומלץ לקחת בערב, קרוב לזמן השינה, שכן אז הם יעילים יותר. אין קשר לאוכל.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוד השרוןצבי קאופמן30/09/2013
שלום
אני בן 75 חולה בטרשת העורקים עברתי ב4 השנים האחרונות שני סינטורים עם
4 סטנדים .אין בעיות סכרת או לחץ דם -אך סובל מפריצת דיסק קשה הפוגעת באיכות חיי .לדברי הקרדיולוג המחלה באה לי בתורשה ולא מעודף שומנים או משקל .
עד עכשיו לקחתי סטטינים להורדת הכולסטרול הרע למטה מ 70 ובהצלחה רבה .
כבר לפני שנה התחילו להופיע לי כאבי שרירים באמצע הלילה והחלפת הסטטין שיפרה המצב לזמן מוגבל .בהמשך הגעתי למצב שהרופא הוריד לי את המינון ל 10 מיליגרם וגם במצב זה כאבי הרגליים בלילה לא פסקו .הרופא הציע לחלק את הכדור פרבסטאטין לשניים (5 מיליגם ) ורק אז הכאבים פסקו .ברור לי שבבדיקה הקרובה
הקולסטרול הרע יעלה אצלי והרופא משפחה נתן לי מרשם לתרופה אזטרול המורידה שומנים בדם ובשילוב עם סטטין יכולה להיות יעילה .התרופות שאני משתמש הן:
אלקטרוסין 100 מיליגרם . אופרדקס רק בבוקר ,אספרין ופלאווקס (בגלל הסינטור שעברתי לפני חצי שנה ) ליריקה בגלל כאבים בעצבים ברגליים (מפריצת הדיסק )
ו 2 בונדורמין לשינה .
בחנות טבע הוצעלי תוסף מזון נוסטרול (להפחתת כולסטרול LDL בדם )
אני עושה פעילות גופנית בשחייה 3-4 פעמים בשבוע .הליכה קש עלי .
האם אני צריך לפנות למומחה בנושא הסטטינים או שהטיפול שלי נכון .
איך אני מוצא מומחה המטפל במקרה כמו שלי או שיש מרכז טיפולי בנושא זה .
אני גר באזור השרון .
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוד השרון
צבי קאופמן30/09/2013שלום דר רפי
תודה על תגובתך המהירה .
האם אני יכול לפנות למרפאה זו בלי טופס 17 ולשלם על הביקור ?
לי יש קופת חולים כללית מושלם אך לא בטוח שיסכימו לתת לי טופס 17
ואני במקרה זה ארצה לבקר במרפאה באופן פרטי .
בתודה
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצבי קאופמן
ד``ר רפי ביצור30/09/2013בהחלט. בכל מקרה - רצוי מאד להביא עמך את כל האינפורמציה והתיעוד הרפואיים שברשותך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כולסטרול 221 אני בן 43 האם צרדוד30/09/2013
אם יש לי221 קולסטרול ו35 קולסטרול טוב האם צריך ליטול תרופות
הרופא משפחה לא רוצה שאני יקח תרופות לקולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד``ר רפי ביצור30/09/2013הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת רובם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL (כולסטרול "רע") של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה מסודרת של הסיכון וקבלת החלטה טיפולית בהתאם. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובה בעניין מדללי דםרינה27/09/2013
שלום
ראשית תודה לתשובה המהירה,
לשאלתך באיזו הפרעת קרישה מדובר
מדובר בבדיקה PLTהטווחים הם:150-450 ,והתוצאה שלי:113
מכאן נובע עניין הפרעת הקרישה
ולכן אבקש לדעת מהם המזונות שמדללים את הדם כמו אומגה 3 כורכום,צ'יה,זרעי פשתן?
האם יש עוד מזונות ויטמינים תבלינים שעלי להישמר מהם?
בתודה רבה מאוד
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר רפי ביצור27/09/2013בירידה כה קלה ברמת התרומבוציטים איני רואה צורך במגבלה תזונתית כלשהי.
חשוב כמובן לבדוק האם יש סיבה הדורשת טיפול לרמה זו של הטסיות.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדללי דםרינה27/09/2013
שלום רב
אני סובלת מיתר דילול דם,לכן עלי להיזהר ממזונות וויטמינים ותבלינים שעלולים להזיק במקרה שלי
אבקש לדעת מהם המזונות שמדללים את הדם כמו אומגה 3 כורכום,צ'יה,זרעי פשתן?
האם יש עוד מזונות ויטמינים תבלינים שעלי להישמר מהם?
בתודה רבה מאוד
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר רפי ביצור27/09/2013מאחר ואיני יודע באיזו הפרעת קרישה מדובר, לא אוכל לענות.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית סוכר מלקיחת ססטיניםדרורה27/09/2013
שלום.
רציתי לשאול האם הוכח כי תרופות ממשפחת הססטינים גורמים לעליית הסוכר בדם .
כיצד ניתן לברר האם עליית הסוכר היא כתוצאה מהתרופות כגון : ליפיטור , קריסטור .
אני לוקח תרופות ממשפחת הססטינים משנת 1995 ולאחרונה רמת הסוכר שלי עלתה ואני חושב שיש קשר לתרופות .
מה ההמלצה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליי
ד``ר רפי ביצור28/09/2013מתן סטטינים עלול לעתים לגרום לעליה בערכי הסוכר, אולם במטופלים עם סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם תופעה זו בטלה בששים ביחס לתועלת במניעת התקפי לב ואירועים מוחיים.
זאת ועוד - אם אתה נוטל סטטינים כבר 18 שנים ורק עתה יש עליה בערכי הסוכר - הסבירות שהסטטינים הם שגרמו לכך נמוכה ביותר.
לכן ההמלצה היא לברר עם רופא המשפחה שלך האם רמת הסיכון למחלות לב וכלי דם אצלך מצריכה מתן סטטינים. אם כן - רצוי להמשיך לקחת את הסטטינים במקביל, יש לטפל בעליית ערכי הסוכר, בראש ובראשונה ע"י אורח חיים בריא (תזונה בהתאמת תזונאי/ת, פעילות גופנית סדירה לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) ובמדת הצורך - גם בתרופות.
אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אספירין.26/09/2013
שלום
באיזו שעה ביום מומלץ לנטול אספירין למניעת שבץ חוזר?
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל .
ד``ר רפי ביצור26/09/2013יש לקחת אספירין לאחר אוכל. ניתן לקחת בכל שעה משעות היום.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים
.27/09/2013אחרונים ממליצים על נטילת אספירין בערב על מנת שיהיה זמין בשעה שהסיכון לארוע גדול עלול לקרות בבוקר. ההמלצה הזו משמעותית?
בשימוש קבוע זה רלוונטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל .
ד``ר רפי ביצור27/09/2013אספירין, ודאי במתן קבוע, מדכא את תפקוד הטסיות למשך כשבוע (זו גם הסיבה בגללה יש להפסיק אספירין שבוע לפני ניתוחים). לכן אין לשעת הלקיחה חשיבות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם איןחשיבות לקחת באותה שעה כל יום?
א28/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל א
ד``ר רפי ביצור28/09/2013ככל תרופה, רצוי לקחת בשעה פחות או יותר קבועה, אך זה לא קריטי
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיןשואלת19/09/2013
שלום דוקטור,
בהמשך להודעתי בעבר - (בן 78, לפני שנתיים עבר ארוע מוחי, שומנים בדם וכולסטרול תקינים). ניתן לו ססטור 10 מג כי הכולסטרול הרע עמד על 90 וירד ל-60 תחת טיפול בו. הפסקנו אותו מחשש לתופעות הלוואי ומרצון לנקות כמה שיותר תרופות עקב תופעות שונות.
רמת הכולסטרול כעת ללא סטטור תקינה (75 הרמה של הכולסטרול הרע). השאלה אם לסטטור יש תפקיד נוסף שאינו מתבטא רק בהורדה של הכולסטרול הרע אלא גם בהגנה נוספת של כלי הדם? בנוסף לאל הסטטור רמת הכולסטרול הטוב עומדת על 25 במקום על 40. משמעותי?
שנית דעתך חשובה ותמיד מאירה עיניים גם בנושים שונים ואשמח לתשובתך בנושא זה - הוחלף הטיפול ליתר לחץ הדם בעקבות תוצאות הולטר (150-170 על 70-80) שהושגו תחת טיפול בוקטור 160 בבוקר ונורבאסק 5 .בערב
כעת תחת שבוע של טיפול בלרקאנידיפין 10 מג + אוקסר 50 מג פעם ביום בבוקר + לרקאנידיפין 10 מג בערב התוצאות עומדות על 120/125/135 על 50/52.
מדובר בבן 78 מתהלך בהליכון וסובל מבעיות נוספות ומחולשה.
זה לא נמוך מדי ומסוכן? כדאי להפחית מינון? אגב ניסינו רק אוקסר בהתחלה ולא השפיע כלל. רק תוספת הלרקאנידיפין משפיעה תוך שעה על לחץ הדם.
ייתכן וצריך רק לרקאנידיפין, או להפחית את המינון שלו?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד``ר רפי ביצור19/09/2013לגבי הסטטין - ברמות כאלה של LDL זו שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית. מאחר ועבר אירוע מוחי - יש שהיו נותנים מינון נמוך של סטטין ויש שלא.
לגבי לחץ הדם - הוא אכן נמוך וניתן (באישור הרופא המטפל ובמעקב שלו) לנסות ולהפחית את מינון הטיפול.
מועדים לשמחה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
ש19/09/2013היי,
תיאורטית יש אפשרות לקחת רק לרקאנידיפין בוקר וערב? כלומר ללא האוקסר?
או לקחת אוקסר ולרקאנידיפין בבוקר ובערב להימנע מנטילה נוספת?
אני אשאל את הרופא ביום ראשון אבל אני רוצה לדעת אם יש אפשרות "לשחק" עם התרופות הקיימות או שעוד הפעם נופנה לתרופות אחרות.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור19/09/2013במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי: נראה לי שבשלב הראשון הייתי מנסה להוריד את מינון הלרקנדיפין לכדור אחד ביום ומשאיר את האוקסאר. אחד מהם בבוקר והשני בערב. כמובן שיהיה צורך לעקוב אחר לחץ הדם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם המשךלימור18/09/2013
איזה טיפול תרופתי? אני לוקחת כדורים רק ללחץ דם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר רפי ביצור18/09/2013לתרופות ליתר לחץ דם אין בד"כ השפעה על ערכי הכולסטרול, ודאי לא בסדר גודל שאת מתארת.
לתרופות אחרות יכולה להיות השפעה - למשל גלולות למניעת הריון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלימור17/09/2013
כולסטרול הרע לפני כמה חודשים היה 95 איך זה משתנה כל כך מהר??? מה משמעות של תוצאות הבדיקה ? בת 39 עם יתר לחץ דם מאוזנת עם כדורים.
Glucose (B) 84 mg/dl 70 - 100 .(....*.....).
Urea (B) 22 mg/dl 17 - 43 .(.*........).
Creatinine (B) 0.60 mg/dl 0,51 - 0,95 .(.*........).
.
eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג
.
Ca-Calcium (B) 9.2 mg/dl 8,1 - 10,4 .(....*.....).
Cholesterol 236 mg/dL
ץלמומ: <200 mg/dL
Triglycerides 135.00 mg/dl
mg/dl 150-מ ןטק :Normal
HDL-Cholesterol 60 mg/dl
ץלמומ: >40 mg/dL
Non-HDL Cholesterol 176.00 mg/dl
ץלמומ: <160
(תרכסו בל ילוחל: <130)
ילובג: 160-189
הובג: >190
LDL-Cholesterol 148.70 mg/dl
ץלמומ: <130 mg/dL
(תרכסו בל ילוחל: <100 mg/dL)
ילובג: 130-159 mg/dL
הובג: >160* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר רפי ביצור18/09/2013בהנחה שלא חל שינוי בטיפול התרופתי, אכן לא ברורה הסיבה לעליה הגדולה בערך ה- LDL
מומלץ לחזור על הבדיקה
מועדים לשמחה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)