מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליפוטור..האם ידוע על קושי בהירדמותצביקה23/07/2014
לוקח 20 מג' ..בלילה. אומרים שאפקטיבי בלילה.. אבל מאז יש לי קושי בלהירדם. האם האפקטיביות היא אכן רק בלקיחה בלילה או אפשר לקחת נניח בערב או אחר הצהרים... או אולי בבוקר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצביקה
ד``ר רפי ביצור30/07/2014זו אינה תופעת לוואי נפוצה, אך מטופלים בודדים דווחו על כך.
מאחר ומשך הפעולה של הליפיטור ארוך, ניתן לקחתו בבוקר, וכך היעילות נשמרת וברוב המקרים בעיית ההירדמות נפתרת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריטריונים להשתתפות ברכישת פרדקסהאברהם גטניו21/07/2014
אני נוטל קומדין שנים רבות בגלל פרפור כרוני ומומלץ לקוצב .
ברצוני לעבור לנטילת פרדקסה . הקרדיולוג ורופאת המשפחה ממליצים . קופ"ח מאוחדת לא מאשרים
בטענה שהתרופה אינה בסל. אני בן 68 .
אבקש עזרתכם במידע לגבי הקריטריונים המפורטים שניתן לטעון לכפות אישור השתתפות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים להשתתפות ברכישת פרדקסה - תגובה
ד''ר יצחק בייגל22/07/2014שלום מר גטניו
קבוצת התרופות החדשות המכונות NOAC - ואשר פרדקסה הינה חלק מהן- מטרתן דילול הדם במגוון מקרים- כולל בזמו פרפור פרוזדורים- כמו במקרה שלך. מספר מחקרים הראו כי תרופות אלה הינן יעילות לפחות כמו קומדין ובטוחות יותר. יחד עם זאת הקופות דורשות שהמטופל עיעמןד במספר קריטריונים לפני שהקופה מאשרת את השימוש בתרופה. הקריטריונים הינם גיל מעל 75, קיום מחלות נלוותץ כסוכרת, יתר לחץ דם או אי ספיקת לב ואירוע מוחי בעבר. במדה ויש לך 3 מהקריריונים הנ"ל ( או במקרה של אירוע מוחי מספיק קריטריון אחד נוסף בלבד- אזי על הקופה לאשר לך את לקיחת הפרדקסה. בנוסף= מטופל אשר אצלו תחת טיפול בקומדין בדיקת הINR היתה גבוהה מ5 לפחות פעמיים- זכאי גם הוא לקבלת התרופה
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדקסה
גטניו22/07/2014מלבד העניין של מחיר התרופה הגבוה אני מבין מדבריך שפרדקסה עדיפה על קומדין . האם נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדקסה - תגובה
ד''ר יצחק בייגל22/07/2014אכן כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בשומני הדםמשה14/07/2014
שלום אני בן 27 בריא נוטל רואקטן 8 חודשים נשאר לי עוד חודש בלבד.
עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות:
TRIGLYCERIDES 227 mg/dl
CHOLESTEROL 172 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 34 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 92.2
NON-HDL_CHOLESTEROL 138 mg/dl
הטרצגלידים עלו לי מאוד התוצאה מאוד גבוהה מה עושים?
האם ניתן להשלים את החודש האחרון בתוצאה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הטיפול זה היה בין 80 ל100
משה14/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר רפי ביצור14/07/2014ערך הטריגליצרידים מעט גבוה, קרוב לודאי עקב השימוש ברואקוטן. ערך כזה (שאינו מאד גבוה) אינו מסוכן בטווח הקצר. לכן, אם נותר לך חודש אחד של טיפול - מבחינה זו ניתן להשלימו ללא חשש.
תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון - חיוניים תמיד, ויסייעו גם בשמירה על ערכים סבירים של טריגליצרידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור רפי ביצור
משה14/07/2014בעת סיום הרואקטן הערך אמור לחזור לנורמה? הוא כבר הגיע לי ל180 ולאחר מכן חזר ל116 ועכשיו הגיע לשיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר רפי ביצור14/07/2014אם הרואקוטן הוא הסיבה לעליה - בהחלט כן.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת תופעה ידועה של הרוקאטן לא?
משה16/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר רפי ביצור16/07/2014אכן.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Red Yeast Riceאורן14/07/2014
שלום ד"ר ביצור,
בבדיקות דם אחרונות נמצא כי פרופיל שומני הדם שלי מראה כולסטרול וטריגליצרידים גבולי גבוה. על מנת לשפר את המצב אצטרך לבצע שינויים בתזונה ופעילות גופנית. האם Red Yeast Rice יכול לעזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר רפי ביצור14/07/2014Red Yeast Rice יכול לעזור מהסיבה הפשוטה שהוא מכיל סטטין. ההבדל בינו ובין תרופות הוא שמאחר ואין פיקוח על תהליך הייצור שלו (מאחר והוא מוגדר כתוסף ולא כתרופה) הרי שתכולת הסטטין בו משתנה מיצרן ליצרן ואף מחפיסה לחפיסה של אותו יצרן. בחלק מהמקרים אף נמצאו בתוספי Red Yeast Rice חומרים הרעילים לכליות.
אין צורך בכל תוסף שהוא. תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון - חיוניים תמיד. מעבר לזה, הצורך בטיפול תרופתי - תלוי בגורמי הסיכון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ביצור משועמםיגאל08/07/2014
ביצור שלום,
אין בעיה בכך שאתה שואל את עצמך (אורן) וגם עונה לעצמך. אם היית מעיד על עצמך כנוטל סטטינים אז היית יכול להיות הוכחה חיה לשיפור בקוגניטיביות ומסוגל לשאול וגם
לענות בהפרשי זמן של שניות ספורות.
האם הסטטינים גורמים לפיצול אישיות?
אבל כאמור אין לי בעיה עם הנ"ל כל עוד אתה לא מתחזה ופולש לפורומים של רופאים אחרים ולועג לך.
תתביש לך ביצור (אורן) !!!
נ.ב. נראה אם יש לך ביצים להשאיר את מה שכתבתי לך, ותקח את זה לתשומת לבך.
הפורום שלך ישפוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מע עדיף
רונן12/07/2014דר׳ ביצור
לדעתך למי פחות סיכון קרדיווסקולרי. אחד עם LDL 90 ללא סטטין או אותו אחד עם טיפול בליפיטור 80 מג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן
ד``ר רפי ביצור12/07/2014סטטינים מפחיתים את הסיכון הקרדיו-וסקולרי בכולם, גם בכאלה עם ערכי כולסטרול בטווח הנחשב יחסית נמוך.
עם זאת, הצורך בטיפול תלוי לא רק ברמת הכולסטרול אלא בהערכת הסיכון הכוללת, מאחר ואם הסיכון מלכתחילה נמוך, הרי שהירידה הנוספת בסיכון היא זניחה. כך, למשל, מי שלקה בהתקף לב (ולכן מוגדר כבעל סיכון גבוה) זקוק לטיפול בסטטין גם אם ערכי הכולסטרול שלו נמוכים. לעומת זאת אדם בריא ללא כל גורמי סיכון - לא יפיק תועלת משמעותית מטיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולאורן06/07/2014
שלום,
אני בן 35 עם כולסטרול 270 (1.78 משקל 90 ק"ג)
LDL - 180
HDL - 52
TG - 180
אבי סבל מעודף כולסטרול ועבר התקף לב בגיל 62.
עקב הנ"ל הומלץ לי להתחיל טיפול בסטטינים, אך עקב גילי הצעיר הייתי רוצה לדעת קצת יותר על תופעות לוואי (מלבד התכווצויות שרירים). קראתי על תופעות אפשריות של פגיעה בשרירים ואף ביכולת קוגנטיבית במידה השימוש בתרופה הוא במשך שנים רבות. להתחיל טיפול כזה בגיל כה צעיר מעלה בי חשש מסוים לטווח הארוך. האם יש אמת בכך? האם יש כיום איזשהן אלטרנטיבות טובות יותר?
האם יש יתרון לשילוב תוסף CO/Q10 בזמן טיפול בסטטינים?
כל עצה או הכוונה תתקבלנה בברכה.
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
ד``ר רפי ביצור06/07/2014בנוכחות שילוב של רמת כולסטרול "רע" (LDL) גבוהה וסיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר, טיפול בסטטינים (בנוסף לאימוץ אורח חיים בריא - תזונה, פעילות גופנית סדירה והמנעות מעישון) הנו הגיוני.
סטטינים אינם פוגעים ביכולת הקוגניטיבית בשימוש ממושך. נהפוך הוא - במחקרים רבים נמצא כי בנוטלי סטטינים לא היתה שכיחות מוגברת של דמנציה או מחלת אלצהיימר, ובחלק מהמחקרים אף נמצאה שכיחות מופחתת של מצבים אלה. קיימים דיווחים בודדים, שמהימנותם אינה ברורה, על ירידה בזיכרון בזמן טיפול בסטטינים, וגם במקרים אלה תופעה זו חלפה עם הפסקת הטיפול.
אין כל הוכחות ליעילות כלשהי למתן CoQ10 במטופלי סטטינים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול - המשך
אורן06/07/2014ד"ר ביצור,
ראשית תודה רבה על תגובתך.
קיבלתי מרשם לליפיטור אך בבית המרקחת קיבלתי TORID. האם יש הבדל? האם 10 מ"ג ביום הוא מינון מקובל בשלב הזה? האם לאחר תקופה של פעילות גופנית ושינויים תזונתיים ניתן להפחית במינון או אולי לבדוק אפשרות של הפסקת הטיפול התרופתי ומעקב?
האם יש דברים כלשהם שניתן לעשות על מנת להימנע מהאפשרויות של נזקים כלשהם שעלולים לנבוע משימוש ארוך טווח בסטטינים (בעיות אפשריות בכבד וכו')
בעניין הספרות הרפואית, קראתי מס' דברים שאשמח לשתף ולשמוע את תגובתך.
אתה בטח מכיר את הזרם הטוען כיום כי כולסטרול הוא דבר טוב שהגוף מייצר בכמות הרצויה לו. המאמרים מתארים את הכולסטרול כחומר איטום שהגוף מייצא כל מנת להגן על העורקים עקב תהליך דלקתי. לטענתם, הסטטינים מייצרים אשליה של פתרון הבעיה כשלמעשה הם אמנם מורידים ערכי כולסטרול אך לא פותרים את הבעיה האמיתית (התהליך הדלקתי בגוף) שהוא ה"עבריין" האמיתי. חלק מהמאמרים אף טוענים כי סטטינים הוכחו כיעילים במקרה שניוניים ושאין ביסוס לטענה כי הם אפקטיביים במניעת התקף לב ראשון. אשמח לשמוע ממך בעניין.
המון תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן
ד``ר רפי ביצור07/07/2014כל הסטטינים היום גנריים (דהיינו הפטנט עליהם פג והם מיוצרים ע"י חברות שונות). TORID וליפיטור הן גרסאות של אותה התרופה, עם אותו חומר פעיל (כמו אקמול ודקסמול, למשל). מינון של 10 מ"ג נחשב למינון נמוך (המינון המקסימלי הוא 80 מ"ג), כך שהוא סביר כמינון התחלתי. מאחר וגורמי הסיכון אצלך (סיפור משפחתי ורמת LDL גבוהה) לא ישתנו בהרבה עם שינוי אורח החיים (שחשוב מאד בפני עצמו) סביר להניח שתצטרך להמשיך בטיפול.
שימוש ארוך טווח בסטטינים אינו כרוך בנזקים משמעותיים שכיחים. כאבי שרירים יכולים להיות, וכדי להימנע מהם חשוב לוודא שתפקודי בלוטת המגן ורמת ויטמין D תקינים, ולהימנע משימוש בתרופות (המעטות) היכולות לגרום לאינטראקציה עם הסטטינים (בעיקר סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה ומיץ אשכוליות).
לעתים יכולה להיות עליה קלה בערכי הסוכר, וגם אחרי דבר זה יש לעקוב.
סטטינים אינם גורמים למחלות כבד, ואפילו ה- FDA הסיר לפני כשנה את הדרישה לעקוב אחר תפקודי כבד באנשים המטופלים בסטטינים.
ולגבי ה"זרם", נו טוף. מאיפה להתחיל?
"כולסטרול הוא דבר טוב שהגוף מייצר בכמות הרצויה לו". גם תאים הם דבר טוב שהגוף מייצר בכמות הרצויה לו. לכן חלילה לנו מלהרוג את תאי הסרטן שגופנו מייצר... וברצינות: גופנו זקוק לכולסטרול, אך בכמות קטנה בהרבה ממה שיש לך. העודפים - שוקעים בעורקים ועלולים לגרום להתקפי לב וטרשת עורקים.
"הסטטינים מייצרים אשליה של פתרון הבעיה כשלמעשה הם אמנם מורידים ערכי כולסטרול אך לא פותרים את הבעיה האמיתית (התהליך הדלקתי בגוף)". לא נכון. כולסטרול הוא ה"דלק" של התהליך הדלקתי, ולסטטינים יש השפעות נוגדות דלקת בנוסף להורדת הכולסטרול.
"סטטינים הוכחו כיעילים במקרה שניוניים ושאין ביסוס לטענה כי הם אפקטיביים במניעת התקף לב ראשון". לא נכון. מס' מחקרים גדולים הראו כי באנשים שנמצאים בסיכון גבוה להתקף לב (אך לא חוו עדיין התקף) סטטינים מורידים את הסיכון במידה משמעותית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה
אורן07/07/2014ד"ר ביצור,
אני מאוד מאוד לך, למדתי רבות מתשובתך.
האם אתה מכיר Niacin? האם שימוש בתוסף זה יכול לתרום במשהו?
תודה רבה!
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן
ד``ר רפי ביצור07/07/2014ניאצין בכמויות קטנות המצויות בתוספים אינו עושה דבר. במינונים גבוהים מאד הוא יכול להוריד ערכי כולסטרול, אך גורם לתופעת הסמקה בשכיחות מאד גבוהה. ניאצין הנמכר כ- NO FLUSH אינו מכיל חומר פעיל כלל. ניאצין כתרופת מרשם (מינונים גבוהים בתצורה הגורמת לפחות הסמקה) נבדק בשני מחקרים גדולים ונמצא שאינו מוסיף לסטטינים במניעת מחלות לב.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בהחלט
אורן07/07/2014למיטב הבנתי (אולי אני טועה) ניאצין הוא סוג של ויטמין B, לעומת סטטין שהיא תרופה. במידה והשפעתם על הכולסטרול דומה, האם לדעתך יש מקום לנסות ראשית ניאצין ולראות מה ההשפעה? ובמידה והניאצין משיג תוצאות טובות להסתפק בכך?
תודה רבה.
ד``ר רפי ביצור07/07/2014ויטמין או תרופה? זו שאלה של מינון. התצרוכת היומית של ניאצין (ויטמין B3) היא כ- 20 מ"ג ליום. ע"מ להוריד כולסטרול יש צורך בפי 100 מזה. האם זה עדיין ויטמין?
ולגבי כולסטרול - מינונים נמוכים אינם משפיעים הרבה (אם בכלל), מינונים גבוהים כרוכים בתופעת הסמקה קשה בשכיחות גבוהה, כמו גם בסיכון להפרעה בתפקודי כבד, ניאצין הנמכר כ- NO FLUSH אינו מכיל חומר פעיל והחשוב מכל - העדויות שניאצין מקטין את הסיכון למחלת לב חלשות בהרבה מאשר לגבי סטטינים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTORID
אורן10/07/2014ניתנו לי 2 אפשרויות לשימוש - 10 מ"ג כל יום, או 40 מ"ג פעם בשבוע. נאמר לי שמינון יחסית גבוה יותר (40 מ"ג) פעם בשבוע יכול להיות טוב יותר לעומת שימוש יומיומי במינון הנמוך יותר. מדוע?
תודה,
ד``ר רפי ביצור10/07/2014בכל המחקרים בהם הודגמה יעילות הסטטינים במניעת מחלות לב השתמשו במתן של התרופה כל יום, ולכן זו צורת המתן המועדפת.
מתן חד-שבועי לא נבדק מבחינת היעילות במניעת מחלות לב. בכמה מחקרים קטנים נבדק מתן של פעם עד שלוש פעמים בשבוע במטופלים שסבלו מתופעות לוואי של כאבי שרירים, ונמצא כי יש ירידה של הכולסטרול, אך כאמור לא נבדקה היעילות במניעת מחלות לב.
לכן, אם יש צורך לקחת סטטין ואין סיבה מיוחדת- עדיף לקחת מדי יום.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל יוביקווינול שמעת?
מלכה07/07/2014מדובר בנגזרת שמספקת קו-אנזים Q10 זמין לשימוש למי שלא השיג תוצאות מספקות עם ה-Q10 הרגיל. יש המלצות רבות עליו ברשת ובפורומים, בהקשר של טיפול ברמות גבוהות של כולסטרול. ובמקביל, כמובן לא לדלג על התייעצות פרטנית עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם בגיל צעיר.ענבל03/07/2014
היי אני בחורה בריאה, בת 25.
בדיקות הדם שלי יצאו עם ערכים מאוד גבוהים לשומנים בדם:
כוסטרול-222,
LDL- 143
NON-HDL- 162
טרגליצרידים- 96
אני טבעונית מזה 4 חודשים. (הבדיקות הן מלפני שבועיים) השאלה היא מה עושים עם הערכים הגבוהים האלה והאם הם הגיוניים לבחורה כ"כ צעירה..(?)
כמובן שיש הסטוריה במשפחה של שומנים בדם, כולסטרול וכו', אבל האם אפשר "להלחם" בתורשה הזו? אני מניחה שהמעבר לתפריט טבעוני יטיב עימי בערכים האלו, נכון?.
איך ניתן להסביר שיש שומנים בדם אבל אני אינני שמנה כלל? (סתם עוד שאלה שמעניינת אותי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב
ענבל03/07/2014אין סכרת או הסטוריה של סכרת, לאבא שלי ואמא שלו (סבתי) יש הרבה שומנים בדם אבל אין מחלות לב, לסבתי מצד אמא יש מחלות לב, היא אחרי כמה צנתורים, אבל זה התחיל אצלה בגיל מבוגר... (אמא שלי בת 52 ובריאה לגמרי).
לא מעשנת, ומשתדלת לחיות אורח חיים בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
ד``ר רפי ביצור03/07/2014אם אין מחלת לב, סוכרת או ריבוי גורמי סיכון למחלת לב (עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר, יתר לחץ דם וכו') - התוצאות תקינות לחלוטין
תזונה בריאה, המנעות מעישון ופעילות גופנית סדירה יכולים לסייע. השפעתם על הבריאות חשובה מאד, אך על רמת הכולסטרול - בד"כ איחנה גדולה.
אין בהכרח קשר בין משקל הגוף לרמת הכולסטרול. יש אנשים רזים שגופם מייצר כולסטרול בכמות גדולה, וקיים גם המצב ההפוך. לשמירה על משקל גוף תקין חשיבות גדולה גם בלי קשר לרמת הכולסטרול.
בנשים צעירות אחת הסיבות האפשריות לעליה בערכי הכולסטרול היא שימוש בגלולות למניעת הריון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.
ענבל03/07/2014תודה על התשובה המהירה!.
אני לוקחת באופן קבוע גלולות מזה 10 שנים. אבל בארבעת החודשים האחרונים הפסקתי כליל. אתה חושב שזה שהפסקתי לקחת גלולות, וזה שעברתי לטבעונות עשוי גם כן- להטיב עימי בעניין הכולסטרול והשומנים בדם?
האם שומנים וכולסטרול בדם משפיעים על איכות החיים שלי כבר היום? זאת אומרת, ברגע שהערכים ירדו, אני אמורה להרגיש טוב יותר או משהו? זה משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
ד``ר רפי ביצור03/07/2014כמו שציינתי, ערכי הכולסטרול שלך תקינים לחלוטין לאישה צעירה ובריאה.
הפסקת הגלולות והשינוי התזונתי החלו לפני 4 חודשים והבדיקות הן מלפני שבועיים, כך שהבדיקות כבר משקפות את השינויים שעשית.
ערכי כולסטרול גבוהים אינם גורמים לתחושה רעה כלשהי, כך שכל שינוי בהרגשתך לא יכול להיות מיוחס לשינויים בערכים אלה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת ?שושנה02/07/2014
אני בת 58 לא מעשנת,מזה כמה שנים מקבלת סיבסטטין 20 וטריטייס
לפני כ5 שנים אובחנה אצלי איסדירות בדופן עורק קרוטיס פנימי,ושנה אחר כך הצרות של 25% עקב רובד
פיברוטי,מאז אני במעקב פעם בשנה, רופא משפחה נתן לי עקב הממצא מיקרופירין 75,
היות ויש ממצא בעורק הקרוטיד , האם זה נותן איזושהיא אינדיקציה לגביי הצרות גם באחד הכליליים בלי
שאדע על כך?האם יכול להיות מצב שיש גם באחד מהקורונריים היצרות כלשהיא,שלא ידוע עליה? איך ניתן
לדעת אם יש בעיה? לפי אילו בדיקות? יש המלצה כלשהיא איך לנהוג בעיניין כזה? מה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת ? - תגובה
ד``ר רפי ביצור02/07/2014טרשת בעורקי הצוואר יכולה להיות מלווה גם בטרשת בעורקי הלב, אך אין הכרח שכך יהיה.
חשוב לוודא שרמת הכולסטרול נמוכה מספיק (ואם לא - לשנות את הטיפול בסימבסטטין), שלחץ הדם מאוזן, שאין סוכרת וליטול את האספירין.
יש להקפיד על תזונה בריאה, ולאחר קבלת אישור מהרופא המטפל - על פעילות גופנית סדירה.
אם יש סימפטומים המחשידים לבעיה לבבית (כאבי חזה, קוצר נשימה וכו') - יש לפנות לרופא המטפל על מנת שישקול את הצורך בבירור (כולל בדיקה במאמץ, אם צריך).
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט בנוגע לנטילת אספיריןאריה23/06/2014
שלום
אני בן 50, עם סכרת סוג 2 שלא טופלה במשך שנים (הכחשה...), וכעת לאחר דיאטה והצלחה באיזון הסוכר והכולסטרול בשנה האחרונה. מטופל בסטטינים ובמטפורמין. עם היסטוריה משפחתית של בעיות סוכר ולב. לאחרונה המליצה לי הרופאה שלי על נטילת אספירין כטיפול מונע. ההתלבטות שלי מאד גדולה כיוון שאינני רוצה ליצור תלות בתרופה קבועה נוספת. קראתי גם שיש לזה סיכונים, ובעיקר דימום במערכת העיכול, וכן סיכון גדול להתקף לב אם מפסיקים ליטול את התרופה. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין זה, וכן, האם כדאי לי ללכת גם באופן פרטני לחוות דעת שנייה אצל מומחה.
מודה לכם עד מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבט בנוגע לנטילת אספירין - תגובה
ד''ר יצחק בייגל26/06/2014שלום אריה
לפי תיאורך קימים אצלך מספר גורמי סיכון - סוכרת, כולסטרול, סיפור משפחתי, מין זכר וגיל- המעמידים אותך בסיכון מוגבר לפתח מחלת לב וכלי דם. בנוכחות גורמי סיכון כאלה מקובל להמליץ על נטילת אספירין במטרה להפחית את הסכנה. אומנם בנטילת אספירין קיים סיכון מסוים קל לדמם ממערכת העיכול ואולם כאשר משקללים אצלך את התועלת בנטילת אספירין מול הנזק נראה לי כי התועלת הצפויה בלקיחת אספירין עולה על הסבירות לנזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטן ושומנים בדםמשה15/06/2014
שלום בן 27אני לוקח 7 חודשים רואקטן עוד חודשיים מסיים.
השומנים אצלי בדם כל חודש מראים משהו אחר :
לדוגמא כולסטרול 195
טרצגלידים 165
. חודש שעבר ששמרתי על תזונה פחות או יותר הכולסטרול היה 160 וטרצגלידים 110.
אף לא היתה לי בעיה של שומנים בדם האם זה מהרואקטן? בעת גמר הטיפול השומנים יורדים לנורמה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר רפי ביצור15/06/2014רואקוטן עלולה לגרום לעליה ברמת שומני הדם
הערכים שציינת אינם גבוהים מאד ואינם מצריכים בפני עצמם הפסקה של הטיפול, אם יש בו צורך
עליה בשומי הדם עקב רואקוטן חולפת עם הפסקת הטיפול
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרויות חוזרותיקי13/06/2014
שלום רב
אני בן 75 . ספור לבבי מייגע ... נתוח מעקפים . 15 צינתורים . 4 סטנטים . אי ספיקה דיאסטולית .
קיימת תופעה של הצרויות חוזרות ונשנות במעקף ורידי (RCA) כמעט מייד לאחר פתיחת הצרות שמתפתחת בו .פעם כעבור שבוע , פעם כעבור חודש . וכו" .כמובן אני מטופל כל העת באספירין ופלויקס .
הקרדיולוג שלי החליט לא לצנתר יותר .
מה הסיבה לתופעה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקי
ד``ר רפי ביצור13/06/2014שאלה מצוינת, שאין לי תשובה עליה....
היצרויות הקורות שבוע עד חודש לאחר הפתיחה אין נובעות מטרשת העורקים הקשורה לכולסטרול (תהליך זה לוקח זמן רב יותר). מאחר ולפי מה שכתבת כל ההיצרויות החוזרות הן באותו מקום, זה מרמז על בעיה מקומית באותו מעקף. מהי - איני יודע לצערי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות בעייתיות?ענבל11/06/2014
שלום,
אני בת 32 ובבדיקת דם שגרתית אלה התוצאות:
כולסטרול כללי 198
HDL 67
LDL 122.6
טריגליצירידים 42
האם התוצאות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד``ר רפי ביצור11/06/2014אם אין מחלת לב, סוכרת או ריבוי גורמי סיכון למחלת לב (עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר, יתר לחץ דם וכו') - התוצאות תקינות לחלוטין
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לחץ דםיאיר02/06/2014
שלום
בן 39
במדידות במרפאה לחצי השם משתנים, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים מעט גבוה.
לא מעשן, לא סוכרתי, אך יש עודף משקל.
קיבלתי הפניה לבדיקת הולטר לחץ דם, מצ"ב סיכום התוצאות.
האם זה תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לחץ דם - תגובה
ד''ר יצחק בייגל05/06/2014שלום יאיר
לחצי הדם שציינת נראים סבירים ואינם מחייבים טיפול תרופתי. יחד עם זאת מומלצים בהחלט הרגלי חיים נכונים ובעיקר הפחתה בצריכת המלח היומית, פעילות גופנית יומיומית ותזונה בריאה כדי שיעזרו לך בירידה במשקל שיכולה להביא בעתיד ליתר לחץ דם ומחלות מטבולית נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ב micropririn 75mgקורן יצחק27/05/2014
לאחר לקיחת התרופה במשך כשבועיים הבטן התחילה לכאוב ,הפסקתי לקחת,והכאב
חלף.מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקורן יצחק
ד``ר רפי ביצור27/05/2014ראשית, יש לוודא שאכן יש צורך בטיפול באספירין.
אם יש צורך כזה - ניתן לשלב אספירין עם תרופות המונעות הפרשת חומצה בקיבה, או להחליף את האספירין בתרופה אחרת כגון קלופידוגרל.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה מסודרת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - משמרת לילהסטודנט13/05/2014
שלום.
שאלה לגבי בדיקת דם: אני הולך בעוד כמה ימים לבצע בדיקת פרופיל שומנים. כידוע, יש צורך ב 10-12 שעות צום. מדי פעם אני עובד בלילות. האם מותר לבצע את הבדיקה אחרי משמרת לילה, על הבוקר, אם שמרתי על הצום במלואו ופעם אחרונה אכלתי בסביבות 8 בערב?
העבודה היא לא פיזית, אך עדיין הגוף לא נמצא במצב מנוחה - האם יש השפעה לזה על ערכי כולסטרול וסוכר באופן קצר טווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסטודנט
ד``ר רפי ביצור14/05/2014ניתן בהחלט לבצע את הבדיקה בתנאים אלה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם אחרי עבודת לילה
סטודנט14/05/2014תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)