מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- LDL גבוהאלכס11/09/2013
שלום. עשיתי היום בדיקת דם, והכולסטרול יצא די גבוה: LDL 137, HDL 63, TRIG 63, סך הכל 213. משום מה, הליפמיק אינדקס מראה תקין. איך הוא יכול להיות תקין, אם הLDL גבוה?
היתי בצום 12 שעות. בן 31, ללא מחלות רקע להיום. יש צורך לאמר, שעקב עיסוק בפיתוח גוף, התחלתי בשנתיים האחרונות לאכול יותר, ויחד עם זה - גם אוכל עם הרבה שמן: שווארמה, פיצה, המבורגר וביצים, כלומר הדיאטה רחוקה מאידאלית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכס
ד``ר רפי ביצור11/09/2013הערך הרצוי של כולסטרול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
עבור גבר בן 31, אם אין לך גורמי סיכון - הרי שערך הכולסטרול שלך תקין.
כמובן שחשוב להקפיד על תזונה בריאה (רצוי בהנחית תזונאי/ת), פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) והימנעות מעישון.
בריאות שלמה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל באבחנהgva06/09/2013
שלום ושנה טובה ובריאה .
אבקש לשאול מה ההבדל בין 2 אבחנות:
1. התקף לב .
2. אוטם שריר הלב עם הרחבה ותומך בעורק .
האם באבחנה ראשונה של התקף לב שלא נגרם כתוצאה מעצרות בעורק חובה לתת לחולה תרופות ממשפחת הססטינים .
האם באבחנה השניה נדרש ומתחייב בגלל ההרחבה והתומך שהוכנס לעורק לתת לחולה תרופות ממשפחת הססטינים להורדת שומנים בדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- gva
ד``ר רפי ביצור08/09/2013התקף לב הוא שם נרדף לאוטם שריר הלב.
הרחבה ותומך בעורק הוא הטיפול שניתן להתקף / אוטם
ברוב המכריע של המקרים, למעט מקרים יוצאים מן הכלל ונדירים, יש צורך בטיפול בסטטינים לאחר אוטם / התקף.
בריאות שלמה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטור- אי לקיחת התרופה לחודש וחציאורליה29/08/2013
שלום. אמי בת 73 לקחה ליפיטור 20 מספר שנים והייתה מרוצה מהתרופה. לפני חודשיים החליפו לה לליפיטור 20 בנוסחה החדשה שגרמה לה תופעות לוואי והיא הפסיקה לקחת את התרופה לפני כשבועיים. במקום זאת, לקחה סטטור 10 כיומיים שגרם לה כאבי ראש והפסיקה זאת גם כן. בנוסף, היא לוקחת תרופה ליתר לחץ דם באופן קבוע. היא נוסעת לחו"ל בקרוב לשבועיים ואינה מעוניינת לנסות כרגע תרופות אחרות לכולסטרול אלא רק לאחר שובה מחו"ל כלומר היא איננה לוקחת כלל תרופה לכולסטרול כרגע.
1.מה דעתכם על הפסקת תרופה לכולסטרול לתקופה של חודש וחצי עד חזרתה מחו"ל ?
2. נשארו לה כ- 10 כדורים מהליפיטור הקודם. האם כדאי שתקח זאת למרות שזה לא יספיק לכל התקופה ?
3. מדוע הופסק השימוש בליפיטור קודם?. האם משהו לא תקין התגלה בו?
אודה על מתן תשובות בהקדם. בברכה, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפיטור- אי לקיחת התרופה לחודש וחצי - תגובה
ד''ר יצחק בייגל02/09/2013שלום אורלי
בעיקרון מומלץ לקחת את הסטטינים באופן קבוע ללא הפסקה. יחד עם זאת- במידה ויש תופעות לוואי ובמיוחד מאחר שאמך נוסעת לחול ואינה רוצה להסתכן שם בתופעות לוואי- ניתן להפסיק את התרופה ואולם מומלץ לצמצם את תקופת הפסקת לקיחת לתרופה לזמן הקצר ביותר
לגבי הליפיטור שנשאר לה- במידה והיא מסוגלת לקחת אותו ואין לה תופעות לוואי- ניתן לקחתו
ליפיטור לא הופסק וניתן למצאו בחלק מבתי המרקחת. נכנסו לשוק תרופות גנריות שמבחינת ההרכה הכימי שלהן הן מכילות אותו חומר כמו בליפיטור המקורי
יום טוב ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפיטור - אי לקיחת התרופה לחודש וחצ
אורליה02/09/2013תודה רבה על תשובתך ושנה טובה. אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת שומנים ,כולסטרול וCPK מאוד גבוהסיגלית27/08/2013
שלום
רציתי לשאול אם חוץ ממשפחת הסטטינים יש עוד תרופות יעילות / אוף לייבל /נסיוני להורדת רמת השומנים וכולסטרול ללא תופעות לוואי של פגיעה בשריר.
אימי לאחרונה נבדקה ועלו התוצאות הבאות:
כולסטרול 600
טריגלצירידים 4000 כנ"ל cpk .
יש לה היסטוריה של רמות גבוהות ביותר (1000 -2000 לכל היותר),אבל הפעם זה ממש מוגזם .
עקב מינון מופרז שניתן לה ע"י הרופא המטפל הקודם של ליפיטור ,הופסק מתן תרופות מסוג סטטינים כי הם גרמו לכאבי שרירים עזים ורבדומיוליזה .
מה האופציות שנותרו? אם אין פתרון אזי צריך להיות משהו שיוכל לשמר את המצב הקיים כי בנתיים יש רק החרפה במצב.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המענה הזריז לשאלתי!
סיגלית27/08/2013אנחנו ניצור קשר בקרוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים וסוכרים בדםשאלה26/08/2013
שלום,
אני בת 24 ולאחרונה ביצעתי בבדיקות דם מקיפות לאחר כ4 שנים שבהן לא נבדקתי וגיליתי שהיתה עליה מאוד משמעותית ברמת הסוכר והכולסטרול. הם לא נמצאים ברמות קריטיות אבל כן מעבר למקסימום ובהתחשב בגיל שלי זה לא מצב סביר והוא ככה"נ נגרם מטיפול ארוך ברואקוטן וכן תזונה לקויה עתירה בעיקר בסוכרים פשוטים בשנים האחרונות.
קיבלתי תפריט חדש אבל מה שלא הצלחתי להבין זה האם ה"נזק" שנגרם עד כה הוא הפיך או שמא מעכשיו התפריט החדש ימנע החמרה אך לא יחזיר אותי למצב הקודם (לדוגמא, בבדיקה האחרונה רמת הטריגליצרידים שלי עמדה על 50 והיום על 150)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים וסוכרים בדם - תגובה
ד''ר יצחק בייגל27/08/2013שלום אלה
שמירה נכונה על כלכלה ופעילות גופנית אמורה גם למנוע נזקים בעתיד וגם יכולה להפחית ולתקן נזק במידה ונגרם . רמות הטריגליצרידים שאת מציינת אינן חורגות בצורה משמעותית מהנורמה ובנוסף נזק מטריגליצרידים- במידה ונגרם- הינו פחות משמעותי מהפרעות ברמת הכולסטרול
בהצלחה, שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה לילדותאפרת ג'יין26/08/2013
יש לי שתי בנות בנות 15 ו-11 לפני כ4 חודשים מתוך בדיקת דם שערכתי לגדולה גיליתי לה ולשניה ערכי כולסטרול גבוה. לאחר דיאטה קפדנית לגדולה הערכים ירדו לנורמה אך לקטנה הערכים עלו . אני חייבת לציין כי הקפדנו מאוד על הדיאטה ואף על פעילות גופנית.
כולסטרול עלה מ222 ל230 LDL עלה מ145 ל-166 ו NON HDL עלה ך188 מ183
מה עלי לעשות ? הילדה מאוד מדוכאת . במהלך התקופה היא ירדה במשקל על אף שהיא לא שמנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה לילדות - תגובה
ד''ר יצחק בייגל27/08/2013שלום גיין
הטיפול בהיפרכולסטרולמיה אצל ילדים מבוסס בראש וראשונה על הרגלי חיים- בעיקר תזונה - ורק במקרים יותר חמורים ושאינם מגיבים לטיפול בהרגלי חיים- רק אז יש לשקול טיפול תרופתי. בנוסף בגיל ההתבגרות וכתוצאה משינויים הורמונליים יכולים לחול שינויים בפרופיל השומני ם שחולפים בהמשך.
לגבי 2 בנותייך בשלב הראשון הייתי מציע להתיעץ עם תזונאית ולעקוב למשך 4-6 חודשים נוספים לפחות, במידה וגם אז לא תהיה הטבה - רצוי להתייעץ עם מומחה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תומך כגורם לדלקת בעורקאיציק21/08/2013
שלום.
עברתי אוטם שבמהלכו הוכנס תומך לעורק לאחר פתיחתו .
הבנתי שכתוצאה מפתיחת הסתימה והכנסת התומך נוצרה דלקת בעורק .
שאלתי :
איזו תרופה מכל התרופות שרשמתי פותרת את בעיית הדלקת והאם אצטרך לקחת אותה כל חיי .
חוסמי ACE
חוסמי ביטא
אספרין
חוסם ADF
ססטינים
תוודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומך כגורם לדלקת בעורק - תגובה
ד''ר יצחק בייגל24/08/2013שלום איציק
פרט לחוסמי ADF כל שאר התרופות ניתנות לכל החיים מאחר והן משפרות את הפרוגנוזה לאחר התקף לב
שבוע טוב ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשור ללב?דן21/08/2013
שלום רב
האם אחת מבעיות לבביות יכולה לגרום לתשישות וחולשה מיד אחרי יציאה בשירותים.? (ללא מאמץ כלל )
במקרה הטוב התשישות נמשכת משך שעתיים שלוש ולאחר מכן הכל כרגיל ובמקרה הרע גם 8-9 שעות.
כולסטרול 187 הרע נמוך . הטוב גבוה מאד.
לחץ דם 60-90 בדר"כל
דופק68-74
רופא כללי + גסטרולוג אין הסבר בשטח שלהם-אולי לבבי?
יש לציין בקייץ מרגיש יותר חולשה.
לפני שנים עשיתי אקו לב- בסדר .
יש לך אולי כוון עבורי .
כך במשך שנים
לאדם מבוגר שיושב רוב הזמן .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשור ללב? - תגובה
ד''ר יצחק בייגל24/08/2013שלום דן
מהתלונות שאתה מתאר קשה מאוד לקבוע אבחנה. מציע שתבדוק דפק ולחץ דם בזמן הרגשת החולשה- כדי להבין האם הם הסיבה לכך- ובמידת האפשר תפנה לבדיקת רופא תוך זמן קצר כדי שיוכל לבהדוק אותך בזמן תחושת החולשה. במידה ולא נעשה אקו לב בשנתיים שלוש האחרונות- הייתי ממליץ לחזור
שבוע טוב ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך ל"ירידה בכולסטרול"נירית20/08/2013
שכחתי להוסיף,
שהורדתי כ- 2 ק"ג ממשקלי , ואני נלחמת לאכול פחות סוכר, ממתקים, שוקולד ועוגות.
לא מתנזרת לחלוטין אך משתדלת לעשות שינוי עם נושא הפחממות והסוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור25/08/2013מצטער על העיכוב בתשובה - הייתי בחופשה
ראשית - שאפו על השינוי באורח החיים, שסביר להניח שיש לו חלק משמעותי בשיפור בערכי הכולסטרול.
שנית - אם אכן אין גורמי סיכון כלשהם, קרוב לוודאי שאין צורך בטיפול תרופתי בערכים אלה. כדאי לפנות למרפאת ליפידים להערכה מעמיקה יותר של רמת הסיכון על מנת לקבל החלטה סופית.
בכל מקרה - חשוב להתמיד באורח החיים הבריא ולעקוב אחר ערכי הכולסטרול ושאר גורמי הסיכון.
שנה טובה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליצטמיה ורה ורמת ברזל נמוכהשוקי12/08/2013
בן 64 , פוליצטמיה ורה מטופל בהקזות .
בבדיקות דם נראה חוסר ברמת הברזל ובמאגר הברזל.
האם יש קשר לכך שהנני חווה ירידה חדה במסת השרירים בעיקר בגפיים בשנה האחרונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליצטמיה ורה ורמת ברזל נמוכה - תגובה
ד''ר יצחק בייגל13/08/2013שלום שוקי
שאלתך אינה מתחום בעיות שומני הדם והייתי ממליץ שתפנה לרופא המטולוג לתשובה. יחד עם זאת אציין כי הקזות דם גורמות לחסר ברזל- כפי שקורה אצלך. איני רואה קשר ישיר בין חסר הברזל לבין ירידה במסת השריר עליה אתה מתלונן אך כאמור אני מציע שהבירור בענינך יתבצע ע"י ההמטולוג המטפל בך בפוליציטמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לשומנים בדםהילה31/07/2013
שלום,
אני בת 27, גובה- 1.67 ושוקלת 65 קילו. אני מעשנת קרוב ל-6 סיגריות ביום. אני נוטלת כבר מעל 10 שנים גלולות יסמין ובשנתיים האחרונות גם יותירוקס לבלוטת התריס (מאחר ולא תפקדה כמו שצריך). בשנים האחרונות יש עלייה ברמת השומנים בדם שלי וכרגע זה עומד על כולסטרול- 283, hdl- 229 וטריגליצרידים- 481. אני אמנם לא עושה כושר גופני כלל, אבל ניסיתי לשנות את התזונה כדי להוריד את השומנים בדם וזה לא עזר. הרופאה שלי נתנה לי שתי תרופות- stator ו- lipanor. אני מאד מפחדת ליטול תרופות אלו בנוסף לגלולות וליותירוקס. מה יכולה להיות הסיבה שלי לשומנים בדם אם זה לא קשור לתזונה וגם לא תורשתי? האם יש תחלופה אחרת במקום תרופות? האם אני חייבת להפסיק לעשן עכשיו?
בתודה מראש,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד``ר רפי ביצור31/07/2013אתחיל מהסוף - "האם אני חייבת להפסיק לעשן עכשיו?" - כן!!! העישון מזיק ביותר ויפה שעה אחת קודם.
לגבי הטריגליצרידים והכולסטרול, ישנם כמה דברים שניתן לעשות:
1. לפנות לתזונאי/ת להתאמה אישית תזונה מוגבלת בפחמימות
2. להתחיל לעסוק באופן סדיר בפעילות גופנית
3. לנסות להפסיק לקחת את הגלולות - לעתים גלולות גורמות לעליה בערכי הכולסטרול והטריגליצרידים
4. לוודא שתפקודי התריס מאוזנים
5. לוודא שתפקודי הכליה תקינים ואין חלבון בשתן
אם כל אלה לא יעזרו - יהיה ככל הנראה צורך בטיפול תרופתי, אולם יש סיכוי טוב שאם תקפידי - יהיו תוצאות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותnbh29/07/2013
שלום
בן 42 לא מעשן משקל תקין בריא באופן כללי
בדיקות דם תקינות למעט
כולסטרול כללי 250
רע 190
טוב 60
האם להתחיל לקחת תרופות ?
תודה
שון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי
ד``ר רפי ביצור30/07/2013בערך כזה של כולסטרול "רע" מקובל בד"כ לטפל תרופתית אם יש גורמי סיכון נוספים למחלת לב או אם אין שיפור לאחר 3 חודשים של ניסיון שיפור התזונה (בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
מומלץ להיות במעקב רופא המשפחה. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
שבוע טוב ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה והתלבטותnbh20/07/2013
שלום
אני בן 42 בריא לא מעדן ולא סובל מעודף משקל
הכולסטרול הרע שלי 190
הטוב 60
הכללי 250
האם להתחיל לקחת כדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר רפי ביצור20/07/2013בערך כזה של כולסטרול "רע" מקובל בד"כ לטפל תרופתית אם יש גורמי סיכון נוספים למחלת לב או אם אין שיפור לאחר 3 חודשים של ניסיון שיפור התזונה (בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
מומלץ להיות במעקב רופא המשפחה. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
שבוע טוב ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותליאור19/07/2013
שלום.
עברתי אוטם שהוכר כתאונת עבודה .
האוטם הוכר לא בגלל שומנים בדם .
לא היו לי לפני האוטם שומנים בדם .
כשיצאתי מבית החולים קיבלתי תרופה נגד שומנים כטיפול מונע בשומנים .
כששאלתי את הרופא בית חולים מדוע נתן לי גם את הכדור הזה הרי אין לי שומנים גבוהים בדם טען "שלכדור יש אפקט נוסף מלבד הורדת כולסטרול שנקרא "אפקטים פלאוטרופיים" שמשפיעים ישר על תהליך הדלקת בעורק , השפעה על האנדותל ועוד " .
היום קופת חולים מסרבת לכסות את הכדור הזה בטענה שהכדור לא קשור לפגיעה בעבודה והוא ניתן למניעה בלבד .
אני מבקש לציין שבעקבות הפגיעה התחלתי לקבל מספר כדורים כולל את הכדור שקו"ח מסרבת לכסות ולפני הפגיעה לא קיבלתי את הכדורים האלה .
האם לדעתך קו"ח צודקת ואם לא מה ניתן לעשות ?
אודה לך באם תוכלי לפרט במקצת לגבי ההשפעה הנוספת שיש לכדור מלבד הורדת שומנים כפי שטען הרופא בבית החולים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלניק
ד``ר רפי ביצור19/07/2013בוא נפריד בין רפואה למינהלות...
מצד הרפואה - אכן חשוב שתיקח תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים. במטופלים לאחר אוטם שריר הלב תרופות אלה מקטינות את הסיכון לאירועים חוזרים. יש הטוענים שההשפעה נובעת פשוט מהורדת הכולסטרול לערכים נמוכים (שהם ככל הנראה אופטימאליים) ויש הטוענים שיש גם השפעות נוספות (כגון השפעות נוגדות דלקת). הויכוח בנושא זה בקרב העוסקים בתחום לוהט, ומסקנות חד משמעיות עדיין אין. מה שלא תהיה הסיבה - ההמלצה החד משמעית לחולים לאחר אוטם שריר הלב היא לטפל בסטטינים כך שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) תהיה פחות מ- 70.
מצד המינהלות - ממש אין לי מושג מה מבחינה משפטית נחשב "מניעה" ומה נחשב "טיפול". זו שאלה משפטית ולא רפואית...
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סטטינים.14/07/2013
ד"ר ביצור שלום
בעבר התעייצתי איתך לגבי בן משפחתי ואני חוזרת לשאול - האם מותר להפסיק נטילת סטטינים בבת אחת (10 מ"ג) על מנת לבדוק אם הם מקור לכאבים?
להפסיק כמה חודישם ולבדוק אם יש שיפור ואי פגיעה בערכי הדם?
(בן 76, עבר ארוע מוחי לפני שנה וחצי, ערכים מאוזנים של כולסטרול, לאחרונה עלייה קלה מאוד, כמעט ולא פעיל פיזית).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד``ר רפי ביצור14/07/2013בתיאום עם הרופא המטפל ניתן להפסיק הסטטין לשבועיים-שלושה.
אם מפסיק - ניתן להפסיק בבת אחת.
אם הכאבים לא ישתפרו משמעותית תוך שבועיים-שלושה - ככל הנראה אינם נובעים מהסטטין.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ש21/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקנו
ש15/08/2013שלום ד"ר ביצור
הפסקנו את הסטטינים לפני כשבוע וחצי.
במקביל חלה עלייה בלחץ הדם, מ150 על 60 בממוצע ל170 על 70 בממוצע.
. השינויים היחידים שקרו בתקופה זו נגעו להחלפת הוקטור 160 בוולסרטן 160 (אותה תרופה, מותג שונה זו פעם ראשונה שנטל את התחליף), כמו כן הוא קיבל לפני חודש זריקה שלישית הורמונלית לטיפול בערמונית (לאחר התחלת הטיפול הראשוני התחילה עליית לחץ הדם לפני 8 חודשים - האם ייתכן שיש אפקט מצטבר שגורם לעליית לחץ דם בכל סבב של הזרקת ההורמונים?), כמו כן הוא סובל מאף סתום כרונית ונוטל כמה חודשים אוטריוין בטיפות, בחודש האחרון מינון גבוה יותר ואף קיבל תרסיס לאף מרופא א.אוזן. גרון לטיפול באלרגיה (יכול לגרום ליתר לד?) וכאמור הופסקו הסטטינים. כל אלו התרחשו בתקופה האחרונה.
שאלה 1. מה מכל אלה הגיוני שישפיע על ה עליית לחת הדם או אף אחד מהם? את האוטריוין הוא מנסה להפסיק אבל זה בלתי נסבל (אף סתום תחושה של קוצר נשימה).
2. הוא מרגיש חום רב, סחרחורות עייפות ורופא המשפחה אמר טלפונית שאין צורך לבדוק אותו ושנעלה את מינון הכדורים. היום נוטל וקטור 160 בצהריים ונורבאסק בערב 5 מג. לכן אמר שאפשר או להוסיף לנל נורבאסק אחד ליום או וקטור. ולעקוב כמה ימים.
מה עדיף והאם לא כדאי פשוט שינטול 10 מג נורבאסק ביחד?
3. האם במצבו לחץ דם כזה מסוכן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור25/08/2013מתנצל על העיכוב בתשובה - הייתי בחופשה
לגבי לחץ הדם - ייתכן וקשור לטיפול ההורמונלי.
מאחר ולחץ הדם הדיאסטולי נמוך - יש להתנהל בזהירות. אם לחץ הדם לא השתפר בינתיים, ניתן לנסות שילוב של ולסרטן 160 + נורבסק 10 (אחד מהם בבוקר והשני בערב) תוך מעקב ל"ד והרופא המטפל.
אמנם זה אינו נושא הפורום, אבל חשוב לציין ששימוש ממושך בטיפות כגון אוטריוין יכול להחמיר את הגודש באף, וכדאי להמעיט בכך ככל האפשר. איני יודע איזה טיפול באלרגיה נתן רופא א.א.ג., כך שלא אוכל לומר אם יש לו השפעה על לחץ הדם. אם מדובר באנטי-היסטמין כלשהו - לא סביר שיש לכך השפעה.
בריאות שלמה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושנה טובה!
ש28/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)