מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרשת עורקיםמוטי06/07/2013
אני סובל משומנים בדם ומאוזן ע"י כדורים , כמו כן אני לא שמן , לא מעשן ולא שותה אלכוהול וגם עושה פעילות ספורט מידי פעם . בכל זאת אני לעיתים מרגיש תעוקה בחזה , לכן אני פוחד שמתפתחת אצלי טרשת עורקים.האם ישנה תרופה נגד טרשת עורקים ? באינטרנט ישנם הרבה תרופות שכיביכול מנקות את העורקים מטרשת . האם ישנה תרופה אמינה שניתן לקחת מהרופא לטיפול בטרשת עורקים ? ( אני בן 48 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטי
ד``ר רפי ביצור06/07/2013החדשות הטובות - ניתן בהחלט למנוע טרשת עורקים.
החדשות הרעות - אין כדור פלא למניעת טרשת עורקים.
מניעת טרשת עורקים מתבססת קודם כל על שמירה על אורח חיים בריא: תזונה בריאה, שמירה על משקל בריא, פעילות גופנית סדירה, הימנעות מעישון ומעקב סדיר אחר גורמי הסיכון השונים (ערכי שומני הדם, ערכי סוכר ולחץ-דם).
בחלק מהאנשים שמירה על אורח חיים בריא אינה מספיקה, ויש צורך בטיפול תרופתי לאיזון שומני הדם, לחץ הדם או רמת הסוכר. אם הסיכון לפתח מחלת לב גבוה, יש צורך בחלק מהמקרים לקחת אספירין.
אין ולו תוסף אחד שהוכחה יעילותו במניעת טרשת עורקים וסיבוכיה.
אם יש כאבי חזה - צריך להיבדק על ידי רופא המשפחה, שיחליט אם יש צורך בבירור נוסף (מבחן מאמץ, אקו או בדיקות נוספות - הכל לפי הצורך).
מומלץ להיות במעקב סדיר של רופא המשפחה. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי...
מוטי20/07/2013א. תודה על התשובה המהירה
המליצו לי לקחת אספירין במינון נמוך.
מהרוקח קיבלתי מיקרופירין 75 , האם מומלץ לקחת את הכדור ? ואם כן כמה פעמים ביום ובאיזו שעה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמוטי
ד``ר רפי ביצור20/07/2013מיקרופירין 75 מתאים לאלה הזקוקים לאספירין למניעת התקפי לב.
אין לי מספיק נתונים לדעת אם אתה זקוק לאספירין - מומלץ להתייעץ ברופא המשפחה המכיר אותך.
באלה הזקוקים לאספירין, המינון הוא כדור אחד ליום, אחרי אוכל.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה להורדת שומנים
מוטי20/02/2014שלום
מזה כמה שנים אני לוקח סימבקור להורדת שומנים. אחרי כמה שנים נראה שהגוף
" התרגל " לתרופה ובבדיקות הדם נראה כי ערך השומנים עולה , לכן ( מזה כמה חודשים ) הרופא שינה את סוג הכדורים וכיום אני לוקח את הכדורים " תוריד ". בזמן האחרון ישנה תופעה חדשה ( אני לא יודע אם זה מהכדורים ) אני מרגיש כאבים בצד ימין של הבטן ולפעמים גם במרכז הבטן , הפסקתי לקחת את הכדורים למשך שבוע והכאבים קצת חלפו. האם כדורים אלו יכולים לגרום לכאבים או לנזק כלשהו ? כמו כן הומלץ לי לקחת Q10 כדי להתגבר על תופעה זו . האם נכון לקחת Q10 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמוטי
ד``ר רפי ביצור20/02/2014עם כל הזהירות שב"יעוץ" אינטרנטי וירטואלי על סמך מידע חלקי בלבד:
1. אם הסימבקור אינו מוריד את רמת הכולסטרול במידה מספקת - המעבר לתוריד הגיוני.
2. כאבי בטן יכולים לנבוע מהכדורים, אבל זה אינו מאד אופייני. לכאבי בטן יכולות להיות סיבות רבות, ומומלץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקה.
3. יש הטוענים ש- Q10 יכול לעזור, אם כי אין לכך הוכחות טובות. ניתן לנסות ולראות אם עוזר.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולסטרולדפנה30/06/2013
שלום רב,
אודה להתייחסותך לתוצאות בדיקות הקולסטרול שלי.
אציין שלא הבנתי מהרופא המטפל שלי מה אומרות תוצאות הבדיקה.
אני מוכרחה להגיד שהוא קצת גמגם והתחושה שלי היתה שהוא אינו מבין בדיוק את משמעות התוצאות, או אולי אינו יודע להסבירן באופן ברור.
NON HDL 143
LDL 133
HDL 106
אשמח לקבל חוות דעת מקצועית.
בברכה, דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד``ר רפי ביצור30/06/2013ערך הכולסטרול הרצוי נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בריאטריאמירה30/06/2013
בת 55,אני 3 חודשים אחרי ניתוח שרוול, לפניו הייתי מטופלת בכדורים-ג'נואט ואמריל וכן הזרקת אינסולין לשחרור איטי פעם ביום. בנוסף, סטטינים 40 מג' ליום.
אחרי הניתוח הפסקתי לקחת את כל התרופות ועכשיו אחרי 3 חודשים הסוכר בתהליך ירידה מצויין,תפקודי הכבד- הטובים זה עשור לעומת זאת הכולסטרול לא השתנה לטובה. כולסטרול-269.9 טריגליצרידים-184.4 HDL-43 LDL 190 NON HDL-227 הרופאה המליצה לקחת שוב סטטינים, אני ממש לא רוצה לקחת תרופות שיהרסו את הכבד, אני מאד מקפידה על התזונה,על פעילות גופנית, מכלכתחילה את הניתוח עשיתי עם BMI 32, בגלל כבד שומני וסוכרת. האם יש טיפול חלופי שניתן לנסות לקחת לפני טיפול בתרופות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמירה
ד``ר רפי ביצור30/06/2013אכן, מכל גורמי הסיכון, ערך הכולסטרול מגיב פחות לירידה במשקל, כולל בעזרת ניתוח בריאטרי.
במגבלות ה"יעוץ" האינטרנטי - נראה שאכן יש צורך בטיפול בסטטינים.
טיפול בסטטינים אינו "הורס את הכבד"! תפקודי הכבד אצלך היו גבוהים, קרוב לודאי, עקב הכבד השומני (שקשור לסוכרת ולטריגליצרידים, אך לא לכולסטרול), והשתפרו עם השיפור במדדים אלה.
מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בחזה במאמץ אירובייואל17/06/2013
שלום,
מזה כשבוע אני לוקח סטטינים, במהלך שבוע זה ביצעתי אימוני ספורט אירוביים (שחייה וצעידה מהירה), לאחר כ 10 דקות של מאמץ החל כאב שורף בחזה שלא איפשר לי להמשיך במאמץ, הוא נעלם עם הפסקת הפעילות המאומצת. האם יתכן קשר לתרופה שהתחלתי לקחת (ליטורבה 10 מ"ג.)? אציין שהדופק רגיל וסדיר ואין קוצר נשימה או משהו אחר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואל
ד``ר רפי ביצור18/06/2013כאבי חזה במאמץ אינם תופעת לוואי אופיינית של סטטינים.
כאבים כאלה מחייבים התייחסות בהקדם. פנה עוד היום לרופא המטפל!
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתחיל לקחת סטטינים ?ירדן17/06/2013
שלום ד"ר,
אני בן 37, עושה ספורט קבוע שנים, רזה, משתדל לאכול נכון ובריא, לא צורך הרבה בשר ו/או שומן, מעשן (מעט, סיגריה ליום).
בבדיקה שיגרתית, יצאו התוצאות הבאות:
LDL 211 , HDL 48 , TG 132.6 NON HDL 237
הרופא רשם לי Stator 5 , אני בריא בד"כ וטפו טפו מרגיש מצויין ולא בא לי לצרוך מהגיל שלי תרופות סתם לכל החיים.
ניסיתי לשנות את התזונה קצת ולאחר חודשיים הבדיקה הראתה:
LDL 162, HDL 46, TG 138.6, NONHDL 189
האם השיפור הזה משמעותי ? האם מספיק לי כדי להימנע מהסטטינים ?
תודה רבה,
ירדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירדן
ד``ר רפי ביצור17/06/2013ראשית - שאפו על השינוי באורח החיים.
הירידה שהושגה ברמת הכולסטרול ה״רע״ (LDL) משמעותי וחשובה. הערך כרגע (בהנחה שאין גורמי סיכון נוספים כגון יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר וכו׳) - גבולי.
במגבלות ה״יעוץ״ האינטרנטי: אם יש גורמי סיכון נוספים - נראה לי שיש צורך בסטטין. אם אין גורמי סיכון כאלה - כדאי להגיע ליעוץ במרפאת ליפידים על מנת להעריך בצורה טובה יותר את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם ולקבל החלטה טיפולית לפי זה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה !
ירדן17/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי באורח חיים
תמרה20/06/2013הוא הכרחי במיוחד במקרים כאלו. בעקבות מפגש עם נתורופתית שיניתי לחלוטין את התזונה שלי והתחלתי לאכול אוכל בריא (קטניות, דגנים מלאים, ירקות), התחלתי גם לעשות פעילות גופנית מתונה, אני לוקחת את התוסף של סולגאר הידרוקסי ציטראט שעוזר בהורדת הכולסטרול והשומנים (הוא טבעי), ובאופן כללי חיה בריא! אני יכולה להגיד לך שבעקבות השינויים שעשיתי הרופא שלי בעצמו קרע את המרשם לסטטינים...חחח זה היה משעשע. כמובן שאני עדיין בפיקוח ומבצעת בדיקות דם תקופתיות אבל לא נראה לי שאצטרך תרופות בזמן הקרוב (וגם לא הרחוק)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון אבל לא תמיד
ירדן20/06/2013אני עוסק בספורט שנים (הרבה אירובי) וגם אוכל בריא ולמרות זאת הכולסטרול שלי גבוה.
לפעמים הגוף מייצר אותו בצורה כרונית וכנראה ששום תזונה בעולם לא תוריד אותו לרמות המוגדרות כתקינות ע"י הרפואה. עדיין לא התייאשתי ואני אנסה להעלות רמת ה"פאנאטיות" התזונתית בעוד קצת פלוס חושב להוסיף פיטוסטרולים כתוסף תזונה לבדוק את ההשפעה.
תמרה, מה היו מדדי הכולסטרול שלך ולאן הצלחת להוריד אותם ?
ירדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוך בואי לסטטינים, ושאלהיואל13/06/2013
בימים אלה התחלתי לקחת ליטורבה 10 מ"ג - תחליף גנרי לליפיטור, בין יתר ההזהרות על התווית נאמר שאין לצרוך אלכוהול, מה לגבי כוס יין אדום ליום? האם כדאי לצרוך בנוסף תוספי מזון כגון Q10, מגנזיום, B קומפלקס, או אחרים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואל
ד``ר רפי ביצור13/06/2013ברכות לרגל הצטרפותך למועדון גדול ומכובד :)
לגבי כוס יין אדום ליום - אין בעיה. לחיים!
לגבי תוספים - אין צורך בכל תוסף שהוא. יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, ואם יהיו כאבי שרירים ניתן יהיה לנסות Q10. אם יעזור - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק (למעט הנזק לכיס...). מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב, תודה רבה
יואל13/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתחיל סטטינים - כן או לאיואל09/06/2013
שלום, אני בן 63, עוסק בספורט, לא מעשן ואוכל בד"כ כלל בריא. מרגיש טוב מאד.לוקח מזה כשנתיים 4 מ"ג אטאקנד לאיזון ל.ד. שהיה לי מעט גבוה.
בבדיקת דופלקס של עורקי התרדמה נמצאו בצד ימין הסתיידות חלקית היצרות 26%-50% ואילו בצד שמאל 51%-70%, בנוסף רבדים טרשתיים במוצא העורק הפנימי (בשני הצדדים). בבדיקות דם שביצעתי נמצאו הערכים הבאים: גלוקוז-101.7, כולסטרול טוטל-196.7, טריגליצרידים-83.1, כולסטרול HDL- 52, כולסטרול LDL- 128, כולסטרול NON-HDL 145, על פי הנחיית הרופא התחלתי לקחת קרטיה 100 מ"ג, כדור אחד ליום, בנוסף נאמר לי שעלי להגיע עם כולסטרול LDL ליעד של לא יותר מ70, ולכן עלי לקחת סטטינים. ניסיתי להמנע מכך והתחלתי משטר דיאטה ללא כולסטרול וללא סוכר, לאחר כחודשיים בבדיקת דם הגעתי לערכים של כולסטרול LDL 110, גלוקוז 90.6, טריגליצרידים 56.1, כולסטרול HDL 51, כולסטרול NON-HDL 121. שאלתי היא האם יש סיכוי לשפר את מצבי ללא סטטינים? אין לי חשק להכנס לסרט הזה. אך אם אין ברירה... הא, בנוסף יש לי היסטוריה של אימא חולת לב וסוכר ואף עברה ארוע מוחי.. (זה לא לטובתי כל כך, אני יודע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואל
ד``ר רפי ביצור09/06/2013זו אחת השאלות הקלות ביותר שנשאלתי בפורום אי-פעם...
במגבלות ה"יעוץ" האינטרנטי, ועל סמך הפרטים שמסרת - אין לי ספק שיש צורך בטיפול בסטטינים על מנת להגיע לרמת LDL נמוכה מ- 70.
הירידה של כ- 10% ברמת ה- LDL שהשגת עם השינוי באורח החיים היא הירידה הצפויה, ולא צפויה ירידה משמעותית נוספת, בוודאי לא לערך הנמוך אותו אנחנו רוצים אצלך. אין זה אומר שאין חשיבות לאורח החיים - נהפוך הוא. תזונה, פעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והימנעות מעישון הן חשובות מאד, אולם במצבך הן אינן מספיקות.
הסטטינים הם הדרך היחידה העשויה לעצור את התקדמות הטרשת ולהקטין את הסיכון לאירועי לב ומח ויפה שעה אחת קודם.
במקביל יש לוודא שכל גורמי הסיכון האחרים (לחץ הדם, רמת הסוכר וכו') מאוזנים היטב.
יש לחזור מדי חצי שנה עד שנה על בדיקת הדופלקס של עורקי הצוואר על מנת לוודא שההיצרויות לא התקדמו.
המשך במעקב רופא המשפחה. אם יהיה צורך - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!
המשך במע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה מהירה ועניינית
יואל10/06/2013תודה רבה על תשובבה מהירה ועניינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10ליאור03/06/2013
שלום.
אני לוקח שנים קריסטור 10 מ"ג ולאחרונה החלו כבי שרירים אצלי .
האם מומלץ לקחת Q10 שיקל על כאבי השרירים ?
האם יש משהו אחר שיכול להקל על כאבי השרירים ?
לקחתי סימוביל , ליפיטור ועוד מהמשפחה הזו וכולם גרמו לי לכאבי שרירים , עם הקריסטור הכאבים הם ברמה שאני יכול לסבול עד לאחרונה הבעיה החלה להציק לי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
נתי04/06/2013תודה ד"ר , אנסה .
הבעיה היא שאינני יודע איזו חברה מיצרת לקנות ואיזה מינון כי הרוקח טוען שבמינון של קריסטור שאני לוקח 10 מ"ג על להתחיל עם 50 מ"ג של Q10
מה דעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנתי
ד``ר רפי ביצור04/06/2013לגבי החברה - מהיותו של Q10 תוסף מזון ולא תרופה, הרי שהפיקוח על ייצורו אינו הדוק (בלשון המעטה). למעשה אין שום דרך לדעת בוודאות. אם תחליט לקחת את התוסף, נראה לי שמן הזהירות יהיה לקנות מוצר של חברה גדולה ומוכרת, אם כי, כמו שאמרתי - אין בכך בטחון מלא.
לגבי המינון - איני מודע למחקרים שהשוו מינונים שונים של Q10 או שקבעו את מינון התוסף לפי מינון וסוג הסטטין. מעט המחקרים שבוצעו היו קטנים, ורובם לא הראו תועלת במתן התוסף. ברוב המחקרים השתמשו במינונים של 100-200 מ"ג.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונות בתוצאות בדיקות דםyatir01/06/2013
שלום רב,
בן 39 1.78 ,78ק"ג עם היסטוריה של אב שנפטר בגיל צעיר מהתקף לב.
ב 24/12/2012 ערכתי בדיקה שגרתית לאחר שעשיתי דיאטה ומשקלי היה 82 ק"ג למועד הבדיקה בקופ"ח כללית:
Glucose=75
Cholestrol=168.2
TG-179
Cholestrol-HDL 36
LDL- Calc-96.8
Non HDL-133
ב28/5/2013 עם מעברי לקו"פח מכבי ערכתי בדיקת דם שתוצאותיה היו:
Glucose=88
Cholestrol=165
HDL=33
NonHDL=132
LDL=83.4
TG=244 למרות שהוספתי להפחית במשקלי עוד 4 ק"ג ,הן רמות הסוכר ורמות הטריגליצרידים עלו בדם.
ברצוני להדגיש כי אינני מעשן ועוסק בפעילות ספורטיבית נמרצת לפחות 3 פעמים בשבוע (40 ק"מ ריצה).
האם השונות בין התוצאות היא תוצאה של כיול מיכשור מעבדתי בין הקופות או סימן אזהרה אחר?
מה עלי לשאול את רופאת המשפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונות בתוצאות בדיקות דם - תגובה
ד''ר יצחק בייגל01/06/2013שלום יציר
ההבדל העיקרי בין 2 בדיקות הדם שהבאת הינו ברמת הטריגליצרידים. מבין כל שומני הדם הטריגליצרידים נוטים לשינויים מהירים כולל אפילו לאחר מחלה כלשהיא(אפילו וירלית) מצב מתח, כלכלה מעט לא מאוזנת או שתית בירה או אלכוהול יום או יומיים טרם הבדיקה וייתכן עוד מספר גורמים שלא תמיד אנו יודעים עליהם. לכן במקרה שלך לא הייתי מודאג יותר מדי- לאור הסיפור המשפחתי שלך הייתי ממשיך בהרגלי חיים בריאים וחוזר על הבדיקה בעוד 4-6 שבועות בצום של 12 שעות כאשר אינך נמצא מיד לאחר מחלה כשלהיא, אינך במצב סטרס מיוחד ואינך לאחר אירוע כלשהוא בו אכלת או שתית יתר על המידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול ושומנים בדםבת 2718/05/2013
שלום,
אשמח להתייחסותכם לגבי תוצאות בדיקות הדם שלי:
כולסטרול - 230
טריגליצרידים - 206
כולסטרול HDL- 58
כולסטרול LDL- 131.4
NON HDL CHOLESTROL- 172
פריטין -7
המוגלובין - 11.8
ברזל- 43
אני בת 27, 1.60, שוקלת 54 קילו, מתעמלת 3 פעמים בשבוע, צמחונית ולא אוכלת מוצרים שמנים כלל. מקפידה על אכילת הרבה פירות וירקות. נוטלת ברזל, (ניסיתי מס' סוגים) אך לא נספג.
אני צמחונית כבר חצי שנה, וכעת הכולסטרול והשומנים הכי גבוהים מאי פעם.
לא שותה, לא מעשנת, לא נמצאת בסטרס מוגבר וישנה כמו שצריך.
בנוסף, יש לי טכיקרדיה ולחץ דם 140/90
אשמח להתייחסותכם - מאוד מודאגת.
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
ד``ר רפי ביצור18/05/20131. לגבי שומני הדם:
- לאישה צעירה, שאינה מעשנת, שאינה סובלת מיתר לחץ-דם או סוכרת, שרמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שלה טובה, ובהנחה שאין במשפחתך מחלת לב וכלי דם בגיל צעיר - רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) סבירה בהחלט ואינה מצריכה טיפול כלשהו.
- רמת הטריגליצרידים גבוהה במידה מינימלית. חשוב לזכור שהגורם התזונתי המשפיע ביותר על רמת הטריגליצרידים הוא הפחמימות ולאו דווקא השומנים, כך שצמחונים אינם "מחוסנים" מכך. הפחתה בכמות הפחמימות (בעיקר פחמימות פשוטות) צפויה לשפר את רמת הטריגליצרידים.
2. לגבי חסר הברזל: אמנם אין זה נושא הפורום, אך יש כמה דברים שכדאי לבדוק. חסר ברזל נובע מאיבוד מוגבר, ספיגה מופחתת או שילוב של שניהם.
- לגבי איבוד מוגבר - אצל נשים בגיל הפוריות הסיבה הנפוצה ביותר היא דימום כבד או ממושך במחזור. אם זה המצב אצלך, מומלץ לפנות לרופא/ת נשים להתאמת טיפול.
- לגבי ספיגה מופחתת - האם נבדקו נוגדני צליאק? אם לא - כדאי לבדוק. לעתים הביטוי היחיד של צליאק הנו חסר ברזל שאינו מתוקן במידה מספקת גם עם כדורי ברזל. מומלץ לפנות לרופא המשפחה שיראה אם כדאי לבצע בדיקה זו כמו גם הערכה נוספת של מערכת העיכול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאביב15/05/2013
שלום רב,
אני בן 40 שוקל כ-83 ק"ג (גובה 1.78) רצ"ב תוצאות הבדיקות שלי :
אודה להמלצות.
GLUCOSE
86
CHOLESTEROL
252.6 mg/dl
TRIGLYCERIDES
186 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL
41 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc
174.4 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL
212 mg/dl
כמ-כן בשנת 2011 בצעתי בדיקת GPT - ALT
התוצאה היתה 50 (הגבול העליון 41),האם זה בהכרח מצביע על משהו ? האם לאור התוצאה שהייתה ממולץ לחזור על הבדיקה שוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
ד''ר יצחק בייגל16/05/2013שלום אביב
הפרופיל השומי שלך אינו תקין ומומלץ להיות בקשר עם הרופא שלך ולדון עימו על הרגלי חיים, תזונה פעילות וירידה במשקל וכמו כן על המשך המעקב והאם יהיה צורך בתרופה
בנוגע להפרעה בתפקוד הכבד- מומלץ לבצע מעקב תקופתי מסודר כדי לראות את הדינמיקה בבדיקה ולשקול האם לבצע סונר כבד
יום טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור אצל רופא המשפחה.
אביב16/05/2013ד"ר בייגל ,ראשית תודה על תגובתך.
הייתי בביקור אצל רופא המשפחה, בדק לי לחץ דם : 125/85
לאור ההיסטוריה הרפואית שלי והרקע המשפחתי (שלא הדאיגה אותו כי אין ממצאים שדורשים יתר תשומת לב) הרופא נוקט בגישה של פגישה עם דיאטנית, שינוי אורח חיים (ספורט) לפני נטילת תרופות כלשהם.
כמו-כן בקשתי בדיקות דם נוספות שכוללות כמובן את תפקודי כבד.
למען השקט הנפשי וכדי לוודא שלא קרה כבר נזק בלתי הפיך בהסתיידות העורקים אני שוקל לבצע צינתור וירטואלי (הזרקת יוד למערכת הדם),
אודה לדעתך בעניין.
בברכה,
אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור אצל רופא המשפחה. - תגובה
ד''ר יצחק בייגל17/05/2013שלום אביב
רופא המשפחה שלך נקט נכון- בשלב הראשון יש צורך לאמץ הרגלי חיים נכונים לתקופה של מספר חודשים לפחות ואז להעריך מחדש את גורמי הסיכון למחלת לב
לגבי צינטור וירטואלי- אם אין לך תלונות המחשידות למחלת לב אזי לא הייתי ממליץ לבצעו
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסטור לאחר אוטםנתנאל13/05/2013
שלום ד"ר.
אני בן 45 ועברתי לאחרונה אוטם שריר הלב ולא בגלל רמה גבוהה של שומנים בדם , הארוע נגרם בגלל אירוע חריג .
כשהשתחררתי מבית החולים קיבלתי מספר תרופות וביניהם כדור בשם קריסטור .
אבקש לדעת מדוע קיבלתי את הכדור כאשר היתה לי רמה גבולית של שומנים בדם ולא קיבלתי כל טיפול בעבר ולפני האוטם לשומנים בדם .
האם לכדור יש תפקיד נוסף מלבד הורדת שומנים כגון : הגנה על הלב , תפקוד שריר הלב , תפקוד כלי הדם ועוד .
האם כל מי שעובר אוטם מקבל כדורים להורדת שומנים גם אם האוטם לא נגרם מעודף שומנים בדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסטור לאחר אוטם - תגובה
ד''ר יצחק בייגל16/05/2013שלום נתנאל
לאחר אוטם שריר הלב מומלץ לכל אחד לקחת תרופה ממשפחת הסטטינים- וקרסטור היא אחת מהן- גם אם ערכי הכולסטרול תקינים. הוכח שמתן סטטים לאחר אוטם שריר הלב משפר את ההחלמה גם דרך הורדת הכולסטרול הרע וגם בהיותו אנטי דלקתי. עליך להיוועץ מול הרופא שלך לגבח המינון המתאים
החלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ רימוניםנירית09/05/2013
שלום רב,
האם מיץ רימונים,
דנכל,
2 כפות שמן זית ליום .
עשויים להוריד את הכולסטרול הרע - LDL כאשר הוא גבולי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור09/05/2013כן, במעט. הירידה הממצוצעת הצפויה היא בסדר גודל של 10% - לפעמים פחות ולפעמים יותר.
צריך לציין שערך הכולסטרול אינו הדבר היחיד - חשוב להעריך את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם ולפי הסיכון לגבוע את ערך הכולסטרול הרצוי באופן אישי. כאשר הסיכון גבוה - לא מומלץ להסתפק בטיפולים הנ"ל ויש בד"כ צורך בטיפול תרופתי.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכת סיכון מסודרת, קביעת ערך הכולסטרול הרצוי עבורך והחלטה לגבי צורך בטיפול. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליירון08/05/2013
האם יש קשר בין טסטוסטרון נמוך לבין שומנים בדם וכולסטרול גבוה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד``ר רפי ביצור08/05/2013רמת טסטוסטרול נמוכה יכולה להיות מלווה ברמה גבוהה של טריגליצרידים. ההשפעה על רמת הכולסטרול ה"רע" וה"טוב" - מזערית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר אדום ושומנים בדםליאת08/05/2013
שלום,
האם אכילת שלושה מוצרי בשר אדום בשבוע היא מוגזמת מבחינת שומנים בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד``ר רפי ביצור08/05/2013תלוי בסוג הפרעת השומנים, במחלות נוספות (אם ישנן) ובסוג הבדר האדום (שמן יותר או פחות).
ככלל, עדיף לכולם להמעיט בבשר אדום. פעם-פעמיים בשבוע בגדר הסביר לרוב, אך יש לקבל יעוץ פרטני מרופא או תזונאית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)