מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בזפיברט עם איזיטרול?משה27/04/2013
בן 50 ללא מחלות רקע סובל TG גבוהים-450 וכולסטרול.כבר 5 שנים נוטל אזטרול וליפיטור(5 מג שלוש פעמים בשבוע[ רגישות יתר לסטטינים}התוצאות טובות LDL80 וTG 250..כרגע עשיתי בדיקות והטרנסאמיזות 80 לערך.
מה עושים?מוותרים על הסטטינים .האם אפשר כבר לקחת בזאפיברט עם איזטרול?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר רפי ביצור27/04/20131. אין כל מניעה לקחת שילוב של אזטרול ובזפיבראט, אם יש בכך צורך.
2. לגבי הטרנסאמינאזות: השאלה היא מה הסיבה לעליה. אם הסיבה היא הסטטין (ליפיטור) - הרי שאין לעליה זו כל חשיבות, היא אינה מעידה על מחלת כבד ואין צורך להתחשב בה. אם מקורה בכבד שומני (מה שמאד סביר לאור ערכי הטריגליצרידים הגבוהים), הרי שהטיפול מתבסס על תזונה ופעילות גופנית. אם המקור אחר (מחלה ויראלית או סיבה אחרת) - יש לטפל בסיבה.
לסיכום: בשלב הראשון הייתי מברר את מקור ההפרעה בטרנסאמינאזות ע"י ביצוע אולטראסאונד כבד ובדיקות דם שונות. לפי התוצאות הייתי מחליט מה צריך לעשות (אם בכלל).
פנה לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוספטידיל סריןדניאל26/04/2013
לאחר צנתור אני לוקח קונטרולוק 20, קרטיה, אטורבסטאטין 20, קלופידקסל 75. האם מותר לי: 1. לשתות מיץ רימונים 2. לקחת תוסף פוספטידיל סרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר רפי ביצור27/04/2013למיטב ידיעתי אין מניעה.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםאורלי26/04/2013
ד"ר שלום אני לומדת אחיות וממה שהבנתי לא מומלץ לקחת bezafibrate עם lipitor 80 בעלי חולה לב וטרשת עורקים ומקבל את שתי התרופות יחד האם יש לי סיבה לדאגה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
ד``ר רפי ביצור26/04/2013שילוב זה אכן דורש זהירות, אך אינו אסור לחלוטין. ישנה אפשרות לאינטראקציה בין התרופות המעלה את הסיכון לתופעות לוואי, אם כי ברוב המקרים הסיכון נמוך. לכן, יש צורך לוודא שאכן יש צורך בשתי התרופות, שאין מצבים (כגון הפרעה בתפקודי הכליות) המעלים את הסיכון לתופעות לוואי, ואם מגיעים למסקנה שהשילוב נחוץ - לעקוב בצורה קפדנית ולראות שלא מתפתחות תופעות כאלה.
באופן כללי, בלי להתייחס למקרה הספציפי של בעלך, שאת פרטיו איני יודע: ברוב המכריע של חולי לב וטרשת העורקים יש צורך בטיפול בסטטין כגון הליפיטור. לעומת זאת, ברוב המקרים, ניתן להוריד את רמת הטריגליצרידים ע"י שינוי אורח החיים (תזונה ופעילות גופנית) ואיזון סוכרת (אם קיימת), ללא צורך בתרופות כגון הבזפיבראט. בחלק קטן מהמקרים, יש צורך בשילוב זה.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה וטרגליצרידים נמוכיםנועה22/04/2013
שלום,
בשנתיים האחרונות נמצאו בבדיקת הדם שלי כולסטרול גבולי גבוה (סביב 220) וטריגלצרידים גבוהים (סביב 300).
בחצי שנה האחרונה ירדו הטריגלצרידים ל -50.
רציתי לשאול מה המשמעות של הנתון הזה.
ברצוני לציין שלא שיניתי תזונה או משהו דומה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה וטרגליצרידים נמוכים - תגובה
ד''ר יצחק בייגל22/04/2013שלום נועה
טריגליצרידים מגיבים בצורה טובה מאוד לשינוי הרגלי חיים- כדיאטה ,פעילות גופנית וירידה במשקל- וייתכן וזה ההסבר לירידה שלהם. כולסטרול לעומת זאת מגיב רק בצורה קלה להרגלי חיים. לגבי משמעות רמת הכולסטרול- צריך לראות מה רמת הכולסטרול הטוב והרע ואז להעריך את מדת הסיכון לטרשת העורקים
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםדוד10/04/2013
עשיתי בדיקת דם ויצא שיש לי שומנים בדם, ברמה נורמל גבוה ואני צריך להגיש תוצאה נמוכה בעוד כשבועיים לשירות קבע מה אני עושה על מנת להוריד את רמת השומנים בדם אודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים בדם - תגובה
ד''ר יצחק בייגל10/04/2013שלום דוד
לא ציינת בפנייתך מה הערכים של השומנים בדם והאם אתה מתכוון לטריגליצרידים.
במידה וכן הרי שמה שמומלץ הוא הרגלי חיים כולל אוכל עם פחות דברים מתוקים ודברים שמנים ובנוסף פעילות גופנית קבועה וירידה במשקל- במידה ואתה בעודף משקל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרובסטטיןeli04/04/2013
שלום רב דוקטור
שמי אלי בן 33 סובל מהיפרלידרמיה חריפה
רמת לדל לפני טיפול תרופתי הייתה 450 אחרי CABJ AND AVR שהתרחש לפני שנה
נוטל בייבי אספירין קומדין איזיטרול וליפיטור 80 LVEF חזר לתפקוד תקין של 60% למזלי חצי שנה אחרי הניתןח כיום לדל סביבות 150 הדל 65 ניסיתי סטטור וזה לא ממש עזר מחכה שהתרופות החדשות שעכשיו מפתחים יצאו לאור כנראה בסביבות 2015 בכללי מרגיש טוב מאוד הפסקת עישון מוחלטת
טוב אז אחרי כל זה לשאלה קופח החליפה את הליפיטור באטרובסטטין של טבע
האם מדובר באותה תרופה אחד לאחד?
האם יש טעם בהתעקשות מול קופח על לפיטור?
תודה על תשובתך ואנא חסוך ממני את יעד הלדל שהוא פחות מ70
הטיפול התרופתי הוא מקסימלי ולא,לא בא לי שיתקעו לי צנטר של פילים ביד למשך שעתיים פעמיים בחודש בבדיקת דם הרגילה כואב לי (גבר טיפוסי)
תודה וים טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טריגליצרידים וכולסטרולנעמה לב25/03/2013
האם טריגליצרידים עולים כשכולסטרול לסוגיו יורד?
תודה
אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגליצרידים וכולסטרול - תגובה
ד``ר רפי ביצור26/03/2013לא בהכרח. תלוי בתזונה, במידת הפעילות בגופנית, ובסוג התרופה (אם ניתנה).
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה לב
ד``ר רפי ביצור26/03/2013ראשית - ערך טריגליצרידים של 177 אינו נורא
שנית - עליה ברמת הטריגליצרידים נגרמת פעמים רבות עקב עליה בצריכת פחמימות, ובמיוחד פחמימות פשוטות (סוכר). פירות רבים מכילים כמות גדולה של פחמימות פשוטות, ואם את צורכת כמות גדולה שלהם, זה יכול להסביר את העליה הקלה ברמת הטריגליצרידים.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפופרוטאיןמשה23/03/2013
האם הפלק-טסט שהינו בדיקת Lp-PLA2 ובדיקת Lpa , זה בדיוק אותו דבר? מה ההבדלים?
כמה בערך עולה הבדיקה? האם יש סיבסוד?
ת ו ד ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות ליפידים לא סטנדרטיות
משה23/03/20131. תודה רבה לך!
2. איזה עוד בדיקות שומנים (לא סטנדרטיות) ניתן לבצע כיום?
3. איזה עוד בדיקות שומנים (לא סטנדרטיות) כדאי לגבר בן 50 לשקול לבצע אם יש לו סיפור משפחתי "כבד" מאוד של מחלות לב + מוות בגיל צעיר במשפחה עקב איסכמיה לבבית , ולו עצמו יש: לחץ דם מעט גבולי (ומומחה מדופלם לא המליץ על טיפול נוגד יתר לחץ דם), כבד שומני עם הסננה דיפוזית דרגה 1, LDL ברמה של 111, ואין לו סוכרת (אך יש לכל המשפחה), אינו מעשן ועושה יחסית מעט פעילות גופנית ?
4. קראתי, כשחיכיתי לרופא המשפחה שלי, את מאמרך המצויין אודות הרגלי תזונה וליפידים.
5. חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר רפי ביצור23/03/2013איזה עוד בדיקות שומנים (לא סטנדרטיות) ניתן לבצע כיום?
- ניתן לבצע גם בדיקה של ApoA ו- ApoB, במקרים בהם עולה השאלה האם רמת ה- LDL-כולסטרול וה- HDL-כולסטרול אכן משקפת את מס' החלקיקים האתרוגניים (העלולים לגרום לטרשת), למשל במקרים של תסמונת מטבולית.
בדיקה של מס' חלקיקי LDL ו- HDL מבוצעת בארה"ב, אך למיטב ידיעתי אינה מבוצעת בארץ.
איזה עוד בדיקות שומנים (לא סטנדרטיות) כדאי לגבר בן 50 לשקול לבצע?
- לעתים כדאי לבצע הערכה בהדמיה של טרשת תת-קלינית, למשל ע"י בדיקת IMT (בדיקת אולטראסאונד של עורקי הצוואר להערכת עובי דופן העורק) או CAC (הערכת כמות הסידן בעורקי הלב ע"י בדיקת CT).
כל זאת כמובן - ברמה העקרונית. את ההערכה האישית המלאה, כולל המלצות אילו בדיקות כדאי לעשות (אם בכלל) מומלץ לעשות ביעוץ פנים אל פנים במרפאת ליפידים.
תודה על המחמאות. אכן, הרגלי התזונה הם הבסיס, וכל השאר - תוספות.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIMT , CAC
משה23/03/2013תודה.
ביצעתי דופלר קרוטיד (IMT) ולא נמצאו רבדים טרשתיים אבל נמצא שאינטימה-מדיה: 1.3 (אגב, הבודק נחשב מיומן). הבנתי שתקין זה 0.8 - 0.9, זה נכון?
מה זה אומר? ביטוי להתחלה של טרשת עורקים?
האם בדיקת קיום וכמות הסידן בעורקים הכליליים באמצעות קארדיאק-סיטי לקלציום סקורינג עשוייה להוסיף אינפורמציה חשובה על ה-IMT? איזה?
האם יש מקום לשקול צנתור וירטואלי או רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר רפי ביצור23/03/2013ערך תקין של IMT הנו תלוי-גיל. ערך של 1.3 הנו גבוה בכל גיל.
עם כל הזהירות הראויה ב"ייעוץ" וירטואלי: נראה לי ששילוב של גיל 50, סיפור משפחתי "כבד", IMT מוגבר, כבד שומני ויתר לחץ-דם גבולי - דיים כדי לשקול ברצינות טיפול בסטטין גם בערכי כולסטרול שלכאורה אינם גבוהים.
בדיקת CAC תוכל להוסיף אינפורמציה או לבלבל...: אם יימצא קלציום בעורקים הכליליים - זה יתמוך בהחלטה לטפל. אם לא - תישאל השאלה (לה אין לי תשובה טובה) האם זה מבטל את גורמי הסיכון הקיימים. יש הסוברים שבהיעדר סידן בבדיקת CAC הסיכון נמוך ביותר ואין צורך בטיפול.
לגבי צנתור וירטואלי: בדיקה זו כרוכה ברמת קרינה גבוהה בהרבה מבדיקת CAC, כמו גם בהזרקת חומר ניגוד. מסיבה זו, ומאחר ולא בוצעו מחקרים על יעילות בדיקה זו להערכת סיכון במטופלים ללא כאבי חזה - היא אינה מומלצת לצורך זה. יש לה ערך בהערכה של מטופלים עם כאבי חזה שלא ברור האם מקורם לבבי.
לגבי צנתור רגיל - מאחר ובנוסף לקרינה ולחומר הניגוד זו גם בדיקה פולשנית, ודאי שאין לה מקום בהערכת סיכון במטופלים ללא כאבי חזה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהד''ר יצחק בייגל20/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בדיקה - תגובה - 1
ד''ר יצחק בייגל20/03/2013בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירה18/03/2013
יש לי שאלה בקשר לאישה סוכרתית בת 85 שרמת הLDL שלה 113 HDL 40.
זאת ללא טיפול בסטטינים לאחר שנאמר לה שבגילה רצוי להימנע (היו גם דעות אחרות).
שאלתי היא: האם היא יכולה לקחת פיטוסטרולים כתחליף למרות שאין להם השפעה במניעת טרשת עורקים בדומה לסטטינים?
האם יש צורך בכלל?
אגב,יש לה גם כבד שומני ורמת טריגליצרידים 230.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יצחק בייגל19/03/2013לדבורה שלום
ההמלצה היא לתת סטטינים לכל חולה סוכרת על מנת להפחית את הסיכון לאירוע לב ואירוע מוח וגיל 85 אינו סבה לא לתת סטטינים. התחליף של פיטוסטרולים אינו מומוץ כי ההשפעה של הסטטינים הינה גם דרך הורדת LDL וגם דרך ההשפעה האנטידלקתית שלהם- שלא נמצאת בפיטוסטרולים
יום טוב וחג שמח דר בייגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבורה
ד``ר רפי ביצור19/03/2013שאלה קשה שאלת....
ככלל, אין מניעה לטיפול בסטטינים גם בגיל הקשיש. השאלה היא האם צריך. המידע לגבי יעילות סטטינים במניעת התקפי לב ואירועים מוחיים בגיל זה (כמו גם המידע לגבי יעילות כל התרופות האחרות לכולסטרול, סוכרת, יתר לחץ דם וכמעט כל מחלה אחרת) אינו רב. מעט המידע שיש - חיובי לגבי התועלת.
ככלל, הגישה היא שאם יש גורמי סיכון משמעותיים (כגון סוכרת), ומצבו הכללי של הקשיש הנו טוב ותוחלת החיים הצפויה שלו היא של שנתיים לפחות - יש היגיון לתת סטטינים, והמידע (הלא רב) שקיים תומך בגישה זו.
כמו בכל תרופה, מקובל בגיל זה להתחיל במינון נמוך ולעלות בהדרגה עד השגת היעד. אם יוחלט לתת סטטין במקרה זה, נראה לי שמינון נמוך עשוי להספיק, שכן ערך הכולסטרול הבסיסי אינו גבוה מאד.
לגבי פיטוסטרולים - אכן אין מידע לגבי יעילותם במניעת מחלות לב וכלי דם. מצד שני - אין להם תופעות לוואי משמעותיות. לכן, אם יוחלט שלא לתת סטטין, ניתן לתת פיטוסטרולים.
לגבי הכבד השומני ורמת הטריגליצרידים - הטיפול הוא טיפול תזונתי, בעיקר הגבלה על צריכת פחמימות פשוטות. כאן יש צורך באיזון בין הצורך בהגבלות תזונתיות לבין הצורך בשמירה על מצב תזונתי תקין של האדם הקשיש, ואנחנו נוטים להיות פחות "אגרסיביים" בהמלצות לדיאטה. מומלץ לפנות ליעוץ תזונאי מותאם אישית.
אם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ במרפאת ליפידים.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות כפות רגלים בטיסה ארוכהמנדיי14/03/2013
שלום
אני בן 60 שנה , בעבר היו לי 2 אוטמים .
במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה בטיסות ארוכות של כרוב ל-12 שעות טיסה .
שמתי לב שלאחר טיסה ארוכה מתנפחות לי כפות הרגלים .
האם יש קשר לתופעה לבעיה לבבית ?
האם מומץ בגלל התופעה לא להמשיך לטוס טיסות ארוכות
מדוע זה קורה והאם זה מסכן אותי ומה ניתן עשות .
עברתי אקו (לא נמצא אי ספיקת לב) ובדיקת ארגומטריה לאחרונה והכול בסדר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנדי
ד``ר רפי ביצור14/03/2013במגבלות ה"יעוץ" הוירטואלי:
התופעה נפוצה ומוכרת
אם אקו וארגומטריה תקינים - קרוב לודאי שלא מדובר בבעית לב.
במהלך הטיסה מומלץ לקום ולהתהלך מעט מדי כמה זמן. ניתו גם לנסות גרביים אלסטיות.
אנא פנה לרופא המטפל על מנת לוודא שאכן הבירור הלבבי תקין.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטוראנונימית12/03/2013
שלום,
אני בת 54, נוטלת ליפיטור 10 מ"ג, האם ניתן במקביל להמשיך לקחת ויטמין B12 ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
ד``ר רפי ביצור12/03/2013אין כל מניעה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהאלי11/03/2013
מזה זמן רב אני סובל מכאבים בחזה הכאבים לפעמים בצד שמאל לפעמים בימין לפעמים בשתי הצדדים . הייתי אצל קרדיאולוג מספר פעמים ולאחרונה לפני שבועיים הרופא כתב החולה לא שלי כלאומר לא בעיה לבבית . עברתי בדיקות דם קלוקוז 127 שומנים בדם 317 לחץ דם משתנה בדר"כ מעל הנורמה אני מקבל קרדילוג 0.5 מ"ג פעם ביום . אין לי תסמיני הזעה או קוצר נשימה עברתי לפני כשנה מבחן מאמץ אקו לב צילום חזה תקין מה דעתך אני סובל ואובד עצות מוכן להבדק אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר רפי ביצור11/03/2013ודאי תבין שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט.
בהסתייגות זו - אם עברת בירור מקיף וקרדיולוג התרשם שלא מדובר בבעיה לבבית - הסבירות לבעיה כזו היא כנראה נמוכה.
בלי קשר - חשוב לאזן בצורה מיטבית את כל גורמי הסיכון, כולל סוכר ושומני הדם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולדנה07/03/2013
שלום,
אני בת 50 מטופלת באביאנה לגיל המעבר, מבנה גוף רזה ושומרת על תזונה בריאה.
לא מעשנת, לחץ דם תקין,
כבר 10 שנים בבדיקות הדם כולסטרול סביב 250 בערך.עד היום לא קיבלתי טיפול תרופתי בגלל HDL גבוה. בדיקת הדם האחרונה:
כולסטרול-256
HDL- 94
NON HDL-162
LDL-145
טרגליצרידים-82
שאלתי האם כדאי להתחיל בטיפול להורדת הכולסטרול?האם טיפול תרופתי יוריד
גם את רמת הHDL , מה עדיף?
בברכה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור07/03/2013הצורך בטיפול נקבע לא רק לפי רמת הכולסטרול ה"רע" וה"טוב", אלא עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
אם רמת הסיכון למחלות לב היא כזו שמצריכה טיפול, הטיפול יעיל במניעת מחלות לב וכלי דם.
מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
דנה08/03/2013שלום,
בהמשך לתשובה שלך , אני בת 50 אין היסטוריה משפחתית של לחץ דם גבוה או סוכרת ומחלות לב, אני לא מעשנת, לחץ הדם שלי תקין עם נטיה ללחץ דם נמוך, אני נוטלת אביאנה לגיל המעבר ולא סובלת מסוכרת , מבנה הגוף שלי רזה ואני שומרת על תזונה בריאה. יש היסטוריה של כולסטרול גבוה במשפחה , בצד של אבי שמאוזן בטיפול תרופתי שנים.
אבל בכל זאת בגלל ריבוי דעות בנושא מה עדיף למרות שאני אולי לא בקבוצת סיכון גבוהה כרגע האם כדאי להתחיל בטיפול להורדת הכולסטרול?
בברכה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
ד``ר רפי ביצור08/03/2013במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי: אם אכן אין שום גורם סיכון למחלת לב, ובנוכחות רמת HDL מצוינת - איני רואה הכרח בטיפול תרופתי עם רמת LDL של 145
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ליפופרוטאין a מגיב לסטטינים?יוסי28/02/2013
האם ליפופרוטאין a מגיב לסטטינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר רפי ביצור28/02/2013לא, אבל כמו כל גורם סיכון אחר, סטטינים מורידים את הסיכון (לא משנה אם הסיכון הוא עקב סוכרת, עישון, Lp-a או כל גורם סיכון אחר).
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)