פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הולטר לחץ דם
    .
    19/02/2013

שלום ד"ר ביצור
    בעבר, בעקבות שאלות שלי המלצת לאבי לעבור הולטר לחץ דם.
    הבנתי שיש מספר בדיקות כאלה (ליום, יומיים ושבוע). מיותר לציין שלחץ הדם לא מאוזן כלל ולא יציב לאורך היממה. איזו בדיקה מהנ"ל כאמור מומלץ לבצע במקרה זה?
    והאם כדאי להגיע למרפאת לחץ דם עם תוצאות הבדיקה או דווקא לפני?
    תודה ויום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הולטר לחץ דם

הוספת תגובה

• לשואלת

ד``ר רפי ביצור
    19/02/2013

הייתי מתחיל בבדיקה של יום אחד. בדיקה זו בד"כ מספיקה ונותנת אינפורמציה טובה.

אם ניתן - כדאי לבצע את הבדיקה לפני הביקרות במרפאת לחץ דם, כדי שאם תוצאותיה מצריכות שינוי בטיפול הן יהיו כבר לנגד עיני הרופא.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להוריד LDL? אם כן, לכמה?
    יוסי
    18/02/2013

ד"ר ביצור הנכבד שלום לך,
    בן קרוב ל-50 בריא בדר"כ. ערכי לחץ דם טיפ-טיפה גבוהים ביום אך מאוזנים בשינה (לפי הולטר לחץ דם) אך לא הומלץ טיפול תרופתי נגד לחץ דם ע"י מומחה לנושא לחץ דם.
    מזה מס' שנים די רב יש כבד שומני- עם הסננה שומנית דיפוזית בדרגה 1.
    קיים סיפור משפחתי משמעותי ביותר של מחלות לב איסכמיות בגיל צעיר יחסית כולל פטירה.
    טריגליצרידים- 80
    כולסטרול טוטל- 175
    LDL- 112
    HDL- 45
    NON_HDL- 128
    סוכר- 95
    - עדיין לא נוטל תרופות כלשהן.
    - לאיזה ערך LDL כדאי להגיע? האם רצוי מתחת ל-100?
    - הבנתי שרצוי להוריד באחוזים. בכמה?
    - הבנתי שכדאי במקרה זה בגלל הסיפור המשפחתי להוריד את ה-LDL בכ-25-30% כלומר מ-112 להגיע לכ-70. מה דעתך?
    - האם ליטול סטטינים? - איזה מועדף במקרה זה ובאיזה מינון? מה דעתך?
    - הבנתי שעדיף לי ליטול ארטובה-סטטין 10 מג, על פני סימבסטטין 10 מג. מה דעתך?
    - באיזה שעה בערב מומלץ לקחת סטטין זה? האם בסביבות 19:00-18:00 או אולי עדיף למשל לפני השינה בסביבות 23:00-22:00?
    תודה רבה לך!
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    האם להוריד LDL? אם כן, לכמה?

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    19/02/2013

אכן שאלה קשה...

אמנם רמת ה- LDL אינה גבוהה, אך לאור הסיפור המשפחתי המרשים יש שהיו מטפלים בסטטין. מומלץ לפנות למרפאת ליפידים להערכת סיכון לא-אינטרנטית מסודרת ושקילת הצורך בבדיקות נוספות על מנת לשפר את הערכת הסיכון למחלות לב.

אם יוחלט שיש צורך בסטטין, הורדה של 25-30% לערך של כ- 70 הנה הגיונית. כל הסטטינים הקיימים יכולים להביא לירידה כזו, ולכן כל סטטין שיביא לתוצאה זו ללא תופעות לוואי הוא טוב, ואין הוכחה שאחד מהם עדיף על משנהו. לסימבסטטין יש יותר נטיה לאינטראקציה עם תרופות אחרות, ולכן במקרים בהם המטופל נוטל תרופות כאלה, עדיף לבחור בסטטין אחר.

את הסטטין מומלץ ליטול לפני השינה, שכן אז יעילותו גדולה יותר. זה נכון יותר לגבי הסימבסטטין (שזמן מחצית החיים שלו קצר) מאשרצלגבי האטורבסטטין (שזמן מחצית החיים שלו ארוך יותר).

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין די - ויטמין מסיס שומן
    יוסי
    18/02/2013

לגבר בריא סה"כ, בן 45-50, רמת ויטמין D בדם של 12 ננוגרם למ"ל (נורמה: 20-100).
    1. לאיזה רמת ויטמין די בדם מומלץ לו להגיע? האם ל-30, 40, 50, 60 ננוגרם למ"ל?
    2. בנטילה יומיומית- האם יש מכסימום יומי שרצוי לא לעבור אותו?
    3. האם כדאי ליטול ביחד עם כפית שמן זית? האם כדאי ליטול בארוחת צהרים (הארוחה העיקרית ביום)? האם עדיף לפני הארוחה או מיד אחריה? מה הכי מומלץ?

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    19/02/2013

לשמירה על בריאות העצם מומלץ להגיע לרמה של מעל 30 ננוגרם למ"ל.
    לגבי השפעות בריאותיות אחרות של ויטמין D - יש עדויות שיתכן ויש כאלה, אולם אין הוכחה חד משמעית. בכל מקרה - אין נכון להיום הוכחה שהגעה לרמות גבוהות יותר באמצעות נטילת תוספי ויטמין D מביאה לתוצאות בריאותיות טובות יותר.

מומלץ לקחת ויטמין D עם אוכל - לא משנה באיזו ארוחה. המינון תלוי ברמה המושגת בדם - יש הזקוקים למינון גבוה יותר ויש לנמוך יותר.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמות גנריים?
    יוסי
    15/02/2013

שלום,
    1. האם ארטובסטטין וסימבסטטין זה ממש
    אותו דבר בדיוק?
    2. מתי לקחת? משנה אם לפני או אחרי האוכל?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שמות גנריים?

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    15/02/2013

אטורבסטטין וסימבסטטין הן תרופות שונות השייכות לאותה משפחה - משפחת הסטטינים.
    ככלל, עדיף לקחת סטטינים לפני השינה, שכן אז יעילותם עדיפה. אין חשיבות ללקיחה לפני או אחרי אוכל.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר על הקשר בין סרטן לתרופות ל"ד
    .
    11/02/2013

ד"ר ביצור,
    מה דעתך על מסקנות המחקר הזה?

אם לסכם, הם טוענים שתרופות ממשפחת הARB מעלות את ה סיכון לחלות בסרטן.

והאם יש תמשפחת תרופות ללחץ דם שנוטים להימנע מלתת אותם לחולי סרטן?

תודה רבה על תשובתך.

הוספת תגובה

• הורדת אל די אל
    אבי
    06/02/2013

יש לי LDL 112.
    הרופא המומחה אמר שעלי להגיע בעזרת דיאטה בלבד ל-LDL של 100.
    איזה מזונות יכולים להוריד רמות LDL?
    איזה פיטוסטרולים בטבליות או במזונות, מומלץ לקחת?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת אל די אל

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    06/02/2013

אין מזונות המורידים את רמת LDL. התזונה להורדת LDL מתבססת על הגבלה בצריכת שומני טראנס, שומן רווי וכולסטרול. פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) יכולה לעזור גם היא (וחשיבותה למניעת מחלות לב עצומה בלי קשר להשפעתה על רמת הכולסטרול). בממוצע, תזונה כזו בשילוב פעילות גופנית מורידה את רמת ה- LDL ב- 7-10% (לעתים פחות ולעתים יותר). מומלץ לפנות ליעוץ תזונאי מותאם אישית.

פיטוסטרולים יכולים להוריד את רמת ה- LDL בכ- 10% בממוצע. השפעתם על הפחתת הסיכון לחלות במחלת לב לא נבדקה. פיטוסטרולים מצויים בצורת טבליות שונות של תוספי מזון או בצורת מוצרי מזון מועשרים (כגון יוגורט). לא ידוע לי על הבדל ביעילות בין שני הסוגים - זו שאלה של העדפה אישית.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטוסטרול
    אבי
    05/02/2013

איזה סוגי פיטוסטרולים יש?
    בטבליות? במזונות?
    מה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטוסטרול

הוספת תגובה

• לי. כהן

ד``ר רפי ביצור
    05/02/2013

פיטוסטרולים מצויים בצורת טבליות שונות של תוספי מזון או בצורת מוצרי מזון מועשרים (כגון יוגורט).
    לא ידוע לי על הבדל ביעילות בין שני הסוגים - זו שאלה של העדפה אישית.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומני טרנס
    אבי
    05/02/2013

באיזה מזונות יש שומן טראנס?

לקביעת תור
    סגירה
    שומני טרנס

הוספת תגובה

• לי. כהן

ד``ר רפי ביצור
    05/02/2013

שומני טראנס אינם מצויים כמעט בכלל במזונות מן הטבע, אלא במזונות מעובדים. הם מצויים בשמנים צמחיים מוקשים המשמשים לתעשיית המזון ובהם: מרגרינה, מאפים, מוצרי בצק קפואים ומזונות מטוגנים.

אם ברשימת המרכיבים של המוצר מופיעים "שומנים מוקשים" - רצוי מאד להמנע מצריכתו.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה להורדת אל-די-אל
    אבי
    05/02/2013

יש לי רמת LDL של 115.
    הרופא המומחה אמר שבשל הרקע המשפחתי שלי חובה עלי להגיע ל-LDL של 100.
    מסיבות אחרות, הרופא אמר שלא מומלץ שאקח סטטינים או תרופות אחרות ושעלי להגיע ליעד זה בעזרת דיאטה.
    איזה מזונות יכולים להוריד רמות LDL?
    מה לגבי פיטוסטרולים?

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה להורדת אל-די-אל

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    05/02/2013

אין מזונות המורידים את רמת LDL. התזונה להורדת LDL מתבססת על הגבלה בצריכת שומני טראנס, שומן רווי וכולסטרול. פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) יכולה לעזור גם היא (וחשיבותה למניעת מחלות לב עצומה בלי קשר להשפעתה על רמת הכולסטרול). בממוצע, תזונה כזו בשילוב פעילות גופנית מורידה את רמת ה- LDL ב- 7-10% (לעתים פחות ולעתים יותר). מומלץ לפנות ליעוץ תזונאי מותאם אישית.

פיטוסטרולים יכולים להוריד את רמת ה- LDL בכ- 10% בממוצע. השפעתם על הפחתת הסיכון לחלות במחלת לב לא נבדקה.

איני יודע מהן הסיבות בגללן המליץ הרופא לא להשתמש בתרופות. יש מעט מאד סיבות כאלה, וחשוב לזכור שאם רמת הסיכון למחלות לב גבוהה - לסטטינים יש את ההוכחות הטובות ביותר בדבר מניעת מחלות לב וכלי דם.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול
    אור
    02/02/2013

האם למי שיש שומנים בדם מותר לשתות אלכוהול , נניח כוסית וודקה פעם בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול

הוספת תגובה

• לאור

ד``ר רפי ביצור
    02/02/2013

אלכוהול מעלה את רמת הטריגליצרידים באלה עם נטיה לרמה גבוהה.

אם רמת הטריגליצרידים אינה מאד גבוהה - שתיה של כוסית וודקה פעם בשבוע אינה נוראה.

אם רמת הטריגליצרידים גבוהה מאד (מעל 500) - רצוי להמנע לחלוטין משתיית אלכוהול.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אור
    02/02/2013

אני בת 41 שוקלת 83 גובה 1.60 , יש לי סכרת גבולית 111 ושומנים בדם.בגדול אוכלת בריא אך לצערי לא מצליחה לשמור על אורח חיים הכולל ספורט ותפריט שיאפשר הורדה במשקל. מודעת לסכנות אך לא מצליחה לקחת את עצמי בידיים. פניתי לדיאטנית וניסיתי אינספור דיאטות אך לא מצליחה להתמיד.בבדיקות האחרונות הערכים של רמת השומנים היו תקינים כי לוקחת כדורים אז מן הסתם זה מווסת את רמתם יודעת שאין פיתרון קסם .ובכל זאת מבקשת לשאול מה היית מציע לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאור

ד``ר רפי ביצור
    02/02/2013

נראה לי שאת צריכה להפנות את השאלה לפורום קוסמים :)

וברצינות: אין פתרונות קסם ואין תחליף לשמירה על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה. אני מדגיש - לא "דיאטה" אלא אורח חיים. אין ברירה: צריך "לעשות סויץ'" במח ולהפנים שזה חיוני. בגילך הצעיר יש למשקל העודף, לסוכר ולשומנים מספיק זמן לגרום לך נזק, אך מצד שני יש לך את הזמן לפעול כדי למנוע את הנזק.

לגבי התזונה: מיצאי תזונאי(ת) שתתאים לך תוכנית תזונתית שאת יכולה לחיות אתה לטווח ארוך. התוכנית צריכה, מן הסתם, לכלול תזונה מוגבלת בקלוריות (כדי שתרדי במשקל) ובפחמימות (כדי לאזן את רמת הסוכר ושומני הדם). לכל אחד יש את התוכנית המתאימה לאישיותו: יש המעדיפים פגישות "אחת על אחת" עם התזונאית, יש המעדיפים תוכנית קבוצתית (נוסח "שומרי משקל" ואחרות), יש הנעזרים במאמן אישי ("קואוצ'ר") בנוסף לתזונאית. יש המעדיפים שינוי הדרגתי ומתמשך, ואחרים מעדיפים גישה יותר "אגרסיבית". כל אחד ומה שמתאים לו, ובלבד שהדבר יעשה.

לגבי הפעילות הגופנית: לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה, מיצאי לך פעילות שאת נהנית ממנה: הליכה, ריצה, שחיה; בבית, בחוץ או בחדר כושר; לבד, עם חברה או עם מאמן כושר אישי - כל פעילות אירובית טובה. קבעי מועדים קבועים לפעילות (לפחות שלוש פעמים בשבוע) והחליטי שמה שלא יהיה - שום דבר לא יבטל את המועדים האלה. ההתחלה קשה, אבל אם תכניסי את הפעילות הגופנית ללו"ז שלך, עם ההתמדה הדבר יעשה קל יותר ובהמשך אפילו מהנה (מניסיון אישי!).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפיטור נוסחה חדשה
    חני
    30/01/2013

שמעתי הרבה תלונות של מטופלים על כך שהנוסחה החדשה של הליפיטור של פייזר גורמת לתןפעות לוואי קשות ובעיקר כאבי שרירים.
    האם ידוע לך משהו על כך?
    פשוט חוששת להתחיל כי סבלתי מכאבי שרירים עם סטטינים אחרים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליפיטור נוסחה חדשה

הוספת תגובה

• לחני

ד``ר רפי ביצור
    30/01/2013

אם את מתכוונת לגנריקה של ליפיטור (אטורבסטטין טבע, טוריד, ליטורבה) - לא ידוע לי על שכיחות חריגה של תופעות לוואי בתרופות אלה. כמובן שהתגובה לתרופות הנה אישית, ויש מטופלים שיפתחו כאבי שרירים עם תרופה אחת ולא עם אחרת.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר ביצור -הבהרה

חני
    31/01/2013

זה לא גנריקה של ליפיטור זה כדור ליפיטור של פייזר באותה אריזה רק כתוב עליה נוסחה חדשה ומטופלים מדווחים שיש בנוסחה זו הרבה תופעות לןןאי שלא היה בקודם.
    לכן אני מהססת אם לקחת כי אני רוצה ליטול ליפיטור
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחני

ד``ר רפי ביצור
    31/01/2013

לא ידוע לי על שכיחות חריגה של תופעות לוואי עם הנוסחה החדשה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם

אורה
    09/12/2013

התחלתי לקבל את הכדור ליפיטור נוסחה חדשה ונגרמו לי תופעות לוואי חריפות
    דופק לב חזק בלילה , כאבים בעצמות ולשרירים ,כאבים ובעצמות של הצלעות,
    כל תנועה שאני עושה נתפסות לי הצלעות בכאב חזק ולוקח כמה דקות עד שזה
    משתחרר , סחרחורת, כאבים והתכווצויות בבטן ,כאבים ברגלים וקושי בהליכה והתנשפות,
    ניסיתי שבוע ימים ואחר עשיתי הפסקה ושוב ניסתי שבוע ימים טופעות חזרו מאליהם
    כעת אני לא יודעת איזה כדור לקחת שיהיה פחות עם תופעות לואי אם תוכלו ליעץ לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורה

ד``ר רפי ביצור
    10/12/2013

בהנחה שאת זקוקה לטיפול בסטטינים, ניתן לנסות תרופה אחרת מאותה משפחה כגון קרסטור (נקרא גם סטטור או רוזובסטטין).

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסטור
    ששון
    30/01/2013

שלום רב. אני בן 59. לקחתי כ15 שנה סימבסטטין 20 מג. לפני כשנה הוחלפה התרופה לליפיטור עקב כאבי שרירים. ( 10 מג). בשלב מסוים הגיעה תרופה מקבילה שגרמה שוב לכאבים. ושוב קיבלצי תרופה חדשה. בשם קרסטור 20 מג. לקחתי כשבועיים ושוב יש כאבים. איך ממשיכים? יש לאן?

לקביעת תור
    סגירה
    קרסטור

הוספת תגובה

• לששון

ד``ר רפי ביצור
    30/01/2013

בהיעדר פרטים מלאים קשה לי לענות באופן פרטני, ולכן אתן תשובה כללית, בהנחה שאכן אתה זקוק לטיפול תרופתי להורדת הכולסטרול.

1. מומלץ לבדוק את תפקודי בלוטת המגן ורמת ויטמין D. תת-פעילות של הבלוטה או חסר ויטמין D יכולים לגרום לכאבי שרירים, ותיקון שלהם יכול לפתור את הבעיה.

2. ניתן לקחת את הקרסטור בתדירות נמוכה יותר (למשל 3 פעמים בשבוע). זה מעט פחות יעיל אך במקרים רבים גורם לפחות כאבי שרירים.

3. ניתן לשלב מינון נמוך של סטטין עם אזטרול.

כל זאת - באופן כללי, על רגל אחת וללא מידע עליך.

לתשובה פרטנית ומותאמת לך, מומלץ לפנות לרופא המשפחה ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטוסטרולים לילדה
    חדוה
    30/01/2013

האם מותר לתת (בכמוסות) לילדה בת 12 שלאחרונה התגלה כולסטרול 230?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטוסטרולים לילדה

הוספת תגובה

• לחדוה

ד``ר רפי ביצור
    30/01/2013

מתן פיטוסטרולים לילדים לא נבדק ולכן יעילותם ובטיחותם בילדים אינה ידועה.

מומלץ לפנות למרפאה העוסקת בליפידים בילדים. בתל-השומר יש מרפאה כזו המנוהלת ע"י ד"ר אורית חמיאל וד"ר חופית כהן.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוי פנים עורקי
    דויד
    25/01/2013

גבר בן כ-45 הנחשב די בריא בדר"כ, עם קרובי משפחה דרגה ראשונה עם מוות בגיל צעיר ממחלת לב איסכמית, ביצע דופלר קרוטידים לשם בדיקתCAROTID IMT (קרוטיד אינטימה-מדיה סיקנס) והודגם עיבוי אינטימה-מדיה עד 1.3 מ"מ במוצא עורק קרוטיד פנימי שמאלי.
    האם יש טעם לעשות בדיקות נוספות כגון טונומטר (בודק טונוס) הבודק אנדותל?

לקביעת תור
    סגירה
    עיבוי פנים עורקי

הוספת תגובה

• לדודי

ד``ר רפי ביצור
    25/01/2013

קשה י לענות בלא לדעת את כל הנתונים, אך על פניו נראה לי שסיפור משפחתי מרשים של מחלת לב בגיל צעיר ו- IMT מוגבר מספיקים על מנת לקבוע שיש סיכון משמעותי לפתח מחלת לב, ולהתחיל בטיפול מונע כולל תזונה נכונה (רצוי בהנחיית תזונאית), פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), המנעות מעישון וכן לשקול ברצינות מתן סטטינים להורדת ערכי הכולסטרול ואולי גם אספירין.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין

דויד
    25/01/2013

אספירין, מיקרופירין, טבעפירין, קרטיה, פלביקס.
    מי כעיקרון נחשב עם הכי פחות תופעות לואי? טבעפירין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדויד

ד``ר רפי ביצור
    26/01/2013

מיקרופירין, טבעפירין וקרטיה - כולם גרסאות של אספירין מצופה. אין עדיפות לאף אחת מהן על אחרת - כולן טובות.

פלביקס איננה אספירין - זוהי תרופה אחרת המשפיעה על טסיות הדם וניתנת במצבים מסוימים בנוסף לאספירין או במקום אספירין.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה