מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליפיטוראמי04/03/2011
שלום ד"ר.
בגלל עלית LDL אצלי בבדיקת דם החליט הרופא שלי לעלות לי את התרופה ליפיטור מ-10 מ"ג ל-20 מ"ג .
לצערי 20 מ"ג עשה לי בעבר כאבי שרירים וגם תרופות אחרות מאותה משפחה.
האם לדעתך לקיחה של ליפיטור יום 10 מ"ג ויום של 20 מ"ג מסוכן או אסור וזה יכול לפתור לי את בעיית הכאבים .
האם היית ממליץ על טיפול כזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנילי
ד``ר רפי ביצור04/03/2011לא מסוכן, ויתכן שיעזור. שווה לנסות ולראות.
כדאי גם לבדוק רמת ויטמין D. אם יש חסר בויטמין - יתכן ותיקון של החסר יעזור גם לבעית כאבי השרירים.
במידה ורופא המשפחה לא ימצא פיתרון - ניתן לפנות ליעוץ במרפאת ליפידים.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני נטילת תרופותמשה01/03/2011
אני בן 52 בגלל היצרות בקרוטיס של 25% אני מקבל מיקרופירין וכהגנה אומפרדקס 20
האם ישנה חשיבות לזמני הנטילה של הכדורים ,ואם כן מתי לוקחים אומפרדקס ומתי מיקרופירין?
אני מתהלך עם קביים בגלל אוסטאורטריטיס בברך, שהיא במצה גרוע, מאוד כואבת,וכל עומס הקל ביותר, מכאיב, לכן אני לא לוקח את המיקרופירין, בבוקר או בצהריים, כי אני צורך אותו עם ארוחה כבדה,ושותה אותו עם כמות מים, לכן את האומפרדקס אני נוטל בשעה 2 בצהריים בערך, וכשאני חוזר מהעבודה קרוב ל11 בלילה, אני נוטל את המיקרופירין , הם זה אופן שימוש תקין? ואם לא מה לשנות?
עם איזו כמות אוכל יש לקחת את האספירין? האם סנדוויץ אחד מספיק?ומה כמות השתיה שיש לשתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני נטילת תרופות - תגובה
ד''ר אבישי אליס01/03/2011ראשית אין חובה ליטול אומפרדקס עם אספירין, אלא אם ישנה סיבה ברורה במחלה פפטית או תלונות המחשידות לכך.
שנית נראה לי שאתה מיחס חשיבות רבה לכל תהליך לקיחת התרופות ולמזון סביבם.
טול אותן עפ נוחיותך, אכול ושתה כרגיל ועפ צרכיך
האם אתה נוטל סטטינים ומה מידת איזון הכולסטרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהדנה01/03/2011
אני בת 49. בבדיקת דם התברר שבעייתי העיקרית היא בטריגליצרידים גבוהים.אבקשך להתייחס לתוצאות הבדיקות:
TRIGLYCERIDES- 291 mg/dl
CHOLESTEROL- 204 mg/dl
CHOLESTEROL HDL 37 mg/dl
CHOLESTEROL LDL 108.5
NON-HDL CHOLESTEROL- 167 mg/dl
מה דעתך על תוצאות הבדיקה? האם אתה ממליץ על נטילת כדורים? איזה ובאיזה מינון?
לצערי אני סובלת ממחלה נדירה בשם פורפיריה וריגטה כך שמרבית התרופות אסורות
עלי כי הן מעוררות התקף ולכן אשמח לדעת כיצד להוריד את הטריגליצרידים ללא תרופות. האם לדעתך יש סכנה לאי נטילת כדור להורדת השומנים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור01/03/2011רמת הטריגליצרידים אצלך אכן גבוהה, ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה. לאורך זמן, מצב זה מעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
למרבה המזל, ברוב המכריע של המקרים ניתן לשפר את המצב משמעותית ללא טיפול תרופתי. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך.
במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי. ככל שהצלחתי למצוא, אין מידע על בטיחות השימוש בתרופות אלה בפורפיריה, אך כמו שהדגשתי - אם תקפידי על אורח חיים מתאים יש סיכוי מצוין שלא תזדקקי לתרופות.
בהצלחה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול 140 - המשךיהל25/02/2011
מדובר על כולסטרול כללי. כל שאר הכולסטרולים והשומנים בתוך הנורמה. לוקח סטטין 40 מג. לא מעשן. סיפור משפחתי של כל מחלות הזיקנה להורים קשישים .
האם זה לא כולסטרול נמוך מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהל
ד``ר רפי ביצור26/02/2011הערך ככל הנראה אינו נמוך מדי.
לגבי הצורך בטיפול ומינונו - חסרים פרטים רבים כפי שפירטתי בתשובתי הקודמת.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול 140יהל25/02/2011
גבר בן 60 בריא. לוקח סטטין איזשהו 40 מג אחרי שלקח תקופה ארוכה 20 מג והכולסטרול היה 200. עכשיו עם ה - 40 מג הכולסטרול ירד ל 140. שאר הפרמטרים הקשורים בסדר. זה לא נמוך מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהל
ד``ר רפי ביצור25/02/2011ראשית, לא ברור לי אם הערכים אותם את מציינת הם של כולסטרול כולל או של LDL-כולסטרול. ערכים כמו שציינת (ודאי אם הם של LDL ובדרך כלל גם אם הם של כולסטרול כולל) אינם נמוכים מדי.
לגבי הצורך בטיפול ומינונו: יעד הטיפול בכולסטרול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת, כך שלצערי לא אוכל להתייחס.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי הדם בפלסמה פרזוסטלילה23/02/2011
האם יש התקדמות בטיפול נגד טריגליצרידים במקום או בנוסף לפלסמה פרזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלילה
ד``ר רפי ביצור23/02/2011רמה גבוהה מאד של טריגליצרידים (מעל 1000) הנה גורם סיכון לא רק למחלת לב, אלא גם לדלקת של הלבלב, העלולה להיות מחלה קשה ואף מסכנת חיים.
לטיפול במצבים אלה מס' נדבכים:
1. תזונה דלה מאד בפחמימות (בהנחיית תזונאי/ת בעל/ת ניסיון בטיפול במצבי כאלה).
2. פעילות גופנית סדירה.
3. אם יש סוכרת - איזון קפדני שלה ע"י תרופות לסוכרת.
4. תרופות להורדת שומני הדם - פיבראטים, ניאצין, סטטינים ושילובים שלהם במידת הצורך.
5. אם אחרי כל אלה הרמה עדיין גבוהה מאד - פלסמה פרזיס על בסיס קבוע (אחת לשבוע - שבועיים).
6. במקביל - טיפול בכל גורם סיכון אחר שקיים - יתר לחץ דם, עישון וכו'.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול בגיל צעירעידן22/02/2011
לאחרונה אחרי בדיקות דם מקיפות גילו אצלי כולסטרול גבוהה שנע על 226.אני בחור בן 24 ושוקל 75, גובה - 172.
האם זה גבוה?
אם כן, האם עלי לקחת תרופות או לשנות תזונה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול בגיל צעיר - תגובה
ד''ר אבישי אליס22/02/2011בנתונים שמסרת חסר הרקע שלך וגורמי סיכון נוספים לטרשת, כמו גם לא פרטת את כל פרופיל הליפידים.
בהנחה ואתה בריא, הייתי מתחיל בהקפדה על דיאטה דלת שומנים מהחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאת ליפידיםא.14/02/2011
היכן נמצאת מרפאת ליפידים באיזור הקריות/עכו של קופת חולים כללית?
אבקש המלצה לתזונאי/ית שמתמחה בדיאטה להורדת שומנים בדם באיזור הצפון עכו/קרית של קופ"ח כללית.
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.
ד``ר רפי ביצור14/02/2011לגבי קופת חולים - איני יודע. אני מניח שבקופה יוכלו להגיד לך.
בבי"ח רמב"ם יש מרפאת ליפידים מצוינת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10ענת14/02/2011
אני בת 54 בריאה בדרך כלל. איני נוטלת תרופות(גם לא סטטינים). יש לציין שאני צמחונית וגם כמעט איני אוכלת ביצים ומוצרי חלב (נוטלת כדורי B12 ).יש לי כאבי שרירים קלים, ואני מעוניינת לדעת אלו תוספי מזון כדאי לי לקחת ומה דעתך על Q 10 האם כדאי לי לקחת תוסף זה? ומהן תופעות הלוואי ?מהו המינון המומלץ
בשבילי? שוב אציין ,איני לוקחת סטטינים ,ואין לי בעיה של שומנים .אשמח לעזרתך. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר רפי ביצור14/02/2011יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ובעיות נוספות - המידע דל אף יותר, כך שאין כל בסיס מחקרי להמלצה לקחת את התוסף. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - הנזק היחיד הנגרם הוא לכיס. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQ10 - תגובה
ד''ר אבישי אליס17/02/2011אנו מבקשים להשאיר את האתר לשאלות ותשובות מקצועיות בתחומנו
איננו סבורים שיש מקום באתר לפרסומות אישיות כאלה ואחרות ובוודאי בנושאים שיעילותם ואמינותם מוטלת בספק.
התגובה שצורפה כאן נמחקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ושומנים בדםא.13/02/2011
בת 36 בטיפולי פוריות ל-IVF.
מאז תחילת טיפולים (1/2 שנה) עלייה חדה ברמת שומנים בדם . (נטייה משפחתית, אב שלקה בהתקף לב, אמא מטופלת בתרופות)..
רציתי לדעת האם יש קשר בין זריקות הורמונים בטיפולי פוריות ועליית רמת השומנים בדם?
האם ניתן לטפל בזה ע"י תרופה?
רמת השומנים עלתה מ-200 (אוגוסט 2009) ל-379 (פברואר 2011).
אני מוטרדת מאוד מהעניין.
בבקשה ענה לי.
כמו כן, אני נוטלת בשנה וחצי האחרונות ניאובלוק עקב דופק מהיר ויתר לחץ דם גבולי.האם תרופה ז גם יכולה להעלות רמת שומנים בדם?ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.
ד``ר רפי ביצור13/02/2011טיפולים הורמונליים, כולל טיפולי פוריות, עלולים להעלות את רמת השומנים בדם. לניאובלוק אין השפעה משמעותית על רמת השומנים.
מאחר ואת מנסה להרות, ובטיחות התרופות להורדת שומני הדם לעובר אינה ידועה, אסור לתת אותן במצבך. לעומת זאת, תזונה נכונה (מוגבלת בפחמימות) יכולה לעזור מאד. מומלץ בחום לפנות לתזונאי(ת) לקבלת יעוץ מותאם אישית. גם פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) יכולה לעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב - בלוטת התריסיקי11/02/2011
שלום רב
לפני שנים רבות כרתו לי את בלוטת התריס לחלוטין וקיבלתי הקרנות.
לאחר זמן חליתי בליבי - וכיום אני מוגדר - IHD וכן סובל מאי ספיקת לב.
האם יש השפעה של בלוטת התריס על תפקוד הלב?
אם כן , באיזה אופן?
האם ככל שרמת ה - TSH עולה מעל רמה מסוימת כך ייכבד על הלב לתפקד?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקי
ד``ר רפי ביצור11/02/2011הן תת-פעילות והן פעילות יתר של בלוטת התריס יכולות לגרום לבעיות לבביות, בעיקר באנשים שליבם אינו בריא מלכתחילה. חשוב מאד לוודא שתפקודי הבלוטה מאוזנים היטב.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתשובה
יקי11/02/2011תודה על תשובתך .
אני מבקש להוסיף.
אתה כותב שיש לשמור על אזון .
רמת הTSH שלי 3.29 אמנם זה בתחום הנורמלי , אולם האם הרמה לא גבוהה מידי לחולי הלבבי שלי ?
אם כן לאיזה רמה אני צריך לשאוף כדי שהתפקוד הלבבי לא ייפגע?
בברכה יקי
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקי
ד``ר רפי ביצור11/02/2011הרמה תקינה וכשרה למהדרין.
המשך בריאות טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ל יקי
סטניסלב13/02/2011האם לדעתך רמת ה TSH שלך נמוכה, נורמלית או גבוהה? אנא הסבר תשובתך כי לכך יכולה להיות השפעה מכרעת על לחצי מילוי בחללי הלב שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולבטרולשירי10/02/2011
שלום. רציתי לדעת מה ערך התקין של כולסטרול הכללי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד``ר רפי ביצור10/02/2011אין "ערך תקין" לכולסטרול כללי, מאחר והוא מורכב משילוב של מס' ערכים (LDL, HDL וחלקיקים נוספים שאינם נמדדים בבדיקת שומני הדם הרגילה). אם הכולסטרול ה"טוב" (HDL) גבוה - וזה טוב, הרי שגם הכולסטרול הכללי יהיה גבוה. ולהיפך: אם הכולסטרול ה"רע" (LDL) גבוה - וזה רע, הרי שגם הכולסטרול הכללי יהיה גבוה.
לכן אנחנו מדברים על ערכי מטרה של LDL, המשתנים מאדם לאדם לפי מידת הסיכון שלו ללקות במחלת לב. ככל שהסיכון גבוה יותר, כך ערך המטרה של LDL נמוך יותר. לגבי HDL - כל המרבה הרי זה משובח.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקות תקינותיוני08/02/2011
ldh 340u/l 300-600
triglycerides 74 mg/gl 40-140
cholesterol 173mg/dl 140-190
direct hdlc mg/dl 56mg/dl 40-90
ldl 102mg/dl 0-129
vldl15mg/dl
chol/dhdl 3.10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
ד``ר רפי ביצור08/02/2011בהנחה ואינך סובל ממחלת לב או סוכרת - הבדיקות תקינות לחלוטין.
המשך בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב - לא יודעת אם זה שייך לכם.שירי יתים07/02/2011
שלום רב!!!
אני בת 58 עשיתי אתמול אקו לב רגיל אחרי שרופאת ראות החליטה לעשות לי כי סיפרתי לה שאני הולכת קשה לי וגם יש לי התכווצות באזור צד שמאל, ואני נחה
אחרי כמה זמן.
התוצאה היא : חדר שמאל
גודל תקין
תפקוד סיסטולי גלובלי - התכווצות היפרדינמית.
היפרטרופיה - ללא היפרטרופיה.
תפקוד דיאסטולי - בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E , מעיד על הפרעה
ברלקסציה של חדר השמאלי (דרגה 1).
עליה שמאלית - תקינה
חדר ימין - גודל והתכווצות תקינים.
עלית ימנית - תקינה.
מסתם מיטרלי - תקין.
מסתם אאורטלי - תקין.
מסתם טריקוספידלי - לא הודגם TR לכן לא ניתן לחשב לחץ ראתי.
אאורטה - האאורטה העולה אינה מורחבת.
קרום הלב - לא נראה נוזל פריקרדיאלי.
IVC לא מורחב.
השאלה שלי רציתי לדעת מה זה הבעיה בתפקוד דיאסטולי.
אם אפשר לקבל הסבר אני יודה לכם מאוד כי אני ממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי יתים
ד``ר רפי ביצור07/02/2011הפרעה דיאסטולית פירושה הפרעה בהיתרפות של שריר הלב. דבר זה יכול לנבוע מסיבות רבות, בין השאר יתר לחץ דם וסוכרת. מאחר וההפרעה קלה מאד (דרגה 1), קרוב לודאי שאין לה משמעות רבה ודבר זה אינו אחראי לתסמינים מהם את סובלת, אך קשה לקבוע באופן ודאי באינטרנט ללא בדיקה.
מומלץ לפנות לקרדיולוג שיתרם באופן בלתי אמצעי מהתלונות, יבדוק אותך, יראה את האקו ויחליט מה (אם בכלל) צריך לעשות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות דיקת דםאורה05/02/2011
שלום רב,
אילו הם תוצאות הבדיקות דם שלי
GOT AST ערכים של 30
GPT ALT ערכים של 24
CK- CREAT.KINASE CPK ערכים של 98
כולסטרול כללי 206
HDL 59
LDL 119.1
רציתי לדעת האם צריך להוסיף לי עוד תרופות אני מזה חודשים אצל נוטרופתית ירדתי במשקל והצרתי היקפים לפני כ - 8 שנים עשיתי צינתור
מחכה לתשובה במייל תודה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורה
ד``ר רפי ביצור06/02/2011התשובה לשאלתך תלויה בעיקר בממצאים שהיו בצנתור שעברת. אם נמצאה מחלקה בעורקים הכליליים (המספקים דם לשריר הלב), הרי שערך הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלך גבוה מהרצוי, וככל הנראה יש צורך בטיפול תרופתי. אם הצנתור היה תקין - יש לשקול את הצורך בטיפול תרופתי לפי הערכת הסיכון לפתח מחלת לב בעתיד.
חשוב להבין כי הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים קיום מחלת לב או מחלת כלי דם אחרת, גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד.
כלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי.
באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה (למשל כאלה שכבר יש להם מחלת לב), מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
הטיפול התרופתי מתבסס בראש ובראשונה על תרופות ממשפחת הסטטינים. כאשר טיפול זה אינו מספיק או אינו נסבל בשום אופן, ניתן לטפל בתרופות אחרות (כגון אזטרול, רזינים או ניאצין), בד"כ בתוספת לסטטינים.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)