פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול HDL
    ויטלי
    25/11/2010

אני בן 40 סובל מיתר לחץ דם מגיל צעיר מטופל בתרופות AMLOW 10MG ENALAPRIL 10MG וקרדילוק 2.5MG להורדת כולסטרול מקבל LIPITOR 20MG, לאחרונה ביצעתי בדיקת דם ויצא HDL-CHOLEST 26.61 שצריך להיות 40-85
    האם אני צריך להעלות את הכולסטרול הזה ? אם כן אז איך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול HDL

הוספת תגובה

• כולסטרול HDL - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    25/11/2010

כדאי בהחלט
    עי פעילות גופנית והוספת טיפול בתכשירי ניאצין כטרדפטיב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה בבדיקת דם
    שרון
    22/11/2010

שלום,

אני ממש לחוצה ואשמח מאוד לתשובה.

קיבלתי תוצאות של בדיקות דם המצביעות על ערכי כולסטרול של 264.
    טריגליצרידים 90, HDL- 71.5, LDL- 175.

אני בת 26, בריאה, לא מעשנת, לוקחת גלולות, שוקלת 50 ק"ג ומקפידה על תזונה בריאה ונכונה, אין לי היסטוריה של כולסטרול גבוה במשפחה.

מה עליי לעשות את התוצאות שקיבלתי? ומניין נובעות תוצאות אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה בבדיקת דם

הוספת תגובה

• לקרן

ד``ר רפי ביצור
    22/11/2010

ראשית - אין סיבה ללחץ.
    רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אמנם גבוהה, אך כך גם רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL), ובהיעדר גורמי סיכון נוספים (כגון יתר לחץ-דם, עישון, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב וכו') - אינך נמצאת בסיכון בטווח של השנים הקרובות.
    יתכן והגלולות הן הגורמות לעליית ערכי הכולסטרול. האם את יודעת מה היו ערכי הכולסטרול לפני תחילת הגלולות? אם לא - כדאי להפסיק את הגלולות לחודשיים-שלושה ולחזור שוב על הבדיקות. אם יסתבר שאכן האשם הוא בגלולות - מומלץ להשתמש באמצעי מניעה אחר. כמו כן כדאי לבדוק את תפקודי בלוטת המגן ובדיקת שתן (אם לא נבדקו). אם יסתבר שהגלולות חפות מפשע - כדאי לפנות ליעוץ לא אינטרנטי במרפאת ליפידים על מנת להחליט אם יש צורך בטיפול כלשהו בשלב זה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הסטטינים עוזרים לתוחלת החיים
    שאול
    19/11/2010

האם יש מדד הניתן לבדיקה לגבי פעילות האספירין כמדלל דם, האספירין עושה לי צרבות גדולות ובעבר הפסיקו לי אותו,
    אני לוקח קרטייה לאחר צינטור וכן פלויקס וליפיטור(לפני חודשיים)והצרבות חזרו בגדול ,לוסק בכמות גדולה עוזר רק חלקית,

קבלתי מרופא פנימי בכיר בבית חולים העוסק גם ברפואה חילופית כולל שיקום לב במצבים קשים
    המלצה להשתמש בתוסף נאטוקינז כתחליף לאספירין,
    האם יש מדדים בבדיקות הדם המאפשרים לראות את פעילות האספירין ואת פעילות התוסף כחליפין נאות,

בברור שערכתי באינטרנט התוסף משמש כמדלל דם חילופי לאספירין ואני חושש שהצרבות הקיימות למרות 40 מג אומפרדקס ליום יעשו לי נזק בושט,

הוספת תגובה

• לשאול

ד``ר רפי ביצור
    20/11/2010

1. לגבי השאלה שבכותרת: הוכח במחקרים רבים שבאנשים עם מחלת לב, או הנמצאים בסיכון גבוה לפתח מחלת לב, הסטטינים אכן משפרים את תוחלת החיים.

2. לגבי "דילול" הדם: שתי התרופות היחידות שהוכחה יעילותן במניעת התקפי לב בחולים עם מחלת לב הן אספירין ופלביקס. אין ולו תוסף אחד שנבדק בשאלה זו, כולל הנאטוקינאז. קיימות בדיקות מעבדה (הנמצאות בשימוש מחקרי בלבד) המאפשרות לבדוק השפעת תרופות שונות על תפקוד טסיות הדם, אך חשוב לזכור שיעילות תרופה בבדיקת מעבדה כזו או אחרת אינה מבטיחה יעילות במניעת התקפי לב. אם הנך סובל ממחלת לב (עברת התקף או צנתור) - מי שממליץ לך להפסיק טיפול באספירין או פלאביקס ולהשתמש בתוסף במקומם, פועל, לדעתי, בחוסר אחריות.

3. לגבי הצרבות: אספירין יכול לגרום לצרבת, אך זו אינה תופעת לוואי אופיינית לפלאביקס. מומלץ בחום להתייעץ בגסטרואנטרולוג לגבי הצרבת, סיבותיה ומניעתה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאספאן
    אדוארד קלימן
    15/11/2010

ד"ר רפי שלום
    בהנחה שהטיפול בניאספאן משיג את היעד,לכמה זמן צריך ליטול את התרופה?
    מודה לך מראש אדי

לקביעת תור
    סגירה
    ניאספאן

הוספת תגובה

• לאדוארד

ד``ר רפי ביצור
    16/11/2010

יש להמשיך בטיפול:

1. כל החיים
    2. עד 120
    3. עד שיפתחו תרופה עדיפה

מה שיבוא קודם...:)

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לטרדפטיב
    משה
    15/11/2010

תודה רבה על תשובתך המהירה יש לי 2שאלות נוספות האם תרופה זו מעלה לחץ דם? האם מעלה את ערכי הסוכר בדם?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי לטרדפטיב

הוספת תגובה

• למשה

ד``ר רפי ביצור
    16/11/2010

1. לא
    2. כן

ולחדשות בהרחבה:
    לניאצין אין השפעה (לטובה או לרעה) על לחץ הדם.
    ניאצין יכול לעתים להעלות ערכי סוכר. תופעה זו קורית בעיקר בחולי סוכרת (וגם אצלם רק במיעוט המקרים). הקפדה על העקרונות הרגילים של איזון הסוכרת (תזונה, פעילות גופנית והקפדה על נטילת התרופות, אם ישנן) מונעת בד"כ עליה זו. אם למרות הכל עלו ערכי הסוכר - הפסקת הניאצין מחזירה את המצב לקדמותו. התועלת שבניאצין מבחינת הורדת הסיכון למחלות לב נצפתה גם בחולי סוכרת, ולכן ניתן בהחלט לתת את התרופה גם לסוכרתיים, אם הסוכרת שלהם מאוזנת.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרדפטיב
    ורדה
    15/11/2010

סובל מיתר כולסטרול 220 הדל נמוך30 וטריגלצרידים גבוהים400לדל 130
    מאחר ואני רגיש לסטטינים אני נוטל ליפיטור 10 מג 4 פעמים בשבוע ואיזיטרול אני נמצא בסיכון גבוה ללקות בליבי
    התוצאות ממש טובות .כולסטרול 150 לדל 90 טריגלצרידים 150 הדל 31
    רופא קופת חולים המליץ לי להפסיק הכל ולקחת טרדפטיב.לעשות ניסוי כדי להעלות
    את ההדל.שאלתי האם לעשות זאת והאם חשוב לשפר את ההדל למרות ששאר
    המדדים השתפרו לאין הכר

לקביעת תור
    סגירה
    טרדפטיב

הוספת תגובה

• המשל לשאלה

ורדה
    15/11/2010

האם עדיף לשלב את טרדפטיב עם ליפיטור שכן אין הבנתי שאין ממש ערך לאיזיטרול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה

ד``ר רפי ביצור
    15/11/2010

ודאי תבין שקשה לתת המלצות ספציפיות באינטרנט למי שלא בדקתיו ואין ברשותי מלוא המידע הרפואי עליו, אבל אנסה לתת תשובה עקרונית:

1. טרדפטיב אינו תחליף לליפיטור או לכל סטטין אחר. באותם אנשים הנמצאים בסיכון גבוה ללקות במחלת לב - הסטטינים, כדוגמת הליפיטור, הם התרופות החשובות ביותר להקטנת הסיכון.
    2. האזטרול משמש אותנו כתוספת לסטטינים כאשר LDL לא הגיע לערך הרצוי עם המינון המכסימלי הנסבל של סטטינים. במקרים כאלה יש לו ערך.
    3. ניאצין, כגון טרדפטיב יכול להעלות את רמת ה- HDL, ויתכן שהוא נחוץ אצלך. מאחר וניאצין גם מוריד רמת LDL - יתכן ויוכל להחליף את האזטרול, אך לא את הליפיטור.

לקבלת יעוץ פרטני מדויק יותר, מומלץ לפנות עם כל המידע הרפואי לפגישה לא וירטואלית במרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpk
    TOM
    14/11/2010

שלום ד"ר .
    עשיתי 2 בדיקות בהבדלים של מספר חודשים והתוצאות של בדיקת CPK היו גבוהות = 334
    התחום הוא עד 200 .
    אני לוקח תרופות : איזיטרול וליפיטור שני ועושה פעילות ספורטיבית - הליכה כשעה כל יום .
    רציתי לשאול:
    1. האם הפעילות מעלה את התוצאה ?
    2. האם התרופות מעלות את התוצאה ?
    3. האם תוצאה כזו פוגעת בשריר הלב או מצביעה על בעיה כלשהי ?
    4. האם לבצע בדיקה חוזרת ולא לבצע פעילות גופנית מספר ימים לפני כן על מנת לדעת מהיכן העלייה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    cpk

הוספת תגובה

• לגדי

ד``ר רפי ביצור
    15/11/2010

1. כן
    2. כן
    3. לא
    4. לא

ולחדשות בהרחבה: עליה מינימלית כזו ברמת ה- CPK יכולה לנבוע מפעילות גופנית, מהתרופות או משניהם. זה ממש לא משנה, מאחר ובפני עצמה אינה מצביעה על בעיה כלשהי - לא בשריר הלב ולא בכל מקום אחר. אם אין כאבי שרירים או חולשת שרירים משמעותית - אין צורך בכל בירור נוסף, למעט (אולי) בדיקת תפקודי בלוטת המגן.

המשך בריאות טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעמוני אזעקה קלים דלקו ,בחרתי להתעל
    אבי
    13/11/2010

ב2000 עברתי התקף לב קל,המדדים לאחריו הראו על שיפור הולך ומתמיד עד שבמיפוי ב2004 כבר לא היו איסכמיות וכבר לא מצאו את האזור הקטן עם פגם המילוי,מ2006 בעקבות שינוי מיקום מגורים החלו הרעות קלות במדדים,(כולל במיפוי ב2008)
    הפסיקו לי סטטינים ,היות וכולם פגעו לי בשרירים?
    הפסיקו לי אספירין כי גרם לצרבות חמורות ודחמומים למרות הלוסק (הלוסק התחיל ב2005 כתוצאה של סיבוך קל בגסטרקופיה)
    שאר התופות לא קבלתי מראש כי יש לי דופק נמוך ולחץ דם נמוך,
    לצערי למרות ldl כ125 ו hdl נמוך טוטל כולסטרול כ175,רופאת מומחית פנימאית שלי טענה שאין לי צורך בקרדיולוג כי מצבי טוב אני בכושר גבוה והמדדים בסדר אין לי צורך בתרופות,
    בחצי השנה האחרונה התלוננתי על קוצר נשימה קל ,נשלחתי לאקו לב במאמץ שהיה טוב וכן לקרדיולוג שאמר הכל טוב רק דרש שאתחיל תרופות,
    בתגובה רופאתי אמרה "הכל בראש "לך לפסיכולוג"
    לפני חודש וחצי עברתי התקף לב קל שטופל בזמן עם צינטור וסטנס במיד לד
    ונזק מינימלי,בשיקום נוכחתי לדעת שאני מגיב למאמץ עם תעוקות בזמן שמשוקמים עם ארועים קשים בהרבה מגיבים טוב יותר,
    המערכת הקרדיולוגית מתקשה להסביר התופעה,ןיועץ מומחה(לשעבר מנהל מחלקה) לרפואה פנימית העוסק גם ברפואה משלימה,אבחן לדעתו קיום חסימות הפיכות של העורקים הקטנים בלב הגורמות לתעןקות ואינן משפיעות בשלב זה על האקג("רק ותיקים כמוהו יכולים לזהות את השינויים"),המלצתו
    1.ubiqunal 100mg פעמיים ביום
    2.d-ribose 850 mg פעמיים ביום
    3.natokinase 100mg פעמיים ביום
    4 קפסולות edta שלוש פעמים ביום
    5.ויטמין d פעמיים ביום 50000iv
    6 מולטי ויטמין "once aday" פעם ביום
    לדעתו זה יביא להקלה משמעותית תוך כחודש
    הנאטוקינאז יאפשר בתוך כשבוע להפסיק עם האספירין והפלויקס שגורמים לי לצרבות למרות הלוסק
    מה דעתך?

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    13/11/2010

1. היזהר מאלה המאבחנים מחלות "שרק הם יודעים לאבחן". זה מזכיר לי את בגדי המלך החדשים ("תפרנו להוד מעלתו בגדים נפלאים שרק חכמים יכולים לראות").
    2. יתכן שיש לך מחלת כלי דם קטנים. בטוח שיש לך מחלת כלי דם גדולים - אחרת לא היית נזקק לסטנט בעורק הכלילי הגדול ביותר.
    3. מה שמאפיין את קוקטייל התוספים שנרקח לך (מלבד, מן הסתם, מחירו הגבוה), הוא שאף אחד ממרכיביו לא נבדק ולכן לא הוכח כמקטין את הסיכון למחלת לב כלשהי, בכל גודל של כלי דם.
    4. תרופות להורדת כולסטרול ולהקטנת נטיית הדם להיקרש הן התרופות היחידות שיעילותן הוכחה במניעת תחלואה ותמותה באנשים עם מחלת לב כמו שלך. אם רופא המשפחה והקרדיולוג מתקשים להתאים לך טיפול - מומלץ שתפנה למרפאת ליפידים. אם לא תטפל בכך - תמשיך להתעלם מפעמוני האזעקה, שאכן צלצלו בקול גדול.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לכל החיים
    אלכס
    12/11/2010

שלום,
    רופא כללי שלי המליץ לי להתחיל לקחת באופן קבוע תרופה BEZAFIBRATE 400
    הערכים האחרונים של הדם הם :CHOLESTEROL=215.2
    TRIGLYCERIDES=300
    CHOLESTEROL- HDL= 30
    MICRO%/HYPO%=14

להוריי הסטוריה בעיות לב מגיל 50 פלוס ואבי ז"ל עבר אירוע מוחי ולב בגיל 65
    האם עלי לקחת את התרופה הנ"ל כל חיי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לכל החיים

הוספת תגובה

• לאלכס

ד``ר רפי ביצור
    13/11/2010

טיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי בפיבראטים (כגון בזפיבראט) או ניאצין.

לכן, אם לא הקפדת עד כה על תזונה דלת פחמימות ופעילות גופנית - ניתן לדחות את תחילת הטיפול התרופתי ולנסות שינוי באורח החיים. אם לא יחול שיפור משמעותי לאחר 3 חודשים - ניתן לשקול אז את הצורך בטיפול תרופתי.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת Q10 על לחץ הדם
    אוריאל רוביו
    12/11/2010

למנהלי הפורום הנכבדים שלום רב.
    אני בן 67, לפני כחודש וחצי עברתי התקף לב, טופלתי בצינטור עם סטנד רשת ולקיחת מיקרוספרין, סימבקור, ופלויקס.
    עד להתקף לב בריאות תקינה, עסוק קבוע בספורט, ול"ד תקין.
    נכון להיום כל תצאות בדיקות הדם הכלליות תקינות, נמצא במכון לשיקום לב וחוזר תחת מעקב למצבי בעבר.
    נאמר לי מפי רופאת המשפחה להתחיל לקחת Q10 כדי למנוע "נזק סטטיני".
    שאלתי: האם ה- Q10 יכול לפגוע בל"ד שלי שהוא בערכים: 120/70 במנוחה, ו- 140/80 במאמץ? ובכלל מה דעתכם על לקיחת התוסף הנ"ל ובאיזה מינון מומלץ לקחת אותו?
    תודה מראש עבור התיחסותכם.
    אוריאל רוביו

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת Q10 על לחץ הדם

הוספת תגובה

• לאוריאל רוביו

ד``ר רפי ביצור
    13/11/2010

איני מבין את פירוש הביטוי "נזק סטטיני".

לגבי Q10: ש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ויל"ד - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, ואם יש כאבי שרירים בעת מתן סטטינים ניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק. אם אין כאבי שרירים - איני רואה צורך בתוסף.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול הגבוה והנמוך
    .א.א
    12/11/2010

לד"ר שלום
    הנני בת 61 .הכולסטרול HDL 41 והכולסטרול LDL הינו 160.2 הכולסטרול 220. כמו כן אני נוטלת כדורים ללחץ דם גבוהה אנלפריל 5 פעמים ביום בוקר וערב וכן כדור נורווסק 5מ"ג בערב .משקלי 71.5 גובה 171. בביקור אצל דיאטנית ציינה שמבחינת תזונה אני אוכלת בסדר גמור ואפילו צועדת . פעמים בשבוע שעה ורוקדת ריקודי עמם לפחות פעמיים בשבוע אינני מבינה מדוע הכולסטרול הגבוה והנמוך אינם בסדר
    לשאלתי האם עלי לעשות אי אלו בדיקות כדאי לבדוק מהוא המקור לכולסטרו הלא טוב שלי? אנא ציין מהם...
    או שמה אחת מהתרופות ללחץ הדם גורמות לכך ואינם מתאימות לי דרך אגב לחץ הדם שלי נע (144-147 )לבין 80 בערך. לאחר התרופות שאני לוקחת
    האם כבר עלי להתחיל תרופאות לכולסטרול??? הודה לך על התיחסותך ותשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול הגבוה והנמוך

הוספת תגובה

• לא.א

ד``ר רפי ביצור
    13/11/2010

1. אינך צריכה להאשים את עצמך - אם את מקפידה על תזונה בריאה ופעילות גופנית, הרי שקרוב לוודאי שרמת הכולסטרול אצלך נובעת מנטייה גנטית. גם התרופות שאת נוטלת אינן משפיעות על ערכי הכולסטרול (לטוב או לרע).
    2. אם אין ממצאים מיוחדים בבדיקה הגופנית ובבדיקות השגרה - אין צורך בבדיקות מעבדה נוספות, למעט, אולי, תפקודי בלוטת המגן.
    3. לאשה בגילך עם יתר לחץ דם - יעד הכולסטרול ה"רע" (LDL) הוא פחות מ- 130, ורצוי פחות מ- 100. יש, ברוב המקרים, צורך בטיפול תרופתי בתרופה ממשפחת הסטטינים.
    4. בנוסף - נראה שאיזון לחץ הדם אצלך אינו אופטימלי, ויש מקום לשיפור גם בתחום זה.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה להתאמת טיפול, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

.א.א
    13/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין
    אלי
    10/11/2010

ד.נ.
    האם לדעתך רצוי שמבוגרים שאינם חולי לב יחזיקו תמיד בכיסם אספירין, גם כאשר אינם משתמשים בו, וזאת למקרה לבבי שעשוי להתרחש (בגלל גילם, או בגלל יל"ד, אפילו מאוזן, וכדו') בעתיד שאינו צפוי מראש? ערב טוב, אלי

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין

הוספת תגובה

• לאלי

ד``ר רפי ביצור
    10/11/2010

כדאי, במיוחד אלה הסובלים מגורמי סיכון (לחץ דם גבוה, סוכרת, עישון).
    מדובר על אספירין לעיס במינון 325-500 מ"ג.

מאחל לך שלא תצטרך ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול HDL
    יהודה
    10/11/2010

שלום,

אני בן 31 1.75 משקל 83

עשיתי בדיקות דם והכולסטרול HDL יצא 41.9 האם זה תקין?

ומה צריך לעשות בשביל לעלות אותו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול HDL

הוספת תגובה

• ליהודה

ד``ר רפי ביצור
    10/11/2010

רמת ה- HDL תקינה, אם כי על הצד הנמוך.
    העלאת רמת ה- HDL יכולה להיות עסק מתסכל ביותר. יין אדום שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL). במידה ואין מחלת לב - אין צורך בטיפול תרופתי.
    כאשר יש מחלת לב, ניתן לשקול גם טיפול תרופתי. באלה עם רמה גבוהה של טריגליצרידים – תרופות ממשפחת הפיבראטים יכולות להעלות את רמת ה- HDL במקביל להורדת רמת הטריגליצרידים, אך הן לא יעזרו באלה עם רמה תקינה של טריגליצרידים. לאחרונה אישר משרד הבריאות שתי תרופות המכילות ניאצין תרופתי, המעלה את רמת ה- HDL ב 20-25% בממוצע. אדגיש כי הניאצין הרגיל המשווק בבתי טבע אינו מספק, שכן במינונים הגבוהים הדרושים (1-2 גרם) הוא גורם לתופעת הסמקה בלתי נסבלת בשכיחות גבוהה. הניאצין NO FLUSH אינו מכיל חומר פעיל. אין כל תוסף המעלה רמת HDL.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LDL
    אלי
    09/11/2010

ד.נ.
    מהם גבולות הנורמה של LDL למבוגר (גבר וגם אישה) המקבלים סטטין 10 או 20 מ"ג, אשר יש לו יל"ד המאוזן בתרופה שמינונה נמוך (טריטייס 5 מ"ג), עם משקל תקין? בברכה, רוביק

לקביעת תור
    סגירה
    LDL

הוספת תגובה

• לרוביק

ד``ר רפי ביצור
    09/11/2010

בשאלתך חסרים נתונים רבים (מחלת לב? גיל? מין? סוכרת? עישון? סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר? ערכי לחץ דם עם הטיפול? ערכי HDL? ועוד) הנחוצים לצורך מתן תשובה.
    כעיקרון, בהנחה שאין מחלת לב או סוכרת ושרמת הסיכון למחלת לב מוגדרת כבינונית, ערך המטרה של LDL-כולסטרול הנו פחות מ- 130, ורצוי פחות מ- 100 מ"ג לד"ל.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LDL

אלי
    09/11/2010

ד"ר ביצור הנכבד שלום רב,
    להלן הפרטים הדרושים בנדון, בעקבות תשובתך: גבר בן 75, ללא מחלת לב או סיפור משפחתי, ללא סוכרת, לא עישן מעולם, HDL 47, כולסטרול כללי 154, טריגליצרידים 72, יל"ד 130/80, מטופל בטריטייס 5 מ"ג וכן בפראווהסטטין 10 מ"ג. משקל 180/64. אשמח לתשובתך. בברכה, רוביק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוביק

ד``ר רפי ביצור
    09/11/2010

אכן ערך המטרה של LDL-כולסטרול הנו פחות מ- 130, ורצוי פחות מ- 100 מ"ג לד"ל.
    חישוב זריז מעלה כי ערך ה- LDL אצלך הוא 93 - מה שמעיד על כך שאתה מאוזן היטב.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאספן

אלי
    12/11/2010

ד.נ.
    רופא המשפחה שלי טרם שמע על ניאספן. האם לדעתך תרופה זו עשויה להעלות את HDL שלי, ולפיכך כדאי לבקש אותה, בהתחשב בנתונים המפורטים שציינתי בפנייה קודמת? אשמח לתשובתך. שבת שלום. רוביק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אלי
    12/11/2010

רציתי להבהיר שהנתונים אליהם התייחסתי בפנייתי לפני דקות ספורות הם אלה שנכללו בשאלתי מ-9.11, שעה 16.52.
    סליחה ותודה. רוביק אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוביק

ד``ר רפי ביצור
    13/11/2010

מאחר ואין מחלת לב או סוכרת, רמת ה- LDL מאוזנת היטב ורמת ה- HDL סבירה לחלוטין - על פניו איני רואה צורך בטיפול תרופתי נוסף כלשהו, כולל ניאצין.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת טרגליצרדים
    שירי
    08/11/2010

לום אני בת 27 משקל 52 גובה 1.69 מעשנת ולא עושה ספורט לפני 4 חודשים עשיתי בדיקות דם ויצא לי סוכר 105 וטרגליצרדים 290 אני לא אוכלת מטוגן ולא שטויות אוכלת הרבה פירות וירקות חזה עוף קוסמת קינואה לפעמים לא יוצא אז אורז ופסטה תפו"א אוכלת גם זרעי פשתן עם מעדנים ריבה לייט לפעמים גלידה לייט ושוקולד ללא סוכר (קשה לי בלי מתוק) שותה 4 כוסות נס ביום עם סוכרזית מה עוד ניתן לעשות להוריד את רמת השומנים בדם אני קצת מודאגת תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת טרגליצרדים

הוספת תגובה

• הורדת טרגליצרדים - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    09/11/2010

שלום רב,
    ראשית להפסיק לעשן- גם אין לכך קשר ישיר
    ובהמשך - פעילות גופנית מסודרת וקבועה, ועל אף העובדה שאת מנסה להקפיד על דיאטה, יש מקום ללא ספק להתיעצות והכוונה עי דיאטנית.
    שילוב 3 העצות הוא השלב הראשון והמרכזי!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה