מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דםראובן02/02/2011
שלום
בן 33 לא מעשן לא סובל מלחץ. דם גבוהה
מבחינה משפחתית אבי מטופל בסטטנים
בבדיקת דם אחרונה רמת טרגליצירידיס 216 .
כולסטרול -216
LDL-131
HDL- 42
NON-HDL-CHOLESTEROL- 175
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודי
ד``ר רפי ביצור02/02/20111. רמת הטריגליצרידים שלך גבוהה, ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) גבולית. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
2. לגבי רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL):הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות. עבור אדם עם יתר לחץ דם, רמ ה- LDL שלך גבולית. ניתן, לאור גילך הצעיר, לנסות שינוי באורח החיים כמפורט לעיל, ואם לא יחול שיפור תוך כ- 3 חודשים, יש לשקול טיפול תרופתי.
3. חשוב, כמובן, לוודא שגם לחץ הדם מאוזן.
פנה לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזוליוני02/02/2011
האם עודף קורטיזול מייצר שומנים בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
ד``ר רפי ביצור02/02/2011במצבים מסוימים של עודף קורטיזול בדם (כגון תסמונת קושינג) יכולה להיות עליה ברמת שומני הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפיטורציפי02/02/2011
שלום רב
בעלי עבר ארוע לב מלפני 10 חודשים והוכנס לו סטנד מפריש תרופה.
לוקח לפיטור 10 מ"ג + פלויקיס + קרטיה
LDL = 75
HDL = 52
צריגלצרידים =70
לחץ דם תקין.
סוכר תקין.
רציתי לדעת אם הערכים של הכולסטרול תקנים.
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי
ד``ר רפי ביצור02/02/2011נראה שאכן כל גורמי הסיכון, כולל הכולסטרול ושומני הדם, מאוזנים היטב.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- triglycerides גבוהה 249אבי02/02/2011
שלום רב,
הסירו לי את הכיס מרה בשנת 2000 הלכתי לבדיקות בגלל כאבי בטן נוראים שמלווים אותי כבר שבועיים ללא סיפטומיים אחרים (הורדתי 5 קילו בשבועיים האלה)
יצא לי לפי הבדיקות
hdl - cholrst 34.64
triglycerides 249.19
platelets 146
mpv 13.6
האם יש מה לדאוג בנושא ?
לגבי ה triglycerides האם זה נובע מזה שאין לי כיס מרה ולכן הפירוק של השומנים הכבדים לא מתבצע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר רפי ביצור02/02/2011אין קשר בין כריתת כיס המרה שעברת לבין ערכי שומני הדם.
רמת הטריגליצרידים שלך אכן מעט גבוהה, ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחאבי01/02/2011
האם מתח מעלה את השומנים בדם ואיך התהליך קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר רפי ביצור01/02/2011מתח בפני עצמו אינו מעלה את רמת השומנים בדם.
אם בעקבות המתח יש שינוי לרעה באורח החיים (תזונה פחות בריאה, פחות פעילות גופנית) - זה יכול להביא לעליה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניאספאןסנדו מזור30/01/2011
שלום ד"ר רפי
מה שלומך?
התכתבתי אתך רבות בנושא הניאספאן וענית לי בצורה יפה ומנומקת ,אני מזה 2 ח משתמש ב 1,5 גרם ביום שהשיג את המטרה ,HDL אחרון 49 LDL אחרון56 הרופא המטפל לא מסכים לעלות את המינון ל2 גר.אני מבקש את התייחסותך לעניין זה ולקשר בין מינון 2 גר ונסיגת הפלאקים .
שאלה נוספת אני אוכל מלפפון ירוק כדי לצמצם את תופעת הפלשינג ובאמת המלפפון מוריד את התופעה למינימום חצי דקה דקה,האם זה לא משפיע על הספיגה של החומר הפעיל ובגלל זה אין פלשינג כמעט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסנדו מזור
ד``ר רפי ביצור30/01/20111. אחד ממורי לימדני מזמן ש"האויב הכי גדול של טוב הוא עוד-יותר-טוב"... ערכי שומני הדם שלך מצוינים, ומכיון שגם במינון זה אתה חווה פלאשינג - לא נראה לי שיש הרבה מה להרוויח בעליה נוספת במינון. מצד שני, גם אסון גדול לא יקרה - לכל היותר, אם הפלאשינג יהיה בלתי נסבל - אפשר יהיה לחזור למינון הנמוך יותר.
2. למיטב ידיעתי מלפפון לא אמור להשפיע על ספיגת הניאספאן, ולראיה - השיפור שראית בערכי שומני הדם. אם לא היה נספג - מן הסתם לא היה משפר.
המשך בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניאספאן ומלפפון
סנדו מזור31/01/2011ד"ר רפי
תודה רבה על תשובתך המפורטת והיעילה ,תהיה לנו בריא.
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלויקס
סנדו מזור05/02/2011שלום ד"ר רפי
אני 8 ח אחרי התקף לב ,קטן נאמר לי ,מקבל פלויקס 75 וקרטיה,
מתי מפסיקים את הפלויקס הבנתי שהקרטיה לכל החיים?
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסנדו מזור
ד``ר רפי ביצור05/02/2011לגבי האספירין (קרטיה) - אכן לכל החיים.
לגבי הפלביקס - תלוי בסיבה שבגללה ניתן, האם הושתל תומכן (סטנט) ואיזה (מצופה תרופה או לא) ובהערכת הסיכון לדימום בעת הטיפול המשולב (עם אספירין). בד"כ מדובר בשנה, אך לעתים משך הזמן קצר או ארוך יותר. מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל המכיר את כל פרטי המקרה שלך.
שבוע טוב ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרגליצרידים 600-700מיואשת28/01/2011
בעבר עברתי פאנקראטיטיס עים 1700 שומנים היום אני עים 600-700 שומנים מקבלת בזפיברט סכרתית עים משאבה ......משאני מנסה לא עוזר לי להוריד את השומנים......אני ממש מפחדת מפנקאטיטיס נוסף מה עושים בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיואשת
ד``ר רפי ביצור28/01/2011קודם כל - אל יאוש. ניתן כמעט תמיד להוריד את הטריגליצרידים לערכים סבירים.
המפתח הראשון הוא איזון הסוכרת. סוכרת שאינה מאוזנת מביאה לעליה גדולה בטריגליצרידים.
המפתח השני הוא תזונה דלת פחמימות. מומלץ לקבל יעוץ מתזונאי(ת) עם ניסיון בטיפול באנשים עם טריגליצרידים מאד גבוהים.
המפתח השלישי הוא פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
ולבסוף - אם כל זה לא מספיק (וברוב המכריע של המקרים זה מספיק) - ניתן לשקול אמצעים נוספים, תרופתיים ואחרים.
פני למרפאת הסוכרת המטפלת בך, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להגיד תודה רבה רבה
מיואשת29/01/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל שומנים גבוה בעת הנקה.איילת.28/01/2011
שלום,שמי:איילת.בת 40.בריאה בד"כ. 6 שבועות לאחר לידה.מניקה את ביתי הנקה מלאה.תוצאות כולסטרול-294.טריגליצרידים-107.HDL כולסטרול-74.NON HDL כולסטרול-220.LDL קולסטרול-198.האם הערכים נוראיים?? או שיש לשייך אותם להנקה?? לציין שאני "מסתובבת" כ-3 שנים עם פרופיל שומנים גבוה משום שאני לאחר שתי לידות ברצף וביניהן הנקה מלאה. האם יש כאן נזק מצטבר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
ד``ר רפי ביצור28/01/2011הריון והנקה עלולים לגרום לעליית ערכי הכולסטרול. הנזק הנגרם ע"י רמת כולסטרול גבוהה מצטבר לאורך שנים רבות, כך שהזמן שאת בהריון / מניקה בד"כ אנו משמעותי.
עם זאת, ערכי LDL של 198 מרמזים על כך שככל הנראה רמת הכולסטרול שלך גבוהה גם באופן בסיסי. מומלץ, עם תום ההנקה, לחזור על הבדיקות ולהעריך את הצורך בטיפול.
כמובן שבינתיים, שמירה על אורח חיים בריא (המנעות מעישון, תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה) - חיונית.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה?סטודנט27/01/2011
שלום.
רציתי חוות דעת לגבי תוצאות הבדיקות לפרופיל השומנים:
HDL-CHOLEST. 72.33 MG/DL ( 40.00- 85.00) (.....*...)
LDL-CHOLEST. 121.60 MG/DL ( 60.00- 130.00
CHOLESTEROL 201.31 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
סוכר 86
טריגליצרידים 37
בן 29, ללא גורמי סיכון להיום, חוץ מהיסטוריה משפחתית של מחלות לב מצב האם(אבא שלה שלקראת גיל 65 עבר ניתוח מעקפים ואחרי כמה שנים עבר שני התקפי לב. כיום בן 80+ עם מחלות הגיל המבוגר). כולסטרול גבוה מצד האם אחרי גיל 50, מטופלת בסטאטינים.
הבדיקה נעשתה אחרי צום של 12 שעות. יש לומר, שהדבר האחרון שאכלתי היה חתיכת עוגה גדולה די לא דיאטתית. לא שומר על דיאטה בכללי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסטודנט
ד``ר רפי ביצור27/01/2011בהנחה ואינך מעשן ולחץ הדם שלך תקין - הרי שבנוכחות רמת LDL לא גבוהה, רמת HDL מצוינת, רמת טריגליצרידים וסוכר תקינות - איני חושב שיש צורך בטיפול תרופתי.
שמירה על אורח חיים בריא - המנעות מעישון, תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה - חיונית לכולם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
סטודנט27/01/2011תודה על מהירות התשובה.
לא מעשון, לחץ דם בסביבות 60\110, די רזה. אולי זה ההסבר לרמה נמוכה של טריג"?
ובכל מקרה: איזו רמת של LDL היתה אמורה להדאיג אותי בהקשר שלי? או באיזה גיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסטודנט
ד``ר רפי ביצור27/01/2011רמת הטריגליצרידים אינה "נמוכה" - היא פשוט תקינה.
כל עוד זה המצב - לא נראה לי שיש מקום לשקול טיפול תרופתי ברמות LDL נמוכות מ- 160.
אם יחול שינוי - למשל אם יתגלו יתר לחץ-דם או סוכרת - יהיה צורך לשקול טיפול גם ברמות נמוכות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהחייפ26/01/2011
האם פופקרון זה בריא לאכול למי שיש שומנים בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחייפ
ד``ר רפי ביצור26/01/2011פופקורן אינו מזון בריאות לאף אחד :)
עם זאת - צריכה מתונה ומבוקרת של פופקורן אינה מזיקה מאד. מומלץ בחום לקבל יעוץ מסודר, מלא ומותאם אישית מתזונאי(ת).
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סראקסוטחייפ26/01/2011
שלום האם סראקסוט במינון 60 מילגרם מעלה את הכולסטרול והשמונים בדם במינון 40 לא היה כסטורל ושומנים וב60 יש האם יש קשר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעודד
ד``ר רפי ביצור26/01/2011סרוקסאט ותרופות אחרות מאותה משפחה עלולות להביא לעליה בערכי הכולסטרול. העליה בד"כ אינה מאד גדולה, וחולפת עם הפסקת הטיפול.
עם זאת - עליה זו בפני עצמה אינה בהכרח סיבה להפסקת הטיפול בסרוקסאט, אם קיים צורך משמעותי בטיפול והתגובה לטיפול טובה.
מומלץ להתייעץ ברופא המשפחה ובפסיכיאטר המטפלים ולא לקבל החלטה על דעת עצמך בלא לשמוע את דעתם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרצלגדיםאיציק26/01/2011
סליחה טעתי 226 טרגלדים לא 268 האם זה הרבה גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעודד
ד``ר רפי ביצור26/01/2011גם רמה זו מעט גבוהה, והטיפול - כפי שפירטתי בתשובה הקודמת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של כוסטורל וטרצלגדיםעודד25/01/2011
שלום אני בחור בן 37 שותה 60 מיל סראקסט עשתי בדקות ויצא לי 224 כולסורל וטרצלגדים 260 מה לעשות אני בדרך כלל בן אדם בריא מה אני צריך לשנות באורך חיי תודה והאם זה ערכים גבוהים
ד``ר רפי ביצור25/01/20111. רמת הטריגליצרידים אצלך גבוהה. טיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
2.ערך ה- LDL (הכולסטרול ה"רע") הרצוי והצורך בטיפול נקבעים עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת רובם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים נוספים
איציק26/01/2011NON--HDL182 HDL-COLSTROL41 LDL -COLSTROL135
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעודד
ד``ר רפי ביצור26/01/2011כפי שכתבתי, חסרים נתונים רבים לקבוע את יעד הטיפול מבחינת ה- LDL.
בהנחה שאינך סובל ממחלת לב, יתר לחץ-דם או סוכרת, אינך מעשן ואין סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - נראה שאין צוך בטיפול תרופתי, אלא בשינוי אורח החיים כפי שפירטתי בתשובה הקודמת. אם יש גורמי סיכון נוספים - יתכן ויש צורך בטיפול תרופתי.
פנה לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב פתוח לסגירת חור !!רואן25/01/2011
שלום רב. אני בת 18 יש לי חור בלב ASD לצערי לא נסגר בצינתור אלה בניתוח לב פתוח , עם חיבור לא תקין של ורידי ריאה מימין.כמות הדלף 2.1/1 יש לי כמה שאלות בבקשה:- 1. האם מצב ז גורם לקוצר נשימה וחולשה בגוף ??( תמיד אני מרגישה כך ) 2.בניתוח כזה מחברים את לבי למכונת לב-ריאה, האם יש סיכוי לאחר הניתוח שיזוזו הורידים ממקומם ויחזור חיבור לא תקין של ורידי הריאה ?? 3. אך ישתנה מצבי לאחר הניתוח ?? 4. האם מגיע לי אחוזי נכות אחרי ניתוח כזה?? ד"ר אני לא יודעת הרבה בדברים אל ענה לי בסבלנות בבקשה תודה יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרואן
ד``ר רפי ביצור25/01/2011שאלתך חורגת מתחום עיסוקו של פורום זה. בנוסף, נראה לי שהאינטרנט אינו מקום לקבל בו ייעוץ רפואי על סמך מידע חלקי ביותר במקרה מורכב.
ככלל, מצב כמו שאת מתארת עלול לגרום לחולשה וקוצר נשימה (אם כי יכולות להיות גם סיבות רבות אחרות לכך). הורידים אינם זזים ממקומם לאחר הניתוח. אני מניח שלמי שהפנה אותך לניתוח יש סיבות טובות לשער שהרגשתך תשתפר לאחריו. אין לי מושג לגבי ביטוח לאומי.
אני מניח שאת נמצאת במעקב של קרדיולוג המתמחה במומי לב מולדים. המקום הנכון לקבל את התשובות לכל שאלותיך הוא בפגישה פנים אל פנים עמו.
בהצלחה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים וסוכר גבוהיעלי25/01/2011
בת 47 מעשנת,ברונכיט כרונית. מעט קוצר נשימה. משקל 87ק"ג גובה 1.67מ'.
לאחרונה סחרחורות ועייפות בלתי מובנת.כמו כן בצקות בשני הרגליים נפיחות וגומתיות.
לא בכושר כלל.
מטופלת באספירין 10מ"ג. סימבקורט לנטון ופרבליפ 40.במשך השנתיים האחרונות.
תוצאות בדיקות הדם האחרונות שלי מחודש האחרון.
אודה לכם על הפיענוח .
בתודה מראש
יעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים וסוכר גבוה - תגובה
ד''ר אבישי אליס25/01/2011אני סבור שנראש ובראשונה יש צורך בהפסקת עישון, פעילות גופנית סדירה ומעקב עי דיאטנית.
קשה לקרוא את התוצאות בברור אך ללא ספק הפעולות הנ"ל יעזרו בחריגות בנושא הסוכר ואיזון טריג ו HDL
יש צורך במעקב , הסכמה שלך לשינוי באורח חייך, היות ויהיה צורך בהוספת תרופות הן לסערכי הסוכר והן לשומני הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)