מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםיהודה27/10/2010
שלום, שמי יהודה בן 31
גובה 1.75 משקל 85
עשיתי בדיקות דם ורציתי בבקשה לדעת האם הם תקינות?
TRIGLYCERIDES- 159
CHOLESTEROL HDL - 41.9
CHOLESTEROL LDL - 126.9
NON - HDL CHOLESTEROL -159
CHOLESTEROL -201
לחץ הדם שלי הוא 130/80 האם תקין?
תודה, יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור27/10/2010ערך הטריגליצרידים והכולסטרול ה"טוב" (HDL) - גבוליים. מומלץ לשמור על תזונה דלת פחמימות (בהנחיית תזונאי/ת) ולעסוק באופן סדיר בפעילות גופנית אירובית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
לגבי הכולסטרול ה"רע" (LDL) - הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד- נתונים שחלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160. הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
פנה לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Creatine Kinaseנטלי27/10/2010
שלום,
לאחר בדיקות דם ערך Creatine Kinase הינו 147.
בעבר היה גבוה יותר שנטלתי כדורים להורדת כוסלטרול.
את הכדורים נטלתי במשך כחודש בלבד וב10 חודשים שלאחר מכן נטלתי תרופות טבעיות בלבד.
הבנתי שלאנשים עם מסת שרירים גדולה-הערך גבוה.אך זהו לא המקרה שלי.
בת 24,עם משקל 68 .סובלת מכולסטרול גבוה בעיקר בגלל גנטיות.
נמנעת מלאכול מזון שומני, ג'אנק פוד, גבינות שמנות.
אשמח לדעת האם יש צורך לטפל בערך Creatine Kinase שיצא חריג מעט.
(עניין הכולסטרול כבר מטופל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד``ר רפי ביצור27/10/2010בהנחה שאת מרגישה טוב ואין לך כאבי שרירים - ערך גבולי כזה הוא נפוץ, אינו מדאיג ואינו מצריך טיפול כלשהו. אם לא נבדק - כדאי לבדוק את תפקודי בלוטת המגן.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רפי ביצור
נטלי27/10/2010במידה וכן יש כאבים של שרירים תפוסים לעיתים רחוקות,מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
ד``ר רפי ביצור27/10/2010אם לעתים רחוקות - קרוב לודאי חסר משמעות. ליתר ביטחון - פני לבדיקת רופא המשפחה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלוסרול רע גבוה, אך ממה?אורית27/10/2010
שלום, אני בחורה בת 28, גובה 1.67מ' משקל 61 ק"ג, עם תינוק כבן שנה.
אני צמחונית ולכן גם אנמית(ויטמין B12 ופרטין נמוכים בדר"כ) , לא מעשנת ובלי רקע למחלות לב ומשום תוצאת הכלוסרול שלי היא:
CHOLESTEROL 226.69 MG/DL
HDL-CHOLEST. 47.00 MG/DL
LDL-CHOLEST. 157.10 MG/DL
TRIGLYCERIDES 113.08 MG/DL
PTH 58.10 PG/ML
VIT.D 25-OH 21.20 NG/ML
FERRITIN 2.70 NG/ML
VITAMIN B12 170.00 PG/ML
ממה זה נובע? ומה עליי לעשות, בנוסף אם זה קשור אז אני משתדלת להמנע ממאכלים מטוגנים ומשומנים, מוצרי חלב אני אוכלת בערך פעם בשבוע.
אודה לתגובתכם,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר רפי ביצור27/10/2010רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך אכן גבולית-גבוהה. הסיבה לך היא בד"כ נטיה גנטית ליצור מוגבר של כולסטרול בכבד.
הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד- נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות. ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160. הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
בלי שום קשר (אך קרוב לודאי עם קשר לצמחונות) - יש חסר בברזל ובויטמין B12 הדורשים טיפול.
פני לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין ואוכלמישהי26/10/2010
אומרים שכשנוטלים קומדין (אחרי ניתוח מסתם מכני), עם הקומדין אסור ירקות ירוקים. קראתי שזה קשור לויטמין k , הכוונה בגדול שאסור לאכול מאכלים עם המון ויטמין k, כמו בננות, תפו"א וכדומה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רפי ביצור26/10/2010האפקט נוגד הקרישה של קומדין נובע מהיותו נוגד ויטמין K. לכן, מזונות עשירים בויטמין K יכולים להקטין את יעילותו.
כעיקרון - אין צורך להימנע לחלוטין ממאכלים עשירים בויטמין K. חשוב יותר לשמור על תזונה פחות או יותר קבועה על מנת למנוע תנודות גדולות ב- INR.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ביצור שאלה נוספתמירי26/10/2010
האם אפשר לשלב עם הסטטינים לציטין של סולגאר, ניאצין ללא בעירה ואומגה 3 ?
האם זה אפשרי כי זה ממש עזר לי לפי תוצאות בדיקת הדם? השיפור ניכר ברמת הכולסטרול הטוב והטרגלצירידים.
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי - ראי תגובתי לשאלה הקודמת
ד``ר רפי ביצור26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ביצור ,ממירימירי26/10/2010
CHOLESTEROL 285.04 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
HDL-CHOLEST. 37.58 MG/DL ( 40.00- 85.00)*(.........)
LDL-CHOLEST. 209.00 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*
TRIGLYCERIDES 192.37 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)*
תודה לך על המענה המהיר אלה תוצאות בדיקת דם שעשיתי אתמול לפני 3 חודשים לקחתי לציטין ניאצין ואומגה 3 והטריגלצרידים היו 72 ועכשיו הם עלו ל-192 הכולסטרול הטוב היה 42 בתחום הנורמה ועכשיו הוא ירד האמת שהפסקתי לעשות פעילות גופנית הכולסטרול הרע ירד טיפה מ-226 ל-209 מה המשמעות של טרגלצירידים האם כדאי להמשיך לקחת את הכדורים שלקחתי או שעליי להתחיל טיפול בסטטינים ?
נא עצתך רופאת המשפחה אמרה שאם הבדיקה הזו תצא לא טובה אין ברירה אלא להתחיל סטטינים האמת ששנים הכולסטרול גבוה ותמיד הזנחתי את הנושא אני רוצה את עצתך לפני שאני פונה אליה, האם מומלץ בנוסף לעשות פעילות גופנית כמו הליכה כמה פעמים בשבוע וכמה זמן , לגבי תזונה התחלתי כבר לאכול נכון ללא מאכלים שעשעירים בשומן אני אוכלת לחמית וסלט ירקות עם שמן זית ,גבינות עד 5% ,חזה עוף , דגים וכו'
אני ממש נואשת נוכח העובדה שבנוסף לכולסטרול הגבוה יש לי צלוליט ואני רק בת 29 ולא שמנה בכלל ואני ממש מרגישה שהבטחון שלי ירד שאני כבר לא יפה וזה מזה מבאס אני לא יודעת מה לעשות כבר וזה ממש מתסכל קראתי מאמרים בנושא צלוליט שאומרים שספורט משפר ועוד ג'ל 4321 האם אתה מכיר וממליץ?
אני ממש מודה לך שאתה מתייחס לשאלות ועונה מכל הלב בטח אתה די עסוק בקליניקה שלך ,ובכל זאת אתה מוצא את הזמן לענות לכולם
יישר כח אני באמת מצדיעה לך התשובות שלך באמת עוזרות להחליט מה לעשות
תודה מכל הלב,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד``ר רפי ביצור26/10/2010השינויים בין הבדיקות נובעים, ככל הנראה, מהפסקת הפעילות הגופנית. לתוספים יש השפעה שולית.שמירה על אורח חיים בריא מבחינת תזונה ופעילות גופנית - חיונית.
בערכי כולסטרול "רע" (LDL) של מעל 200 יש צורך, ברוב המקרים, בטיפול בסטטינים. אפשר לשלב תוספים, אבל לא צריך. ניאצין ללא בעירה נבדק ואינו מכיל חומר פעיל כלשהו, לאומגה 3 יכולה להיות השפעה על הטריגליצרידים אך לא על ה- LDL, ולציטין לא נבדק בצורה רצינית. בקצרה - חבל על הכסף.
צלוליט הנה בעיה קוסמטית ולא רפואית. אין קשר בין צלוליט לכולסטרול.
מאחר ואת מוטרדת (וזה מובן בהחלט) אני חוזר על המלצתי לפנות למרפאת ליפידים ליעוץ פורמלי פנים אל פנים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטורבסטאיןעירית25/10/2010
שלום רב
האם אטורבסטאין הוא תחליף ל ליפיטור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטורבסטאטין
רחל08/02/2012שלום רב,
כתוב שאין לאכול אשכוליות כאשר נוטלים את התרופה אוטרבסטאטין.
האם אפשר לאכול פומלה?
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעירית
ד``ר רפי ביצור25/10/2010אטורבסטטין הוא החומר הפעיל בליפיטור. מאחר ולאחרונה פג תוקף הפטנט של ליפיטור בארץ, הוא מיוצר ע"י חברת "טבע" תחת השם אטורבסטטין טבע. מדובר באותו חומר פעיל.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת הרמונט וכולסטרול גבוהמירי24/10/2010
שלום שמי מירי אני נוטלת גלולות באופן רצוף כבר קרוב ל10 שנים האם זה מסוכן ?
הכולסטרול שלי גבוה והרופאה המליצה להתחיל סטטינים האם ניתן לקחת אותם בשילוב הרמונט או שה מסוכן?
תמיד הייתי רזה וחטובה וגם עכשיו יחסית שוקלת 65 קילו יצא לי צלוליט האם זה קשור לכולסטרול ולגלולות מה עליי לעשות האם יש פתרון לכך ?
להלן נתוני כולסטרול
כולסטרול כללי-283.63
כולסטרול טוב-42.42
כולסטרול רע-226.7
טרגלצירידים-72.52
האם הערכים הנ"ל באמת מסוכנים ומחייבים לקיחת טיפול ? מה עליי לעשות צריכה עזרה דחוף...
מפחדת לקחת טיפול כי לקחתי סימבסטטין והייתי משותקת למיטה מכאבי שרירים בכל הגוף
דרך אגב אני בת 29 האם ההרמונט מזיק לי השילוב בינו לסטטינים אפשרי?
אודה על תגובה אני מזה לחוצה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד``ר רפי ביצור24/10/2010ערך LDL (כולסטרול "רע") של 226 הנו גבוה מאד ומצריך טיפול.
יעד הטיפול נקבע לפי נוכחות / היעדר גורמי סיכון כעישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד.
לצלוליט אין קשר לרמת הכולסטרול, אבל יתכן שיש קשר לטיפול בגלולות למניעת הריון, העלולות להעלות את רמת הכולסטרול.
לאור גילך הצעיר, ניתן לנסות 3 חודשים של הפסקת גלולות, תזונה בהתאם ליעוץ תזונאי/ת, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון. אם יחול שיפור משמעותי - מה טוב. אם לא יחול שיפור - טיפול בסטטינים נראה לי נחוץ. כאבי שרירים שקרו עם סטטין אחד לא בהכרח יקרו עם סטטין אחר.
פני לרופא המשפחה ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ממירי לד"ר אביצור
מירי25/10/2010ד"ר אביצור שלום!
תודה על המענה המהיר והמפורט אינני מעשנת והחבר של לא מוכן שאני אפסיק ליטול אותן אני נוטלת אותן כבר קרוב לעשר שנים ברציפות רציתי לדעת אם יש התנגשות בין לקיחת גלולות וסטטינים ?
דבר נוסף רציתי לדעת איזה סוג מומלץ? והאם אצטרך לקחת כדורים כל החיים ?או כשהרמה תתאזן אני אוכל להפסיק?
הפחד שלי לקחת סטטינים נובע מכתבות ותגובות של אנשים שנוטלים אותם ומדווחים על בעיות בכבד,כאבי שרירים עד כדי שיתוק,עייפות,פגיעה בזכרון ובריכוז האם זה נכון אני מפחדת שבמקום לעזור לעצמי אני אגרום נזק יותר גדול בלקיחת הכדורים? או שמא עליי לקחת ולהתעלם מהתגובות כי אין לי ברירה...
אודה על התייחסותך לכל השאלות הנ"ל
תודה רבה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
ד``ר רפי ביצור25/10/20101. אין התנגשות בין גלולות לסטטינים. גלולות יכולות להעלות את רמת הכולסטרול ללא קשר לסטטינים. הדרך היחידה לדעת אם זה המצב אצלך היא להפסיק ולבדוק שוב את רמת הכולסטרול לאחר 2-3 חודשים. ההחלטה היא, כמובן, שלך, אבל מנקודת ראותי (אמנם כגבר...) לא נראה לי הגיוני לקחת תרופה שאינה מצילת חיים (גלולות) ואז לקחת תרופה נוספת (סטטינים) כדי לטפל בתופעת לוואי של התרופה הראשונה. אם אכן יסתבר שלגלולות השפעה גדולה על רמת הכולסטרול אצלך, קיימות אופציות לטיפול לא הורמונלי למניעת הריון, או טיפול שהשפעתו כנראה קטנה יותר (מדבקות, טבעת וכו').
2. סוג הסטטין אינו חשוב. כל סטטין שיביא אותך לערך המטרה של הכולסטרול (אותו איני יכול לקבוע בהיעדר מידע מלא על גורמי הסיכון שלך) ללא תופעות לוואי - טוב.
3. אם יש צורך בסטטין - יש לקחת אותו כל החיים (או עד 120 - מה שבא קודם). הפסקת הטיפול מחזירה את ערכי הכולסטרול לרמתם שלפני הטיפול.
4. לסטטינים, כמו לכל תרופה, עלולות להיות תופעות לוואי, אבל בסך-הכל הם מהתרופות הבטוחות ביותר שיש. כאבי שרירים עלולים להיות, אבל יש דרכים להימנע מהם ובמקרה הכי גרוע - הם חולפים עם הפסקת הטיפול בלא שיגרם נזק קבוע (כמו שחווית בעצמך). נזק לכבד הנו בגדר אגדה אורבנית - אין ולו מקרה אחד של נזק אמיתי לכבד שנגרם מסטטינים.
מאחר ונראה שאת מתלבטת, מומלץ בחום לפנות למרפאת ליפידים עם מלוא הנתונים הרפואיים לקבלת אינפורמציה והחלטה מושכלת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך USדניאל24/10/2010
ראשית תודה על התשובה המהירה.
לנוכח הרקע שציינתי.
כל כמה זמן יש לחזור על הבדיקות?
IMT ביצעתי לפני כשנתיים, האם יכול להיות שינוי בתווך הזמן הזה?או שמדובר על מספר שנים רב יותר בין בדיקה לבדיקה.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר רפי ביצור24/10/2010אין חוקים ברורים בנושא.
אם חלפו שנתיים מאז ביצעת את ה- IMT, הגיוני לחזור עליו כעת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- usדניאל24/10/2010
שלום, אני בת 30. עברתי לפני כ שנתיים PE ובהמשך TIA חולף.
בירור שערכתי סביב האירוע נמצא גם PFO. אני מטופלת בקומדין על בסיס קבוע בשל קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II.
בנוסף אני סובלת מכולסטרול גבוהה, מטופלת מגיל 23!! בתרופות. כעת אני על קרסטור 40 איזיטרול 10. ולאחרונה הצלחתי לרדת לערכי LDL-100.
לפני כשנתיים בערך עשו לי בדיקת IMT להערכת רבדים טרשתיים.
עובי IMT בעורק התרדמה המשותף:
ימין- ממוצע 0.53מ"מ מקסימאלי 0.66 מ"מ
שמאל- ממצוע 0.58מ"מ מקסימאלי 0.80 מ"מ.
הבדיקה הייתה תקינה.
שבוע שעבר נשלחתי לבצע US קורוטיס
ימין: 84 ס"מ/שניה שמאל: 85 ס"מ/שניה DIST CC
ימין: 76 ס"מ/שניה שמאל: 54 ס"מ/שניה EC
ימין: 57 ס"מ/שניה שמאל: 47 ס"מ/שניה ICA PROX
ימין: 85 ס"מ/שניה שמאל: 69 ס"מ/שניה ICA DIS
האם יש הבדל בין הבדיקות??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר רפי ביצור24/10/2010אי אפשר להשוות בין שתי הבדיקות, שכן כל אחת מהן מעריכה דבר שונה:
ה- IMT מעריכה את עובי דופן עורקי הצוואר, דבר המשמש מדד עקיף לכמות טרשת העורקים.עובי הדופן יכול להיות מוגבר גם במצבים בהם אין עדיין טרשת המצרה את העורק.הערכים שנמדדו אצלך אכן תקינים.
הדופלר, אותו עשית כעת,מעריך את מדת ההיצרות בעורק (אם קיימת) לפי מהירויות הזרימה בו.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות כף רגליעל23/10/2010
בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כף רגל - תגובה
ד''ר אבישי אליס23/10/2010הדבר קשור קרוב לוודאי לבעיית הדיסק
כדאי להתיעץ עם פיזיולוג ומאמן כושר מוסמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוהה במנוחה 14אנונימי 221/10/2010
שלום אני בן 14 והיום בבוקר )8:00( רצתי 1200 מטר ב5 דקות
אחרי זה ב 13:30 חזרתי ברגל ועכשיו 17:30 עשיתי 6 סטים של שק אגרוף
שט = 3דקות שק 1 דקה מנוחה בין כל סט
וב18:00 מדדתי דופק כשישבתי !!!! וזה היה 103-113 !!!!!!
האם אני עומד למות ?!!?
אני רוצה מחר ללכת לבריכה להתאמן (20-30 בריכות) אבל אני מפחד למות באמצע !
הצילו ! תענה\י בהקדם =[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי 2
ד``ר רפי ביצור21/10/2010ודאי תבין כי לא ניתן לענות על שאלתך באינטרנט ללא בדיקה.
אם הנך חש ברע - פנה בהקדם לבדיקת רופא.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרידים וכולסטרול גבוהים,למה?עדי20/10/2010
שלום, אני בת 31.5 ונמצאו שומנים וכולוסטרול גבוהים בבדיקת דם לפני כ-3 חודשים ולכן עשיתי בדיקה חוזרת והם המשיכו לעלות אלו תוצאות 2 הבדיקות:
כולסטרול: לפני 3 חודשים 185 ועכשיו 213
טריגליצרידים: לפני 3 חודשים 187 ועכשיו 199
הכולסטרול הטוב והרע בטווח הנורמה:
LDL: 88 ו106
HDL: 59 ו-67
כמה דברים שיכולים להיות רלוונטיים: אינני סובלת מעודף משקל, BMI תקין לגמרי, הורי לא סובלים מכולסטרול או שומנים בדם, אני מעשנת מעט (1-2 סיגריות ביום) עושה פעילות גופנית פעמיים-שלוש בשבוע (שעורי אירובי), לפני כ8 חודשים הפסקתי לאכול בשר (אידיאולוגית).
חוץ מזה אני נוטלת כמה תרופות:
1. גלולות מינס (קצת יותר מחצי שנה, לפני כן לקחתי מרסילון במשך כמה שנים ועברתי למינס בגלל כאבי ראש בזמן שבוע ההפסקה של הגלולות)
2. ציפרלקס, 1 ביום
3. תרופות לאלרגיה, המינון ואם בכלל תלוי בתקופה (אני אלרגית להרבה דברים אז זה תלוי באם הם פורחים או לא): תרסיס אוומיס, וכדורים - טלפסט. כמו כן אני עושה חיסונים לאלרגיה אחת לחודש.
4. B12 כל יומיים כדור מציצה אחד
5. אומגה 3, התחלתי לפני כשבועיים
אשמח לשמוע ממה הדבר יכול לנבוע ומה כדאי לעשות.
תודה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגליצרידים וכולסטרול גבוהים,למה? - תגובה
ד''ר אבישי אליס21/10/2010ראשית ההבדלים בין הבדיקות אינם כה גדולים ודרמטיים
וס"כ הן תקינות.
יתכן וישנה השפעה של הגלולות, אך בערכים אלה לא הייתי משנה דבר
המשיכי במה שאת עושה וקחי אומגה 3 במינון של 1 ג אומגה 3 ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי21/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ck גבוהרונית19/10/2010
אני אשה בת 51. בבדיקת דם האחרונה התוצאה של ck היא 169.
אני סובלת מכאבים בזרועות , סחרחורות ולחץ בעיניים. לא נוטלת תרופות,
מה יכולה להיות הסיבה? האים זה מסוכן ומה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכהן אילה
ד``ר רפי ביצור19/10/2010רמת CK כזו הנה גבולית, ובפני עצמה אינה מדאיגה.
לכאבים בזרועות , סחרחורות ולחץ בעיניים יכולות להיות סיבות רבות, ולא ניתן, כמובן לאבחן באינטרנט ללא בדיקה.
מומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא המשפחה. כדאי גם לבדוק את תפקודי בלוטת המגן, שכן תת-פעילו של הבלוטה יכולה לגרום לתסמינים כאלה ולעליה קלה ברמת ה- CK.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי הכולסטרול גבוהיםז'אנה15/10/2010
בת 34. טבעונית. יש לי יחסים גבוהים בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב ובין הכולסטרול הרע לכולסטרול הטוב. מה יכולה להיות הסיבה? האם מדובר במוטציה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לז'אנה
ד``ר רפי ביצור15/10/2010"קימצת" מאד בפרטים, כך שקשה לי לדעת האם יש בעיה, ואם כן - מהי.
ברוב המקרים לא מדובר במוטציה אלא בנטיה גנטית (כמו שאדם גבוה או נמוך בד"כ אינו נושא מוטציה, אבל לגנטיקה יש תפקיד נכבד בקביעת הגובה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט הבעיה
ז'אנה16/10/2010יש לי כולסטרול כללי 126.1, HDL 27 וLDL 60. היחס בין הכולסטרול הכללי לHDL הוא 4.7 וצריך להיות פחות מ3.7.
ישנם אצלי כמה מוטציות בגוף: MTHFR והידרוקסילז 21.
הבעיה ההורמונלית הרי קשורה לכולסטרול, כי ההורמונים מיוצרים מכולסטרול.
לכן חשבתי שישנה אצלי מוטציה, שקשורה ליחס גבוה בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב.
האם תוכל להגיד לי מוטציה באיזה גן בודקים במקרה כזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלז'אנה
ד``ר רפי ביצור16/10/2010רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך מצוינת, אך רמת כולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה.
לשני המצבים שציינת אין קשר לכך. כפי שציינתי, מדובר בנטיה גנטית שככל הנראה אינה קשורה למוטציה.
עלאת רמת ה- HDL הנה עסק מתסכל ביותר. יין אדום שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL). בחלק מהמקרים, בהתאם לרמת הסיכון למחלות לב, יש צורך בטיפול תרופתי.
פני לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)