מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בנושא שומן בדםולא15/10/2010
שלום רב !
אני תלמידה בתיכון ולומדת מדעי בריאות
עובדת על עבודה של 5 יחידות בגרות
שהיא מכילה תיאור של חולה אצלו 3 מחלות
אחד חלקי העבודה ראיון עם רופא ממוחי במחלות שאצל החולה
ואני כתבתי לך ורוצה לשאול אם אני יכולה לעשות הראיון עמך בדואר אלקטרוני ?
אם תכול לעזור לי אהיה מודה לך
תודה רבה
ולא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולא
ד``ר רפי ביצור15/10/2010אשמח לעזור. המייל שלי:
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות להתחלת טיפולארטי כהן14/10/2010
שלום,
אני בן 50 עם רקע של מחלות לב במשפחה, לא מעשן, מאוזן במזון ומקפיד על פעילות גופנית. לחץ דם גבולי (135/85 לפני טיפול) ולכן נוטל טריטאייס 2.5 מ"ג כבר כמה שנים.
בצעתי בדיקת דם בעת האחרונה ולהלן התוצאות:
CHOLESTEROL - 163
TRIGLYCERIDES - 76
CHOLESTEROL- HDL - 43
CHOLESTEROL-LDL calc - 105
NON-HDL_CHOLESTEROL - 120
רופא קרדיולוג שראה את התוצאות האלה במקרה המליץ לי לפנות לרופא המשפחה ע"מ שיתחיל לי טיפול בסטטינים.
אני לא ממהר ליטול תרופות ומקפיד מאוד על אורח חיים בריא. האם לאור הקשר המשפחתי בשילוב התוצאות הייתה ממליץ להתחיל טיפול?
תודה,
ארטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארטי כהן
ד``ר רפי ביצור14/10/2010כמו שנהג לומר אחד ממורי: מקרה גבולי מובהק...
מצד אחד - על פי הערכת הסיכון הפורמלית (=סיכון בינוני) וערכי המטרה הנגזרים ממנה (LDL פחות מ- 130 ורצוי פחות מ- 100) - אין חובה להתחיל טיפול תרופתי
מצד שני - אנחנו יודעים שהערכת הסיכון הפורמלית נוטה להעריך בחסר את השפעת ההיסטוריה המשפחתית.
לכן, כמו בכל מקרה גבולי, יש כמה אופציות:
1. לטפל
2. לא לטפל
3. לנסות ולשפר את הערכת הסיכון בעזרת בדיקות נוספות, ולקבל החלטה בהתאם.
לכל אופציה יתרונות וחסרונות, ולא ניתן לפרט כאן את כולם. אם הנך מתלבט, מומלץ לפנות למרפאת ליפידים לקבלת יעוץ פורמלי פנים אל פנים. לאחר שתקבל את מלוא האינפורמציה תוכל לקבל החלטה מושכלת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תודה מכל הלב על התשובה המהירה
ארטי כהן14/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי אוקסידנטיםדוד11/10/2010
שלום רב
בספטמבר 2010 כלומר לפני כחודש
התפרסם בעיתון מחקר שנערך בוולפסון ע"י פרופסור ראובן צימליכין
על יעילות של אנטי אוקסידנטים בהעלאת הכולסטרול הטוב
האם ישנה דרך לדעת איזה תוספים בדיוק קיבלו האנשים בניסוי
בברכה
דויד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד``ר רפי ביצור12/10/2010עפ"י המפורסם בכתבה ניתן שילוב של כמה נוגדי חימצון. אם הנך מעונין בפרטים מלאים, כדאי לפנות לפרופ' צימליכמן.
חשוב להדגיש שהמחקר לא בדק השפעה על תחלואה ותמותה, ולכן תוסף זה (כמו כל התוספים האחרים) אינו יכול להחליף טיפול תרופתי באנשים עם סיכון גבוה למחלת לב, בהם הוכח כי טיפול תרופתי מוריד את הסיכון לתחלואה ותמותה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דוד12/10/2010חס וחלילה לא מדובר בענין של מחלת לב אלא במניעה
עקב הסטוריה משפחתית של אב ואח ועקב כולסטרול טוב מאוד נמוך (30)
שלא הצלחנו להעלות אותו למרות ספורט אינטנסיבי במשך זמן ארוך
ותזונה רלוונטית
האם לפנות לפרופסור צימלכין בטלפון זאת דרך נאותה?
כי לא מצאתי שום אימייל שלו בשום מקום.
תודה
דויד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
ד``ר רפי ביצור12/10/2010ודאי תבין שאין לי שום אפשרות לתת המלצה טיפולית באינטרנט ועל סמך מידע חלקי ביותר.סיכון גבוה אינו אומר בהכרח שיש כבר מחלת לב. לעתים יש שילוב של גורמי סיכון המעמידים את המטופל בסיכון גבוה המצריך טיפול מונע אינטנסיבי, כולל טיפול תרופתי. אין לי, כמובן, כל דרך לומר האם זה המצב אצלך.
לגבי פרופ' צימליכמן - אפשר אולי לפנות אליו דרך אתר האינטרנט של בי"ח וולפסון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניאספאןאדוארד קלימין10/10/2010
שלום
אני מקבל ניאספאן,במשך חודש קיבלתי כדור אחד ביום ןלא היו תופעות לוואי ,מזה 4 ימים אני מקבל שני כדורים ביום וכבר יומיים כ 20 דקות אחרי שאני נוטל את שני הכדורים מרגיש גל חום בצוואר ובראש וזרמי חשמל, העניין נמשך כדקה שתיים וחולף.
אני שואל מה אני אמור לעשות בזמן זה?
האם זה מסוכן?
האם צריך להפסיק את התרופה?
ושאלה ריטורית,קרוב לוודאי שכשאעלה את המינון לשלושה ולארבעה כדורים ביום,כפי שמתוכנן,יהיו תופעות לוואי יותר קשות,האם אני צודק?
ברכות מאדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדוארד
ד``ר רפי ביצור10/10/2010ניאצין עלול לגרום לתופעות שציינת, אם כי רוב החולים מסתדרים היטב עם התרופה. בחלק גדול מהמקרים התופעה חולפת לאחר מס' ימים עם המינון החדש.יתכן, אם כי לא ודאי, שהתופעה תחמיר בעליית המינון.
בינתיים, יש כמה דברים שניתן לעשות:
1. להקפיד על דרך נטילת התרופה: לפני השינה, עם חטיף דל-שומן (פרי, קרקר), להימנע ממזון כבד / מתובל / שומני לפני הכדור, להימנע ממקלחת / אמבטיה חמה לפני ואחרי הכדור.
2. לנסות למשך 3-4 ימים לקחת כדור אדביל / נורופן וכו' כחצי שעה לפני נטילת הכדור - רק לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה שיודע האם יש אצלך בעיה המונעת נטילת כדורים אלה.
3. קיים כדור בשם טרדפטיב המכיל בנוסף לניאצין גם חומר המקטין את שכיחות התופעה.
פנה לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רפי
אדוארד קלימין11/10/2010ד"ר רפי שלום
אחלה ד"ר בעולם.תודה על התשובות המפורטות שלך ,עזרת לי מאוד,הלוואי ובשאר הפורומים יהיו כמוך.שתהייה לנו בריא.
אדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאדוארד - תודה רבה!
ד``ר רפי ביצור11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםאדוארד קלימין07/10/2010
שמלום רב
בן 55 לאחר התקף לב מלפני 5 ח ,גובה 188 משקל89 ק"ג.בדיקת שומנים מהיום
choesterol total 128
triglycerides 155
HDL 35
LDL 62
איך ואיפה ניתן לשפר את המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדוארד
ד``ר רפי ביצור07/10/2010ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) והטריגליצרידים שלך תקינים, אבל ערך הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוך. חשוב לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל), וניתן לשקול גם טיפול תרופתי בניאצין. פנה לרופא המטפל, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ מרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומנים בדם ,המשך
אדוארד קלימין07/10/2010תודה רבה ד"ר על התשובה המהירה.
עוד שאלה קטנה בבקשה "האם יש מזון מסוים שעוזר בהעלאת רמת ה HDL ?
תודה,אדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאדוארד
ד``ר רפי ביצור07/10/2010העלאת רמת ה- HDL יכולה להיות עסק מתסכל ביותר. יין אדום, שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL). בדרך כלל העליה המושגת אינה גדולה, אך יכולות להיות הפתעות לטובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםגליה07/10/2010
דוקטור שלום
אני בת 27 וחצי ולאחר הרגשה כללית לא טובה ביצעתי בדיקות דם
חשוב לציין שאני אחרי 3 לידות (הקטנה בת שנתיים) ולוקחת גלולות למניעת הריון כבר שנתיים
לאחר בדיקות עלו הנתונים הבאים:
Creatine Kinase : 146
Bilirubin, Total : 0.1
GGT: 12.2
Cholesterol,Total: 215.1
Triglycerides: 191.1
HDL Cholesterol:57
LDL Cholesterol:120
Iron: 67.5
TSH:1.41
Red Blood Cell:1
White Blood Cell:67
אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי בפיענוח הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגליה
ד``ר רפי ביצור07/10/2010ראשית - חשוב לציין שתוצאות שומני הדם אינן קשורות להרגשה הלא טובה, ואם זו נמשכת - יש להמשיך בירור אצל רופא המשפחה.
שנית - רמת הטריגליצרידים אצלך מעט גבוהה. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה ושמירה על משקל גוף תקין. מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. גם לגלולות למניעת הריון יכולה להיות השפעה על רמת שומני הדם, ואם הערכים ישארו גבוהים למרות הקפדה על אורח חיים, ניתן לשקול את החלפתן.
שלישית - רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שלך מצוינת, ובהנחה ואין לך גורמי סיכון כיתר לחץ-דם, סוכרת, עישון או סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - גם ערך הכולסטרול ה"רע" (LDL) תקין.
רביעית - אמנם זה אינו בתחום העיסוק של פורום זה, אבל יש לך כדוריות לבנות בשתן. האם בוצעה תרבית? פני לרופא המשפחה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה ושומנים בדםשמעון04/10/2010
שלום
אני בן 45 גובה - 172 משקל - 82 הפסקתי לעשן בשנת 2007 אחרי עישון (עד 20 סיגריות ליום) במשך 20 שנה.. אלו תוצאות בדיקת הדם שנעשתה בתאריך 20/9/2010.אבקש את המלצתך כיצד עלי לפעול לאור תוצאות אלו ?
Cholesterol 223
Triglycerides 264
HDL-Cholesterol 39
Non-HDL Cholesterol 184
LDL Cholesterol Calculat. 131
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
ד``ר רפי ביצור04/10/2010ראשית: שאפו על הפסקת העישון!
שנית: רמת הטריגליצרידים גבוהה ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה. במצב כזה יש צורך בהתאמת תזונה דלת פחמימות (רצוי ביעוץ תזונאי/ת) ובפעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה). יש לחזור על הבדיקות לאחר חודשיים-שלושה לוודא שאכן חל שיפור.
שלישית: רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) גבולית. ערך זה בד"כ מושפע פחות משינוי באורח החיים. הצורך בטיפול תרופתי נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - פרטים שאותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות. ככלל, אם אין כל גורמי סיכון נוספים - ניתן להמתין ולראות כיצד תגיב לשינויים באורח החיים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטוררחל01/10/2010
אני נוטלת ליפיטור מזה חודשיים 20 מ"ג ליום וחלה אצלי עלייה במשקל האם קיים קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
ד''ר אבישי אליס01/10/2010עקרונית לא ידוע שסטטינים גורמים לעליה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתחיל טיפול תרופתי?כולסטרולי חדש25/09/2010
לאחר הרבה מאד שנים שלא נבדקתי נדגמו הנתונים הבאים (בגלל חשד לגאוט):
cholestrol 247, Trig 147. HDL 39, NonHDL 208, LDL 178
לאחר חודש (שבו נטלתי אלוריל 100 מ"ג ליום לטיפול בגאוט, שאר הפרמטרים וההתנהגות ללא שינוי) נדגמו הערכים הבאים:
cholestrol 256, Trig 223. HDL 42, NonHDL 213, LDL 169
הנתון השונה הוא עליה חדה בטריגליצרידים.
שאלה 1: האם יתכן שקשור לצריכת האלוריל?
התזונה שלי דלת שומן אבל הרבה שוקולד וגם סוכרים, אותם אני יכול להוריד
אני בן 43 בעל עסק הנתון ללחץ מתמיד, זה לא ישתנה, לא בקרוב
ירדתי מאד בפעילות הגופנית, בגלל כאבים תמידיים בברך ובקרסול, מקווה שזה משתפר בקרוב
הוריי בני 70 מטופלים בליפיטור
שאלה 2: האם להתחיל טיפול תרופתי? אני מבין שזה לא הפיך ועלול לגרום נזק לכבד. רופא המשפחה המליץ להתחיל ב SIMVA-STATIN 20mg
האם שיפור התזונה והפעילות הגופנית יכולים להספיק?
האם לסטטינים תופעות לוואי?
מה בינם לבין הליפיטור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסט חדש
ד''ר אבישי אליס25/09/20101) אין קשר לאלוריל. הקשר העיקרי הוא למתוקים
2) מציע לקחת 3 חודשים של תזונה ופעילות גופנית ואז לחזור ולהעריך
איני רואה כל צורך להחפז
אין קשר בין לחץ לצריכת מתוקים - תאכל גזר במקום!!
לסטטינים אין בעיקרון תופעות לוואי ואיש לא איבד את הכבד עקב סטטינים
ליפיטור וסימוויל הם סטטינים
ההבדל בפוטנטיות והזמינות בקופ"ח,
במידה ובהערכה חוזרת תזדקק, סימוויל יספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בזפיברטיעל24/09/2010
האם בזפיברט שייך לסטטינים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד``ר רפי ביצור24/09/2010בזפחבראט אינו שייך למשפחת הסטטינים אלא למשפחת הפיבראטים.
שתי המשפחות משמשות לצרכים שונים - הסטטינים להורדת כולסטרול "רע" (LDL) והפיבראטים להורדת טריגליצרידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה מאודא.ס23/09/2010
שלום רב,
אני בת 40 שנתיים לאחר השתלת מח עצם. לאור הבדיקות הנ"ל ניסיתי לקחת את כל התרופות לכולסטרול שבסל הבריאות אך כולם גרמו לי לתופעות חמורות החל מכאבי שרירים עד להאדמה ותחושת שריפה של הגוף.
רופאת משפחה אמרה שאין לה מה לתת לי יותר, מאחר שניסיתי את כל התרופות.
מה עושים? מה האפשרויות?
אני מטופלת בתל השומר האם יש לי אפשרות להגיע למרפאה שלכם לשם ייעוץ.
אילו תוצאות הבדיקות שנעשו בשבוע האחרון.
CHOLESTEROL=257
CHOLESTEROL- HDL=49
CHOLESTEROL- HDL=175.5
NON-HDL_CHOLESTEROL =209
TRIGLYCERIDES =165* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס
ד''ר אבישי אליס23/09/2010ראשית, כדאי להעריך את הצורך והחובה בטיפול לאיזון שומני הדם ומה ערכי המטרה
על פניו ההסיכון שלך עשוי להיות לא גבוה מאוד
כדאי גם לברר איזה תרפות נטלת ובאיזה מינון
ולסיום , פניה למרפאת ליפידים היא רעיון מבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אבישי אליסדני19/09/2010
מטופל בניאספן 1000מ"ג לאחרונה בבדיקת הולטר חוזרת התגלו הפרעות קצב חדריות עוקבות. דבר שלא היה לפני כן. יש לציין שלוקח ניאספן כ-3 חודשים. רמת השומנים תקינה. לוקח קארדילוק 2.5 מ"ג וסילפראזיל 2.5 מ"ג. האם קימת אפשרות שהניאספן גורם להפרעות קצב??. אשמח לקבל תשובתך בהקדם!!!
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר אבישי אליס20/09/2010למיטב ידיעתי לא תוארו הפרעות קצב עם ניאספאן
מאידך, חסרו פרטים על הרקע הרפואי, טיבן של הפרעות הקצב והסיבה להולטר
השלמת המידע ישפוך מעט יותר אור , בכל מקרה ספק גדול אם יש קשר לניאספאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימוביל = איזיטרול + ליפיוטרפאר17/09/2010
שלום.
בעבר לקחתי סימוביל 20 מילי שגרמו לי לכאבי שרירים ברגלים בלתי נסבלים .
הכדור הוחלף ל: איזיטרול 10 מילי + ליפיטור 10 מילי .
עם 2 הכדורים הגעתי לערכים נדרשים בבדיקות דם וכאבי שרירים שניתן לחיות איתם .
שאלתי האם סימוביל == לאיזיטרול + ליפיטור מבחינה רפואית ותרופתית ?
תודה
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומי
ד''ר אבישי אליס18/09/2010שאלה מורכבת,
אם המטרה הגעה לערכי LDL נדרשים הרי שהשילוב אזיטרול וליפיטור פוטנטי יותר מסימוויל, ולראיה הגעת למטרה (וזה כנראה החשוב ביותר, ולאור העובדה שגם בשילוב זה מעט כאבים)
עדיין הוכחה שהשילוב של סטטין ואזיטרול יעיל וטוב כמו סטטינים בלבד (אך זה יגיע...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרדים גבוהים מאוד כבר שלושיםסם17/09/2010
400 עד .1000 הגוף לא מסוגל להתמודד עם כדורים רגילים .
נסיתי בי 3 במשך שנתיים עוזר מעט בלבד.350 היום.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סם
ד''ר אבישי אליס18/09/2010הנתונים שמסרת חלקיים ולא ברורים,
כעקרון חלק ניכר בהפרעה ברמות טריג ניתן לאיזון עי דיאטה קפדנית ורציפה
נשמח אם תפרט מעט יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגליצרדים ברמות של 500 היום
סם21/09/2010בעבר היו 1000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסם
ד''ר אבישי אליס22/09/2010בכדי להתייחס אשמח לקבל את כל פרופיל הליפידים ורקע רפואי
כעקרון דיאטה והקפדה עליה היא המפתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת16/09/2010
אבי עבר ניתוח מעקפים דחוף לפני 3 שבועות. האם הגיוני שעדיין מבולבל? יכול להפגש, להגיד שלום לחבק ואחרי חצי שעה ניגש שוב כאילו כרגע נפגשנו. עלי לציין כי הוא בן 47. הבלבול קורה מידי פעם -נאמר לנו כי בתחילה זה הגיוני אך האם גם כיום זה הגיוני? מה הסיבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד``ר רפי ביצור16/09/2010בלבול הנשך 3 שבועות לאחר ניתוח דורש בדיקת רופא. אין, לצערי, כל דרך להעריך אינטרנטית את המצב.
מומלץ בחום לפנות בהקדם לבדיקת רופא.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)