מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליפיטור ו-ליטורבהמטי31/03/2011
לד"ר ביצור בעבר כבר שאלתי לגבי הסטטינים ונתת לי תשובות מקצועיות מאד שעזרו לי, אני מבקשת את עזרתך שוב לגבי הסטטינים: בשנתיים האחרונות, לאחר שהופיעו עוויתות באצבעות הידיים, ואחרי בדיקות מקיפות וחוות דעת של רופא מומחה להחליף את הסטטינים, ניתנו לי מספר תרופות לכולסטרול עד שנראה שהליפיטור פחות גורם לתופעות לוואי. לאחרונה החליטה הקופה (מכבי) לרכוש רק את ה"ליטורבה" במקום הליפיטור, והבנתי מהרופא שלי ש'זו אותה תרופה'. אלה, שמספר ימים אחרי שימוש ב'ליטורבה' שוב הופיעו סימני עוויתות וכאבים באצבעות הידיים. האם יכול להיות ש'זו אותה תרופה' אבל עם מרכיבים אחרים שגורמים לתופעות לוואי שלא היו לי כשנטלתי ליפיטור ? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפיטור ו-ליטורבה
מטי31/03/2011לד"ר ביצור אני מבקשת את עזרתך שוב לגבי הסטטינים: בשנתיים האחרונות, לאחר שהופיעו עוויתות באצבעות הידיים, ואחרי בדיקות מקיפות וחוות דעת של רופא מומחה להחליף את הסטטינים, ניתנו לי מספר תרופות לכולסטרול עד שנראה שהליפיטור פחות גורם לתופעות לוואי. לאחרונה החליטה הקופה (מכבי) לרכוש רק את ה"ליטורבה" במקום הליפיטור, והבנתי מהרופא שלי ש'זו אותה תרופה'. אלה, שמספר ימים אחרי שימוש ב'ליטורבה' שוב הופיעו סימני עוויתות וכאבים באצבעות הידיים. האם יכול להיות ש'זו אותה תרופה' אבל עם מרכיבים אחרים שגורמים לתופעות לוואי שלא היו לי כשנטלתי ליפיטור ? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמטי
ד``ר רפי ביצור31/03/2011ליטורבה הנה תרופה גנרית: מאחר ותוקף הפטנט של הליפיטור פג, התרופה מיוצרת גם ע"י חברות אחרות תחת שם אחר. מדובר באותו החומר הפעיל ובאותם מינונים, כך שלא אמור להיות הבדל ביניהן.
יתכן הבדל במרכיבים הלא-פעילים של התרופה, ואולי זה הגורם לתחושותיך.
אם הרגשת טוב יותר כאשר נטלת ליפיטור - נסי לחזור לתרופה זו.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כולסטרול רע גבוה, וטוב נמוךאלון29/03/2011
שלום,
אני בן 27 עם סכרת נעורים מגיל 5.
בבדיקות הדם שאני עושה, כבר זמן רב (3 שנים לערך) שיש לי כולסטרול רע גבוה, וכול' טוב נמוך.
כמובן שיש לי הכוונה ועזרה מהצוות המקצועי של מרפאת הסכרת המפצירים בי לעשות פעילות גופנית (אבל אני לא עושה - לא אוהב).
השאלה שלי מתייחסת באופן כללי ואינה מחליפה את הייעוץ המקצועי אותו אני מקבל:
מהן ההשלכות במידה ובנאדם נשאר עם נתוני כולסטרול רע גבוה, וכול' טוב נמוך לאורך זמן?
ואיך זה מתבטא בגיל צעיר כמו 27? מה יכול להיות בגיל 35?
מתי בעצם הבעיה מתגברת?
צירפתי תמונה של התוצאות.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאן נמחקה הודעה פרסומית
ד``ר רפי ביצור31/03/2011הפורום משמש במה לשאלות מהציבור הרחב ותזובות הרופאים מנהלי הפורום.
לא נאפשר את הפיכת הפורום לבמה לפרסום מכל סוג שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמרי אורז אדוםאילנה28/03/2011
לרופאים הנכבדים,
אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לכמוסות Red Yeast Rice ?
מעדיפה לקחת משהו טבעי ולא כימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד``ר רפי ביצור28/03/2011שאלתך מצביעה על חוסר ההיגיון המובנה בהעדפת "משהו טבעי" רק מפני שהוא "טבעי".
שמרי אורז אדום מורידים כולסטרול מסיבה אחת פשוטה - הם מכילים סטטינים! הסטטינים הראשונים שהשתמשו בהם כתרופה הופקו אף הם משמרים.
הבעיה בשמרי אורז אדום היא שאין כל סטנדרטיזציה של תהליכי הייצור שלהם, וריכוזי הסטטין משתנים מחברה לחברה ומאצווה לאצווה באותה חברה. זו הסיבה שה- FDA הוציא אזהרה מפני שיווק שמרי אורז אדום באינרטנט.
מה לדעתך עדיף: סטטין המיוצר ע"י חברת תוספים לא מפוקחת בריכוז לא ידוע, או סטטין המיוצר ע"י חברת תרופות בפיקוח ובריכוז ידועים?
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת יעדי ערכי כולסטרול כללי +L.Dאבי24/03/2011
שלום רב
בשנים האחרונות אנו עדים להורדת ערכי כלוסטרול כללי , במיוחד L.D.L .
האם התהליך יביא בסופו ליעד מטרה של ערך L.D.L =0 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר רפי ביצור24/03/2011ממש לא.
ערך ה- LDL האופטימלי אינו ידוע. ברור כי ערך של 0 אינו טוב (קיימת מחלה גנטית בה ערכי ה- LDL קרובים ל- 0, דבר המביא לתופעות נוירולוגיות ואחרות). ברור כי באנשים בסיכון גבוה למחלות לב ערך נמוך מ- 70 הנו טוב. ככל הנראה ערכים של 40-50 גם הם אינם מזיקים. היכן נמצא הערך האופטימלי - איננו יודעים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי25/03/2011חן חן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שיווק התרופהבועז ליפשיץ23/03/2011
שלום,
אני משתמש בפלויקס 75 כ- 8 חודשים לאחר השתלת סטנט.
במצבי אני על סף אי ספיקה בן 59.
מושתל דפיברילטור.
חבר בקופת חולים לאומית שהודיע לי שלא ניתן יותר להשיג התרופה רק תחליף.
כיצד אני יכול לרכוש בכספי את התרופה הזאת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבועז ליפשיץ
ד``ר רפי ביצור23/03/2011לא מדובר בתחליף אלא בתרופה גנרית - אותו החומר הפעיל באותו המינון, המיוצר ע"י חברה אחרת עם תום הפטנט על התרופה המקורית. מכאן, שאין כל בעיה להמשיך ולקבל את הטיפול לו אתה זקוק במסגרת הקופה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל כבד בימים שלפני בדיקת הדםאבינועם23/03/2011
שלום רב
ביום שני האחרון עשיתי בדיקת דם לצורך בדיקה, לפני הבדיקה צמתי לפי ההנחיות צום מלא של 14 שעות.
אולם, הבדיקה נערכה לאחר סופשבוע ארוך של פורים ובדיעבד שיחזרתי ש-24 השעות לפני הצום כללו ריכוז של אוכל כבד בצורה חריגה, להלן פירוט:
* שבת בצהריים - חומוסייה: צלחת חומוס + 2 פיתות + מספר כדורי פלאפל.
* שבת לילה - במסגרת מסיבת פורים: המבורגר 250 גרם בפיתה(מזנון אוכל מהיר) + 1
ליטר אלכוהול
* ראשון בצהריים (לפני הצום) - שניצל עם מנה גדולה של פירה (ביתי).
ברור שלא מדובר בתפריט סטנדרטי שלי, ולאחר הארוחה האחרונה צמתי 14 שעות לפי ההנחיות. הבדיקה הראתה על תוצאות מעט גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, הסוכר היה תקין.
ברצוני לשאול האם לריכוז האוכל הכבד בסמוך לבדיקה יכלה להיות השפעה מטעה על התוצאות או שמדובר בתהליכים המתפתחים לאורך זמן?
תודה
אבינועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבינועם
ד``ר רפי ביצור23/03/2011בהחלט תיתכן השפעה, בעיקר על רמת הטריגליצרידים.
מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר חזרה לתזונה רגילה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהנגה22/03/2011
אני בת 34, תת פעילות של בלוטת התריס (לא מטפלת כעת). בדיקת דם הראתה כלוסטרול 216. כל שאר המדדים הקשורים (גליצרידים hdl ldl וכדומה) בנורמה. פריטין 5. אני לא מבינה למה יש לי כולסטרול: אני רצה באופן קבוע, פעילה, צמחונית כבר שנים, לא אוכלת מטוגן, בקושי נוגעת בביצים - אז איך זה יכול להיות? האם זה יכול להיות קשור לבלוטה?
אני מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנגה
ד``ר רפי ביצור23/03/20111) ערך הכולסטרול הכללי אינו מעיד על כלום. אם רמת הכולסטרול הכללי גבוהה בגלל רמה גבוהה של כולסטרול "טוב" (HDL) הרי זה טוב, ולהיפך: אם רמת הכולסטרול הכללי גבוהה בגלל רמה גבוהה של כולסטרול "רע" (LDL) הרי זה רע.
2) תת-פעילות לא מאוזנת של בלוטת המגן יכולה לתרום לעליה בערכי ה- LDL.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול, טריגליצרידים, ורמת CK גבויואל21/03/2011
שלום רב
אני בן 32, בבדיקת דם שנערכה לי הופיעו מספר ערכים עם סימן אדום בצידם:
כולסטרול - 235, LDL- 145, HDL-54, טריגליצרידים - 179 (רמת סוכר - 87, תקין)
כמו כן הערך שסומן כחריג בצורה הבולטת ביותר היה CK, שהערך לצידו היה 270 כאשר הנורמה הוגדרה עד 200.
ברצוני לציין שאני עושה ספורט באופן קבוע (רץ 4 פעמים בשבוע 10-12 ק"מ + חדר-כושר)
מצד שני יש לי במשפחה היסטוריה של בעיות לב וסוכרת, כמו כן איני מקפיד במיוחד על תזונה.
אשמח לדעת עד כמה חמורים הממצאים וכמו-כן מה המשמעות של ערך ה-CK שבו הייתה החריגה המשמעותית ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואל
ד``ר רפי ביצור21/03/2011לגבי רמת ה- CK: רמה מעט גבוהה של CK, כמו אצלך, נפוצה מאד לאחר פעילות גופנית. בהנחה שאינך סובל מכאבי שרירים או חולשת שרירים - אין לה משמעות פתולוגית.
לגבי שומני הדם: בנוסף לפעילות הגופנית (המבורכת) חשוב להקפיד גם על תזונה, רצוי בהנחיית תזונאי/ת.
מעבר לכך, הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
בהנחה שאינך סובל מיתר לחץ-דם או סוכרת ושאינך מעשן - לא בטוח שיש צורך בטיפול תרופתי, אך יש להתרשם באופן לא אינטרנטי.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה פרטים נוספים בהתאם למה שכתבת
יואל21/03/2011הגיל שלי הוא 32,
לחץ הדם בבדיקה 78/125,
רמת הסוכר: 87,
איני מעשן ומעולם לא עישנתי.
לעומת זאת יש במשפחתי רקע של בעיות לב מגיל צעיר יחסית (אבא שלי),
האם הנתונים הנ"ל מסייעים לך להערכה מדוייקת יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליואל
ד``ר רפי ביצור21/03/2011פורמלית, לאור גילך הצעיר, רמת HDL טובה והיעדר גורמי סיכון פרט לסיפור המשפחתי - לא נראה שיש אינדיקציה לטיפול תרופתי. אורח חיים בריא (כולל תזונה) - חשוב ביותר.
עם זאת, אם הסיפור המשפחתי "חזק" (מחלת לב בגיל צעיר מאד לאביך או ריבוי בני משפחה עם מחלת לב בגיל צעיר יחסית) - יש מקום אולי לשקול טיפול תרופתי.
דיון כזה טוב שיעשה פנים אל פנים ולא באינטרנט.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטורחיי18/03/2011
שלום .
אני לוקח ליפיטור 10 מ"ג ועקב תוצאות בדיקת הדם נאמר לי לעלות את המינון ל:15 מ"ג ולא ל:20 מ"ג בגלל כאבי שרירים שיש לי עם 20 מ"ג .
שאלתי :
האם מותר לחלק כדור של 10 מ"ג לחצי או שעדיף לקחת יומיים 10 ויום 20 מ"ג .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפיליפס
ד``ר רפי ביצור18/03/2011עדיף לקחת 10 / 20 מ"ג לסירוגין ולא לחצות את הכדור.
לגבי כאבי השרירים - כדאי לבדור רמת ויטמין D ואם חסר - לקחת תוסף (לאחר התייעצות עם הרופא המטפל).
בריאות שלמה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבסטטיןרותי17/03/2011
מאחר והכדור עושה לי טעם רע בפה, האם מותר למצוץ סוכריה או לאכול לאחר הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבסטטין - תגובה
ד''ר אבישי אליס17/03/2011בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב Tredaptiveדוד16/03/2011
שלום
שמי דויד בן 45
בריא בדר"כ ומקיים אורך חיים בריא - תזונה וספורט כל יום
פניתי לקרדיולוג כי רמות ה HDL שלי נמוכות כבר מספר שנים 25-35
(חוץ מזה כל הפרמטרים בסדר גמור)
וקיבלתי כדורי Tredaptive כדור ביום של 1000mg לחודש בתור התחלה
בעבר לפני כ 20 - 25 שנה התגלתה לי דלקת בתריסריון - גסטריטיס
ואפילו באחד הצילומים היה חשש לכיב. היום אני בריא בעניןן הזה
אבל כל פעם שאני לוקח תרופה חומצית אני מרגיש את הבטן
ואמנם אחרי פעם אחת שלקחתי את הכדור Tredaptive עם האוכל
הרגשתי חוסר נוחות בבטן ואני חושש שאם אמשיך יתחילו כאבים כי הבעיה במערכת העיכול תתעורר
האם יש פיתרון לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב Tredaptive - תגובה
ד''ר אבישי אליס16/03/2011הפתרון העיקרי הוא לקיחת התרופה עם חטיף כלשהוא
אם זה לא מספיק ניתן לקחת תרופות כאומפרדקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרידיםצחון10/03/2011
אני מטופל בליפיטור 20 ואיזוטרול כבר 4 שנים הגעתי לערכים סבירים כולסטרול 160 בסקלה 110-200.ldl 74 בסקלה 40-130.hdl 42 בסקלה 40-120 מעשן כבד בן 63 רק את הטריגליצרידים אני לא מצליח להוריד.האם יש תרופה נוספת להורדת שומן זה ?מה המלצתך דוקטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצחון
ד``ר רפי ביצור10/03/2011ההמלצה הראשונה והחשובה ביותר היא להפסיק לעשן!
לגבי הטריגליצרידים: הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי בבזפיבראט או ניאצין.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - נתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בנוסף?
צחון11/03/2011שאלתי אם לקחת כדור נוסף למה שאני לוקח לשומנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצחון
ד``ר רפי ביצור12/03/2011ודאי תבין שאין זה אחראי לתת המלצה לתרופה באינטרנט למישהו שלא בדקתי ואין לי את מלוא הנתונים לגביו.
ההמלצה לשינוי אורח החיים - בעינה עומדת.
לגבי טיפול תרופתי - מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יוותרו שאות - למרפאת ליפידים.
שבוע טוב ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול- כמובןאני08/03/2011
שלום. אני בת 35, לפני גיל 30 היה לי אירוע מוחי-דמם, שסיבתו לא הובהרה, היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם האחרונות שעשיתי וראיתי שיש לי כולסטרול גבוה(222)כשהldl (149.8) והhdl (59
אני טבעונית- כלומר לא אוכל גבינות ביצים ובשר, והבנתי שהגוף שלי מייצר את הכולסטרול בעצמו (כנראה שאני לא צורכת אותו בתזונה), לאמא שלי יש כולסטרול והיא מטופלת בכדורים.
בגלל המצב הגופני שלי אני לא יכולה לעשות ספורט.
אני לא רוצה להגיע למצב בו אני צריכה להיות מטופלת בכדורים ולכן השאלה שלי- האם יש משהו בתזונה שאני כן צריכה להקפיד להוסיף או להוריד אותו. ומה עוד אתם ממליציםשאעשה כדי לשפר את מצבי? והאם צריכה מוגברת של סויה\טופו עלולה לגרום לכולסטרול גבוה?
תודה ושיהיה לכם יום מצויין.
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
ד``ר רפי ביצור08/03/2011ראשית - אין קשר בין כולסטרול לבין אירוע מוחי דימומי, אלא רק לאירוע מוחי איסכמי (חסימת כלי דם).
לגבי תזונה - כולסטרול מצוי רק במוצרים מן החי, ולכן סויה וטופו לא ישנו את רמתו. איני רואה כיצד ניתן להוריד עוד את הכולסטרול אצלך ללא תרופות, אך איני בטוח שיש בהן צורך.
הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
אצלך - רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) טובה, האירוע המוחי הדימומי אינו קשור לעניין, ולגבי שאר גורמי הסיכון אין לי מידע.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים להערכה מסודרת של הסיכון והצורך בטיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לדעת חלופה לסטטיניםמטי07/03/2011
שלום לד"ר אני בת 57, נוטלת כ-9 שנים סטטינים (סימבאסטטין 10 מ"ג עד לפני כשנה וחצי), התחילו לי המון בעיות בשרירים, כאבי רגליים עד עיוותים בכפות ידיים. אחרי בדיקות מקיפות שהראו שהכל תקין (כולל בדיקה נוירולוגית, ראומטולוגית, EMG ועוד) רופא מומחה טען שהתופעות קשורות לסימבאסטטין וכתב שיש להחליף. מאז רופא המשפחה ניסה כ-5 חלופות, עד ליפיטור ולפני שבוע 'סטטור' - אבל כאבי הרגליים והידיים רק הוחרפו. בבדיקות דם - רמת הכולסטרול תקינה, אבל הרופא ממשיך לתת לי את הסטטינים. אני מבקשת לדעת אם יש חלופה טבעית במקום הסטטינים, - אני שומרת כבר שנה על תזונה נכונה, אבל מעשנת ולא יכולה להיגמל. אנא תשובתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למטי
ד``ר רפי ביצור07/03/2011יש חלופות לסטטינים, אך חשוב לדעת שהסטטינים הם היחידים שיש לגביהם עדויות חד-משמעיות לגבי הפחתת הסיכון להתקפי לב ואירועים מוחיים, ולכן הם האופציה המועדפת.
האם הכאבים חלפו או השתפרו משמעותית כשהפסקת את הסטטינים למשך מס' שבועות? אם לא - קרוב לודאי שהסטטינים אינם הסיבה לכאבים.
בנוסף, כדאי לבדוק את רמת ויטמין D. חסר ויטמין D נפוץ מאד, ועלול לגרום לכאבי שרירים, במיוחד בנוטלי סטטינים. תיקון החסר יכול לפתור את הבעיה.
במידה ואינך יכולה לסבול סטטינים כלל, קיימות אפשרויות נוספות - איזיטרול, ניאצין לסוגין (ניאספאן, טרדפטיב) וסופחי מלחי מרה - כל אלה תרופות מרשם.
פיטוסטרולים הנם תוספי התזונה היחידים שהוכחו כמורידים את רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL), אולם יעילותם אינה גדולה.
במקביל,חשוב ביותר לשלוט בצורה טובה על כל גורמי הסיכון, ובמיוחד חיוני להפסיק לעשן.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
מטי08/03/2011לד"ר רפי ביצור תודה על התשובה המפורטת והמעמיקה. עשיתי הפסקה של חודש בלקיחת ליפיטור ומתקפת העוויתות באצבעות הידיים ירדה, למרות שלא כל התופעות פסקו. אני לוקחת מדי יום D3, וזה נפלא למניעת שפעת.... אולי אם לא הייתי לוקחת הכאבים היו יותר חזקים. מתשובתך הבנתי את חשיבות הסטטינים. האם אתה יכול להמליץ על סטטין שיש בו הכי פחות תופעות לוואי מבין כל הסטטינים שמציעים לי ? (בסטטור רשום בפירוש לא לקחת אם יש כאבי שרירים). אני מודה לך שוב על תגובתך המהירה. תבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמטי
ד``ר רפי ביצור09/03/2011לגבי ויטמין D: חשוב לבדוק את הרמה בדם ולא לקחת "על עיוור" מאחר ולעתים קיים חסר הדורש מינון גבוה יותר.
לגבי סוגי הסטטינים: ככל הנראה לסימבסטטין יש שכיחות גבוהה יותר של כאבי שרירים, ןלפרבסטטין השכיחות הנמוכה ביותר. אבל זוהי סטטיסטיקה - הכרתי כבר מטופלים שאצלם זה היה להיפך, כך שצריך לנסות ולראות מה מתאים לך ביותר, אם בכלל.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם כולסטרול 280אנטון04/03/2011
שלום רב
אני בן 33 בריא עושה ספורט הרבה ריצה לאחרונה עשיתי בדיקות דם כולסטרול 280 הטריגליצרידים 280
הרופא נתן לי בזפיברט 400כדור ביום אני העליתי את המינון ל כדורים בזפיברט ביום
וגם סימבסטאטין 40 מ"ג כדור אחד ביום אני העליתי המינון ל2 כדורים ביום
לוקח תרופות אלה חודש ימים הנה מועמד לגיוס למשטרת ישרטל ליחידה מובחרת וחייב לשפר את תוצאות בדיקות הדם.האם זה עוזר או שאני מזיק לעצמי?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי 2 כדורים בזפיברט ביום 400.
אנטון04/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנטון
ד``ר רפי ביצור04/03/2011המינון המקסימלי של בזפיבראט הוא 400 מ"ג ליום, ושל סימבסטטין 40 מ"ג ליום. מינונים גבוהים יותר, ובמיוחד בשילוב בין שתי התרופות, עלולים לגרום לתופעות לוואי. מומלץ בחום לא לעבור על המינון המקסימלי. אם המינונים המומלצים לא יעזרו - יש לנו אופציות אחרות.
חשוב לשמור על אורח חיים בריא (תזונה מותאמת אישית ע"י תזונאי/ת, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון) ולהיות במעקב רופא המשפחה.
אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)