פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לציטין + לפיטור
    אפריים
    26/12/2010

האם יש מניעה או התוויה נגד לתרופה ולתוסף אלו - יחד
    אני לוקח 20 מ"ג לפיטור ורוצה לקחת לציטוין כתוסף דווקא לנושא של זכרון/שיכחה.

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לציטין + לפיטור

הוספת תגובה

• לאפרים

ד``ר רפי ביצור
    26/12/2010

אין כל מניעה לקחת את שניהם יחד.
    לגבי הצורך - זו כבר שאלה אחרת.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אפריים
    26/12/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מטופל בבזהפיברט 400מ"ג בגלל
    שוקי השמן
    20/12/2010

רמות של שומנים בדם(טריגליצרידים) של 300-400.

האם ייתכן שתרופה זו פוגעת בתפקוד המיני?

הוספת תגובה

• לשוקי השמן

ד``ר רפי ביצור
    20/12/2010

פגיעה בתפקוד המיני הנה תופעת לוואי מתוארת של בזפיבראט, אך אינה נפוצה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אם כן האופציות שלי?

שוקי השמן
    20/12/2010

ללא נטילת התרופה, השומנים בדם כ- 400, הכולסטרול הטוב 39. הכולסטרול עצמו הינו 215 וכולסטרול ללא ה- *** (שכחתי אם זה HDL או LDL) הינו 175. עם נטילת התרופה השומנים בדם יורדים למספר הלא מושלם 200 ולגבי שאר הפרמטרים אני לא זוכר. אני עם התרופה כ 8-10 שנים אינני זוכר בדיוק.

למרות חוסר הנתונים הנ"ל, אשמח אם תכתוב לי כמה מילים ענייניות. בגלל הפגיעה בתפקוד המיני אני on-off עם התרופה וחבל לי מכל הכיוונים.

תודה לתשובותיך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשוקי השמן

ד``ר רפי ביצור
    20/12/2010

הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. אם תהיה שוקי הרזה, יתכן מאד שלא תזדקק לתרופה כלל :)

לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך.

במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי. האם כשאתה מפסיק את הבזפיבראט משתפר התפקוד המיני? אם לא - הרי שהאשמה אינה בתרופה וניתן להמשיך ולקחתה (ובמקביל, לברר את הסיבה לירידה בתפקוד ולטפל בה). אם כן - הרי שיש אופציות טיפוליות נוספות, כגון ניאצין (לא התוסף, אלא תרופת מרשם כניאספאן או טרדפטיב), אותן רושם רופא לאחר שוידא את התאמתך למתן התרופה.

חשוב לוודא גם ששאר גורמי הסיכון מאוזנים - רמת הכולסטרול ה"רע", לחץ דם וכו'.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול בבדיקות דם
    מישהי
    16/12/2010

שלום, אני בחורה בת 24 במשקל תקין, בריאה באופן כללי. במשפחה (הקרובה והמורחבת) יש היסטוריה מאוד חזקה של מחלות לב ובעיות שומנים בדם. בבדיקה האחרונה (בצום של 12 שעות) קיבלתי תוצאות:

CHOLESTEROL 207 mg/dL

TRIGLYCERIDES 59 mg/dL

CHOLESTEROL- HDL 74 mg/dL

CHOLESTEROL-LDL calc 121 mg/dL

CHOLESTEROL/ HDL 2.8

NON-HDL_CHOLESTEROL 133 mg/dL

בגלל שאני רואה כמה הבעיה של שומנים בדם קריטית בעתיד במחלות הלב (מסתמים ומעקפים), שמופיעות אצל משפחתי הקרובה (מדרגה ראשונה והלאה) כולה, מאיזה גיל עלי להתחיל לדאוג אם הכולסטרול גבוה, אגב אני לא אוכלת לרוב מוצרים עם שומנים לא טובים (לא בגלל שמירה, כי באמת יש לי הרגלים טובים בלי קשר) ונראה לי שהתורשתיות מאוד משפיעה אצלי. מאיזה גיל נוטלים סמבסטטין וכדורים להורדת כולסטרול?
    האם אני יכולה בגילי להיות עדיין שקטה ולהמשיך כרגיל עם כולסטרול כללי גבוה כמו עכשיו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול בבדיקות דם

הוספת תגובה

• כולסטרול בבדיקות דם - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    16/12/2010

לאור הרקע המשפחתי הדאגה מוצדקת ובכל גיל כמעט.
    לשמחתנו פרופיל הליפידים טוב ואינך זקוקה לכל טיפול
    רמת ה HDL גבוהה ורמת ה LDL טובה גם היא, אלה שני הפרמטרים להתייחסות
    רמת הכולסטרול הכללי כוללת גם את ה HDL הגבוה
    אינך זקוקה לתרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    טלי
    15/12/2010

שלום,
    אני בת 30, אחרי PE ו TIA חולף, קרישיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת קבוע בקומדין.
    ערכי כולסטרול גבוהה מגיל 23. מטופלת בקרסטור 40 ואיזיטרול 10.
    תת פעילות בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין.
    לאחרונה יש לי כאבים בחזה בזמן מאמץ הופנתי לבצע אקו במאמץ.
    תוצאת האקו: היפקינזיה אנפרובזאלית.
    בדיקות דם שביצעתי לפני כחודשיים: ערכי כולסטרול- 230. LDL-126 HDL- 56. האם הערכים לאור מצבי תקינים?? מה התחום שבו הכולסטרול הרע אמור להיות???
    אני מקפידה על תזונה סובלת מאנמיה(נוטלת ברזל מרוכז) ולא אוכלת בשר...שוקלת 48 ק"ג גובה-1.60.
    האם אני בסיכון?? ומה ניתן לעשות כדי להוריד עוד יותר את הכולסטרול. יש לציין שלפני הטיפול בקרסטור ואיזיטרול (בערך כבר שנה וחצי עם הטיפול הזה) ערכי הLDL היו סביב 160 למרות שימוש בליפיטור.כך שיש מגמה של ירידה אבל לא נראה לי שמספיק...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לטלי

ד``ר רפי ביצור
    15/12/2010

1. ערכי ה- LDL שלך מעט גבוהים למרות טיפול אינטנסיבי, אבל אם צריך - יש לנו עוד כמה "שפנים" בכובע. אני מניח שללא טיפול כלל היו הערכים גבוהים הרבה יותר. לאור מורכבות המקרה שלך, לא נראה לי שהאינטרנט הוא המקום לקבל המלצה טיפולית, ומומלץ שתפני למרפאת ליפידים לקבלת יעוץ פנים אל פנים. כדאי גם לוודא שתפקודי בלוטת התריס מאוזנים.

2 לגבי האקו: לא ברור לי האם ההיפוקינזיה נראתה גם במנוחה או רק במאמץ - יש לכך חשיבות רבה. מומלץ לפנות עם האקו לקרדיולוג על מנת שיעריך את משמעות הממצא והצורך בבירור וטיפול נוספים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול ושאר ירקות
    יהודה
    13/12/2010

שלום רב,
    אני בן 34 בריא, משקל תקין ביותר, לא מעשן, עוסק בפעילות גופנית 2-3 פעמים בשבוע. אוכל באופן מודע עם חולשות קטנות פה ושם, שותה כוס יין מדי יום. אבי עבר צינתור לפני מספר שנים (אבל אורח חייו היה מאוד לא בריא עד אז).
    בבדיקת הדם שלי, נמצא:
    LDL:146
    HDL: 76
    NON-HDL_CHOLESTEROL : 159
    Cholesterol:234
    TRIGLYCERIDES : 64

האם התוצאות תקינות?
    האם הערכים הגבוהים של ה HDL מפצים על הערך הגבוה של ה LDL ?
    האם עלי לפעול להורדת הערכים הגבוהים (תרופות? שינוי אורח חיים או תזונה?). האם עלי לערוך בדיקות נוספות?

כמו כן, בבדיקות נמצאו ערכים חורגים של:
    CPK: 257 (הבדיקה נערכה 48 שעות אחרי אימון ריצה ארוך יחסית)
    RBC: 4.33
    HCT: 39.5
    MCH: 31.2
    כל שאר הבדיקות בתחום הנורמה. משהו מהנ"ל מצריך בדיקה?

תודה על תשובתכם ועל זמנכם

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול ושאר ירקות

הוספת תגובה

• ליהודה

ד``ר רפי ביצור
    13/12/2010

1. על פניו, אם לחץ הדם וערכי הסוכר תקינים, ערך ה- HDL מצוין, אינך מעשן ושומר על אורח חיים בריא - ערכי LDL גבוליים כאלה בד"כ אינם מצריכים טיפול תרופתי. עם זאת, אם אביך לקה במחלת לב בגיל צעיר, הייתי ממליץ שתפנה למרפאת ליפידים על מנת לקבל מידע נרחב יותר על הסיפור המשפחתי ולהחליט על צורך בבירור נוסף.

2. ערך ה- CPK הגבולי לאחר מאמץ גופני אינו מטריד בפני עצמו. בהנחה שאינך סובל מכאבי שרירים או חולשת שרירים - לא נראה לי שיש צורך בבירור נוסף.

3. אמנם אין זה תחום עיסוקו של פורום זה, אך האנמיה הגבולית מצריכה התייחסות - השוואה לבדיקות קודמות ואולי בירור קצר. מומלץ לפנות לרופא המשפחה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יהודה
    13/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    דורון
    12/12/2010

שמי דורון בן 40
    לאחרונה אובחנתי בעל רמת שומנים בדם גבוהה ורופאת המשפחה שלי נתנה לי בזפיברט 400.
    עדדין לא התחלתי לקחת אם הכדור מפאת חשש.
    האם זהו כדור שאאלץ לקחת כל חיי? כשם שאומרים על תרופות לכולסטרול?
    האם יש לו התנגשות כלשהי עם טגרטול?
    אשמח לתשובה
    יום נעים
    דורון

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• לדורון

ד``ר רפי ביצור
    12/12/2010

הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי. אם יש צורך בתרופה - בזפיבראט היא תרופה מתאימה, ואין מניעה לקחת אותה עם טגרטול.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

דורון
    12/12/2010

תודה רבה על התשובה
    לא פירטתי את אורח חיי כי לא חשבתי שצריך.
    אכן..אני בחור שעוסק בספורט..לא מעשן..ועם תזונאית צמודה.
    למרות כל אלו יש עליה בשומנים בדם
    האם זוהי תרופה שלוקחים כל החיים?
    או רק לתקופת מה.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורון

ד``ר רפי ביצור
    12/12/2010

לא אוכל לתת המלצה ספציפית בלי לדעת את כל הנתונים (ערכי טריגליצרידים, HDL, LDL, לחץ דם, ערכי סוכר ועוד).
    ככלל, בזפיבראט היא אחת התרופות המשמשות אותנו לטיפול ברמה גבוהה של טריגליצרידים כאשר שמירה על אורח חיים מתאים אינה מספיקה. במקרים כאלה, משך הטיפול הוא:
    1. לכל החיים
    2. עד 120
    3. עד שמוצאים תרופה עדיפה

מה שבא קודם :)

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpk
    טל
    10/12/2010

לום ד"ר.

בבדיקת דם שגרתית נמצא ערך של CPK=334 .
    הפסקתי לבצע פעילות גופנית (הליכה של שעה כל יום ) ועשיתי בדיקה חוזרת והתקבל CPK=235 .
    אני מבין שעליית הCPK היא בגלל המאמץ בהליכה ולא בגלל הליפיטור שאני לוקח 10 מ"ג ביום .

אני רוצה לציין שעברתי אוטם בעבר ואני היום בן 60 , כתוצאה מההליכה כל יום הרגשתי עייף יותר וכשירדתי בתדירות אני מרגיש פחות עייף .

האם התוצאה מראה על בעיה רפואית בלב שהשתנה לדעתך ?
    האם מומלץ לבצע בדיקות כלשהן בנוסף למה שאני עושה (אקו ומאמץ) ?
    האם עלי לרדת לפעילות גופנית נמוכה יותר של 3 פעמים בשבוע במקום כל יום ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    cpk

הוספת תגובה

• לתום

ד``ר רפי ביצור
    10/12/2010

1. יתכן והעליה ב- CPK נובעת מהליפיטור, יתכן מהמאמץ הגופני - בכל מקרה זה לא משנה מאחר ועליה מינימלית כזו אינה מעידה על מחלה בשרירים או בלב. אם לא נבדקו תפקודי בלוטת המגן - כדאי לבדוק, מאחר ולעתים תת-פעילות של הבלוטה מלווה בעליית ערכי CPK. בחלק מהאוכלוסיה רמת ה- CPK גבוהה מעט מהנורמה בלא שתימצא כל סיבה לכך. בכל מקרה - תופעה זו אינה מדאיגה בפני עצמה.

2. לעומת זאת, הירידה בסבילות למאמץ דורשת בירור, בייחוד לאור ההיסטוריה של מחלת הלב. הבירור כולל קודם כל תשאול ובדיקה גופנית ע"י רופא המשפחה, ובהתאם לכך - בירור שיכלול, בין השאר, קרוב לודאי, גם אקו לב ובדיקת מאמץ (אפשר לשלב את שתי הבדיקות ולבצע אקו במאמץ).
    עד השלמת הבירור - נראה לי שכדאי להיזהר עם פעילות גופנית מאומצת. הקשב לגופך - אם הוא מאותת שפעילות מסוימת אינה נוחה לו הוא כנראה צודק.

מומלץ בחום לפנות לרופא המשפחה לבירור וטיפול.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין גלוקופאג ל HDL
    tאדי קלימן
    09/12/2010

שלום ד"ר רפי
    האם יש קשר בין נטילת גלוקופאג ביום לרמת HDL?
    תודה אדי

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין גלוקופאג ל HDL

הוספת תגובה

• לאדי קלימן

ד``ר רפי ביצור
    09/12/2010

גלוקופאז' היא בדרך-כלל התרופה העדיפה לטיפול בסוכרת מטיפוס 2. כאשר מטפלים בסוכרת עם גלוקופאז' יורדים ערכי הסוכר. ירידה בערכי הסוכר מלווה בד"כ בירידה בערכי הטריגליצרידים (אם היו גבוהים) ולעתים גם בעליה (לא גדולה בדרך כלל) בערכי ה- HDL.

גלוקופאז' אינו טיפול להעלאת רמת HDL בפני עצמו, וככל הנראה אין לו השפעה אם ערכי הסוכר והטריגליצרידים תקינים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין גלוקופאג וHDL

אדי קלימן
    10/12/2010

תודה רבה ד"ר רפי אתה כרגיל 10
    אדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאדי - תודה רבה ושבת שלום!

ד``ר רפי ביצור
    10/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים, אשכולית ופומלה
    הגר
    09/12/2010

שתי שאלות לי:1. האם מותרת אכילת אשכולית בבוקר ולקיחת סימבקור בערב?
    2, האם גם פומלה מכילה אותו חומר כמו האשכולית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סטטינים, אשכולית ופומלה

הוספת תגובה

• להגר

ד``ר רפי ביצור
    09/12/2010

1. אשכוליות מכילות חומר המעכב פירוק של סטטינים (כגון סימבקור), ולכן יכול להעלות את רמתם בדם מעבר לרצוי ולגרום לתופעות לוואי. ההשפעה שונה מאדם לאדם ובלתי ניתנת לחיזוי, ולכן לנוטלי סטטינים עדיף להימנע מאשכוליות.
    2. לגבי פומלה - ככל הנראה התשובה זהה.

מסקנה - לנוטלי סטטינים עדיפים בהרבה תפוזים וקלמנטינות.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 62 האם אני בסיכון?
    אוביק
    08/12/2010

הטריגליצרידים שלי 179 cholesterol - HDL 49 cholesterol - LDL calc 132.2 cholesterol 216.6 non hdl_cholesterol 168 רופאת משפחה רשמה לי סטאטינים ואני החלטתי לערוך ניסוי ל-3 חודשיםבעצת נאטורופט דיאטה ללא שומנים ופחמימות וספורט האם אני בסיכון?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 62 האם אני בסיכון?

הוספת תגובה

• לאוביק

ד``ר רפי ביצור
    08/12/2010

חסרים לי נתונים רבים להערכת הסיכון - מה לחץ הדם? ערכי הסוכר? האם את מעשנת? האם יש במשפחה היסטוריה של מחלת לב? האם יש השמנת יתר? ועוד...

בהנחה וערכי הסוכר ולחץ הדם תקינים, אינך מעשנת, משקל הגוף תקין ואין סיפור משפחתי של מחלת לב - ניתן להמתין עם הטיפול התרופתי ולראות את תוצאות השינוי באורח החיים.

לא פירטת בדיוק את התזונה שנרשמה לך, אבל אם היא באמת נטולת שומנים ופחמימות לחלוטין - אני בספק רב אם תוכלי להתמיד בה לאורך זמן. חשוב להבין שמה שנחוץ הוא לא דיאטה אלא שינוי באורח החיים - לתמיד! עדיפה תזונה מעט יותר "מתירנית" שניתן להתמיד בה לשנים, מאשר דיאטת "כסאח" בה נשברים לאחר זמן קצר.

פרט לתזונה, חשוב גם לעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה וספורט במקום סטטינים
    אוביק
    08/12/2010

כמה זמן יש לחכות בין בדיקת ליפידים אחת לשנייה כשיש שינוי בהרגלי החיים:. ספורט ודיאטה ללא שומנים ופחמימות לחלוטין תודה

הוספת תגובה

• לאוביק

ד``ר רפי ביצור
    08/12/2010

בד"כ מקובל לחזור על הבדיקה לאחר 3 חודשים.
    אם רמת הסיכון למחלת לב גבוהה - יש בדרך-כלל לטפל בסטטינים במקביל לשינוי באורח החיים. אם רמת הסיכון אינה גבוהה - ניתן להמתין עם הטיפול התרופתי.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא Q10
    פרוכטר אלי
    07/12/2010

אני ואשתי בני 72 נוטלים q10 בהמלצת הרופא לשנינו לחץ דם לא גבוה שמאוזן בעזרת כדורים ברור גם שיש לנו גם מעט כולסטרול שגם מטופל אני כרגע נמצא בארצות הברית
    שאלתי היא איזה מינון אנו צריכים ?המלצתך חשובה לנו מאוד משום שבישראל מעולם לא שאלו אותנו לגבי המינון
    לתשובתך אודה מאוד
    בתודה אלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא Q10

הוספת תגובה

• לאלי

ד``ר רפי ביצור
    07/12/2010

יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ויל"ד - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 62
    שלומית
    05/12/2010

סבלתי מכולסטרול גבוה ולכן הרופא נתן סימבסקון 10 מ"ג
    לאחר 3 חודשי טיפול המצב אופטימלי ביותר לפני הבדיקות האחרונות.
    השאלה היא מה יקרה אם אפסיק לקחת את הכדורים כי הם עושים לי כאבי שרירים בבוקר
    וגם נראה לי שהם קצת פוגעים לי בזכרון ובריכוז.האם אפשר לקחת אותם פעמים שלוש בשבוע בלבד? ומה ההשלכות לגבי הפסקה לגמרי? (עלי לציין שאני לא נוטלת שום תרופה אחרת והכל אצלי תקין) בתודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 62

הוספת תגובה

• לשלומית

ד``ר רפי ביצור
    05/12/2010

בהיעדר נתונים מלאים על גורמי הסיכון למחלת לב (ערכי הכולסטרול טרם הטיפול ועם הטיפול, לחץ דם, עישון, ערכי סוכר, סיפור משפחתי של מחלת לב ועוד) לא אוכל לתת המלצות ספציפיות אלא כלליות בלבד.
    1. אם תפסיקי את הטיפול המצב יחזור לקדמותו - ערכי הכולסטרול יעלו לערכים שלפני הטיפול.
    2. אם יש צורך בטיפול להורדת כולסטרול - המנעות מטיפול מעלה את הסיכון לפתח מחלת לב וכלי דם.
    3. אם יש צורך בטיפול והטיפול שאת מקבלת גורם לתופעות לוואי - ניתן להתאים טיפול אחר.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאספאן וטריגליצרידים
    דב
    30/11/2010

שלום רב,
    אני בן63 גובהי 1.85 ומשקלי 81 ק"ג ,עוסק בפעילות ספורטיבית יומיומית ,שותה כוסית יין אדום מידי יום ואוכל תזונה מאוזנת ובריאה כולל זרעי פשתן,אבוקדו וכו'.נוטל מידי יום כדור סימבקור 20 ליתר כולסטרול וכדור אחד ניספאן של500 מ"ג .
    בבדיקות האחרונות הערכים של הטריגליצרידים עלו ל-275,
    ה-hdl ירד ל-36 והסוכר עלה ל-111
    שאלתי היא:מה עלי לעשות כדי להוריד את הטריגליצרידים?עלי לציין שאני ממעט באכילת פחממות.
    מה לעשות כדי להעלות את רמת ה-hdl ? האם אפשר להעלות את המינון של הניאספאן?

לקביעת תור
    סגירה
    ניאספאן וטריגליצרידים

הוספת תגובה

• לדב

ד``ר רפי ביצור
    30/11/2010

מאחר וחסרים לי פרטים לגבי מכלול גורמי הסיכון אצלך (סוכרת? יתר לחץ דם? סיפור משפחתי של מחלת לב? עישון?) אוכל לתת תשובה כללית בלבד.

ראשית - אם לא קיבלת יעוץ מתזונאי/ת - כדאי, על מנת לוודא שתזונתך אכן דלת פחמימות כנדרש. לגבי היין - צריך לזכור שאמנם יכולה להיות לו השפעה מיטיבה מסוימת על ערכי ה- HDL, אבל אלכוהול מכל סוג יכול להעלות את רמת הטריגליצרידים. נסה להימנע מאלכוהול ולראות האם תהיה השפעה.

שנית - עליית הסוכר יכולה להיות הגורם לעליית הטריגליצרידים. ניאצין (כגון הניאספאן) יכול להיות הגורם לכך. האם עליית הסוכר החלה לאחר תחילת הטיפול בניאצין? אם כן - ניתן לנסות להפסיק את הטיפול ולבדוק האם זה יתקן את המצב. האם יש סיפור משפחתי של סוכרת?

שנית - אם יש גורמי סיכון למחלת לב, טיפול לא-תרופתי לא יביא לתיקון המצב, והניאצין אינו "אשם" בעליית ערכי הסוכר - יש מקום לשקול טיפול תרופתי, כולל ניאצין (כגון הניאספאן). מינון של 500 מ"ג הנו נמוך, ובדרך כלל אין לו השפעה רבה על הטריגליצרידים וה- HDL. בד"כ יש צורך במינון של 1000-2000 מ"ג. טיפולים תרופתיים נוספים אותם אפשר לשקול הם תרופה ממשפחת הפיבראטים או מטפורמין (שמטרתו להוריד את רמת הסוכר ובעקבות כך גם את רמת הטריגליצרידים).

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאספאן

אדוארד קלימין
    28/11/2010

ד"ר רפי החמוד ,החכם ,הענייני והחרוץ שלום,תודה על התשובה הפשוטה והעניינית,הבנתי את תוכנה בקלות ,לא הגירוד לא סוף העולם ,אפשר לסבול אותו,אני מרטיב מגבת עם מי ברז ומניח אותה על השוקיים ותוך שניות הגירוד נעלם.
    תגיד לי בבקשה מה זה הודעה מבוקשת ?
    בכבוד אדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאדוארד

ד``ר רפי ביצור
    28/11/2010

תודה רבה על המחמאות.

אין לי מושג למה הכוונה ב"הודעה מבוקשת".

אגב, לגבי תופעות הלוואי של הניאספאן: קיימת תרופה בשם TREDAPTIVE המכילה, פרט לניאצין, חומר שמטרתו להקטין את שכיחות תופעת ההסמקה (FLUSHING). יתכן ושימוש בתרופה זו יקל גם על הגרד. בדומה לניאספאן, תרופה זו עדיין אינה בסל הבריאות אך ניתן לקבלה בקופ"ח כללית ומכבי.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאספאן
    אדוארד קלימין
    26/11/2010

שלום ד"ר רפי
    מזה כשבועיים העליתי את מינון הניאספאן ל1,5 גרם יש לי יובש בעור השוקיים וגירודים.זה לא סוף העולם אבל מציק וזה לא תופעת הפלשינג שאני מקיר ואחרי שהמלצת לי שאוכל מהשהוא לפני כמעט ואין לי פלשינג לפעמים עיקצוצים במשך חצי דקה דקה וזהוא,שאלתי היא האם הניאספאן גורם ליובש בעור הגפיים התחתונות ולגירודים?
    דרך אגב מנסיוני מלפפון ירוק לפני נטילת התרופה מעלים את הפלשינג,אני אוכל שני מלפפונים,אולי תגיד לחולים שלך.
    תודה אדי

לקביעת תור
    סגירה
    ניאספאן

הוספת תגובה

• לאדוארד

ד``ר רפי ביצור
    27/11/2010

ראשית - תודה על העצה. אספר למטופלים שלי ונראה איך הם יגיבו.

התופעה שאת מתאר יכולה לנבוע מהניאצין. מאחר וככל הזכור לי התוצאות היו בסך הכל טובות מאד גם עם מינון של 1 גרם, ניתן לחזור למינון זה.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאספאן

אדוארד קלימין
    27/11/2010

ד"ר רפי שלום
    ראשית כל תודה רבה על תשובתך המהירה והעניינית.
    שנית אני שבועיים אחרי נטילת 1,5 גרם בבדיקה HDL עלה מ45 שהייה בסוף החודש שנטלתי 1 גרם ל49 , לא הייתי רוצה לחזור אחורה,בנוסף יש לי מידע מרופא ק"ח שהוא ראה מאמר שאומר שהניאספאן מפרק את הפלאקים מבפנים בנוסף להשפעתו על הHDL ,אבל המאמר מדבר על פירוק פלאקים במינון מ2 גרם ומעלה,האם יש בזה אמת? וכמה אמת?
    תודה אדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאדוארד

ד``ר רפי ביצור
    27/11/2010

לניאצין יש, ככל הנראה, השפעה לא רק על רמת ה- HDL, אלא גם השפעה מיטיבה על תפקודו. מחקרים ראשוניים מצביעים על כך שככל הנראה השילוב של סטטינים וניאצין יעיל במיוחד בגרימת נסיגה של טרשת העורקים. אמנם השפעת הניאצין היא, ככל הנראה, תלוית מינון (דהיינו מינון גבוה יותר הנו יעיל יותר), אבל אין זה אומר שמינונים נמוכים יותר אינם יעילים כלל.

בסופו של דבר הכל תלוי בך. אם תופעות הלוואי שתיארת מפריעות מאד ופוגעות באיכות חייך במידה משמעותית - עדיף לרדת במינון למינון שייתן את האיזון הטוב ביותר בין האפקט המיטיב של ניאצין על הטרשת לבין תופעות הלוואי. אם השפעתן שולית - יש יתרון במינון הגבוה יותר.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה