פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניאספאן

אדוארד קלימין
    14/11/2010

תודה רבה לאחלה ד"ר רפי שבעולם, יישר כוח.
    אדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאספאן
    אדוארד קלימל
    07/11/2010

שלום לד"ר הנחמד
    אני אמור להתחיל בנטילת 1,5 גרם ניאספאן בעוד יומיים,השאלה שלי האם לקחת את כל הגרם וחצי ביחד? עד עכשיו לקחתי 1 גר ביחד שני כדורים לפני שינה.
    תודה מראש אדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניאספאן

הוספת תגובה

• לאדוארד

ד``ר רפי ביצור
    07/11/2010

בהחלט כן - יש לקחת את כל המנה בבת אחת לפני השינה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאספאן

אדוארד קלימן
    14/11/2010

ד"ר רפי שלום
    לפני שעברתי ל 1,5 גרם ניאספאן,עשיתי בדיקות דם,הנה התוצאות :
    cholesterol total 127
    triglicerides 111
    hdl 45
    ldl 60
    האם להמשיך עם 1,5 גרם ניאספאן או לחזור ל1 גרם,?כמובן בנוסף להליכה שעה ביום ,120 סמ"ק יין אדום יבש ודיאטה דלת שומן רווי.
    תודה מראש
    אדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאדוארד

ד``ר רפי ביצור
    14/11/2010

התוצאות בסה"כ טובות - LDL וטריגליצרידים מצוינים, HDL סביר, כך שאין חובה לעלות במינון. מצד שני - עליה במינון יכולה להעלות עוד את רמת ה- HDL, וזה כמובן מבורך, במיוחד באדם לאחר התקף לב.

אם להיות מעשיים: אם המינון הגבוה מעלה עוד את ה- HDL ולא גורם לתופעות לוואי - כדאי לעלות במינון. אם יש תופעות לוואי או שה- HDL אינו עולה יותר עם המינון הגבוה - כדאי לחזור למינון של 1 גרם.

המשך בריאות טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין בגיל 50
    דוד
    05/11/2010

שלום לכולם
    הגעתי לגיל 50 כולסטרול וסוכר סבירים האם יש צורך להתחיל בכדור לדילול הדם האם יש קשר או אין צורך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין בגיל 50

הוספת תגובה

• לדוד

ד``ר רפי ביצור
    05/11/2010

אין כל צורך לקחת אספירין רק מפני שהגעת לגיל 50.
    קיים ויכוח בקרב אנשי המקצוע אם יש בכלל ערך לאספירין באנשים שאין להם מחלת לב, אבל גם המצדדים בתרופה טוענים שמי שצריך לקחת אותה הם רק אנשים הנמצאים בסיכון גבוה לפתח מחלת לב.
    לעומת זאת - במי שיש לו מחלת לב, לאספירין יש ערך רב במניעת תחלואה ותמותה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגלצרידים
    hory
    04/11/2010

שלום רב,
    אני בת 22. לפני 8 חודשים עשיתי בדיקות דם ויצא לי רמה 76 של טריגלצרידים.
    בחודש האחרון עשיתי בדיקות דם, וכעת הטריגלצרידים עומדים על 138.אני יודעת ששניהם עומדים ברף הנורמלי,

אך האם זה נורמלי כזה פער משמעותי בתקופה קצרה??
    אציין, שבשנה האחרונה הורדתי 15 ק"ג ממשקלי (גובה 168 וכיום משקל 74), ואני מקפידה על פעילות גופנית ואכילה בריאה ודלת שומן.

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    טריגלצרידים

הוספת תגובה

• להודיה

ד``ר רפי ביצור
    04/11/2010

סטיות קלות מבדיקה לבדיקה, שהן בתחום הנורמלי, נפוצות מאד בבדיקת טריגליצרידים, אינן מדאיגות, ואינן מצריכות טיפול כלשהו.
    המשיכי להקפיד על אורח חיים בריא.

המשך בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    דני
    03/11/2010

שלום,

מה זה כולסטרול רגיל שמופיע בבדיקות דם?

והאם צריך להתייחס אליו? או אל הכולסטרול LDL ו HDL?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    04/11/2010

יש להתייחס בעיקר ל LDL ול HDL

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת סיכון
    יהודה
    03/11/2010

שלום,

אני בן 31 1.75 משקל 83

אבי בן 62 עבר צינטור,
    אחי בן 39 עבר צינטור(הוא סובל מהשמנת יתר גבוהה + עישון)

האם התוצאות של הבדיקות דם תקינות לרמת הסיכון? והאם זה מצריך טיפול תרופתי?

כולסטרול כללי - 201

טרגלצידים - 159

כולסטרול LDL 126.9

כולסטרול HDL 41.90

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רמת סיכון

הוספת תגובה

• ליהודה

ד``ר רפי ביצור
    03/11/2010

כמו שנהג לומר אחד ממורי: מקרה גבולי מובהק...
    מצד אחד - על פי הערכת הסיכון הפורמלית וערכי המטרה הנגזרים ממנה - אין חובה להתחיל טיפול תרופתי
    מצד שני - אנחנו יודעים שהערכת הסיכון הפורמלית נוטה להעריך בחסר את השפעת ההיסטוריה המשפחתית, במיוחד באנשים צעירים.

ודאי שיש חשיבות גדולה לשמירה על אורח חיים בריא מבחינת תזונה, פעילות גופנית והימנעות מעישון.

לגבי טיפול תרופתי, כמו בכל מקרה גבולי, יש כמה אופציות:
    1. לטפל
    2. לא לטפל
    3. לנסות ולשפר את הערכת הסיכון בעזרת בדיקות נוספות, ולקבל החלטה בהתאם.

לכל אופציה יתרונות וחסרונות, ולא ניתן לפרט כאן את כולם. אם הנך מתלבט, מומלץ לפנות למרפאת ליפידים לקבלת יעוץ פורמלי פנים אל פנים. לאחר שתקבל את מלוא האינפורמציה תוכל לקבל החלטה מושכלת.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות טריגליצירדים גבוהה לתינוקת
    יעל נתיב
    02/11/2010

שלום!
    ביתי בת שנה ושבעה חודשים, סובלת מהקאות מידי פעם. בבדיקת דם שעשינו לה לאחרונה (לבירור הסיבה להקאות), קיבלנו תוצאה של 269 בערכי הטריגליצירדים. הבדיקה לא נערכה בצום. האם יתכן שיש לכך השפעה על תוצאות הבדיקה?
    אודה על תשובתך
    יעל

הוספת תגובה

• ליעל נתיב

ד``ר רפי ביצור
    02/11/2010

ערך זה אכן מעט גבוה, ולעובדה שהבדיקה לא נערכה בצום יש בהחלט השפעה.
    אמנם איני רופא ילדים, אבל לא נראה לי שערך כזה מדאיג.

ליתר ביטחון כדאי להתייעץ במומחים לשומני הדם בילדים. בתל השומר יש מרפאה כזו המנוהלת ע"י ד"ר חופית כהן וד"ר אורית חמיאל.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים גבוהים-דחוףףף!
    טל
    01/11/2010

שלום!
    אני בת 18 ועשיתי בדיקות דם והכולסטרול יצא לי 147!!הטרגילצרי 170
    סוכר 79.
    יש לציין שאני אוכלת מאוזן ומקפידה על אוכל בריא ולא רק זה,אלא אני גם ילדה מאוד פעילה ועושה הרבה ספורט...ואגב אני רזה!
    אז מה יכל להיות הבעיה שהשומנים בדם שלי מאוד גבוהים,אני לא מבינה???
    ואם יש קשר יש לי ויטמין B12 140
    אשמח לקבל מענה לשאלתי,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים גבוהים-דחוףףף!

הוספת תגובה

• לטל

ד``ר רפי ביצור
    01/11/2010

אפשר לצאת מהלחץ - השומנים בדם אינם מאד גבוהים, ורמת הסוכר תקינה.
    רמת הטריגליצרידים גבולית - קצת פחות פחמימות וקצת יותר פעילות גופנית אירובית יסדרו את הענין.
    לגבי הכולסטרול - לא ברור לי האם מדובר ברמת הכולסטרול הכוללת או ברמת הכולסטרול ה"רע" (LDL). אם מדובר ברמת הכולסטרול הכוללת - הרי שהיא תקינה לחלוטין. אם מדובר ברמת ה- LDL - הרי שגם היא גבולית, ובהנחה הסבירה שאינך סובלת ממחלת לב, סוכרת או יתר לחץ דם הרי שאין צורך בטיפול תרופתי. חשוב להמשיך ולהקפיד על אורח חיים בריא ולהימנע מעישון.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל שומנים
    נועה
    01/11/2010

שלום רב
    אני בת 61 מטופלת בליפיטור 20 ובטריטייס 5 מג וכן באלטרוקסין 100 .
    בבדיקות דם אחרונות התוצאות: קולסטרול 220 HDL 59 LDL132,, טריגליצרידים 143. בנוסף esr46 crp5.2 . אודה לך על חוות דעת לגבי שינוי טיפול. אני במשקל של 72 ק"ג גובה 1.60 מבחינת תזונה אני ממעיטה משומנים מן החי.

אודה לך על התייחסותך
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל שומנים

הוספת תגובה

• לנועה

ד``ר רפי ביצור
    01/11/2010

לפי התרופות אותן את נוטלת, אני מניח שיש לך גם יתר לחץ דם.
    באישה בת 61 עם יתר לחץ דם, מומלץ בד"כ להגיע לערך כולסטרול "רע" (LDL) של פחות מ- 130, ורצוי אף פחות מ- 100. לכן, הייתי שוקל העלאה של מינון הליפיטור על מנת לנסות להשיג יעד זה.
    במקביל, חשוב לאזן את לחץ הדם, לבדוק את ערכי הסוכר, לוודא שתפקודי בלוטת המגן מאוזנים, להימנע מעישון, לאכול נכון (רצוי בהנחיית תזונאי/ת) ולעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HDL נמוך
    דורון
    01/11/2010

בבדיקות דם שעשיתי יש תוצאות לא תקינות כדלהלן
    סוכר 102
    23.3HDL
    123.1CHOLES
    307.4TRIGLI
    9.3 URIC ACID
    הHDL הנמוך נובע כנראה מבעיה גנטית
    האם יש כדורים להעלות את רמת הHDL שלאחרונה היו פרסומים על חשיבותו הרבה

תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    HDL נמוך

הוספת תגובה

• לדורון

ד``ר רפי ביצור
    01/11/2010

יש לך שילוב (נפוץ) של רמה גבוהה של טריגליצרידים ורמה נמוכה של כולסטרול "טוב (HDL).

הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי בפיבראטים או ניאצין.

העלאת רמת ה- HDL הנה עסק מתסכל ביותר. יין אדום שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL). באלה עם רמה גבוהה של טריגליצרידים – תרופות ממשפחת הפיבראטים יכולות להעלות את רמת ה- HDL במקביל להורדת רמת הטריגליצרידים, אך הן לא יעזרו באלה עם רמה תקינה של טריגליצרידים. לאחרונה אישר משרד הבריאות שתי תרופות המכילות ניאצין תרופתי, המעלה את רמת ה- HDL ב 20-25% בממוצע. אדגיש כי הניאצין הרגיל המשווק בבתי טבע אינו מספק, שכן במינונים הגבוהים הדרושים (1-2 גרם) הוא גורם לתופעת הסמקה בלתי נסבלת בשכיחות גבוהה. הניאצין NO FLUSH אינו מכיל חומר פעיל. אין כל תוסף המעלה רמת HDL.

לסיכום: מומלץ בחום לפנות לתזונאי/ת להתאמת תזונה דלת פחמימות ולשמירה על משקל גוף תקין, לעסוק בפעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) ולהימנע מעישון.

בהיעדר נתונים על גורמי הסיכון שלך ועל מצבך הבריאותי - לא אוכל להתייחס לצורך בטיפול תרופתי. מומלץ לפנות לרוופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומציטאין
    ציפי
    01/11/2010

שלום רב,

בעלי עבר אוטם מלפני חצי שנה.

כולסטרול רע 69.2.
    כולסטרול טוב 45.2.
    ציטלרמים 60.
    (לוקח לפיטור 10 מ"ג)

לאחר בדיקת קרישתיות יתר נמצא כי יש לו הומציטאין גבוה

ערכי מעבדה ( 5.46 - 16.2) התוצאה 18.97.

האם זה נחשב למאוד גבוה והאם יש צורך לקחת חומצה פולית.

והאם חומצה פולית יכולה לפגוע בכליות.

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    הומציטאין

הוספת תגובה

• לציפי

ד``ר רפי ביצור
    01/11/2010

לפני כעשור הראו מס' מחקרים קטנים שיש קשר סטטיסטי בין רמת הומוציסטאין בדם לבין הסיכון ללקות במחלת לב, ושמתן ויטמינים מקבוצה B מוריד רמות הומוציסטאין בדם. קשר סיבתי לא הוכח (אם כי הרבה דוקטורטים נעשו בניסיון להוכיח קשר כזה), ומה שיותר חשוב – לא הוכח שמתן ויטמינים אלה מקטין את הסיכון ללקות במחלת לב. רשויות הבריאות (בכל העולם!) לא אימצו את הבדיקה, ואף גוף רפואי לא המליץ לבצע אותה, בהיעדר הוכחות ליעילותה. כל זה לא הפריע לעיתונות לחגוג ולציבור לדרוש את הבדיקה, כי מה יותר סקסי מבדיקה (לא יקרה, אגב) המראה סיכון ומטיפול "טבעי" המוריד (לכאורה!) את הסיכון? אלא שמחקרים גדולים יותר הראו את האמת העגומה – הומוציסטאין הנו גורם סיכון חלש ביותר, ומה שיותר חשוב- בכל המחקרים שבדקו מתן חומצה פולית וויטמינים מקבוצה B הם נכשלו כשלון חרוץ בהורדת הסיכון לחלות במחלת לב. זה כבר הרבה פחות סקסי, ולכן לא פורסם בעיתונות.

לכן, איני רואה צורך במתן חומצה פולית. מצד שני, כמו שאמר דן בן אמוץ: "ירצו - יאכלו, לא ירצו - לא יאכלו". אין נזק לכליות או אחר בנטילת חומצה פולית.

מה שחשוב הרבה יותר - שומני הדם של בעלך מאוזנים היטב. חשוב לעקוב גם אחרי לחץ הדם ורמות הסוכר, להימנע מעישון ולעסוק בפעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל).

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה במשפחה המשך לתשובה
    דני
    30/10/2010

שלום ד"ר . תודה על התשובה.
    להלן רצ"ב תוצאות של הבדיקות דם שלי.

גובה 1.75 משקל 85

סוכר - 93

TRIGLYCERIDES- 159

CHOLESTEROL HDL - 41.9

CHOLESTEROL LDL - 126.9

NON - HDL CHOLESTEROL -159

CHOLESTEROL -201

לחץ הדם שלי הוא 118/78 האם תקין?

תודה, יהודה

הוספת תגובה

• גנטיקה במשפחה המשך לתשובה - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    30/10/2010

עם הרקע המשפחתי שלך והמאמצים שאתה עושה ה- LDL 127 וה-HDL41 שהוא בגבול נורמה תחתון.

אני סבור שברמת הסיכון שלך הייתי רוצה שה-LDL יהיה לכוון ה 100
    ולכן הייתי ממליץ קרוב לוודאי להוסיף סטטינים כשלב ראשון ולהמשיך בכל הפעילות המבורכת שלך
    ניתן לחזק כיוון זה עי סדרת בדיקות כדופלר עורקי צוואר ופלאק טסט שיעריכו קיום טרשת פעילה (נעשה במכון הליפידים בתה"ש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה במשפחה
    דני
    30/10/2010

שלום,
    שמי יהודה בן 31

יש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים בדם וכולסטרול.

אבי עבר צינטור לפני חודשיים בגיל 62

ואחי בן 39 עבר צינטור. (הוא אדם מאוד שמן)

אני מאוד שומר על תזונה נכונה וספורט (אני רזה)

הבדיקות דם שלי תקינות.

האם הגנטיקה במשפחה תגרום לי בכול מקרה לצינטור בגיל מבוגר?
    או שבתזונה נכונה וספורט אני יכול למנוע את זה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקה במשפחה

הוספת תגובה

• גנטיקה במשפחה - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    30/10/2010

ראשית, אין תשובה חד משמעית אלא השערות מבוססות יותר או פחות.
    אני חושב שכדאי לראות את פרופיל השומנים ואז לתת תשובה נרחבת יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי כולסטרול וטיפול תרופתי
    שחף
    30/10/2010

שבת שלום,

אני בת 46, עם עבר של סרטן שד בגיל 35 + כימו והקרנות נשאית, עברתי גם הסרת שחלות מניעתית לפני 5 שנים ועוד ניתוח קשה של פתיחת בית חזה על רקע שפיר.

במשפחתי אמנם מחלות לב מצד הורי ורקע של כולסטרול גבוה אך ההורים חלו
    בגיל מבוגר ואני לא נחשבת קבוצת סיכון מהבחינה זאת.

אני לא מעשנת אך סובלת מעודף משקל בינוני (BMI 30) בחודשים האחרונים
    עושה פעילות גופנית לפחות 4 פעמים בשבוע כשעה כל פעם, הליכה ושחיה.
    לחץ הדם היה גבוה מעט, אך בתקופה האחרונה הוא בגדר הנורמה בדר"כ, איני
    מטופלת תרופתית כרגע.

מאז הוצאת השחלות ועקב הפסקת ייצור האסטרוגן ועלייה משמעותית במשקל
    (בשנה האחרונה ירדתי 12 קילו עקב הפעילות הגופנית כי אני זוללת ללא הספקה
    בעיקר מתוקים ועוד סובלת מסוכרת גבולית...) הבדיקות האחרונות של הכולסטרול
    לא תקינות (בשלוש שנים האחרונות) ויש בעצם מעין עליה מתמדת אם כי לא
    גבוהה של הרמות שמגיעה לערכים לא תקינים-גבוהים. אני סומכת מאוד על
    רופאת המשפחה שלי שהיא רופאה פנימית בכירה במיון ומקצועית ביותר, אך
    היא עדיין לא ממליצה על טיפול תרופתי ובכל זאת אני לא רגועה מבחינה זאת.

הערכים האחרונים שלי מלפני שלושה חודשים:

כולסטרול טוטל: 246
    טריגליצרידים - 168 (ירדו מ-240 מאז הירידה במשקל)
    כולסטרול טוב: 48
    כולסטרול רע: 164
    Non HDL - 197
    הסוכר גבולי - 107 אחרי צום של 8 שעות ומעלה (בדיקה קודמת שנה קודם
    היתה 110)

לפי טבלת המדדים בעצם אני נמצאת כמעט בכל הערכים בגבוה...
    לפי דברי הרופאה, לפי הערכת סיכונים (הוציאה לי סיכום ויש גם באתר של
    מכבי) אני בדרגת סיכון נמוכה מאוד לחלות במחלות לב מתחת ל-3% ולכן
    כרגע אין צורך בטיפול תרופתי. אמנם אני בת 46, אך נמצאת בגיל המעבר כבר מספר שנים ולכן הגיל הביולוגי צריך להיות מעל 55 כבר...

האם ההחלטה של הרופאה לאור הפירוט אכן הגיונית או שיש מקום כן
    לבקש טיפול תרופתי? אני מודעת שיש גם השלכות לטיפול הזה אך איני
    מחפשת צרות אחרות, יש מספיק...

אודה מאוד על תשובה בנושא, כמובן שיודעת שאין הפורום מחליף את
    הרופאה ואין את כל המדדים והרקע, אך לא נעים לי להתווכח עם הרופאה ובאמת
    היא רצינית ומקצועית ביותר ומצד שני יש לי מכרים בתחום הרפואה שמרימים גבה נוכח העובדה שאני ללא טיפול תרופתי...

שבת שלום, בריאות ורוגע,

מרב.

הוספת תגובה

• למרב

ד``ר רפי ביצור
    30/10/2010

שאלתך בהחלט במקום.

מצד אחד - על פי הערכת הסיכון הפורמלית (=סיכון נמוך) וערכי המטרה הנגזרים ממנה (LDL פחות מ- 160) - את נמצאת בערך גבולי.
    מצד שני - אנחנו יודעים שהערכת הסיכון הפורמלית נוטה להעריך בחסר את השפעת ההיסטוריה המשפחתית, ואינה מביאה בחשבון את השפעת המצב הקדם-סוכרתי שלך ואת כריתת השחלות בגיל צעיר (המעלה את הסיכון, כפי שציינת). גם הקרנות לבית החזה עלולות להעלות את הסיכון (אם השדה המוקרן כלל את איזור הלב). כמו-כן, הערכת סיכון זו מביאה בחשבון את הסיכון לטווח קצר יחסית של 10 שנים, ואינה מחשבת את הסיכון לטווח הארוך יותר.

מבחינת המצב הקדם-סוכרתי - חיוני לשפר את התזונה, רצוי בהנחית תזונאי/ת. חשוב מאד גם להתמיד בפעילות הגופנית.

מבחינת הכולסטרול, כמו בכל מקרה גבולי, יש כמה אופציות:
    1. לטפל
    2. לא לטפל
    3. לנסות ולשפר את הערכת הסיכון בעזרת בדיקות נוספות, ולקבל החלטה בהתאם.

לכל אופציה יתרונות וחסרונות, ולא ניתן לפרט כאן את כולם. אם הנך מתלבטת, מומלץ לפנות למרפאת ליפידים לקבלת יעוץ פורמלי פנים אל פנים. לאחר שתקבלי את מלוא האינפורמציה תוכלי לקבל החלטה מושכלת.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום והמון תודה לד" ביצור

שחף
    30/10/2010

שבת שלום ד"ר ביצור היקר,

מודה מאוד על תשובתך אפילו בשבת, כל הכבוד וישר כוח על המהירות, על
    הרצינות ועל הפירוט!!!

כפי שנאמר, רפואה ממש אינה מדע מדוייק ויש פנים לכאן ולשם... לכן בהחלט
    אפנה לייעוץ למרפאה כזאת, חבל שאיני מתגוררת באיזור המרכז, הייתי פונה למרפאתך. אני יודעת שמלבד ההקרנות לאיזור בית החזה (לדעתי איזור הלב לא היה מוקרן למרות שהגידול היה בצד שמאול) גם כימוטרפיה שכוללת אדריאמצין הינה בסיכון גבוה יותר מיתר האוכלוסיה לאי ספיקת לב ובכלל...

מניחה שבאיזור הצפון יש עוד מרפאות כאלה, אבדוק ואגש. במחשבה שניה
    אני מכירה היטב קרדילוג בכיר בטיפול נמרץ לב. מניחה שהוא יכול לסייע בנושא...

שוב, מודה מאוד, כל טוב, בריאות והמשך בעבודתך המסורה והברוכה,

מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרב - תודה ובהצלחה!

ד``ר רפי ביצור
    31/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מקרב לב, ישר כוח!!!

שחף
    31/10/2010

ד"ר ביצור היקר,

המון תודה על הכל. שמחתי להכיר את הפורום הרציני . דפדפתי בתשובות
    קודמות שלכם וכל הכבוד על ההשקעה ומהירות התגובות. אין ספק שאחזור
    לכאן...

חן חן, בבריאות , אושר ורק טוב...

מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ביצור היקר שבת שלום - המשך...

שחף
    05/11/2010

שבת שלום,

ראשית באמת תענוג לקרוא את תשובותייך המקצועיות והמפורטות, עם ההתייחסות
    האישית והאדיבה לכל פונה. בתור אחת ששנים גולשת בפורומים כדי לדעת יותר, אני יודעת שתשובות כאלה הן לא מובנות מאליהן... כל הכבוד על הקדשת הזמן וההשקעה!

שנית, ברשותך, רציתי לשאול אותך משהו נוסף. בבדיקת דם שנערכה השבוע
    היתה הפתעה לטובה... מסתבר שהפעילות הגופנית שאני מתמידה בה בחודשיים
    וחצי האחרונים, הניבה תוצאות די מרשימות... למרות התאווה הגדולה למתוק
    ואכילה מטורפת של זה, חששתי שהסכרת הסמוייה תהפך לקבועה... אבל
    דווקא היה שיפור יפה בבדיקות... הסוכר חזר לנורמה לחלוטין - מ-110 ירד
    ל-88, הטריגליצרידים מזמן לא היו נמוכים יותר, בערך של 126 וזאת ללא שינוי
    כלשהו של תזונה כלל...(נכון, זה לא מצדיק לזלול כמויות בלי שליטה של מתוק
    ואוכל לא בריא... )גם ה-HDL עלה ל-55. תוצאות הכולסטרול טוטל והרע
    נשארו ללא שינוי - 245 הטוטל והרע - 164. מה המשמעות של הערך הנוסף
    שבודקים היום Non HDL? אם בכלל יש לו כזה?!!! הוא ירד קצת מ-198 ל-189. הבנתי גם שערכי הכולסטרול הטוטל והרע במהותם הם יותר תורשתיים וקשה לשנותם, השאלה היא אם שינוי בתזונה כן יכול להשפיע במידת מה?הרופאה שלי עדיין מתעקשת שאני לא צריכה טיפול תרופתי כלשהו בערכים
    כאלה, למרות שהיא מודעת לגורמי הסיכון הנוספים שלי וטוענת שאמשיך באורח
    החיים הזה וכמובן לשנות את התזונה... לכן אם אפנה למרפאת לפידים ואבוא
    אליה לקבל תרופות זה יהיה בעצם ערעור וחוסר אמונה במקצועיות שלה ואני
    באמת מאוד מעריכה אותה . האם לאור השינוי החיובי אפשר להמשיך כך
    ולהיות רגועה מבלי טיפול תרופתי?

מודה כתמיד על הרצון והנכונות לענות, איני בטוחה שיש לך תשובה לשאלתי
    אך מנסה...

שבת שלום , בריאות וכל טוב,

מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרב

ד``ר רפי ביצור
    05/11/2010

התוצאות (היפות!) שהשגת מקורן אכן כנראה בפעילות הגופנית, שיש לה השפעה מיטיבה על רמת הטריגליצרידים וה- HDL. רמת ה- Non-HDL הנה חישוב המשקף את סכום החלקיקים העלולים לגרום לטרשת - LDL וחלקיקים נוספים. אם תוסיפי לפעילות הגופנית גם הקפדה על תזונה בריאה - צפוי שיפור נוסף.

לצערנו, רמת ה- LDL מושפעת פחות משינוי באורח החיים, כפי שקרה אצלך. ההתלבטות לגבי הצורך בטיפול תרופתי עדיין קיימת, ולדעתי כדאי לפנות לייעוץ במרפאת ליפידים. אף פעם לא הבנתי רופאים הכועסים על מטופלים הפונים לקבל חוות-דעת נוספת. זו זכותך המלאה - אלה חייך ובריאותך.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה על הכל!!!!

שחף
    05/11/2010

שבת שלום ד"ר ביצור היקר,

אתה בהחלט שייך לזן נדיר יותר של רופאים...
    המון תודה על תשובתך המהירה ועל ההתייחסות הכל כך מקצועית, אדיבה
    ומפורטת. כן, ירבו כמותך...

האם קיימת אפשרות לתושבי הצפון (אני מתגוררת ביקנעם) להגיע למרפאה
    שלכם במרכז? אני במכבי.

שיהיה סוף שבוע נפלא, רגוע ובריא,

תודה ענקית!!!

מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרב

ד``ר רפי ביצור
    05/11/2010

כל עוד כביש מס' 2 ו- 6 קיימים, ניתן להגיע מיקנעם לתל השומר ללא בעיה... :)
    יש צורך בטופס 17 מקופת החולים. אם קופת החולים אינה נותנת טופס 17, ניתן להגיע בתשלום של כ- 120 ש"ח לביקור רופא. מומלץ בחום לבוא עם תשובת בדיקות עדכנית ומידע מלא ושלם על מצבך הרפואי בעבר ובהווה.
    ניתן להזמין תור בטל. 035304582

שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום ד"ר ביצור היקר

שחף
    05/11/2010

שבת שלום ,

למיטב ידיעתי, הכבישים עדיין קיימים...כמובן שעד הביקור יכולים להשתנות
    דברים...

אני בקופת חולים מכבי, אבל בסכום המופלג של 120 ש"ח אוכל להגיע...
    אם אתה מאותם רופאים ש... אני מאותם חולים שלא חושבת שהכל מגיע
    חינם...

תודה רבה על המידע ונראה לי שאסע בכביש ,שעדיין קיים, באחד הימים לאחר
    שאקבע תור. האם יש אפשרות לבקש להגיע אלייך למרפאה? אשמח מאוד.

שתהיה לך ולבני ביתך שבת נפלאה, רגועה ומנוחה...

ת ו ד ה ת ו ד ה !!!!

מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרב

ד``ר רפי ביצור
    05/11/2010

בהחלט. אימרי לשרית הפקידה שלנו והיא תדאג שתגיעי לרופא עפ"י בחירתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ולהתראות...

שחף
    05/11/2010

שבת שלום ולילה טוב ד"ר ביצור היקר,

כל הכבוד! גם בשישי אתה עונה?!!!

חן חן, אם כן, אומר לפקידתכם את בחירתי...

שיהיה בבריאות, כל טוב, המשך שבת נעימה והמשך בעבודתך הנפלאה,

ליל מנוחה ו... ולהתראות,

מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמונט ואקנה לד"ר ביצור
    מירי
    29/10/2010

לד"ר ביצור אני מפסיקה לפי המלצתך את הגלולות מסוג הרמונט לחודשיים על מנת לבדוק אם הככולסטרול הגבוה נובע מהגלולות דבר שני אני מפחדת להפסיק אותן בגלל שבגיל צעיר יותר סבלתי מאקנה וקראתי שאם מפסיקים האקנה מתפרץ ולוקח לו זמן לעבור כרגע הפנים שלי חלקות ואני מפחדת להפסיק את הגלולות מה עליי לעשות?

דבר נוסף הרופאה לפי בדיקות הדם נתנה לי ליפיטור 40 מ"ג האם המינון לא גבוה? מה ניתן לעשות אם ארצה להמשיך ליטול את הגלולות בשילוב ליפיטור האם קיימים סיכונים לכבד או סיכונים של קרישת דם אם אטול את שניהם?
    האם קיים סיכוי של ירידה בפוריות עקב שימוש בסטטין וגלולה?

אני ממש אובדת עצות האם להפסיק את הגלולות מחשש שיפרוץ לי אקנה

אנא עצתך הדחופה בנושא

תודה מירי

לקביעת תור
    סגירה
    הרמונט ואקנה לד"ר ביצור

הוספת תגובה

• למירי

ד``ר רפי ביצור
    29/10/2010

1. לגבי האקנה - יתכן ויופיע ויתכן שלא. הזמן יגיד. גם אם כן - יש טיפולים יעילים.
    2. לגבי הליפיטור - אם הפסקת את הגלולות אפשר לחכות 2-3 חודשים ולראות אם הכולסטרול ירד. לגבי המינון - בהיעדר מידע רפואי שלם ומלא שיאפשר לקבוע את ערך המטרה של ה- LDL - לא אוכל להתייחס. בכל מקרה איני נוהג לטפל אינטרנטית.
    3. אין כל סכנה בשילוב של גלולות לליפיטור, ואין כל השפעה על הפוריות. אם וכאשר תרצי להרות, יהיה צורך להפסיק את הליפיטור מאחר ובטיחות הסטטינים לעובר בהריון אינה ידועה.

אני חושב שמיצינו את כל מה שניתן לומר באינטרנט על הנושא.
    אני חוזר וממליץ שתפני לייעוץ פנים אל פנים במרפאת ליפידים על מנת שניתן יהיה לטפל כראוי ולא אינטרנטית.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם המשך לשאלה הקודמת
    יהודה
    27/10/2010

תודה רבה על התשובה,

בהמשך לתשובתך לגביי הכולסטרול הרע LDL 126.90 ביקשת שאני אציין דברים שקשורים לכולסטרול LDL .

אני לא מעשן , הסוכר שלי הוא 91, הלחץ דם 130/80, גובה 1.75 משקל 85

יש לנו במשפחה גניטיקה של שומנים בדם וכולסטרול גבוה.

אבי בן 62 עבר צינטור לפני כמה חודשיים.

אחי בן 39 עבר אתמול צינטור (ראוי לציין שאחי סובל מהשמנת יתר גבוהה מאוד)

האם הכולסטרול שיצא בבדיקת דם LDL 126.90 תקינים?

נ.ב.

קניתי אופני כושר לבית ואני רוכב עליהם כול יום 45 דקות.

האם פעילות על אופני הכושר יוריד לי את השומנים והכולסטרול?

תודה על הכול, יהודה.

הוספת תגובה

• ליהודה

ד``ר רפי ביצור
    27/10/2010

לאור הסיפור המשפחתי הייתי שוקל טיפול בסטטינים. הפעילות הגופנית חיוניתאך קרוב לודאי לא תשנה בהרבה את הכולסטרול.

כדאי לפנות למרפאת ליפידים ליעוץ לא-אינטרנטי פנים אל פנים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה