מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לשאלהדני23/04/2011
האם יין אדום יבש זה בריא? ואם כן למה הוא בריא? ובאיזה מינון לשתות את היין?
תודה על הכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור24/04/2011צריכה מתונה (אני מדגיש - מתונה!) של אלכוהול ככל הנראה טובה לבריאות. יש הטוענים שמכל סוגי האלכוהול - עדיף יין אדום כי הוא מכיל נוגדי חימצון ורסרבטרול, העשויים להגן על כלי הדם מפני טרשת עורקים, אך אין לכך ביסוס מחקרי מוצק.
צריכה מתונה פירושה עד מנת אלכוהול אחת ביום לאישה ושתיים לגבר. מנת אלכוהול היא 10 סמ"ק של אלכוהול נקי (= כוס יין).
לחיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדני23/04/2011
שלום,
שמי יהודה בן 31.5 משקל 80 גובה 1.75
עשיתי בדיקות דם ולהלן התוצאות.
טרגלצידים - 159
כולסטרול LDL 126
כולסטרול HDL 42
כולסטרול כללי - 200
סוכר - 91
לחץ דם בבדיקה 120/80
האם הבדיקות תקינות?
וכול כמה זמן צריך בגילי לעשות בדיקות דם?
ראוי לציין שאין לנו במשפחה ולי גורמי סיכון מחלות לב ועישון.
אבל יש לנו במשפחה גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור24/04/2011במגבלות הייעוץ האינטרנטי: לפי הנתונים שמסרת - התוצאות טובות ולא נראה לי צורך בטיפול תרופתי.
תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה - חיוניים לכולם.
בריאות שלמה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהעודד21/04/2011
אצין שהכולסטרול 206 NON LDL 160 HDL 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - תגובה
ד''ר אבישי אליס21/04/2011כפי שארתי, פעילות גופנית והקפדה על דיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומניםעודד21/04/2011
שלום אני בן 35 לפני 3 חודשים עשתי בדיקות יצא לי 236 שומנים בדם שניתי את התזונה מקצה לקצה עושה פעלות גופנית 7 קלמוטר ריצה כול יןם שותה שמן דגים עשתי בדיקתת דם אחריי שלושה חודשים יצא לי השומנים 432 זה לא הגיוני אצין שיום לפני הבדיקה אכלת צלחת חמוס אם פול וכמה פלפל האם זה יכול להיות הבעיה האם זה גרום להלאה בשמונים האם לא היית צריך לעשות בדיקה באוטו יום ומה ההשפעה של האכליה של החמוס לגבי הבדיקה זה מיאש אחרי כול המאמצים מה לעשות ומתי לעשות בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים - תגובה
ד''ר אבישי אליס21/04/2011ראשית, אני מניח שאתה מתכוון לטריגליצרידים.
ערך זה מושפע מהדיאטה ולכן כדאי לבדוק לאחר צום ובזמן מיצג (ולא אחרי ארוחה).
שמן דגים- אומגה 3- המינון המומלץ הוא 2 ג לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומנים
עודד21/04/2011עשתי צום של 12 שעות ואני עושה פעילות גופני ת ושומר על דיאטה 3 חודשים כבר אני מצטער אבל התשובה שלך לא מובנת אני שאול האם שאוכלים צלחת חומס יום לפני בדיקה וגם עושים צום 12 שעות הערכים כך קופצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעודד
ענת30/04/2011נטילת אומגה 3 על בסיס שמן דגים הוכחה כיעילה פחות מאשר אומגה 3 על בסיס צמחי.
אומגה 3 על בסיס שמן מרווה מרושתת עוזרת להפחתת השומנים (טריגליצרידים) בדם כמו גם לדברים רבים נוספים.
יום טוב,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תורשהאוביק21/04/2011
תוספת לשאלה עלי לציין שאבי נפטר בגיל 48 מאנגינה פקטוריס וכנראה שהתורשה עובדת .... תודה חג שמח... אוביק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוביק
ד``ר רפי ביצור21/04/2011זה רק מחזק את התחושה שהשילוב הרצוי עבורך בשלב הראשון הוא תזונה דלת פחמימות (בהנחיית תזונאי/ת), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) וככל הנראה גם סטטין.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה חריפה להורדת כןלסטרולאוביק21/04/2011
דיאטה חריפה להורדת כולסטרול נבדקה לאחר 3 חודשים והערכים של הכולסטרול והטריגליצרידים הוכפלו. האם זה אומר שני חייבת לקבל טיפול בכדורים-בזפיברט 400 מ,ג(הצעת רופאת משפחה) או ליפיטור 40 מ,ג(הצעת רופאה מומחית ליפידים)? אני בת 62 בריאה שוקלת 65 גובה 1.52 בסיכון גבוה ע"פ בדיקת lLP-PLA2 - 262=סיכון מוגבר יותר מ235 הערכים הם 209 כולסטרול כללי 432 טריגליצרידים 38 כולסטרול טוב 172 נאן איג' די אל כולסטרול כולסטרול אל די אל לא ניתן לחישוב תודה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוביק
ד``ר רפי ביצור21/04/2011באיזו דיאטה בדיוק מדובר? הדיאטה העדיפה להורדת טריגליצרידים היא דיאטה דלת פחמימות, ולאו דווקא דלת שומנים. אם (כפי שאני חושד) נרשמה לך דיאטה דלת שומנים ובעקבותיה הרבית בפחמימות- זו יכולה להיות הסיבה לעליית ערכי הטריגליצרידים ואתם גם ערכי הכולסטרול הכולל.
ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL), בניגוד לערכי הטריגליצרידים, מושפעים מעט יחסית מדיאטה.
לכן, אם אכן זהו המצב - הייתי ממליץ על דיאטה דלת פחמימות. את הצורך בסטטין (כגון הליפיטור) יש לשקול לפי כלל גורמי הסיכון, אותם לא ציינת (לחץ-דם, ערכי סוכר, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב ועוד).
בנוסף - האם את עוסקת בפעילות גופנית באופן סדיר? לדבר זה חשיבות רבה, ומומלץ לעשות זאת (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
לסיכום: הייתי ממליץ על יעוץ פנים אל פנים, לא-אינטרנטי, במרפאת ליפידים.
בריאות שלמה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עולה במשקלשירי15/04/2011
שלום אני בת 27 שוקלת 47 גובה 1.70 לפני חצי שנה יצא לי בבדיקות דם טרגליצרדים 290 וסוכר 105 עשיתי דיאטה אצל דחאטנית ולא אכלי כל התקופה מטוגן בשר בקר רק בריא לחם קל שיפון קינואה חזה עוף ירקות ולא נגעתי בסוכר ירדתי במשרל 8 קילו שלא רציתי לרדת אותם עשיתי בדיקות דם חוזרות השבוע והכל תקין התחלתי לאכול אוכל משמין כבר חודש שלם ואני לא עולה במשקל להפך אני ממשיכה לרדת וזה נראה כבר רע אני ממש רזה ורוצה להשמין מה אפשר לעשות האם יש מקום לדאגה? עשתי גם בדיקה לתולעים בצואה יצא שלילי אול יש איזה בעיה פנימית יש לציין שאני חולת הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד``ר רפי ביצור15/04/2011ודאי תביני שלא ניתן לאבחן באמצעות האינטרנט.
כדאי לגשת לתזונאי/ת שיערכיו את התזונה שלך ויראו האם את אוכלת מספיק קלוריות יחסית למה שאת מוציאה.
כדאי גם לבדוק את תפקודי בלוטת המגן.
אם גם כאן לא תימצא התשובה - רופא המשפחה יצטרך לבצע בדיקות נוספות.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סך של 163 כולסטרולאליעזר15/04/2011
נמצא בדמי סך של 163 כולסטרול. נתבקשתי ע"י הרופא המשפחתי ליטול כדור סבסטיל. שמעתי שיש לכדור תופעות לוואי קשות הפוגעות בפרקים.
האם זאת הרמה שצריך ליטול תרופות?
במידה וכן, איזה כדור הכי טוב ומומלץ במידה וצריך?
(אינני אוכל בשר אדום כלל, או מטוגן) כ"כ רזיתי בחודשיים האחרונים כ-10 ק"ג.
אודה לתשובתכם בהקדם ע"מ שאדע מה לעשות.
אליעזר ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליעזר
ד``ר רפי ביצור15/04/2011בשאלתך חסרים נתונים רבים, כך שלא אוכל לענות עליה, ואתן רק את העקרונות.
ראשית, לא ברור האם ערך הכולסטרול שציינת הוא של ה כולסטרול הכולל או של ה- LDL (הכולסטרול ה"רע").
שנית, הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון.
כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
הטיפול התרופתי מתבסס בראש ובראשונה על תרופות ממשפחת הסטטינים כמו הסימבסטטין שהומלץ לך. לתרופות אלה, כמו לכל תרופה, יכולות להיות תופעות לוואי, אך הן נחשבות בטוחות ביותר. ברוב המקרים אין תופעות לוואי. גם כשיש, הן תמיד חולפות בהפסקת הטיפול ואינן גורמות לנזק בלתי הפיך. כאשר טיפול זה אינו מספיק או אינו נסבל בשום אופן, ניתן לטפל בתרופות אחרות (כגון אזטרול, רזינים או ניאצין), בד"כ בתוספת לסטטינים.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול המשך
אליעזר15/04/2011תודה על מענך המהיר.
ברצוני להוסיף עוד פרטים שחסרים:
ככל הנראה מדובר בכולסטרול ה"רע".
לא קיבלתי עדיין תשובות בכתב (אלא טלפוני),
הנני בן 45, לא מעשן\לא שותה\משקלי כיום: 92 ק"ג גובה - 185 ס"מ.
עושה פעילות של הליכה במסגרת עבודתי (פיקוח). -בין 5-7 ק"מ ביום.
מעדיף לא להתחיל בטיפול תרופתי, האם יש בכך סיכון ?
אינני צריך ליטול כלל תרופות, לחץ הדם תקין - 115/74 .
שמעתי מחברים כי התרופה גורמת לכאבי פרקים ברגלים.
שבת שלום וחג פסח שמח.
אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאליעזר
ד``ר רפי ביצור15/04/2011בהנחה שאין במשפחה מקרים של מחלת לב בגיל צעיר ושרמת ה- HDL (הכולסטרול ה"טוב") תקינה - ערך כזה של LDL הוא גבולי.
אם זה המצב - ניתן לנסות טיפול תזונתי (בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית אירובית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) ולחזור על הבדיקות לאחר 3 חודשים.
אין מה לחשוש מהטיפול התרופתי - תופעות הלוואי אינן נפוצות, וגם אם הן קורות - הן חולפות תוך זמן קצר מהפסקת הטיפול).
על מנת לוודא שזה אכן המצב - פנה לרופא המשפחה. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאליעזר
ענת30/04/2011תרופות ממשפחת הסטטינים נמצאו כמפחיתות את רמת הקו-אנזים Q10 בדם. כתוצאה מכך עשויות להגרם תופעות לוואי כפי שציינת. תופעות שניצפו בקרב אנשים הנוטלים סטטינים: כאבי שרירים, דיכוי בתפקוד הלב, נזקים ורעילות לכבד.
ניתן ליטול אומגה 3 על בסיס צמחי המכילה באופן טבעי גם קו-אנזים Q10 ונמצאה כיעילה מאד בהפחתת רמת הכולסטרול הרע ובהעלאת רמות הכולסטרול הטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול וסוכריהודה11/04/2011
שלום רב,
הנני בן 35 בריא ולא מעשן, משקל תקין BMI 21.1. מבצע פעילות גופנית (ריצה) מספר פעמים בשבוע, אוכל תקין ומודע. במשפחתי הסטוריה של מחלת לב אצל אבי שלו אורח חיים שונה מאוד משלי.
בבדיקות לפני כארבעה חודשים התגלו הערכים הבאים:
LDL: 145; HDL:67; triglycerides:64
עקב כך, פצחתי בדיאטה להורדת כולסטרול ובבדיקת דם אחרונה נמצא:
LDL: 119.9; HDL:64; triglycerides:64
באותו שבוע גם ערכתי בדיקה מקבילה מטעם העבודה במלרם ושם LDL=104.
האם ניתן לומר כי הדיאטה הנוכחית טובה עבורי ואני יכול להמשיך בה בלב שקט מבלי לפנות לאופציה התרופתית להורדת כולסטרול?
האם ערכים אלו תקינים עבורי לאור ההסטוריה המשפחתית?
שאלה נוספת שאינני יודע אם קשורה לכאן:
בשלוש הבדיקות הנ"ל glucose=100. ביצעתי לפיכך גם HEMOGLOBIN A1C והתוצאה היא 5.8%. האם תוצאה זו תקינה מבחינת החשש לפיתוח סוכרת? האם המשך הדיאטה הנ"ל יועיל גם לשמירה על איזון הסוכר?
בברכה, יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור11/04/20111. ערכי הכולסטרול שלך תקינים ולדעתי אינם מצריכים טיפול תרופתי.
2. לא ניתן לענות באינטרנט על השאלה "האם דיאטה הנוכחית טובה עבורי" - התאמה של תזונה צריך שתיעשה באופן אישי ע"י תזונאי/ת במפגש פנים אל פנים.
3. ערך גלוקוז של 100 הוא גבולי. ערך ההמוגלובין המסוכרר תקין. זהו מצב בו הסיכון לפתח סוכרת בהמשך החיים גבוה מעט מהממוצע. גם כאן הטיפול הוא תזונתי + פעילות גופנית.
לסיכום: לא נראה שיש צורך בתרופות כעת. מומלץ לפנות ליעוץ תזונאי אישי. מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה לדיאטנית.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיהודה10/04/2011
שלום,
שמי יהודה בן 31.5 גובה 1.75 משקל 81
בחודש 11/10 עשיתי בדיקות דם
סוכר 91
טירגלצידים- 159
כולסטרול LDL - 126.90
כולסטרול HDL 41.20
לחץ דם 120/80
אני לא מעשן.
האם הבדיקות תקינות?
וכול כמה זמן אתה ממליץ לעשות שוב בדיקות דם.
ראוי לציין שיש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם
ללא מחלות לב וגורמי סיכון
תודה,
יהודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור10/04/2011בהנחה שאין במשפחה סיפור של מחלת לב בגיל צעיר, ובמגבלות היעוץ האינטרנטי - לא נראה לי שיש צורך בטיפול תרופתי. .
המשך הקפדה על אורח חיים בריא (תזונה, פעילות גופנית והמנעות מעישון) - חיונית.
כדאי לחזור על הבדיקות בעוד 5 שנים לכל המאוחר, או בעת הופעת גורם סיכון חדש (יתר לחץ דם, סוכרת, עישון).
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומניםmay09/04/2011
חוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים - תגובה
ד''ר אבישי אליס09/04/2011אינך מאוזנת כראוי,
הסוכר גבוה,
לא ברור מה הוא לחץ הדם אך יתכן וגם הוא גבוה
הבצקות עשויות להיות קשורות לטיפול שאת מקבלת
גם שומני הדם אינם מאוזנים: הכולסטרול ובמיוחד הטריגליצ
אני סבור שאת זקוקה להערכה עי רופא, והתיחסות לכל פרמטר מהנ"ל, כמו גם לנושא הדיאטה והפעילות הגופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
ענת30/04/2011בנוסף להמלצתו של דר' אבישי אליס, אוסיף ואמליץ לך על נטילת תוסף אומגה 3 ממקור צמחי שנמצא שיעיל מאד בהפחתת רמות הסוכר בדם, הפחתת רמות הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב, הפחתת רמות הטריגליצרידים ותומך בתהליכי ריפוי נוספים.
רפואה שלמה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל שומנים בדםיעקוב04/04/2011
שלום רב
אני בן 67 בבדיקות הדם האחרונות הכולסטרול 244 . HDL 98 . LDL 130
טריגליצרידים 77 .וסוכר 110 .אני רזה הולך כ5 פעמים בשבוע.ולא מעשן.
האם צריך להתחיל בטיפול. או אפשר לנסות להקפיד על הדיאטה לכמה זמן וליבדוק שוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעקוב
ד``ר רפי ביצור05/04/2011הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
אצלך המצב גבולי. קיים מצב קדם-סוכרתי מחד, אך רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) והטריגליצרידים מצוינת ואינך מעשן. האם יש יתר לחץ דם או סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר?
במגבלות הייעוץ האינטרנטי, ובהנחה שאין גורמי סיכון נוספים, ניתן בהחלט לפנות לייעוץ תזונאי ולחזור על הבדיקות לאחר כ- 3 חודשים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעקוב05/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטורליאורה04/04/2011
ד"ר .
אני לוקח ליפיטור שנים ומאוזן תרופתית ומבחינת תוצאות בדיקות דם אני נמצא בתחום הנדרש . עברתי 2 אוטמים בעברי .
לאחרונה קו"ח החליטה להחליף את הכדור המקורי ליפיטור בגינרי של חברת טבע .
איך לדעתך אני יכול לשכנע אותם להמשיך לתת לי את הכדור המקורי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל dude
ד``ר רפי ביצור04/04/2011מאחר ומדובר באותו החומר הפעיל ובאותם מינונים, לא אמור להיות הבדל בין שתי התרופות.
אם יהיו תופעות לוואי או שיבוש באיזון עם התרופה הגנרית ניתן יהיה לפנות לקופה ולבקש לקבל את התרופה המקורית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםg03/04/2011
שלום,
אני בת 29 ובריאה בד"כ
משקל תקין, אפילו אפשר לומר שאני רזה ושומרת יחסית על תזונה נכונה.
בבדיקות האחרונות שעשיתי, רופא המשפחה אמר לי שיש לי טיפטיפה שומנים בדם ושזה מאד גבולי אבל הכולסטרול בסדר. שאר הבדיקות הכל מצויין.
מה זאת אומרת שומנים בדם? האם יכול להיות שזה בגלל הגלולות יסמין שאני נוטלת?
ובחיים לא סבלתי משום דבר.
אני רק רוצה לציין, שבהיסטוריה המשפחתית במשפחה של אבי סובלים ממחלות לב, כך גם אבא שלי נפטר מדום לב בגיל 42.
האם זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
ד``ר רפי ביצור03/04/2011בשאלתך חסרים נתונים רבים, ולכן אוכל לתת רק תשובות כלליות.
1. מה זאת אומרת שומנים בדם?
אני מניח שרופא המשפחה התכוון שיש רמה מעט גבוהה של טריגליצרידים, שהם סוג של שומנים בדם.
2. האם יכול להיות שזה בגלל הגלולות יסמין שאני נוטלת?
יתכן, אך לא בטוח.
3. שבהיסטוריה המשפחתית במשפחה של אבי סובלים ממחלות לב, כך גם אבא שלי נפטר מדום לב בגיל 42. האם זה קשור?
רמה גבוהה של שומנים בדם יכולה להיות קשורה לנטיה למחלות לב, אך זה תלוי גם בהרבה גורמים נוספים - ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) וה"טוב" (HDL), ערכי לחץ הדם, ערכי הסוכר, משקל הגוף, פעילות גופנית, עישון ועוד.
ומה שיותר חשוב - זה ניתן לטיפול. קודם כל בעזרת תזונה נכונה (בהתאמה אישית ע"י תזונאית), פעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) והימנעות מעישון. בחלק מהמקרים יש צורך גם בטיפול תרופתי.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
g04/04/2011הרופא אמר שזה הטריגליצרדים, שזה מאד גבולי אבל כדאי לשמור.
אני כן מעשנת, אבל אני אדם שומר תזונה וגם המשקל שלי תקין
אני 1.60 ו 54 ק"ג, אומנם פעילות גופנית עושה ממש מעט.
האם יש צורך בבדיקות נוספות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני
ד``ר רפי ביצור04/04/2011ודאי תביני שלא ניתן לתת באינטרנט המלצה טיפולית פרטנית.
אין ספק שמומלץ בחום להפסיק לעשן ולעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר..
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד ברגל ימיןאביב01/04/2011
מזה 10 שעות מופיע אצלי כאב חד ברגל ימין הכאב מופיע לכ 10 שניות ונעלם ל3-4 דקות, הכאב מופיע בכל צורה : עמידה, הליכה, וכו' זה כאב ברמה בינונית וגם יש לי נמלולים בכף הרגל
הכאב התחיל באופן פתאומי לא ממכה או מאמץ של הרגל.
יש למישהו פיסת מידע ממה זה יכול להיות והאם צריך לדאוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביב
ד``ר רפי ביצור02/04/2011שאלתך חורגת מתחום עיסוקו של פורום זה, ובכל מקרה לא ניתן לענות עליה באינטרנט. מומלץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקה.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)