מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לרופאיוסל22/04/2010
שלום רב לרופא אני בן 55 סובל מהצרות בצד אחד של עורקי המפשעה ( "המכנסים") בקיצור סובל מ-pvd
אין לי מחלות אחרות אך בשל ההצרות של העורק במפשעה אני מתקשה בהליכה וגם בשל אותה בעיה אני סובל מאמפוטנציה את בעית העורקים גיליתי לפני כחמש שנם ומאז אני לוקח תרופות כמו אספרין קרדוקסין ותרופה להורדת כולסטרול בבדיקת הסי טי אנדגיו רואים כי ההצרת בצד אחד של :"המכנסים " המדובר בהצרותשל כמעט תשעים אחוז קשה אך היא באורך של חמישה מילימטרים לפיכך אבקש לשאול אותך אדוני הרופא שתי שאלות
1 האם לעשות צינתור ולשים סטנד?
2 האם תתכן בעיה של אמפוטנציה גם כאשר מדובר בהצרות רק של צד אחד?
כפי שאמרתי מצבי טוב ואין לי מחלות אחרות
בתודה מראש ובברכה יוסל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסל
ד''ר אריאל פינקלשטיין25/04/2010יוסל שלום.
אין ספק שיש לטפל בבעיה שיש לך בעורק המפשעה. את הבעיה יתכן שניתן לפתור בקלות באמצעות צנתור, ולכן רצוי לפנות בהקדם לרופא כלי דם כדי שיפנה אותך למצנתר המבצע פעולות מסוג זה. בהחלט זה יכול לגרום לאימפוטנציה, אך פתיחת ההיצרות בעורק הרגל לא בהכרח תעזור לבעיה זו. בכל מקרה, זהוא תחום של רופאי כלי דם ולכן כדאי לך להתייעץ עם רופא כזה ולא עם קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורדני21/04/2010
שלום רב,
אני בן 60 ועברתי צינתור לפני כחודש, אני נוטל קרטיה וקומדין ובנסוף לקח תרופה לסכרת, רציתי לדעת האם מותר לקחת ויאגרה עם התרופות האלו?
תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין02/05/2013דני שלום.
אין כל בעיה לקחת ויאגרה עם התרופות שאתה מתאר. הבעיה היחידה עם ויאגרה היא בנטילתה עם תרופות מרחיבות כלי דם מסוג ניטרטים (ניטרו בספריי איזוקט, ניטרו גליצרין, מונוניט, מונוקורד, מונולונג וכו'). פרט לקבוצה זו, אין כל בעיה עם תרופות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר אריאל פינקלשטיין25/04/2010דני שלום.
אין כל בעיה בנטילת ויאגרה עם התרופות שהזכרת. הבעיה היחידה עם ויאגרה ותרופות אחרות נוגעת לתרופות ממשפחת הניטרטים (ניטרוגליצרין, מונוניט, מונולונג, מונוקורד, איזוקט). אין כל בעיה עם תרופות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאגרה ואיזוקט
י.01/05/2013כמה זמן אחרי נטילת איזוקט מותר לקחת ויאגרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני19/04/2010
שלום,
אצלי יש דליפה קלה ב- 3 שסתומים (ממצא באקו לב ללא סימפטומים ). צריכה לעבור ניתוח להחלפת מפרק ירך.
האם יש בכך סיכון ? מה המשמעות לגבי האפשרות הנדירה של זיהום בשתל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני
ד''ר אריאל פינקלשטיין19/04/2010באופן עקרוני, קשה לי לדעת מה חומרת הדלף שיש לך במסתם, אולם מתוך הנחה שהדלף הוא אכן קטן או מינימלי, אין כל סיכון כמעט ביצירת זיהום במסתם, ובמידה ולרופא יש ספק לגבי הסיכון, הרי שהוא ימליץ לך על טפול אנטיביוטי מונע חד פעמי לפני ההשתלה. אגב, השתלת מפרק ירך אינה כרוכה בזיהום נדיר יחסית. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא המנתח לפני הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת המסתם האורטליראובן10/04/2010
שלום,
אבא שלי בן 85 סובל מהצירות המסתם האורטלי.
הבנתי שקיימים היום שני סוגים של מסתמים שמכניסים דרך צינתור בשיטת "טרנספמורל" ו"טרנסאפיקל".
רציתי לדעת באיזה מרכזים רפואיים בארץ עובדים עם איזה מסתם ובאיזו שיטה?
מה הסיכונים והיתרונות של כל אחד?
תודה מראש,
ראובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אאורטלי
ד''ר אריאל פינקלשטיין15/04/2010ראובן שלום.
השתלות מסתם אאורטלי בגישה מילעורית (דרך העור, בצנתור), מבוצעות כעת במספר מרכזים בארץ, כאשר המובילים בהם הם איכילוב, תל השומר, בילינסון, הדסה ירושלים ושערי צדק. ברוב המרכזים מתמקדים בשיטה שבה נכנסים כמו בצנתור רגיל דרך המפשעה וזו הגישה הטרנספמורלית. במיעוט מן המרכזים מבצעים גם את השיטה הטרנסאפיקלית, כלאמר דרך חוד הלב. שיטה זו מצריכה פתיחה מסויימת של בית החזה על ידי כירורגים, ולכן שיטה זו בשימוש אך ורק אצל חולים שאצלם לא ניתן להבצע את הפעולה דרך עורק המפשעה או העורק התת בריחי. אם אתה מעוניין בפרטים נוספים, תיצור איתי קשר ואשמח להשביר לך. במרכז הרפואי תל אביב (איכילוב), אני אחראי על התחום המדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חדשני במקום צינתוריםאייל10/04/2010
הבנתי מחברים שראו תוכנית בטלויזיה, בו סופר שבבלינסון ישנו טיפול חדש במקום צינתור, שבו באמצעות צינתור מכניסים חומר ל- 12 נקודות בלב שבאמצעותו הלב מייצר כלי דם חדשים העוקפים את האזורים הסתומים או ההולכים להיסתם
מה ידוע לך על כך? מתי זה יהפוך לטיפול שגרתי (אם בכלל)? .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר טובי רסין11/04/2010אייל שלום.
מדובר אכן בטיפול חדשני אבל לא כזה הניתן במקום צנתור. אנסה להסביר בצורה הכי פחות מורכבת.
כלי הדם בלב נוטים להסתם עקב טרשת עורקים אותו תהליך כרוני שגורם לאורך שנים להתפתחות הצרויות בעורק ומואץ בהשפעות גורמים כמו עישון, שומני דם , יתר לחץ דם וסוכרת.
חולים אלה עם מחלת לב כלילית , כלומר טרשת עורקים הסותמת או מצרה את העורקים הכליליים המזינים את הלב עצמו מבצעים צנתור אבחנתי שמטרתו אבחון הבעיה ואם קיימת תכנון הטיפול.
הטיפול יכול להיות:
תרופתי ( במקרים קלים של חסימות לא משמעותיות כדי למנוע את התקדמותם.
הרחבה על ידי באלון ו/או סטנט ( תומכון) באותם מקרים בהם הדבר אפשרי , למעשה ברוב המקרים הדבר אפשרי.
ניתוח מעקפים . מיועד כאשר אין אפשרות טכנית להרחבה של העורק על ידי סליל תומך או כאשר הסיכון לכך גבוה מידי
יש קבוצעה של חולים עם מחלה טרשתית קשה ומפושטת שלא ניתן לטפל בהם לא על ידי צנתור טיפולי ולא על ידי ניתוח. בחולי אלה נעשה ניסיון טיפולי על ידי הרקה ישירות לב של חומר ביוכימי שגורם למיחה של כלי דם חדשים. מדובר במחקר בלבד הניתן בשלב זה רק לאוטם חולים שלא מועמדים לא לצנתור טיפולי וגם לא לניתוח.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור וקומדיןניצן06/04/2010
אבא שלי עובר צינתור מחר, והתחיל לפני שבועיים ליטול קומדין, לא נאמר לו כלום בנוגע לתרופות לפני הצינתור, ברור לי שהתייעצות בפורום היא לא פתרון ואשאל את הרופא אבל באופן כללי האם נהוג להפסיק ליטול את הקומדין לפני? כמה ימים לפני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בשאלה, לא משנה ביררתי כבר
ניצן06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרין
ד''ר טובי רסין11/04/2010בכל זאת מצורפת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור וקומדין
ד''ר אריאל פינקלשטיין07/04/2010נראה לי שהשאלה מעט מאוחר מידי. את הקומדין יש להפסיק לפחות 4 ימים טרם הצנתור, ולעבור לטיפול בזריקות קלקסאן, אותן מפסיקים ביום הצנתור. במידה והצנתור אכן מחר, יש לדחות את הצנתור ולקבל הוראות מדוייקות מן הרופא המצנתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרין
ד''ר טובי רסין11/04/2010קרין שלום.
השפעה של קומדין נמשכת שלושה עד ארבעה ימים לאחר נטילת הכדור . השפעת הכדור גורמת לפגיעה במנגנון קרישת הדם באופן שלא מאפשר לבצע צנתור המחייב דקירה של עורק גדול.
מסיבה זו למעט מקרי חרום דחופים בייותר ( הבמהלך אוטם חד כאשר חי החולה בסכנה מיידית ללא התערבות דחופ) מקובל להפסיק את הטיפול בקומדין ארבעה עד חמישה ימים לפני הצנתור. באותם חולים שחיבים לקבל תרופות נוגדות קרישה (חולים עם מסתם מלאכותי למשל) מחליפים את הקומדין בזריקות שהשפעתן נמשכת שעות מספר כך שניתן לבצע את הצנתור ללא השפעתן וחדשה מיד לאחר הצנתור.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ולחצים בחזה לאחר צינתוראורן26/03/2010
שלום,
חמתי בת 62 עברה צינתור לפני יומיים. במהלך הצינתור גילו שהעורק הראשי הייה סתום 90% והושתל סטנט.
למחרת הצינתור החלו כאבים ולחצים בחזה ומתחת לזרוע ימין וגם לחץ דם גבוהה 100 על 180.
הרופא אומר שזה מלחץ נפשי/חרדה. הכאבים ממשיכים וזה יותר מיום.
כל תשובה תתקבל בברכה,
תודה מראש,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן
ד''ר אריאל פינקלשטיין28/03/2010אורן שלום.
כאבים לאחר השתלת סליל תומך הינם שכיחים, ונובעים פעמים רבות על רקע פציעת העורק בזמן ההרחבה. במקרים אלו, שיקול דעתו של שרופא המצנתר חשובה, למרות שבמספר מקרים יתכן שארעה חסימה של העורק המטופל, אולם אז חייבים להיות סימנים מובהקים שיעידו על אוטם שריר הלב. ברוב המקרים כאמור, אין כל בעיה למרות הכאב שנמשך מספר ימים וחולף בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת/השתלת מסתם לאישה בת 86עליזה25/03/2010
שלום רב,
אימי אישה כבת 86 הסובלת מיתר לחץ דם וממחלות זיקנה שונות .
מעל 20 שנה היא נוטלת תרופות למניעת יתר לחץ דם,סוכרת ,כולסטרול (היום ברמה טובה )
אמוגלוביןן ברמה של 10.5 ,.
לאחרונה תיפקודה ירד משמעותית כל פעולה כרוכה במאמץ רב רב עיפות וכאבים בחזה .
היא עדיין עצמאית ואת רוב הפעילות הפשוטות היום יומית מבצעת בכוחות עצמה .
הציעו לה לעבור בהקדם צינטור להחלפת /השתלת מסתם .
שאלתי ,מהן הסיכונים הכרוכים בהחלפת/השתלת מסתם בצינטור r ?
והאם לאחר הצינטור ישתפר מצבה משמעותית ?
אודה לתשובה בהקדם ,
חג שמח ,
רונילי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונילי
ד''ר אריאל פינקלשטיין28/03/2010רונילי שלום.
במידה ואכן אמך בת ה-86 סובלת מהיצרות קשה של המסתם האאורטלי, מומלץ ורצוי לעבור השתלה או החלפה של המסתם. בשל גילה המופלג, הסיכון הניתוחי גבוה יחסית, ולחולים אלו אנו מציעים לעבור את הפעולה במהלך צנתור. זו טכנולוגיה חדשה יחסית, הקיימת רק ב-4 השנים האחרונות, והיא מבוצעת במספר מרכזים בארץ, כולל במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) בו אני וצוות רופאים מבצעים את הפעולה. במידה ואת מעוניינת לשמוע יותר על הפעולה, ולראות אם אמך מתאימה לפעולה זו, נא צרי עימי קשר בטלפון 052-4266855, ואשמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור וקרטיהניצן18/03/2010
רופאת המשפחה הביאה לאבי קרטיה להתחיל ליטול והוא לפני צינתור (עוד שבוע וחצי אולי פחות). 2 רוקחים ב 2 בתי מרקחת שונים ביקשו ממני לא לקנות בינתיים ולהתייעץ עם קרדיולוג לפני כי זה לא נהוג להתחיל לקחת לפני צינתור. הקרדיולוג של אבי לא נמצא עד עוד 3 ימים ועד אז קופ"ח לא מאפשרת לי לשאול קרדיולוג אחר, למרות מאמצים שלי. האם יש תשובה ברורה בנושא? בינתיים לא לתת לאבי את התרופה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל היקרה
ד''ר טובי רסין18/03/2010טועים הרוקחים וכל שאר היועצים.
שימוש באספירין (קרטיה=אספירין ) מקובל מאד לפני הצנתור ואפילו לפני ניתוחים של הלב וכלי הדם. יש שיפור משמעותי בתוצאות תחת אספירין בעיקר אם החשד למחלת לב כלילית גבוה.
הסכנה של דמם נמוכה ביותר.בצנתורים טיפוליים מקובל, תוך כדי הצנתור לתת נוגדי קרישה חזקים הרבה יותר ללא סכנה משמעותית לדמם.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורbaby17/03/2010
גבר בן 52 הרגיש לאחרונה כמה פעמים כרבים בחזה ניגש לקרדיולוג שהפנה אותו לבדיקת אקו במאמץ והנה התשובה (חדר שמאל לא מורחב,מעובה עד 12 מ"מ תפקודו ירוד במידה בינונית עם אקינזיה(לא צלקת) אינפרו-פוסטרוטרלית בסגמנטים בזליים ואמצעיים.היפוקנזיה אנטרואפיקלית. מקטע פליטה 40%-35. עליה שמאלית תקינה.מסתם מיטרלי תקין.מחיצות תקינות.לב ימני תקין
זמן מאמץ 3.56 דקות,דופק מקסימאלי 137 לדקה(81%) סימפטומים-ללא כאבים
שינויים באק"ג-לא היו
לחץ דם לפני מאמץ 110\180 ממ"כ לאחר מאמץ 110\220 ממ"כ
אקו בסיום המאמץ ללא הפרעה סגמנטרית חדשה
לסיכום:אקו חיובי לאיסכמיה,קרוב לודאי ביותר מעורק כלילי אחד.תגובה היפרטנסיבית למאמץ.
נא לפענח לי את התשובה ומה מידת הסכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-BABY
ד''ר טובי רסין17/03/2010ממצאי הבדיקה מעידים עם מחלת לב כלילית, כלומר הצרויות בעורקים המזינים את הלב וגורמים קיפוח בזרימת הדם לשריר הלב באופן שפוגע בתפקודו.
בהתחשב בעובדה שהנבדק בן 52 וממצאי האקו לב מלמדים על פגיעה בינונית בתפקוד חדר שמאל יש צורך בביצוע צנתור בהקדם. יש סיכוי סביר שניתן יהיה לבצע רוסקולרזיציה ( חידוש אספקת הדם דרך העורקים המוצרים) בין אם על ידי צנתור טיפולי ( באלון וסטנט) ובין אם בניתוח.
ללא צנתור יש סיכון גבוה לפיו תתפתח בהקדם אי ספיקת לב ואפילו הפרעות קצב מסכנות חיים.
צר לי שאני לא איש בשורות. לא ניתן לחזות את התקדמות המחלה. יתכן ויעברו ימים, שבועות ,חדשים ושנים ולא יקרה דבר ( לא תהייה החמרה) מאידך המצב עלול להחמיר במהירות.
אנא גש לרופא קרדיולוג בהקדם עוד לפני החג.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה קשור לצינתור ? או בעיות לב ?רמי16/03/2010
אני בן 45 .
מזה כחצי שנה אני מרגיש תחושות של חום בגוף בגב ,בבטן וברגליים .
אין לי חום בבדיקה במדחום .
כל מי שנוגע בי מרגיש חום בגוף שלי .
ישנה תחושה של לחץ בשתן .
האם התופעה מוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרמי
ד''ר טובי רסין17/03/2010צר לי אך התופעה לא מוכרת לי בוודאי לא מתחומי הקרדיולוגיה. לא ציינת בשום מקום אם אתה סובל ממחלת לב ואם עברת צנתור. מהשאלה כפי שנסחת אותה ניתןל הבין שכן אך דרושים פרטים נוספים כמו ממצאי הצנתור אם בוצע וכו.
שאלה אחרת. האם ביצעת בדיקות דם כולל ספירת דם והאם היו תקינות?
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רמי17/03/2010כן נעשתה בדיקת דם כולל ספירת דם והתוצאות תקינות .
לא בצעתי בעבר צינתור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרמי
ד''ר טובי רסין18/03/2010היות וכך אני מציע לך לפנות למומחה בתחומי הרפואה הפנימית לברור התסמינים עליהם אתה מתלונן. בתחומי הקרדיולוגיה אני לא נתקלתי בצבר כזה של תלונות המלמד על בעיה לבבית. כמומחה לרפואה פנימית אני יכול לומר לך שתלונותיך אכן מחייבות ברור ככל הנראה בכיוון אנדוקריני או רוימטולוגי.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לבעיה ברגל בעקבות צנתוריהודית08/03/2010
לדר' טובי תודה רבה על תשובתך המהירה והמעמיקה והמבהירה היטב.
יכול להיות שלאמי יש את שני הדברים שהזכרת בתשובתך, סעיף ב'(פגיעה בעצב) וגם סעיף ג' (לחץ ההמטומה על השרירים) כיוון שאמי אמרה לי שבנוסף לכך שהברך קורסת לה כשהיא נוגעת ברגל יש לה תחושה מוזרה כאילו זו לא הרגל שלה וזה נמשך מהברך ומטה.
האם בעקבות כך האם היא זקוקה לרופא נוירולוג וגם לאורתופד? בנוסף לכל גם השתילו לה קוצב לב האם זה יכול להוות בעיה בבדיקות עם מכשיר EMG?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית.
ד''ר טובי רסין09/03/2010אין צורך כעת לפנות לנוריולוג. תבקשי הפניה לבדיקת הולכה עצבית מהאורטופד או מרופא המשפחה. למיטב ידיעתי אין כל בעיה לבצע בדיקת הולכה עצבית עם קוצב לב. יתכן ויבקשו אישור קרדיולוג לכך. הבדיקה הצמה לא משפיעה על הקוצב. הקוצב רגיש בראש ובראשונה לשדות מגנטיים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' רסין תודה רבה
יהודית10/03/2010דר' טובי רסין
אני מאד מודה לך על המענה המהיר, תשובותיך המקצועיות והמקיפות ובמיוחד לאמפטיה למצבה של אמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
ד''ר טובי רסין10/03/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ברגל לאחר צינתוריהודית07/03/2010
שלום רב,
תודה על תשובותיכם המהירות והמפורטות.
פניתי אליכם לפני מספר חודשים עם בעיה שקרתה לאמי.
אמי עברה התקף לב ועקבות כך גם צינתור והתקינו לה 2 סטנטים ב-2 עורקים. למרות בקשותיה ותחנוני לבדוק אם אין דימום (אמי חולת תרומבוציתופניה - מיעוט טסיות) איש לא שעה לבקשותינו וביום למחרת היא אבדה את הכרתה ונפלה מהמיטה והתברר שהיה לה דימום גדול מאד לתוך רגל ימין בה עשו את הצינתור. נוצרה המטומה גדולה כחולה והרגל היתה ענקית כבדה וכמו יציקת בטון ומאז עברו כ- 5 חודשים הנפיחות אמנם ירדה אך אמי לא מסוגלת ללכת. הבאנו לה פיזיותרפיזיט פרטי אך כשהיא מנסה ללכת הברך של הרגל הימנית קורסת.
האם שמעתם על מקרה כזה לאחר צינתור ? לאיזה רופא עלינו לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר טובי רסין07/03/2010מצטער מאד לקרוא על אימך. מהתיאור שלך עולה כי עיקר בעייתה היא בברך ולא כל כך בירך. כדי שתביני למה אני מתכוון אני מבקש לתת לך מספר הסברים קצרים.
המטומה גדולה במפשעה עלולה לגרום נזק תפקודי בשלוש מנגנונים שונים.
א. פגיעה בעורק שדרכו נעשה הצנתור באופן שגורם הצרות וקיפוח בזרימת הדם. במקרה כזה אימך היתה מתלוננת על כאב לאחר מאמץ הליכה. הברך לא היתה קורסת.
ב. פגיעה בעצב שעובר ליד העורק עקב לחץ של ההמטומה הגדולה שנוצרה במקום. במקרה כזה היתה מתלוננת על הפרעות תחושה ולא רק הפרעה בעמידה וישור הברך.
ג. פגיעה בשרירי הירך עקב לחץ של ההמטומה על השרירים וגרימת איסכמיה ונמק חלקי שלהם. במקרה כזה באמת היתה מרגישה חולשה של ישור הברך והברך היתה קורסת.
כל המנגנונים הללו אינם תיאורטיים אלא סיבוכים אפשריים מוכרים וידועים של המטומות גדולות בירך. ממליץ על פנייה לאורטופד שיבדוק את הענין.
מאחל לאימך רפואה שלמה במהרה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - בעיה ברגל לאחר צינתור
יהודית07/03/2010לדר' טובי תודה רבה על תשובתך המהירה והמעמיק
אמי אמרה לי שבנוסף לכך שהברך קורסת לה כשהיא נוגעת ברגל יש לה תחושה מוזרה כאילו זו לא הרגל שלה. ההרגשה מאד לא נעימה וזה כמובן עד היום כלומר כבר כמעט 5 חודשים. חוסר התחושה הזו מתחיל מהברך ומטה. האם בעקבות כך היא זקוקה לרופא נוירולוג וגם אורתופד? בנוסף לכל גם שתלו לה קוצב לב האם זה יכול להוות בעיה בבדיקות עם מכשיר EMG?
נוסף לכך, האם ישנם מקרים רבים שלאחר צינתור קורה דבר כזה כפי שקרה לאמי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי תומכים בצינתוראבנר05/03/2010
לפני כשבוע עברתי צינתור שבמהלכו הושתלו לי שני תומכים vision 3/15 +vision 3/12 שאלתי האם ישנו סוג תומך טוב יותר ? או שהתומכים באכות הכי טובה שישנה בשוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנר
ד''ר טובי רסין07/03/2010ב''שוק'' יש מספר רב יחסית של יצרני סלילים תומכים. בעקרון יש שני סוגי סלילים תומכים. כאלה המשחררים תרופה וכאלה ללא תרופה. הסוג הראשון של סליל תומך משחרר תרופה קרוי סייפר ולכן שם זה הפך ל''מותג''.במקור סייפר מיטווצר על ידי חברת גונסון את גונסון אבל יש סלילים משחרר תרופה אחרים המיוצרים על ידי יצרנים אחרים והם טובים לא פחות. בעקרון החלוקה היא כאמור לפי סוג הסליל התומך משחרר תרופה או ''רגיל''.
ההבדל בין בין סליל משחרר תרופה לרגיל קשור לסיכון של הצרות חוזרת בפרק זמן של כתשעה חודשים מהצנתור. הסיכון עומד על סביב 40% בסלילים תומכים רגילים וכעשרה אחוז בסלילים מצופים. לסליל מצופה חסרון בגלל היותו משחרר תרופה והוא סיכון של ''טרומבוזיס'' לכן חולים לאחר השתלת סליל תומך משחרר תרופה חייבים לקחת תרופות לדילול דם ( אספירין וגם פלביקס) לפחות לשנה ורצוי יותר. שילוב זה לאורך זמן מעלה סכנה של דמם.
בכל המחקרים שהשוו בין סוגי הסלילים התומכים לא נמצא הבדל בסיכון למוות. כלומר השימוש בסוג אחד לא מהווה יתרון השרדותי על הסוג השני.
בקיצור לכל סוג סליל תומך יש יתרונות וחסרונות. ההחלטה איזה סוג אינה כלכלית ( המצופה עולה פי 6 בערך מהרגיל) אלא רפואית ואנגיוגרפית. כלומר מבוססת על מחלות הרקע סוג ההצרות, קוטר העורק ואורל ההצרות. סליל מהסוג שציינת הוא סליל רגיל לא משחרר תרופה. הוא נחשב סליל תומך מעולה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל בתרופות
אבנר07/03/2010לאחר הצינטור שעברתי קיבלתי מרשם לפלביקס אך קופת החולים אמרה לי שהיא לא בסל ונתנה לי תחליף של תרופה בשם קלופידוגרל .
האם יש הבדל בתרופה ?והאם כדי לי לקנות פלביקס באופן אצמאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם אאורטלי בצינתור - שאלהדורית ש04/03/2010
אמי בת 86 עברה לפני 11 שנה החלפת מסתם אאורטלי במסתם ביולוגי בהליך של ניתוח לב פתוח.
כעת היא במצב של אי ספיקת לב משמעותית (אך נמצאת בביתה).
האם השיטה החדשה להחלפת מסתם בצינתור רלווטית לגביה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אאורטלי בצנתור
ד''ר אריאל פינקלשטיין07/03/2010דורית שלום.
בהחלט ניתן לבצע זאת, אך זה תלוי בגודל וסוג המסתם. דברי איתי בטלפון כדי שאוכל לקבל פרטים מלאים. 052-4266855.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)