מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבאססטין 20דוד08/07/2010
כדור סימבססאטין 20 מג
מחבר:דודתאריך:5/7/2010שעה:13:22בעל עבר שלהתקף לב והשחלת4 תומכים
הקולסטרול הרע פחות מ70
הכדור גורם לכיוצי שרירים ברגל
האם במצבי הנוכחי אני יכול לותר על הכדוראו שישכדור אחר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר טובי רסין09/07/2010בחולים עם מחלת לב כלילית מוכחת כמו במקרה שלך לאחר השתלת ארבעה תומכונים מומלץ מאד כי רמת הקולסטרול הרע תהיה נמוכה מ-70 לא משנה באילו אמצעים. אם ללא טיפול הערכים נמוכים מ-70 אינך זקוק לטיפול תרופתי אחרת מומלץ טיפול והטיפול הטוב ביותר הוא על ידי סטטינים כמו סימבסטטין.
אכן לתרופה תופעת לוואי של כאבי שרירים ועוד אחרות. תופעות הלואי יתכנו גם תחת סטטינים אחרים כמו פרבסטטין או ליפיטור או קרסטור אך הסבירות להופעתה נמוכה סטטיסטית בעיקר עם השניים האחרונים.
היות והתוויות סל הבריאות בישראל קובעות כי יש להוריד את רמת LDL רק מתחת ל-100 מ''ג אחוז ( יש פער בין המלצות הסל שהן מעט מיושנות להמלצות האיגודים הקרדיולוגים המדברות על ערך מתחת 70 ) יתכן והתרופות התחליפיות כמו ליפיטור או קרסוטור לא יאושרו על ידי קופת החולים שלך מה שיחייב אותך לרכוש אותן בכספך ( עלות סביב 200 ש''ח לחודש תלוי במינון).
להערכתי כדי למנוע את התקדמות מחלת הלב שלך וצורך בהתערבויות חוזרות בעתיד או חס וחלילה אוטם מומלץ כי תקפיד בעזרת רופא המשפחה או הקרדיולוג המטפל על המלצות אלה. במחקרים השונים נמצא כי הקפדה על רמת LDL נמוכה מונעת אירועים כליליים (לביים) ואף אירועים מוחיים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד
ד''ר אריאל פינקלשטיין12/07/2010דוד שלוםץ
בעקרון, לא רצוי לוותר על כדורי התרופות השייכות למשפחת הסטטינים, משום שתפקידם הינו הרבה מעבר להורדת כולסטרול. קבוצה זו היא בעלת תפקיד חשוב בייצוב הנגע הטרשתי ובמניעת התקפי לב ותמותה לא רק על ידי הורדת ערך הכולסטרול, אלא במנגנונים רבים ומגוונים אחרים. במידה ואתה סובל מתופעת לוואי של סימוביל, רצוי לנסות טפול בתרופה אחרת מאותה קבוצה כמו הליפיטור או הקרסטור.
רק במידה וכל תרופות הקבוצה גורמות אצלך לתופעת לוואי זו, ורמות הכולסטרול אכן נמוכות, ניתן להפסיק את הטפול בהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהאבי05/07/2010
לפני 5 שנים עברתי צינתור עקב תעוקה והושתל סייפר ב-lad . מאז הקפדתי לעשות פעילות גופנית ואני נבדק מידי שנה ע"י קרדיולוג ולוקח תרופות כנדרש. בשנה האחרונה עקב בעיות בברכיים הפסקתי לעשות פעילות גופנית והרגשתי שהכושר יורד. אבל מאז שהחל הקיץ האחרון יש לי תופעה מוזרה- כל פעם שאני נכנס לקניון או למקום ממוזג או לכל מקום קר אני מרגיש כאבים בחזה ודקירות ממש כואבות ורק כאשר אני יוצא החוצה הכאבים עוברים. האם יש לי בעיה בלב או שזה משהו אחר? אולי זה עקב הירידה בכושר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר טובי רסין06/07/2010קשה ולמעשה בלתי אפשרי לענות בצורה סבירה על שאלתך. אתה צריך להבדק על ידי רופא במיוחד לאור הרקע הרפואי שלך מאידך ניתן להעיר שתי הארות לגבי שאלתך.
א. התופעה של תעוקת חזה בעת חשיפה לקור מוכרת היטב ברפואה וככל הנראה נובעת עקב ספזם ( התכווצות) כלי הדם הכליליים בעת קור.
ב. הכאב אותו אתה מתאר - דקירות בחזה מאד לא אופיניות לבעיה לבבית ובהחלט יתכן ומקור כאביך הוא דופן בית החזה ולא הלב.
בכל מקרה כדאי שתבדק על ידי רופא.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהטלי28/06/2010
שלום!
רציתי לשאול האם אנמיה (המוגלובין- 11, פריטין-5, IRON- 33). לאשה בת 30 עם בעיות של: כולסטרול גבוהה- מטופלת בקרסטור ואיזיטרול, תת פעילות בלוטת התריס- מטופלת באלטרוקסין(בלוטה מאוזנת) בעיות קרשיה - מטופלת בקומדין.
יכולה להשפיע או להזיק לתפקוד הלב? ואם כן, האם הנזק מידי? והאם למשך הזמן שיש אנמיה יש השפעה?
אני נוטלת 2 כדורי ברזל ביום(עם ריכוז גבוהה של ברזל טהור)אמורה לעבור ברור גסטרו, סובלת בעיקר מחולשה קשה, לעתים קושי בנשימה, ותחושת דופק לא סדיר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר אריאל פינקלשטיין29/06/2010טלי שלום.
אנמיה בערכים כמו אלו שאת מתארת, לא גורמת לאי ספיקת לב, אולם לאורך זמן יכולה להתפתח אי ספיקת לב על רקע פעילות יתר של הלב, מתוך צורך לפצות על האנמיה. באופן עקרוני, עלייך להיות במעקב קרדיולוג במידה ואת מרגישה דפיקות לב וקוצר נשימה כדי שיבדוק אותך ויעשה את הבדיקות המתאימות, כולל אקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחריהשתלמת תומכיםדוד24/06/2010
שלום
אני לאחר צינתור טיפולי שבו הוכנסו לי2 תומכים
האם נידרשים בדיקות מיוחדות בימים שלאחר הצינתור
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר אריאל פינקלשטיין27/06/2010דוד שלום.
לאחר השתלת תומכנים אין צורך בכל מעקב בתקופה הראשונה. יש צורך לאורך זמן לשמור על פרופיל שומנים נמוך בדם, לעסוק בפעילות גופנית קבועה, דיאטה נכונה, מעקב של ערכי לחץ דם, ולהיות במעקב קרדיולוג קבוע אחת לחצי שנה או שנה. בתקופה המיידית כאמור אין כל טעם בביקורת דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור וירטואלימאיה24/06/2010
שלום רב,
מהי מידת החשיפה לקרינה בעת ביצוע בדיקת צינתור וירטואלי?
שתיית החומר הניגודי?
אם לאחר בדיקה כזו זה בסדר לשהות ליד ילדים /נשים בהריון .
זכור לי משהו על כך שחלק מהחומרים הניגודיים הם רדיואקטיביים ויש להם השפעה שלילית על ילדים ונשים בהריון הנמצאים בסביבה מיד לאחר החשיפה אליהם .
תודה,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר אריאל פינקלשטיין27/06/2010מאיה שלום.
הקרינה אליה את נחשפת במהלך בדיקת CT-ANGIO הקרויה גם צנתור וירטואלי, הינה קרינת רנטגן, ולא קרינה רדיואקטיבית, הקיימת בבדיקות מיפוי שונות. לאור זאת, אין כל סכנה לילדים או לסובבים אותך, ולכן אין לך מה לדאוג בעניין זה. חומר הניגוד הניתן הינו בכמות קטנה יחסית ואינה עולה על זו שבצנתור. אין כל חשש מן הסיכון בבדיקת CT של הלב. השאלה היחידה היא המשמעות האבחנתית שלה, והאם יש צורך בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה- PFOדניאל23/06/2010
שלום רב,
רציתי לדעת כיצד ניתן לשלול בוודאות קיום PFO בלב? האם בדיקת TTE בד"כ מגלה את המום הזה? יש לציין אני בחור בן 21 ובבדיקת אקו-דופלר של הלב שעברתי נמצאה מפרצת של המחיצה הבין עלייתית ללא עדות ל- PFO בדופלר צבע. האם עליי לעבור אקו לב דרך הוושט???
תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר אריאל פינקלשטיין27/06/2010דניאל שלום.
במידה ויש לך עדות למפרצת במחיצה באקו לב רגיל, כדי לאבחן בוודאות קיום PFO יש אכן לבצע אקו לב דרך הוושט. הבדיקה פשוטה יחסית, אינה כואבת, ואינה כרוכה באישפוז. הסיכון בבדיקה הינו מזערי, ולכן כדאי לבצע את הבדיקה במקרה של קיום ספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, אתה לא צריך
קרדיולוג04/07/2010לעשות TEE עם המצאות מפרצת בין עליתית אלא אם כן אתה עובר בירור למעבר קרישי דם מצד אחד לאחר של הלב וגרם למשל לארוע מוחי.
במידה ועשית בדיקת אקו לב שגרתית המצאות או אי המצאות PFO חסרת משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור ימני עקב יל"ד ריאתיאיבון22/06/2010
שלום רב,
כבת לאמא שצריכה לעבור צינטור בצד ימין, לצורך אבחנה של יתר לחץ דם ריאתי.
שאלתי היא האם צנטור כזה הוא מסוכן ויכול לגרום לשווץ מוחי ? אני חוששת מאוד לאמא.
בבקשה תענו לי בדחיפות.
בת מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיבון
ד''ר טובי רסין22/06/2010צנתור ימני הוא הרחבה למעשה של הצנתור השמאלי.
רוב הצנתורים נעשים לצורך אבחון מחלת לב של העורקים הכליליים המזינים בעיקר את חדר שמאל. בצנתור כזה הקרוי גם ''צנתור שמאלי'' מוחדר צנתר דרך עורק מהיד או מהרגל עד לחדר שמאל והעורקים המזינים את הלב.' במקרים של צנתור כזה אחד הסיבוכים המאד נדירים ( מאד מאד) הוא של אירוע מוחי
במקרים מיוחדים בהם יש צורך לבדוק את המערכת הראתית והחדר הימני המזרים דם לעורק הריאה . היות ולא ניתן להגיע לעורק הריאה וחדר ימין מעורק סיסטמי הגישה בצנתור כזה היא מוריד ( ברוב המקרים וריד במפשעה) צנתור כזה נקרא צנתור ימני. בצנתור ימני הסיכון של אירוע וסקורלי מוחי הוא אפסי (אלא אם כן קיים מום לב מולד שגורם למעבר דם מחדר ימין לחדר שמאל)
כדי להגיע לאבחנה מדויקת של יתר לחץ דם ראתי חייבים לבדוק במקביל גם את חדר שמאל וגם את חדר ימין כולל שלילה של קיום מום לב מולד בו עובר דם מצד לצד. כלומר אימך חייבת לעבור צנתור גם של צד שמאל וגם של צד ימין. למרות זאת הסיכון של אירוע מוחי הוא נמוך ביותר והסיכון לאירוע כזה הוא פחות - 1:1500 כלומר מקרה אחד לאלף חמש מאות צנתורים.
אני בטוח ומשוכנע שאימך תעבור את הצנתור בשלום אני רק מאחל לבשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקגדניאל22/06/2010
שלום, בצעתי אקג כחלק משיגרה לפני כניסה לקרדיולוג. לא היו לי כאבים מיוחדים באותו בוקר פרט לחוסר ברירות בהרגשה הכללית, טיפה חולשה, אח"כ(במהלך היום מעט כאב בחזה). בדיקת רופא הייתה תקינה.
פיענוח האקג:
normal sinus rhythm
possible letf atrial enlargement
nonspecific ST abnormality
Abnormal ECG
אני יודעת כי בכדי לענות צריך לראות את האקג. הרופא ראה וקרא ודיבר עם עוד רופא שהיה אתו בחדר שמא יש משהו שהם מפספסים ואין להם כיוון מאיפה להתחיל.
אני ברוב טיפשותי (כך אני חשה) לא שאלתי האם האקג תקין. כשהלכתי הביתה והשוואתי אותו עם אקג תקין שלי שמתי לב לשינויים ב V1,V4 ו V3(למרות שאין לי טיפת רקע ניתן להבחין בשינויים הם לא מינוריים ככ).
מה עלי לעשות? האם לצאת מתוך נקודת הנחה שהקרדיולוג ראה (למרות שלא השוואה בין האקג הקודם)ואם לא אמר כלום לי אישית זה אומר שזה בסדר? האם העובדה שביצעתי לפני שנה TEE בשל PFO ושם מעבר לדלף נמצא תפקוד תקין של הלב אומר שלא ייתכן שינוי מהותי בשנה הזו?? האם קרשי דם יכולים לגרום למצב כזה? אני נלחצת וזה בטח לא תורם להרגשה
אשמח אם ניתן לתת לי כיוון למרות שאין לך הרבה מידע...
נ.ב שאלתי שאלה תחת הכותרת ארגומטריה. אולי הפעם תוכל לענות לי??
אני מבינה שלא יכולת פעם קודמת סה"כ מבקשת כיוון אם יש...
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר טובי רסין22/06/2010דניאל שלום רב.
מהפניה אני מבין כי ידוע על PFO כלומר פתח במחיצה הבין עליתית לא בהכרח עם דלף דרכו וכי בשל כך יש צורך במעקב קרדיולוגי. פענוח הא.ק.ג. כפי שמתואר בפניה מלמד על שינויים קלים כולל הגדלה קלה ( אם בכלל , הא.ק.ג. אינו בדיקה טובה לגלות ממצא זה) של העליה השמאלית ושינויים לא ספציפיים ( שינויים שלא מלמדים על בעיה מוגדרת ולכן קרויים לא ספציפיים). בנסיבות אלה אני חושב שבהחלט ניתן להגדיר את בדיקת הא.ק.ג. כתקינה.
מעבר לכך והרבה לפני הכל צריך לזכור כי תרשים הא.ק.ג. הוא בדיקת עזר. בדיקת עזר למה? בדיקת עזר המסייעת לרופא בקביעת אבחנה כאשר קיימים תסמינים ( תלונות סוביקטיביות) או סמנים ( ממצאים אוביקטיביים בבדיקת הרופא) המחשידים לבעיה רפואית מסוימת ואז הוא מפנה את המטופל לביצוע בדיקות שיהיו עזר בידו לקביעת האבחנה או דרגת חומרת המחלה.
א.ק.ג. כלשעצמו ללא קיום תסמינים או סמנים לא שווה את הנייר שעליו בוצע. במקרה שלך (לצערי הרב איני יודע אפילו את גילך) להערכתי וכפי שכבר כתבתי הא.ק.ג. לא מלמד על כל בעיה. אין בא.ק.ג. כל אפשרות לזהות או לשלול קיום קרישי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקס ןאספיריןאבי יולדוס17/06/2010
שלום דוקטור
לפני כשלוש שנים עברתי צנטור עם השתלת סטנט מצופה ועוד סטנט רגיל.אחרי 3 חודשים צונטרתי שוב ושמו לי על הסטנט הרגיל סטנט מצופה.מאז אני לוקח כשלוש שנים בנוסף לתרופות אחרות גם אספירין ופלביקס.לפני כמה חודשים הוחלף הלוסק בפמודיטין.
מאחר ולא היתה בעיה כספית אני לוקח פלביקס 3 שנים ומה שהביא אותי לשאול זה שבבדיקת דם שביצעצי לאחרונה היו לי ערכים נמוכים בפריטין ובפה אירון.26 במקום 33.לא דרמטי כלשון הרופא
אבל יטש לברר אם יש איזה דימום פנימי בקבה.לפני שנה עשיתי קולונוסקופיה והיה בסדר.
יכול להיות שפלביקס עם אספירין 3 שנים גרם לבעיה?
להפסיק? זה הפיך? מה דעתך?
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס ואספירין
ד''ר אריאל פינקלשטיין18/06/2010אבי שלום.
באופן עקרוני, רצוי לקחת את השילוב של פלביקס ואספירין תקופה ארוכה ככל האפשר, במידה ומצבך הכלכלי מאפשר זאת. מאידך, כדי לענות על השאלה עד כמה זמן זה רצוי, צריך להכיר את סרט הצנתור שלך, משום שכמו כל דבר בחיים, העניין קשור ביחסי עלות תועלת. המטרה בנטילת פלביקס הינה מניעת האפשרות של היווצרות קריש דם בתוך הסליל התומך, תופעה הקרויה stent thrombosis. מקרים אלו עלולים לקרות בכל סליל תומך בשכיחות של כ- 0.6% בשנה, ושכיחותם הולכת ויורדת עם השנים שחולפות לאחר השתלת הסליל התומך. שכיחות זו גדולה יותר במצבים מסויימים, כמו בהשתלת סלילים תומכים בנקודת פיצול עורקים, או השתלת סליל תומך קטן יותר מן העורק בו הוא מושתל. מאידך, הסכנה בהיארעות קריש דם בתוך הסליל התומך גם היא תלויה במיקומו. סליל תומך בעורק הכלילי השמאלי הראשי למשל, מחייב נטילת פלביקס לכל החיים, משום שהיווצרות קריש דם בתוך הסליל התומך בעורק זה משמעותה כמעט בוודאות מוות, ולעומת זאת סליל תומך בעורק צדדי יותר אינו מחייב נטילה ממושכת של פלביקס. לאור כל האמור, ברוב המצבים אמנם אין צורך בנטילת פלביקס מעבר לתקופה אותה אתה מתאר, אלא אם כן קיימים במצבך חלק מן הדוגמאות שתיארתי, ואת זאת יודע רק הרופא שצנתר אותך, או מי שהסתכל על סרט הצנתור ובחן אותו. וללא קשר, כפי שציינת, אין ממש מה להתרגש מירידת ערכי הברזל והפריטין, אלא מקיום דימום פעיל ומסכן חיים, שגורם לירידה משמעותית בערכי ההמוגלובין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צינטור וירטואלי - האם מתחייב עכשיו צינתור חודרני?ד''ר טובי רסין17/06/2010
שלום
אבי עבר לפני חמש שנים ניתוח מעקפים ועבר לאחרין צינתור וירטואלי התוצאות אז היו:
מעקף LIMA TO LAD – - בגדר תקין
מעקף RIMA TO MARG – בגדר תקין
LT MAIN - פלאק מעורב בחלקו הדיסטלי הגורם להיצרות משמעותית הנמשכת למוצא ה-LAD
LAD - היצרות קשה במוצא, עם הסתדויותבהמשך.
CX - סטנט פטנטי בחלקו המקורב עם מחלה טרשתית דיסטלית לסטנט עם היצרויות בינוניות הנמשכות לתוך חלקו המקורב של ענף מרגינלי גדול המתמלא דיסטלית מהמעקף.
RCA -היצרות קשה במוצא ה-PDA
לפני כשבועיים בוצע צינתור וירטואלי שנית בעקבות חזרה של לחצים לביים
התוצאות:
מעקף LIMA TO LAD – - בגדר תקין
מעקף RIMA TO MARG – אינו מודגם עם חומר ניגוד
עורקים כליליים -: דומיננטיות ימנית
LT MAIN - פלאק מעורב במחציתו הדיסטלית המתמשך לתוך ה-LAD וגורם להיצרות משמעותית במוצא ה-LAD
LAD - היצרות קשה במוצאו, בהמשך הסתדויות דופניות. מתמלא דיסטלית מהמעקף.
CX - סטנט חדיר בחלקו הקריבני של CX . אחריו מחלה טרשתית קשה המתמשכת לתוך ענף M1 גדול..
RCA -טרשת לא חסימתית בחלק הקריבני של RCA. היצרות קשה. חסימה בגובה הביפורקציה המערבת מוצא PDA ו-PLB. ענפים אלה מתמלאים דיסטלית מקולטרלים.
קבענו תור לקרדיולוג, אך עד שהתור יגיע רציתי לשאול: האם מתחייב עכשיו צינתור חודרני? האם ישנו סיכוי בצינתור לפתוח את החסימות החדשות, או שיש צורך בניתוח נוסף?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור וירטואלי
ד''ר אריאל פינקלשטיין17/06/2010דורית שלום.
אני לא מכיר את אביך, ואין לי כל פרטים לגבי מצבו הכללי, אולם לא ברור לי מדוע חולה לאחר ניתוח מעקפים כליליים, עם מחלה טרשתית מורכבת ומוכחת מוצא לנכון לבצע צנתור וירטואלי ולא צנתור "אמיתי". הדיוק בצנתור וירטואלי בחולה לאחר ניתוח מעקפים מוגבלת במידה מסויימת, ולראיה, לא ברור לנו מה עם המעקף העורקי (RIME) לענף מרגינלי. גם לא ברורה חומרת ההיצרות/חסימה בחלקו המרוחק של העורק הכלילי הימני, ולא ברור מה הסיכוי לפתוח אותה, דברים שהיו ברורים לחלוטין בצנתור רגיל. כמות חומר הניגוד בצנתור וירטואלי דומה לזה של צנתור רגיל, כמות הקרינה דומה אף היא, וה"רווח" היחידי במקרה של אביך הינו חסכון הדקירה, והאישפוז למשך פחות מיממה. אני חסיד הצנתור הוירטואלי, אולם בהתוויות הנכונות, ולא אצל חולה לב מורכב יחסית עם מחלה טרשתית מפושטת שהסיכוי שהוא יזקק להתערבות גדול יחסית. ושוב, אני לא מכיר את הסיפור הקליני של אביך, ולכן לא ברורה לי ההתוויה לצנתור בכלל, אמיתי או וירטואלי. אבל אם יש התוויה כזו, אזי אין ספק שכעת רצוי שהוא יעבור צנתור אמיתי, עם נסיון לפתיחה של העורק הכלילי הימני, ואולי גם של הענף המרגינלי/חלקו המקורב של העורק השמאלי העוקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגומטריהדניאל17/06/2010
שלום!
נשלחתי לבצע ארגומטריה לפני שיקום ריאות אני אחרי PE, TIA . המוזיגוטית לפקטור II מטופלת בקומדין עם PFO שהוחלט לא לסגור אותו בשלב זה.
תוצאות הבדיקה כפני שהבנתי תקינות , אין עדות לאיסקמיה במאמץ סב- מקסימלי.
תגובה נורמוטנסיבית למאמץ.
כושר בינוני (אציין מבחן מאמץ לב ריאה מלפני שנה הראה בעיה קרדיווסקולרית עם חשש למחלת כלי דם ראתיים. אני אחרי פנמוטוריקס(לפני כ 3 חודשים) וירידה בדיפוזיה של הריאה ).
אקג במנוחה: קצב סינוס ICRBB.
לאחרונה אני חשה בחולשה כללית קשה לעיתים עד כדי עלפון, כאב בחזה במאמץ (אך לא תמיד). ותחושת דופק איטית, ולא סדירה. בעבר(עד לפני כחצי שנה בתדירות משתנה )היו לי פלפיטציות ונראה כי הן התחלפו לדופק איטי עד שאני לא חשה בו.
האם יש קשר בין זה לבין ההפרעה הקלה בהולכה? האם ייתכן כי בהתקף כפי שאני מתארת קרי, חולשה ודופק איטי האקג היה מראה הפרעה גדולה יותר בהולכה?? והיות והאקג נעשה רק אחרי התחושות לא נראה כלום?
אציין כי אקג מלפני שבוע יצא תקין ללא אותה הפרעה. שכפי שהבנתי נחשבת לקלה ושכיחה. אך האם היא יכולה לרמוז או להעיד על מצב של מצוקה של הלב -חדר ימני? ז"א יתר לחץ דם ראתי?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר אריאל פינקלשטיין17/06/2010דניאל שלום.
אני מרגיש לא נוח לאמר זאת, אבל המקרה שלך נשמע לי מורכב מידי, וזו תהיה חוסר אחריות מצידי לתת לך עצות על סמך האינפורמציה שבידי. אנא, פני עם השאלות שלך לרופא המקצועי המטפל בך, קרדיולוג או רופא ראות וקבלי תשובה ועצה אחראית. איתך הסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח וצינתורדלית16/06/2010
אבי עבר צינתור לפני חודשיים ואני אמורה להתחתן בקרוב. הוא ביקש לעזור לי בארגון החתונה ואני חוששת שהמתח שזה טומן בחובו ישפיע עךיו לרעה. מה אתם חושבים בנושא? האם זה מומלץ או שזה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלית
ד''ר אריאל פינקלשטיין16/06/2010דלית שלום.
אין לי כל ידע יותר משיש לך או לכל אחד אחר, מה עלול לעשות ארוע כזה לזוגיות ביניכם, אולם אין לי ספק שאם בן זוגך מעוניין לעזור לך בארגון הארוע, עלייך לתת לו את האפשרות לעשות כך, משום שדווקא איסור לעזור לך עשוי לגרום לו למתח רב יותר. שיהיה לכם במזל טוב, ועם הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקס לאחר השתלת סטנט עם תרופהשלמה מינזלי16/06/2010
שלום רב
לאחר אוטם בשריר הלב הושתלו בגופי ב-3 צינתורים שונים 4 תומכונים (סטנטים) מהם 2 עם תרופה.
השאלה שלי היא כמה זמן אני צריך לקחת את הפלויקס ביחד עם האספירין בכדי להישמר מהיווצרות קרישי דם או אוטם נוסף במקום בו הושתלו התומכונים (הסטנטים).
האם נטילת פלויקס במשך שנה מספיקה אחת , כפי שמאפשר סל הבריאות , או שאני צריך להמשיך לקחת את הפלויקס ?
האם ידועים מיקרים בהם נסתמים התומכונים משחררי התרופה לאחר הפסקת נטילת הפלויקס במשך שנה?
בברכה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס לאחר השתלת סטנט
ד''ר אריאל פינקלשטיין16/06/2010שלמה שלום.
לאחר השתלת סליל תומך מפריש תרופה, יש ליטול שילוב של פלביקס ואספירין למשך שנה במידה ומדובר בסליל תומך מפריש תרופה. באופן עקרוני, התרופה בסל הבריאות למשך שנה לאחר ההשתלה, ולאחר מכן זה על חשבון המטופל. הסיכוי לפתח קריש דם בתוך הסליל התומך הינה כ- 0.6% בשנה. לאור זאת, הסיכון באי נטילת התרופה לאחר שנה הינו מזערי, ולכן אין צורך לקחת את התרופה מעבר לשנה זו, אלא אם מדובר בהשתלת סליל תומך בעורק ראשי, שמצב נדיר של חסימתו עקב קריש דם מהווה סכנת חיים ממשית. בכל מצב אחר, נטילת התרופה למשך שנה הינה מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהאברהם08/06/2010
האם יכול לממש נסיעה לחול בחודש הבא , האם אין סכנה באבחנה הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאברהם
ד''ר טובי רסין08/06/2010כן בהחלט, במיוחד אם אתה מתכונן לנסיעה שקטה לרגל חופשה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורדוד08/06/2010
שלום
האם בצינתור ניתן לפתוח חסימות של מעל 90 אחוז בעורקי הלב
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר טובי רסין08/06/2010בדיוק בשביל זה קיימים צנתורים.
בצנתור מקובל לפתוח חסימות בכל דרגה שבין הצרות של 50%( הצרויות מתחת 50% לא מצדיקות טיפול על ידי באלון היות וההצרות בדרגה כזו לא מפריעה לזרימת הדם) עד 100%. חסימות של 100% שקיימות כבר תקופה ארוכה של מעל 3 חודשים קשות לפתיחה על ידי באלון וסליל תומך אך הדבר בהחלט אפשרי אם כי סיכויי ההצלחה מעט נמוכים
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)