מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צנתור לאמי בת 83אינסה06/11/2009
שלום רב,
אמי בת 83 ,עברה התקף לב חזק מאוד בשנת 1995, בשנת 1998 עשו לה צינתור. בזמן האחרון היא עברה מספר מיקרו אירועים מוחיים ע"י בדיקת CT ראש.
לפני מספר ימים אשפזו אותה בבית חולים עקב מיקרו התקף לב והרופאים הציעו לה לעשות צינתור.
אז השאלה שלי היא האם יש סכנה בעשיית צינתור בגיל זה והאם כדאי לה לעשות צנתור?
בכבוד רב אינסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסה
ד''ר טובי רסין08/11/2009שתי קבוצות בהן הסיכון בצנתור גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית הן נשים וזקנים. אימך נכללת בשתיהן . העובדה שעברה מס' אירועים מוחיים לפחות על פי בדיקת הסיטי מעלה את הסיכון עוד יותר ואכן הסיכון בצנתור אצלה גבוה מהממוצע אבל אין זה עדין אומר שלא צריך לבצע צנתור.
מאידך אימך עברה אוטם לב גדול לפני כעשר שנים ולאחרונה מספר אוטמים קטנים. כל פגיעה נוספת בשריר הלב ( כל אוטם פוגע בראש ובראשונה בשריר הלב) עלולה להביא אותה לכדי אי ספיקת לב קשה , אי ספיקת לב שלא רק מסכנת את איכות חייה אלא גם את תוחלת חייה. מטרת הצנתור היא לזהות מצבים אלה ולטפל בהם על ידי הרחבה של אזור ההצרות.
אם נשקול את הסיכון מול התועלת הרושם שהצנתור אכן מוצדק. העובדה שהרופאים של אימך המליצו לה על צנתור כגם הם יודעים ללא כל ספק על הסיכונים תומכת בכך מאד.
בתקוה שכל החלטה שתקבלו תהיה הנכונה ( אני על כל פנים ממליץ שתשקלו את הצנתור בחיוב . הסיכון גבוה מהממוצע אך בהחלט מוצדק מול הסיכון של אוטם נוסף)
טובי רסין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צינתוריםיהודית04/11/2009
שלום,
אמי בת 84 . נסעה לטבריה לנופש ושם קבלה התקף לב. עשו לה צינתור רפואי והתקינו לה 2 סטנדים. כשיצאה מחדר הניתוח אמרה שהקשירה במפשעה חזקה כל כך שלא יכולה לנשום וכואב לה וזה לא טוב. לא נעשה דבר ולמחרת אבדה את ההכרה והתברר שהיה לה דימום פנימי חזק מאד והרגל התנפחה פי 5 וההמוגלובין שהיה לה 12.2 ירד ל- 8. נתנו לה 2 מנות דם. למחרת בשבת שוב אבדה את ההכרה והפעם ראיתי על צג המחשב שיש לה דופק 0 ניסו להחיות אותה לאחר שהזריקו לה זריקות ועשו לה קוצב לב חיצוני ושמו לה לפה מכשיר להנשמה ובלון חמצן כיוון שנאמר לי שהלב שלה בעצמו לא פועל. באותה הזדמנות הם שוב עשו לה צינתור על מנת לבדוק אם סתמו לה את העורקים. למחרת ביום ראשון עשו לה נתוח והשתילו לה קוצב לב. (עד היום הם לא מסרו לנו את שם הקוצב והפירמה). הרגל הימנית שבה עשו לה צינתורים התנפחה מהדם יש לה אמטומה ענקית כחולה והיא כמו יציקה ואמי לא יכולה לעמוד עליה וגם הרגל השניה התנפחה אבל רק בכף הרגל. הם ניסו בכח להוליך אותה אבל היא גוררת את רגלים לא מסוגלת לעמוד על רגליה ורק עם ההליכון ובעזרת שתי אחיות שהחזיקו אותה משני הצדדים היא נגררת ואחר דקות ספורות מתעייפת מאד. ביום רביעי אחר הצהרים בית החולים שילח אותה מבלי להנחות לאן ומה לעשות. אמי לפני הארוע הזה היתה עצמאית הלכה ועכשיו היא עם חיתולים ולא מסוגלת לעמוד או ללכת בעצמה ושום דבר. הכנסנו אותה לבית אבות סעודי . בבדיקות שנעשו לה : LDH הרקיע שחקים= 1139 IRON = 46, TRANSFERRIN=168 , HB= 9.8, RBC= 3.41, WBC=13.7.
איך מורידים את רמת LDH? לאיזה רופא לפנות שהיא לא יכולה ללכת והרגל שלה כחולה מלאה בשטפי דם נפוחה מאד כולל כף הרגל.האם יש רופאים שבאים לחולה השוכב בבית אבות סעודי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר טובי רסין04/11/2009הצטערתי לקרוא את השתלשלות האירועים שעברה על אימך במהלך האשפוז. אנסה לענות על שאלותיך.
א. העליה ב-LDH משקפת ככל הנראה את ההמטומה הגדולה שיש לה ברגל. סיבוך של המטומה שכיח בצנתורים במיוחד בצנתור טיפולי שנעשה באופן דחוף בזמן אוטם חריף בשריר הלב ונובע בין היתר עקב הצורך במתן תרופות חזקות לדלול הדם תוך כדי הצנתור ודיקור של עורק גדול ברגל. ברוב המקרים המוחלט ההמטומה נספגת לחלוטין לאחר מספר שבועות ללא כל נזק שאריתי. אני מניח שהעליה ב-LDH שאת מתארת נובעת עקב ספיגת ההמטומה ואין צורך להוריד את ה- LDH . לא להתבלבל בין LDH שהוא אנזים שרמתו בדם עולה בין היתר לאחר דימום פנימי לבין LDL שהוא סוג של קולסטרול אותו יש להוריד כדי להקטין סיכון לאורוע לבבבי נוסף.
ב, לאמך יש אנמיה ככל הנראה על רקע משולב של הדימום הפנימי וחסר ברזל. יש לתקן את המצב על ידי מתן כלכלה עשירה בברזל ואפילו תוספת ברזל . יש כדורים מתאימים ממספר סוגים חלקם טבעיים ויקרים יותר ואחרים ''כימיים'' ונמצאים בסל הבריאות.
ג. לגבי המצב התפקודי הירוד שלה. חלקו נובע ללא כל ספק מהאוטם וסיבוכיו וחלקו מהמצב הכללי שלה. בגיל 84 פגיעה רפואית קלה יחסית גורמת לירידה תפקודית ניכרת אבל זה לא אומר שלא ניתן לשפר אותה וחייבים לנסות. יש רופאים שעושים ביקורי בית גם למוסדות סיעודיים. כדאי שתזמיני רופא שהוא מומחה לרפואה פנימית רצוי בעל ניסיון והכשרה בגריאטריה ( חפשי בדפי זהב) ובמקביל תעדכני את הנהלת בית החולים הסיעודי שאת מזמינה יעוץ חיצוני. הם לא חייבים לשמוע לעצותיו אבל חייבים להאזין לו . ברוב המקרים תגלי שהם משתפים פעולה וישמחו לייעוץ. לאימך יש זכות מלאה להזמין יועץ חיצוני.
בתקוה שתשתפר במהרה
טובי רסין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לאחר אוטם וצינטור
אורי18/06/2010בתאריך 1.6.10 עברתי אוטם ובאותו יום עברתי צינטור
ואני אמור לעבור בעוד כשלושה שבועות צינטור נוסף של סתימה כ 90% בעורק אחר
התחלתי לעשות הליכה כל יום ללא מאמץ מיוחד כחצי שעה כל ערב האם זה בסדר או כדאי לעשות יותר זמן או פחות זמן
אני לוקח כל בוקר 4 כדורים ובערב כדור אחד
תודה על המדור היפה שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורי
ד''ר אריאל פינקלשטיין21/06/2010אורי שלום.
לפי מה שאתה מתאר, הייתי ממתין עם הפעילות הגופנית עד לאחר פתיחת העורק השני, ורק לאחר מכן ממשיך בחיים רגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לאחר אוטם וצינטור
אורי18/06/2010בתאריך 1.6.10 עברתי אוטם ובאותו יום עברתי צינטור
ואני אמור לעבור בעוד כשלושה שבועות צינטור נוסף של סתימה כ 90% בעורק אחר
התחלתי לעשות הליכה כל יום ללא מאמץ מיוחד כחצי שעה כל ערב האם זה בסדר או כדאי לעשות יותר זמן או פחות זמן
אני לוקח כל בוקר 4 כדורים ובערב כדור אחד
תודה על המדור היפה שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לחולה כליות-לד"ר אוריאלדנה02/11/2009
שלום ד"ר אוריאל,
אני נואש,אבי בן 73 ואושפז במהלך סוף השבוע עקב לחצים בחזה.
בעברו חולה כליות פרה דיאלזה וסובל מאי ספיקת לב.
אני מחפש גורם להתייעץ עימו אם לצנתר תוכל להמליץ לי בבקשה.
אשמח .
תודות.
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד''ר אוריאל
ד''ר טובי רסין03/11/2009בחולה במצב פרהדיאליטי צנתור כלילי וירטואלי או פולשני בסיכון גבוה מאד שיגמר בטיפולי המודיאליזה כרונית על כל המשתמע מכך.
אתה מתאר שאביך סובל מאד מכאבי חזה אך לא מציין האם יש הוכחה אוביקטיבית למקור הכאב ודרגת האיסכמיה במילים אחרות האם יש תשובת מיפוי טליום או אקו דובוטמין המלמדת על האיזור האיסכמי גודלו וכו.
אם האזור האיסכמי מזערי ולא מסכן את חייו יש לעשות כל מאמץ להמנע מהצנתור. כלומר אופטימיזציה של טיפול תרופתי. מאידך אם האזור האיסכמי משמעותי ומלווה כאמור בתסמיני וסמני אי ספיקת לב לא ניתן להמנע מצנתור. יש להערך לכך מראש על ידי אשפוז של יום לפני הצנתור לצורך הכנה כליתית ומעקב לעוד יומיים לאחר הצנתור היות והפגיעה הכליתית מחומר ניגוד מפיעה לאחר 48-72 שעות מהצנתור.
חשוב כמובן לבצע את הצנתור בצורה שקולה עם מינימום חשיפה לחומר ניגוד ולבחור את חומר הניגוד האופטימלי.
אני כמובן ממליץ על ביצוע הצנתור במרכז הרפואי תל אביב אבל אני משוכנע שבכל מרכז רפואי תקבל את הטיפל האופטימלי. אנא ציין באיזה אזור בארץ אביך מתגורר או באיזה מרכז רפואי אתה מעוניין ואני אפנה אותך למצנתר שלדעתי הכי מתאים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רסין תוצאות מיפוי לב
דנה11/11/2009שלום ד"ר רסין,
תודה מקרב לב התייחסותך לנושא.
מצ"ב כקובץ תוצאות המיפוי בהמשך להתייחסותך לצינתור חולה כליות .
אודה מקרב לב על התייחסות חוזרת לאור ממצאי המיפוי שחסרו לך .
אנו חוששים מאוד מצינתור לאור מצבו .
תודה אדוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי לחולה כליות -קריא
דנה11/11/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב אנוריגלית25/10/2009
אבי עבר צינטור ולאחר שלושה ימים נכנס למצב אנורי מה זאת אומרת אנורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר טובי רסין25/10/2009אנאורי הכוונה לכל מצב שבו החולה לא מפריש שתן או כמות השתן היא קטנה ביותר באופן המעיד על אי ספיקת כליות.
במהלך צנתור לב כלילי נעשה שימוש בחומר נגידו רנטגני. חומר זה המבוסס על יוד ( לא יוד רדיואקטיבי) עלול לגרום לאי ספיקת כליות בעיקר בחולים עם מחלת כליה קיימת או חולי סוכרת. הפגיעה בכליות מגיעה לשיא לאחר יומיים עד שלושה.
על פי התיאור הקצר שלך אני מניח זה מה שקרה לאביך. מדובר בבעיה קשה שחס וחלילה עלולה לא להתשפר ולגרום לצורך בטיפולי דיאליזה.
בתקווה שאני טועה ומצבו ישתפר
טובי רסין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
ד''ר אריאל פינקלשטיין26/10/2009אנוריה הינה מצב של חוסר מתן שתן, הנגרם בד"כ על רקע של אי ספיקת כליות חריפה. במקרה של אביך, הסיבה קרוב לוודאי הינה אי ספיקת כליות על רקע של הרעלת חומר הניגוד שניתן לו במהלך הצנתור. בחלק מן המקרים מצב זה הינו הפיך, אולם בחלק לא קטן המצב אינו הפיך, וגורם לאי ספיקת כליות קשה ולעיתים אף לצורך בדיאליזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להוסיף דבר מהgsbv09/10/2009
בהמשך לשאלתי ובנושא המים בריאות, שכחתי לציין שהרופאה כתבה מכתב לקרדיולוג, ובו ציינה שהיה גם גוש ורידי צווארי קל. מה זה אמור להביע? תודה שוב על תשובתך עדנה וכמובן על המחמאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדנה
ד''ר טובי רסין11/10/2009גודש ורידי צווארי הוא ממצא בבדיקה גופנית המלמד על ''עודף נוזלים'' או לחץ ורידי גבוה. שוב יכולות להיות לו הרבה סיבות . בדיקת אקו לב אמורה כפי שציינתי קודם ללמד יותר על הסיבות לו ואם אכן יש בעיה של לחץ גבוה במערכת הורידית.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור נכבדgsbv09/10/2009
אני מוכרחה לצין שתשובתך קצת עודדה אותי, אך לדאבוני אני עדיין לא מרגישה טוב, והתווספו לי עוד מספר דברים קטנים כמו קוצר נשימה משמעותי, הייתיאצל הרופאה והצטברו לי מיים בריאות ב-2/3 של הראות , וקיבלתי 100 מ,ג פוסיד ועכשיו אני מרגישה טיפה טיפה יותר טוב, האם זו תוצאה של אולי בעיה לבבית. ?
ודבר שני שאני מאוד מודה לך על המחמאה שהחמאת לי שאני נחשבת עדיין לצעירה, אבל האמת שאני מרגישה באמת צעירה ברוחי ובנפשי, ושוב תודה לך באמת על התשובה, אבל בבקשה תואיל לענות לי גם על שאלתי הראשונה ששאלתי בנושא המים בריאות, מהי יכולה להיות הסיבה להצטברות מים בריאות, ואכן זו לא פעם ראשונה בכלל.... תרתי משמע
תודה שוב וחג שמח ושנה בריאה וטובה. עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדנה
ד''ר טובי רסין11/10/2009מיים בריאות יכולים לנבוע ממספר גורמים. בעיות בלב יכולות גם הן לגרום למים בריאות. על סמך המידע שנתת לי בשאלה הקודמת לא סביר להניח שהלב הוא הסיבה למים בריאות במקרה שלך אבל אני זקוק למידע נוסף כדי לודא שאכן הסיבה לא לבבית. ציינת כי בצנתור העורקים היו תקינים אך לא ציינת אם עברת בדיקות אחרות של הלב כמו אקו לב ומה היו ממצאי הבדיקה. כמו כן לא ידוע לי אם את סובלת מבעיות רפואיות אחרות.
בכל מקרה ובכדי לפשט את העינינים את מוזמנת לשלוח אלי את סיכומי הבדיקות ( בדיקות דם אחרונות, דו''ח צנתור וממצאי בדיקות האקו לב שאני מקווה שעברת) שעברת לפקס 036974673 עבור ד''ר רסין ואני אחזור אליך טלפונית ( צרפי מס' טלפון או ד''א ) או דרך האתר לבחירתך.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור תקין וכאבים בחזה מתמשכיםgsbv05/10/2009
חג שמח דוקטור, אני בת 59 ,הופניתי על ידי הרופאה לבית החולים בגלל שינויים בא.ק.ג, כלומר שינוי מא.ק.ג. קודם, הוחלט לבצע c/t/ של הלב, ושם נראו פגמים וחסימה של מעל 50% , לאחר מכן כמובן הופניתי לצינטור, אך בצינטור האבחנתי לא נראו כלל אותם שינויים שנראו בc/t , שאלתי הראשונה איך יתכן דבר שכזה, שבצילום אחד רואים דבר אחד ובצינטור לא נראה שום דבר שדומה לזה בכלל? ולמרות כל הבדיקות הכאבים בחזה נמשכים כלומר לא בדיוק כאבים אלא צריבה שמתחילה בקדמת בית החזה, ועוברת לשתי הידיים וממש מרגישה נימול חזק, קוצר נשימה, ולחצים , ? האם יתכן שלא ראו דבר מה בצינטור.? וקיבלתי לנסיון טיפולי את הכדור מונוניט 20 מ"ג וזה אכן מאוד עוזר לי להרגעת המצב? האם זו תופעה של בעיה לבבית לדעתך? אודה לך אם תענה לי במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדנה
ד''ר טובי רסין08/10/2009עדנה היקרה. את אחת מיני רבות ולא סתם אני כותב בלשון נקבה. ישנה תס' שכיחה דווקא בקרב נשים צעירות בנות גילך המתאפיינת בתעוקת חזה ( תעוקת חזה- כלומר תסמינים של כאבי חזה במאמץ החולפים במנוחה או בתגובה למונוניט) בנוכחות עורקים כליליים תקינים בצנתור. התס' קרויה ''תסמונת X '' ה- X משקף את הנטייה הנשית. ככל הנראה נגרמת עקב הצרויות בעורקים הקטנים של הלב אלה שלא ניתן לראות אותם בצנתור. הפרוגנוזה ( הצפי לעתיד) מצוינת. הטיפול תרופתי.
לענין שאלתך על הפער בין בדיקת CT כלומר צנתור וירטואלי לצנתור רגיל . מדובר שוב בבעיה שכיחה. הצנתור הוירטואלי מדויק אך לא כמו הצנתור הרגיל ויתכן פער מסוים בתוצאות. הפער הוא תמיד לחומרה כלומר מצב של הצרות בצנתור וריטואלי יתכן ויתגלה כממצא תקין בצנתור רגיל , כמו אצלך. ההפך שהצנתור הוירטואלי יהיה תקין אך תהייה מחלה משמעותית בצנתור רגיל מאד לא שכיח. בכל מקרה מה שקובע הוא הצנתור הרגיל , הפולשני.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת מצב בעתיד מאוטםחנן03/10/2009
שלום ד"ר.
עברתי אוטם לפני מספר חודשים ונשארתי עם צלקת קטנה בשריר הלב.
היום חזרתי לאותה עבודה כמו לפני האוטם.
האם לדעתך עקב האוטם והצלקת הקטנה יכולה להיות החמרה במצב בריאותי בעתיד וזה יגביל אותי בעתיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנדלר
ד''ר טובי רסין04/10/2009התשובה תלויה קודם כל בך.
אוטם, כלומר נמק של חלק משריר הלב גורם לפגיעה בלתי הפיכה בתפקוד הלב. היות והלב כמו גם רקמות רבות בגופינו מתפקד ברזרבה עצומה ( יש לנו שתי כליות אבל יכולים לחיות חיים טובים רק עם אחת וכו לגבי הכבד, לבלב וכו) ולכן אם מדובר באוטם קטן סביר להניח שתפקוד הלב שנותר יספיק לך לחיים מלאים ללא הגבלות משמעותיות ( אולי לא תוכל לטפס על האוורסט אבל בהחלט תוכל לעשות אותם דברים שעשית עד עכשיו). אז למה התשובה תלויה רק בכך? מכיוון שהגורמים לאוטם, כלומר אותם תהליכים פתולוגיים שגרמו לאוטם לא נעלמו ואם לא תבצע שינוי בהרגלי חייך אתה בהחלט עלול לסבול מאוטם נוסף שיגרום פגיעה נוספת בתפקוד הלב ואיתה הגבלה משמעותית.
לאיזה שינוי הכוונה? תלוי בגורמי הסיכון מהם סבלת בעבר. עישון, יתר לחץ דם , סוכרת ושומני דם גבוהים כולם מחייבים גישה טיפולית אקטיבית כלומר הפסקת עישון. אכילה נכונה ונטילת תרופות. ישנם גורמי סיכון שלא ניתן לשנותם כמו רקע גנטי אבל גם כאן ניתן להתערב ועל ידי איזון גורמים אחרים להשפיע בעקיפין על הסיכון המשפחתי למשל ברמות LDL ( הקולסטרול הרע) הרמה התקינה היא עד 130 מ''ג אחוז. באדם עם גורמי סיכון משפחתי רצוי להוריד את הרמה ( על ידי תרופות ( מתחת ל-100 מ''ג אחוז ואפילו מתחת ל-70. וכו.
העובדה שחזרת לעבודה מלמדת על רצון עז להיות בריא ולתפקד באופן מלא. זו כבר התחלה מצוינת ( במחקרים שונים נמצא שחולים שחזרו לעבודה לאחר אוטם השתקמו טוב בהרבה מאלה שלא חזרו והגדירו עצמם נכים.)
בכל מקרה אתה חייב להמשיך לקחת תרופות כמו אספירין, תרופות להורדת שומני הדם. וכו הכל בהתאם להמלצת הרופא המטפל וגורמי הסיכון והכי חשוב לבצע פעילות גופנית ארובית לפחות שלוש פעמים בשבוע לפחות חצי שעה כל פעם.
בהצלחה ( בטוח שתצליח)
טובי רסין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדלר
ד''ר אריאל פינקלשטיין05/10/2009מר נדלר שלום.
לא נראה שיש נזק משמעותי לשריר הלב מן התיאור שלך, ולא נראה שנזק זה אמור להשפיע בצורה כלשהיא על איכות חייך או תוחלת חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות אחרי צינטורשירלי29/09/2009
אחי כבן 57 סובל מלחצ דם גבוה עבר צינטור לפני כשבוע ובמהלך הצינטור פתחו לו סתימה אחת
לפני הגעתו לבית החולים סבל מכאב בחזה ובחילות, היום כשבוע לאחר הצינטור עדיין יש לו בחילות, האם זה אופייני לאחר צינטור? האם יתכן שזה נובע מהכדורים שהוא לוקח בעקבות הסטנד. גם המינון והכדורים ללחץ הדם שונו בעקבות הצינטור, והוא הפסיק לעשן, רופאת המשפחה טוענת שהבחילות הם בעקבות לחת הדם הגבוה? תודה מראש על תגובתך רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לשאלה
נוני19/10/2009רק בנוגע לאישה בת 63. בחילות עזות במהלך כל היום וגם בלילה. האם יש קשר לצינתור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוני
ד''ר אריאל פינקלשטיין19/10/2009באופן עקרוני, מאד יתכן שאין כל קשר, אולם חלק מן החולים מפתחים רגישות לחומר הניגוד, אשר מתבטאת בבחילה והקאה חוזרת. בד"כ חולף מעצמו, ולא מצריך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרויטל
ד''ר אריאל פינקלשטיין19/10/2009רויטל שלום.
באופן עקרוני, בחילות הינן סימפטום מאד לא ספציפי, היכול לנבוע מסיבות רבות ומגוונות. ללא ספק אחת הסיבות השכיחות לבחילה הינה נטילת תרופות, ואת זה יש לבדוק. באופן לא שכיח, מפתחים אנשים מסויימים רגישות יתר לחומר הניגוד הנמצא בשימוש במהלך הצנתור, והרגישות יכולה להתבטא בבחילה והקאה, או בפריחה. שתי האפשרויות סבירות, ושתיהן אינן מסוכנות וניתנות לטיפול בקלות. יש צורך ליידע את הרופא המצנתר ולקבל את הטיפול ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם לאחר צינתוריעקב24/09/2009
אמי ע"ה עברה צינתור אבחנתי לאחר מיחושים בחזה ולאחר אבחון בעיה בריאות.
הצינתור הוכיח שישנו חור בלב בין הצד הימני לשמאלי.
הרופא המצנתר לא ידע להסביר את התופעה הנדירה בגילה. ביקש לערוך אקו פנימי בתוך יומיים.
למחרת שבקה חיים לאחר 2 התקפי קרישי דם בלב. בבדיקות שנעשו תוך כדי ההתקפה התגלו הרבה קרישי דם הנעים מאיזור המותניים או הרגל.
אותו מצנתר (בכיר מאוד) ניסה להסביר שככל הנראה קרישי הדם הם אלו שפצעו וגרמו לחור בלב,
בטפסים שקדמו לצינתור נרשם כי קרישות הדם : תקין (הנוסח המדוייק אינו לפניי)ע"כ לא קבלה מדללי דם מאסיביים.
3 שאלות:
א. היתכן כי קריש דם הוא שגרם לחור בלב?
ב. היתכן כי עצם הצינתור והתרופות הנלוות הם שגרמו לקרישי הדם?
או לחלופין, האם המצנתר היה צריך לבדוק את סיכון המצאות או הווצרות הקרישות בדם?
ג. קרישי דם יכולים להווצר בתוך פרק זמן כ"כ קצר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט חשוב
יעקב24/09/2009בצנתור נמצא כי העורקים פתוחים לחלוטין ואין כל סתימה או הפרעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעקב
ד''ר טובי רסין24/09/2009אתה מציג בעיה רפואית מאד מורכבת ומספק מעט מאד מידע. למשל אינך מציין היכן היה החור בליבה של אמך האם בין העליות או בין החדרים ( יש חשיבות לדבר). כדי לא לפטור אותך בכלום אנסה לנחש מעט ואקווה שאענה על שאלותיך.
במהלך החיים העובריים קיים פתח בין העליה השמאלית לימנית הקוי פורמן אובאלה . מיד לאחר הלידה פתח זה אמור להסגר אך בחלק קטן מאד נותר פתוח. חור כה כשהוא פתוח עלול לגרום בעיות בשני מישורים.
א. אם הוא גדול מאד עלול לגרום לאי ספיקת לב. נדיר. מתגלה מגיל צעיר (ילדות)ומטופל במידי או על ידי ניתוח לב פתוח לסגירת הפתח או בצנתור.
ב. אם קטן לא מתגלה בדרך כלל עד גיל זקנה ואז מתגלה באקראי לאחר אירועים מוחיים או אירועים של תסחיפי קרישי דם. התסחיפים נוצרים בצד הורידי. אלמלא החור לא היו מתגלים היות והיו מסוננים על ידי הריאות. בגלל החור יתכן מעבר שלהם מימין ( הצד הורידי ) לשמאל ( הצד העורקי) ואז הם עלולים להסחף ( מכאן השם תסחיפים) לעורקים לחסום אותם ולגרום נזק קשה ואף מוות.
להערכתי זה מה שאכן קרה לאימך. לשאלותיך
א. בדרך כלל קרישי דם לא גורמים לחורים בלבד במיוחד לא אם העורקים של הלב תקינים.
ב. צנתור יכול לגרום לקרישי דם . נדיר אך קורה.
לפני כל צנתור נבדקת קרישתיות הדם (נבדקת האפשרות של דם דליל מידי לא נטיה לקרישתיות יתר)
ג. קריש דם יכוליחם להיווצר מאד מהר תוך דקות.
אם יש שאלות נוספות או עדין לא ברור לך משהו אנא חדד שאלותיך וספק מעט יותר מידע כמו היכן היה החור. והיכן היו קרישי הדם האם בעורקים או בורידים.
טובי רסין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור לבת 80אני23/09/2009
שלום רב,
סבתא שלי בת 80 מועמדת לצנתור לב בגלל לחצים בחזה, למרות מיפוי לב תקין. קראתי שישנו גם צינתור וירטואלי. האם זהו אותו צינתור והוא מאבחן בדיוק אותו דבר כמו פולשני או יכול לפספס ? מה הבדל ביניהם חוץ מזה שוירטואלי לא פולשני?
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מומחה, לא רופא, אבל קצת מבין...
רן23/09/2009שלום,
צינתור וירטואלי (CT לב) אידיאלי למי שצינתור יכול לסכן אותו מאיזשהיא סיבה, וכן כשהחשד לחסימה של עורק כלילי נמוך ביותר. החיסרון הוא שאם יש חסימה, יכול להיות שיידרש צינתור טיפולי, בעוד שבצינתור רגיל משלבים את השניים (איבחוני+טיפולי). לעומת זאת (לא סביר לפי התאור שלך), לפעמים צינתור טיפולי בלתי-אפשרי (לדוגמא, חסימה של עורק שמאלי ראשי) ואז את "מדלגת" על הצינתור והולכת ישר לניתוח מעקפים. בוודאי שאינני יודע דבר לגבי סבתך, או לחלופין מוסמך לקבוע משהו, אך הייתי אומר לך בפשטות: "לכי על זה". אין לך מה להפסיד. תמיד יהיה אפשר לעשות גם צינתור רגיל.
לפני מספר שנים יעצתי לקרוב משפחה לעשות זאת, לאחר שקראתי קצת של הנושא, היות והיתה סכנה מוגברת לצינתור בגלל משקעים של קרישי דם בעורקים והמצנתרים די הסתייגו מלעשות צינתור, וזאת כאשר אף רופא של קופ"ח חולים אן רופא בי"ח יעץ לו לעשות זאת (אולי בגלל שאז היה הדבר כרוך בשתשלום, ואסור להם להציע בדיקה בתשלום, או בגלל שעדיין לא העריכו את הבדיקה נכון). בסיכום של דבר, זה השתלם מאוד, למרות החשדנות של הכירוגים של הלב לבדיקה הזאת (אחד מהם, מאוד ידוע, אף התעקש על צינתור אבחוני רגיל לפני ביצוע ניתוח מעקפים, אך בסוף ירד מהעניין בגלל הסיכון המוגבר). ככל הידוע לי, היום הבדיקה נמצאת בסל הבריאות אם יש המלצת מומחה, אך אני לא לגמרי בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לענות של שאלותייך
רן23/09/2009צינתור וירטואלי אינו אמין באותה מידה כמו צינתור רגיל, אך מאוד קרוב באמינותו. בדרך כלל אינו מפספס חסימה, אלא דוקא מעצים את החסימה מעבר למה שהיא באמת. אך בשנים האחרונות עלה הדיוק, כאשר המכשירים הינם יותר ויותר "רב-פרוסתיים", מה שמקטין את השגיאה הנובעת מתנועתיותו של הלב (לכן בחרי במקום בו משתשמשים במכשיר מתקדם, 64 פרוסות ומעלה, ורדיולוגים ברמה גבוהה). כמו כן, כאשר כל העורקים מסוידים במידה רבה, הפיענוח קשה, ולכן הרדיולוגים לא ימליצו לעשות בדיקה זו למי שיש לו הסתיידות עורקים מתקדמת מזה שנים רבות. אבל כל אלה לא ממש רלוונטיים להחלטותייך. שהרי אם סבתך אינה מתאימה לבדיקה, או שהיא עלולה לסכן אותה (יש סיכון קטן ביותר), הם יימנעו מלעשותה.
מצנתרים פעמים רבות מסתייגים מהבדיקה ומאמינותה. לעניות דעתי (ואני מוכן לקבל שהיא ענייה משהו), לפעמים הם לא ממש עניניים אלא גישתם נובעת מ"קינאת סופרים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור וירטואלי
ד''ר טובי רסין24/09/2009צנתור וירטואלי היא בדיקת CT של עורקי הלב. הבדיקה מחייבת הזרקת חומר ניגוד וקרינה אך אינה פולשנית. נעשיית בעיקר כאשר יש סבירות נמוכה למחלת לב כלילית היות ואינה מאפשרת טיפול מידי ובכך נבדלת מצנתור רגיל פולשני שגם הוא מחייב קרינה והזרקת חומר ניגוד. הבדיקה מיועדת לאוטם מקרים בהם הסבירות למחלת לב נמוכה אך מחייבת לשלול אותה למשל לפני ניתוח להחלפת מסתם כאשר צריך לדעת מה מצב העורקים בחולים צעירים יחסית.
הבדיקה עלולה להיות לא אמינה היות והסתיידויות בדופן העורק ''מסתירות'' את חלל העורק.בגיל 80 ממצא של הסתיידויות שכיח מאד כך גם בחולים עם בעיות רפואיות אחרות כמו אי ספיקת כליות וכו.
אין לי מספיק פרטים על סבתך כך שאיני יכול לייעץ לך יותר מכך. אם המיפוי תקין ובוצע בדרך טובה ואמינה סביר להניח שלא יהיו לסבתך הצרויות בעורקים ובמקרה כזה יש לשקול אכן צנתור ורטואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה ועוד שאלה
אני24/09/2009למרות המיפוי תקין יש לה לחצים בחזה שהתגברו בזמן אחרון במהרה - בהליכה קלה ופעולות בית מאוד קלות מתחילה לחוש לחץ.
איזו עוד בדיקה היתה ממליץ לעבור על מנת למצוא שורש הבעיה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב
רן29/09/2009ייתכן וכדאי לה לעבור אקו לב. הקרדיולוג שלה לא הפנה אותה? מקווה שאחד הרופאים כאן יענה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילי
ד''ר אריאל פינקלשטיין30/09/2009צנתור לב וירטואלי הוא בעצם CT של הלב. דרגת הדיוק קשורה בחולה עצמו (אם הוא שמן או עם קצב לב מהיר הבדיקה אינה מדוייקת). במקרה של חולים זקנים, סביר להניח שיש הרבה הסתיידות בעורקים, ולכן הבדיקה אינה מומלצת בחולים אלו. לא ברור לי מדוע סבתך מועמדת לצנתור למרות מיפוי לב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לב לחולה מורכב וקשישרן22/09/2009
שלום,
אבי בן 85, מועמד לצינתור. בעברו, אנגינה פקטוריס מזה כ-27 שנים, ניתוח מעקפים (4, כולל ל-LEFT MAIN) וכן שני צינתורים מהעשור האחרון בערך בהם הושתלו סה"כ 4 או 5 סטנטים. עקב איבוד דם מהרקטום ובשתן בשבועות האחרונים (המוגלובין ירד ל-9) עבר ככל הנראה ארועי לב קלים שהתבטאו בקשיי נשימה קשים, מחושים קלים/בינוניים בחזה, וכן באנזימים גבוהים בדם. לאחר קבלת מנות דם ההמוגלובין עלה ל-10.5 ומצבו התייצב. במיפוי לב שבוצע המהלך האישפוז האחרון "הודגמה פרפוזיה מיוקרדיאלית לא תקינה במידה בינונית עם איסכמיה שארית קלה באיזור אינפריורי ואינפרו-אפיקלי". כמו כן, במיפוי לב לפני כ-4 שנים, שבוצע לפני הצינתור הקודם, לא הובחנה צלקת, ואילו במיפוי הנוכחי הובחנה צלקת בינונית.
שאלותי: 1) היות ומצבו של אבי התייצב, האם במצב זה יש הצדקה לצינתור כאשר מדובר באיסכמיה קלה בלבד, שהשפעתה הופיעה רק באיבוד רב של דם?
2) האם לגיל החולה יש משמעות כאשר לוקחים בחשבון את הסיכונים שבצינתור?
3) האם ציון הצלקת במיפוי כעת בהשוואה לחוסר הציון שלה לפני 4 שנים משמעותו כי אבי עבר ארוע לב חמור ב-4 השנים האחרונות (אם לא בחודש האחרון, מה שיותר סביר)? והאם לנתון זה יש משמעות בהחלטה אם לצנתר או לא?
בתודה
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן
ד''ר אריאל פינקלשטיין22/09/2009רן שלום.
1. היות ומצבו של אביך התייצב, ומדובר בצלקת עם איסכמיה שארית קלה בלבד, בחולה בגיל מבוגר עם כל המשמעות הכרוכה בכך, לא נראה לי שיש הצדקה לצנתרו.
2. לגיל יש השפעה מבחינת הסיכוי לפגיעה כלייתית, מבחינת מורכבות הפעולה בעורקים מסויידים וקשים יותר לטיפול, ומבחינת זמן ההתאוששות. את כל זאת יש לקחת בחשבון בתהליך קבלת ההחלטות.
3. ציון הצלקת במפוי אכן מרמז שאביך חווה אוטם בשריר הלב בזמן כלשהוא בין המיפוי הקודם לנוכחי. כפי שכבר ציינתי, במידה והאיסכמיה השארית קלה בלבד, אין באמת כל טעם לצנתרו.
4. מעבר לכל, לא כל כך אחראי לתת ייעוץ רפואי מעמיק בחולה כה מורכב דרך האינטרנט ללא היכרות עמוקה עם החולה. לשם כך יש לו (אני מקווה) קרדיולוג בקהילה המטפל בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רן22/09/2009לד"ר פינקלשטיין שלום,
תודה מקרב לב על התשובה המפורטת!
כמובן שהכוונה היתה לקבל חוות דעת נוספת, בלתי תלויה, ולא להסתמך רק על תשובתך.
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום האוטם בעורקדוד17/09/2009
שלום
אוטם בסביבות 90 אחוז שמיקומו בקצה העורק חיב להיפתח אם ההרגשה הכללית טובה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר אריאל פינקלשטיין19/09/2009דוד שלום.
לא ברורה לי השאלה, אולם אם הבנתי אותה נכון, אלו פרטים שיש לך לאחר הצנתור, ולצורך תשובה יש צורך לראות את סרט הצנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות נלוות לאחר צינתורד'אור12/09/2009
שלום רב! אבי עבר צינתור עם השתלת סטנט לפני כעשרה ימים. (70% חסימה בעורק ימין)
לאחר שניסו כמה פעמים דרך הזרוע ללא הצלחה הוא צונתר דרך המפשעה. כעת הוא סובל מכאבים עזים בזרועו בזמן שכיבה ללא כל תופעות נוספות פרט לכאבים. בנוסף הופעה של המטומה באיזור המפשעה
האם יש צורך בפניה לסיוע רפואי או שמדובר בתופעות מקובלות וחולפות מאליהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמואל
ד''ר אריאל פינקלשטיין13/09/2009שמואל שלום.
לא בדקתי את ידו ולא את מפשעתו של אביך, אולם אלו בהחלט תופעות שכיחות ומקובלות שרובן חולפות מאליהן. במידה וזה לא עובר או מחמיר, יש לפנות לטיפול רפואי. במידה של ספק, הייתי פונה לרופא המצנתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמואל
ד''ר אריאל פינקלשטיין19/09/2009שמואל שלום.
במקרה אותו אתה מתאר, יש צורך לפנות לרופא אשר צנתר את אביך, ולהראות לו את הזרוע ואת המפשעה לבדיקה. אין כל אפשרות לתת חוות דעת בצורה אחראית ללא בדיקה של החולה על ידי הרופא המצנתר. זה אגב חלק מתפקידו, כך שאין כל סיבה להרגיש שלא בנוח לפנות אליו לצורך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה בחזהמשה06/09/2009
שלום רב,
לפני כחודש עברתי התקף לב, הוכנסו לי שני סטנטים לעורק הימני.בימים האחרונים אני חש { רק בזמן נשימה עמוקה }מעין דקירה באיזור הלב. דקירה זו אינה מורגשת בשום מצב אחר. אני מרגיש טוב, ועושה פעילות הליכה ברגל מידי יום. מה פשר הדקירה, ומה עלי לעשות? תודה, משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר אריאל פינקלשטיין06/09/2009משה שלום.
בעיקרון, הכאב אותו אתה מתאר לא נשמע ככאב ממקור לבבי, אולם אין לשלול זאת על הסף. לבירור נוסף יש עלייך לפנות לקרדיולוג המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)