מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח מעקפים - אלטרנטיבותרונן18/07/2009
שלום רב,
אני כבן 60 , אינני סובל מעודף משקל, לאחר צנתור שלא צלח יפה , גילו לי 5 עורקים סתומים,
אני מחפש להימנע בכל מצב מניתוח מעקפים, מהן האלטרנטיבות מולן אני עומד?
יכול להיות שעדיף להשלים עם התקף לב מאשר מחלה יותר חמורה שיכולה לבוא בעתיד,
אשמח לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציות לניתוח מעקפים
ד''ר טובי רסין19/07/2009ניתוח מעקפים הוא הטיפול הטוב ביותר במקרים של מחלה כלילית טרשתית מפושטת (חמישה עורקים סתומים??). מאידך לא בהכרח יש לניתוח יתרון השרדותי. ההחלטה האם יש חלופה אחרת לניתוח תלויה במיקום ההצרויות בעורקי הלב ומצבו התפקודי של הלב(האם היו אוטמים בעבר). את כל אלה לא פרטת בפנייתך. כדי לענות לך באופן מדויק יותר אני זקוק ליותר פרטים. אתה מוזמן לשלוח את דו''ח הצנתור לפקס 036974673 ואשמח לענות לך ביתר פרוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא בת 84דורית14/07/2009
אמי בת ה- 84 קיבלה הודעה דחופה על כך שהיא צריכה לעבור צינתור ביום שלישי הקרוב (21/07/09) האם נהוג לבצע צינתורים בגיל כזה? האם אין סכנה גדולה לעורקים דקים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית
ד''ר אריאל פינקלשטיין16/07/2009דורית שלום.
צנתור בגיל 84 בהחלט אינו דבר חריג, אולם ללא ספק נושא בחובו סיכון גדול יותר מאשר צנתור באדם צעיר. לאור זאת, יש לשקול היטב את הצורך בצנתור באמך, ולשם כך הייתי משוחח עם הקרדיולוג בהמליץ על הצנתור כדי לקבל הבהרות על הצורך בצנתור. במידה ואינך משוכנעת ומעוניינת לשמוע את דעתי, את יכולה להעביר אלי את החומר הרלוונטי ואני אומר לך את דעתי. במידה ואת מעוניינת נא התקשרי אלי. (052-4266855). למותר לציין שאין הדבר כרוך בתשלום כלשהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוות מצינתוראורנה13/07/2009
שלום וברכה
אבי נפטר במהלך צינתור ובבית חולים בו נעשה הצינתור טוענים כי הוא היה רגיש לחומר היוד,באתר שלכם נאמר כי ישנה בדיקה לאבחון הרגישות. שאלתי היא האם בדיקה זאת מבוצעת לפני צינתור ואם לא אז למה בכלל לוקחים סיכון שכזה שאדם עלול אפילו למות מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנה
ד''ר אריאל פינקלשטיין14/07/2009אורנה שלום.
לא נהוג לבצע בדיקה לרגישות לחומר הניגוד משום שהתופעה נדירה ביותר בצורתה הקשה (העלולה לגרום למוות), ולכן במידה והיו מבצעים את הבדיקה היה נוצר מצב בו ייבדקו 10,000 חולים או יותר על מנת לאתר אחד עם התופעה. עד כמה שזה נשמע אבסורדי, זה לא הגיוני מבחינה רפואית. יש אגב אין ספור בדיקות שהכדאיות בביצוען גבוהה בהרבה מזו, והן עדיין לא מבוצעות.
אריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למומחה קרדיולוגשרה06/07/2009
האם יש אפשרות לפתוח סתימות בכלי דם כליליים בשיטות קידוח לייזר או משהו אחר ?
אם כן מה הסיכונים ואיפה ניתן לעבור טיפול כזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
ד''ר אריאל פינקלשטיין08/07/2009שרה שלום.
פתיחת היצרויות בעורקים הכליליים בעזרת לייזר נעשתה בעבר, אולם התוצאות היו גרועות ולכן זה לא נמצא בשימוש יותר. קידוח קיים עדיין בשימוש אולם רק במקרים בהם אי אפשר להעביר סליל תומך ללא קידוח כמו בעורקים מאד מסויידים. פרט לכך הפתיחה נעשית בכל המקרים על ידי בלון וסליל תומך (סטנט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פינקלשטיין.. שאלה נוספת
שרה08/07/2009קודם כל תודה עבור תשובתך.
שאלתי באה משום שלבעלי לא יכלו לפתוח את הסתימה בעורק בצינתור רגיל. ובנוסף הסטנטים אצלו נסתמים מהר. הוא סובל מתעוקת לב קשה ונאמר לו להמשיך בטיפול תרופתי.. דהיינו ניטרטים.
מה הפתרון גם אחרי שניטרטים כבר גם לא יעזרו והוא כבר מלא בסטנטים. מה הסיכונים בקידוח ואיפה עושים את זה. בעלי ממש מיואש ממצבו ושרוי בדיכאון עקב כך.
תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחהמירים03/07/2009
האם אדם שעבר יותר מ10 צינטורים יוכל בעתיד לתפקד בצורה רגילה ?
ובכלל זה אפשרי לעשות כ"כ הרבה צינטורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחה.
ד''ר אריאל פינקלשטיין05/07/2009התשובה היא בהחלט כן. אין כל קשר בין מספר הצנתורים לבין היכולת לתפקד בעתיד. ההפרעה לתפקוד נובעת אך ורק מפגיעה בשריר הלב, אשר אינו חייב להיות גם לאחר צנתורים מרובים, אלא אם החולה עבר התקף לב גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתוררונית03/07/2009
שלום רב,
צינתור לפני כשנה וחצי הנחת תומכן.
חזרה לשגרה כוללת פעילות גופני יום יומית.
כעת כאב נוסף במאמץ- מבחן מאמץ תקין
במפוי נרשם "הרחבה אסכמית חולפת של חדר שמאלו פגמי פרפוזיה הפיכים בדופן תחתונה וקדמית".
אפשר בבקשה קצת הסבר?
אנו לפני צינתור חוזר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד''ר אריאל פינקלשטיין05/07/2009רונית שלום.
לפי המיפוי, קרוב לוודאי קיימת היצרות נוספת או חוזרת בתוך הסליל התומך הקיים, אם כי קשה לי לענות על כך בוודאות בלי לראות את כל המידע הרלוונטי מן העבר. מאידך קיימת תמיד האפשרות שהמיפוי אינו מדוייק, אבל עם הפרטים המתוארים אין ספק שיש צורך בצנתור כלילי כדי להגיע למידע הוודאי, ובמידת הצורך לפתוח את ההיצרות הקיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית05/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה קודמת
רונית08/07/2009שלום רב,
אנחנו לאחר צנתור שבו לא נמצא דבר,
אמרו לנו לחזור לפעילות,
מצד אחד מבינים אך מצד שני איך יתכן שבמאמץ קיימת סחרחורת רגעית וכאב וכמפסיקים את הפעילות הכל עובר?
השאלה היא היתכן שמדובר בבעיה תעוקתית ויש צורך בטיפול תרופתי?
מה ניתן לעשות הלאה בנידון?
היית ממליץ לגשת ליעוץ נוסף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
ד''ר אריאל פינקלשטיין09/07/2009לפי המיפוי קיימת איסכמיה בדופן התחתונה, קרוב לוודאי על רקע היצרות בעורק הכלילי הימני. הרחבה זמנית של חדר שמאל נגרמת בד"כ על רקע ירידה בתפקוד שריר הלב, קרוב לוודאי על רקע הפרעה באספקת הדם אליו. יש לזכור כי המיופי הינו בדיקה שהדיוק שלה אינו 100% ואף לא קרוב לכך, ולכן במקרה כזה יש באמת לבצע צנתור לאימות המצב והטיפול בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמח אם תוכל להתייחס למייל שנשלח
רונית11/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת סתימות בכלי דם כליליםשרה02/07/2009
כמי שמרובה סטנטים.. ובצינתור אחרון מלפני שבוע לא הצליחו לפתוח סתימה וגם סטנט מסתבר שיותר מזיק ממועיל.. מהן אפשרויות הטיפול הקיימות כדי לפתוח סתימות. ניתוח מעקפים עברתי לפני למעלה משלש שנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר אריאל פינקלשטיין05/07/2009משה שלום.
קשה לענות על שאלתך ללא צפייה בסרט הצנתור שלך, אולם האפשרויות הקיימות הן פתיחה בעזרת בלון וסליל תומך, ניתוח מעקפים או טיפול תרופתי. אין אופציות נוספות וודאיות ומוכחות מחקרית פרט לשלשת אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעת המומחים לגבי צינתור דרך היד?נפי29/06/2009
האם קיים סיכון גדול יותר מאשר בצינתור במפשעה? הבנתי כי מדובר בעורק ראדיאלי צר ומפותל, אם כך האם ניתן בדרך זו לבצע את כל הפרוצדורה הטיפולית כולל השתלת תומכנים? בעבר עברתי בשנת 2003 צינתור והרחבת בלון ללא תומכן, כאשר הצינתור בוצע מהמפשעה. במקום הדקירה נוצר שטף דם רציני ושכבתי ללא תנועה כ-9 שעות עם החוסם והיה חשש לאנאוריזמה של העורק. תודה לאל הכל עבר בשלום. לכן הטראומה שלי גדולה לצינתור דרך המפשעה. לאחרונה קיימת המלצה לצינתור איבחוני לאור שינויים המצביעים על איסכמיה קלה בבדיקת ספקט. תודה רבה לכם על עזרתכם ותשובתכם. נפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור דרך היד
ד''ר אריאל פינקלשטיין30/06/2009הסיבוך שהיה לך הינו נדיר, ובד"כ צנתור דרך המפשעה עובר בשלום. אגב, ניתן להשתמש היום בסוגר ביולוגי אשר מקל מאד על סגירת העורק. בצנתור דרך היד, האפשרויות הטיפוליות מוגבלות יחסית ולכן אנו מעדיפים צנתור דרך הרגל. ללא קשר, הסיכון לארוע מוחי בצנתור דרך היד גבוה משמעותית יותר מאשר צנתור דרך הרגל. במידה ואתה רוצה להתייעץ איתי על הצורך בצנתור בכלל, אתה מוזמן לצור איתי קשר. (052-4266855).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. בקשר ליעוץ, עלי
נפי30/06/2009לעבור עוד בדיקת אקו במאמץ ולאחר מכן ניתן יהיה לבחון את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שואלת בעלי עבר צינתור 16/6חיים שלמה24/06/2009
אנחנו היינו אמורים לטוס 3/7 לטיפול רפואי עים הילד. וכרגע אני מאוד פוחדת ,בעלי מתעקש להצטרף ,למרות שהרופא הקרדיולוג אישר לו אני מאוד פוחדת ,
אני אשמח לקבל חבת דעת מה הסיכונים יש לי עוד שאלה כואב לו השוק למטה ברגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים שלמה
ד''ר אריאל פינקלשטיין24/06/2009בעלך יכול לטוס. את השוק יש לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צינתור .. הישרדותשרה16/06/2009
בן 59 מנהריה
בהמשך לשאלתי מיום 31/2/09. עברתי אתמול צינתור ולא נעשתה שום פעולה טיפולית מאחר ולדברי הרופא ניסיון הפתיחה לא צלח וכן בגלל שמנסיון .. סטנטים שהושתלו אצלי בעבר (גם רגילים וגם סייפר ) נסתמו תוך זמן קצר כך שהנזק גדול מהתועלת.
במכתב השיחרור מבי"ח נהריה מהיום רשום נסיון פתיחת svg to last marg לא צלח. מומלץ על המשך טיפול שמרני מקסימלי.
לפני שלש שנים עברתי ניתוח מעקפים ונשה וחצי אחרי שוב 2 צינתורים. להלן פעילות בעבר.
s/p bypas aortocor nos lima to lad,svgto om,rca
s/p coronary angiograpy-mult
7/9/2007 s/pcoronary angiograpy patent lima to lad, closed svg to rca,svg
to marg-50-75%, lad isr-99%,mid lcx-100%,mid rca-100%, pci to lcx with 2 bms
10/9/097 s/p coronery angiograpy pci to lasst maeg with stent cypher 3/18
בקיצור.. אני ממושתל למעלה מ10 סטנטים ( משנת 96) וכל שנה אני מתאשפז לצינטורים ואיכות חיי ירודה ומלווה ביאוש. כעת.. אתמול גם אי אפשר היה ךעשות כלום כדי לפתוח סתימות.
האם יש כיום טכנולוגיות או כל דבר אחר שיכול לעזור לי. אני חש חסר אונים.
תודה עבור התייחסות למצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר אריאל פינקלשטיין17/06/2009משה שלום.
הסיפור שלך הינו ארוך ומורכב, ואתה לא מצפה באמת מקרדיולוג רציני שיביע את חוות דעתו על מצבך הלבבי על סמך עיון במה שכתבת. את תהליך קבלת ההחלטות לגבי הטיפול בך יש לקבל בצורה שקולה לאחר עיון מדוקדק בסרטי הצנתור שלך. את זה יכול לעשות רק הקרדיולוג המטפל בך באופן קבוע בשיתוף פעולה עם המצנתר שלך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר אריאל.. בהמשך לשאלתי
שרה17/06/2009האם יש כיום בעולם פרוצדורות נוספות חוץ מהשתלת סטנט או ניתוח מעקפים אשר מאפשרים פתיחת סתימות.
כמובן שכוונתי ככול שידוע לך ד"ר.
כעת אני נוטל ניטרטים (לפעמים גם במנוחה ). זה פוגע באיכות החיים ואני גם חושש להשלכות עתידיות מה יהיה כאשר המצב יחמיר .
אודה לך עבור מענה
בברכה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרויות לאחר צינטורגיא15/06/2009
אני שלושה חודשים לאחר צינטור עם תומכן רגיל, שוב חש כאבים מאוד דומית שהיו בפעם ראשונה
האם ניתן להרכיב תומכן שני לאותו מקום בו קיים כבר תומכן מאחר וקיימת בו הצרות חוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ד''ר אריאל פינקלשטיין17/06/2009גיא שלום.
קיימת הסתברות של כ-29% לקיום היצרות חוזרת בתוך הסליל התומך במידה ואינו מן הסוג המפריש תרופה. במקרים אלו, אנו משתילים סליל תומך מפריש תרופה (כמו סייפר למשל) בתוך הסליל התומך הקיים. העובדה שאתה מרגיש את אותם כאבים שהיו לך לפני הצנתור, מרמזת על העובדה שאכן יתכן שקיימת היצרות חוזרת בתוך הסליל התומך. לאור זאת רצוי באמת לעשות צנתור חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מועמד לצינתור בקרוב..שרה12/06/2009
אני בן 59 סובל מתעוקת לב ונוטל מונוקורד משום שיש לי לחצים בחזה בכל מאמץ קל ביותר.
בעברי.. אני כבר מושתל כ 10 סטנטים וגם ניתוח מעקפים.
בעוד מס' ימים עלי לעבור צינתור לב.
שאלתי.. האם לפני הצינתור אני יכול ליטול כדור מונוקורד.
האם אין לזה השפעה ( לטוב או לרע על ביצוע הצינתור )
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nav
ד''ר טובי רסין14/06/2009מונוקורד הוא תכשיר המכיל ניטרוגליצרין ופועל להרחבת כלי דם. במהלך צנתור מקובל לא אחת להזריק ישירות ללב ניטרוגליצרין. לכן אל חשש אתה בשקט יכול לקחת טבליה של התכשיר גם בבוקר הצנתור .
בהצלחה ובשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך בצינטורנגה אריאלי09/06/2009
לצערי עברתי ניתוח לא מוצלח שבסופו הודיעו לי שההיצרות כה חזקה שלא ניתן לצנטר.
האם יתכן הדבר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנגה
ד''ר טובי רסין09/06/2009אני מניח שאת מתכוונת לסיבוך בצנתור ולא בניתוח. צנתור אינו ניתוח אם כי הוא בהחלט פעולה פולשנית.
לשאלתך. כן בהחלט יתכן מצב שבו יש הצרויות שלא ניתן לפתוח אותן. בדרך כלל מדובר בהצרויות שהן במיקום אנטומי כשה שלא מוצדק הסיכון של פתיחתן או שטכנית הדבר לא אפשרי בעיקר בגלל שמדובר בחסימה מלאה וכרונית של העורק. אם מדובר במצב שמחייב חידוש זרימת הדם ולא ניתן לבצע זאת על ידי צנתור טיפולי החולה מופנה לניתוח מעקפים. מכיוון שלא התייחסת לכך אני מניח שלא הפנו אותך לניתוח , כלומר לא מדובר בעורק שאי פתיחה שלו מסכנת את חייך או בריאותך.
אם התשובה לא מספקת אותך אנא פרטי יותר. באיזה עורק מדובר וכו.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בחזה אחרי ניתוח מעקפים וסטנטשרה31/05/2009
שלום ד"ר.
אני בן 60. מזה 10 שנים שעברתי צינתור ראשון כולל השתלת סטנטים. מאז אושפזתי עוד מספר פעמים וס"ה מושתל כ 10 סטנטים. לפני 3 שנים עברתי ניתוח מעקפים. גם אחרי הניתוח חשבתי כאבים קלים במאמץ. כיום יש הרעה במצבי וחש כאבים אחרי מאמץ הליכה קל. במבחן מאמץ צניחות מעל 2 מ"מ.
אני חושש שעקב ריבוי הסטנטים וניתוח המעקפים אני מוגבל בטיפולים כמו השתלת סטנט או ניתוח ואין כמעט פתרון לבעיה.. האם עלי לצפות להעלמותי מהעולם או שיש כיום פתרונות גם לאנשים במצבי.
תודה עבור התיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר טובי רסין31/05/2009משה היקר אני מבין את דאגתך וחששותיך אבל להערכתי סביר מאד שהן לא מוצדקות. אין הגבלה על מספר הצנתורים שאדם יכול לעבור ומוכר לי חולה שהוא גם רופא שעבר עד היום 28 צנתורים וגם ניתוח מעקפים והוא חי , מתפקד ועובד.
מידע שאתה מוסר אינו ממוקד ואין ביכולתי להתייחס לבעייתך בפירוט אבל העובדה שאתה ממשיך לסבול מתעוקה שלוש שנים לאחר ניתוח ומספר צנתורים טיפוליים עם בדיקת מאמץ חיובית מחשידה מאד לכך שהתפתחה הצרות חדשה בעורקיך או חסימה של אחד המעקפים. גם במקרה כזה ניתן בהחלט לעזור לך הן באמצעים פולשניים ( צנתור נוסף) והן באמצעים אחרים תרופתיים או פיזיקליים ( יש כל מיני טיפולים חדשים לא תרופתיים המשפרים זרימת דם). כך שאתה ממש לא עומד להפרד מאיתנו.
לפני הכל אתה חייב לעבור בדיקה שתראה לא רק אם יש לך הצרויות חדשות אלא היכן הן ממוקמות וכמה חמורות. הבדיקות שיכולת לספק מידע זה הן בדיקת מיפוי לב עם טליום במאמץ או תחת דיפירדמול או אקו לב במאמץ או אקו לב דובוטמין. לאחר ביצוע בדיקות אלה ( דרך הרופא המטפל ) אשמח ליעץ לך שוב.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טובי סרין.. תודה עבור תשובתך
שרה04/06/2009מצטער על תודתי המאוחרת.. עברו עלי זמנים לא קלים. בשבוע הבא אני שוב מוזמן לקרדיולוג ואשמח לעדכן אותך ולשמוע את הערותיך המלומדות.
תודה מקרב לב.. משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צינטורוייס חיים27/05/2009
אני רוכב אופני שטח מזה 7 שנים. הרכיבה שלי התבטאה עם הרבה מוטיבציה הרבה אנרגיוות וכושר מעולה. אני רוכב כ 3 פעמים בשבוע.
לפני כ4 חודשים חשתי שיש שינוי בקצב הנשימות שלי בזמן מאמץ והלכתי לבדיקת צינטור וירטואלי.
נקבע בצינטור להפתעתי (ולהפתעת הרופא שלי) שיש לי סתימה של 80% בעורק המרכזי.
לפני כ 3חודשים בוצע צינטור שבמהלכו הותקן לי סטנד בעורק המרכזי.
לפני חודשים חזרתי לפעילות מלאה ברכיבת אופניים.
מאז אני מרגיש עייפות חוסר אנרגיה ומתקשה לסיים טיון כאשר בחלקו של הטיול נדרשים ממני מאמצים שלא היו לפני הצינטור.
אני בן 60.
לפי התאוריה(אני חושב) הייתי צריך להעלות בכושרי ושאלתי האם זה סביר.
לפני כחודש נבדקתי אצל המצנטר ולדעתו נושא העורקים והלב תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מר ויס היקר.
ד''ר טובי רסין28/05/2009ראשית אבקש שתקטין את עומס המאמץ אליו אתה נחשף עד גמר הברור וכל עוד אתה מרגיש לא במיטבך.
מסכים לחלוטין שבעקרון לאחר הצנתור הטיפולי היית אמור לחזור לנקודת ההתחלה כמו בעבר אלא אם כן הוספו לך תרופות נוספות המאיטות את קצב הלב ומונעות ממך פעילות מקסימלית כמו למשל תרופות מקבוןצת חוסמי בטה .
הביקורת אצל המצנתר בהחלט משמחת אך אינה מספיקה. לאחר צנתור טיפולי אין לחזור לפעילות גופנית , וודאי לא נמרצת כמו זו שאתה מבצע לפני ביצוע בדיקת מאמץ מלאה , כלומר לא רק עד דופק מטרה ( דופק מטרה היא כפולה של 85% מההפרש בין 220 לגיל הכרונולוגי ) אלא עד קצה גבול היכולת. הרעיון הוא לבצע בתנאי מעבדה , בנוכחות רופא מאמץ דומה לזה אליו אתה נחשף במהלך הפעילות הספורטיבית.
מציע שתפנה לקרדיולוג המטפל או לרופא המטפל או למכונים חיצוניים כדי לבצע את הבדיקה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר צינטור
וייס חיים29/05/2009תודה על תגובתך המהירה.
לפני הצינטור (אמרו לי שאין לזה קשר לסתימת העורק) (האם נכון?) גיליתי שיש לי לחץ דם גבוהה והרופא המשפחה נתן לי כדור בשם ENALADEX 20MG האם הכדור הזה יכול להשפיע ? אם כן מה לעשות?.
בנוסף בגלל הצינטור אני נוטל את הכדורים הבאים:
TEVAPRINI 100MG
PLAVIX 75MG
ובלילה - SIMVACOR 20MG
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויס
ד''ר טובי רסין31/05/2009אתה מעלה מספר גורמים שכל אחד מהם יכול להסביר את תחושותיך במהלך מאמץ.
א. התרופה סימוביל- חשובה מאד לטיפול ואיזון ערכי הקולסטרול ויכולה להאיט או לעצור את התהליך הטרשתי שגורם לחסימות בכלי הדם אבל לתרופה תופעת לוואי של כאבי שרירים וחולשת שרירים.
ב. התרופה אנלדקס אותה התחלת לקחת בשל יתר לחץ דם. שוב מדובר בתכשיר חשוב לאיזון לחץ הדם שהוא אחד הגורמים לתהליך הטרשתי ( השילוב של יתר לחץ דם וקולסטרול גבוה בעיתי במיוחד) . שוב הורדת לחץ דם ''אגרסיבית '' מידי יכולה גם היא להסביר חולשה ועייפותת.
ג. כמובן תהליך הטרשת עצמו שכבר טופל על ידי הרחבה מוצלחת.
אני שוב מציע שתפנה לרופא המטפל כדי לבדוק אילו מבין שלושת הגורמים הוא המצר את צעדיך או יותר נכון פוגע ביכולת התפקודית כרוכב אופניים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
וייס חיים31/05/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)