פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אנונימי
    08/01/2010

מזה כחודשיים ימים יש לי בעיה בשוק רגל ימין ורגל שמאל יש לי נימלול לזמן של 5 דקות פעם ביום פעמיים ביום לפעמים פעם בשבוע אין זמן מוגדר וקבוע.
    לאחרונה התדירות עלתה ויש לי נימלול בשני הרגליים כמעט 3-4 פעמים ביום. ממש נרדמת לי השוק של הרגל.
    לתשובתך אודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אנונימי

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    10/01/2010

שאלתך נוגעת לכלי דם, ולא לקרדיולוגיה, ולכן יש להפנותן לפורום כלי דם, או לנוירולוגיה. איתך הסליחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתך של עצב בזמן צינתור
    יהודית
    07/01/2010

שלום,
    תודה על תשובותיך המהירות והמפורטות.
    לפני כחודשיים פניתי אליך בעניין אמי שהיתה בנופש בטבריה קבלה התקף לב ובתוך 4 ימים עברה:
    צינתור והתקנת 2 סטנטים+אבוד דם בעקבות הצינתור וזרימת הדם לרגל הימנית +אבוד הכרה וקבלת עירוי של 2 מנות דם+ אבוד הכרה והחייאה ובתוך כך צינתור נוסף לבדיקת הסטנטים+השתלת קוצב לב.
    מאז כחודשיים הנפיחות של ההמטומה ירדה אך אמי איננה מסוגלת ללכת, קשה לה מאד להתרומם מכסא וכשהיא הולכת מעט עם ההליכון היא אומרת שהברך כמו מתקפלת לה ובעקבות כך היא נופלת. בדק אותה רופא שאמר שיתכן שנחתך לה עצב בזמן הצינתור ולכן קשה לה עם הברך וגם נגיעה בעור של אותה רגל עושה לה לא נעים ואומרת שזו תחושה כאילו זה לא העור שלה.
    ההיתכן שבזמן הצינתור יחתך עצב ? והאם עצב שנחתך יכול לגרום לכל מצבה העגום?

לקביעת תור
    סגירה
    חתך של עצב בזמן צינתור

הוספת תגובה

• רונית

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    10/01/2010

רונית שלום.
    קשה לי לענות על שאלתך בוודאות ללא שהיכרתי את פרטי הצנתור, אולם לא נדיר הוא שמקום הדקירה במהלך הצנתור מדמם, וההמטומה שנוצרת לוחצת על עצב מקומי, האחראי על עצבוב הרגל. לאורך זמן, לחץ מקומי זה יכול לגרום להפרעה נוירולוגית, שביטויה יהיה או כאב, הפרעה בתחושה, או הפרעה בתפקוד הרגל. ברוב המקרים, לאחר זמן ממושך בו נספגת ההמטומה ונעלמת, גם הלחץ המקומי ייעלם והתופעה תיפסק. אין לי כל וודאות לאמר כי זה המקרה, אבל בדיקה דקדקנית של נוירולוג יכול לעזור ולתת את התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת חומר לכבד לאחר צינטור.
    ארי
    06/01/2010

לפני כ-4 שנים עברתי צנטור והוכנסו לי 2 סטנדים (twins) במקום שבו
    מתפצל העורק לשני העורקים לרגליים- וזאת בגלל בעיית קושי בהליכה שסבלתי ממנו.
    עכשיו בלי קשר התגלו לי גרורות בכבד ממלנומה של העין. הרופא המטפל רוצה להחדיר
    לי חומר רדיואקטיבי דרך המפסעה ישירות לכבד אך טוען שבגלל הסטנדים שהוכנסו בעבר
    יש קושי בדבר. האם ישנה אפשרות לעקוף את הבעיה הזו או לחליפין האם ישנם מצנטרים
    אחרים שכן עושים את הטיפול. לטענתו אין אפשרות להגיע מן היד לכבד.
    אודה לך מאד על חוות דעתך או עצה בעניין. בתודהץ

הוספת תגובה

• ארי

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    06/01/2010

ארי שלום.
    באופן עקרוני, אכן לא ניתן להגיע לכבד דרך היד, אולם העובדה שהושתלו לך שני תומכים בעורקי הרגליים לא בהכרח מבטלת את האפשרות לצנתור דרך הרגל. באופן עקרוני, לגבי האפשרות לצנתור אצלך עדיף שתפנה לרופאי כלי דם, או לרופאים מומחים לרדיולוגיה התערבותית, ולוא דווקא לקרדיולוג או מצנתר. להם יש נסיון רב יותר בתחום הספציפי של צנתור עורקי הרגליים לאחר השתלת סטנטים שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי מתעסק ברדיולוגיה התערבותית ?

ארי
    06/01/2010

אני זקוקה לעזרה בנושא זה, איפה זה נעשה ואם אפשר גם לקבל שם של רופא המתעסק
    בנידון. אין לי מושג מה זה רדיולוגיה התערבותית.
    אני מודה מראש על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה , דחוף
    חסוי ..
    31/12/2009

שלום , ידידי עבר היום ניתוח צינתור לב , כשהוא קיבל התקף לב [ לא רציני ]
    לפי מה שאמרו לי ..

אם אפשר לדעת אם קיים סכנה לחייו ?
    ואם מקרה של התקף לב בצינתור מעלה את הסכנה ?

תודה רבה .. אם אפשר לענות במהרה

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה , דחוף

הוספת תגובה

• חבר הדואג

ד''ר טובי רסין
    03/01/2010

בעקרון אוטם שריר הלב כרוך בסכנת חיים. רוב החולים מאוטם שריר הלב נפטרים עוד לפני הגיעם לבית החולים בדרך כלל בשעתיים הראשונות מתחילת הכאב. בבית החולים התמותה מאוטם שריר הלב היא סביב 5% תלוי בגודל האוטם ,גורמי סיכון אחרים ומחלות רקע.

אם ידידך עבר צנתור ומצבו יציב כבר 24 שעות הסכנה לחייו מינורית.

לגבי התקף לב שנגרם תוך כדי ועקב צנתור. קיימת סכנת חיים ששוב תלויה בגודל האוטם מחלות הרקע וכו. מכיוון שלא מסרת כל פרטים קשה לי לענות לך בדיוק על הסיכון לתמותה אך שוב אם עברה יממה מאז ומצבו יציב הסיכון קטן מאד.

בעקרון חולים לאחר אוטם שריר הלב גפ כאלה ששוחררו כבר מבית החולים סובלים מסיכון מוגבר לאוטם וקיצור פוטנציאלי של תוחלת חייהם העתידה. סיכון שניתן למזערו על ידי טיפול ומעקב רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    06/01/2010

שלום.
    באופן עקרוני התקף לב תוך כדי צנתור הינה תופעה לא נדירה, שבה נסגר אחד העורקים תוך כדי הצנתור, בשל תקלה במהלך הצנתור או הפרעה בקרישת הדם. בד"כ המצב קל יותר מאשר בהתקף לב שקורה ברחוב, משום שהאפשרות לפעול ולפתוח את העורק קיימת במקום. כדי לענות יותר בוודאות לגבי המקרה הספציפי של החבר שלך, עלי לראות את סרט הצנתור. אני מאחל לו החלמה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת החלטה לפני צימתור מורכב
    גדי
    30/12/2009

שלום
    לאחרונה אובחן אבי כסובל מאי ספיקת לב בדרגה 3-4
    הייתי אצל מספר רופאים בכירים על מנת לבחון דרכים להציל אותו.

תחילה נאמר לי כי ניתוח מעקבים בליבו כרוך בסיכון רב ולפיכך הומלץ לנו על השתלת לב בתל השומר.

בחוו"ד נוספת שקיבלנו אצל 2 מנהלי מחלקות צנתור (אחת בתל השומר והשנייה בפוריה) נאמר כי המקרה של אבי אכן מורכב ומסוכן אך ניתן לדעתם לבצע בו צינתור על מנת לנסות ולפתוח את העורק הקדמי ובמידה ויצליחו לפתוח אותו ינסו לפתוח עוד 2 עורקים.

מבחינת סיכונים:
    נאמר לי הסיכון בביצוע צינתור שכזה הוא גבוה יחסית כ 5-10 אחוז (למוות חס וחלילה)
    עוד נאמר כי יש סיכוי של כ 70% להצלחה בפתיחת העורקים.

למרות שנחיצות הצינתור ברורה לי ולמשפחתי . אבי מתלבט שכן לטענתו הטיפול התרופתי מטיב עימו וחושב שיוכל לחיות מספר שנים נוספות תחת אותו טיפול.

האם לדעתך בנתונים שהעלתי כאן הוא צריך לבצע את הצינתור
    תודה מראש
    גדי

הוספת תגובה

• לגדי

ד''ר טובי רסין
    31/12/2009

אי ספיקת לב בנוכחות מחלת לב כלילית ( סתימות בעורקים הכלילים המזינים את הלב) כרוכה באחוזי תמותה גבוהים מאד ללא טיפול לעיתים עד 50% תמותה לשנתיים. בפנייתך לא פירטת את דרגת הפגיעה בליבו של אביך כך שהמספרים שציינתי אינם מוחלטים. בכל מקרה דרגה תפקודית שלישית רביעית מלמדת על תפקוד ירוד מאד ואיכות חיים גרועה , בלי קשר לתוחלת החיים הצפויה.

השתלת לב היא קשה מסובכת וההמתנה לה ארוכה עם אחוזי תמותה גבוהים יחסית בשנה ראשונה. שאר האופציות הטיפוליות מחייבות בכל מקרה צנתור. לא ניתן לבצע ניתוח מעקפים ללא צנתור מקדים ( צנתור אבחנתי) .

השורה התחתונה היא שככל הנראה צנתור הוא בלתי נמנע. במקרה כזה צנתור טיפולי עדיף על פני ניתוח.

לדעתי מהתיאור שנתת צנתור טיפולי הוא הרע במיעוטו.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור לב וירטואלי
    אילן
    29/12/2009

באיזה מקום יש מכשיר או טכנולוגיה ושהבדיקה עם מינימום קרינה.
    האם יש מכשיר שבבדיקת צינטור לב וירטואלי גם בודק בעיות שמתגלות בבדיקה של אנדוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה
    צינטור לב וירטואלי

הוספת תגובה

• אילן

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    30/12/2009

אילן שלום.
    עד כמה שידוע לי, רוב המרכזים שבהם נמצא היום המכשיר המספק את הבדיקה ב-64 פרוסות הוא בעל אותה כמות קרינה, שהיא אגב לא משמעותית כפי שאתה חושב. הבדיקה אינה מגלה בעיות שמתגלות על ידי אנדוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור לחולת סכרת
    דפנה
    27/12/2009

שלום רב, רציתי לשאול מה הסיבוכים אשר עלולים להיות, לאימי שצריכה לעבור צינטור, שיש לה סכרת גבוהה מאוד ומזריקה 2 סוגים של אינסולין+כדורים, וכן חולה באפילפסיה

לקביעת תור
    סגירה
    צינטור לחולת סכרת

הוספת תגובה

• לדפנה

ד''ר טובי רסין
    29/12/2009

חולים סוכרתיים מהווים בעיה קשה בצנתורים בכמה מישורים.

א. חולים סוכרתיים רגישים במיוחד לחומר הניגוד המוזרק במהלך הצנתור ועלולים לפתח אי ספקת כליות. יש לנטר היטב את תפקודי הכליה לפני הצנתור. לטפל בהם על ידי תרופות המקטינות את הסבירות לפגיעה זו לפני ואחרי הצנתור ולעקוב אחר תפקות השתן ביממה שלאחר הצנתור.

ב. בחולים סוכרתיים בדרך כלל המחלה הטרשתית מפושטת יותר ומחייבת טיפול אגרסיבי יותר לפעמים אף פיצול הצנתור הטיפולי אם יש צורך בכזה כדי לא להעמיס על הכליות יותר מידי חומר ניגוד.

ג. הסיכון להתפתחות הצרות חזורת לאחר השתלת סליל תומך משחרר תרופה או רגי לגבוה יותר מאשר בחולים ללא סוכרת. ולכן בתקופה שלאחר הצנתור ( בשנה שלאחר הצנתור) יש לעקוב בקפיה אחר מצבם על ידי בדיקות שגרה.

ללא קשר לצנתור בחולים סוכרתיים יש לעשות כל מאמץ לאזן את יתר לחץ הדם ואת רמת שומני הדם כדי להקטין את קצב התפתחות המחלה הטרשתית.

לגבי אפילפסיה- בעיקרון אין הוראות מיוחדות בחולי אפילפסיה לפני, במהלך או אחרי הצנתור. יש לודא שאם בצום לפני הצנתור לא ידלגו על הטיפול התרופתי.
    בכל מקרה שיהיה בהצלחה בצנתור ותקבלו רק בשורות טובות .

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בי"ח פרטי לעומת בי"ח ממשל
    ח
    25/12/2009

ד"ר רסין שלום,

ברצוננו להודות לך על תשובותיך בעבר ועל יחסך הרציני לשאלותינו.
    בהמשך לניתוח שבן משפחתי צריך לעבור , היינו רוצים לשאול שאלה: :
    בן משפחתי אמור לעבור ניתוח להחלפת מסתם שמאלי, בחרנו לעבור ניתוח זה באופן פרטי בבית חולים אסותא ברמת חייל. עלתה בנו מחשבה שהיינו רוצים לבדוק והתיעץ איתך: האם ביצוע הניתוח בבי"ח אסותא ברמת החייל, שיחסית "חדש " , יש בו חשש/ חיסרון לעומת השיקול של בתי חולים ותיקים, שכן שם התנסו בהרבה יותר ניתוחים, סיטואציות וכו' וכן מבחינת המכשיר המתקדם והטוב ביותר

נודה לך על תשובתך
    גילה

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר טובי רסין
    29/12/2009

אל חשש. בית חולים אסותא ממוקם במקום ובניין חדשים אך הוא אינו מוסד חדש. מנתחים בו רופאים בעלי ניסיון רב ביותר (רובם ככולם מנתחים בבתי חולים ציבוריים בבוקר ובאים אח''הצ לנתח באסותא באופן פרטי) מנסיון שלי הציוד הרפואי בבית חולים אסותא הוא מהחדישים ביותר.

כך שמנקודת מבט זו אין לך ממה לחשוש.

ושוב שיהיה בהצלחה.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צינטור נוסף?
    ליאור נחום
    24/12/2009

שלום דר'
    הנני בגיל 41 ולפני 3 שנים בדיוק עברתי MI בפרוקס LAD עשית בדרך לביה"ח פעמיים VF
    לאחר צינטור נמצא בנ"ל 99% חסימה כריש דם.
    מאז כבר עברתי עוד שני צינטורים אבחנתיים שהדגימו עןוד חסימות קלות נמוך 50% בענפי חדר שמ'.
    לאחרונה ביצעתי מיפוי טליום ספקט, והודגמה איסכמיה במשמעות בינונית בRCA חדר ימ' עורק אחורי.
    דבר שלא הודגם באף צינטור ואו מיפוי ים קודמים.
    נוסף אציין כי ה - EF שלי השתפר בשנה האחרונה מ - 40 ל50 מאוד משמח אולם נושא החסימה בחדר ימני מפחיד אותי מהסיבה שאולי גופי למרות שאני מאוזן עם כדורים - כולסטרול 70 (אופטימלי)
    ובכול זאת אולי גופי מיצר סטימות והסוף קרוב יותר מהמועד "המשוער" ??

אודה לתגובתכם המושכלת.

לקביעת תור
    סגירה
    האם צינטור נוסף?

הוספת תגובה

• ליאור נחום

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    24/12/2009

ליאור שלום.
    קשה לי לענות על שאלתך מבלי שראיתי את סרטי הצנתור שלך. לא מן הנמנע שהתהליך הטרשתי שלך אכן התקדם, אולם אין להוציא מכלל אפשרות כי המיפוי הינו שגוי, ובעצם אין לך כל היצרות נוספת לאלו שהיו קודם לכן. כדי לענות על שאלתך בצורה מדוייקת יותר, הייתי מעוניין לראות את סרטי הצנתור ואת המיפוי שלך. במידה ואתה מעוניין בכך, צור עימי קשר טלפוני (052-4266855).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי 14 צינתורי לב
    סאני כהן
    21/12/2009

אני סאני כהן עברתי שני התקפי לב אחד חלש ואחד חזק ובעקבותם עברתי עד היום משנת 2003 14 צינתורי לב וקשה לי מאוד לאחרונה וכנראה שאני הולך לעבור עוד צינתור לב ואני מאוד פוחד מכך אני משתמש בהמון תרופות עקב כך , הלוואי ולא הייתי צריך את כל זה באמת , יש לי בת חולת סרטן בנוסף ושמה נינט. אני מאחל לכולם בריאות יותר מכל ושלא נדע רעה לעולם אמן , בהמון תודות סאני כהן

לקביעת תור
    סגירה
    עברתי 14 צינתורי לב

הוספת תגובה

• סאני כהן

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    23/12/2009

סאני שלום.
    כפי שאמרת, אני יוצא מתוך הנחה שאתה באמת צריך היית את כל הצנתורים. אני מאחל לך בריאות ואריכות ימים, וכך גם לביתך.
    אריק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי Arcoxia 90 mg לאחר צינתור
    חיים
    21/12/2009

עברתי צינתור לפני למעלה משנה, הושתלו שני תומכים רגילים, הכדורים הרגילים שאני לוקח הם:
    atacand 16 mg , disothiazide 25 וכמובן אספירין.
    עקב כאבי כתף שאולי בגללם אצטרך לעבור ניתוח, האורטופד רשם לי 90 mg Arcoxia שכחתי לציין בפניו כי יש לי תומכים.
    האם מותר לי לקחת את הכדורים האלו?
    בתודה,
    חיים

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי Arcoxia 90 mg לאחר צינתור

הוספת תגובה

• ארקוקסיה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    23/12/2009

חיים שלום.
    אין כל בעיה בנטילת תרופות אלו למי שיש בגופו סלילים תומכים. הבעיה היא אם אתה נוטל במקביל תרופות לדילול הדם כמו פלביקס, אז יש להיזהר משכיחות יתר של דימומים. פרט לך אין כל בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צינתור
    אריה
    19/12/2009

אני לאחר נתוח מעקפים לפני 4 שנים ו התקף נוסף לפני שבועיים .
    מסקנות הצנטור לאחר ההתקף האחרון .
    נצפתה עדות למחלה במערכת העורקים הבאים :
    LAD / RCA / PAMUS בשלשתם 1 לזיה בעלת הצרות מקסימאלית של 100%
    הלזיה שב PROXRCA אובחנה כבעלת סיכון גבוה , הליזה הינה אקסצנטרית . הייתה עדות ללזיה בעלת כריש דם חשוד , מתאר לא סדיר / רובד כוייב והחסימה המלאה בה פחות מ -3 חודשים .
    בוצעה פעולה התערבותית בעורקים הבאים:
    RCA - ללזיה ב - PROXRCA
    הוכנס נתר מוליך מסוג JR / הועבר תייל מנחה מסוג WHISPER הוכנס צוד נוסף מסוג CATH.ASPIRATON / הלזיה הורחבה בעזרת בלון MAVERICK קוטר 3 מ"מ . אורך : 30 מ"מ .
    במשך 30 שניות . 3 ניפוחים . לחץ מקסימאלי של 8 אטמוספרות .
    אשמח לקבל הסבר בלשון פשוטה לכל האמור לעיל .
    הפנמתי כבר שמצבי לא טוב לכן אבקש הסבר עניני בלי הסתרה או יפוי .

אריה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות צינתור

הוספת תגובה

• לאריה

ד''ר טובי רסין
    20/12/2009

ממש לא. כלומר מצבך ממש לא קשה, לפחות לפי מה שפורט בדו''ח הצנתור שאינו מלא.

עברת ניתוח מעקפים לפני ארבע שנים אך בדו''ח הצנתור לא צינת מה מצב המעקפים. שלושת השמות שציינת RAMUS, RCA, LAD הם שמות של עורקים טבעיים וסביר להניח שהחסימות בהם היו כבר לפני ארבע שנים לכן נשלחת לניתוח מעקפים. אנא ציין מה מצב המעקפים ( מעקפים נקראים LIMA, או RIMA או SVG או RAD ( ארבעה סוגים שכיחים של מעקפים).

לעניין מצבך הנוכחי וכל שאר הפרטים שהזכרת. עברת אוטם שריר הלב לפני כשבועיים. אוטם נגרם עקב חסימה של עורק על ידי קריש דם. במקרה שלך ועל פי הדו''ח מדובר ככל הנראה בעורק הימני כלומר RCA. התוספת PROX באה לומר שהחסימה היתה בחלקו הקרוב של העורק .התיאור''אקסצנטרית'' מתארת את סוג ההצרות והיא לא רלוונטית אלא מבחינה טכנית. במקום נמצא קריש דם ( כאמור אוטם נגרם עקב חסימה של העורק על ידי קריש דם) מה שתומך בכך שאכן חסימה בעורק זה גרמה לאוטם. תחילה הוחדר צנתר CATH לצורך שאיבת הקריש החוסם ולאחר מכן ההצרות הורחבה על ידי באלון .כל שאר הפרוט המתייחס לקוטר ואורך הבאלון כמו גם הלחץ שהבלון נופח ולמשך כמה זמן אינם חשובים והם טכניים. חבל שלא ציינצת את המשך הפרוט המתייחס להצלחת הפעולה . האם הזרימה חודשה ומה היתה ההצרות בסיום הפעולה. כל הפרטים האלה הרבה יותר חשובים. מוזכרים בדו''ח ולא העתקת אותם.

אריה היקר . בקשה פרט כמה מעקפים היו לך, מה מצבם ומה היה מצב העורק הימני לאחר הניפוח. חשוב לדעת גם מה מצב החדר השמאלי. לא תמיד זה כתוב בצנתור ולפעמים נדרשת לשם כך בדיקת אקו לב. כל הפרטים הללו נדרשים לצורך הערכת מצבך והצפי לעתיד ( אני בטוח שהוא די טוב רק רוצה להיות משוכנע בכך )

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לסוג הצינתור
    ח
    17/12/2009

לד"ר חסין שלום,

בן משפחתי אמור לעבור צנתור עוד כ - 3 שבועות. הצינתור ייעשה דרך היד .
    ברצוני לדעת האם יש סיכונים בצינתור כזה? כיצד הוא צריך להתנהל בימים שלאחר הצינתור והאם יש דברים מיוחדים שעלי לשים לב בימים שלאחר הצינתור?
    בן המשפחה עומד לעבור ניתוח להחלפת מסתם לאחר הצינתור , לכן אני מבינה שהצינתור הינו אבחנתי ולא טיפולי - האם הבנתי נכון?

דרך אגב - אני התיעצתי איתך לפני מס' שבועות , בנוגע לבן משפחתי, ועזרתי לנו מאד במידע שספקת לנו.

תודה מראש
    גילה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לסוג הצינתור

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר טובי רסין
    17/12/2009

בהחלט הבנת נכון הצנתור אבחנתי.

חסר לי מאד נתון הגיל של קרוב המשפחה שעבור צנתור לפני ניתוח מסתמים. צנתור לפני ניתוח בא כדי לבדוק את מצב העורקים הכליליים של הלב כדי להמנע ממצב שבו קיימת במקביל לבעיה במסתם גם בעיה בעורקים. אם אכן יש בעיה כזו בעורקי הלב בנוסף לתיקון או החלפת המסתם יבוצעו גם מעקפים באותו ניתוח. אם מדובר בגבר צעיר סביב גיל 40 או אישה בגיל 50 הסבירות למחלת לב כלילית ( של עורקי הלב ) כה נמוכה עד שניתן להמנע מהצנתור הפולשני ולבצע צנתור וירטואלי.

לעניין הסיכונים בצנתור דרך היד. הם אותם סיכונים כמו בצנתור רגיל דרך הרגל. חשוב מאד לעקוב אחר אזור הניקור ביד ולראות שלא מתפתח שטף דם פנימי ( המטומה) או הפרעה ברימת הדם בעורק שנדקר. חשוב לעקוב אחר תפוקת שתן ולבצע בדיקת דם לרמת קריאטינין ואוראה מספר ימים לאחר הצנתור ( חומר הניגוד בלי קשר אם הצנתור מהיד או הרגל עלול להזיק לכליות).

בהצלחה והחלמה מהירה.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים בצנתור
    דניאל
    13/12/2009

שלום, רציתי לדעת מהם הסיכונים שיש בביצוע צנתור.
    אני מכיר אנשים שיצאו מזה לא טוב: האחד נזקק לדיאליזה (קודם לא היו לא בעיות כליתיות) ושניים עם קרישי דם: אחד במוח , שגם נפטר אחר כך מזה, והאחד בריאות.
    אז :
    1. במה תלויים הסיבוכים הללו? במיומנות המנצתר? בבעיות בריאותיות נוספות?
    או שזה יכול לקרות כל אחד.
    בתודה,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    סיכונים בצנתור

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר טובי רסין
    13/12/2009

כל הסיבוכים שציינת אכן מתרחשים בצנתור והלוואי והיו נמנעים כי כל אחד מהם פירושו הרס של חיים. הסיבוכים עקרונית יכולים לקרות לכל אחד אבל הם שכיחים יותר בנסיבות מסוימות.

הסיכון לסיבוכים תלוי בשלושה גורמים עיקריים.
    א. במצנתר- מיומנות המצנתר וניסיונו כמו גם הרגלי עבודה נכונים יכולים להוריד את שכיחות הסיבוכים למינימום נסבל.
    ב. במטופל- שכיחות הסיבוכים גבוה יותר ככל שמצב המטופל קשה יותר והוא סובל יותר ממחלות רקע. כך גם כאשר הגיל מתקדם יותר.
    ג. בתנאים הסביבתיים- מסיבות השמורות עימי אני בוחר לא לפרט.

אילו סיבוכים שכיחים ואילו נדירים. הסיבוכים השכיחים ביותר קשורים למיקום הדקירה בגוף דרכו מוחדר הצנתר. ברוב המקרים ניתנים לטיפול שמרני ומקומי. סוג אחר של סיבוכים קשור לסוג חומר הניגוד הרנטגני המשמש לצורך הצנתור. היוד עליו מבוסס חומר הניגוד עלול לגרום לתגובה אלרגית קשה בלתי צפויה עד כדי סכנת חיים אך הוא גם ''רעיל '' לכליות ובחולים מסוימים, בעיקר חולי סוכרת וחולים עם מחלות כליה עלול לגרום להחמרת אי ספיקת הכליות עד כדי צרך בטיפולי דיאליזה ( מאד לא שכיח אבל בהחלט יתכן ).

סיבוכים אחרים לא שכיחים ( תודה לאל) קשורים לתסחיפים שמקורם אויר שחודר למערכת או רובד טרשתי בעורקים , בעיקר באבי העורקים שבמהלך הצנתור ,תוך כדי העברת הצנתר נקרעים ומתפזרים עם זרם הדם ועלולים לגרום לאוטמים מוחיים או פגיעות ברקמות אחרות.

צריך לזכור שסך כל הסיבוכים אפסי יחסית לתועלת המושגת בצנתור הן זה המוגדר כאבחנתי והן זה הטיפולי. יחד עם זאת יש לזכור שלא כל חולה חייבים לצנתר ואת ההחלטה על הצנתור יש לקבל בשיקול דעת ובזהירות.

ולסיום כל רופא ובמיוחד אלה העוסקים ברפואה פולשנית צריך לזכור את כלל הברזל ''קודם כל לא להזיק'' ( בלטינית זה נשמע יותר טוב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר ואסור אחרי צינתור ומתי

אלעזר
    14/12/2009

ב-10 לדצמבר עברתי צינתור שכלל השתלת stant משחרר תרופה בעורק כלילי הימני, לא היה לי "אוטם" בשריר הלב (בבדיקות חוזרות ונישנות כל ה"אנזימים " היו בסדר-שלילי) לפי מה שנאמר לי עלי לנוח כ-3 ימים ולאחר מכן לחזור לפעילות הרגילה "בהדרגה" השאלות המתבקשות: האם מותר לנהוג ,האם ניתן לחזור לפעילות "ספורטיבית" כמו התעמלות מודרכת בבריכה (לא כולל שחיה) , פעילות מינית , ויאגרה וכד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלעזר

ד''ר טובי רסין
    15/12/2009

בעניין החזרה לפעילות קיימות הנחיות רשמיות והנחיות מקובלות.

על פי הנחיות רשמיות של משרד הבריאות יש וניתן לחזור לפעילות מלאה כולל עבודה מלאה לאחר כשבועיים מצנתור טיפולי.

ההנחיות המקובולות מדברות על פרק זמן קצר בהרבה. ביום הראשון שלאחר הצנתור יש לנוח, לא לשכב במיטה אלא לבצע פעילות יום יומית רגילה ללא הרמת משאות כבדים או מאמצים אחרים. לא מומלץ לעסוק בספוררט ביום זה. ניתן בהחלט לנהוג גם ביום זה ( רכב פרטי )

למחרת כבר ניתן לחזור לפעילות גופנית מתונה ולעלות את דרגת המאמץ בהדרגה משך שבועיים כך שלאחר שבועיים תחזור כבר לפעילות מלאה כמו לפני הצנתור הטיפולי. אם אינך עובד עבודה פיזית כולל הרמת משאות כבדים ניתו לחזור לעבודה לאחר שלושה ימים. אם אתה עובד עבודה פיזית קשה יש לחזור רק לאחר שבועיים.

עכשיו כשכל העורקים שלך פתוחים צריך לעשות כל מאמץ לשמור עליהם כך לתמיד. כדאי להיוועץ ברופא המשפחה אילו אמצעים אתה צריך לנקוט לשם כך.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ובדיקות קרישה
    דניאל
    08/12/2009

שלום, אני עומדת בפני ניתוח לב להחלפת מסתם. בבדיקות דם שהתבקשתי לעשות לפני הניתוח התקבלו התוצאות הבאות:
    PT-INR 0.97
    PT-sec 10.6
    PT% -100 כאשר הנורמה היא בין 70 ל-100 כלומר, על הגבול העליון.
    APTT sec 29.4
    יש לציין (אני לא יודעת אם זה חשוב) שיש לי רק כליה אחת.
    האם הבדיקות הללו תקינות? האם הבדיקה שהיא על הגבול העליון תקינה, ואם לא מה זה אומר?
    ומה לעשות.

בתודה מראש,
    זהבה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ובדיקות קרישה

הוספת תגובה

• זהבה

ד''ר טובי רסין
    09/12/2009

זהבה שלום.

ראשית בהצלחה עם הניתוח.

לעניין הבדיקות. כל הבדיקות תקינות. כולן ללא יוצא מהכלל מתייחסות לתפקוד מערכת הקרישה ( מערכת הקרישה מיוצרת ומופעלת על ידי הכבד. אין כל קשר בין בדיקות אלה לתפקוד הכליות.

לפני כל ניתוח גם לא ניתוחי לב בודקים את מערכת הקרישה כדי להקטין למינימום את סיבוכי הדמם. במקרה שלך התוצאות מצוינות ומבחינה זו מצבך טוב.

לעניין התפקוד הכליתי. בניתוחי מסתמים ( ניתוח לב פתוח) לעיתים קרובות בשל העובדה שהלב לא פועל במהלך הניתוח אלא מכונת '' לב ריאה'' יש ירידה זמנית חולפת בתפקודי כליה ( ירידה בתפקודי כליה=עליה של קריאטינין ואוראה בדם) לאחר הניתוח. רופאי ואחיות היחידות לטיפול נמרץ ( שם תהיה ביממה הראשונה לאחר הניתוח) יודעים היטב לזהות, לטפל ולמנוע מצבים אלה.

שוב בהצלחה בניתוח.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאל
    10/12/2009

אני מאודמאוד מודה לך ד"ר רסין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאל
    10/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאל
    10/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהבה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    09/12/2009

זהבה שלום.
    בעקרון הבדיקות שלך תקינות, אולם את הסוגיה הזו יש להפנות להמטולוג ולא לקרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה