מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבוי vpc'sרועי30/06/2010
בבדיקת הולטר שביצעתי(בגלל הופעת VPC'Sׂ בהתאוששות בזמן בדיקת מאמץ) נצפו סה''כ 407 VPC'S במשך הבדיקה. נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית. ממוקד אחד. בשעות הלילה נצפו קטעי סינוס אריתמיה עם מרווחי R-R עד 1.7 שניות . דופק מינימלי 52 מקסימלי 99 ממוצע 67.
אודה על תגובתך למשמעות תוצאות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
פרופ` מיכאל אלדר04/07/2010הבדיקה מראה שיש פעימות מוקדמות ממקור חדרי בודד ועל תופעות נוספות בקצב הלב במשך הלילה. מדובר בממצאים שכיחים בבדיקת ההולטר שאינם מצביעים על בעית לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רועי04/07/2010תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלה קלה של עליה שמאליתחסויה 1129/06/2010
שלה לה לום רב
סובלת מVT באקו לב ניראתה הגדלה קלה של עליה שמאלית
מה דעתך ?
מה הסיבה להגדלה של עליה שמאלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
פרופ` מיכאל אלדר04/07/2010מהמידע ששלחת לי לא ניתן להשיב על השאלות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהטלי28/06/2010
שלום!
רציתי לשאול האם אנמיה (המוגלובין- 11, פריטין-5, IRON- 33). לאשה בת 30 עם בעיות של: כולסטרול גבוהה- מטופלת בקרסטור ואיזיטרול, תת פעילות בלוטת התריס- מטופלת באלטרוקסין(בלוטה מאוזנת) בעיות קרשיה - מטופלת בקומדין.
יכולה להשפיע או להזיק לתפקוד הלב? ואם כן, האם הנזק מידי? והאם למשך הזמן שיש אנמיה יש השפעה?
אני נוטלת 2 כדורי ברזל ביום(עם ריכוז גבוהה של ברזל טהור)אמורה לעבור ברור גסטרו, סובלת בעיקר מחולשה קשה, לעתים קושי בנשימה, ותחושת דופק לא סדיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
פרופ` מיכאל אלדר28/06/2010אנמיה, אם אינה קיצונית, אינה פוגעת בלב ובמיוחד באשה צעירה עם עורקים כליליים תקינים בסבירות גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי27/06/2010
שלום!
בבדיקת TCD+הזרקת בועיות התגלה שאנט מימין לשמאל-right to leaft shunt
בבדיקת TEE על מנת לאשר את הבדיקה הקודמת(כנראה) ראו את הדלף רק צוין שהוא דו כיווני.
האם זה משנה משהו? האם זה לרעתי מבחינת היכולת של מעבר קרשי דם?
וכיצד יכול להיות דלף דו כיווני?
וכן אשמח לדעת מה ההבדל בין PFO לASD
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
פרופ` מיכאל אלדר28/06/2010PFO ניתן לתאר כ ASD קטן (אם כי אין מדדים מדויקים). כיוון הדלף נקבע ע"י הלחצים משני צידי החור שיכולים להשתנות בתנאים שונים (כגון מאמץ, נשימה עמוקה ועוד). אין חשיבות אם השנט דו כיווני במקרה שיש שנט מימין לשמאל (מכיוון ששנט בכיוון זה הוא הבעייתי ונחשב אחראי לבעיות מקרישי דם העוברים דרך החור).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של פעימות באזור שמתחת לשד שמאלפרופ` מיכאל אלדר27/06/2010
שלום רב,
אני בת 25 וחצי. לפני כמעט שנה התחלתי להרגיש תחושה של פעימות באזור שמתחת לשד שמאל. זה חזר על עצמו כל כמה ימים. כעת יש לי פעימות כאלה שנמשכות כשלושה ארבעה ימים בכל פעם (עם הפסקות של כמה שניות או דקות בין פעימה לפעימה) ובעצם בכל פעם שאני חשה את הפעימה באזור הלב, הדופק הרדיאלי שלי מחסיר פעימה. כעת יש לי חמישה ימים עד שבוע שבהם הדופק סדיר וכשלושה ארבעה ימים בהם הדופק אינו סדיר ואני חשה את הפעימות. בהתחלה התעלמתי, אך לאחר מספר חודשים פניתי לקרדיולוג. הקרדיולוג עשה אקג ואקו לב אך בגלל שלא היו לי פעימות באותו היום הבדיקות יצאו תקינות. לאחר מכן, שלחו לי הביתה 'בדיקת טראנס טלפוני חודשי' הבודקת את הדופק דרך האגודלים, אני מקליטה ומשדרת. הצלחתי להקליט את הפעימה רק פעם אחת מאחר והתופעה כל כך אקראית. הקרדיולוג אמר שזוהי 'פעימה חדרית מוקדמת' ושזה לא מסוכן. שאלתי היא, האם אפשר לדעת על- סמך הבדיקות הנ"ל שזוהי לא תופעה מסוכנת? או האם יש צורך בבדיקות נוספות? בנוסף, כשיש לי ימים עם פעימות , אני לפעמים חשה בסחרחורת או קושי קל בנשימה. לפני מספר ימים חשתי את הפעימות המוקדמות בלילה כשהלכתי לישון ובו זמנית הרגשי לחץ קל באזור שמתחת לשד שמאל, התחושה המשיכה כשעתיים עד שנרדמתי, וכשהתעוררתי בבוקר זה עבר, הלכתי לאקג שגם יצא תקין כי התופעה כבר נעלמה בבוקר. כמו כן, אתמול, היה יום ללא פעימות, אך בערב פתאום חשתי מספר פעימות רצופות חזקות באותו אזור בלב וקושי בנשימה. לאחר מספר שניות זה עבר. האם כל זה קשור בפעימות המוקדמות או שיש צורך בברור נוסף? מצטערת על ההודעה הארוכה ומודה על תשובתכם מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה עם כל מילה שאמרת
שרון27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימית
פרופ` מיכאל אלדר28/06/2010פעימות חדריות מוקדמות אינן מסוכנות. עם זאת הן יכולות להטריד מאוד ואז ניתן לשקול טיפול תרופתי או אחר וכדאי להתייעץ במומחה להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת קוצב לב לטיפול ב-A.flutter/AFדורית25/06/2010
ד"ר נכבד:
אבי בן 63, לאחר התקף לב תחתון שהתפתח בזמן צנתור אלקטיבי וניתוח מעקפים דחוף לפני 4 שנים.
סובל מאי ספיקת לב ימנית ברמה בינונית (mild) עפ"י תוצאות בדיקת אקו אחרונה.
לפני כחצי שנה אובחן אצלו AF+ A. flutter . הוא עשה היפוך חשמלי והתחיל לנטול פרוקור וקומדין. חודש לאחר ההיפוך שוב חזרה ההפרעה והוא שוב עשה היפוך. כעת הוא בקצב סינוס אך חי בפחד תמידי שההפרעה תחזור ומסרב בכל תוקף לעשות אבלציה.
הבנתי גם שאבלציה לא תמיד עוזרת במקרים של AF, יותר במקרים של Flutter וגם לא תמיד. וכמן כן, הבנתי שיש סיכון בנטילת פרוקור לאורך זמן רב.
רציתי לשאול מה יעילות הטיפול בהשתלת קוצב לב במקרה כזה והאם כדאי לשקול לעשות זאת.
כמו כן, ברצוני לשאול האם כל מכות החשמל שמקבלים בזמן ההיפוך אינן מחמירות עם אי ספיקת הלב (מאז ההיפוך השני הוא התחיל לצבור נוזלים והפוסיד שהוא נוטל, על אף הגדלת המינון, לא כל כך עוזר ל"שתן" את הנוזלים).
לתשובתך אודה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית
פרופ` מיכאל אלדר28/06/2010השתלת קוצב אינה טיפול בפרפור (AF) או רפרוף FLUTTER). במקרים מסוימים ניתן להשתיל קוצב ואז לתת מינון גבוה של תרופות להאטת קצב או צריבה (פשוטה ויעילה עם סיכון אפסי) של הקשר החשמלי לחדרי הלב.
פרוקור יעיל למדי, ועם פיקוח נכון הסיכון בנטילתו סביר. אבלציה של רפרוף יעילה מאוד עם סיכון מינימלי. אבלציה של פרפור פחות יעילה ויותר מסוכנת. אין סיכון מצטבר לאי ספיקת לב במכות חשמל חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה- PFOדניאל23/06/2010
שלום רב,
רציתי לדעת כיצד ניתן לשלול בוודאות קיום PFO בלב? האם בדיקת TTE בד"כ מגלה את המום הזה? יש לציין אני בחור בן 21 ובבדיקת אקו-דופלר של הלב שעברתי נמצאה מפרצת של המחיצה הבין עלייתית ללא עדות ל- PFO בדופלר צבע. האם עליי לעבור אקו לב דרך הוושט???
תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
ד''ר מחמוד סולימאן24/06/2010לעיתים ניתן לגלות PFO גדול בבדיקת TTE. מפרצת של המחיצה זה ממצא יחסית שכיח ואין לו חשיבות. אין צורך בשום בדיקה נוספת לחיפוש PFO.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבת המוליך הראשי של הדופקכרמלה19/06/2010
שלום רב,
בקיצור: בת 75, מסתם מיטראלי מלאכותי מאז 2001, פרפורים ורפרופים לרוב מזה שנים אחדות. היפוכי קצב חשמליים (6 במספר עד כה) הועילו לתקופה של שבועות ספורים. פרוקור כבר לא מועיל, לאחר שעברו שנתיים של שקט יחסי. בשנתיים האחרונות הפרפור כרוני בדופק מהיר מאוד, ולאחר טיפול בדיגוקסין ונורמיטן עמד הדופק הממוצע,על פי בדיקות ההולטר, על 130 פעימות בדקה. נורמיטן במינון של 50 מ"ג ביממה, יצר ירידת דופק גדולה (42 לדקה), והמינון הוקטן. נעשתה השתלת קוצב בחדר הימני, פלוס תרופות במינון בינוני להאטת הדופק. (חצי דיגוקסין של 20 מ"ג, פלוס פעמיים ביום קרדילוק של 5 מ"ג בכל פעם). קריאת הקוצב לאחר כחודשיים מראה על 50 אחוז מהזמן של דופק מעל 100 פעימות לדקה. קרדילוק במינון של 10 מ"ג ביממה, יצר הפרעות שונות, מהן פרעות בשינה.
אני עומדת בפני צריבת המעבר המוליך את הדופק מהעליות הסוררות אל החדרים, העובדים הרבה מעל מה שנדרש ורצוי, כך שהקוצב יעשה את העבודה לבדו.
כל עוד הוא לא מצטרף להסתדרות המורים - אני לא חוששת מכך שהוא ישבות... (סת---ם!)
שאלותי: האם ההרגשה עשויה להשתפר? והיכולת למאמץ (לא מדובר על נבחרת נשים למונדיאל), שעכשיו היא די מגוחכת? האם מתרחש שינוי בתחושה הפנימית שבה אדם מרגיש את לבו פועם? מה קורה כשיש חום? האם הלב יידע לעבוד כמו שהוא צריך, גם כשמקור הפולס החשמלי הוא הקוצב שמושתל בו? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמלה
פרופ` מיכאל אלדר21/06/2010מהנסיון שלי, וכן על פי הספרות הרפואית, הטיפול שהוצע לך יעיל מאוד וברוב המקרים משפר מאוד את קצב הלב ואת היכולת התפקודי, לא חשים יותר בדופק כלל (המצב הרגיל שלנו), והלב עובד כרגיל כמו במטופלים רבים שתלויים בקוצב לאחר שמערכת ההולכה שלהם נפגעה ממחלה (ולא מצריבה מכוונת). אני מעריך שהקוצב שתקבלי יעלה את הדופק בזמן חום ( או מאמץ/התרגשות) לפי צרכי הגוף שלך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב במאמץאופיר19/06/2010
אני צריך לבצע בדיקת אקו במאמץ.הרופא אמר לי לעשות עם כל התרופות שלי כולל קרדילוק ותרופות נוספות ללחץ דם.האם ניתן לבצע הבדיקה עם התרופות?קראתי בפורום שלא ניתן לבצע עם בטהבלוקר כמו קרדילוק.מה נכון?
יש לי המון pvc גם 1000 בשעה ובלי הקרדילוק זה משתולל וגם דופק מהיר לכן הרופא אמר לעשות עם התרופות.
דרך
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
פרופ` מיכאל אלדר19/06/2010בהחלט יש לעשות את הבדיקה עם הקרדילוק, מכיוון שלרופא שלך יש מטרה בביצוע הבדיקה בדרך זו(לדוגמא, לבדוק אירעות הפרעות-קצב או הדופק המירבי תוך טיפול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בפרפור פרוזדוריםחזי18/06/2010
אני גבר בריא בד"כ בן 44, בכושר, לא מעשן, לא שותה, לא משתמש בסמים, רזה, ללא היסטוריית לב משפחתית.
בשבוע שעבר אושפזתי בשל פרפור פרוזדורים, והוחזרתי "לשגרה" באמצעות טיפול תרופתי בלבד (ללא היפוך באמצעות שוק חשמלי) לאחר שעברתי בדיקת אקו דרך הושט (TEE) ונמצא כי הלב בסה"כ תקין וללא קרישים. נמסר לי כי אני יכול לחזור לחיי השגרתיים (מלבד מגבלות התזונה בשל הטיפול בקומאדין). הטיפול כולל ריתמיקס, קרדילוק וקומאדין.
בעוד שבועיים מתוכנן להגיע למעקב בבית החולים בו אושפזתי (וולפסון) לאחר בדיקת אולטר.
שאלותי:
1. האם ייתכן כי אחווה תחושות דומות לתופעת הפרפור גם עם הטיפול התרופתי?
1. כיצד עלי לפעול אם אני חש בתופעה דומה לזו של הפרפור (כגון דופק חזק בזמן רגיעה)? האם עלי לפנות לקופת חולים? לקרדיולוג? ישירות לבית החולים?
2. אם אני עובד בשטח/בחוץ, האם ניתן לשמור את הכדורים במהלך היום בכיס/בתיק, תוך סכנת חשיפה לחום גובה יחסית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזי
פרופ` מיכאל אלדר19/06/20101. אינך אמור לחוש תופעות דומות אלא אם כן הפרפור יחזור(או תופיע הפרעת קצב אחרת) .
2. רצוי לפנות למקום בו תוכל לרשום אק"ג ולקבל חוו"ד רפואית (כל אחת מהאפשרויות שהזכרת עשויה להתאים).
3. ניתן לשמור את הכדורים לאותו היום איתך.
4. בביקור הקרוב בוולפסון אני מציע לברר אם אכן הטיפול בקומדין הכרחי (שאל על ה CHADS Score שלך) וכן ברר לגבי הצורך בריתמקס אחרי אירוע ראשון של פרפור, והצורך בקרדילוק (שאינו מונע אך עשוי להאיט את הקצב בזמן פרפור).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטראופיר17/06/2010
בבדיקה 48 שעות נמצאו 70 vpc בסה"כ
ו-apc רבים מפוזרים בין 0-1074/שעה
כמו כן נרשם "שינויים ב-st והיפוך בגלי t לסירוגין"
הרופא טוען שלגבי הפעימות המוקדמות למרות שהן רבות אין להתרגש או לעשות משהו.האם זה נכון?הכמות לא נותנת מנוחה.
לגבי השינויים נתן לי לעשות אקו במאמץ למרות שאומר שזה רק להרגיע אותי ושההערה על st ו-t לא אומרת בהכרח שיש בעית אסכמיה.האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hseida
פרופ` מיכאל אלדר17/06/2010הרופא שלך צודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת מזון CoEnzyme Q10שי16/06/2010
שלום
אני בן 36 סובל מהפרעות קצב
מטופל במשך שנה נוטל כדורים
ומרגיש טוב נמצא במעקב אחת לחצי שנה
אספירן
קרדילוק 2.5
טמבוקר 100 ML
קראתי מאמר בנושא CoEnzyme Q10 הייתי מעוניין לדעת האם לצרוך את התוסף מזון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
פרופ` מיכאל אלדר17/06/2010לדעתי - לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לתשובה
שי17/06/2010למה לא ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
פרופ` מיכאל אלדר19/06/2010מפני שאין הוכחה מדעית שהתוסף עוזר במניעה של הפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות הולטריפעת16/06/2010
קיבלתי תוצאות הולטר והתור שלי לקרדיולוג רק בעוד כחודש.
רציתי לדעת מה התוצאות אומרות, האם יש סיבה לדאגה.
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 129
מהירות ממוצעת: 78
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 0-15 לשעה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 12 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 129 פעימות לדקה.
אודה לעזרתכם, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
פרופ` מיכאל אלדר17/06/2010אין סבה לדאגה בגין תוצאות ההולטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקאיל15/06/2010
שלום
כתבתי כאן לפני כמה ימים שאני סובל כפעמיים בחודש מפרפור עליות קצר בין 5-20 פעימות בכל התקף בקצב של עד כ 200 םעימות לדקה.
לפני כשנה עברתי אבלציה שבמהלכה התפתח לי PAF והיה צורך בהיפוך חשמלי , כנראה כתוצאה מהאבלציה.
כיום במידה ויש התקף- שיעול אחד והוא פוסק , הפרופסור המטפל המליץ לי לקחת קרדילוק 5 מ"ג פעם ביום , לאחר קבלת תוצאות ההולטר שלי שמתי לב שבלילה יש לי ברדיקרדיה בקצב של 37 פעימות לדקה , בדרך כלל לחץ הדם שלי הוא 100 על 58 או משהו באיזור, מאחר והבדיקות הגיעו אחרי הם\פגישה עם הקרדיולוג רציתי לשאול האם זה בסדר לקחת את התרופה הנ"ל לאור הנתונים שציינתי , והאם יש תופעות לוואי מיוחדות ?
כמו כן קראתי איפשהו שמגנזיום יכול לעזור , האם זה נכון ?
האם זה יכול להיות תחליף לתרופה ?
אגב גם ה B12 שלי יחסית נמוך מאחר ואני לא אוכל כמעט בשר הוא ממש פסיק מהגבול התחתון האם יכול להיות קשר ?
תודה מראש על התשובות
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איל
פרופ` מיכאל אלדר17/06/2010מציע שתתיעץ שוב עם הקרדיולוג מאחר שקרדילוק עלול להוריד ל"ד ולהאט את הדופק.
מגנזיום אינו מקובל כתרופה לפרפור ולא ידוע לי על קשר ל B12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגומטריהדניאל14/06/2010
שלום!
נשלחתי לבצע ארגומטריה לפני שיקום ריאות אני אחרי PE, TIA . המוזיגוטית לפקטור II מטופלת בקומדין עם PFO שהוחלט לא לסגור אותו בשלב זה.
תוצאות הבדיקה כפני שהבנתי תקינות , אין עדות לאיסקמיה במאמץ סב- מקסימלי.
תגובה נורמוטנסיבית למאמץ.
כושר בינוני (אציין מבחן מאמץ לב ריאה מלפני שנה הראה בעיה קרדיווסקולרית עם חשש למחלת כלי דם ראתיים. אני אחרי פנמוטוריקס(לפני כ 3 חודשים) וירידה בדיפוזיה של הריאה ).
אקג במנוחה: קצב סינוס ICRBB.
לאחרונה אני חשה בחולשה כללית קשה לעיתים עד כדי עלפון, כאב בחזה במאמץ (אך לא תמיד). ותחושת דופק איטית, ןלא סדירה. בעבר היו לי פלפיטציות ונראה כי הן התחלפו לדופק איטי עד שאני לא חשה בו.
האם יש קשר בין זה לבין ההפרעה הקלה בהולכה? מהי ההפרעה? והאם ייתכן כי בהתקף כפי שאני מתארת קרי, חולשה ודופק איטי האקג היה מראה הפרעה גדולה יותר בהולכה??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר -הערה ארגומטריה
דניאל14/06/2010אציין כי שבוע שעבר כשבצעתי אקג- לא הייתה אותה הפרעה בהולכה, יום למחרת היא שוב נצפתה. כך שזה לא משהו שתמיד קורה וודאי לא מולד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדניאל
ד''ר מחמוד סולימאן15/06/2010זה תלוי במהירות הדופק וכן בגורמים חיצוניים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדניאל
ד''ר מחמוד סולימאן15/06/2010ראה תשובה קודמת. לשאלתך מהי ההפרעה- זאת הפרעה יחסית שכיחה בהולכת האות השחמלי בלב. בד"כ אינה מסוכנת ואינה מתקדמת להפרעה קשה יותר. חשוב לראות את כל הבדיקות כולל תרשים האק"ג על מנת לתת תשובה ספצפית ומפורטת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)