מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות מוקדמות ו wpw.יוסי20/11/2010
דוקטור הנכבד שלום רב,
אני בן 34 במהלך שנות חיי סבלתי עד היום מארבעה התקפי svt האחרון מלפני 5 חודשים(שלפניו ההתקף האחרון היה לפני 10 שנים) בבדיקות שביצעתי מלפני 10 שנים היה חשש לא וודאי ל wpw
הומלץ על בדיקת eps כדי לנסות לגלות את ה wpw במידה וימצאו אבל לא בוצעה(פחדתי נורא מהבדיקה)המשכתי לחיות כרגיל עברו 10 שנים שבמהלך השנים לא היה התקפי svt היו פעימות מוקדמות פה ושם לעיתים רחוקות.
יש לציין שאני לא שותה אלכוהול ולא שותה כמעט קפה והפסקתי לעשן לפני 5 חודשים אחרי ההתקף האחרון)עישנתי 18 שנה.
הסיבה העקרית שבגללה פניתי אליך
מאז ההתקף האחרון של ה svt יש לי מידי יום פעימות מוקדמות כל יום בממוצע 10 ביום לא תמיד ברצף דבר שמאוד מפחיד אותי ומבאס אותי עשיתי את כל הבדיקות ששלח אותי הרופא(דם,בלוטת התריס,א.ק.ג,הולטר,אקו לב)כולם יצאו תקינות היו מספר פעימות מוקדמות בודדות חדריות ועליות סך הכל 4 ביחד במהלך אותה יממה הרופא אמר שיש חשש לא וודאי לwpw הפנה אותי לחברת מוניטור לשם קבלת מכשיר ל 3 חודשים שבזמן אמת שמים את האגודים ומשדרים.
בנוסף נתן לי מרשם של סלאו דרלין 80 מ"ג(לא עזר עשה יותר גרוע קוצר נשימה).
מכיוון שלא עזר נתן לי כדור קרדיולוק שגם לא עזר.
שאלותי הם
*שמעתי שבמידה וקבוצת חוסמי הביתא לא עוזרים ניתן לתת כדור ריתמיקס מה דעתך?
*איך הפעימות האלו יעברו משגעות אותי מידי יום ומבאסות לי את היום.
*אני לוקח כדור מגנזיום מידי יום במהלך החודש האחרון מה דעתך?
*האם יש קשר שבגלל שהפסקתי לעשן צצו הפעימות המוקדמות?
*האם לפי דעתך לא נשארו אופציות אלא בדיקת eps יש לציין שלא עשיתי בדיקת מאמץ הקרדיולוג טוען שלא צריך בנוסף הבנתי שישנה בדיקה כדי לגלות wpw שמזריקים חומר ואח"כ עושים בדיקת א.קץג כדי לנסות לאתר את ה wpw האם נכון שישנה בדיקה כזאת.
דוקטור אני מתנצל על המכתב הארוך היה חשוב לי מאוד שתידע לעומק את כל "קורות חיי" אשמח אם תשיב בהקדם על שאלותי.
תודה רבה,
שבת שלום ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
חיים22/11/2010מוזמן ליצור קשר לאימייל שלי .גם אני נמצא במצבים כאלה [email protected]
בברכה-חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות ו wpw. - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן24/11/2010שמעתי שבמידה וקבוצת חוסמי הביתא לא עוזרים ניתן לתת כדור ריתמיקס מה דעתך?
לא ציינתה איזה סוג של פעימות מקודמות (חדריות או עליתיות). אפשר לנסות ריתמקס בשני המקרים.
*איך הפעימות האלו יעברו משגעות אותי מידי יום ומבאסות לי את היום.
לעיתים זה עובר לבד.
*אני לוקח כדור מגנזיום מידי יום במהלך החודש האחרון מה דעתך? יתכן וזה עוזר. אין הוכחה בספרות הרפואית שזה הטפול.
*האם יש קשר שבגלל שהפסקתי לעשן צצו הפעימות המוקדמות? לא נראה לי
*האם לפי דעתך לא נשארו אופציות אלא בדיקת eps יש לציין שלא עשיתי בדיקת מאמץ הקרדיולוג טוען שלא צריך בנוסף הבנתי שישנה בדיקה כדי לגלות wpw שמזריקים חומר ואח"כ עושים בדיקת א.קץג כדי לנסות לאתר את ה wpw האם נכון שישנה בדיקה כזאת.
אני ממליץ לך לעבור בדיקת EP במקום מנוסה. זה עשוי לפתור לך את הבעיה אחת ולתמיד. חבל למשוך את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהספיר20/11/2010
שלום.קבלתי תרופה לעייפות בשם מודפניל.מאז שהתחלתי לקחת אותה עלה לי לחץ הדם.כשקראתי את העלון ,רשום שזה יכול לגרום גם להפרעת קצב.מה זה ?ואיך בודקים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן22/11/2010מודפיניל שייכת לקבוצה התרופות המעוררות העובדות על מערכת העצבים המרכזית, אך מנגנון פעולתה המדויק איננו ידוע. כיון שהתרופה עובדת על מערכת העצבים יתכן והיא גורמת להפרעות קצב. בד"כ מדובר בדופק מהיר ולא מסוכן. תופעות לוואי אלה הן נדירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
ספיר02/12/2010באם כדאי להמשיך לקחת התרופה למרות העליה בלחץ דם(כי זה עוזר לי לעיפות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב לב..מזלי20/11/2010
שלום רב..אני בת 50 המחזור פסק לי לפני כשנה בערך...מזה כתקופה של שמונה חודשים אני סובלת מדופק מהיר במיוחד..פניתי לקרדיולוג ועשיתי הולטר..ופתאום הדופק המהיר נעלם..אך שהורדתי את ההולטר הדופק חזר..הקרדיולוג נתן לי פרולול ולריויאן כל ערב..יום שבת האחרון הגעתי עים דופק מהיר במיוחד .עשו לי אקג והרופאה אמרה שהיא מפנה אותי באמבולנס לב"ח..עשו לי בדיקת דם צילום חזה..והרופא שלל בעיות לב הוא אמר שקוראים לזה פלפיטציות..ושאמשיך לשתות פרולול..אני שותה פרולול וכדור הורמונלי..ומידי פעם וואבן..שאלה 2 האים חיידק בקיבה עלול לגרום לדופק המהיר..אין לי יום ולא לילה אני מוטרדת מכל המצב הזה...אשמח מאוד לעזרתך המהירה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב לב.. - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן22/11/2010את לא צריכה להיות מודאגת. רצוי לחזור על בדיקת ההולטר ולרשום את תלנותיך והזמן המדוייק של הופעתן.
לא ידוע לי שיש קשר בין חיידק בקיבה ודופק מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מאוד חזקות בזמן מאמץדורני18/11/2010
היי!
אני בן 22.
בעבר שיחקתי כדורסל ובזמן זעזוע (כמו נחיתה לאחר קפיצה) חזק התחלתי לפתע להרגיש את הלב פועם במהירות עצומה ובעוצמה כך שכל הגוף שלי רעד לפי קצב הלב. ב'התקף' המוזר הזה גם הרגשתי זיעה קרה באופן מידי וחולשה.
ההתקף עבר אחרי כמה דקות (בדרך כלל 2 דקות) באופן פתאומי, ללא ירידה הדרגתית בקצב אלא ממש במעבר חד לקצב רגיל, הרגשה רגילה וכו'.
מאז זה קרה לי הרבה פעמים, אומנם בתדירות נמוכה (פעם בחודשיים בערך) ועבר כעבור 2-3 דקות.
לאחר הרבה זמן שבו לא עסקתי בספורט (כשנה) חזרתי לעסוק והנה שלשום התרחש אותו הסיפור.
אני בחור בריא, במשקל נורמלי יחסית לגובה.
בעבר ביצעתי כמה פעמים בדיקות א.ק.ג. לצורך אישור השתתפות בכדורסל וכו'.
הכל היה תקין.
יש לציין שנולדתי עם אוושה אך היום היא אינה.
קבעתי תור לקרדיולוג אך אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מאוד חזקות בזמן מאמץ - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/11/2010נשמע כמו הפרעת קצב, יתכן מאוד מסוג SVT. אני הייתי מנסה לתעד אותה (למשל ע"י קרדיוביפר שאיתו ניתן לשדר את האק"ג דרך טלפוך בזמן התקף). אם לא תצליח, הייתי ממליץ על בדיקת הקצב (EPS) עם אופציה להמשיך לצריבה. כדאי לך לפנות לקרדיולוג המומחה להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטן 50סטלה15/11/2010
בגלל מחסור בסוטלול הציע לי הרופא לקחת נורמיטן 50.
אני מקבלת ווזודיפ להורדת לחץ דם.
האם צרוף של שתי התרופות אינו יכול לגרום לירידה משמעותית בלחץ הדם?
בתודה סטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן 50 - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר17/11/2010אכן הצרוף של 2 התרופות עשוי להוריד את לחץ הדם אם כי לרוב לא במידה קצונית. כדאי להתיעץ עם הרופא שלך ביחס לאפשרות להעלות מינון הנורמיטו בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות ותפעות לוואירונן14/11/2010
פרופ' אלדר שלום.
אבקש לדעת אם שילוב של כדורים מסוג מולטאק נגד הפרעות קצב וכדורים להורדת לחץ דם מסוג אנאלדקס 20 מ"ג, גורמים לתופעת לוואי שגורמת ליובש בשפתיים.וזאת ומאחר שבעת שהתחלתי בשילוב הזה אני מרגיש יובש בשפתיים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות ותפעות לוואי - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/11/2010למיטב ידיעתי לא פורסמה תופעה מעין זו (אך יש לזכור שהנסיון עם מולטק עדיין מוגבל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רגוי13/11/2010
שלום לך ד"ר אני בן 28 ויש לי מזה כמה שנים שאני מתלונן על הפרעה בקצב הלב כשאני שוכב על הגב אחרי מנוחה אני מרגיש כמו פרפור בלב לכמה שנים והולך ללא כאבים וללא הרגשה מיוחדת ולפעמיים אני מרגיש פתאום חביטה בלב שמעלה לי את הלחץ דם בהולטר שעשיתי התגלו הפרעות קצב שהרופא אמר שהן לא משמעיות בכלל ועוד מצא PR0.11 אמר לי שיכול להיות שיש לך פרפור אבל לא נתפס בהולטר .אמר לי שהוא רוצה אותי אצלו בבית חולים לעשות לי בדיקה מיוחדת להחדיר לי חומר לוריד ואז יראה איזה הפרעות יש לי אם יש הוא יצרוב אותם ואני מאוד מפחד מהבדיקה הזו שאני לא יודע בכלל מה שמה ולמה היא גורמת ומה התופעות שלה .אני בחור בריא לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/11/2010מהפרטים ששלחת קשה להבין במה המדובר. רצוי לחזור לרופא (או ללכת למומחה אחר עם החוצר הרפואי) ולהבין בדיוק מהי הבדיקה. אני מניח שמדובר בהזרקת אדנוזין - זו אינה בדיקה מסוכנת. אם יש צורך בצריבה - זו פעולה צנתורית עם סכונים מסוימים שעליהם יש לדון, כאמור, לפני שתקבל החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cryoablationשי13/11/2010
שבת שלום,
לפני מספר חודשים התגלה כי בני (בן 16 וחצי) סובל מ-SVT. הוא עבר אבלציה בתחילת ספטמבר. כבר במהלך הניתוח התחוור כי הוא סובל מ-SVT WITH PARAHISIAN ACCESSORY PATHWAY. בבדיקת המאמץ שביצע כעבור חודש התחוור כי הבעיה לא נפתרה. קיימנו התייעצויות נוספות והומלץ לנו לבצע CRYOABLATION. נאמר לנו כי בניגוד לאבלציה רגילה, הרי בפרוצדורה זו, אין סכנה לפגיעה במעגל החשמלי הראשי ואין סכנה לקוצב לב. רצינו לדעת האם הדבר אכן נכון ומה הסיכונים הכרוכים בקריו אבלציה. תודה מראש, שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cryoablation - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/11/2010אכן הסיכון לפגיעה במערכת ההולכה ועקב כך לצורך בהשתלת קוצב - נמוך משמעותית מאשר בצריבה רגילה עם RF. הבעיה העיקרית היא שעורי חזרה גבוהים,יחסית, של ההולכה ע"פ ה accessory pathway. במלים אחרות, הבטיחות גבוהה יותר אך היעילות נמוכה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcryoablation
שי15/11/2010ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה
אבל רק כדי לקבל מושג, מה הכוונה לשיעורי חזרה גבוהים יחסית. בצריבה רגילה הבנתי שאחוזי ההצלחה עומדים על כ-90%, ולכן מענייינת אותי ההשוואה לקריו. כמו-כן, האם בכל זאת ישנם סיכונים בקריו-אבלציה, ואם כן מהם,
ולבסוף, האם אתה היית ממליץ על דרך פעולה זו. חשוב לי לציין, כי בני אינו מרגיש בחיי היום יום כל השפעה של ההפרעות בקצב הלב, גם כאשר הוא עושה פעילות ספורטיבית הוא אינו חש בתופעה. רק בבדיקות הרפואיות הבעיה התגלתה, כך שלפחות לעת עתה אין לדבר השפעה על איכות חייו, פרט לעובדה שב-3 החודשים האחרונים הוא הפסיק כמעט לחלוטין לעשות פעילות אירובית מאומצת. אפשרות אחרת שהמליצו לנו לבחון שימוש בכדורים לפני פעילות ספורטיבית, אבל נראה לי בעייתי להתחיל לתת לילד בן 16 וחצי כדורים. ולכן, אשמח כאמור לשמוע את חוות דעתך.
תודה מראש וסליחה על בלבול המוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטקרמי12/11/2010
אני סובל מזה כמה שנים מפרפור פרוזדורים כרוני! ניסיתי כבר את כול שלל התרופות הקשורות לסידור קצב הלב, ללא הצלחה גדולה! לפני כחודשיים , קיבלתי מהרופא המטפל דוגמיות של כדור חדש , ששמו מולטק, המיועד לסידור קצב לב , נקודתי לפירפור פרוזדורים! זהו הכדור הראשון שעשה עבודה נפלאה,לא צפיתי שום התקף מזה 6 שבועות וזה נדיר! הבעיה עם הכדור , שהוא לא כלול בסל התרופות, מחירו גבוהה מאוד, 520 ש"ח! אני שייך לקופת חולים מאוחדת, שדחתה את בקשתי, בתירוץ ,שתרופה מקבילה בשם פרוקור עושה את אותה העבודה. פרוקןר היא תרופה עם תופעות לואי קשות! זוהי התרופה הראשונה שנוסתה עלי ,לאחר ההתקפים הראשונים!ד"ר סולימן, אתה וד"ר לואיס גרובר, ביצעתם בי צינתור, שלאחריו התחילו הפירפורים! אתם גם הורדתם ממני את הפרוקור! האם יש לך ד"ר אפשרות לעזור לי בסוגיה זו? בתודה מראש , רמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטק
רמי24/11/2010ד"ר סולימן שלום! אינ עדין מחכה לתשובה, תודה מראש , רמי. צנתרת אותי יחד עם לואיס גרובנר ליפני 6 שנים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטק - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן24/11/2010שלום רמי
בבקשה לקופ"ח צריך לציין שפרוקור גרם לתופעות לוואי. נא צור איתי קשר אם צריך עזרה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכס עד שעונים פה..תמר10/11/2010
בפורום אחר אחרי יום ענו לי פה עושים טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכס עד שעונים פה.. - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן10/11/2010מצטערים על האחור. ראה את התגובה במקום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצניחה קלה עם mild mr חשד לmvpדוד05/11/2010
ביתי חיילת ונגשה לבדיקת קרדיאולוג הממצאים היו לאחר בדיקת אקו לב חדר שמאלי תקין בגודלו ובתפקודו מסתם מיטרלי בעיקר עלה אחורי חשוד לצניחה קלה עם mild mr
בדיקת לב ריאות תקינה אין בעיות והנערה מתעמלת כ3 פעמים בשבוע
האם ניתן לקבל בפורום זה תשובה למשמעות הבדיקה מה הסיכונים איך להתנהג ואם יש פתרונות או רצוי לא לטפל אלה רק לבצע מעקב
בתודה מראש
אשמח לתת פרטים נוספים במידה ונדרש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לצניחה קלה עם mild mr חשד לmvp - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן10/11/2010לא נראה שיש בעיה. אולי צריך לחזור על האקו כל כמה שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים מוזריםל.א05/11/2010
אני בת 26 לפעמים תוקף אותי התקף של דופק מאוד מהיר ומאוד חזק שנמשך דקה עד שתיים מלווה בכאבי ראש חזקים ולחץ בחזה עשיתי כל הבדיקות האפשריות הכל תקין האם זה מסוכן ואיך אפשר לפתור את הבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים מוזרים - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן10/11/2010ניתן לחבר הולטר לתקופה ממושכת יותר (חודש ימים) עד שמגלים את סוג הפרעת הקצב. לפי זה ניתן להציע לך טפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר עזרהתמר04/11/2010
אני נמצאת בהריון שבוע 26 אתמול במצב מנוחה לפתע הרגשתי את הלב פועם במהירות בלתי רגילה לאחר התייעצות עם אחות כללית ומד"א בטלפון וללא שינוי במשך 20 ד הזמנתי אמבולנס שהם באו הם רו שהדופק מהיר על 220 הם הזריקו לי לוריד אדנוזין והפנו אותי לב"ח שם אחרי כמה בדיקות דם ושתן שלחו אותי הביתה להמשך מעקב של קרדיולוג.מאז אתמול יש לךי כאב בחזה כאילו לאחר חבלה..השאלה שלי ממה זה יכול לנבוע ?(זאת לא הפעם הראשונה בהריון שאני מרגישה לפתע האצה בדפיקות הלב ללא כל סיבה ..אך הפעם זה נמשך יותר מדקה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר עזרה - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן10/11/2010ידוע שחלק מהפרעות הקצב מתגברות במהריון. לשמחתינו, הפרעת הקצב ממנה את סובלת אינה מהווה סכנה. במידה וזה נמשך יש מקום לנסות טפול תרופתי. לאחר הלידה ממליץ לך לטפול בהפרעת הקצב בעזרת אבלציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעת תודה לפרופסור מיכה אלדר ובירורכרמית04/11/2010
לפרופוסר מיכה אלדר שלום רב.
בראשית דברי אני רוצה להודות על איכות החיים שקבלתי ממך לפני 17 שנה .
בהיותי חיילת מהצפון שעברה תהליך של צריבה בהצלחה .נכון להיום אני נשואה פלוס 4 ילדים ומשום מה בשבוע האחרון התחלתי להרגיש הפרעות קצב קלות לסירוגין במהלך שעות היום ובמהלך כמה ימים רצופים אני חייבת לציין שלפני ארבע שנים היתה לי תקופה זהה וזה חלף אבל משום מה הפעם אני קצת לחוצה מהענין .יש מקום לדאגה
אשמח לקבל כל תשובה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעת תודה לפרופסור מיכה אלדר ובירור - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר14/11/2010כרמית שלום, אני זוכר אותך היטב ואני שמח לשמוע שאת חשה בטוב.
איני יודע מהן ההפרעות הנוכחיות אך סביר שאין מקום לדאגה בגינן. בכל מקרה אם זה לא חולף אפשר לעשות הולטר עם יומן ולבדוק מהן ההפרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעת תודה לפרופסור מיכה אלדר ובירור
כרמית15/11/2010ראשית אני חייבת לציין שממש התרגשתי לקרוא שאתה זוכר אותי אחרי כל כך הרבה שנים
אני חייבת לציין כי ההפרעות קצב שצינתי במייל הקודם אכן פסקו וזה קרה סמוך למחזור
יש קשר?בכל מקרה במידה ואני ירגיש שוב שיש לי הפרעות ואני מקווה שלא עלי לפנות לרופא משפחה או לקרדיולוג על מנת לבצע את בדיקת ההולטר .
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצבששון03/11/2010
לאישתי יש קוצב לב מזה שנתיים וחצי בזמן האחרון מרגישה כמו לפני ההתלה.
בבדיקת הקוצב יש חשש לשבר באלקרודות, נשלחה לבדיקת הולטר
בבקשה פיענוח של הבדיקה
דופק מינמלי 59 מקסימלי 115 ממוצע 65
הפרעות קצב על חדריות 84 APB'S
5 SVT'S
סיכום: BASIC RHYTHM IS SINUS. APBwS SHORT RUNS OF SVT-3 BEATS BPM IN FASTEST RUN' AT NIGHTTIME ATRIAL SENSING AND 143 VENTRICULAR PACING* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן10/11/2010בדיקה בגדר התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)