מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזהדניאל10/06/2010
שלום, אני בת 30. אחרי PE , ו TIA חולף. נמצא PFO ובשלב זה הוחלט שלא לגעת ואני מטופלת בקומדין.עברתי לפני כחודשיים
SPONTANEUS PNEUMOMEDIASTINUM שלווה בירידה בסיטורציה ל 78% ונזקקתי לחמצן. מעבר לכך: רקשיות יותר פקטור II , תת פעילות בלוטת התריס- אלטרוקסין וכולסטרול גבוהה- נוטלת קרסטור ואיזטרול.
שבוע שעבר חשתי חולשה כללית, כשקמתי מהמיטה להכין ארוחת צהריים חשתי בחולשה קיצונית ונתמכתי בשיש כמעט על סף עילפון ותחושת קצב לב איטית עד כמעט לא חשתי בו. נסיתי להמשיך הלאה ולתפקד ואז החל חזה שמאלי בלב לכאוב עם כל פעולת מאמץ ולו הקלה ביותר.
בערב פניתי למיון כיוון שחששתי שמדובר במשהו, קיבלתי הפניה למיון ושם נרשם אקג:קצב סינוס P PULMONRY. בחרתי שלא ללכת למיון בשל הקלה מסויימת והלכתי למחרת שוב לקופה כיוון שהחולשה המשיכה.
בבדיקה הרופאה לא התרשמה מ PE עכשוי ושלחה אותי לעשות אקג לצורך השוואה.
כשחזרתי היא אמרה לי כי יש שינוי בהולכה החשמלית שלא מסכנת חיים אך צריכה מעקב ומעבר לכך לא פרטה, רק הוסיפה כי לדעתה זה מגיע מהדלף....
אני חשה טוב מאז הארוע(אם אפשר לקרוא לזה כך) אך לא מאוד שקטה ארועים של תחושה שהדופק שלי איטי ולא ברור,חולשה קשה ולעיתים כאב בחזה קורים לי בתדירות יפה בזמן האחרון. בעבר היו לי ארועי פלפיטציות ונראה כי עכשיו במקום דופק מהיר יש דופק חלש...
האם יש מקום לדאגה?
מה אומר האקג ?
אציין עוד כי בדיקות הדם תקינות לרבות בלוטת התריס. וכי אני אמורה להתחיל שיקום ריאות בתה"ש בשל הPE וירידה בדיפוזיה ומבחן מאמץ משולב שיצא עם בעיה קרדיווסקולרית. נתבקשתי לעבור ארגומטריה האם יש צורך? האם זה יקדם?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה
דניאל10/06/2010פניתי למוקד בקופ"ח ולא למיון- המוקד הפנה למיון.
ואציין כי בזמן ביצוע האקג עצמו לא הייתה לי החולשה שמפריעה לי(אלא חולשה של אחרי..), עובר זמן עד שנכנסים לרופא אח"כ חדר אחיות וכו' שלעיתים "מפספסים" את האירוע עצמו ונשארים עם הזנבות שלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדניאל
ד''ר מחמוד סולימאן13/06/2010להמשך הברור היתי ממליץ לך להבדק ע"י קרדיולוג עם המלצה לבצוע בדיקת הולטר 24-48 שעות. בדיקת רישום אק"ג בעת מאמץ (ארגומטריה) כן יכולה לסייע באבחנה באם יש הפרעה במערכת ההולכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לב חזקשרה09/06/2010
שלום!
אני בת 25, בריאה ולא בהריון לאחרונה אני סובלת מדפיקות לב חזקות ומהירות
גם כשאני נחה . זה מפריע לי להרדם בגלל שאני שומעת את הדפיקות.
וכשאני שמה יד על הבטן העליונה הדפיקות מורגשות מאוד חזק יותר מאשר בחזה,
האם כל זה נורמלי או שעלי להבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
פרופ` מיכאל אלדר10/06/2010לחוזק דפיקות הלב אין כל משמעות - זו תחושה סוביקטיבית. לגבי הדופק המהיר - כדאי לפנות לרופא המשפחה הן לתיעוד והן לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצב הלבנורית09/06/2010
שלום,
אני בת 65, בריאה למדיי, אך סובלת ממיגרנות קשות.
בבדיקת האקו לב שלי, נאמר לי שיש לי שתי עליות מוגדלות. הודגמה אי ספיקה מיטראלית וטריקטספידאלית קלה-בינונית עם מפל לחצים בן 28 ממ"כ.פני הממצא ללחץ ריאתי מוערך של 35 ממ"כ.
אנא עיזרו לי להבין...
תודה,
נורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
פרופ` מיכאל אלדר10/06/2010אין בעיה מיוחדת באקו ויש לעקוב בלבד.
אין מדובר בהפרעות קצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להפחית קומדין ולצרוך אומגה 3אפי07/06/2010
אני צורך כ 10 מג קומגין ביום כדי לשמור על INR 3 לאחר החלפת מסתם . שמתי לב שאפילו כמות קטנה של שמן דגים העלתה את ה INR.
השאלה האם כדאי להפחית הקומדין ולהגדיל צריכת אומגה 3. וזאת כמובן בתהליך הדרגתי ובקרה צמודה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפי
ד''ר מחמוד סולימאן08/06/2010כל עוד אתה שומר על INR בתחום הרצוי (סביב 3)- אין זה משנה איך אתה משיג את זה. לאומגה 3 יש השפעה טובה על הלב ומשק השומנים בדם, כך שכן ממולץ לקחת אומגה 3 תוך כדי נטור רמת דלול הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס אריתמיה ובלוטת התריספרופ` מיכאל אלדר07/06/2010
שלום רב,
אני כבר כתבתי בפורום זה וכותבת שוב כי יש שינוי במצב,
אני בת 28 בריאה, בסוף שנת 2009 לקחתי במשך 3 חודשים אלטרוקסין 50 בגלל תת פעילות
הפסקתי בסביבות סוף פברואר בגלל סינוס טכיקרדיה
עשיתי עשרות אקג, אקו לב פעמיים , סיטי ריאות במיון, והכל יוצא תקין
הייתי אצל פרופ' שאמר שהכל בסדר
הורדתי מינון של פרולול מ-20 -10*2 ביום ל-5 ביום בהדרגה כי זה היה מרגיש לי מכביד ותחושות של פעימות מוקדמות מרובות
עשיתי הולטר לפני שבוע-מחכה לעידכון
וביומיים האחרונים אני מרגישה דופק של 100 לערך-שוב ממש לערך-אני יודעת שבמישוש זה לא מדוייק
ואתמול הרגשתי ממש בלאגן, כאילו לא היו פעימות כלל, ואח"כ מן דופק לא סדיר, הגעתי למר"מ אמרו לי שיש רק קצת טכיקרדיה,
היום באקג המרפאה אמרו לי סינוס אריתמיה ושוב ביצוע בדיקות בלוטת התריס
חשוב לציין שעשיתי מאז הטכיקרדיה כמה פעמים בדיקות בלוטת התריס וזה יוצא גבולי, התור לאנדוקינולוג רק באמצע יולי ולא הפנו אותי לתור דחוף יותר
מה זה סינוס אריתמיה, האם יש סכנה במעבר בין טכיקרדיה לאריתמיה, יש משהו שאני יכולה לעשות בנוסף?
הרופאה אמרה לי לעלות מ-5 פרולול ביום ל-10, כלומר פעמיים 5 ביום, זה אמור לפתור את הבעייה?
תודה,
רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבקה
פרופ` מיכאל אלדר07/06/2010סינוס אריתמיה הינה תופעה נורמלית בצעירים שמתבטאת בשינויי קצב ריתמיים (קצב הלב משתנה בהדרגה ולעתים בצורה גלית). התופעה תקינה ואינה דורשת טיפול.
גם מינון פרולול של 10 מג הוא נמוך , ובכל מקרה כאמור אין בעיה שצריך לפתור.
תרגיעי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
רבקה07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מואצות לסירוגיןdanit04/06/2010
ערב טוב,
אני בת 41,בריאה בדר"כ.שלשום בעבודה חשתי ברע,לחץ בחזה,סחרחורת ודפיקות לב מהירות לסירוגין.
המשכתי כהרגלי ולמחרת בבוקר ניגשתי לרופאה.בבדיקת לחץ דם 147/95 דופק 88 הרופאה שלחה לא.ק.ג יצא תקין (הבדיקה ארכה פחות מ3 דקות) בדיקות דם ושתן יצאו מושלמות ממש באמצע.לא כולסטרול ולא בלוטת תריס הכל יצא נהדר.
הרופאה המליצה שבוע מעקב לחץ דם בבית,יצאתי ממנה בתחושה שהכל בסדר.בבית בזמן מנוחה דפיקות הלב החלו שוב.מאתמול ועד לרגע זה כל עוד אני בפעילות הכל יחסית תקין.
ברגע שאני מתיישבת הלב מתחיל להתחרפן הפעימות כמו צירים במרווחים שונים ממהרים פתאום,מחסירה פעימה ואז מהיר יותר.חולף לכמה דקות ושוב חוזר. תחושת גוש בגרון באזור הלב ,לא בלוע ,מתגברת במנוחה. לחץ הדם מסתובב סביב 140/90 ב3 מדידות במשך היום.
בזמן כתיבת שורות אלו ליבי מתעתע לסירוגין במקצבים שונים. אני רגועה מאוד,לא עצבנית ולא סובלת מחרדות (חלק יאמרו קצת אדישה).
מה לעשות עכשיו?
להמשיך לפי הנחיית הרופאה ?או לפנות לבדיקה קצת יותר ארוכה לשלילת הפרעת קצב?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנית
פרופ` מיכאל אלדר05/06/2010יתכן מאוד שמדובר בפעימות מוקדמות שברוב המכריע של המקרים הן חסרות משמעות (מעבר לתחושה הבלתי נעימה). אם התחושה היא יום-יומית ניתן לעשות בדיקת הולטר (עם יומן בו מתעדים את זמן הסימפטומים) ואז ניתן לאבחן את הפרעות הקצב ולהתאים טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר/אקגדקלה04/06/2010
שלום רב,
בת 34, נוטלת באופן קבוע כבר שנים: ריספרדל, ציפרלקס וזייבן. ביצעתי אקג והולטר עקב תלונות על הפרעות בקצב הלב. התוצאות של ההולטר:
הכל תקין מלבד - נצפו בסה"כ 10 APBS במהלך הבדיקה (סינוס 60-90, APBS נדירים). האם תקין? על מה מעיד? האם יכול להתפתח לפרפור והאם מצריך טיפול תרופתי?
בבדיקת אקו לב סיכום:
החדר השמאלי ברוחב תקין ועובי דפנותיו תקין והתככצותו תקינה. ללא הפרעה איזורית בהתכווצות: מקטע פליטה מוערך כ- 60%. הפרוזדור השמאלי ברוחב תקין. מדורי הלב מימין בגודל תקין. שורש ההאורטה ואאורטה העולה ברוחב תקין. המסתמים עדינים. דליפה מיטרלית וטריקוספידרלית מזערית. לא נמצא נוזל פריקרדיאלי. IVC תקין. הלחץ הריאתי תקין. אני מניחה שהתוצאות בסדר אך מה לגבי הדליפה? האם מסוכן?
שאלה אחרוונה: האם ניתן לזהות באקג אי ספיקת לב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה.
פרופ` מיכאל אלדר05/06/2010הן ההולטר והן האקו תקינים לחלוטין, אינם מנבאים דבר ואינם מחייבים טיפול.
לא ניתן לזהות אי ספיקת לב באק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לענת
ד''ר מחמוד סולימאן07/06/2010הכל תקין 100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קומדיןהרמן04/06/2010
האם נטילת קומדין לראשונה או מחדש כרוכה בהזרקת קלקסן עד לקבלת הINR הדרוש נאמר לי עי רופא שצריך להזריק קלקסן בגלל קרישיות היתר שהקומדין יוצר בשלב הראשון לנטילתו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` מיכאל אלדר05/06/2010כדי לתת הגנה מיידית, במצבים מסוימים, כנגד יצירת קרישי דם , נהוג לתת קלקסן עד להשגת INR בתחום המקובל כמונע קרישים (מעל 2).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר השתלת קוצב וסטנטיםיהודית03/06/2010
שלום
לפני 8 חודשים אמי שעברה בתוך 4 ימים: צינתור והשתלת 2 סטנטים, דיממה עד אובדן הכרה, היו צריכים לתת לה עירוי דם. הדימום גרם לה להמטומה ענקית ברגל, לאחר מכן שוב אבדה את ההכרה שהיו צריכים להחיות אותה והשתילו לה קוצב. היא לוקחת כדור פלויקס, דרלין, וסקייז פלוס, זנטק.
כיום לאחר הצנתור והשתלת הקוצב היא נשארה נכה כיוון שהרגל שבה היתה ההמטומה קורסת בהליכה. .
בימים האחרונים ישנה תופעה מוזרה שבמשך כל היום היא מרגישה בסדר ורק כשהיא הולכת לישון היא חשה ברע , כאב בחזה לפעמים גם כאב בכתף (באותו אזור נמצא הקוצב). אנו לא יודעים אם זה מהקוצב הנמצא באזור זה או מהלב עצמו או ממשהו אחר. אני מתיזה לה ספריי ISOKET וטיפות רסקיו להרגעה. לאחר מספר דקות היא חשה יותר טוב ונרדמת.
אני לא מבינה מה קורה ולמי עלי לפנות האם לרופא קרדיולוג או למומחה לקוצבי לב? שאלה נוספת האם לא מסוכן לתת את ספריי ISOKET לעיתים קרובות. כמה פעמים ניתן לתת ספריי זה ולאורך כמה זמן?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` מיכאל אלדר03/06/2010קשה לדעת מה הסבה לכאבים בפרט שהם קורים רק בלילה. האם כאשר היא שוכבת במשך היום אין כל בעיה?
הייתי פונה לרופא המשפחה או לקרדיולוג בשלב ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב לא סדיררוזלין שחאדה02/06/2010
שלום רב,
אני בת 23 וסובלת מכולסטרול גבוה מלידה (נע בסביבות 300) אך בשנתיים האחרונות לא ביצעתי בדיקות כך שלא ידוע לי מה מצבי. בשלוש השנים האחרונות אני חווה תופעה שמדי פעם (פעם בחצי שנה) בלי שום סיבה יש לי דפיקות לב מואצות אני מרגישה שמשהו חונק אותי בצוואר ולאחר דקה שתיים זה עובר לי, חשוב לציין שזה קורה כאשר אני במנוחה. לא ייחסתי לזה רצינית עד שהיום זה קרה לי ובמקרה הייתי ליד מד לחץ דם. בדקתי את לחץ הדם היה קצת גבוה אך מה שהדאיג אותי שקצב הלב שלי היה 159 באותו רגע. יותר מאוחר בלילה בדקתי עוד פעם וקצב הלב שלי הה 87
האם יש לי סיבה לדרגה? חשוב לי לציין שאבא שלי עבר שני ניתוחי לב
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה לרוזלין
ד''ר מחמוד סולימאן02/06/2010קרוב לוודאי שאין קשר הין תלונותיך והכולסטרול הגבוה. אין לך מה להיות מודאגת מהדופק המהיר אך אני מאוד ממליץ לבצע בדיקת הולטר ממושכת (רשום פעילות חשמלית של הלב). אני כן ממליץ לעקוב אחרי רמת הכולסטרול בדם ולטפל בהתאם (זה מאוד מאוד חשוב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור עליותאייל01/06/2010
שלום רב!
אני סובל מבעיה של פלפיטציות זה זמן מה ,לאחר נסיונות לא מוצלחים לתפוס את זה , לופ רקורדר תפס ,ונאמר לי שזה פרפור עליות שנתפס במקרים שונים - ההתקף הגרוע היה כ 20 פעימות , והחלש 4 פעימות , זה קורה לי בין 2-4 פעמים החודש וכפי שציינתי במקרה הכי חמור שהרגשתי נצפו 20 פעימות אני לא זוכר את הקצב אם זה היה 150 או 200 לדקה , ברגע שזה מסתיים זה חוזר לקצב סינוס 55-60 , האם עליי להיות מודאג?
יש טיפול לזה ? האם צריך לטפל ? הרופא ממוניטור אמר שזה חסר משמעות ,
ראוי לציין שאני בן 35 , בכושר טוב יחסית ללא בעיות מיוחדות סובל מאסטמה קלה ביותר בעונות מעבר,
אני די מודאג מזה, שמעתי שזה עושה קרישי דם ומעלה את הסיכון לשבץ וכו'
תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאייל
ד''ר מחמוד סולימאן02/06/2010הסר דאגה מלבך. המצב אינו מסוכן ורחוק מלייצור קרישי דם. רצוי להמנע ממשקאות מעוררים או משקאות אנרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איל02/06/2010תודה על התגובה !
מה זאתאומרת משקאות מעוררים ואם אפשר לשאול למה , תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי ספורט?
איל02/06/2010מה לגבי ספורט האם מותר ?
האם מהנסיון שלכם ניתן לשתות קפה ? אני שותה אולי כוס ביום
ושאלה אחרונה , האם מגנזיום יכול לעזור ? קראתי שלאנשים מסויימים זה יכל עזור,
תודה מראש על הטרחה ועל תשומת הלב ,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבזוהר יזרע.01/06/2010
על פי התוצאות של ההולטר - האם יש פיתרון לבעייתי (הרופא שלי בחו''ל)
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 104
מהירות ממוצעת: 74
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 20 VPC'S במשך הבדיקה.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של 590-2012 לשעה בדרך כלל קטעי ביגמניה על חדרית ארוכים (ראה טבלת פיזור ה- APC'S בדו''ח ).סה"כ נצפו 40,867 פעימות על-חדריות מוקדמות (יש מי שקורה לזה "prefibrillatory state" ) נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בן 4 פעימות (עמ' 6).
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזרע
ד''ר מחמוד סולימאן02/06/2010לא ציינתה בן כמה אתה והאם יש לך תלנות. אין דחיפות אך צריך להראות את הביקה לקרדיולוג המטפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ארגומטריהדניאל31/05/2010
שלום רב,
אני בן 21, אתמול ביצעתי בדיקת ארגומטריה עקב דופק מהיר וכאבים בצד שמאל של החזה....אשמח לקבל הסבר אודות משמעות התוצאות והאם יש צורך בהמשך בירור???
להלן תוצאות הפיענוח:
א.ק.ג במנוחה הראה: קצב לב סינוס טכיקרדיה (117 לדקה), לחץ דם 130/70, ייתכן LVH, תבנית ICRBBB, גלי T שליליים ב- AVF, V2 ו- V3.
שיא מאמץ: דופק 187, לחץ דם 135/70, ללא שינויים איסכמיים, ללא צניחות ST.
לסיכום: ממצאי הבדיקה מצביעים על כושר גופני טוב ללא עדות לאי ספיקה כלילית במאמץ משמעותי ובדופק מטרה (93%)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
ד''ר מחמוד סולימאן02/06/2010נראה שהכל תקין. רצוי כמובן להראות את הבדיקה לקרדיולוג שהפנה אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום לבאלונה31/05/2010
שלום
בעלי בגיל 32 עבר דום לב (לפני שנתיים בדיוק) ומושתל דיפריבילטור מאז.
לא מצאו רמז לפשר האירוע,עבר החייאה ממושכת ובנס ניצל.
יש לי שני ילדים קטנים בבית ורציתי לדעת האם יש לבצע בירור דרכו עבורם?
הייתי "שמחה" להשאיר הכל בצד ולנסות לשכוח מהאירוע או שמא זו התנהגות של "בת -יענה"?
בנוסף, אם אני מבצעת הולטר/אקג בילדים וכיום נמצא תקין - האם יתכן שאקג תקין היום ימצא לא תקין לאחר פרק זמן - אם כך - מה בעצם עוזר האקג? הוא לא נותן תמונה נקודתית מדי?
אקו לב באשפוז נמצא תקין - האם לאחר זמן מסוים יש לחזור על האקו?
האם לאחר דום לב מסיבה שאינה ברורה יש חוב להשתיל דיפיברילטור או שמא עם בדיקה יסודית טרם ההשתלה יכולנו להימנע מהשתלת מכשיר לכל חייו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלונה
ד''ר מחמוד סולימאן02/06/2010יש לך הרבה שאלות ולנו, לצערי, מעט תשובות. לעיתים אנחנו לא עולים על הסיבה לדום לב והטפול היחידי היעיל למנוע השנות זה השתלת דפברלטור. כך שאין ספק שיש מקום להתשלת דפברלטור.
לגבי הבנים- חשוב לעשות ברור אך מכיון שלא ידועה הסיבה אצל בעלך אנחנו לא יודעים מה לחפש. יש כמה מחלות הגורמות לדום לב וחשוב לשלול שאינן קיימות. לפרטים נוספים בוודאי צריך להוועץ בקרדיולוג שמטפול בבעלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתנדבים להשתלת תאי גזע ללב פגוםprado100127/05/2010
אים נכבדים
הנכם מכירים אותי משאלות קודמות. כרשום מטה שאלתי הפעם:האם מתנהל מחקר מעשי בארץ או בחו"ל המחפשים מתנדבים להשתלת תאי גזע ללב מצולק מהתקף.או כל מחקר הידוע לכם העשוי להגביר את יעילות הלב ולא באמצעות תרופות (כריתת מפרצת? תאי גזע? תמיכת בלון חיצונית ללב ועוד)
ראו אחת הפניות הקודמות שלי מטה
פראדו
דוקטורים נכבדים
עברתי התקף לב לפני 27 שנים. צלקת ומפרצת גדולות צמצמו משמעותית את חדר שמאל EF-19% .חייתי טוב למרות זאת. לפני עשור הושתל דפריבילטור בגלל VT .
לפני 7 חדשים עברתי אבלציה של VT שהצליחה
עתה החלו המון פעימות מוקדמות חדריות-.- בהולטר לפני כחודש כ-12% פעימות חדריות מסוג VPCs .
זה הלך והחמיר ועתה אני מזהה ע"י שמיעה פעימה לא סדירה על כל 4- סדירות
מתלווה לזה קוצר נשימה וחולשה שמקשים על התפקודו ולא היו לפני חדשיים
ניסיתי TAMBOCOR בשלוב של CARDILOC ללא הועיל
שאלתי: 1. מנסיונכם -האם כמות כזאת שלא מתפתחת בשלב זה ל VT מסוכנת?
2. מה הקריטריון לצריבה בגלל פעימות מוקדמות-האם כמות הפעימות או תפקוד החולה
3.האם תפוקת הלב יורדת (כיום-EF-כ-19%)
4.האם אבלציה היא הפתרון הנכון ל הפרעה כזו? או כל פתרון אחר
5.האם התרופות האנטי אריטמיות אמורות לצמצם את כמות הפעימות או להפחית את עצמתן?
אני אהיה אסיר תודה לתשובותכם
פראדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרדו
פרופ` מיכאל אלדר30/05/2010לא ידוע לי. נסה לברר במ.ר. רבין (פרופ' קורנובסקי היה מעורב במחקר קליני בתאי גזע אך איני יודע אם עדיין בתוקף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)