פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר? גיל המעבר
    רחל
    21/07/2010

אני כרגע בטרום גיל המעבר , בת 52 . לעיתים יש לי דופק גבוה המגיע ל-100- 110 פעימות בדקה המלווה בהרגשת חום , הזעה ונמשך מספר דקות. זה יכול לקרות כמה פעמים ביום , לפעמים אחרי האוכל. מה גורם למה? הגל חום לדופק המהיר, או הדופק המהיר לגל חום?
    האם לאוכל יש השפעה על המצב? האם לדעתך מצב זה דורש בירור רפואי נוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר? גיל המעבר

הוספת תגובה

• בטי

פרופ` מיכאל אלדר
    22/07/2010

יתכן מאוד שאלו סימפטומים של גיל מעבר, אך יכולות להיות סיבות אחרות. כדאי לפנות לרופא המשפחה לברור ראשוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות הולטר לב
    רותי
    20/07/2010

"ר שלום רב,
    בעלי בן 35. מגיל 30 סובל מרפרוף פרוזדורים. לפני שנתיים עבר אבלציה ולאחר האבלציה התחילה תופעה של פרפור פרוזדורים, תופעה שלא הייתה קיימת קודם-סבל רק מרפרוף!!!
    מטופל בסוטלול 80 מ"ג*2 ביום.+1 אספירין
    עבר הולטר לפני שבוע ולהלן התוצאות:

קצב סינוס 41-100 לדקה ממוצע 57
    PAC'S 70 רובם עם אברציה בהולכה וגם 2 זוגות.
    מספר אפיזודות של SA PAUSES קצרים
    מה משמעות הפענוח?
    אני חייבת לציין שאין הטבה במצבו ולאחרונה תוקפים אותו המון התקפים של פרפור

אודה לתשובתך
    תודה

רותי

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות הולטר לב

הוספת תגובה

• רותי

פרופ` מיכאל אלדר
    22/07/2010

ההולטר הזה אינו מדאיג ואינו מצריך טיפול או פעולה רפואית כלשהי. אין פה גם עדות לפרפור. לגבי הטיפול בפרפור יש להתיעץ בקרדיולוג, רצוי כזה המתמחה בהפרעות קצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר על התשובה אבל יש לי שאלה

רותי
    23/07/2010

הוא מטופל אצל קרדיולוג המומחה להפרעות קצב (באחת מהמחלקות הנחשבות לטובות בארץ)מרגע שהחל עם תופעת הרפרוף, אבל יש לי מן תחושה כזו שבגלל שהוא צעיר יחסית, בגיל 35 לא מתייחסים אליו ברצינות רבה ואומרים לו שאם אין שיפור אז שיגדיל את המינון של הכדורים ושולחים אותו הבייתה כאילו אין לו שום דבר. פעם אחת נעשה ניסיון להוסיף מינון של כדור והוא כמעט והתעלף....

אני כבר אובדת עצות ממצבו הבריאותי וחוששת שמא מצבו הבריאותי יפגע במקום עבודתו בגלל היעדרויותיו הרבות מהעבודה

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רותי

פרופ` מיכאל אלדר
    24/07/2010

אולי תנסו לקבל חוות-דעת נוספת לגבי החלופות הטיפוליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב
    דנה
    20/07/2010

אני לא יכולה להתמודד עם החום הזה.
    בכל פעם שמגיע הקיץ רמת הרגישות שלי עולה ועם כל מאמץ פיזי קטן, במיוחד כאשר אני בחוץ- חשופה לשמש, מתחילות לי דפיקות לב.
    אני בת 26 ועוד מהתיכון אני זוכרת שזה היה קורה לי.
    אני לא הולכת לרופאת המשפחה כי עם כל שאלה שאני מגיעה אליה היא שמה את האחריות על עודף המשקל שלי.
    חשבתי שזה עניין של כושר אבל מספיק שאני מתכופפת בצורה הלא נכונה אחרי פעילות גופנית קלה ויש לי את דפיקות הלב.

מה זה לדעתך?

תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב

הוספת תגובה

• דנה

פרופ` מיכאל אלדר
    22/07/2010

המונח דפיקות לב הוא סוביקטיבי ואינו מספיק ע"מ לענות. עליך לבדוק ולתעד את הדופק (לדוגמא ע"י רישום הולטר עם מילוי יומן המתאר את תחושך) כך שניתן יהיה לעמוד על משמעות התלונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חזרתי לעצמי...

דנה
    24/07/2010

היה לי עוד התקף כזה ביום חמישי ולמען האמת לא התאוששתי לגמרי עד היום. יש לי כאב לקראת הכתף השמאלית ונראה שהחזה (לא השדיים) עדיין רגיש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה

פרופ` מיכאל אלדר
    24/07/2010

נסי לתעד התקף ע"י אק"ג, הולטר או מכשיר ניטור (קרדיוביפר או לופ רקורדר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק
    לילי
    17/07/2010

זה יותר מחודש אני מרגישה בדופק מהיר ואשר נמדד בערך בין 100 עד 120 במנוחה את הדפיקות אני מרגישה שהם בגרון מבחן מאמץ היה חיובי והיתה צניחה של st עד 1.5 מ"מ עשו לי צנתור ואמרו שהכל תקין בצנתור . אני עדיין סובלת מאותן תופעות ואפילו עכשיו אני מרגישה בדקירות חזקות בחזה בבדיקןת דם היה
    ptt extended 142.5
    (pt second 17.3))
    monocytes % 10
    pt , inr 0.9
    troponin 1 0.000
    fibrin 500.5
    fibirinogen 454
    po2 27.5
    lympho no 0.6
    nrbc% 2.0
    בסיכום של בי"ח לפני הצנתור כתבו שהכאבים הם בעלי אופי אטיפי למחלה כלילית ובצנתור אמרו שאין סתימה בורודים .
    אני מבקשת מכבודכם הסבר לכתוב לעיל ומה הן הסיבות לכאבים בחזה ולהתעייפות מהירה ולדופק מהיר
    ותודה רבה לכם תפקוד חדרים ומסתמים תקין
    exercise test ארגומטריה 6.9 מטס חיובי לאסכמיה צניחות st ב 1.5 v4-v6 מ"מ
    פרטי הצנתור :
    הימודינמיקה תנאי rest דופק 90
    לחצים : l radial 107/88(98
    fa 3-/-2 (-2
    תאור עורקים כליליים - שליטה ימנית :
    LMCA תקין
    LAD תקין
    LCX תקין
    RCE תקין
    בסיכום כתבו :
    עם תעוקה אטיפית פרסיסטנטית וארגומטריה חיובית ( חיבורים לטרליים) בצנתור הודגמו עורקים כליליים תקינים
    היום הרופא בדק אותי ואמר שהדופק נעשה פתאום מהיר וכתב לי מרשם תרופה בשם לופרסור דיויטבס ואמר שיש לי אולי בעיה בחשמל של הלב .
    אני מאוד דואגת ולא יודעת מה קורא איתי ואני מאוד זקוקה להסבר לכל מה שאני סובלת
    ותודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• תשובה לילי

ד''ר מחמוד סולימאן
    19/07/2010

תתעלמי מבדיקת המאמץ לאחר שלא נמצאו חסימות העורקי הלב. לגבי הדופק המהיר- צריך לבדוק אם אין סיבה לכך כמו פעיולות יתר של בולטת התריס או כושר גופני ירוד. אני מעודד אותך לבצע פעילות גופנית סדירה ותראה שזה יעזור לך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טכיקרדיה
    ל
    16/07/2010

שלום
    אני סובל מיתר לחץ דם,טכיקרדיה ואיבוד הקרה

בהולטר לב התגלתה טכיקרדיה עד 190 לדקה

הפרעה קצב חדריות VPCS-2 וAPCS-3לכל בדיקה.אבל אומרים שזה לא משמעותי לכל בדיקה פעמיים 3 פעמים??זה נכון?אין הפרעות נוספות,אין אריתמיות.הרבה פעמים אני מרגיש הפסקות דופק לכמה שניות.

מה משמעות?חייבת טיפול?

TIME ANALYZED ECG;21H35M

TIME IN TACHYCARDIA 10H14M

אבל הפרעה קצב חדריות VPCS-2 וAPCS-3 בכל הבדיקה הולטר זה לא משמעותי?נכון?לפאים הולטר לא טופס כל הפרעות בלב ?יותר טוב RECORDER לכמה חודשים?בסיכום כתוב: סינוס טכיקרדיה שנמשכו מס דקות כל אחד ככל הנראה מדובר בסינוס.הנראה -זה לא תשובה סופית??

כתוב למספר דקות,אבל בפירוט כתוב כל התקף טכיקרדיה נמשך 59 דקות
    במה מדובר?אם אני חייב לפנות למרפאת הפרעות קצב?ואם זה תקים דופר 190?

לקביעת תור
    סגירה
    טכיקרדיה

הוספת תגובה

• תשובה לל-

ד''ר מחמוד סולימאן
    19/07/2010

לא הבנתי מתי התגלתה הטכיקרדיה. בהולטר האחרון לא מוזכר שיש טכיקרידה. נא למקד את השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LVH
    ל
    15/07/2010

קיבלתי תשובה של מיפוי לב ובסיקום כתוב: בוצע מיפוי עם דיפירידמול ,עקב אי יכולת לבצע מאמץ מספק. בטפול תרופתי נמשך בחוסמי תעל' סידן.לא הודגמו פגמי מילוי משמעותיים פרט לארטיפקט סרעפתי קל. ללא עדות לאיסכמיה מיקרודיאלית,עם רושם LVH.מה זאת אומרת ?שאין איסכמיה,אבל יש היפרטרופיה חדר שמאלית?

לקביעת תור
    סגירה
    LVH

הוספת תגובה

• LVH

ל
    16/07/2010

ללא עדות לאיסכמיה מיקרודיאלית,עם רושם LVH- זה מדובר שאין איסכמיה אבל יש LVH(היפרטטרופיה) הבנתי נכון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל

ד''ר מחמוד סולימאן
    19/07/2010

בדיקת מפוי לב אינה בדיקת הבחירה לגלוי הפרטרופיה של שריר הלב. אם יש חשד אז הבדיקה היא אקו לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוס ברדיקרדיה סובלת מסחרחורות קשות במעליות
    אנונימית2
    13/07/2010

שלום רב,

במקומות שבהם אין אוויר טרי, כגון מגדלי משרדים אשר מאווררים באופן מלאכותי ונעדרי אוויר צח, אני נוטה לחוות כאבי ראש קשים מאד, סחרחורת, עילפון ולעיתים אף אובדן הכרה. ניסיתי לאתר בקדחתנות את המקור לתחושה זו, שכן כיום בשוק העבודה של היום, מרבית מקומות העבודה הם במשרדים משוללי אוויר צח וטרי מבחוץ.

לפני ארבע שנים התעלפתי, עברתי בדיקות וקיבלתי שורה של אבחונים. באבחון הלב נכתב "סינוס ברדיקרדיה". כל שאר הבדיקות יצאו תקינות. גיגלתי את המושג. גיליתי שמדובר בהפרעת קצב לב נמוך, והלב אינו מוביל די חמצן לרקמות ולתאים.

הקצב היה 49 פעימות לדקה.

האם תופעה זו יכולה להסביר את העובדה שבמקומות מחוסרי 'אוויר צח' אני חשה כאבי ראש איומים (אני חשה כאילו שתי מחיצות מוחצות את ראשי משני צידיו ומחיצה נוספת מלמעלה, אני חשה כאבי ראש איומים שקשה לי אפילו לתאר).

אני בת 36, אגב.

אציין עוד כי אני תמיד ה'משוגעת' היחידה שמבקשת שיפתחו חלונות במשרדים. כשעוד עבדתי במשרדים 'נורמליים' עם חלונות נפתחים, כל צוות המשרד עבד עם חלון סגור ורק במשרד שלי פתחתי חלון לרווחה.

כשאני נוסעת במכונית או מונית או אוטובוס, אני תמיד פותחת חלון לרווחה, ומסתבר שאני היחידה ולאחרים זה כלל לא מפריע.

האם יתכן שהיות והלב שלי מעביר פחות חמצן למוח ולתאים, אני נזקקת לכמות אוויר רבה יותר בכדי "להשלים את החסר"?

מהו 'סינוס ברדיקרדיה'? אני רוכבת על אופניים, לעיתים גם 12 ק"מ ברציפות. הולכת למרחקים ארוכים. רצה. איך יתכן שיש לי בעית לב? היא אובחנה כאמור לפני 4 שנים...

בנוסף, אני סובלת מסחרחורות קשות במעליות של מגדלים רבי קומות.

אשמח להסברים על התופעות מעבר למה שניסיתי ללמוד בכוחות עצמי

ומה כיווני הפתרון, אם קיים.

בתודה

הוספת תגובה

• תשובה אנונימית 2

ד''ר מחמוד סולימאן
    19/07/2010

סינוס ברדיקרדיה זהו דופק פחות מ- 60 לדקה. סד"כ זה לא מעיד על הפרעה בהולכת החשמל בלב. ברב המקרים זהו מצב פזיולוגי במיוחד אצל ספורטאים. סביר להניחשיש לך דופק נמוך כתוצאה מהפעילות הספורטיבית שלך. לדעתי זה אינו מסביר את התחושות שלך במקומות סגורים. רצוי למדוד דופק בזמן שזה קורה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בקצב הלב
    דיאנה גל
    12/07/2010

שלום,
    אימא שלי בת 50. בארבעה חודשים אחרונים חוותה 2 התעלפויות. הפעם השנייה היתה חריפה יותר - היא נפלה על הראש ולכן אושפזה בביה"ח. בביה"ח עלה החשד להפרעה בקצב הלב היות ולאימא שלי יש בעיית לחץ דם גבוה והיא שותה כדורים כבר מספר שנים להסדרתו.
    במסגרת הבדיקות היא אף עברה צנטור שהראה שהכל בסדר מהבחינה הזו - אין סתימות והכל נראה טוב.
    בביה"ח אימי עברה גם בדיקת אקו-לב שיצאה תקינה ובדיקה של הולטר אשר הראתה אי סדירויות בלב. כיום היא נמצאת במעקב של קרדיולוג. ב-6/5 היא עברה בדיקת הולטר נוספת למשך 24 שעות ולהלן התוצאה שלה -
    קצב הלב - קצב סינוס עם ממוצע 77 לדקה ביממה (55-110). נרשמו הפרעות קצב מסוג חדריות: בודדות - 1, זוגות - 1 ועל חדריות בודדות - 5
    כמו כן, חשוב לי לציין שאימא שלי מאוד עייפה בתקופות מסוימות. מיותר לציין שאנחנו מאוד דואגים. האם יש סיבה לדאגה? איזה בדיקות נוספות כדאי לעשות אם בכלל? האם יש תרופות שיכולות לעזור להפרעת קצב כמו במקרה שלה?

תודה רבה מראש:)

דיאנה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בקצב הלב

הוספת תגובה

• תשובה לשיאנה גל

ד''ר מחמוד סולימאן
    19/07/2010

לאור הספור של עלפון עם חבלת ראש אז צריך להמשיך ולברר אם אכן יש הפרעה בקצב הלב. רצוי להבדק ע"י רופא מומחה להפרעות קצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת אלקטרודה לקוצב?
    יוסי
    11/07/2010

לאימי יש קוצב מזה 10 שנים(ב2009 הוחלף בעקבות סוללה)
    בביקורת שיגרתית התגלה כניראה אלקטרודה שבורה לכן הקוצב עובד ביו-פולאר ולא בבי-פולאר,הרופא אמר שצריך לחשוב יש 3 אופציות
    1. לעזוב ולא לגעת-מלחיץ כי היא תלויה בקוצב.
    2.להחדיר עוד אלקטרטדה במקום הבי פולאר באוטו ווריד.
    3.להעביר הקוצב לצד ימין ולהשתיל הכל מהתחלה.
    הערה-היא תלויה בקוצב

אנא המלצתך בדחיפות?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת אלקטרודה לקוצב?

הוספת תגובה

• תשובה ליוסי

ד''ר מחמוד סולימאן
    12/07/2010

קשה להמליץ מבלי להכיר את המקרה מקרוב, אך הנטיה שלי היא להוסיף אלקטרודה באותו צד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח הולטר לב
    נסיה
    11/07/2010

עשיתי הולטר של 48 שעות לאחר שחשתי תחושה לא נוחה בחזה
    כאשר מדדי דופק הרגשתי הפסקה אחרי 3 פעימות
    תוצאות ההולטר
    הפרעות קצב חדריות
    ניצפו VPC"S בתדירות ממוצעת של 0 - 597 לשעה
    בלטו בין השעות 14.00 -17.00 וכן בין השעות 20.00 - 00.00
    ניצפו הפרעות קצב על חדריות APC"S
    בתדירות ממוצעת של 0-10 לשעה
    ניצפו 1 זוגות APC"S בשעה 14.17
    מהירות מינימלית 49
    מהירות מקסימלית 104
    מהירות ממוצעת 69
    יש לציין שאני מקבלת קרדילוג 2.5
    סובלת מיתר לחץ דם ריאתי 37
    ולפני כחודש עברתי פריקרדיטיס ופלאוריטיס
    עדיין יש מעט נוזל בפריקרד באקו. האם יש קשר להפרעות הקצב?
    בעברי עברתי אבלציה עיקב SVT
    אשמח לקבל תשובה
    תודה נסיה

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח הולטר לב

הוספת תגובה

• תשובה לנוסיה

ד''ר מחמוד סולימאן
    12/07/2010

בהחלט. יתכן והופעת הפעימות המוקדמות (PVC) קשורה בפריקרדיטיס. ממליץ לחזור על הולטר בעוד כחודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות
    אנונימית
    11/07/2010

שלום רב, אני בת 26. לפני מס' חודשים, נאמר לי בבדיקת טראנס טלפוני חודשית שיש לי פעימה חדרית מוקדמת. כעת עשו לי אקג בזמן הפעימות והקרדיולוג אמר שאלו פעימות פרוזדוריות מוקדמות. זה היה כשעה לאחר בדיקת אקו לב תקינה ובדיקת מאמץ תקינה ( הפעימות התחילו לי רק מספר דקות לאחר שעשו לי את הבדיקות). האם זה מסוכן? קראתי שפעימה פרוזדורית יכולה להתדרדר לפרפור פרוזדורים. מה זה אומר? ומה מרגישים כאשר זה קורה? האם פעימות כאלה יכולות לעבור או שזה לכל החיים?
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    פעימות מוקדמות

הוספת תגובה

• תדבוה לאנונית

ד''ר מחמוד סולימאן
    12/07/2010

פעימות אלה אינן מסוכנות כלל. אם את לא מרגישה אותן- לא צריך לטפל בהן. לעיתים נדירות פעימות כאלה אכן גורמות לפרפור פרוזדורים (תופעה לא שכיחה). אם זה קורה אז אולי כן דרוש טפול. ברב המקרים פעימות אלה נעלמות מעצמן עם הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפורים בתדירות גבוהה
    מזלי
    09/07/2010

שלום רב..אני בת 49 המחזור החודשי פסק לי לפני כתשעה חודשים..וכבר כחודשיים אני מרגישה פרפורים בתדירות גבוהה ביום ובלילה..הלכתי מספר פעמים לרופאת המשפחה והיא אמרה חרדה עצבים וכו, קיבלתי כדורי הרגעה אבל זה לא עזר עשינו בדיקות דם כדי לשלול בעיות בבלוטת התריס..ואכן התוצאות.. TSH התוצאה..1.64 VITAMIN B12 התוצאה..175 TRIGLYCERIDES התוצאה..141 CHOLESTEROL התוצאה..196 CHOLESTEROL-HLD התוצאה..48 CHOLESTEROL-LDL calc התוצאה..119.1 NON-HDL-CHOLESTEROL התוצאה..147 MICRO% 0.5 HYPO% 0.2 MACRO% 0.4 ושאר הבדיקות בתוך תחום המסגרת.. הרופאה אמרה שהבדיקות תקינים והיא נתנה לי PROLOL 10 כדור 1 ביום..אני מאוד מוטרדת לגבי הפרפורים..ולחצים בגב למעלה במקביל לחזה ..אבי עים רקע לבבי לא פשוט הוא נותח פעמיים ומושתל קוצב לב..אני מאוד מודאגת למצבי מה דעתך ד"ר האים זה ורשי..ומה דעתך לגבי הבדיקות..או האים זה אופייני לאשה בזמן שהמחזור מפסיק.. אשמח מאוד לתשובתך והמלצתך המהירה... תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    פרפורים בתדירות גבוהה

הוספת תגובה

• מזלי

פרופ` מיכאל אלדר
    09/07/2010

אני מציע לעשות הולטר קצב לב עם יומן בו תפרטי מתי ומה את חשה, ואז יהיה ניתן לאבחן את התופעה שמציקה לך ולטפל ההתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור לביטול הפרעות קצב והצורך בשי
    יורם ל.
    05/07/2010

לאחרונה קראתי מאמר שיש שיטה חדשה לצינטור אנשים הסובלים מפרפור פרוזדורים ושלאחריו אין יותר צורך לשימוש בקומודין.
    האם השיטה מאושרת לטיפול בארץ?אם כן איפה? מה אחוזי ההצלחה? למי מתאימה?
    תודה על התשובה.

הוספת תגובה

• תשובה ליורם

ד''ר מחמוד סולימאן
    08/07/2010

הפעולה אכן מבוצעת בארץ ביותר ממרכז רפואי אחד ומיעודת אך ורק לחולים שאינם יכולים מסיבה רפואית לקחת קומדין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר סולימאו

הרמן
    06/08/2010

האם צינתור יכול למנוע פרפור פרוזדורים? האם הכוונה אינה לאבלציה? אודה לך אם תסביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבלציה בעזרת פרופ מיכאל גליקסון
    נוימן
    05/07/2010

קרוב ל 20 שנה אני סבלתי מהפרעות קצב אולם רק לאחרונה הפרעות אלו גרמו לפגיעה באיכות החיים שלי ( דוגמא קטנה במגן דוד כבר הכירו אותי ), הכיוון היה ברור כי יש לטפל בבעיה.
    לאחר ברור עם אנשים שעברו אבלציה לא היה ספק בליבי כי אני רוצה שפרופ' מיכאל גליקסון יהיה האיש שיבצע זאת. ויום לאחר ביצוע האבלציה אני שמח שזאת היתה בחירתי עקב ההסברים הביצוע וההקשבה (זה חשוב - גם במהלך הביצוע). יש לציין לטובה את הצוות מביהח אסותא שעזר במהלך האבלציה וכמובן את בית החולים עצמו שהוא חדיש עם שרות הודעות למלווים, טלוויזיה ,אינטרנט ושרותים עם מקלחת בכל חדר וכן גם האוכל היה טוב.
    אין אני מצטער כי דחיתי בעבר את ביצוע האבלציה גם כי לא היתה השפעה עקרונית ביום יום וגם כי לדעתי הטכנולוגיה הרפואית התקדמה בשנים אלו. אני בהחלט שמח שעברתי זאת בעזרת פרופ מיכאל גליקסון כעט בכדי לשפר את איכות החיים הנוכחית. אני תקווה כי זה לא יחזור בעתיד למרות איתור וצריבה של הנתיבים.

הוספת תגובה

• תגובה לנוימן

ד''ר מחמוד סולימאן
    08/07/2010

כל מילה בסלע ושמח שאתה מרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר גליקסון

הרמן
    29/08/2010

רופא בה הידיעה מקשיב מרגיע ויודע ליעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ברזל ומה הטיפול
    יהודה
    04/07/2010

שלום רב
    אבא שלי חולה לב עם היסטוריה של ניתוחי לב פתוח,צריבה, והשתלת קוצב לב.
    עבר הרבה אישפוזים גם על היצטברות נוזלים ובשנה וחצי האלה סבל מירידת הברזל ונמוך מאוד
    באישפוז קודם ניזקק גם ל-2 מנות דם והוא קיבל ביגלל ברזל נמוך מאוד.
    הרמות התיצבו ל11.5 -12 בערך ושוב הוא בירידה ,רופאת המישפחה נתנה לו כדורי ברזל שאין בהם שיפור ואינן מעלות הרמות לנורמה.
    אבא כל שבוע מבצע בדיקות דם והתוצאה נמוכה.
    הם דיברו על מתן זריקות ברזל והנושא הזה בסימן שאלה עדיין לא מקבל,יש התלבטויות בנושא,לפי בדיקה שהוא עשה נאמר לו מהרופאה שיש לאבא בעיה בכליות והוא צריך לעבור בדיקה כנראה אי ספיקה. הכדורים שאבא מישתמש הם פוסיד 2 פעמים ביום,קומדין,קרתייה,לסוכר,לכוסטרול,וברזל.
    אבא מקבל סחרחורות מחוסר יציבות,
    1-מה הסיבה לחוסר הברזל וירידתו.
    2-ומה עושים מה הטיפול לייצב את זה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ברזל ומה הטיפול

הוספת תגובה

• תשובה ליהודה

ד''ר מחמוד סולימאן
    08/07/2010

יכולות להיות הרבה סיבות לירידה ברמת ההמוגלובין והברזל. אחת הסיבות היא אכן אי ספיקת כליות ואז צריך לקחת עירוי בזרל וזריקות לעידוד יצור כדוריות דם אדומות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה