מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרדילוק וציפרלקסאלי28/07/2013
שלום רב ותודה מראש
אני בן 61 וסובל מאוד מפעימות מוקדמות מרובות ופרפור . כעת אני לוקח 5 מג קרדילוק רופא המשפחה נתן לי גם כדור ציפרלקס 10 מג לתקופה של שלושה חודשים בתקווה להורדת החרדה בגלל פעימות המוקדמות והפרפור שמהם אני סובל מאוד ואשר מלווים בכאבים בגב העליון הצואר והחזה מתחת לגרון.וכן אף סתום. דוקטור אני מבקש לשאול האם מקובל טיפול של קרדילוק עם ציפרלקס. אני נוטל גם סימבקור 10 מג וכן ליפנור להורדת רמת השומנים בדם.וכן אומפרדקס.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק וציפרלקס - תגובה
פרופ` דוד רוט28/07/2013ניתן ליטול קרדילוק וציפרלקס אין בינהם איטראקציה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לב מואצותאורנית21/07/2013
אני בת 34, בשבוע 18 להריוני.
לאחרונה סובלת מפעימות לב מואצות כל יום, כל היום והן מתגברות בלילה כשאני שוכבת ורוצה לישון.
אני במשך חודש, נוטלת סרנדה במינון מופחת ע"מ להתחיל גמילה בהדרגה (מ-100 מ"ג ל-0.75) עד שארד ל-0.50 מ"ג וכו'...
האם ישנו קשר או שמא התופעות הנ"ל הן טבעיות להריון?
דפיקות הלב הנוראיות משבשות לי את אורח החיים.
נא עזרתכם בבקשה
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב מואצות - תגובה
פרופ` דוד רוט21/07/2013סרנדה עלולה לגרום לדפיקות לב. אם תגמלי ממנה ודפיקות הלב יפסקו זו תהיה הוכחה שהתרופה היא הסיבה.
דפיקות לב הן תופעה שכיחה מאד גם בהריון וגם בכלל. כדאי לפנות לרופא ולעבור ברור (אקג הולטר קצב לב) כדי לאבחן את הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לביוספה18/07/2013
שלום,
אני בת 39 בדיקת אקו לב תקינה בהולטר לב נצפו מספר מוקדים ביום ובלילה שהדופק יורד ל-37 . האם מסוכן? יש לי תור לרופא בעוד שלושה שבועות ואני די סלחץ. אני עושה פעילות גופנית (הליכה/ריצה) האם אני צריכה להפסיק את האימונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב - תגובה
פרופ` דוד רוט19/07/2013אם הדופק הנמוך נמדד רק בשעת שינה מדובר בתופעה תקינה.
אם אין סחרחורות או התעלפויות אין סיבה לדאגה, וניתן להמשיך פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקגניסן15/07/2013
שלום רב
שמי ניסן, אני חולה SSS,Inappropriate Atrial Tachycardia,Atrial Fibrillation
אני בחור בן 24, מושתל קוצב לב DDDR, מטופל בנאובלוק 50 מ"ג ביום
אירועי הפרפור פרוזדורים התגלו בזמן האחרון, מאז לא נעשה אקו אלא רק אקג
האקג אינו דומה לתבנית הרגילה שלי בעיקר באזורים V1-V4 כמו כן בחיבור 2 הוא אינו דומה למצב הרגיל שלי
אשמח לחוות דעת על האקג להלן
האקג נעשה לפני בדיקת קדיולוג שתתקיים בקרוב
לבינתיים הועברתי לבדיקת קוצב לב כל חודש מחשש להחמרה במצב הלב
אני חולה HOLT ORAM SYNDROME- מחלה הגורמת למומים פרוגרסיבים בלב בין היתר
תודה מראש- ניסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אקג - תגובה
פרופ` דוד רוט16/07/2013האקג מראה קצב סינוס 130 לדקה לערך. כלומר לא מדובר בהפרעת קצב אך הקצב מעט מהיר כמו בשעת התרגשות או מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מושתלת קוצברפי11/07/2013
בס"ד
שלום רב,
אמי בת 65 מושתלת דפיברילטור לאחר שעברה דום לב, לאחרונה אמי החלה לסבול מכאבי ראש והנירולוג המליץ לה לעבור בדיקת MRI אך לאחר שהוא שמע שיש לה דפיברלאטור מושתל בחזה הוא אמר שיש בעיה לבצע MRI למולים מושתלים.
מה ניתן לעשות??אין לכך פתרון ?
תודה על תשובתכם
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מושתלת קוצב - תגובה
פרופ` דוד רוט16/07/2013נכון ש MRI לא מומלץ למושתלי דפיברילטור. אבל הדעות חלוקות לגבי בדיקת MRI אשר לא כוללת את בית החזה. למשל MRI של הראש. יש לפחות מחקר אחד שבדק את הנושא ומצא שהסיכון ב MRI של המוח במושתלי דפיברילאטור נמוך.
לכן ראשית יש לברר אם הנוירולוג האם ניתן לבצע בדיקת CT ראש במקום MRI.
אם CT לא יתן תשובה- יש לברר האם בדיקת ה MRI חיונית מאד. אם לא- לא כדאי לבצעה.
אם בדיקת ה MRI חיונית ביותר ואין לה תחליף יש להתיעץ עם האלקטרופזיולוג משתיל המכשיר ועם הרדיולוג שאמור לבצע את ה MRI ולשקול האם לבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגדת הטמבוקורבתיה11/07/2013
שלום רב
בת 64, כשנה אחרי אבלציה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים.
נוטלת כשנה 150 מג טמבוקור (75/75) בגלל פעימות מוקדמות פרוזדוריות סימפטומטיות. (בעבר נטלתי פה ושם 200 מג לתקופות קצרות).
אקו לב תקין, מבחן מאמץ תקין.
בהולטרים נצפו כמה אירועים של וונקבאך, ומעט מאוד APB'S.
שאלותיי:
1. מה הן תופעות הלוואי של טמבוקור? האם אפשר ליטול אותו לטווח ארוך מבלי שיווצר נזק ללב?
2. לאחרונה נודע לי שעלול להיגרם נזק לעיניים. אם לא נגרם עד היום - היש סיכוי שעוד ייגרם?
3.האם טמבוקור חוסם התפתחות עתידית של פרפור פרוזדורים ולפיכך כדאי להמשיך בנטילתו בכל מקרה?
4. האם תרופה זו מאבדת מיעילותה עם הזמן?
תודה וברכה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגדת הטמבוקור - תגובה
פרופ` דוד רוט21/07/2013כאשר תפקוד הלב תקין טמבוקור בטוח לשימוש ולא פוגע בלב. טמבוקור לא פוגע בעניים. במשך השנים הנטיה לפרפור גוברת ואז עלול הטבוקור להיות פחות יעיל במניעת פרפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות עם כאבים בחזה ובגבאלי06/07/2013
שלום רב ותודה מראש
אני בן 62 וסובל מפעימות מוקדמות כל יום כל היום נוטל קרדילוק שלא עוזר כלכך.
הפעימות המוקדמות מלווים בכאבים בחזה באזור הסרעפת מתחת לגרון וגם באזור הגב העליון מתחת לצואר ובאזור הכתפיים.
בעת הפעימה המוקדמת אני מרגיש מעין דקירה כאלו הלב נתלש. וגם מרגיש כי האף סתום. מצב זה מנטרל ומתיש אותי .האם התופעות שהזכרתי הם תופעות שמי שסובל מפעימות מוקדמות חש ומרגיש אותם ? ... 5-6 פעימות סדירות והפרעת קצב... 7-8 פעימות סדירות והפרעת קצב. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות עם כאבים בחזה ובגב - תגובה
פרופ` דוד רוט06/07/2013פעימות מוקדמות עלולות לגרום לתחושות שתארת. למרות זאת מדובר בתופעה לא מסוכנת. קרדילוק הוא טיפול מקובל במצב זה. אם לא עוזר כדאי לפנות לקרדיולוג להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבוע טוב
אלי06/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפורארי03/07/2013
לאחר ניתוח מעקפים לאחר שלוש חודשים נוצר פירפור ןאושפזתי בבית חולים חזרתי לקצב סינוס ובעצת קרדיולוק לקחתי פרוקור ונוצר מצב לאחר שנה שתיפקוד בלוטת התריס לא טוב ונוצר יוד בעיקבות זה נאמר לי להםפסיק פרוקור ולקחת מולטוק ןזה עם יהי לי הפרעות קצב מה דעתך לאור מידע שאומר שהכדור מסוכן האם יש טיפול אחר תודה אני חולה בסכרת לחץ דם לוקח הרבה כדורים זריקות אינסולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור - תגובה
פרופ` דוד רוט04/07/2013מולטק מאושר כטיפול מונע בפרפור. כלומר אם אתה בקצב סינוס ניתן לקחת מולטאק במטרה למנוע פרפור, במצב זה מולטאק נמצא מועיל. מולטאק אינו מאושר לחולים עם פרפור מתמיד אז אין בו שום יתרון והוא אף נמצא מזיק.
יש עוד תרופות שמטרתן למנוע פרפור כמו ריתמקס טמבוקור וסוטלול אך לכל תרופה תופעות לואי ואין תרופה מושלמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטרחנה20/06/2013
בדיקת הולטר במשך 24 שעות
סינוס בין 50 ל87
קצב ממוצע 61
sc's כמות בינונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט21/06/2013ההולטר מראה קצב לב תקין רוב הזמן. הקיצור SCS לא מוכר לי.
אם הכוונה ל PACS או PVCS הרי שמדובר בפעימות מוקדמות שהן תופעה שפירה ולא מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות א.ק.ג במנוחה ובמאמץמיכל20/06/2013
בבדיקת מאמץ הא.ק.ג. הראה במנוחה- קצב סינוס, היפוך T ב-F,2,3 וביאפאזיות שטוחה קלה ב- V4-6 . בשיא מאמץ- סינוס טכקרדיה ללא שינויים איסכמים.
מה משמעות הא.ק.ג. במנוחה ומה עליי לעשות?
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות א.ק.ג במנוחה ובמאמץ - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/06/2013משמעות השינויים באק"ג אינה ברורה. מומלץ לפנות לרופא המשפחה, להבדק, והוא יחליט אם ואיך יש להמשיך בברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל דלטאלילך19/06/2013
צהריים טובים,
ניגשתי לרופא משפחה על מנת לקבל אישור לפני חדר כושר.
בעברי הרחוק מאוד בגיל 3 (לפני 38 שנים) עברתי ניתוח דוקטוס שעבר בהצלחה ולא הפריע לי כלל למהלך החיים ילדתי 3 ילדים והכול תקין.
הרופא שלח אותי לעשות א.ק.ג ובאבחנה נרשם " נראה גל דלטא אבל PR תקין.
כמובן שהאישור לא ניתן לי והפנתה אותי לקרדיולוג.
אני מעט לחוצה ולא מבינה כלום בנושא.
אשמח לקבל חוות דעת ראשונית מכיוון שהתור למומחה בעוד כחודש וחצי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל דלטא - תגובה
פרופ` דוד רוט20/06/2013גל דלתא עם PR קצר מכוונים לתסמונת וולף פרקינסן וויט שמאופיינת בהפרעות קצב מהירות. אם יש רק גל דלתא לא ברור אם מדובר בפתולוגיה זו. אם בנוסף מעולם לא סבלת מהפרעות קצב הסבירות לתסמונת זו נמוכה.
כדאי להגיע לקרדיולוג עם מספר תרשימי אקג בנוסף לזה שנראה בו גל הדלתא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר הולטר לב 24 שעות.ליאת18/06/2013
שלום,
אני בת 39 וביום ראשון חשתי לחץ בחזה. הרופא הפנה אותי להולטר לב וא.ק.ג.
האקג - יצא תקין והיום התקבלה תשובת ההולטר -
סיכום ממצאי הבדיקה יממה א'
תאריך: 16/06/2013 תחילת בדיקה: 12:30 סיום בדיקה: 11:50 סה“כ שעות: 0:0 23:19
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 53
מהירות מקסימאילית: 112
מהירות ממוצעת: 68
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 2 VPC'S במשך הבדיקה.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפה APC יחיד.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום
האם תוצאת הבדיקה תקינה?
תודה מראש,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאחר הולטר לב 24 שעות. - תגובה
פרופ` דוד רוט20/06/2013ההולטר בגדר הנורמה ואינו מסביר לחץ בחזה. יש לחזור לרופא המפנה להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרפור כרוני?שאול ב16/06/2013
שלום רב.סובל מפרפור פרוזדוריםכ12 שנה,נוטל ריתמקס 750 ליום ועדיין כמדי חצי שנה עד שנה מקבל פרפור שנמשך עד שעתיים ובין הפרפורים מדי פעם פעימות מוקדמות, ועד שאני מגיע לבית החולים הפרפור חולף ללא טיפול,שאלתי האם הכדורים לא אמורים להפסיק את הפירפור לגמרי.{האים זה סביר ההתקפים,או שרצוי לגשת לקרדיאולוג להתיעצות נוספת} תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרפור כרוני? - תגובה
פרופ` דוד רוט16/06/2013ריתמקס ותרופות אחרות כנגד הפרעות קצב מפחיתות את תכיפות ארועי הפרפור אך לא מונעות לחלוטין ארועי פרפור. פרפור פעם במספר חודשים לא מצביע על כשלון התרופה. סביר שבלעדיה היו ארועי פרפור תכופים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שאול ב17/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפיברילטור לכל החייםשי13/06/2013
שלום רב,
אני מושתל דיפיברילטור מזה 5 שנים.
בן 36.
האם ישנה דרך להיפרד מהמכשיר הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיפיברילטור לכל החיים - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/06/2013לרוב דפיברילטור אכן מושתל לכל החיים. במקרים לא שכיחים אכן מוצדק לשקול הוצאת המכשיר וזאת לאחר דיון והבנת המשמעות של הצעד הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטריעל11/06/2013
בת 49
לאחר אשפוז בשל amaurosis fugax נשלחתי לבדיקת הולטרל ב למשך 48 שעות:
התוצאות: קצב סינוס סדיר 54-130 וממוצע 75.
מעט מאד VPB'S ן PAC'S בודדים. האם תקין? תודה
(מטופלת בטריטייסט 5 מ"ג , קרטיה 100 מ"ג , סימוביל - 20 מ"ג.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט11/06/2013תוצאות ההולטר בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)