מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אומפרדקס והפרעות קצבאורית08/04/2013
שלום
אני סובלת מפעימות מוקדמות בחודש האחרון. אני נוטלת אומפרדקס כמה שנים, באופן די רציף. בהודעה שיצאה לגבי החמרה בתופעות לואי של תרופה זו נאמר שיש לפנות לרופא אם הנך חש בהפרעה בקצב לב. (מה שאומר שהתרופה יכולה לגרום להפרעות בקצב לב) כמו כן רשום שם שבמהלך תקופת הטיפול באומפרדקס הרופא עשוי להפנות אותי לבדיקת רמת מגנזיום בדם (מה שלא קרה כמובן). אני מנסה להבין האם יש קשר בין האומפרדקס למה שאני מרגישה. כמו כן הרופאה לא קישרה בין שני הדברים. מה אתם יודעים על התופעה? האם כדאי לקחת מגנזיום ולהפסיק את התרופה לפני שאני לוקחת את התרופה קרדיולןק ונתקעת איתה שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס והפרעות קצב - תגובה
פרופ` דוד רוט09/04/2013למיטב ידיעתי אומפרדקס לא גורם להפרעות קצב לב. כאשר נותנים אומפרדקס יחד עם אנטביוטיקה לטיפול בחיידק הגורם לכיב תריסריון יש סיכון נמוך להפרעות קצב בשל האנטביוטיקה (אזיתרומיצין) ולא בשל האומפרדקס.
בכל אופן פעימות מוקדמות בלבד אינן הפרעת קצב מסוכנת ואינן מחייבות טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופרדקס- לאורית
יפית27/04/2013לגבי אומפרדקס והפרעות קצב. יש משהו בזה. גם אצלי אחרי שימוש בלוסק שזה מאותה המשפחה הדופק שלי השתולל והרגשתי נורא. אמרו לי שזה לא יתכן . עשיתי שוב ניסיון ושוב זה קרה. אני מדברת אם לוקחים את הכדור באופן רציף יום יום. אומפרדקס דרך אגב מוריד לי את לחץ הדם מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרלין וקרדילוקדן08/04/2013
האם זאת אותה תרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין וקרדילוק - תגובה
פרופ` דוד רוט08/04/2013דרלין וקרדילוק הם מאותה משפחה (חוסמי בטא) אך הם לא אותה תרופה. דרלין הוא פחות סלקטיבי מקרדילוק כלומר דרלין משפיע גם על הלב וגם על הסמפונות בריאה וקרדילוק רק על הלב. כך שלסובלים מאסטמה וזקוקים לטיפול בחוסם בטא טיפול בקרדילוק יותר בטוח מטיפול בדרלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן והפרעות קצבשגב08/04/2013
מטופל בנורווסק -10 מ"ג ללחץ דם+ 1.25 מ"ג קרדילוק+ 100 מ"ג טמבוקור,נגד הפרעות קצב (פרפור פרוזדורים),לחץ הדם מאוזן,הפרעות קצב אין.עברתי היום השתלה של 2 שתלים בפה וקיבלתי מוקסיפן 500- 3 פעמים ביום ל-7 ימים ,האם המוקסיפן יפריע לתרופות נגד הפרעות הקצב.??תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן והפרעות קצב - תגובה
פרופ` דוד רוט11/04/2013המוקסיפן לא פוגע בפעולת הטמבוקור או הקרדילוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ssriנתי08/04/2013
האם כדורים ממשפחת ה ssri
כגון הפרוזק יכולים לגרום להפרעות קצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ssri - תגובה
פרופ` דוד רוט11/04/2013תרופות ממשפחת ה SSRI עלולות לגרום להפרעות קצב. הפרוזק דוקא יותר בטוח מתרופות אחרות מקבוצה זו. השכיחות של הפרעות קצב הנגרמות בשל פרוזק מתרחשת בכ 1% מהנוטלים פרוזק. ולרוב (בכ 60% מהמקרים) לא מדובר בהפרעת קצב מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- av block מולד ללא קוצב לבהדר06/04/2013
שלום: אני נמצאת בחודש 5 להריון , הפעם האחרונה שהייתי במעקב במכון הלב בעקבות av היה בגיל 7 , הלכתי לקרדיולוג שלפי תוצאות של הולטר ואקו לב בלבד החליט שאני צריכה ללדת רגיל ולא בניתוח קיסרי. האם אין שום חשש ללידה רגילה כדבריו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר av block מולד ללא קוצב לב - תגובה
פרופ` דוד רוט06/04/2013יש מספר סוגי AV בלוק. מהם שניים שאינם מסוכנים ושניים אחרים שהם מסוכנים. אם הקרדיולוג שלך טוען שאין כל חשש- סביר שלא מדובר בבלוק מסוג המסכן אותך, אך על מנת לודא זאת יש להפנות את השאלה אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפהשושי05/04/2013
שלום סובלת מידי פעם מהתקפות של פעימות מוקדמות
הפעם זה ארוך מתמיד כמעט חודש על בסיס יומי
האקו שלי תקין וההולטר מלפני שנה לא הראה משהו
חריג
האם זה נורמלי שזה בא להרבה זמן?
זה יחלוף מעצמו ?
יש לציין שאני בחרדות ובטוחה
שיש לי מחלת לב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפה - תגובה
פרופ` דוד רוט06/04/2013אם מדובר בפעימות מוקדמות אין בכך סכנה גם אם הן מפיעות על בסיס יומי. אם את משוכנעת שיש לך מחלת לב כדאי לפנות לקריולוג שיבצע את הבדיקות הדרושות ואם ימצא שאין עדות למחלת לב לא תהיה סיבה לחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן05/04/2013
האם יש תחושה שדומה לפעימות מוקדמות והן לא פעימות מוקדמות?
האם זה יכול להיות פסיכוסומטי לעיסוק יתר בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד רוט05/04/2013תחושת דפיקות לב היא תופעה שכיחה. הסיבות לתחושה זו רבות, חלקן נובעות מהפרעת קצב לב במקרה זה פעימות מוקדמות אחראיות לחלק גדול מהמקרים. אך יש גם סיבות שאינן לבביות כלל ובכל זאת התחושה היא של דפיקות לב. כדי לאבחן את סיבת דפיקות הלב יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים. זאת ניתן לעשות על ידי אקג, הולטר או אמצעים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמובן שאלך לייעוץ פרטניענת04/04/2013
אבל האם יש איזושהי מניעה לעבור ניתוח בריאטרי(שרוול) למי שסובל מפרפור פרוזדורים התקפי?
נוטלת 200 מ"ג פרוקור פלוס שני פרדקסה 110 מ"ג.
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שאלך לייעוץ פרטני - תגובה
פרופ` דוד רוט05/04/2013פרפור פרוזדורים התקפי לא פוסל את האפשרות לעבור ניתוח בריאטרי. הוא עלול להעלות את הסיכון לסיבוך לבבי בניתוח, לכן כפי שכתבת יש לפנות לקרדיולוג לשם הערכה מלאה של הסיכון לסיבוך לבבי בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
ענת05/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי...ברק04/04/2013
שלום, אני בן 50 וסובל מזה מספר שנים מפרפורים במחזור של כחצי שנה עד שנה. מטופל בריתמקס בהצלחה גבוהה יחסית. עושה ספורט ובריא לחלוטין פרט לכך.
אני לא מעוניין להיות מטופל בכדורים עד סוף חיי וכן גם לא מעוניין בחזרת הסימפטומים אחת לתקופה ולכן, בניגוד לעצה המקובלת, רוצה לעבור אבלציה.
אני מודע לסיכונים אשר בעיני אינם גבוהים יותר מהסיכונים של נהיגה ומצד שני אני גם מודע לסיכונים של תופעות הפרפור, צריכת תרופות במשך עשרות שנים וכו'. כאשר אני שוקל את הסיכון/סיכוי/תועלת של שתי האפשרויות וכן גם את סיכויי ההצלחה של אבלציה (כ - 80%), אני נוטה מהותית לקבל החלטה לעבור אבלציה.
עוד אציין כי מצבי הכלכלי מאפשר לי לעבור את הטיפול בכל מקום בעולם בו אחוזי ההצלחה גבוהים והניסיון רב.
האם הגישה שלי לנושא שגויה ביסודה, או אולי "יש מקום", בניגוד לדעה המקובלת, לשקול לעבור אבלציה?
אודה על קבלת תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי... - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר04/04/2013במצבך אתה בהחלט מתאים לאבלציה לפי ההתוויות המקובלות. שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תחליף לריתמקס?ברק04/04/2013
אני מטופל מזה מספר שנים בריתמקס + אספירין. לאחרונה לא ניתן להשיג ריתמקס או את התחליף הגנרי שלו. יש תחליפים מומלצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תחליף לריתמקס? - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר04/04/2013השם של התרופה הוא פרופפנון וקיימים תחליפים גנריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן יש תחליף לריתמקס-שמו טמבוקור
שגב08/04/2013הקרדיולוג שלי החליף לי מ-פרוקור/ ריתמקס לטמבקור,הטמבוקור הוא מאותה המשפחה של הריתמקס ולטענת הקרדיולוג שלי הוא טוב יותר,אני לוקח טמבוקור פעמיים ביום 50 מ"ג כל פעם,אחרי 2 אישפוזים לאחר 2 התקפות של הפרעות קצב ומרגיש טוב מאוד עם זה.
לפני שנתיים נכנס כדור חדש לסל התרופות בשם מוטלאק,מתארים אותו שהוא "הכי הכי",אבל הוא מיועד למקרים קשים של הפרעות קצב וניתן רק ע"י קרדיולוגים מומחים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לב לנערההפרי03/04/2013
בתי בת ה17 ביצעה הולטר לב כחלק מבירור קרדיאלי בעקבות ארועי סינקופה. בתשובה. : .האם זה תקין? nsr, multiple pac, 5176/24 .h
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב לנערה - תגובה
פרופ` דוד רוט04/04/2013ההולטר הראה פעימות עליתיות מרובות. תופעה זו כשלעצמה אינה קשורה לסינקופה ואינה מסוכנת. אך יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאת ההולטר ועם תרשים אקג רגיל- כיון שיתכן שיש להמשיך ברור למשל לבצע אקו לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופקס?שאול ב03/04/2013
שלום,אני נוטל ריתמקס 600 ליום ,היום נאמר לי בבית מרקחת שהכדור חסר בשוק ובימקומו יש תחליף בשם פרופקס,{הרוקח אמר לי שמי שנוטל ריתמקס זה לא רצוי לקחת את התחליף}שאלתי האים הפרופקס בטוח כתחליף לריתמקס ?קצת מודאג. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופקס? - תגובה
פרופ` דוד רוט04/04/2013ריתמקס ופרופקס הם שמות מסחריים של תרופה המכילה את אותו חומר פעיל ששמו פרופאפנון. כלומר מדובר באותה תרופה המיוצרת על ידי שתי חברות שונות לכן השוני בשם המסחרי. לפיכך ניתן ליטול פרופקס במקום ריתמקס ולהפך. (כמובן שבאותו מינון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוט תודה
שאול ב04/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופקס? - תגובה
פרופ` דוד רוט04/04/2013ריתמקס ופרופקס הם שמות מסחריים של תרופה המכילה את אותו חומר פעיל ששמו פרופאפנון. כלומר מדובר באותה תרופה המיוצרת על ידי שתי חברות שונות לכן השוני בשם המסחרי. לפיכך ניתן ליטול פרופקס במקום ריתמקס ולהפך. (כמובן שבאותו מינון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקשאול ב02/04/2013
שלום רב,לפני כ6 שנים היה לי התקף של ריפרוף,אושפזתי ליממה {דופק של כ150-180 חלף מעצמו לאחר כשעה והושארתי להשגחה}בשיחרור ניתן לי נורמיטן להפרעות קצב,ולאחר כשנתיים ביקשתי מהרופא שיחליף לי את הנורמיטן לקרדילוק עקב בעיות בזיקפה ודופק נמוך,עם השנים היו לי התקפים של פירפור פרוזדורים פעם פעמיים בשנה שחלפו מעצמם,ומדי פעם פעימות מוקדמות,מקבל ריתמקס 600,קרטיה100,אוקסאר50 ל,דם,ועדיין ממשיך קרדילוק 1,25 בלילה,שאלתי האים הקרדילוק נחוץ ,ולא כיצד להפסיק אותו .בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
פרופ` דוד רוט02/04/2013הקרדילוק מאט את קצב הלב ומוריד לחץ דם. אם קצב הלב לא מהיר ולחץ הדם תקין ניתן לותר על הקרדילוק אך יש לעשות זאת בהתיעצות עם הרופא שנתן את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור רוט תודה.
שאול ב03/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב נמוך ותסמיניםאבי02/04/2013
שלום ,אני בן 32 בעל מבנה גוף רזה ,בבדיקות אישיות של קצב הלב התוצאות הראו 48-58 במצב מנוחה . בנוסף , כשאני מדבר עם מישהו אז בהרבה מצבים אני שוכח מילים מסויימות שקוטעות את המשפט וקראתי שיש קשר בין שכחה לקצב לב נמוך , האם זה נכון ואיך אפשר להגביר קצב הלב ? פעילות ספורטיבית מועילה או פוגעת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב לב נמוך ותסמינים - תגובה
פרופ` דוד רוט02/04/2013קצב לב נמוך כפי שאתה מתאר טבעי לאנשים בעלי כושר גופני גבוה. לא סביר שקצב הלב קשור לשיכחה אלא אם מדובר בהפרעת הולכה. זאת ניתן לשלול על ידי ביצוע אקג רגיל.
פעילות ספורטיבית גורמת לעלית קצב הלב במהלך הפעילות אך עם שיפור הכושר קצב הלב יורד במנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקורצילה01/04/2013
האם יש דבר כזה מינון גבוה לפרוקור? כיצד ניתן לבדוק זאת?
לוקחת פרוקור200 כחצי שנה ופתאום מרגישה חולשה בעיקר בלילה.במדידת דופק 52 האם יתכן שהפרוקור גורם לכך?
נוטלת גם אספירין וטרטייס 1.25
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקור - תגובה
פרופ` דוד רוט02/04/2013המינון המקובל של פרוקור הוא 200 מג ביום. פרוקור מאט את קצב הלב וקצב לב איטי עלול לגרום לחולשה אך קצב של 52 בדקה אינו איטי מאד במיוחד בלילה- במנוחה אז קצב הלב יורד באופן טבעי. הפרוקור עלול לגרום לתת תריסיות גם זה גורם לחולשה לכן יש לבדוק TSH בדם. לשם כך יש לפנות לרופא המשפחה שיבצע את הברור הדרוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)