מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרב אלסטי-הסוף?ענת06/01/2010
שלום,
לפני מספר חודשים עברתי דופלר ברגליים, ונאמר לי כי אני סובלת מאי ספיקה ורידית.
הומלץ לי על גרב אלסטי.
מכיוון שאז הכאבים לא היו מאד חמורים, לא קניתי את הגרב.
אך מאז הכאבים החמירו, ואני שוקלת אם לקנות.
שמעתי ממספר מקורות שלבישת גרב אלסטי באופן קבוע היא "בלתי הפיכה" - הרגל מתרגלת ללחצים המופעלים עליה והליכה ללא הגרב אחרי לבישתו באופן קבוע מכאיבה.
הבנתי שבעצם הגרב הוא שלב מקדים לניתוח, ואין פיתרון אחר.
מפאת גילי הצעיר (20) והעובדה שכלל לא נכנסתי להריון או חוויתי שינויים הורמונליים משמעותיים, אני די נחרדת מעצם המחשבה שאתחיל עכשיו ללכת עם גרב, ולא אוכל להורידו אלא אם אעשה ניתוח.
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרב אלסטי - הסוף?
ד``ר יאיר גלילי06/01/2010שלום לך
ראשית, אציין שגרב אינה פותרת בעייה של אי ספיקת ורידים אלה רק מקילה במקרים מסויימים של כאב או נפיחות. לא ידוע על מצב של 'התמכרות' לגרב, אם כי האמונה הזו נובעת מכך שבמקרים שיש הקלה בעקבות הגרב, הורדתה גורמת לרוב תמיד לחזרת התלונות שבמשך הזמן נוטות להחמיר ללא קשר לגרב. עדיף לטפל בבעיית הורידים כבר בתחילתה ולמנוע את החמרתה והופעת הסיבוכים , גם אצל נשים צעירות שמתכננות הריונות בהמשך.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הקרוטידים וכלי הדם בראששירה05/01/2010
שלום לך ,
אני סובלת מזה זמן רב מכאבים רבים וקשים ותחושה של פולסציה ברקות ובאזור המצח העליון החיצוני משני צידיו . כאבים אלו מנטרלים את יכולתי לחיות חיים תקינים - ספורט , שיחות , טיולים וכו' .
לפני 15 שנים עברתי טיפולים כימותרפיים והקרנות בשל סרטן השד . האם יתכן שכאבים אלו קשורים לנזקים שנגרמו לכלי הדם בגלל טיפולים אלו ? כיצד ניתן לבדוק את כלי הדם בראש ? האם יש תרופות היכולות לטפל בדלקת כלי דם אלו , אם תתגלה כזאת ?
בתודה מראש , שירה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כלי דם
ד``ר טל סולומון05/01/2010שלום שירה.
איני יודע מה גילך, ולאיזה מקום קיבלת קרינה.
כאבי ראש ןתחושת דופק בעורקים באיזור הרקות אינו אופייני למחלת עורקי התרדמה (עורקי קרוטיס).
לדבי מיחושים אלו אני ממליץ בדיקת נוירולוג.
קרינה יכולה בטווח הארוך לפגוע בעורקים, בשדה הקרינה.
בדיקת סקירה של עורקי התרדמה היא בדופלר עורקי צוואר.
להתראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלקס דופלקס לא דופלר
אני05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד
ד``ר טל סולומון05/01/2010הבדיקה לעורקי התרדמה היא דופלר - הדגמת מהירות זרימה בעורקי התרדמה, והקשה מהמהירות את מידת ההצרות.
דופלקס נותן את תמונת ההצרות ונוכחות סוג של טרשת ו/או הסתיידויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים - כאבים לאחר טיפול בגלי רדיאבלין04/01/2010
לפינ י כחודש עברתי טיפול באמצעות גלי רדיו - מאז אני סבולת מכאב בקרסול.
ברצוני לדעת אם זו רק תקופת החלמה, או שזו בעיה בלתי הפיכה.
האם ידוע לך על מצבים כאלה, האם יש לזה טיפול ? ומה הטיפול?
על תשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
אורי28/12/2011שלום אבלין,
חיפשתי בפורום אנשים שעברו טיפולים כלשהם לורידים ומצאתי את ההודעה שלך.
אני מתלבט בעצמי איזה טיפול לעבור והייתי רוצה להתייעץ איתך.
אם תסכימי אשמח אם תודיעי לי, למייל [email protected]
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר טיפול באמצעות גלי רדיו
ד``ר יאיר גלילי04/01/2010שלום לך
לכל טיפול רפואי בכלל, ולטיפול בורידים בגלי רדיו בפרט עלולים להיות סיבוכים.
אין לי כל אפשרות לדעת לפי הנתונים שמסרת על הסיבה או המשמעות של תלונתך. לפי כך, ממליץ שתפני לרופא שטיפל בך על מנת שיבדוק את רגלך ויחליט לגבי ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהודויהלי28/12/2009
כף הרגל שלי התנפחה למימדים יוצאי דופן, במשך 6 ימים, עכשיו הנפיחות מתחילה לעבור.
תוצאות בדיקת דם ששלחתי לארץ העידו שיש לי כשל חיסוני שנובע, כנראה, מחיסונים שלקחתי.
לא ידועה לי רגישות לשום דבר
אני מרגישה מצוין.
אני לא רוצה לקחת כדורים או זריקות בארץ הזוהמה הזאת.
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהודו
ד``ר יאיר גלילי06/01/2010נפיחות בכף רגל עלולה לנבוע מסיבות רבות, בין השאר עקיצת חרקים או טפילים, דרך בעיה בורידים עד זיהום מקומי. אם עדיין לא פנית לבדיקת רופא כיון שהתנאים במקום אינם מאפשרים זאת, תוכלי לשלוח תמונה של כף הרגל , השוק וכל הרגל ממספר כיוונים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים ברגלייםגילה28/12/2009
רציתי לברר בנוגע לטיפול להעלמת ורידים. האם זה מסוכן? כמה זה עולה? האם זה מבטיח את העלמת הוורידים? ואם כן באיזו רמה? האם וורידים יכולים לחזור? האם זה טיפול שמבוצע עי קופ"ח או באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים ברגלים
ד``ר יאיר גלילי28/12/2009איננו נוהגים להשיב על שאלות בנושא עלויות טיפול, אולם מדובר בטיפול עם מעט תופעות לואי יחסית לטיפולים אחרים וניתוחים, ישנן קופות חולים התומכות בחלק מעלות הטיפול שמבוצע באופן פרטי. כאשר הטיפול מבוצע בידיים מיומנות ומנוסות הסיכוי לחזרה נמוך יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד קצראוסנת20/12/2009
לבן זוגי וריד קצר ברגל ימין, הוא "נגמר" קצת מעל הקרסול
באיזור לא צומחות שערות ועד היום הנחנו שזאת "הבעיה" היחידה...
אלא שלאחרונה האזור דוקר.
למיטב הבנתו לא זורם דם לאזור כך שלא ברור מה מקור הכאב.
האם זה קשור לכלי דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד קצר
ד``ר יאיר גלילי20/12/2009ממליץ שיעבור בדיקה בשם דופלקס ורידים ברגלים בשאלה של אי ספיקה. במידה ואכן יש בעיה, תודיעי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד רגישות בבוהן ימיןנטע20/12/2009
שלום, לפני כמה שנים איבדתי תחושה בבוהן ימין. אף פעם לא בדקתי את זה. האם זה יכול להיות ממחלת כלי דם או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד תחושה
ד``ר טל סולומון20/12/2009שלום נטע,
אין לי מספיק מידע לגבי כל מחלתך.
איני יודע אם מלבד אובדן התחושה יש תסמינים אחרים.
לא נשמע כי ישנה "בעיית כלי דם" הממוקמת לבוהן אחת בלבד, והביטוי שלה יהיה אובדן תחושה.
ממליץ להיוועץ עם רופא המשפחה או נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקרסול רגל שמאל ונפיחותהדסה נגרי12/12/2009
יש לי דלקת ונפיחות בקרסול רופאה אחת אמרה שזאת עקיצה
ורופאה אחרת אמרה שזאת דלקת בנימים קיבלתי אנטיביוטיקה
אוגמנטין לעשרה ימים שתיתי 5 ימים וזה עבר ושוב חזר לאחר שבועים
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקרסול ונפיחות
ד``ר יאיר גלילי12/12/2009ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים, אליו רופא המשפחה ישלח אותך, על מנת לבדוק האם קיימת בעיית אי ספיקת ורידים בוריד הפנימי שאינו נראה לעיין. אם כן, תחזרי אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנימים וורידים בודדיםמיטל09/12/2009
היי
התיצעתי עם כמה מרפאות לגהי טיפול בנימים וורידים שיש לי ברגלים, כל רופא ממליץ על משהו אחר.
מבחינתך מה הטיפול הכי אפקטיבי לנימים? ומהו הטיפול הכי אפקטיבי לורידים?
אודה לתשובתך
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנימים וורידים בודדים
ד``ר יאיר גלילי10/12/2009שלום
ראשית ממליץ לבצע דופלקס ורידי רגלים על מנת לאבחן האם קיימת אי ספיקה של וריד פנימי. אם לא, ניתן לטפל בורידים שטחיים ונימים בהזרקות או בלייזר. הזרקות מתאימות יותר לורידים, ורידונים ונימים כחולים ולייזר מתאים לנימים אדומים. הצלחת הטיפול כמו בכל טיפול הנה ביחס ישיר לנסיון, מיומנות ואיכות הציוד במקרה של לייזר.
במידה וקיימת אי ספיקה של וריד פנימי, צריך לטפל בה קודם וחלק מהורידים החיצוניים וגם הנימים יעלמו בעקבות הטיפול.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוצדורה בקבלת הפניה
מירית24/01/2010הסבירו לי כי עליי לבצע אולטרסאונד דופלר ולקבל הפניה למכון מור. לאיזה ופא עליי לפנות לקבל את ההפניה ולבצע את האבחון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוצדורה בקבלת הפניה לבדיקות ורידים
ד``ר יאיר גלילי24/01/2010רופא המשפחה יכול לשלוח אותך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באצבעות ידיים כחולותמיקי07/12/2009
שלום רב
אמא שלי עברה טיפול כימותרפי לפני כחמש שנים בעקבות סרטן השד
מאז, קצות אצבעותיה קרות וכחולות כל הזמן ובעיקר בחורף
לאחרונה אחת האצבעות פיתחה פצע שאינו מגליד וכל נגיעה באצבע
כואבת מאד
אנא חוות דעתכם
האם מכירים הבעיה, האם יש טיפולים יעילים והאם לפנות למומחה לכלי דם
או לרופא מומחה אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות כחולות
ד``ר טל סולומון07/12/2009שלום מיקי,
פצע קשה ריפוי בכף היד ואצבעות כחולות וקרות הן תופעה אשר מעידה על אספקת דם לקויה לכף היד. ישנן סיבות אחדות לכך: חסימת עורקיקים נימיים בכף היד באופן כרוני, חולפים ובאים, או חסימה מלאה שלהם, אשר אין בהם שיפור. כמו כן יכול להיות שעורקים יותר גדולים נחסמו, והם לא מספקים דם לכף היד.
בעיות של כלי הדם בכף היד צריכים לעבור הערכה אצל רופא כלי דם וראומטולוג.
לגבי פצע קשה ריפוי - יש להבדק ע"י רופא לפצעים כרוניים לחו"ד בנוסף לרופאים אשר צוינו קודם.
למרות שלא בדקתי את אימך, נשמע כמו מחלת "רנו", אשר גורמת לכלי הדם הקטנים בידיים וברגליים להתכווץ בתגובה לקור
איני יודע אם אמך מעשנת - יש מחלת כלי דם אצל מעשנים.
חסימת עורקים גדולים יותר יכולים לנבוע ממקורות שונים, כמו תסחיפים במערכת העורקית, לדוגמא מפרפרור פרוזדורים, מפרצות או טרשת עורקים.
אני ממליץ לגשת לכירורג כלי דם וראומטולוג - בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבעות כחולות
מיקי08/12/2009תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל קרה ורגל חמהיהודית01/12/2009
שלום,
אמי בת 84 נסעה לטבריה לנופש ושם קבלה התקף לב אושפזה ב"פוריה" ותוך 4 ימים : עשו לה צינתור רפואי והתקינו לה 2 סטנדים. למחרת אבדה את ההכרה והתברר שהיה לה דימום פנימי חזק מאד והרגל התנפחה פי 5 וההמוגלובין ירד לה מ- 13 שהיה לה ל- 7.6. נתנו לה עירוי של 2 מנות דם. למחרת שוב אבדה את ההכרה והפעם עברה החייאה הכוללת קוצב לב חיצוני מכשיר הנשמה ובלון חמצן. באותה הזדמנות הם שוב עשו לה צינתור על מנת לבדוק אם נסתמו לה את העורקים. למחרת עשו לה נתוח והשתילו לה קוצב לב.
הרגל הימנית שבה עשו לה צינתורים התנפחה מהדם והיא נעשתה כחולה, כבדה וכמו גוש יציקה כבדה מאד ולכן אמי לא יכלה לעמוד עליה וגם הרגל השניה התנפחה בכף הרגל.
בינתיים עבר חודש מאז הארוע והנפיחות ברגל הימנית עברה מהירך וירדה לברך. אמי לא מרגישה את העור שמהברך עד הקרסול והרגל מעט חמימה ועדיין אינה מסוגלת להתרומם וללכת בעצמה. רק בעזרת מטפלות היא מסוגלת להתרומם ולגרור מעט את רגליה עם הליכון למספר דקות ספורות.
מה שמדאיג אותנו שכף הרגל השמאלית קרה, כך שיש לה רגל ימנית חמימה ורגל שמאלית קרה.
אלו בדיקות צריך לעשות? האם צריך לפנות לרופא כלי דם ? אם כן, יש רופאים היכולים לבוא למוסד בו היא שוהה מאחר ואיננה מסוגלת ללכת ולא להכנס למכונית על מנת לנסוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל שמאל קרירה
ד``ר טל סולומון01/12/2009שלום לך,
התמונה שאת מתארת יכולה להתאים לאיסכמיה (חוסר אספקת דם לרגל).
לא הבנתי איזה איבר בגוף צונטר (לב? רגל?) - אני מניח שהלב עם התקנת תומכנים.
בכל מקרה, לאור המצב המורכב (לבבי, רגל ימין נפוחה, רגל שמאל קרירה) , ולפי תאורך הרגל השמאלית קרירה (באופן חריף???) אני ממליץ לפנות לחדר מיון לבדיקת רופא כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד מלאכותיתומר26/11/2009
שלום , הייתי מעוניין לקבל מידע על וריד מלאכותי ועל אופן הפעולה שלו . מאחר ואני סטודנט אשר חוקר את הנושא הייתי שמח לקבל מידע מאדם בעל ידע כמו שלך בתודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד מלאכותי
ד``ר יאיר גלילי26/11/2009פרט בבקשה לאיזה צורך משמש אותו וריד מלאכותי על מנת שאוכל להשיב לך במדויק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"וריד מלאכותי"
ד``ר טל סולומון26/11/2009לא ברור למה הכוונה ב"וריד מלאכותי" ואיזה מחקר אתה עושה. אוכל לנסות לעזור אם תפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' סלומוןאני25/11/2009
הבנתי במחלקה שאתה בחו"ל. האם אתה זמין בפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בארץ
ד``ר יאיר גלילי25/11/2009חזרתי מחו''ל לפני 10 ימים, וגם כאשר אני שם, אני זמין לחלוטין בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFrom US
ד``ר טל סולומון25/11/2009I am in the US, but be back Friday .Nevertheless, I am available on-line (and in Hebrew),
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק ההתישנותרבקה24/11/2009
אני בת 70 ויש לי המון דליות ברגליים- ממש פקעת מלאה בורידים ובולטת מאוד. זה קיים החל מסיום ההריונות בגל 40 בערך. האם אפשר לעבור ניתוח לתקן את הנזק ולאיזה מצב הרליים יחזרו?
אין לי בעיות קרישה או כולסטרול עברתי לפני כשנה ניתוח החלפת מפרק הירך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק ההתיישנות טיפול בורידים ברגלים
ד``ר יאיר גלילי24/11/2009שלום לך. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נמנוםמיכל18/11/2009
שלום,
לאחרונה אני סובלת מידי פעם מתחושת נמנום באצבעות יד שמאל.
אמא שלי סובלת מדבר דומה אך טרם בדקה את זה לעומק.
ממה זה יכול לנבוע? האם זה יכול להיות תורשתי?
בבדיקות הדם האחרונות היו לי כמה תוצאות חריגות האם זה יכול להיות קשור?
ESR 1 hour= 26
בשתן:
Bilirubin =2
Leucocytes = 500
אנא עזרתך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימנום באצבעות
ד``ר יאיר גלילי19/11/2009לגבי הנימנום שאת מתארת באצבעות, במקרים רבים התופעה נגרמת בשל לחץ של רקמות על עצב באזור שורש כף היד. התופעה נקראת CTS או תסמונת המחילה הקרפלית. ממליץ בשלב ראשון שתפני לרופא אורטופד. לגבי בדיקות הדם, ממליץ שתתייעצי עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)