פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש ממוקדים
    אור לוי
    13/07/2010

מזה שנתיים אני מרגישה תחושת שריפה בראש באזורים שונים לעיתים גם בצואר .
    התחושה היא רק בצד אחד של הראש -צד ימין .
    אני בהריון ולאחרונה התגלה לי קרישיות יתר. (LACׂ)
    אני מטופלת בקלקסן ואספירין 100
    גם בלילה כאשר אני ישנה על צד שמאל אחרי מספר דקות אני מרגישה כאב בראש בצד ימין ממוקד.
    לעומת זאת אם אני ישנה על צד ימין אני לא מרגישה כאב.
    1)מה יכולה להיות הסיבה?
    2)אני מבקשת לדעת האם הקלקסן או האספירין עוברים את מחסום דם מוח?והאם הם מונעים קרישים גם במוח?
    3) האם יכול להיות שטפילים מגיעים למוח? ואם נניח שכן , האם הם גורמים רק לכאבים ממוקדים או שלא הייתי יכולה לתפקד בכלל ולכן כנראה שזה לא טפילים?
    אנ א תשובותיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ממוקדים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד``ר טל סולומון
    13/07/2010

שלום,
    אין מהתלונות הנ"ל קשורות למחלות כלי דם.
    יש להיוועץ עם המטולוג ורופא זיהומים, ובכל מקרה של החלטה טיפולית להיוועץ עם הגיניקולוג.
    יש השפעה של נוגדי קרישה על עורקי המוח.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסקלרוזציה
    אילנית
    13/07/2010

האם טפול בסקלרוזציה מונחית אולטרסאונד פותרת לתמיד את בעית אי הספיקה הורידית, או שיש מצבים שהבעיה חוזרת?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בסקלרוזציה

הוספת תגובה

• טיפול בסקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד

ד``ר יאיר גלילי
    13/07/2010

קיימת חשיבות עליונה לנסיון ולמיומנות של הרופא המבצע את הטיפול. כאשר הרופא המטפל בעל נסיון ומיומנות ניכרים, הסיכוי לחזרת הבעיה קיים אך נמוך מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים קופצים
    לילי
    12/07/2010

שלום

קודם כל אני מקווה שזה הפורום הנכון.
    דבר מוזר התחיל לקרות לי לפני כ9 חודשים, הוריד בברך שמאל החיל לקפוץ לי.
    האורטופד אמר שזה שום דבר , הרופאת משפחה אמרה שזה שום דבר , אז עזבתי את זה,
    למרות שמידי פעם בפעם הוא התחיל לקפוץ.
    שבוע שעבר לא רק שהוריד בברך קפץ לי , אלא וריד בכף הרגל לא הפסיק לקפוץ (אני מדברת על כך שקפץ במשך יומיים עם הפוגה של כמה דקות מפעם לפעם"), ובנוסף עכשיו כל מיני ורידים בגוף קופצים לי, ושוב הרופאה לא הסכימה להפנות אותי לאף רופא .
    בדיקות דם אחרונות יצאו תקינות

בבקשה עזרה בלדעת מה יש לי , זה נורא מפחיד :-(

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים קופצים

הוספת תגובה

• ורידים קופצים

ד``ר יאיר גלילי
    12/07/2010

שלום לך
    מה שאת מתארת כ'ורידים קופצים' קרוב לודאי הינו תחושה שנגרמת על ידי גרוי עצבי במקומות שונים. ממליץ שתופני לבדיקת רופא נוירולוג על ידי הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופנתי לנוירולוג, אבל

לילי
    12/07/2010

לא בגלל זה
    שאלתי את הנוירולוג על פשר הדבר והוא אמר שהוא לא יודע
    הוא הפנה אותו ל CT לבדיקה לגבי כאבי ראש

האם הבדיקה תוכל לעזור לי?

נ.ב תודה על התגובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של לוילי על ורידים קופצים

ד``ר יאיר גלילי
    12/07/2010

כאשר ישנה תופעה של תחושת 'קפיצות' באזורים שונים של הגוף, חייבים לבצע בירור נוירולוגי ממוקד. צריך גם לשלול MS - טרשת נפוצה אם כי הסיכוי לכך נמוך. ממליץ שתפני לרופאת המשפחה שלך ותראי לה את תשובתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dvt
    אתי
    10/07/2010

אני בת 60 סובלת מזה כארבע שבועות מחום וכאבים עזים בשוק הימנית ,אושפזתי בבית חולים עשו דופלר והודגם מתחת לפופוליטאל מימין, וכמו כן עשו עקב קוצר נשימה אנגיוגראפיה והתברר שיש
    תסחיפי ם בריאה דו צדדי,
    החום ממשיך והכאב ברגל עדיין חזק כמו כן תפקודי הכבד גרועים מה שלא היה מעולם, אני מקבלת
    פעמיים ביום קלקסן ועוד כדור וחצי של קומדין, העם התסחיפים בריאות זה מהרגל או שזאת בעיה אחרת
    לחלוטין , הם לא יודעים ממה החום, עשיתי בדיקת קרישיות יתר ואני עדיין לא מאוזנת בכלל זה יתכן
    עם תרופות שכאלא.

לקביעת תור
    סגירה
    dvt

הוספת תגובה

• DVT

ד``ר יאיר גלילי
    10/07/2010

אחד מהסיבוכים של DVT - פקקת בורידים העמוקים ברגלים הוא תסחיף של קרישים לריאות.
    חום יכול להיות אחד מסימני הDVT אולם צריך לקחת תרביות דם ולראות האם בכל זאת גם יש זיהום ע''י חידק.
    הטיפול שאת מקבלת הינו הטיפול המקובל ויש להתאים את ערכי הקומדין לרמות הINR. קרישיות יתר הינה בדיקה הנותנת מדד לא לאיזון התרופות אלה האם קיימת אצלך נטייה ליצירת קרישי דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים
    אורית
    06/07/2010

שלום
    אני בת 33 אחרי 2 לידות, בהריונות הופיעו אצלי ורידים נפוחים ברגל ימין בלבד,
    לאחר ההריונות נפיחות הורידים ירדה אך הורידים והנימים מפריעים לי מהבחינה האסטטית.
    שאלותי הן:
    1. מהו הטיפול המתאים לורידים ונימים שאינם בולטים?
    2, ומהו הסיכון הרפואי בטיפול זה?
    3. האם כדאי להמתין עם הטיפול לאחר סיום ההריונות העתידיים?

תודה מראש
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים ברגליים

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים והטיפול בהם

ד``ר יאיר גלילי
    08/07/2010

שלום לך
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
    נימים מהוות בעיה אסטטית קוסמטית ואינם חלק מהטיפול בורידים הבולטים, אם כי חלקם הקרובים לאותם ורידים עשויים להעלם בעקבות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים כתוצאה מניתוח בגיל צעיר

אורטל
    08/07/2010

שלום דוקטור
    אני בת 22 נשואה+ילדה .בגיל 10 נפלתי על הברך על חלודה וכתוצאה מיכך עברתי ניתוח לא פשוט
    בברך ואני מאמינה שביגלל הניתוח נוצר לי ברגל שמאל ליד הברך כתם של ורידים שלעיתים קרובות יש גם כאבי רגליים וכאב מקומי באזור של הורידים
    איך אני מטפלת בזה?
    האם יש השתתפות של קופת חולים?
    כמה הסיפור הזה עולה בערך?
    תודה וערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים כתוצאה מניתוח

ד``ר יאיר גלילי
    09/07/2010

שלום לך
    אכן עלולים ורידים להופיע באזור שנחבל.
    ממליץ שתעברי בדיקה גופנית כולל בדיקת אולטרהסאונד ורידים ואז ניתן לבחור בדרך הפעולה המתאימה למקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעווה
    נטלי
    06/07/2010

האם זה נכון שהסרת שיער מהרגליים באמצעות שעווה 'מוציאה' ורידים? יש לי נימים סגולים וכחולים ברגליים ואני מפחדת לעשות שעווה מחשש שיצאו לי עוד..

לקביעת תור
    סגירה
    שעווה

הוספת תגובה

• שעווה וורידים

ד``ר יאיר גלילי
    08/07/2010

כל גרוי חיצוני מרמה מסויימת עלול לגרום לתגובה של הרחבת כלי דם ובליטת ורידים ונימים אצל מי שיש לה נטייה כזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם
    חסוי
    05/07/2010

שלום, אני לא יודעת עם ההודעה שלי קשורה לפרום אבל אני חייבת שתעזרו לי..
    יש לי מין נקודה כזאת של שטף דם בפנים וזה כבר מעל חצי שנה וזה לא עוובר
    אני יודע לכם מאווד עם תעזרו לי לפתור את הבעיה ולהגיד לי מה אני צריכה לעשות
    כדי שזה יעבור :-)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם

הוספת תגובה

• שטף דם

ד``ר טל סולומון
    05/07/2010

שלום,
    אני ממליץ להייועץ ברופא המשפחה או רופא עור עקב נגע זה, והוא ינחה מה יש לעשות כהמשך ברור או טיפול בנגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמפוראל ארטריטיס
    אופיר
    05/07/2010

שלום לך .. אבי אובחן אחריי חודשיים של כאבים חזקים ואיבוד ראייה לעיתים בעיין טישטוש עירפול כסובל מטפוראל ארטריטיס שקיעת דם הוא מאושפז בבית חולים אים אינפוזיה של 1000 מג סטרואידים ליום כעת עברו שלשה ימים והוא אמור לעשות ביופסייה.. רציתי לישאול אותך את הביופסייה עושה מנתח ראש שהוא רופא אף אוזן גרוןזה מקובל אתה אמרת שכירורג עושה את זה.. ובנוסף אמרת שהמחולה היא כרונית אבל קראתי ש90 אחוז מהחולים אחריי טיפול של שנה בסטרואידים המחלה לא5 חוזרת.. אשמח לתשובתך.. אופיר

לקביעת תור
    סגירה
    טמפוראל ארטריטיס

הוספת תגובה

• Temporal artritis

ד``ר טל סולומון
    05/07/2010

שלום,
    ביופסיה של עורק היא פעולה בהרדמה מקומית אשר נעשית ע"י כירורג כללי/ כירורג א.א.ג או כירורג כלי דם. הפרוצדורה נעשית בהרדמה מקומית.
    התגובה לטיפול בסטירואידים טובה. אבדן ראיה ממחלה זו הנה התקדמות המחלה.
    אני תקווה שהמחלה אכן לא תחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה?
    דניאל
    03/07/2010

שלום אני בת 30, הומוזיגוטית לפקטור II, מטופלת בקומדין.
    לפני כשנתיים עברתי PE, TIA ונמצא דלף בין העליות מימין לשמאל PFO.
    היה חשד ל DVT שלא הוכח בדופלר אבל רגל נפוחה D DIMER גבוהה....
    ביום שישי שעבר חשתי לפתע בכאב מוזר וחזק באצבע יד שמאל, הסתכלתי וראיתי שאמצע האצבע סגולה, היא נפוחה והיה לי קשה לקפל אותה.
    לא קיבלתי מכה לא היה ראש של עקיצה כלום!!
    התלבטתי מה לעשות והחלטתי לחכות למחרת ולראות אם זה יתפתח. כל הערב האצבע כאבה לי מאוד.
    למחרת האצבע כבר הייתה יותר טובה מבחינת הנפיחות אבל הצבע הסגול התפשט מעט.
    עד הערב הכל נעלם כלא היה..
    אני מניחה שאם היה מדובר בשטף דם אזי אין מצב שיעלם ככה מהיום למחר בד"כ הוא סגול ואחרי כמה ימים משנה צבע.
    מה לדעתכם קרה כאן? האם הייתה התחלה של חסימה?
    האם היה (למרות שעבר שבוע ולא רואים כלום חיצונית) ניתן יהיה להבין מה שקרה?
    אציין עוד כי ערכי INR באותו יום היו מתחת לתווך הרצוי(1.5)..
    תודה  

לקביעת תור
    סגירה
    חסימה?

הוספת תגובה

• סימה

ד``ר טל סולומון
    04/07/2010

שלום דניאל.
    איני יודע להגיד בטוח מה היה, ניתן לשער.
    ייתכן ש"עף" לו תסחיף קטן לעורקיק באצבע ביד זו, אבל לאור אספקת דם טובה של היד, עורקיקים אחרים מסביבו "קיבלו" את התפקיד ומספקים דם לאותו אזור, ולמעשה קלינית הכל חלף.
    מאידך, יכול להיות שבנוסף להכל יש לך מחלה ריאומטולוגית, אשר גורמת להתכווצות יתר של כלי דם קטנים, והאצבע הכחולה הייתה סימן להתכווצות העורק, ולאחר מכן הרפייתו.
    שוב, הכל זה השערות.
    כדאי ש INR יהיה תמיד מאוזן אצלך, ובפעם הבאה אני ממליץ להגיע למיון לבדיקה ואולי לטיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר פרוטאיןs ואסטמה
    רויטל
    03/07/2010

ד"ר סולומון וד"ר גלילי
    תודה רבה על התשובות הרציניותוהמעמיקות שלכם לשאלתי הקודמת
    בנוגע לקריש הדם .

לצערי בזאת לא נגמרו צרותיי..
    אני סובלת גם מאסטמה קשה מגיל שלוש.(כיום אני בת 40 )
    בשנה האחורנה תדירות ההתקפים / קוצר הנשימה ממש משפיעים לרעה על איכות החיים
    וחשבתי להתחיל בטיפול בחדרי מלח.

האם לאור הרקע שלי dvt ואי ספיקה ורידית ברגלשמאל +חוסרפרוטאיןs
    זה טיפול שמתאים לי ?
    קראתי באחד האתרים שצריכת מלח היא גורם סיכון למחלות כלידם.
    אמנם בחדר המלח מדובר רק על נשימתהמלחים שעוזרתלפירוק הליחה הצמודה לריריתהריאה
    אך אולי בכל זאת משהו מהמלחים חודר גם לדם ?
    מה הייתם ממליצים ?
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר פרוטאיןs ואסטמה

הוספת תגובה

• אסטמה

ד``ר טל סולומון
    03/07/2010

שלום טלי,
    איני מומחה במחלות ריאה, כך שהייתי ממליץ לפנות למומחה בנושא.
    מלח לכשעצמו אינו מזיק לכלי הדם. לחץ דם גבוה הוא מגורמי הסיכון של מחלות כלי דם, ולכן מי שחולה ביתר לחץ דם, מומלץ שיפחית בצריכת מלח.
    אין ספיגת מלח מחדרי מלח לגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנגיומה
    slash
    03/07/2010

שלום,

נולדתי עם אנגיומה בזרוע, ולפני יומיים הבחנתי בגוש מעל הוריד וכאבים מאוד חזקים ותחושת נימלול ביד מתחת לאנגיומה. אני טסה בעוד שבוע טיסה בת 12 שעות, ולא יכולה לעבור ניתוח בפרק זמן כה קצר
    1. מהי אנגיומה(הגדרה) בדיוק (יש בעיקר חומר באנגלית וגם זה בקושי)?
    2. האם נשקפת סכנה בשעת הטיסה מהאנגיומה (אני סובלת גם מקרישת דם) ?
    3. מה פירוש הגוש מעל האנגיומה (אני לא רואה שם וריד, וזה לא היה שם לפני כן)?
    4. למה האנגיומה גדלה, והאם היא תמשיך לגדול אחרי הניתוח?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנגיומה

הוספת תגובה

• אנגיומה

ד``ר טל סולומון
    03/07/2010

אנגיומה היא גידול של כלי דם.
    כלי הדם, כמו רוב איברי הגוף היא רקמה חיה המורכבת מתאים. כמו כל תהליך גידולי, גם כלי דם יכול לעבור תהליך זה.
    לרוב הגידול הנ"ל שפיר, ומופיע כרשת בצבעים שונים.
    באם אין התוויה מיוחדת, לרוב אין צורך לגעת בנגעים אלו.
    שינוי בצבע, גדילה, כאב או דימומים, מכתיבים מדי פעם הוצאת הנגעים הנ"ל.
    הוצאת הנגע לא אמורה להפריע לטיסה.
    איני יודע להגיד את מהות הגדילה או שינוי של כאב, תצטרכי לגשת לרופא כלי דם/פלסטיקאי/ רופא עור כדי לבדוק את תלונותייך ולהתוות צורך בהרחקת הנגע.
    לגבי קרישיות יתר ממנה את סובלת מצריכה התייחסות בעת הטיסה, אולי יש צורך גם בזריקות דילול דם לפני כן - מניעתי - נא להיוועץ עם רופא המשפחה או המטולוג.
    (איני מצליח להעביר לכאן כתובת URL של מידע, מתוך האתר. רשמי "המנגיומה" ב GOOGLE בעברית, ותמצאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם כתוצאה ממכות רבות.
    דור
    02/07/2010

לכל מאן דבעי,
    שלום רב.

לפני כיום, חטפתי מספר אגרופים לאיזור הכתף. טיפלתי באיזור ישירות עם קומפרסים קרים של קרח. האיזור החל מנקודה אדומה ארוכה מעט,
    המשיך לצבע חום-צהוב, התפתח לכחול וכעת הופיעו נקודות סגולות בכל האיזור. כמעין פריחה.
    תמונה מצורפת.
    כהיותי חייל, לא ניגשתי לחובש או לקבלת סיוע רפואי אחר כי היה כבר מאוחר.
    עכשיו החלו גלי כאב קלים מאוד אך מתפשטים לאיזור בית השחי ולזרוע.

בעקבות התמונה - ברצוני לדעת האם כדאי לי לקבל מענה רפואי? או שאוכל לטפל באיזור באופן עצמאי?

אודה לתשובה בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם כתוצאה ממכות רבות.

הוספת תגובה

• התמונה

דור
    02/07/2010

להלן התמונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם

ד``ר טל סולומון
    02/07/2010

זו תמונה אופיינית של ספיגת שטף דם תת עורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה

ד``ר טל סולומון
    02/07/2010

שלום דור,
    לפי התיאור שלך והתמונה, מדובר בחבלה עם קרע של כלי דם קטנטנים באזור המתואר.
    זה נקרא המטומה או שטף דם. הצבעים והמראה הם תהליך רגיל של ספיגת שטף הדם, שיחלוף מעצמו.
    בהמשכות כאבים, ניתן לפנות לרופא היחידה.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריש דם
    רויטל
    01/07/2010

שלום לצוות הרופאים ,
    לפני 20 שנה היה לי קריש דם דיי רציני ( הייתי בת 20) ברגלשמאל וריד פמורלי פופליטלי .
    טופלתי בהפרין באשפוז אח"כ שנה קומדין .
    בהמשך ביצענו ברור המטולגי- הסתבר שיש לי חוסר פרוטאין s קל .

אני משתמשת בזריקות קלקסן בטיסות ,הריונות או כל התערבות כירורגית .

היום אחרי המון שניםביצעתי בדיקת דופלר ורידי רגליים ( ודיי נבהלתי )
    הבודקת הראתה לי וגםהסבירה לי שבמקרה שלי קריש הדם הרציני שהיהלפני 20 שנה לא התמוסס
    אלא עדיין נמצא שם צמוד לדפנות לאורך כל הוריד הראשי .וכמובן זרימת הדם ברגל זו איטיתיותר .

וזה העלה לי מספר שאלות :
    1. האם הקריש הזה עלול להינתק ויש סכנה לתסחיף ?
    2. האם אני אמורה להיות בטיפול מונע קבוע (קלקסן ?)ולא רק בארועים חריגים כפי שצויין ?
    3.לאחרונה בעקבות פעילות ספורט מתונה מצב הרגל הרבה יותר טוב , פחות נפיחות ואני כבר לא גורבת גרב אלסטית- האם לאור הממצא מהדופלר היום שאומר שהקריש עדיין שם - זה בסדר ?
    4. מה קורה ככל שמתקדמים בגיל ?
    אשמח לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    קריש דם

הוספת תגובה

• פקקת מערכת ורידים עמוקה

ד``ר טל סולומון
    01/07/2010

שלום,
    פקקת מערכת ורידים עמוקה מאופיינת בסיכונים בשלב החריף, ולאחר מכן בשלב המאוחר.
    בשלב החריף, קיימת סכנת חיים, עקב הסיכון בהתנתקות קריש דם טרי שהוא רך ולא מקובע לדופן הוריד, והגעה לעורקי הריאה וסתימתם - תסחיף ריאתי.
    ככל שחולף הזמן, הקריש מתארגן והופך לחלק מהדופן. חולים עם DVT, וללא חסר פקטור S, יפרקו עם השנים את הקריש דם ברובו או את כולו. אצלך, הקריש נשאר במקומו, ולא התמוסס, אך הוא לא מהווה סיכון לתזוזה וליצירת תסחיף ריאתי.
    הסיכון בשלב המאוחר והכרוני, היא הפגיעה הבלתי הפיכה של שסתומי הורידים, וליצירת אי ספיקה ורידית - מכאן הנפיחות ברגליים, ומכאן הצורך בשמוש בגרביים אלסטיות, וטיפול בקלקסן במקרים מיוחדים, זאת עקב יצירת אי ספיקה ורידית שהיא מקור להווצרות קרישי דם חדשים (הדם "עומד" ללא תזוזה במערכת עם אי-ספיקה, יחד עם מחלה של קרישיות יתר).

בשורה התחתונה - יש לך סיכון מוגבר ליצירת קרישי דם במערכת הורידים העמוקה עקב מחלתך הבסיסית, וכן בגלל ארוע DVT קודם. הקריש הישן שנמצא בורידי הרגליים אינו מהווה סיכון לתסחיף ריאתי, אבל מוסיף גורם סיכון ליצירת DVT.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריש דם

ד``ר יאיר גלילי
    02/07/2010

שלום לך
    מה שאובחן בבדיקת הדופלקס האחרונה כקריש דם, קרוב לודאי שאינו קריש אלה רקמת צלקת [פיברוזיס] שהופיעה בעקבות הקריש ההתחלתי. כפי שציין דר' סלומון, אין בכך סכנה להווצרות תסחיפים כיון שרקמת הצלקת אינה נוטה להינתק. לעומת זאת כדאי לדעת שעצם קיום רקמת הצלקת משנה כפי שנאמר לך את מהירות זרימת הדם ואת אופייה. הדם אינו זורם באופן חלק אלה איטי יותר ובזרימת מערבולת, דבר שעלול לגרום בתנאים מסויימים להופעת קריש דם חדש. לכן כדאי שתקפידיד על שתייה מספקת במזג אויר חם ו בעיקר בזמן טיסה בה אנו נוטים לשבת במקום אחד בלי לזוז. יש להניע כל מספר דקות את כף הרגל כ10 פעמים ובכך לעודד זרימת דם בורידי הרגל. גרב אלסטי בזמן טיסה מומלצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת בכף הרגל עקב פגיעה
    דניאלה
    01/07/2010

שכחתי לציין פרט חשוב, אני בת 62. בריאה , לא סבלתי מתופעות כאלה או דומות לפני הנפילה.
    תודה \ דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת בכף הרגל עקב פגיעה

הוספת תגובה

• בצקת

ד``ר טל סולומון
    01/07/2010

ראה הקודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת בכף הרגל עקב פגיעה
    דניאלה
    01/07/2010

שלום, ב13.6 נפלתי ונחבלתי - בכף רגל ימין שלוש אצבעות מהזרת אל הבוהן , ואזור כף הרגל מסביב לאצבעות אילו. - בירך הימנית באזור מפרק הירך. בצילומי רנטגן ( 2 בהפרש לש 10 ימים) וסי.טי, לא נמצא שבר. ואין סימיני חבלה גלויים. מאז .אני צולעת ובקושי הולכת בעיקר בשל הכאבים במפרק הירך הימנית . בכף הרגל ובאצבעות נוצרת לי מידי יום בצקת קלה , שבה אזור הפגיעה ובעיקר שלוש האצבעות שציינתי מתנפחות עד שהן נדבקות זו לזו. אני נחה הרבה מאד. בבוקר כשאני קמה אין בצקת , הבצקת הולכת ונוצרת לאורך היום . אני מקבלת פעם ביום כדור המכיל בetodolac 600 השאלה שלי מתייחסת לבצקת בכף הרגל:
    מה יכול לגרום לבצקת
    האם הטיפול שאני מקבלת יכול לטפל גם בבצקת
    האם יש סיכוי שהבצקת תחלוף מאליה או שעלי לפנות לרופא, אם כן לאיזה?
    עלי לטוס ב11 לסיולי לג'נבה , האם מבחינה רפואית יש מניעה בשל הבצקת?
    מצפה לתגובתכם. דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת בכף הרגל עקב פגיעה

הוספת תגובה

• בצקת

ד``ר טל סולומון
    01/07/2010

בוקר טוב.
    התיאור שאת מתארת מתאים לחבלה מקומית, שחלה לפני כשבועיים, וההחלמה ממנה יכולה להמשך עוד מספר שבועות.
    הבצקות (לפי תיאורך) ככל הנראה מבעיה ורידית ממוקמת לכף הרגל.
    לגבי מפרק הירך - עלייך להיוועץ עם אורטופד.
    לגבי כף הרגל - בצקות הבאות והולכות , בעיקר בסוף היום, מקורן באי ספיקה ורידית זו או אחרת.
    הטיפול המומלץ הוא הרמת רגליים , כך שהכף רגל תהיה מעל הגובה של הלב (לשיפור החזר הורידים), ובעת פעילות יומית, השמוש בגרב אלסטית ייעודית או תחבושת אלסטית יעזרו בהפחתת הנפיחות. הנחה לא נכונה של הנ"ל (ללא הבהונות), תגרום להפחתת הבצקת ברגל אך החמרה בבהונות!
    ניתן לשלוח אותך לביצוע דופלר ורידי רגליים , אך בשלב מאוחר יותר, יש מרכיב של הטראומה המקומית אשר תעוות את הבדיקה.
    לגבי נסיעה לחו"ל, איני יודע מה מספר שעות הטיסה שלך, וכדאי להיוועץ ברופא המשפחה לגבי צורך בטיפול מונע כאשר יש חשש לאי ספיקה ורידית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה