פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורידים בולטים ברגליים
    דנה
    14/04/2010

אני בת 30 ולצערי סובלת מוורידים בולטים ברגליים. רציתי לדעת איזה פתרונות יש לזה כיום? האם הם מסוכנים? מה העלות שלהם ?וכמובן מה הסיכוי שהם לא יעבוד והוורידים יחזרו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ורידים בולטים ברגליים

הוספת תגובה

• ורידים בולטים ברגלים [וורידים]

ד``ר יאיר גלילי
    15/04/2010

שלום לך.
    לפני שאפרט, לא אוכל לציין מחירים מעל דפי הפורום כיון שלכל אחד מחיר משלו. בכל אופן סדר הגודל הוא אלפי שקלים בכל סוג של טיפול אולם חלק מהטיפולים נמצאים בתמיכת קופות חולים מסויימות וכן ביטוחים.
    .
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ישנו טיפול אחר (שמעתי על לייזר)
    שלי
    14/04/2010

אני בת 38 יש לי ורידים ברגלים ומפעם לפעם אני מקבלת זריקות להעלמתם.
    האם ישנו טיפול אחר (שמעתי על לייזר)?
    לתשובתך אודה

הוספת תגובה

• האם יש טיפול אחר לבעיית ורידים?

ד``ר יאיר גלילי
    15/04/2010

שלום לך
    טיפול בהזרקות תחת אולטרהסאונד המכוונות לוריד הפנימי הלא תקין, מאד יעילות לפתרון בעיית הורידים כאשר מבוצעות ע'י רופא מנוסה. לעומת זאת, זריקות המבוצעות בלי הנחיית אולטרהסאונד רק לורידים הנראים לעין, לרוב לא פותרות את בעיית אי ספיקת הורידים.
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DVT- פקקת ורידים
    אלעזר
    06/04/2010

שלום, אני חייל בן 21.
    נפצעתי במהלך אימון בצבא, קרעתי את המיניסקוס. לפני כחודש עברתי ארטרוסקופיה בברך,מספר ימים לאחר הניתוח התחילו תסמינים של DVT באיזור האחורי של השוק, והאורטופד החליט לשלוח אותי לאולטרסאונד. תוצאות האולטרסאונד הראו כי יש לי:
    -קריש חוסם בשני ורידי הגסטרוקנמיוס
    -יש קריש חוסם בוריד הספנה הקצרה במוצאו
    בנוסף נכתבו מספר וורידים ששוללים כי יש לי שם DVT.

כעת אני מטופל בקומדין למשך כשלושה חודשים, בדיקות ה- INR מראות כי אני עדיין לא מאוזן.
    רוב הסיכויים שזה סיבוך מהניתוח אולם אני מופנה להמטולוג לשם שלילת בעיה גנטית.

ברצוני לשאול,
    האם אני נמצא בסיכון יתר שיתווספו לי קרישים במקומות אחרים בגוף?
    האם זה נדיר שלאחר ניתוח נוצר סיבוך של DVT?
    האן מומלץ בתום השלושה חודשים, לפני הפסקת הטיפול בקומדין, לעשות שוב אולטרסאונד?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    DVT- פקקת ורידים

הוספת תגובה

• כשכתבתי אולטרסאונד התכוונתי לדופלקס

אלעזר
    06/04/2010

קרישי דם בורידים העמוקים עלולים להתקדם במעלה הרגל או לשלוח תסחיפים, וזו הסיבה שאתה מטופל בתרופה נוגדת קרישה בשם קומדין. ידוע שניתוחים בכלל ובאזורי הברך בפרט עלולים להוות גורם סיכון לסיבוך של DVT. מומלץ לבצע שוב אולטרהסאונד כעבור שלשה חודשים כדי לראות האם הקריש התפרק לחלוטין או שעדיין קיימם שיירים שלו או שאולי התקדם הלאה וזה יהוו גורם בהחלטה לגבי המשך טיפול.
    במידה ותימצא נטייה לקרישיות יתר בבדיקות הדם ששלחת, יש לשקול טיפול ארוך טווח בנוגדי קרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DVT לאחר ניתוח בברך

ד``ר יאיר גלילי
    06/04/2010

קרישי דם בורידים העמוקים עלולים להתקדם במעלה הרגל או לשלוח תסחיפים, וזו הסיבה שאתה מטופל בתרופה נוגדת קרישה בשם קומדין. ידוע שניתוחים בכלל ובאזורי הברך בפרט עלולים להוות גורם סיכון לסיבוך של DVT. מומלץ לבצע שוב אולטרהסאונד כעבור שלשה חודשים כדי לראות האם הקריש התפרק לחלוטין או שעדיין קיימם שיירים שלו או שאולי התקדם הלאה וזה יהוו גורם בהחלטה לגבי המשך טיפול.
    במידה ותימצא נטייה לקרישיות יתר בבדיקות הדם ששלחת, יש לשקול טיפול ארוך טווח בנוגדי קרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה...
    =)
    04/04/2010

שלום לכם,
    רציתי לשאול שתי שאלות אני יודעת שזה לא ממש קשור לתחום שלכם אבל אשמח עם תהנו במהרה...
    אז ככה:
    1.היכן בני אדם מפרשים את מה שהם רואים,שומעים,מרחים או טועמים ?
    2.ליאלו מערכות בגוף קשורה מערכת העצבים ולדוגמא.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר טל סולומון
    04/04/2010

שלום,
    לכל החושים שציינת יש סעיף מוחי (עין, לשון, אוזן...), ומרכז מוחי המפרש את ה INPUT
    מערכת העצבים קשורה לכל הגוף כולו ושולטת בו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל יש לי עוד שאלה...

=)
    04/04/2010

תוכל לתת לי דוגמא לשאלה השנייה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל...

=)
    04/04/2010

וזה אומר שהם מפרשים את מה שהם רואים מרחים שומעים וכ'ו במוחח ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טל סולומון
    04/04/2010

מרכז הנשימה שולט אוטונומית בנשימה,
    כדור נזרק אליך, אתה רואה בעין, השדר עובר למוח, אשר נותן פקודה לידיים לנוע קדימה ולתפוס את הכדור....כל פעולה מבוצעת בדרך זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל...

=)
    04/04/2010

זה דוגמא לשאלה 2 ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טל סולומון
    04/04/2010

כמו שאמרת...זה לא התחום שלי.
    לפי הבנתי (את שאלתך) זו תשובה ודוגמא של שליטת מערכת העצבים במערכות שונות.
    בכל מקרה, מומלץ לפתוח ויקיפדיה או אנציקלופדיה.
    בהצלחה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל

=)
    04/04/2010

בבקשה רק עוד שאלה...
    האים הדוגמא שנתת קשורה למערכת הנשימה או מערכת אחרת ?

אגב,
    תודה וחג שמחח =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טל סולומון
    04/04/2010

שליטה במערכת הנשימה שייכת גם למערכת הנשימה וגם למערכת העצבים המרכזית
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות כלי דם
    דקלה
    28/03/2010

שלום,
    האם אדם יכול לחוש שיש לו היצרות של כלי דם במוח? בשינויי תנוחה אני מרגישה פולסים של דם ודופק עולים לי לראש מלווה בלחץ בכל הראש. האם אלו סימנים? אם לא, מהם הסימנים שאדם יכול לחוש שיש לו היצרות כלי דם במוח? בת 34, בריאה, נוטלת ריספרדל במינון נמוך. לחץ דם 100/65.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות כלי דם

הוספת תגובה

• הצרות עורקי מוח

ד``ר טל סולומון
    28/03/2010

שלום שני.
    הצרות עורקים המובילים דם למוח, מקורם לא ב"התכווצות" העורק, אלא למחלה טרשתית אשר מכסה את פנים העורק וגורמת להצרות הנהור. הסכנה במצב זה הוא שאותו לכלוך (טרשת) יסדק ויעיף חלקים ממנו למוח ויגרום לאוטם מוחי.
    לרוב הצרות עורקית מסוג זה חלה בגיל יותר מבוגר מאשר שלך.
    חלק מהעורקים נתונים להשפעה סביבתית או מערכתית אשר גורמים לשינוי קוטרם (הצרות/התרחבות), אשר יכולים לגרום לכאבי ראש.
    שינויי תנוחה הגורמים לתחושת דופק בראש, נובעים מלחץ דם נמוך או הפרעות קצב.
    מומלץ להיוועץ עם רופא המשפחה אשר קרוב לודאי יפנה אותך לקרדיולוג ולרופא אא"ג.
    במידת הצורך ניתן לבצע בדיקת אולטראסאונד (דופלר) להדמיית עורקים המובילים למוח.. הדמיית עורקים תוך מוחיים הם בצנטור או צנטור וירטואלי ( CTA/MRA), אך אין זו בדיקת הבחירה הראשונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור טל שלום !
    =)
    26/03/2010

רציתי לשאול כמה שאלות ,
    ושאמח עם תענה כמה שיותר מהר...
    אז ככה,
    * האים כל השרירים בגופנו מחוברים לשלד ?
    * איזה מהחומרים הבאים נספג מהמעי אל הדם ...?
    א.חומצות אמיניות
    ב.עמילן
    ג.חלבונים
    ד.תאית
    *כאשר לועסים פרוסת לחם במשך זמן מה,מרגישים בטעם מתוק. איזה תהליך, השייך לתהליך העיכול ומתרחש בפה , מסביר תופעה זו ?

מצטערת על כמות השאלות , אבל אשמח עם תהנה =]

לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור טל שלום !

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר טל סולומון
    27/03/2010

שלום נורית,
    השאלות לא ממש בתחום טיפול בבעיות כלי דם, אבל אנסה לענות:
    * תפקיד השרירים הוא לייצר תנועה. ברוב המקרים השרירים חוצים מפרקים על מנת לייצר תנועה. רוב השרירים מחוברים לעצמות השלד, מיעוטן מתחברים לעצמות "צפות" כמו עצם הפיקה או עצם הדיבור בצוואר
    * ספיגת חומרים מהמעיים - הגוף בעקרון סופג רק אבני יסוד, ומרכיב אותן מחדש בגוף, דהיינו: חד/דו סוכרים, חומצות שומן וחומצות אמיניות. תפקיד מערכת העיכול לפרק את המולקולות הגדולות "מחוץ" לגוף (המעי הוא צינור פנימי אשר מבודד אל "מחוץ" לגוף!!!) ליחידות היסוד שלהן - פחמימות (כמו עמילן) לסוכר (חד/דו סוכר), שומנים לחומצות שומן וחלבונים לחומצות אמיניות. הגוף אח"כ מרכיב מחדש את המולקולות מאבני היסוד שספג מהמעיים. במידה והגוף לא יכול לייצר חומר, הוא סופג אותו כמו שהוא, כמו ויטמינים (ויטה-חי, מינים - מולקולות מכילות חנקן, בדומה לחומצות אימניות) חומצה פולית ויסודות קורט (נחושת, סידן, מנגן, ברזל אבץ וכו'). לגבי תאית - זו מולקולה גדולה, המחברת יחידות חד סוכר (גלוקוז) בקשר כימי מסובך, אשר הגוף שלנו כמו של כל היונקים, לא יודעים לפרקו. דהיינו, זו פחמימה חסרת כל ערך קלורי, כי לא ניתן לפרקה או לספוג אותה. ישנם בעלי חיים, כמו מעלי הגירה, אשר באחד מהקיבות שלהם הם מאחסנים חיידקים מיוחדים אשר מפרקים תאית לגלוקוז, ואז ניתן להפיק מהם אנרגיה. רק לצורך הדיון, עמילן היא רב מולקולה, אשר מחברת בין יחידות גלוקוז מרובות, אשר הקשר הכימי שלהן ניתן לפרוק ע"י גוף האדם.
    * טעם בפה - לחם הנו פחמימה, מכיל רב סוכר. בפה האדם על הלשון יש פקעיות טעם. אנו חשים בארבע טעמים - מתוק, מר, חמוץ ומלוח. כל יתר תיאורי הטעם הם בדימוי (אגב יש טעם נוסף הנקרא אוממי, אך לא אדון בו). פיזור פקעיות הטעם הוא בריכוזים שונים על לשון (והחיך), והעברת הלחפ למקומות אחרים, מעניק תחושת מתיקות.
    תהליך העיכול מתחיל ברוק - יש הפרשת עמילאז וליפאז בכמות קטנה ברוק (מפרקי עמילן ושומנים).
    הקיבה הנה שריר חזק, אשר טוחן ומערבב את האוכל. במוצא הקיבה, התריסריון מנקז את מיצי המרה והלבלב, אשר תפקידם עזרה בפרוק שומנים, והעברת חומרי פרוק לתוך המעיים, בהתאמה. מכאן, לאורך המעי הדק נעשית פעולת הפרוק והספיגה של האוכל, לכן המעי הדק ארוך, על מנת לאפשר משך מעולת פרוק ארוכה, ושטח פנים גדול למעיים, לספוג את תוצרי הפרוק. שארית המזון הלא מפורק אשר אינו מתאים לספיגה עובר למעי הגס אשר תפקידו לספוג שאריות מים ולייצר את התוצר הסופי - הצואה אשר מכילה פיגמנטים, חיידקים ונעדרת שומן חלבון או סוכר. בבדיקות צואה, אם מוצאים שאריות הנ"ל (שומנים, חלבונים או פחמימות), יש סיבה לדאגה עקב בעיית ספיגה.
    אני מקווה שעניתי על שאלותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל שלום !

=)
    28/03/2010

תודה על ההגבה ,
    אבל לא הבנתי דבר אחד...
    אז איזה מהחומרים בסופו של דבר נספג מהמעי אל הדם ?
    *חומצות אומניות
    ב.עמילן
    ג.חלבונים
    ד.תאית

אשמח עם תענה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנורית

ד``ר טל סולומון
    28/03/2010

רק חומצות אמיניות נספגות - הן אבני הבניה של חלבונים!
    עמילן היא מולקולת ענק אשר מפורקת לגלוקוז , ותאית לא עוברת תהליך עיכול כלשהוא במערכת העיכול, על כן לא מפורקת ולא נספגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    נעמי
    25/03/2010

אני בת 29 ,תמיד הייתי "שקופה " ומלאת ורידים, בעקבות הריון שהיה לי לפני חצי שנה יצאו לי ורידים רציניים ברגל ובמשך ההריון גם גרבתי גרב אלסטית עד הברך.
    כיום לאחר שילדתי , הוורידים לא מאד בולטים ואין לי כאבים או לחץ באזור הזה וארצה כמובן בעתיד עוד ללדת.
    האם יש משהו שאני צריכה לטפל בו?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• ורידים בעקבות הריון

ד``ר יאיר גלילי
    26/03/2010

שלום לך
    מתאורך ניתן להבין שיש לך קרוב לודאי בעיה של אי ספיקת ורידים אשר נוטה להחמיר בכל הריון. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נעמי
    26/03/2010

תודה רבה על התשובה המהירה והפרטנית!!
    האם כל עוד אני מתמהמהת עם זה אני בסיכון כלשהוא?
    נעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליות בנרתיק

אמא בהריון
    14/06/2010

שלום ,
    אני אמא לילד בן שש ונמצאת בהריון בשבוע ה12
    בהריון הקודם היו לי דליות בנרתיק והוורידים התפוצצו ברמה כזו שכשהגעתי לבית החולים היולדת היתה מזועזעת .
    נאמר לי שאין מה לעשות .
    שנה אחרי הלידה הוורידים חזרו למקומם והכל חזרת להיות כמו שהיה קודם.
    כיום אני שוב בהריון ומכיוון שעברו שש שנים מאז ההריון הקודם רציתי לשאול האם יש טיפול מקובל בהריון ?
    האם תחתונים אלסטיות או משהו דומה יכול לעזור לי ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליות בנרתיק

ד``ר יאיר גלילי
    14/06/2010

שלום לך
    בזמן הריון ישנם שני גורמים להופעת ורידים בולטים – דליות באזור הנרתיק. האחד, לחץ הרחם על ורידי האגן, דבר שגורם להפרעה בזרימת הדם בורידים מהאגן וגם מהרגלים וכתוצאה מכך הורידים מתחילים להתרחב ולבלוט, וגורם שני הוא רמת ההורמונים הגבוהה ממקור השיליה שגם גורמים להרחבת כלי הדם . לאחר הלידה באופן הדרגתי לרוב המצב חוזר לקדמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים בהריון

ד``ר יאיר גלילי
    14/06/2010

שלום לך

בזמן הריון ישנם שני גורמים להופעת ורידים בולטים – . האחד, לחץ הרחם על ורידי האגן, דבר שגורם להפרעה בזרימת הדם בורידים מהאגן וגם מהרגלים וכתוצאה מכך הורידים מתחילים להתרחב ולבלוט, וגורם שני הוא רמת ההורמונים הגבוהה ממקור השיליה שגם גורמים להרחבת כלי הדם . לאחר הלידה באופן הדרגתי לרוב המצב חוזר לקדמותו.
    עם זאת, במקרים לא מעטים מהסוג שציינת, ישנו מצב של אי ספיקת ורידים ברגל שנובע מבעיה בוריד הפנימי שאינו נראה לעין, וניתן לפתור בעיה זו באופן יעיל מאד ונוח עוד לפני ההריון הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    =)
    25/03/2010

העצמות בגופנו בנויות, כמו שאר חלקי הגוף, מתאים. האים תצפה למצוא כלי דם בעצמות ? ומדוע ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עצמות הגוף

ד``ר טל סולומון
    25/03/2010

תודה על השאלה
    עצמות הגוף הן דבר חי, הן בין השאר גם מקור לתאי הדם למיניהם (מוח עצם). לכן גם בתוכם יש "כלי דם" מיוחדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות רגליים
    רחל
    24/03/2010

פתאום אני רואה שהרגל התנפחה לי באיזור הקרסול ממה זה יכול להיות

לקביעת תור
    סגירה
    התנפחות רגליים

הוספת תגובה

• התנפחות רגליים

ד``ר טל סולומון
    24/03/2010

שלום רחל.
    להתנפחות רגל יש מקורות רבים.
    אוכל לייעץ לך אם תספרי לי מה גילך, מה מצב לבבך, האם עוסקת בספורט, האם בנוסף לנפיחות מתווספים תסמינים נוספים וכו'.
    אשמח לייעץ, אך גם חשוב ליידע את רופא המשפחה בנושא זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים ברגליים
    סיסי
    20/03/2010

שלום רב, בת 42, מזה כשנה סובלת מכאבים עזים ב-2 הרגליים לאורך כל הרגל. ביצעתי את כל הבדיקות פרט לסיטי ו MRI . התיעצתי עם אורטופד ושני מומחים לכלי דם, נמצאה אצלי אי ספיקה ורידית אך שניהם טענו כי הכאבים אינם הבעיה של אי הספיקה.אחד טען כי אני סובלת מליפאדמה, השני טען כי יש לי מבנה אגן רחב מה שמשפיע על הרגליים. איני שמנה, בעלת מבנה גוף צר ואגן רחב. לא קיבלתי כל פתרון והכאבים הולכים ומתחזקים. עיקר הלחץ בחודשיים האחרונים באזור הברכיים. משתדלת לתפקד באופן רגיל אך סובלת מאד במשך 24 שעות ביממה. הכאבים העזים ביותר מתרחשים בלילה, מה שלא נותן לי מנוחה.אני מיואשת ומחפשת מרפא.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים עזים ברגליים

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים

ד``ר טל סולומון
    21/03/2010

שלום סיסי,
    קיים פער בין תלונותייך לבין הממצאים אשר את מתארת.
    אי ספיקה ורידית מלווה בממצאים נוספים ברגלייך, והם מוקלים בעת הרמת רגליים - מה שאצלך לא קורה, ולכן ככל הנראה רופא כלי הדם עימו התייעצת אמר שמקור הכאבים לא משם. אני מניח שבדק גם את המערכת העורקית שלך ולא מצא בה פגם.
    לגבי לימפאדמה - אי ספיקה של המערכת הלימפטית, שוב, ישנם ממצאים שאינם אצלך (כמו נפיחות ניכרת ברגליים), אשר אינם מוקלים "בין-לילה" בהרמת הגפיים.
    איני אורטופד, על כן איני יכול לייעץ לגבי ממצאי אגן רחב, אך איני מוצא קשר ישיר לכאבי ברכיים וכאבים במנוחה ברגליים עקב ממצא של אגן רחב שאת מציינת.
    איני מכיר את גורמי הסיכון שלך כמו עישון, סוכרת, שומני דם וכד', וכן על מנת להגיע לאבחון טוב, יש לקבל ממך מידע חיוני זה, יחד עם בדיקה גופנית והדמייה ניתן להגיע לשורש הבעיה ולפתרונה.
    אני ממליץ לך להיוועץ עם רופא משפחה לגבי תכנית אבחנתית ע"י מומחים שונים הכוללים גם ראומטולוג ונוירולוג (בהנחה כמובן שכירורג כלי דם שלל בעיית עורקים, ורידים וליפמה כמקור לתלונותייך, וכן לאורטופד אין מה להוסיף לך).
    לגבי הבדיקות ש"טרם ביצעת" - לכל סוג בדיקה ישנה מטרה לביצוע, ולכן גם יש הגבלה ביעילות כל בדיקה, ולחלקן יש גם סכנות. בדיקת CT או MRI הינן לצורך חיפוש ממוקד של בעיה ואינן בדיקות "סריקה" למקור כאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף

סיסי
    24/03/2010

שלום ד"ר טל סולומון. רב תודות על התגובה.
    במנוחה ברגליים עקב ממצא של אגן רחב שאת מציינת.
    איני מעשנת, ללא סוכרת, ללא כולסטרול, כל בדיקות הדם שבוצעו תקינות, פרט לברזל מעט נמוך, מטופלת בכדורים טבעיים בעיה ידועה לפני כ 18 שנה התגלה במהלך ההריון הראשון.
    לפני כשנתיים סבלתי מכאבים חזקים גם כן ברגליים, לא דומים לכאבים העכשוויים והכיוון היה דלקת פרקים - מה שנשלל בסופו של דבר.
    בהמלצת רופאת המשפחה הופניתי לעיסוי לימפטי על מנת לנסות להקל על רמת הכאבים. אני מקווה שאולי ימצא פתרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות רגל

ד``ר טל סולומון
    25/03/2010

שלום סיסי,
    אני מבין שישנה אבחנה של אי ספיקה לימפטית ברגל הנ"ל ומטופלת בניקוז לימפטי (=מסאז' לימפטי).
    הטיפול בנפיחות ממקור לימפטי ממושך עם יעילות מוגבלת.
    יש טיפול כירורגי לתופעה זו אך עם תוצאות נמוכות, על כן נעשה במקרים חריגים ונדירים מאוד.
    ממליץ על המשך הטיפול השמרני בנפיחות זו ולהמנע מהתערבות כירורגית ככל הניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,

סיסי
    25/03/2010

אבחן את הטיפול הלימפטי ותקוותי שזה יקל. אשמח לעדכן.
    תודה על המענה, בברכת חג שמח וכשר סיסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידת החמרה...
    שי
    19/03/2010

שלום רב
    אני בן 51 מטופל בין היתר בסיבסטטין 20
    קיימת היצרות 25% בעורק תרדמני ימני ולכן מקבל מיקרופירין0.75
    לפני חודש וחצי עברתי גסטרוסקופיה שלפנייה הפסקתי ל7 ימים את נטילת האספירין
    כעת אני לפני קולונוסקופיה ושוב מפסיק את נטילת האספירין
    שאלותי: עקב הפסקה זו של 14 ימים מצטברים,מה רמת ההחמרה שעלולה להיות במצב ההיצרות בעורק,ההחמרה במצב הטרשת. באיזו מידה? האם ניתן לאמוד את ההחמרה הזו באחוזים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מידת החמרה...

הוספת תגובה

• החמרה בהצרות עורקי התרדמה

ד``ר טל סולומון
    19/03/2010

שלום שי,
    טיפול בנוגדי איגור טסיות כמו אספירין, הוא טיפול מונע להאטת תהליך החמרת מחלה טרשתית בעורקי הגוף, לרבות עורקי התרדמה. התרופה בעלת היעילות המוכחת הכי גבוהה בעורקים הכליליים.
    הפסקת טיפול תרופתי זה ל 14 ימים לא יחמיר את מצב הטרשת המצטבר שנים רבות, ולכן אין בעיה בהפסקתו. מידת ההחמרה עקב הפסקה קצרה זו לא נמדדת באחוזים, אך בבדיקה הבאה של דופלר עורקי צוואר תקבל אומדן חדש למידת החמרה או יציבות המחלה הטרשתית בעורקי התרדמה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמר
    18/03/2010

שלום רב

לפני שנה ילדתי, כאשר הייתי בהריון בחודש שלישי בערך, לאחר עליה במדרגות לקומה שישית

רגל ימין התנפחה לי והייתה מאוד בצקתית.

היום שנה אחרי הלידה הנפיחות עדיין קיימת מאזור הרחם בצד ימין ועד לכף הרגל.

עשיתי אולטרסאונד דופלקס, CT בטן, MRI של הירך בדיקה גניקולוגית US של הירך והמפשעה.

ועדיין כל הבדיקות תקינות והנפיחות ברגל רק הולכת וחמירה ואף אחד לא יודע מדוע.

קשה לי לעמוד הרבה זמן על הרגליים ולללכת הרבה.

אודה לכם תנחו אותי, מה עוד אפשר לבדוק.

תודה

תמר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של תמר

ד``ר יאיר גלילי
    18/03/2010

נפיחות ברגל עלולה להיגרם מסיבות שונות כגון אי ספיקת ורידים, הפרעה לניקוז לימפטי ועוד. על מנת לענות באופן מהימן על שאלתך צריך לבדוק אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בשוק השמאלית
    מוניק
    10/03/2010

שלום רב,

אשמח לעזרה

בן 78,
    מטופל בכדורים נגד יל"ד, סכרת ואספירין.
    לפני שנתיים אירוע מוחי חולף ללא סימנים קליניים.
    סובל מכאבי ברכיים במאמץ.

מאז שבועיים כאבים בשוק השמאלית שמתחזקים עם תנועת כף הרגל.
    נפיחות של 2 ס"מ בשוק ובכף הרגל.
    בצד הפנימי של אותה ירך ולאורכה דימום פנימי קל.
    כח גס ביישור הברך 5/5 , ירידה מינימלית בטווח הכיפוף עקב הנפיחות.

בבדיקת דופלר הרופא שלל תופעה של קריש דם,
    לדבריו זהו דימום וורידי שיחלוף מאליו
    נתן תחבושת ושלח הביתה.

אודה לך מאוד אם תוכלי לכוון
    להמשך בדיקות / טיפול שכדאי לעשות
    וממה כדאי להמנע.

תודה <@

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בשוק השמאלית

הוספת תגובה

• נפיחות בשוק השמאלית

ד``ר יאיר גלילי
    10/03/2010

ממליץ בנוסף לגרב אלסטי על הגבהת הרגל מעל גבה החזה בשכיבה באמצעות תחיבת שמיכה מקופלת תחת המזרן. ממליץ לחזור על דופלקס ורידי רגלים על מנת לודא האם קיים מצב של אי ספיקת ורידים בנוסף לכך שנשללה לדבריך פקקת. אם קיים מצב זה, תודיעי לי כי ניתן לטפל בו ביעילות ולמנוע בעתיד אירועים דומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת CT מח+ CT סינוסים
    א
    07/03/2010

בת 24,סובלת מכאבי ראש מזה מס' שנים לאחר חבלה מצחית + שבר סינוס פרונטלי מימין
    (עברתי ניתוח הוכנסה פלטה קדמית).
    התעוררתי לפני שבועיים, בפעם השנייה בזמן האחרון, עם נפיחות מצחית רגישה מאד,ללא אודם מקומי, מעל הסינוס הפרונטלי (איזור הניתוח),תחושת נימול בפנים כמו אחרי זריקת הרדמה.
    נבדקתי ע"י א.א.ג ששלח אותי לבדיקת ct סינוסים.
    בפיענוח:
    "נראה איזור בו יש רושם שאין לוחית עצם בקיר הקדמי של הסינוס הפרונטלי ויש קישור לרקמה הרכה 99/152.
    מודגמת נפיחות קלה של רקמה רכה והסננת שומן קלה במצח
    מלאות חלקית בסינוס מקסילרי משמאל"
    הרופא ראה את הדיסק בלבד (ללא הפיענוח) ולאחריה שלל דלקת או חסימה של הסינוס והפנה אותי לנוירולוג.
    נוירולוג ביצע בדיקה גופנית, הבדיקה יצאה תקינה. שלח אותי לבדיקת ct מח.
    בפיענוח:
    "היפרדנסיטי בשומן התת עורי מימין, יכולה להתאים להמטומה תת עורית.
    סיכום: שבר ישן פרונטלי מימין. חשד לדמם תת עורי מימין. בדיקת מח תקינה."
    יש לי בדיקה חוזרת עם תשובה לנוירולוג אבל אשמח לשמוע דעה מקצועית נוספת להמשך טיפול.
    תודה רבה רבה ושבוע נעים.
    אורטל

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת CT מח+ CT סינוסים

ד``ר טל סולומון
    08/03/2010

שלום אורטל
    אין לממצאים הקשר לבעיות כלי דם - ממליץ להיוועץ עם הרופאים שציינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת דם.
    אלי
    07/03/2010

שלום,
    תרמתי דם לפני כ10 חודשים בשירות הצבאי.
    במהלך תרומת הדם הרגשתי סחרחורת, ראיתי "שחור" בעיניים והייתי על סף עילפון(עקב לחץ נורמלי ממחטים וצפייה בכל הנוגע לתרומת דם).
    כתוצאה מכך נלקחה דגימה של חצי שקית להערכתי.
    השאלה שלי האם גם אותה מחשיבים? האם גם עליה נעשית בדיקה? והאם גם אותה מחשיבים כשקית שאם עושים עליה בדיקה מתקשרים אליי ואומרים לי במידה ואין התאמה?(כידוע לי מתקשרים חודש אחרי הבדיקה במידה והדם שלי אינו תואם או שהממצאים בו אינם תקינים).

במידה והתשובות שלי הן חיוביות, האם אני יכול להסתמך על הבדיקה הזאת כבדיקת דם לכל דבר?
    כלומר, קיום יחסי מין(ללא קונדום). אחרי אותה הבדיקה קיימתי יחסי מין ספורים ר-ק עם קונדום עם בת זוג מסויימת. כיום יש לי בת זוג חדשה ואנחנו שוקלים לא להשתמש בקונדום, האם אני יכול להסתמך על הבדיקת דם הזו?

זה מאוד חשוב לי לשקט הנפשי ואני אשמח לתשובה מדוייקת,
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרומת דם.

הוספת תגובה

• תרומת דם.

ד``ר טל סולומון
    07/03/2010

שלום
    כל נסיון לקבל תשובה חד משמעית עלולה להיות בעייתית
    הכי הטוח להבדק שוב
    תוכל לפנות לבנק הדם לברר באם נעשתה בכל זאת הבדיקה ל HIV

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה