פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדס שלום,

אסתר
    28/09/2010

אני סובלת מכאב דומה זה 3 חודשים- אשמח לשמוע איך מקדמים תור ל-MRI
    ממש תודה וחג סוכות שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קידום תור

ד``ר טל סולומון
    28/09/2010

שלום אסתר,
    תורים לבדיקות הדמיה הן לרוב לפי מידת דחיפות הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מעל 8 חודשים במפשעה
    הילה מנגוני
    22/05/2010

שמי הילה ואני מבקשת את עזרתך...אני סובלת מכאבים באזור המפשעה כבר מחודש אוגוסט 2009 כאב שמקרין לי כאבים לירך הימנית וכן כאבים מסביב בחיבור שבין הרגל המפשעה. בבדיקה הראשונה שעשיתי -בדיקת אולטרסאונד מצאו שיש לי קרעים בסיבי השריר באזור אחיזתם לעצם הפוביס. טופלתי בכדורי ארקוקסיה ולאחר שהכבים לא עברו התחלתי טיפול פיזיוטרפי ב U.S. לאיזור המפשעה. לאחר שגם הטיפול הזה לא עזר רופא המשפחה שלך אותי לעוד רופא ממחה לאורתופדיה. הוא חושב שיש לי נזק סחוסי במפרק הירך. נקבע לי בדיקת ARTHRO MRI לסוף חודש מאי 2010. בעבר עברתי ניתוח בחו"ל לסתימות שהיו לי בורידים ברגלים-ניתוח לייזר. היום אני מרגישה שהכרב מאוד חזק, הוא מפריע לי למהלך החיים והכי חשוב זה שאני לא יכולה ללבוש תחתונים כי אני מרגישה כאב מאוד חזק במפשעה כאב שמרגיש כאילו הרגל שלי עוד מעט מתנתקת מהגוף. אני מרגישה שמשהו אצלי לא בסדר רק שאני לא יודעת מה. שאלתי האם יש מצב שכל הבעיה היא בעיה בכלי הדם? ומדוע כל כך כואב לי באזור המפשעה. מה גם שבלוטות הלימפה שלי במפשעה מאוד כואבות ונפוחות. אני מאוד מצטערת על כל המכתב הארוך. אני מקווה שהצלחת להבין משהו. אשמח לדעת עם יש סיכוי שאולי אני יורה לכול הכיוונים אך הבעיה היא בעיה בכלי הדם? בבקשה תענה לי....אם וכמובן אתה יכול לעזור אני אשמח מאוד. שבוע טוב, הילה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מעל 8 חודשים במפשעה

הוספת תגובה

• כאב מפשעה מזה 8 חודשים

ד``ר טל סולומון
    23/05/2010

שלום הילה,
    ראשית, צריך להתייחס לכאב שלך, ולטפל בו.
    שנית, לפי תיאור הכאבים שלך באזור המפשעה, ככל הנראה אין מקורו מכלי דם.
    כדי לנסות למצוא מקור לכאבים, חסרים מספר פרטים חשובים: גילך, עודף משקל? פעילות ספורטיבית, מחלות רקע ותרופות כרוניות אותן את נוטלת, לפני או אחרי הריונות, מהו אותו טיפול ורידים שעברת בחו"ל. אפיון הכאב - כל הזמן?, מושפע תנוחתית, מופק במגע?, מעורב מרכיב נוסף כמו נפיחות? חום מקומי... יש עוד הרבה מידע, אבל אנסה להסביר מה אני מחפש.
    כאב במפשעה יכול לנבוע עקב בקע מפשעתי, אצל נשים הוא בדרך כלל ממוקם קצת שונה מגברים, נקרא בקע פמורלי, אבל יכול להיות אינגוינלי גם.
    דלקת בגיד במקום - לרוב אנשים שעוסקים בפעילות גופנית, כמו שקני כדורגל, ואז טיפול בנוגדי דלקת כמו ארקוקסיה ומנוחה אמורים להעביר את הכאב.
    בלוטות לימפה נפוחות עקב מחלה לאורך הרגל או פטריה עקשנית בכפות רגליים, אך גם חלילה עקב ריכוז של מחלה שאתית (הן בד"כ נפוחות ולא כואבות!!!).
    אם עברת ניתוח מקומי מסיבות אחרות, ייתכן שעצבים של העור נפגעו, והם מגורים על בסיס קבוע, והגרוי הזה גורם לכאב.
    דליות של ורידים נפוחים יכולים להציק ולכאוב, אבל אז הן מודלקות ויש מרכיב דלקתי מקומי - בכל מקרה לא כאב שאת מתארת שמונה חודשים.
    ההמלצות שלי - את צריכה להיבדק ע"י כירורג כללי בראש ובראשונה והוא יוכל ואבחן אם מדובר בבקע, בלוטות לימפה מוגדלות, אם זה כאב ממקור אורטופדי וכו'. בלי שום קשר, ניתן לבקש בדיקת אולטראסאונד דופלר של המפשעה ולבקש בחינת ורידי מערכת שטחית ועמוקה בשאלת דליות, אי ספיקה ורידית, ומעורבות מערכת עמוקה.
    אשמח לקבל את המידע שרשמתי מעלה, וכמו כן תבקשי מרופא המשפחה להיוועץ עם כירורג כללי ואת בדיקת האולטראסאונד, ואולי נגיע לאבחנה וטיפול. במידה ולא נמצא מקור לכאב, אפשר גם להיות מטופלים במרפאות כאב שייעודן להפחית כאב, גם כשמקורו עלום.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה מעל 8 חודשים

הילה מנגוני
    24/05/2010

ראשית אני חייבת להודות לך על שענית לשאלתי כל כך מהר. ישנם הרבה דברים שהחסרתי בהודעתי הראשונה כי לא חשבתי שמישהו יענה לי. אני בת 34 ושוקלת 60 קילו ואני לא עושה פעילות גופנית. עד לפני שנה נטלתי גלולות למניעת הריון(מליאן) ואני לפני הריונות. הטיפול שעברתי בחו"ל היה ניתוח לייזר VARICOSE VEIN S/P. BIL.שנועד לפתוח סתימות שהיו לי בורידים, סבלתי תקופה ארוכה מהתנפחויות ומבצקות בחלק של הקרסול(יותר בחלק הקדימי של השוק למטה) ולאחר שעברתי בדיקות דופלר מצאו שיש לי בעיה בזרימה של הדם, היו לי ורידים אך הם לא היו בולטים ככה שזה לא דליות. גם היום לפעמיים כשאני עומדת על הרגלים הרבה זמן או שאני לא נועלת נעל נוחה במשך היום או שחם מאוד הרגל מתנפחת לי(הרגל הימנית יותר מהשמאלית) אך למדתי לחיות עם זה. הכאב הוא כבר במצב שכל היום אני איתו בעבר שטופלתי בפעם הראשונה בכדורי ארקוקסיה לאחר שעשיתי את בדיקת האולטרסאונד הראשונה שרק התחילו הכאבים וזה היה 14/10/09 הכדורים עזרו והכאב פחת. בקשר לבקע שציינת אז בדקו לי את זה ואין לי בקע מפשעתי(וזה לפי בדיקת האולטרסאונד שעשיתי. בעברי הרחוק תמיד סבלתי מפטריות בכפות הרגלים אך היום אני לא סובלת מזה כבר יותר מארבע שנים לפחות(האמת שאני דואגת מאוד שלא לקבל פטריות כמו ללכת רוב השנה עם נעל פתוחה. בקשר לשאלתך עם עברתי ניתוח, אז כן, בסוף חודש ינואר אושפזתי לניתוח להוציא אנדומטריומה מהשחלה(סוג של ציסטה שחלתית).בעת הניתוח נמצאה אצלי מחלת האנדרומטריוזיס, שפזורה בכל האגן. היום אני מטופלת בזריקות למחלה ובמקביל אני עוברת טיפולי פריון להיכנס להריון לפני שאני יעבור ניתוח "לנקות" את המחלה מהאגן. (ברצוני לציין שהרופאים לא קישרו את המחלה לכאבים שיש לא במפשעה שמקרינים לרגל ימין, הם טענו שזה צרוף מיקרים שגם השחלה בצד שמאל כאבה בגל האנדומטריומה וגם הכאב במפשעה כמו שהם אומרים Coincidence. אני מקווה שאני לא מטרידה אותך יותר מידי עם הסיפור הארוך שלי. אני שולחת לך צרוף של התיעוד של כל הבדיקות שעשיתי בחודשים האחרונים. אני מקווה שתוכל לעזור לי, ושאני אוכל לעשות עוד משהו לפני שהבדקה של הMRI תגיע (כפי שאת הזוכר אני הולכת לבדיקה רק בסוף מאי 2010).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלשלות המקרים-כאבים במפשעה

הילה מנגוני
    24/05/2010

להלן השתלשלות המקרה:
    בתאריך ספטמבר 2009 החלו לי כאבים חזקים מאוד במפשעה. בין היתר, הכאבים כללו לחץ חזק על בלוטות הלימפה – מה שמנע ממני את היכולת לבוש תחתונים. בתחילה סברתי שהעניין קשור לבעיה בתחום הנשים ופניתי לרופא נשים שלי, שהפנה אותי לבדיקת אולטרא-סאונד מפשעה וכן דופלר לרגל ימין.
    בתאריך 14/10/09 עברתי את בדיקת האולטרא-סאונד במרפאת נתניה-דרום. בעקבות ממצאי הבדיקה שלל רופא הנשים את הסברה שמדובר בבעיית נשים והפנה אותי להמשך טיפול אצל רופא המשפחה. בבדיקה נמצא שבאזור הנקודתי של הכאבים החזקים-מיקום אחיזת השרירים לעצם הפוביס עם ריקמה אקוגנית באזור הנ"ל היכול להתאים לקרעים בסיבי השריר באזור אחיזתם לעצם או לעזור דלקתי.
    בתאריך 20/10/09 הגעתי לרופא המשפחה, שקבע עבורי טיפול בכדורים (ארקוקסיה) למשך 10 ימים.
    תאריך 8/11/10, לאחר שהכאב לא פסק, רופא המשפחה שלח אותי למיפוי עצמות.
    בתאריך 18/11/09 הגעתי לביה"ח הלל-יפה למכון איזוטופים לשם ביצוע המיפוי.בממצאים של הבדיקה רשמו שאין לראות קליטות פתולוגיות.
    בתאריך 01/12/09, מאחר והכאבים במפשעה המשיכו, הגעתי שוב לרופא הנשים. ביקשתי ממנו שיעזור לי כי אני מאוד סובלת ולא מוצאים אצלי שום דבר אך הכאבים לא מפסיקים. הרופא ערך לי בדיקת אולטרא-סאונד נשים ומצא כי יש לי מיומה בשחלה הימנית. הוא אמר שזהו צרוף מקרים וכי אין שום קשר בין הכאב במפשעה ולבין המיומה בשחלה. דר' ערבה הפנה אותי לניתוח להוצאת המיומה מהשחלה.
    בתאריך 12/1/10 קיבלתי הפנייה מרופא המשפחה לעבור ניתוח במחלקת נשים בביה"ח הלל-יפה. את הניתוח עברתי בתאריך 26/1/10. לאחר הניתוח הכאבים המשיכו. חשבתי שאולי הכאב ממשיך בזמן ההחלמה מהניתוח וחיכיתי בסבלנות כשלושה שבועות מלאי כאבים עד לביקורת שנקבעה לי במרפאות חוץ בהלל-יפה.
    בתאריך 18/2/10 הגעתי לביקורת. הרופא שבדק אותי אמר שהכול בסדר עם השחלה והכאבים שיש לי במפשעה לא קשורים לעניין זה. שוב נתנו לי להבין שזה צירוף מקרים ושלחו אותי בחזרה לרופא משפחה.
    בתאריך 21/2/10 הופניתי ע"י רופא המשפחה, לראות אורטופד . ע"י עזרה מחבר משפחה הצלחתי להגיע לביקור אצל רופא אורטופד בחיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ההשתלשלות

הילה מנגוני
    24/05/2010

בתאריך 1/03/10 הגעתי לקליניקה של דר' וייס יצחק, מומחה לכירורגיה אורטופדית, שהוא גם סגן מנהל בכיר מחלקה אורטופדית א' במרכז רפואי רמב"ם. דר' וייס טען שהטיפול שנתנו לי לא היה אפקטיבי מספיק והחזיר אותי להשתמש שוב בכדורי ארקוקסיה ובנוסף המליץ על טיפול פיזיותראפי.
    בתאריך 4/3/10 הופניתי ע"י רופא המשפחה למכון פיזיותרפיה בקופת חולים דגני.
    בתאריך 8/3/10 התחלתי בטיפולים פיזיותראפיים למפשעה. הטיפול היה בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע, בבקרים. במקביל לפיזיותראפיה, המשכתי עם הכדורים שרשם לי דר' וייס. הכאב לא חלף ולא הומעט בצורה משמעותית וכאשר נגמרו לי הכדורים פניתי שוב לדר' וייס שאמר לי להמשיך את נטילת הכדורים לשבוע נוסף, וציין כי במידה וזה לא יעזור הוא יפנה אותי לבדיקת MRI .
    לצערי הרב, בתאריך 21/3/10, כשלושה ימים לפני פגישתי המיועדת עם ד"ר וייס, פגישה בה היה אמור להפנות אותי לבדיקת ה MRI, לקה דר' וייס באירוע מוחי. לאחר מכן חזרתי מיואשת וכואבת לרופא המשפחה בבקשה חוזרת ונשנה לעזרה.
    בתאריך 23/3/10 נשלחתי שוב ע"י רופא המשפחה לעבור אולטרא-סאונד במפשעה. בבדיקה זו הודגמו בלוטות לימפה מרובות מוגדלות בעובי 0.70 ס"מ וצורתן תקינה. לא הודגם בקע מפשעתי. עדיין הודגמה רקמה היפואקוגנית באיזור אחיזת השרירים לעצם הפוביס. ולא היו עדויות לממצאים נוספים.
    בתאריך 28/3/10 הגשתי לרופא המשפחה מכתב מסכם של הטיפולים הפיזיותראפיים שעברתי, ממכתב הסיכום עלה כי אין שיפור עקב הטיפולים. (מה גם שנוצר הרושם כי המטפלת בעצמה התייאשה והמליצה בעצמה על הפסקת הטיפול).
    עקב השתלשלות האירועים כולם – מצבי שלי וכן המכשול שנוצר לי בעקבות מחלתו של דר' יצחק וייס נאלצתי ללכת שוב לרופא מומחה אחר בכדי לקבל הפנייה ל MRI.
    בעקבות המלצתו של רופא המשפחה הופניתי לדר' יפתח בר בגבעתיים, רופא אורטופד. כמובן שלקח הרבה זמן עד שעלה בידי לקבוע תור אצלו, ועניין זה צלח רק לאחר התחננות של ממש בפני הפקידה שלו הצלחתי לקבוע תור לתאריך 7/4/10.
    בתאריך 7/03/10 ראיתי את דר' יפתח בר, שאיבחן את בעייתי בצורה שונה מאבחנתו של דר' וייס. הוא טען שהתמונה מתאימה לנזק סחוסי במפרק הירך.הוא נתן לי הפנייה ל MRI ARTHRO. דר' בר טען כי אני יכולה לבצע את הבדיקה רק בשני בתי חולים ספציפיים - האחד בתל השומר והשני באסותא.
    בתאריך 11/4/10 הגעתי שוב לרופא המשפחה לאשר את בדיקת ה MRI
    בתאריך 25/4/10 קיבלתי את האישור לבדיקה ונקבע לי תור לתאריך 25/10/10.
    כיום, עקב המחלה, אני נאלצת לעבור טיפולי פוריות לשם תכנוניי להיכנס להריון (הובהר לי כי אם לא אעבור את הטיפולים אצטרך לעבור שוב ניתוח שיכול לגרום לבעיות אי פריון). לפני כשבוע נכשל הניסיון הראשון שלי ואני עומדת לפני ניסיון שני של הפריה. הייתי מאוד רוצה לפתור את הבעיה שלי לפני הנסיון השני שלי..בתקווה...
    שוב סליחה על כל ההודעה הארוכה. והמון המון תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף דבר

ד``ר טל סולומון
    24/05/2010

הילה,
    כנראה יצאתי מעט מבולבל, אבל נדמה לי שאני מבין עתה "איפה נמצא הכסף".
    מדובר בבעיית סחוסים אורטופדיתואני לא ממש יודע מה MRI ישנה בהחלטות הטיפוליות. בעיות בסחוסים בד"כ מטופלות בנוגדי דלקת, פיסיוטרפיה ומנוחה. עניין בלוטות הלימפה המוגדלות מעידות שיש מצב דלקתי איפה שהוא לכן הבלוטות נפוחות כי הן תגובתיות וכואבות. ייתכן שיש לך דלקת במפרק או בסחוס.
    לצערי, אין לי הרבה מידע ונסיון בתחום הזה, ותצטרכי את עזרת עמיתי האורטופדים.
    לא נשמע שמקור הבעיה בכלי דם..לשמחתך.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה וסובלת מבעיה דומה

דוסי
    20/07/2010

שלום לך הילה,
    נדהמתי לגלות את הדימיון בין המקרה שלך לתחושות שלי!
    אני ממש אשמח לנסות לעזור ולשתף בניסיון / בהתמודדות שלי.. בכל מקרה גם אשמח לעזור ולהמליץ איך מקדמים את ה MRI כי זה לא נראה לי הגיוני שאת מחכה חצי שנה לבדיקה כ"כ חשובה!!!
    אני ממש במקרה נכנסתי לפורום ואת מאוד מוזמנת ליצור קשר
    הרבה בריאות וימים קלים! הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה

ד``ר יאיר גלילי
    20/07/2010

שלום לך
    רציתי להוסיף על תשובתו המפורטת של דר' סלומון.
    את מציינת שבעבר טופלת בניתוח לייזר לאי ספיקת ורידים. לא ציינת מתי זה היה . אם קרוב למועד תחילת הכאבים, ייתכן שיש קשר. אם בעבר הרחוק יותר, הסבירות לכך יורדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך סיפור

ד``ר טל סולומון
    24/05/2010

מה חשב האורטופד שיש לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת האורטופד

הילה מנגוני
    25/05/2010

הוא טען שלדעתו יש לי נזק סחוסי במפרק הירך....בגלל זה הוא שלח אותי לבדיקת ARTHRO MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור המחלה

ד``ר טל סולומון
    24/05/2010

עד כה, לא מצאתי סיבות לכאב במפשעה עצמה, אבל לא ברור אם עברת ניתוח במפשעה עצמה.
    האם טיפול הלייזר עבר דרך המפשעה?
    בעיית זרימת דם? בעורקים? בורידים? היה לך DVT?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הסיפור

הילה מנגוני
    25/05/2010

הניתוח לייזר שעברתי לא היה במפשעה אלה בנקודות ספציפיות ברגל( 3 פתחים קטנים) והבעיה היתה בזרימת הדם בורידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לייזר

ד``ר טל סולומון
    26/05/2010

שלום הילה.
    טיפול לייזר בורידים הוא בגלל אי ספיקה ורידית, של מערכת שטחית.
    הרבה פעמים ניתוח או פעולה חודרנית באזור המפשעה, עלולים לפגוע בעצב תחושתי הממוקם בסמיכות לוריד המטופל, לכן העלתי אפשרות לפגיעה עצבית.
    הפתחים הקטנים ברגל הם מקור חדירה לאותה פרוצדורה פולשנית, והלייזר יכול היה לגרום לפגיעה עצבית, אבל (!!!) הפגיעה הנ"ל לא מופיע לאחר זמן מה מהטיפול (ניתוחי או פולשני) אלא מיידית סמוך לפעולה, אז כנראה שאין קשר בין המיחושים לפעולה הפולשנית ברגל.
    בהצלחה עם הטיפול האורטופדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר אחרון...

הילה מנגוני
    26/05/2010

דר' טל סלומון שלום
    ברצוני להודות לך על כל העזרה.....
    אני מעריכה מאוד את כל מה שעשית בשבילי.....
    מי ייתן וירבו רופאים....
    הילה מנגוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר אחרון אחרון

הילה מנגוני
    26/05/2010

מי ייתן וירבו רופאים כמוך!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    דקלה
    17/05/2010

שלום,
    1. האם אדם יכול לחוש שיש לו היצרות של כלי דם במוח? אם כן, מהם הסימפטומים שאדם חש?
    2. האם אדם יכול לחוש שיש לו לחץ תוך גולגלתי? אם כן, מהם הסימנים שאדם חש?
    אודה לתשובה
    ארבל

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תשובות לארבל

ד``ר טל סולומון
    17/05/2010

שלום.
    לגבי הצרות עורקי המוח - קשה לדון בשאלה. יש אספקת דם נדיבה למוח מעורקי הצוואר.לרוב הדיון הוא לגבי דם המגיע אל המוח. ירידה באספקת הדם אל רקמת המוח תבטא באובדן הכרה. יש הסוברים שמחלות כמו דמנציה נובעים מאספקת דם לקויה וכרונית למוח. אך לשאלתך הספציפית, לא , לא ניתן לחוש זאת. באם יש שינוי בקוטר כלי הדם במוח באופן חריף - יש כאבי ראש.

לגבי לחץ תוך גולגולתי - כאבי ראש, אובדן הכרה, בחילות הקאות, סמני צד, פרכוסים וכד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים בהריון
    טלי
    17/05/2010

שלום רב
    בתקופה הקרובה הייתי רוצה להיכנס להריון . אימא שלי וסבתא סבלו מורידים בולטים ברגליים בכמות גדולה . אני מודעת לכך שבהריון יופיעו לי ורידים נוספים , כבר עכשיו יש לי הרבה . השאלה שלי - האם גרב אלסטית שלובשים אותה בבוקר וממשיך להשתמש בה במהלך הריון מונעת , לפחות באופן חלקי את הופעתם של ורידים נוספים ?
    בתודה מראש
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים בהריון

הוספת תגובה

• ורידים בהריון

ד``ר יאיר גלילי
    17/05/2010

הגרב יכולה לשפר מעט תחושה במקרים מסויימים אולם לא לפתור את הבעיה. ממליץ לפתור את בעיית הורידים עוד טרם הכניסה להריון באופן נוח ויעיל וזו תהיה הדרך הטובה ביותר להמנע מבעיית ורידים בהריו.ן
    . במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקות
    שרון
    16/05/2010

בחור צעיר (25) סובל מבצקות במקומות שונים בגוף (ידיים, מותניים, רגליים), אשר מופיעות אחת לכמה שבועות כאשר מתעורר משינה.
    אין כאבים מיוחדים, רק נפיחות גדולה מאוד, שחולפת כעבור יום-יומיים.
    אילו בדיקות עליי לעבור?
    ומה יכולות להיות הסיבות לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    בצקות

הוספת תגובה

• בצקות

ד``ר טל סולומון
    17/05/2010

שלום,
    בצקות יכולות להופיע מסיבות שונות, הן לא חולפות כל כך מהר.
    הסיבה הראשונה לדעתי היא תגובה אלרגית למשהו.
    מלבד זאת ייתכן אי ספיקת לב, אי ספיקה ורידית וכו'
    ממליץ לגשת כשזה קורה בדחיםות לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מדאיג בליפידים
    משה
    10/05/2010

בן 51 היצרות קרוטיס ע"י רובד 25%
    י . ל. ד. טריטייס קומפ 2.5+ טריטייס רגיל 2.5
    - מיקרופירין 0.75
    פראווסטטין[ pravastatin] 20
    אומפרדקס 20
    ברקע mvp מינימאלי
    אסטמה לא פעילה
    אוסטאוארטריטיס בירכיים
    בתאריך1.7.2009 כולסטרול 148 טריגליצרידים 105 hdl 54 ldl 73
    מינון סימבסטטין הועלה מ 10 מג ל20 מג
    בבדיקה בתאריך 1.3.2010 כולסטרול 183 טריגליצרידים 99 hdl 71 ldl 92
    בעיקבות כך שונתה התרופה ל-pravastatin
    בבדיקה מהיום התוצאות- כולסטרול 195.7 טריגליצרידים141 hdl62 ldl 105
    לציין לא חל שינוי בתזונה או בתחום אחר
    שינוי טוטאלי לרעה מה עושים? מה הסיבה והגורם לשינוי ואיך להביא את הערכים לאופטימליים?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מדאיג בליפידים

הוספת תגובה

• שינוי שומני דם

ד``ר טל סולומון
    10/05/2010

שלום,
    ממליץ להיוועץ עם רופא משפחה או במקרה חמןר יותר במומחה לשומני דם, בדבר איזון תרופתי דיאטה וכד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם בשוק רגל ימין
    שירליט
    10/05/2010

שלום
    לפני למעלה משבוע ננשכתי ע"י כלב. התפתח באיזור מעין סימן כחול-סגול, כמו זה המתפתח כשמקבלים מכה ברגל. במהלך הימים האחרונים, הסתמנה היעלמות של סימן שטף הדם, אולם אתמול לפתע הופיעו שטפי דם נוספים באיזור שצבעם אדום. זה קרה לאחר אימון על מכשיר הסטפר במכון הכושר, אם כי, מאז הנשיכה התאמנתי גם כך בחדר הכושר כרגיל (ריצה/סטפר).
    האם זה מצב נורמלי, או שמא עליי ללכת להיבדק אצל רופא?

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם בשוק רגל ימין

הוספת תגובה

• נשיכת כלב

ד``ר טל סולומון
    10/05/2010

בנשיכות כלב עלייך להיבדק ע"י רופא, לראות אם את מחוסנת, ואם אין זיהום מקומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

שירליט
    11/05/2010

תודה על תשובתך, אבל הדגש בשאלה שלי היה על שטפי הדם - בפן של הנשיכה טיפלתי (לכלב אין כלבת וקיבלתי טטנוס)
    האם זה קורה ששטף דם נמוג ואז חוזר? האם בעקבות פעילות גופנית? האם לא לעשות ספורט לX זמן הקרוב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם

ד``ר טל סולומון
    12/05/2010

האודם יכול להעיד על זיהום מקומי. ייתכן כי בנשיכה נקרעו כלי דם קטנטנים, ומעצם הפעילות הגופנית קרישי דם זזו ושוב נהיה דימום.
    אני לא יכול ממש לתת אבחון למצב (וכמובן לא ממש טיפול) הזה מבלי לראות זאת.
    אני שוב ממליץ על הבדקות ע"י רופא, ועד אז להמנע מפעילות גופנית מאומצת
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    יפעת
    07/05/2010

שלום,ותודה מראש על הסבלנות.אישה בת 30, בירור לגבי הופעת ורידים מרושתים בכל הגוף,במקומות שבחיים לא נראו לפני,כמו בגב כף היד,בחלק מהמקומות אני מרגישה שהם כואבים ולוחצים לפעמים,שריפה בכפות רגליים,בעת עמידה או הליכה,וכאב עז בכפות רגליים בעת ביצוע אופני כושר לדוגמא. רגישות מאוד גבוהה,בכל איזור בעל ורידים ונימים...שטפי דם באיזור הגפיים התחתונות ללא קשר לקבלת מכה (לא שאני זוכרת לפחות),מצ"ב הבדיקות דם שלי,האם יש מקום לדאגה? האם יש חשש למשהו רציני לדעתך לפי כל מה שציינתי?
    Immunoglobulin A | mg/dl | ( יצא ערך של 647 כשהטווח בין 70 ל400
    @שאר ההמונוגלובלינים בטווח@@
    Fe - Iron 47 כשהטווח בין 60 ל180-קיים אצלי דימום רב מאוד במחזור.
    Protein Total (B) 6.7 g/dl 6,6 - 8,3 .(*.........).
    המטולוגיה כללי
    ESR 1 hour 42.00 mm/hr 0,00 - 20,0 .(..........)*
    C.R.P 1.80 mg/dl 0,00 - 0,50 .(..........)*
    המטולוגיה-ספירת דם-מכשיר
    WBC-Leucocytes 9.4 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(.......*..).
    RBC-Red Blood Cells 4.57 10*6/micl 3,80 - 5,30 .(....*.....).
    Hemoglobin 12.9 g/dl 11,70 - 16,0 .(..*.......).
    Hematocrit 40.1 % 35,00 - 47,0 .(...*......).
    MCV-Mean Cell Volume 88 fl 79 - 97 .(....*.....).
    MCH-Mean Cell Hemoglobin 28.2 pg/cell 27,00 - 34,0 .(.*........).
    MCHC-M.Cell Hb cont. 32.2 g/dl l 31,00 - 36,0 .(.*........).
    RDW-Red Cell Distri.Width 14.1 % 11,60 - 15,0 .(......*...).
    Platelets 281 10*3/micl 150,00 - 450, .(...*......).
    MPV-Mean Platelet Volume 10.2 fl 8,5 - 12,9 .(...*......).
    Neutrophils % 57.0 % 40 - 75 .(....*.....).
    Lymphocytes % 30.1 % 22 - 44 .(...*......).
    Monocytes % 10.6 % 3 - 13 .(.......*..).
    Eosinophils % 2.2 % 0 - 6 .(...*......).
    Basophils % 0.1 % 0 - 2 .(*.........).
    Neutrophils # 5.35
    @תודה רבה,יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• יפעת

ד``ר יאיר גלילי
    09/05/2010

שלום לך.
    ממליץ שתפני לרופא ראומטולוג בשאלה של ליבדו רטיקולריס. לרוב אין לכך משמעות רפואית אולם יש מצבים שכן וכדאי לבדוק זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריד כחול וכואב באצבע
    שרונה
    03/05/2010

שלום,
    באופן פתאומי חשתי גירוד עז באצבע בכף ידי השמאלית והבחנתי בהופעת ווריד כחול מאוד, הגירוד התחלף בכאב שנמשך כבר כמה שעות . נראה כמו שטף דם . לא היה מאמץ לפני .
    אודה מאוד להתייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    וריד כחול וכואב באצבע

הוספת תגובה

• וריד כחול וכואב באצבע

ד``ר יאיר גלילי
    09/05/2010

ייתכן שאירע שטף דם מתוך וריד שפקע או שהופיע תסחיף או קריש דם קטן.
    כדאי לפנות לבדיקת מומחה לכלי דם על מנת שיחליט האם יש צורך בבירור או מעקב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלמת נימים
    אביטל
    03/05/2010

אני בת 24
    כבר מספר שנים יש לי נימים סגולים ברגליים ועם השנים הם התפשטו יותר
    על פי מומחה לורידים ניתן לטפל בזה רק בלייזר כיוון שזה נימים ולא ורידים בולטים
    הבנתי שיש שיטה בה מזריקים תחילה חומר ואז נעשה שימוש בלייזר וישנה שיטה בה משתמשים בלייזר בלבד, שהיא גם כביכול לא כואבת
    מה ההבדלים בין השיטות, מי יותר יעילה?
    האם מומלץ לבצע את הטיפול במכוני אסטטיקה גדולים ומוכרים או לאתר רופא מומחה פרטי?
    האם ניתן לבצע את הטיפול בקיץ או ישנה בעייתיות עם החשיפה לשמש?
    הבנתי שלאחר הטיפול מופיעים סימנים כחולים, תוך כמה זמן לרוב הם עוברים?

אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    העלמת נימים

הוספת תגובה

• הודעה של א

ד``ר יאיר גלילי
    09/05/2010

שלום לך.
    ניתן לטפל בנימים באמצעות הזרקות שבעיקר טובות לנימים הכחולים המעט עבים יותר ולייזר שטוב לטיפול בנימים האדומים הדקים. תוצאות הטיפול נמצאות ביחס ישיר לנסיון הרופא המטפל ולאיכות הציוד במקרה של הלייזר. סימנים יכולים להופיע ולהעלם בהדרגה תוך מס' שבועות עד חודשים ולעיתים אף שנה אם כי זה אינדיבידואלי ושונה לחלוטין בין מטופל למטופל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים בהריון - ברגל אחת
    שני
    03/05/2010

שלום רב,
    אני בהריון. מעולם לא סבלתי מבעיית ורידים. גם אחיותיי ואמי המבוגרת אינן סובלות מורידים.
    מאז ההריון יצאו לי ורידים רק ברגל אחת, בחזית הרגל למטה. זה מאוד מפריע לי אסתטית.
    רציתי לדעת האם הורידים לאחר ההריון אמורים להעלם / להטשטש, או שהמצב ישאר ככה ?
    בתודה.
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים בהריון - ברגל אחת

הוספת תגובה

• ורידים בהריון

ד``ר יאיר גלילי
    03/05/2010

שלום לך.
    בזמן הריון ישנו לחץ של הרחם על ורידי האגן וכן מופרשים כמויות גדולות של הורמונים מהשליה. גורמים אלה גורמים להרחבת ורידים ברגלים ולעיתים קרובות חל שיפור בחודשיים שלאחר הלידה. במידה ולא, ניתן לטפל לאחר הלידה באופן מאד יעיל וגם נוח.
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליעה בשל כאב בשוק רגל שמאלית
    שושנה
    30/04/2010

לאחר בדיקת דופלקס בוורידים התוצאה הכתובה- אי ספיקה בווריד הספינה בשתי הרגליים.
    מה הטיפול? ומה זה אומר
    טרם ראה רופא את תוצאת הבדיקה.
    אודה על התייחסות.
    תודה

הוספת תגובה

• צליעה בשל כאב בשוק ואי ספיקת ורידים

ד``ר יאיר גלילי
    30/04/2010

שלום לך
    אי ספיקת ורידים הינה סיבה אחת אפשרית שעשויה לגרום לכאבים ברגל והטיפול בה עשוי להקל ולפתור את הכאב ואת הבעיה.
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליעה בשל כאב בשוק ברגל שמאלית

שוקי
    01/05/2010

תודה על תגובתך ד"ר גלילי.

אין שום סימן חיצוני של בעיות ורידים. ישנה נפיחות קלה / בצקת קלה.
    הרגשה של כאב בעצם מכיוון הקרסול לאמצע השוק (כ- 10 ס"מ).
    על מה סימנים אלו מעידים ?
    האם תאור זה מגדיר יותר את מצבי ?
    תודה
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליעה בשל כאב בשוק רגל שמאל

ד``ר יאיר גלילי
    02/05/2010

לפי הנתונים שמסרת נמצאה בעיה של אי ספיקת ורידים בשתי הרגלים. אי ספיקה לא חייבת להתבטא בורידים בולטים ונפיחות ובצקת בהחלט יכולה להיות ביטוי של אי ספיקת ורידים כאשר טיפול באי הספיקה יכול לפתור את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקות קצף
    חוה
    25/04/2010

כיצד נקרא החומר שמוזרק לורידים?
    אילו תופעות לוואי יתכנו לאחר זריקות קצף ?

לקביעת תור
    סגירה
    זריקות קצף

הוספת תגובה

• זריקות קצף לטיפול באי ספיקת ורידים

ד``ר יאיר גלילי
    26/04/2010

שלום לך.
    שם החומר בו מטפלים הוא Polidocanol
    תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא
    יוסי
    25/04/2010

שלום רב לרופא
    אני בן 55 סובל מכאבי רגלים בזמן הליכה כמו כן אני גם סובל מאימפוטצניה בשל אותה בעיה יש לי הצרות בעורק של המפשעה בצד אחד של מה שאתם קוראים "המכנסים"ההצרות היא באורך של 5 מילימטרים כמעט תשעים אחוז הצרות כפי שאמרתי רק צד אחד צד שמאל בקיצור אני סובל מ pvd
    את המחלה גיליתי רק לפני חמש שנים ומאז אני לוקח תרופות כמו אספרין קרדוקסין ותרופה להורדת כולסטרול אני אדם בריא ואין לי מחלות אחרות לפיכך יש לי כמה שאלות בבקשה
    1 האם כדאי לעשות צינתור עם סטנד ?
    2 האם תתכן אימפוטנציה כאשר ההצרות היא רק בצד אחד של "המכנסים" האם ידועים לך מקרים כמו שלי הכוונה לגבי האימפוטנציה
    3 רציתי לדעת מה מדווחים חולים כמוני שעברו צינתור האם נפטרה בעית הרגלים הכואבות בזמן הליכה וכן בעית האמפוטנציה
    אני מודה לך מאוד על תשומת ליבך לשאלותיי
    בתודה ובברכה יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופא

הוספת תגובה

• נדרום ע"ש לריש

ד``ר טל סולומון
    25/04/2010

שלום יוסי,
    מה שאתה מתאר הנה תסמונת קלינית ע"ש לריש הכוללת צליעה לסרוגין (בד"כ עכוזים), אימפוטנציה ואלו בהעדר דפקים נמושים במפשעה.
    מחלה זו נובעת מהצרות/חסימה של עורק (עורקי) הכסל.
    עורקי הכסל הנם הפיצול האחרון של אבי העורקים בבטן ("המכנסיים" להלן). באגן, עורקי הכסל מתפצלים לעורק כסל פנימי וחצוני. העורק הפנימי מספק דם לאברי האגן (כולל איבר המין), החיצוני עושה דרכו לכיוון המפשעה ומשם לירך ולשוק.
    המחלה הטרשתית PVD פוגעת במקטע הררוטו-איליאקלי (אבי עורקים-כסל), ומידת הפגיעה מהווה את מידת התסמינים. ככל שהעורקים יותר מוצרים או חסומים, הרי שמידת הסימפטומים מתגברים. הצרות/ חסימת עורקי כסל פנימיים פוגעים בתפקוד המיני.
    בד"כ התפקוד המיני נפגע כאשר שתי העורקים חסומים, אך אין אחידות לדבר זה.
    לרוב, הטיפול מתמקד בשחזור אספקת הדם עורקי הרגליים (עורק כסל משותף וחיצוני), וזאת עקב מספר גורמים: 1. יש לברר אם אכן מדובר באימפוטנציה אמיתית, 2. האם המקור הוא מאספקת דם לקויה, 3. שחזור אספקת הדם מסייעת להשבת התפקוד המיני באחוזים נמוכים, 4. הטיפול בעורק הכסל הפנימי מורכב ועם אחוזי סיבוך גבוהים.
    טיפול הבחירה עבורך (לפי הנתונים) הוא מעקף מעורק הותין הבטני לשתי עורקי הירך.
    הניתוח כרוך באשפוז לא קצר וחזרה ממושכת לחיים הרגילים, אך התוצאה לטווח הארוך היא מצויינת, ואכן הכאבים ברגליים חולפים, מבחינת תפקוד מיני - הדבר יחסי, לא תמיד נקבעת מידת התפקוד המיני לפני הניתוח.
    טיפול מצויין גם הוא הטיפול בצנטור - דרך המפשעות חוצים את החסימה או ההצרות, מרחיבים את העורק המוצר בטרשת (דוחקים אותה לדופנות העורק), ומניחים תומכן - סטנט להחזקת העורק פתוח. מהלך זה נעשה בהרדמה מקומית, אשפוז קצר עם תוצאות מצויינות, אך התוצאה מחזיקה מעמד פחות זמן מאשר הניתוח.
    על מנת לקבוע איזה טיפול עדיף עבורך, אני צריך לראות את בדיקת ה CTA שלך, ולהכיר אותך מבחינת מצבך הכללי ומחלות הרקע שלך. לפי אלו מתאימים את הטיפול.
    למיקוד השאלה - צנטור עם הנחת תומכן הם פתרון מצויין לטווח המיידי והבינוני-ארוך, טיפול "קל" עם החלמה מיידית ואשפוז קצר. בעיית הרגליים נפתרת, האימפוטנציה חלקית בלבד.
    אופציית הניתוח היא מצויינת, ובהעדר התוויות נגד, הייתי מציע אותה לצעיר כמוך, עם תוחלת חיים ארוכה הזקוק לאספקת דם לרגליים לאורך שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לרופא שאלת המשך

יוסי
    29/04/2010

שלום רב לרופא
    קודם כול נהנתי מאוד לקרא את תשובתך ישר כוח גדול
    אך נותרה לי שאלה
    אם אני עושה את הצינתור בעורקי המפשעה ואז זרימת הדם תתחדש וכמות הדם שתעבור תהיה נורמלית במילים אחרות גם עורקי הכסל הפנימיים יקבלו את כול כמות הדם הנדרשת מדוע זה לא יפתור את בעיית האמפוטנציה הרי האמפוטנציה היא בגלל בעית דם אז לא ברור לי מדוע צנתור יפתור את הבעיה באופן חלקי מדוע לא באופן מלא העובדה היא כי אם אני לוקח את הויאגרה אז הבעיה נפתרת כמעט לחלוטין כלומר הבעיה היא של כלי דם מוצרים כי הויאגרה מרחיבה את כלי הדם
    אם מכונת ה-cta ,תראה כי זרימת הדם טובה הן בעורקי הכסל הפנמיים וגם החצוניים אז לא אמורה להיות כול בעית אמפוטניה כך אני חושב מה דעתיך?
    אנע יוצא מתוך הנחה כי אין לי בעיות אחרות שגורמות לאמפוטניציה
    אני במצב בריאותי טוב ואין לי מחלות אחרות
    אני מודה לך מאוד על תשומת ליבך לשאלותיי
    אני מאחל לך בריאות טובה ואריכות מים יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טל סולומון
    30/04/2010

שלום יוסי.
    נושא האימפוטנציה הוא נושא מורכב ולא תלוי רק בזרימת הדם. כאשר הציר העורקי פתוח, יש יותר סיכוי שלא תהיה אימפוטנציה, אך זה לא חד משמעי.
    כמו שציינתי, מעטים המקרים בהם מחדשים ישירות זרימת דם לעורק הכסל הפנימי. אם יישפרו את הזרימה אל היורק הפנימי, בפתיחת העורק המשותף, כנראה שתמצא שיפור בזקפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחור מתחת לעיניים
    גדעון
    25/04/2010

היי
    בן 28
    יושן כמו שצריך-7 שעות ביום
    ויש לי שחור מתחת לעיניים
    האם זה בעיה תזונאית או גנטית?

לקביעת תור
    סגירה
    שחור מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• שחור מתחת לעיניים

ד``ר טל סולומון
    25/04/2010

כדאי להיבדק ע"י רופא משפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מעבדה לנטייה לקרישיות יתר
    אלעזר
    18/04/2010

אני סובל מ-DVT בשוק שמאל. שהחל לאחר ניתוח בברך שמאל. מטופל בקומדין.
    ההמטולוג שלח אותי לבדיקות דם בכדי לבדוק אם ה-DVT נוצר מהניתוח או כתוצאה מנטייה גנטית מולדת/נרכשת לקרישיות יתר.
    לצערי הביקורת הבאה להמטולוג תהיה רק בעוד כחודש, והתשובות מעבדה נמצאות בידי, התוכל לעזור לי בפיענוח התוצאות?

המטלוגיה- ספירות (אלה התוצאות הגבוהות והנמוכות יתר על המידה:

Neutrophils- 48.8 L
    Lymphocytes- 42.2 H

ביכומיה- בדיקות דם:

Billirubin mg% -Total 1.4 H
    H המוליטי- LDH

האם על סמך תשובות אלו ניתן לשלול או לאשר כי אני סובל מתופעה מולדת/נרכשת או שמא מדובר בסיבוך כתוצאה מהניתוח.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• קרישיות יתר

ד``ר טל סולומון
    18/04/2010

שלום אלעזר
    על סמך 4 תוצאות בדיקת דם חריגות איני יכול להגיד הרבה, מה גם שזו לא ההתמחות שלי.

איני סבור שניתן על פי הממצאים החריגים הנ"ל לקבוע באם ה DVT מקורו מהניתוח או מולד.

ישנה חשיבות באם ה DVT קרה ברגל המנותחת או בשניה, מהן מחלות הרקע שלך, תרופות שאתה נוטל וכו'.

לפי הבדיקות הנ"ל (ו..שוב, איני רואה את כל התמונה!!!) יש מצב חריף דלקתי בגופך, אך קשה לקבוע ממצאי קרישה לפי הנ"ל.
    התאזר בסבלנות עד הגעתך להמטולוג הוא ייבחן את התוצאות ויעדכן אותך.

האם אתה מטופל בינתיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וכמה תשובות...

אלעזר
    18/04/2010

אתחיל מהסוף.

אני מטופל בינתיים, במעקב צמוד אחר ה-INR. מטופל ב-2.5 מ"ג של קומדין מידי יום.

אני אכן נמצא במעקב אחר אצל המטולוג הבעיה היא שהפעם הבאה שאני אראה אותו, זה יהיה רק בעוד כחודש, ואת האמת שהחודש הזה קריטי, משום שאני עסוק בתביעה נגד משרד הבטיחון, ויש נפקא מינה כמובן האם הקרישים הם כתוצאה מהניתוח (שאת הניתוח עשיתי בגלל פציעה בצבא) או שמא זה משהו תורשתי-גנטי ואז אני לא יכול לתבוע על כך...

אני בכוונה לא הבאתי את כל התמונה משום שכל שאר התשובות הם נורמליות , זאת אומרת שלא כתוב לידם גבוה/נמוך...

ה-DVT קרה רק ברגל המנותחת, במשפחה לא ידוע על רגישויות ונטיות לקרישת יתר.
    אין לי מחלות רקע, ואני בריא בדר"כ ככה שאיני לוקח תרופות בחיי היום -יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישיות יתר

ד``ר טל סולומון
    18/04/2010

התופעה של DVT נובעת מהרבה דברים, אבל ברפואה הרבה פעמים יש יותר מגורם אחד שמשתלב לקבלת התוצאה הסופית...דהיינו:
    ייתכן שיש לך מרכיב גנטי, אשר היה "רדום" אצלך, והניתוח היווה הדק להופעת הפקקת.
    הנקודה היא, שאם יש מרכיב תורשתי, הפקקת יכולה להופיע בכל מקום, ואילו במצב של סיבוך ניתוחי, לרוב זה מופיע ברגל המנותחת. כל אלו הם ספקולציות, ואי אפשר מהנחות אלו להסיק מסקנות!!!.
    בד"כ צריך למצוא אם יש פקטור חסר או נוגדנים לפקטורים אחרים, ואז להסיק אם מדובר במחלה מולדת או נרכשת.
    גם טביעה במשרד הבטחון יכולה להדחות באם אין תשובה רשמית של המטולוג "קרישולוג"

בהסתכלות הרפואית שלי, יותר חשוב שאתה מטופל מאשר שאם התביעה תצלח או לא.
    אגב איפה הפקקת? עד איזה גובה? אילו ורידים מעורבים? בן כמה אתה?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

אלעזר
    18/04/2010

אני בן 21, לא יודע להגיד עד איזה גובה אני מבין שזה לא עבר את הגובה של הברך, אלא מדובר בחלק האחורי של השוק.
    בדופלקס שעשיתי נכתב כי:
    -קריש חוסם בשני ורידי הגסטרוקנמיוס
    -יש קריש חוסם בוריד הספנה הקצרה במוצאו

(לא יודע איפה הורידים האלה ממוקמים)

אני עדיין סובל מכאבים לחץ ברגל התחתונה לאחר ישיבה מרובה וגם לאחר מאמץ רב. לעיתים כף הרגל מקבלת צבע אדום...
    בשלב ראשון קיבלתי הוראות לקחת קומדין לשלושה חודשים, ביקורת הבאה בעוד חודש.

ככה שאני חושב שאני מטופל בידים נכונות... אם יש דברים שאתה חושב שלא ביררתי מספיק וכדאי שאברר אצל ההמטולוג, אשמח לשמוע...

נ.ב כל רופא ששומע על ה-DVT אומר שזה נדיר שזה קרה לי אחרי ארטרוסקופיה...

ושוב, תודה רבה על המענה המהיר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקקת ורידים

ד``ר טל סולומון
    18/04/2010

שלום שוב אלעזר.

היכן אתה מטופל?

במכתבך הקודם ציינת שעברת ניתוח. ארטרוסקופיה הנה פרוצדורה שאכן נדיר שעושה פגיעה בורידים.
    לפי מה שאתה כותב, ישנה פקקת בוריד הספנה - שהוא וריד שטחי!!! וזה הבדל מהותי מ DVT אשר בתרגום נקרא פקקת ורידים עמוקים !!!!. הטיפול בפקקת וריד שטחי אינה כמו של וריד עמוק. ורידי גסטרוכנמיוס - הם ורידים עמוקים, אך משניים. האם יש פקקת וריד פופליטאלי? פמורלי עמוק או שטחי??? אלו הם ה DVT המהותיים. היתר פחות חשובים, אל יש לברר אותם. במקרה פקקת וריד הספנה (השטחי), ברור קרישה הוא הכרחי, כולל גורמי קרישה שונים אחרים.

הטיפול בקומדין בורידים אלו שנוי במחלוקת, ולא חד משמעי.....

אשמח לעזור בנושאים הנ"ל.

תלוי במקום מגוריך והשתייכות לקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלעזר
    18/04/2010

את הניתוח ואת כל הטיפול דנן שאני עושה כיום אני עובר בבי"ח שערי צדק בירושלים.
    אני ירושלמי, אולם (כשאני בריא) אני לומד בחיפה...
    אני בקופ"ח מאוחדת (אולם כרגע אני מסופח עדיין לר"מ 2 צפוי להתשחרר בעוד כחודש. כך שכרגע ידיי כבולות ואין ביכולתי לבחור רופא...

אך ורק בוורידים שכתבתי לך קיימים קרישים ולא בוורידים אחרים...

"במקרה פקקת וריד הספנה (השטחי), ברור קרישה הוא הכרחי, כולל גורמי קרישה שונים אחרים.
    הטיפול בקומדין בורידים אלו שנוי במחלוקת, ולא חד משמעי....."

אתה יכול להסביר את עצמך קצת יותר?! האם מומלץ טיפול תרופתי אחר?גרביים אלסטיות? או משהו אחר?כדי שאני אדע בשלב זה מה לשאול את ההמטולוג ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפקקת

ד``ר טל סולומון
    18/04/2010

אלעזר,
    אני מהווה יועץ וירטואלי....קשה מאוד לטפל בך מבלי לראות אותך וכו'!!!
    אני עובד בחיפה, תוכל דרך רמ 2 לבקש הפניה למרפאת כלי דם במרכז חורב, שם נוכל במכון עימו אנחנו עובדים (מכון מור) לבצע אולטראסאונד של ורידי הרגל ולראות מה מצב הפקקת.
    ברור הקרישה הכרחי כדי למנוע את הפקקת הבאה, ואת סיבוכיה (שזו הבעיה, לא עצם הפקקת).

סיבוכי פקקת ורידים עמוקים הם:
    לטווח הקצר - סכנת חיים בשם תסחיף ריאתי,
    ולטווח הארוך - POST PHLEBITIC SYNDROME בהם יש נזק בלתי הפיך של דופנות ושסתומי הורידים, ומשם הורידים הפקוקים הופכים למצב של אי ספיקה ורידית, הגורמים בצקות ברגליים, תפקוד לקוי של הגפה, שינויי צבע וכו'.

פקקת של מערכת שטחית (שהספנה היא נציגה שלה), היא תהליך דלקתי שמקור הפקקת יכול לנבוע מסיבות אחרות ומרוחקות, אשר אותן יסביר לך ההמטולוג.

אני משוכנע שההמטולוג יסביר לך דברים אלו כשתבקר אצלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלעזר
    19/04/2010

אני אנסה לבקש הפניה, אך אשה לי להאמין שהם יתנו לי...

בכל מקרה תודה רבה על כל התשובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *קשה

אלעזר
    19/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

ד``ר טל סולומון
    19/04/2010

תרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

אלעזר
    18/04/2010

אני בן 21, לא יודע להגיד עד איזה גובה אני מבין שזה לא עבר את הגובה של הברך, אלא מדובר בחלק האחורי של השוק.
    בדופלקס שעשיתי נכתב כי:
    -קריש חוסם בשני ורידי הגסטרוקנמיוס
    -יש קריש חוסם בוריד הספנה הקצרה במוצאו

(לא יודע איפה הורידים האלה ממוקמים)

אני עדיין סובל מכאבים לחץ ברגל התחתונה לאחר ישיבה מרובה וגם לאחר מאמץ רב. לעיתים כף הרגל מקבלת צבע אדום...
    בשלב ראשון קיבלתי הוראות לקחת קומדין לשלושה חודשים, ביקורת הבאה בעוד חודש.

ככה שאני חושב שאני מטופל בידים נכונות... אם יש דברים שאתה חושב שלא ביררתי מספיק וכדאי שאברר אצל ההמטולוג, אשמח לשמוע...

נ.ב כל רופא ששומע על ה-DVT אומר שזה נדיר שזה קרה לי אחרי ארטרוסקופיה...

ושוב, תודה רבה על המענה המהיר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקקת

ד``ר טל סולומון
    18/04/2010

ראה קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה