מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- DVT לסבתא. גלולות לנכדה ובדיקותלילי +תודה20/08/2010
אני אמא לנערה בת 20 אני עצמי עובדת בסקטור הרפואי רציתי לשאול אם לנו במשפחה אין בעיות קרישה .בתי בת 20 מעוניינת להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון , לבתי אין בעיות רפואיות פרט לזה ,שהיא מעשנת.במשפחתי לא ידוע על בעיות קרישיות יתר, לעומת זאת לאמא של בעלי כלומר לסבתא של בתי ,התגלה DVT ברגל(סובלת רק מלחץ דם) לפני כמה שנים בגיל 70,לסבתא לא נעשו לה בדיקות לקרישיות יתר ,טופלה אז בקומדין ,עבר לה מאז ולא חזר בינתיים.השאלה היא האם בתי צריכה לעדכן את הרופא נשים לגבי סבתא שלה לפני לקיחת גלולות האם יש צורך בבדיקות מיוחדות לבבדיקת קרישיות יתר לגבי בתי או רק בדיקת ספירת דם ,PT,PTT ? האם גם גם היתה בעיה בקרבה משפחתית לא מדרגה ראשונה יש צורך לבדוק אצל בתי לפני גלולות? אודה לך על עזרתך הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVT
ד``ר טל סולומון20/08/2010שלום,
פקקת ורידים עמוקים יכולה לנבוע ממגון בעיות, חלקן מולדות וחלקן נרכשות, לרוב השילוב של שני הסוגים גורם לכך.
אין ספק שביתך צריכה לידע את רופט הנשים שלה לגבי מחלת סבתה - ניתן לבדוק באם יש לסבתא מרכיב גנטי (מולד) ואם כן, באם יש העברת המחלה לביתך.
בכל מקרה הייתי ממליץ לה להפסיק לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- giant cell arteritisדוד14/08/2010
שלום רב,
בקשה למידע עקב מחלה אצל אבי.
רקע:
לאחרונה, כאבים חזקים בבטן ובגב מלווה בעצירות ובחום. פניה למיון ובירור כירורגי מוכוון מעי גס.
ללא ממצאים כך שאושפז במחלקה כירורגית. שבוע של בדיקות, מתן אנטיביוטיקה ומשככי כאבים, עם שיפור קל בהרגשה. בנוסף, ממצא של אנמיה, המוגלובין נמוך 8-9 ומתן מנות דם עקב כך.
בנוסף, שיעול מתמשך
רגע לפני שהוחלט לשחררו, בוצע CT עם ממצא חשוד לאאורטיטיס.
עקב ממצא זה, הועבר למחלקה פנימית, בוצע CT נוסף על פיו: טחול מוגדל, עיבוי דופן ניכר של האאורטה החזית והבטנית, עיבוי דופן ניכר במוצא שלושת העורקים הגדולים היוצאים מקשת האאורטה בחלקם הפרוקסימליים עם סבירות גבוהה ל- GCA והסננה של קשת האאורטה. ממתינים לבדיקת MRA.
לפי חומר רקע שקראתי בתחום, נראה כי הסימפטומים משלבים בין GCA לבין מפרצת באבי העורקים הבטני, האם יתכן? האם יש קשר?
תסמינים ברורים של GCA לא הופיעו כגון: כאבי ראש,כאבים בלסת, בעיות ראיה למינהם, קשיחות בצוואר ובכתפיים בעיקר בבוקר
השאלות שלי:
1. האם ה- GCA ניתנת לריפוי מלא?
2. מה זה אומר הסננה של הקשת?
3. מה סוג הטיפול והאם כדאי להתחיל מיד לפני בדיקת ה- mra?
4. מי המומחה לתחום הזה בארץ?
5. איזה בית חולים הכי נכון לטיפול?
6. האם יש טכנולוגיות חדשניות שיש בחו"ל ואין בארץ?
7. האם רצוי להתחיל מיד בדיאטה מסויימת?
8. האם נכון להישאר באשפוז להשגחה על לקבלת התור לבדיקת ה- MRA?
9. האם חייבים לבצע ביופסיה? (שמעתי דעות נגד עקב סכנה שבביצוע).
תודה, דוד
057-8147169* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GCA
ד``ר טל סולומון14/08/2010שלום דוד.
אני חושב שיש כאן יותר מדי נתונים, חלקם לא רלוונטי, או לא קשור.
הייתי רוצה להתעמק בנושא GCA אשר נמצא בתחום שלי. יתר הממצאים של טחול מוגדל וכד' מצריכים ברור נוסף.
ארטריטיס או אאורטיטיס הן מחלות דלקתיות של עורקים בכלל והאאורטה בפרט, בהתאמה. מדובר בדלקת ולא בזיהום.
התסמינים אשר אותם קראת הן אכן האופייניים, אך הם לא תמיד נמצאים.
הטיפול בדלקת הוא בתרופות נוגדי דלקת, כאשר במחלה זו נוגדי דלקת חזקים כמו סטירואידים וציטוטוקסיקה.
הטיפול הזה נמצא בידי הפנימאים ובייחוד הראומטולוגים.
הטיפול הכירורגי במחלות אלו הוא בעת הסיבוכים שלהם, שלפי התיאור שלך אביך ללא סבוכי המחלה.
אבחון מדוייק של המחלה הוא בביופסיה מאזור המצח (אזור הרקה) של עורקיק, פעולה פשוטה בהרדמה מקומית. יש צורך באבחון מדוייק שלה על מנת להתאים טיפול.
מכיוון שכל הדיון הוא לפי התיאור שלך (אני צופה בצילומים לצורך אבחון), איני יכול לדעת מה תמונת ההדמייה של עורקי אביך, וגם איני יודע מה ההתוויה ל MRA ומה מחפשים בבדיקה זו.
אנסה לענות לפי הסעיפים שלך:
1. לרוב מחלות דלקתיות מגיעות לרמיסיה ולשליטה, אין מקור ברור למחלה ואין ריפוי מלא
2. איני יודע איזו הסננה רואים
3. מכיוון שאיני יודע מי עשה את האבחנה ולפי מה, איני יכול להתייחס לטיפול. באם ישנה אבחנה, יש להתחיל בטיפול, אם האבחנה בספק, יש לבצע את הבדיקות הנדרשות לאבחון ולהתחיל טיפול (כמו MR וביופסיה)
4. אין מומחה בנושא, כל ראומטולוג יודע מה הטיפול במחלה זו. ניתן להתייעץ בחוג הראומטולוגים אם ישנו מישהו שמאגד את המקרים לטיפול בארץ
5. רוב בתי החולים המרכזיים יודעים לטפל במחלה זו. אגב רווב הטיפול אינו באשפוז
6. איני מכיר טכנולוגיה בחו"ל במחלה זו אשר אינו מוכר בארץ. למרות מה שחושבים, הרפואה בארץ מצויינת, ומעודכנת. היתרון בישראל, שבזכות חוק הבריאות,כל אדם זכאי לאותו טיפול (טוב) ובמרב המקרים אין צורך בטיפול בחו"ל, בודאי לא במחלה שכיחה כמו זו.
7. איני מכיר דיאטה אשר מיוחדת למחלה זו
8. אדם אשר נמצא בסכנה צריך להיות בבית החולים. רוב הטיפול עדיף בקהילה. שהיה של חולה עם מחלה כרונית אשר אינה מצריכה ברור מיוחד או טיפול מיוחד, מסכנת אותו, מעייפת אותו וכו'
9. אני חוזר על אמירתי הקודמת - ביופסיה היא כלי האבחון הטוב והמדוייק ביותר. הוא לא כרוך בסיבוכים חריגים וכדאי לבצע אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGCA
דוד14/08/2010דר' סולומון,
תודה על התשובה המהירה והברורה.
האם בשלב זה של המחלה הטיפול בידי ראומטולוג?
לא הצלחתי להגיע לפורום ראומטולוגים באתר (הכי קרוב הגעתי לזאבת...).
אשמח אם תוכל לכוון אותי לרופא ספציפי להתייעצות.
בברכה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת GCA
ד``ר טל סולומון15/08/2010שלום דוד,
קיים ראומטולוג בכל בית חולים ובכל קופת חולים.
תוכל למצוא באתר פורום ראומטולוגיה ומחלות פרקים שיענה על שאלותיך הנוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסאן מחשש לפקקת למרות אולטראסאונדנסאל12/08/2010
רגל שמאל שלי נפוחה וכאובה מעט מאחרי הברך וכלפי השוק מטה.
רופאת משפחה חששה מטרומבוזה ושלחה למיון שם בוצעה בדיקת דם D-DIMER 291.1,
WBC-11.1, NETRO ABS 7.89
ולאחר מכן U.S. שלא הצביע על פקקת. למרות זאת קיבלתי זריקת קלקסאן אחת.
למחורת ניגשתי לרופא כלי דם שעשה שוב U.S. וגם הוא לא מצא עדות לפקקת יחד עם זאת עקב הנפיחות והכאב וליתר ביטחון שלח לאורטופד ואמר שאם לא תימצא בעיה אורטופדית יש לקחת זריקות קלקסאן למשך שבוע (אמר שמאד מתלבט אם לתת בגלל תוצאות האולטרסאונד).
אורטופד לא ראה בעיה אורטופדית (למרות נפילה קלה שהייתה לפני שבועיים).
כרגע אני בהתלבטות אם לקחת את הזריקות או לא:
1. האם לקחת זריקות למרות שבשני אולטרסאונד יצא שאין פקקת רק על סמך הנפיחות והכאב וב.הדם.?
2. האם לבצע שוב בדיקות הדם ואז להחליט?
3. נקבע לי אולטרהסאונד לעוד שבוע (18/8) אם הוא גם כן יוצא בסדר לא להמשיך קלוקסאן?
4. מה מידת הסיכון שבלקיחת הקלוקסאן לאור המקרה למול אי לקיחתו?
בתודה
נסאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקלקסאן
ד``ר טל סולומון12/08/2010שלום,
קלקסן הנה תרופה המעכבת קרישה, ותפקידה מניעת התקדמות קריש דם קיים במערכת ורידים עמוקים.
לא ראיתי את בדיקות האולטראסאונד, כך שאיני יכול לחוות את דעתי.
עקרונית, באם אין הוכחה לפקקת ורידים של המערכת העמוקה, אין התוויה לטיפול בקלקסאן.
סבוכי הטיפול בנוגדי קרישה הם דימומים פנימיים וחיצוניים.
באם יש חשד לטרומבוזות או תסחיפים מטרומבוזות אלו, הטיפול בקלקסאן יעיל, ונטילתו בסכון סביר, עולה בתועלת, על פני חוסר נטילתו וסכון בתסחיף מקריש הדם.
אני ממליץ התייעצות עם המטולוג לגבי המשך הטיפול בקלקסאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בבטןמיכל11/08/2010
שלום,
הנני בן 30 לא רזה במיוחד ולאחרונה אני מרגיש דופק בבטן האם תופעה זאת היא נורמלית או שעלי להיבדק כי הבנתי שיכול להיות שישנה בעייה באורטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בבטן
ד``ר טל סולומון11/08/2010שלום גילי.
תחושת דופק בבטן - מה מיקומה? האם אתה חש בזה ? מרגיש בכל תנוחה? האם אתה מניח יד על הבטן והתחושה היא דרך היד או דרך הבטן? האם יש גם כאבים?
בעקרון, רופא הבודק אותך ומתרשם שיש "גוש פועם" במרכז הבטן, עולה החשד הגבוה למפרצת של האאורטה (הרחבת העורק הראשי - הותין הבטני).
גילך מאוד צעיר למפרצת בעורק זה, אך תמיד יש יוצאים מן הכלל.
אני מציע שתיבדק ע"י רופא, וכדי להסיר ספק, ניתן לבצע אולטראסאונד מכוון לבטן ולראות אם אכן יש הרחבת האאורטה הבטנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן
מיכל11/08/2010שלום רב,
אינני חש את זה ביום יום אך לעיתים כאשר הנני מניח את היד על הבטן אני מרגיש את הבטן קופצת בעיקר מרכז הבטן ומרגיש את הדופק וגם זה לא תמיד
האם תופעה זו היא תופעה שכיחה?האם הנני צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן
ד``ר טל סולומון11/08/2010כמו שציינתי,
זה תופעה לא שכיחה, היא אופיינית למפרצת ותין בטנית, אך הגיל שלך צעיר מדי.
עלייך לגשת לרופא המטפל שלך, שייבדוק לך בעצמו את הבטן, ולאחר מכן לבצע אולטראסאונד המכוון לאאורטה הבטנית, לודא אם אכן היא רחבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן התחתונה
עירית19/04/2015בחודש האחרון התחלתי להרגיש דופק באזור הבטן התחתונה, יש לי מבנה גוף רזה ותזונה לא ממש מאוזנת. כשאני שטכבת על הבטן התחושה נעלמת, והיא מופיעה בעיקר בעת שכיבה על הגב, הדופק פחות מורגש אם אני מניחה יד על המקום. קראתי במספר מקומות שזה סימפטום שאולי קשור בתזונה לקויה ולחץ נפשי, לפני פחות מחודש עשיתי בדיקות דם מקיפות והן לא הראו דבר, האם יש בדיקה אחרת ששווה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן התחתונה - תגובה
ד``ר טל סולומון20/04/2015שלום לך,
מה גילך?
תחושת דופק בבטן תחתונה יכולה לרמז על נוכחות מפרצת - הרחבת עורק.
בדיקת אולטראסאונד היא בדיקת הסקירה המומלצת.
לגבי מרכיב מתח נפשי טו תזונה לקויה - צריך להיוועץ ברופא משפחה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן 2
עירית20/04/2015ערב טוב, אני בת 26.
האם לגיל יש משמעות כלשהי, והאם בדיקת אולטראסאונד בהכרח תזהה את הבעיה באם קיימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן 2 - תגובה
ד``ר טל סולומון21/04/2015שלום עירית,
גורמי הסיכון למפרצת בטנית הם גיל (מעל 65) ומין (גבר).
הסיכוי למצוא אצלך מפרצת שואף ל 0, אך מאחר ובדיקת אולטראסאונד לא מסוכנת ולא יקרה יכולה לשלול מפרצת, ניתן לבצעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדללי דםavi06/08/2010
האם מותר לקחת ויאגרה עם קומדין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדללי דם
ד``ר טל סולומון07/08/2010שלום אבי,
ויאגרה היא תרופה אשר פיסיולוגית מורידה לחץ דם.
התרופה בשמוש היום (מעבר לטיפול באין אונות) לטיפול ביתר לחץ דם ריאתי. אצל חולים עם יתר לחץ דם ריאתי , השלוב בין קומדין לויאגרה מגביר את הסיכוי לדימום ספונטני מריריות הפה והאף .
במקרה שהינך חולה יתר לחץ ריאתי, כדאי להקפיד על INR מטרה, ולא לעבור אותו.
בכל מקרה של החמרה בדימומים, כדאי להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי איזון INR או המרת ויאגרה בתרופות אחרות
ולסיכום - קיים סיכון נמוך/בינוני בנטילה משולבת של קומדין עם ויאגרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליות ברגליים וניתוח לב פתוחתיקי04/08/2010
האם יש סיכון בטיפול ניתוחי בדליות במידה ועברתי ניתוח לב פתוח בילדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות ברגלים וניתוח לב פתוח
ד``ר יאיר גלילי05/08/2010כל עוד הטיפול נעשה על ידי רופא מנוסה ששומר על הכללים, לא צריך להיות סיכון ספציפי גדול יותר לאחר ניתוח לב בגיל צעיר. אם יש הוראות לנטילת אנטיביוטיקה לפני ולאחר טיפולי שיניים , גם כאן ממליץ לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבעיה שלי קשורה בלי דם??נועה02/08/2010
שלום לרופאים,
אני בת 39.
בשבוע שעבר,, בדרך מקרה, מתוך התבוננות ברגל ימין, שמתי לב שקרסול רגל ימין נפוח משני צדדיו (הנפיחות נמשכת עד עכשיו, למרות קומפרסים שעשיתי).
אני מדגישה שהבחנתי במקרה, היות ולא היו לי כאבים (וגם היום אין לי כאבים).
רופא אוטופד שלח אותי לבדיקת US של הקרסול.
להלן ממצאי בדיקת האולטרסאונד:
"גידים מדיאלים - הודגמו עם סיבים המשכיים עם נוזל בכמות קטנה סביבם.
מסביב לקרסול הודמה בצקת בינונית של הרקמות הרכות".
לגביי כל שאר הממצאים - התשובה היתה: ב.מ.פ
הרופא האורטופד שלח אותי גם למרפאת כלי דם.
אבל, לצערי, התור למרפאה הזו ארוך מאוד.
ולכן - אני מעוניינת לדעת -
1. מה עוד יכולה להיות הסיבה לנפיחות המוזרה הזו בכף הרגל?
2. האם הנושא אכן קשור לכלי דם? (בדיקות דם כלליות שעשיתי היו תקינות, ויש להדגיש, שהנפיחות היא ברגל אחת בלבד).
3. האם הנושא שייך בכלל לאורטופדיה? (אני רוקדת ריקודי עם וגם נוהגת לצעוד רגלית מידי פעם).
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברגל
ד``ר טל סולומון02/08/2010שלום,
לפי ממצאי האולטראסאונד ישנו נוזל סביב לגידים, שזו בעיה אורטופדית...ככל הנראה קשורים לריקודים. איני יודע מדוע הופנית לרופא כלי דם. אם את נטולת כאבים, סביר כי לא מדובר בבעיה עורקית, ואילו לאבחון בעיה ורידית יש צורך בבדיקתך ואפשרות לאולטראסאונד המכוון לורידים שלך (דופלקס).
מנוחה והרמת הרגל תועיל לסימפטומים ממקור הגיד ו/או הורידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סלומון, תודה, אבל לא הבנתי הכל
נועה02/08/2010ד"ר סלומון שלום,
ראשית - תודה רבה רבה על תשובתך ותגובתך המהירה!
שנית - כפי שכתבתי בכותרת....לא ירדתי לסוף דעתך.
אתה כותב (ציטוט מדבריך):
"איני יודע מדוע הופנית לרופא כלי דם. אם את נטולת כאבים, סביר כי לא מדובר בבעיה עורקית, ואילו לאבחון בעיה ורידית יש צורך בבדיקתך ואפשרות לאולטראסאונד המכוון לורידים שלך (דופלקס)"
השאלה שלי (וסליחה, אבל מעולם לא הייתי במרפאת כלי דם)-
1. האם העובדה שלא מדובר בבעיה עורקית, מסירה את הצורך לפנות למרפאת כלי דם, ומשאירה את הבעיה (של הנפיחות) לתחום האורטופדיה?
(כשחזרתי לאורטופד עם תוצאות בדיקת ה - US שעשיתי (ושהבאתי בשאלתי הנ"ל) - הוא טען, שזה לא קשור לאורטופדיה....).
2. האם מדבריך עליי להבין , שאתה כן ממליץ לי לבצע אולטרסאונד המכוון לורידים?
אם כן, הרי שלמיטב ידיעתי, את הבדיקה הזו (דופלקס) כן מבצעים במרפאת כלי דם.
שוב, אני שואלת את כל השאלות הנ"ל, היות והתור שלי למרפאת כלי דם הוא לחודש ספטמבר...
ובינתיים, הרגל ממשיכה להיות נפוחה (אבל לא כואבת).
תודה על העצות לגביי הרמת הרגל. אנסה לבצע אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות ברגל
ד``ר טל סולומון03/08/2010שלום נועה,
נפיחות ברגל יכולה לנבוע מהרבה מאוד גורמים, אשר בחלקן קשורות ל"כלי דם" וחלקן לא.
ניסיתי לחלק את הדיון לבעיה עורקית וורידית, שהן מירב בעיות כלי דם, יש גם בעיה לימפטית שאותה לא ציינתי.
על מנת לקבוע אבחון ותכנית פעולה למחלות ברפואה, יש לראות חולה, לבדוק אותו ולקבוע דרכי אבחון לבעיות - זה נקרא אבחנה מבדלת.
מתיאור הבעיה שלך, לא הבנתי מה מהתלונות שלך, הבדיקה שלך או ממצאי האורטופד הביאו אותו לשלוח אותך לבדיקת רופא כלי דם.
מכיוון שלא בדקתי אותך, ולא שאלתי אותך את השאלות הרלוונטיות, הנחתי שישנה סיבה לבדיקת רופא כלי דם העלומה ממני.
אז נתחיל מהתחלה.
בעיה עורקית , שהיא המסוכנת, לא הולכת ללא כאבים, אז ב"גדול", אני די משוכנע שאין בעיה עורקית.
נותרנו עם בעיה ורידית - על מנת לאבחן זאת, יש שוב צורך בהפניית שאלות בדיקתך והפנייתך להדמיית אולטראסאונד.
כאן נמצאתי בצומת - לפי ציטוט דברייך, יש נוזל סביב לגיד - שזו עדות לתהליך דלקתי במקום, זה מתאים לסיפור הריקוד שלך, ולא תומך בסברה של בעייה ורידית, אבל למען הסר ספק - אמרתי שיש לעשות דופלקס ורידים ברגל.
לסיכום.
על מנת לאבחן ולטפל, שיחה נעימה כאן לא ממש יכולה להוות תחליף לרופא כלי דם. איני יודע את סיבת ההפניה ל"כלי דם", אבל מאוסף המידע שהצגת, ניסיתי לכוון לדיון בבעיית כלי דם אם קיימת.
בעיית ורידים וגם דלקת גידים מטופלת הייטב בהרמת רגל ומנוחה - גם ללא אבחון. אז, נכון הוא לטפל בך, ואת הברור ניתן לעשות בהמשך.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו!! כל הכבוד על התשובה המושקעת!!
נועה03/08/2010ד"ר סולומון,
שוב - המון המון תודה!!
אכן, עשית לי סדר בבלגן שהיה לי.
ואפילו הצלחת להרגיע אותי מעל דפי הפורום.
רק להסביר את הנושא ששלחו אותי למרפאת כלי דם-
ובכן, כשגיליתי את הנפיחות בקרסול, מיהרתי תחילה להיכנס בדחיפות לרופא אורטופד.
האורטופד, ניסה "לירות לכל הכיוונים"...
ולכן, נתן לי (בו זמנית, בביקור אחד) מספר הפניות שונות.
כששתיים מההפניות היו לבדיקת אולטאסאונד של הקרסול ובדיקה נוספת למרפאת כלי דם.
ברור, שקודם ביצעתי את בדיקת האולטרסאונד, שגילתה שיש לי בצקת בקרסול ודלקת בגידים.
למחרת, כשחזרתי לאורטופד, שאלתי אם עדיין טעם ללכת למרפאת כלי דם.
והוא השיב, שיש טעם, כדי לבדוק את מקור הבעיה.
הפניה שלי אליך לפורום, היא משום שחלף יותר משבוע...והקרסול שלי עדיין נפוח.
ושוב, בלי כאבים (אבל, הנפיחות מדאיגה אותי).
בכל אופן - חן חן על התשובה שלך!
ישר כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוזהדנה26/07/2010
יומיים לאחר לידה קיסרית נגרמה לי טרומבוזה שגרמה לי לראות מטושטש וכפול למשך מספר ימים. במעקב MRI התגלה שהטרומבוזה נספגה.
לפני ההריון עברתי בירור קרישיות ונמצא שאין לי שום בעיה.
האם מדובר בסיבוך שכיח לאחר לידה?
האם זה מסכן אותי גם בלידות הבאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוזה
ד``ר יאיר גלילי27/07/2010שלום לך
האירוע שעברת מחייב השלמת בירור למציאת המקור של אותה הבעיה שגרמה לשינויים בראיה.
הבירור צריך להתבצע במסגרת של שיתוף פעולה בין מומחה לכלי דם, נוירולוג , המטולוג שמתמחה בבעיות קרישה וגינקולוג אשר יבחנו את כל פירטי האירוע ותוצאות הבדיקות אשר נעשו עד כה ויחליטו לגבי אופי המשך הבירור. לדוגמה, במידה ומדובר בתסחיף לאזור מרכז הראייה במוח, מקורו יכול להיות בפקקת בורידים שברגל ומעבר למוח דרך פגם במחיצה בלב. רק הנחה זו מחייבת ביצוע בדיקות דופלקס ורידי רגלים ואקו של הלב. זוהי רק דוגמה כמובן ואין זה אומר שזה מה שקרה לך או שבכלל היה תסחיף. ייתכן שמדובר על הפרעה אחרת שאמורה להמצא על ידי הנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרומבוזה
ד``ר טל סולומון30/07/2010שלום דנה,
טרומבוזה הנה "קריש דם".
אשמח לייעץ לך באם תעבירי מעט יותר מידע - היכן חלה אותה טרומבוזה (עורק? וריד? באיזה חלק של הגוף?)? האם רופא עיניים בדק אותך בבית החולים? האם היה טשטוש ראיה וראיה כפולה בשתי העיניים או רק עיין אחת? מדוע עברת ברור קרישה לפני ההריון? קרישיות יתר או תת קרישיות? האם ידועה לך בעיית ורידים? האם ידועה לך בעיית מום לבבי? האם ראייתך שבה לנורמלית? האם היה דימום רב בניתוח הקיסרי? האם קיבלת דם לאחר הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד בולט כחול וסגולאלינור25/07/2010
שלום ד"ר:
שמי אלינור ואני צריכה ייעוץ בדחיפות כי אני נורא מבוהלת.... אני בת 23 ומזה מספר שנים אני סבולת מורידים מורחבים ברגליים וגם קצת בולטים.... לפני חצי שנה לאחר שעברתי בדיקת דם גליתי לאחר חודש ביד ימין באזור המרפק היכן שנעשתה לי בדיקת הדם וריד קטן ובולט לא יחסתי לזה חשיבות אך אני לא יכולה לגעת באזור של הוריד הזה הוא גם קצת התנפתח לי וכשאני נוגעת בו באזור מסויים הוא ממש קשה ושניה צבע מכחול לקצת לסגול אני נורא מפוחדת כי לפעמים אני מרגישה שלא זורם לי דם באזור אבל מצד שני זה וחתיכה קטנה בוריד שהתקשתה נורא ושינתה את צביעה ואני נורא מפוחדת אני בעוד חודש מתחתנת והביאו לי כדורים בשם פרימלוט נור כדי לעכב את קבלת הוסת אך איני יודעת מה לעשות אני חייבת לקחת את הכודרים ומצד שני אני מפחדת שיש לי חסימה בוריד והכדרוים יגרמו לי לקרשיות דם ולנמק... ד"ר האם שמעת על דבר כזה ? אני נורא מפוחדת ולא יודעת מה לעשות האם זה מסוכן? והאם יכול לקרוא מקרה כזה של חסימה של וריד ביד אשמח לדעת ולקבל עזרה תודה רבה אלינור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד כחול וסגול
ד``ר יאיר גלילי25/07/2010שלום אלינור
מדובר בתופעה נפוצה יחסית בשם טרומבופלביטיס בה נוצרת דלקת עם קריש דם בוריד לא גדול בזרוע בעקבות לקיחת דם.
זוהי תופעה שלרוב אינה מסוכנת אם כי עלולה להטריד בשל גוש מקומי, שינוי בצבע וכאב שלרוב משתפרים בהדרגה איטית מאד במשך חודשים רבים.
לא נראה לי שלטיפול שאת מקבלת עלולה להיות השפעה מזיקה על אזור הזרוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם וגוש בשוקיעל24/07/2010
שלום,
לפני מספר ימים גיליתי שטף דם בשוק מאחורי הברך, כשאני נוגעת באזור אני מרגישה מעין גולה שזזה מעט ויש כאב קל. מעבר לזה אין שום תופעה אחרת, הכל כרגיל. האם יש קשר לעובדה שישבתי שעות רבות כמעט מבלי לקום (בין 10 -12 שעות ביום) ? (אני סטודנטית בתקופת מבחנים).
האם יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם
ד``ר טל סולומון24/07/2010שלום יעל,
האם נחבלת במקום?
ייתכן כי מדובר בדליות מורחבות אשר עברו הקרשות (טרומבוזיס).
הייתי פונה לרופא המטפל לבדוק את הנושא, אולי צריך אולטראסאונד ובדיקות נוספות.
קצת קשה מהתיאור לאבחן ולהדיע למסקנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים מגרדיםרעיה22/07/2010
אשה בת 80 הסובלת שנים רבות מורידים בולטים ברגליים, סובלת לעיתים קרובות מגירוד עז באזורים אלה. שאלה - כיצד ניתן להקל על תחושת הגירוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים מגרדים
ד``ר יאיר גלילי22/07/2010הדרך הטובה ביותר לפתור את הגרד היא טיפול שיפתור את בעיות הורידים הבולטים.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול העדיף והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד - ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש וריד אבל לא יוצא דםמאי20/07/2010
אני בת 30, בריאה, לא נוטלת תרופות
בעברי תרמתי דם הרבה פעמים ולא היתה לי שום בעיה או פחד
בשנה האחרונה נתקלתי בבעיה חוזרת - פעם בנסיון לתרום דם ופעמיים בהוצאת מבחנות לבדיקות דם- כאשר האחיות מצאו לי ורידים יפים וגדולים וכאשר דקרו- לא יצא מהם דם
יש שם או הסבר לתופעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד
ד``ר טל סולומון20/07/2010שלום.
ישנה זרימה בורידים, רק קיימת בעיית "מציאתם".
לעיתים המחט דוקרת שתי דפנות ועוד מקרים דומים.
ישנה גם האפשרות שהורידים ה"יפים" פשוט פקוקים מסיבות שונות.
במידה והורידים פקוקים, אין הרבה מה לעשות איתם, אבל אפשר להעזר באולטרסאונד על מנת לאבחן זאת. אישה צעירה עם פקיקת ורידים שטחיים בשתי הידיים מצריכה ברור בכוון חסימת ורידים מסיבות שונות.
לצורך הדיוק בנושא - יש קודם לברר אם הוריד פקוק (קלינית!!!) אח"כ הוכחה בהדמייה, ובאם שני אלו מתקיימים, יש מקום לברור סיבת הפקיקה.
אך....לרוב זו בעיה טכנית של נוטל בדיקות הדם, ולא שכל הורידים פקוקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפורל ארטריטיסאמיר בן19/07/2010
שלום רב דוקטור
בגיל 79 אובחנה אצל אבי המחלה טמפורל ארטריטיס על פי הסימפטומים ועל פי הביופסיה
הרופא נתן לאבי את תרופת "פרדינזון" במינון יומי 80 מ"ג .לפי מה שאני מבין המינון המקסימלי הוא 60 מ"ג . האם זה לא מסוכן ?,אשמח לקבל תשובה ומידע נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Temporal (Giant cell artirits)
ד``ר טל סולומון19/07/2010שלום,
אביך לוקה במחלה דלקתית של עורקים באזור בית חזה/ צוואר.
מקור המחלה לא ידוע, אך מתאפיין ב"דלקת" (להבדיל מזיהום!) של דופנות עורקים.
הטיפול היעיל ביותר בדלקת היא תרופות המעכבות דלקת, ואחת החזקות הן סטירואידים = פרדינזון.
איני יודע מאיין המידע לגבי מינון מקסימלי - אין בעיה לתת את המינון שציינת. יש אנשים המקבלים יותר, וכאלו שפחות - תלוי במחלה, גיל החולה וסוג הטיפול.
אני משער שרופא ראומטולוג מטפל בו, והוא אמור לדעת את המינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עורקים בראש
אמיר בן20/07/2010תודה ד"ר סלומון שהחזרת לי תשובה עליי לציןן שהרופא שנתן לאבי 80 מ"ג פרדינסון הינם עבור המחלה
(טמפורל ארטריטיס) שנמצאה בביופסיה בראש ולא בבית החזה .אודה לך אם תוכל להשיב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארטריטיס
ד``ר טל סולומון20/07/2010אני ציינתי את מיקום המחלה שחכול לפגוע בעורקי בית חזה וצוואר. הביופסיה נלקחת מעורק הנוח לכך, אך ככל הנראה המחלה יותר מפושטת. המינון אגב תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארטריטיס
אמיר20/07/2010שלום שוב ד"ר טל סולומון ותודה רבה מאד על תשובותייך המהירות .רציתי אם אפשר את תגובתך לגבי מלבד המינון של 80 מ"ג פרדיסון נתן לו הרופא בנוסף את הכדור מתוטרקסאט במינון 6 כדורים ליום לפחות ביום הראשון
אשמח לשמוע את תגובתך ושוב פעם תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטוטרקסט
ד``ר טל סולומון20/07/2010מטוטרקסט היא תרופה חזקה (וטובה!!!) להפחתת דלקת, וניתנת כחלק מהטיפול בדלקת המתוארת. שילוב שתי תרופות מראה יעילות בשליטה בדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליות וורידים (לא בולטים) לאחר הריורוני19/07/2010
אני בת 32 לאחר שני לידות - בהריון השני יצאו לי באופן משמעותי דליות וורידים הרגליים הרופא המליץ לי ללכת עם גרב אורטופדית - אשר איתה הלכתי רב ההריון. כעת לאחר הלידה, ירד כמות האדמומיות ברגל ימין (הרגל שבה רב הדליות נמצאו) אך עדיין יש הרבה דליות וורידים לא בולטים. מה אני יכולה לעשות מבחינה אסטתית - זה מאוד מפריע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות ורידים
ד``ר יאיר גלילי19/07/2010שלום לך
ממליץ שתעברי בדיקת דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם אכן קיימת אי ספיקה, כדאי לטפל בבעיה זו ובגמר הטיפול ניתן לטפל באמצעות הזרקות שטחיות או לייזר בנימים ובורידים שאינם בולטים.
בזמן הריון ישנם שני גורמים להופעת ורידים בולטים – דליות באזור הנרתיק. האחד, לחץ הרחם על ורידי האגן, דבר שגורם להפרעה בזרימת הדם בורידים מהאגן וגם מהרגלים וכתוצאה מכך הורידים מתחילים להתרחב ולבלוט, וגורם שני הוא רמת ההורמונים הגבוהה ממקור השיליה שגם גורמים להרחבת כלי הדם . לאחר הלידה באופן הדרגתי לרוב המצב חוזר לקדמותו.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי בדיקת דופלקס
רוני19/07/2010מהי הבדיקה הזו - האם פולשנית?
בנוסף ציינתי כי הורידים שנשארו הם ורידים לא בולטיפם אך רואים אותם. האם הבדיקה הזו רלבנטית גם במקרים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דופלקס
ד``ר יאיר גלילי19/07/2010בדיקת דופלקס הנה בדיקה לא פולשנית באמצעות אולטרהסאונד שמאפשרת לאתר בעיה של אי ספיקה בוריד החבוי בעומק הרגל. הבדיקה רלוונטית למקרה שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים נפוחות בבוקר, אובדן הכרה, ועודאנונימית216/07/2010
שלום רב,
אני סובלת ממספר תופעות שאני מנסה לאתר את המקור שלהם.
ראשית: במגדלי משרדים נטולי אוויר צח המופעלים על ידי מערכת אוורור מלאכותית אני סובלת מכאבי ראש עזים מאד, כאילו מחיצות מחצו את ראשי מכל עבר, כאבי ראש שנמשכים גם לאחר צאתי משם, ומסחרחורות.
שנית, במעליות של מגדלי משרדים אני סובלת מסחרחורות עזות.
לעיתים במגדלים שכאלו אני מגיעה לכדי אובדן הכרה קצרצר.
אני מחפשת את הסיבה. אמרו לי שזה יכול להיות עניין של בעיה בהובלת חמצן למוח. שתחושת ה"מחיצות" שמוחצות את הראש היא משום שכלי הדם מתכווצים.
כשאני קמה בבוקר, פני נפוחות מאד, באופן שאנשים מהצד שואלים אותי "מה קרה". הסבירו לי שגם פנים נפוחות עשויות להיות בעית כלי דם.
האם התופעות שתיארתי לעיל נפרדות?
אציין כי שללתי תופעת אפילפסיה (בדקתי), אין לי קלסטרופוביה. עשיתי הולטר לב יצא סינוס 49 לדקה, ואמרו לי שזה לא חריג. בדיקת דם עשיתי לפני שנתיים ויצא OK. ערכים בטווחים מתאימים גם אם חלקם גבוליים (לחץ דם נמוך, המוגבלובין נמוך קצת וכו'). ניסיתי לעשות בדיקת דם חוזרת אולם לא הצליחו לשאוב ממני דם בשל כלי דם מכווצים (אולי מפחד ממחטים, שקיים אצלי, או משום שישנה בעיה בכלי הדם).
אשמח לקבל כיוון שדרכו אוכל להתחקות על המקור לבעיות אלו.
עוד נתונים: בת 36. ללא כל בעיות בריאות (עד כמה שידוע לי). למעט מה שתיארתי לעיל. ולא נוטלת שום תרופה שהיא, חוץ מהוודקה של הוורקוהליסטים (קפה, ולא מעט).
אשמח לכיוון, להצעה להסבר למה שקורה לי בכדי שאוכל לדעת על אלו כיוונים עלי לחשוב כדי לפתור את התופעה. אציין עוד שמסיבות שונות אני בתקופה מתוחה, אולי זה משפיע באיזשהו אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות
ד``ר טל סולומון16/07/2010שלום,
לפי התיאור שלך אכן נשמע כי התופעות נובעות ממתח נפשי.
כלי הדם אינם צינורות אלא רקמה חיה, והם אכן מתכווצים ומתרחבים לפי תנאים פיסיולוגיים שונים. התופעות הנ"ל יכולות להגרם מהפרעות קצב, ערכי לחץ נמוכים וכד'.
אני ממליץ להיוועץ עם רופא המשפחה.
ו...כאמור התכווצות כלי דם (לפי התיאור שלך), הוא וריאנט, ולא בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנק במגדלים, סחרחורת...
מנורה06/08/2010שלום רב, מאחר והייתי בסרט הזה - גשי לאלרגולוג. לי מצאו רגישות יתר לקטון CG שנמצא בין היתר במערכות של מיזוג אוויר, דלקים, מזון משומר/מעובד, חמרי ניקוי, טואלטיקה ועוד.
רצוי להמנע מהמפגע. במידת הצורך - כדור אנטיהיסטמין שאינו פוגע בערנות - מועיל פלאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)